Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 20 mei 2012


Meppel: MMT-inzet na ernstig ongeval op de N375
Bij Meppel is zondag rond 14:00 uur ter hoogte van de voormalige zandwinplas Engelgaarde een Volkswagen Golf van de N375 (Meppel-Pesse) geraakt en tegen de wal van een droge sloot gebotst. De auto kantelde hierdoor, maar kwam hierna op zijn wielen tot stilstand..
Hierbij raakten de twee mannelijke inzittenden zwaar gewond, waaronder de bestuurder; een 57-jarige man uit De Wijk
Vanwege de ernst van het letsel werd naast ambulancepersoneel ook een Mobiel Medisch Team opgeroepen. De trauma-arts van het MMT begeleidde het ziekenhuistransport van één van de slachtoffers.

De omstandigheden rond het ongeval werden ter plaatse genoteerd door experts van het team Verkeersongevallenanalyse.
De N375 is mede in verband met het onderzoek en de berging geruime tijd afgesloten geweest.
De VW Golf CL (bouwjaar 1994) was volledig vernield en is door bergingsbedrijf Hooikammer opgehaald.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Alteveer: sport, spanning en sensatie tijdens PocoLoco Team Autoblubbering
Vrijdag bulderden de motoren in het Drentse Alteveer tijdens het jaarlijkse Blubberingfestijn van het Poco Loco Team.
Er kwamen maar liefst 2.500 bezoekers op het feest af, dat naast de altijd spannende pogingen, de 50 meter lange modderbak te doorploegen, ook spectaculaire nevenattracties kende, zoals een auto-verpletterende, bloedstollend hoog springende monstertruck met een oorverdovende 1500-pk-motor en een met een straalmotor uitgeruste quad, die goed was voor meters lange steekvlammen.

Het publiek kreeg -mede door de "Stem Zonder Rem"- weer volop waar voor z'n geld en zag tientallen deelnemers uiterst sportief strijden om de prijzen.
De door Kilroy gesponsorde lelijke eend van Arie Strijker scoorde prima met z'n nieuwe zware motor, maar sneuvelde uiteindelijk door vocht in de ontsteking, terwijl Grand 4x4 klasse favorieten Wolter Klinkien en John Kloppenberg met de bekers in de Koningsklasse aan de haal gingen, hoewel John tijdens de eerste manche zonder benzine was komen te staan.
Bij de Blubbering staat kameraadschap tussen de coureurs centraal en het is regel -geen uitzondering!- dat "concurrenten" elkaar voor en tijdens de race met raad en daad bijstaan. En dat is het, waar sport om gaat: sportiviteit !
De fotoserie spreekt boekdelen....
Het publiek kreeg weer volop waar voor z'n geld en zag tientallen deelnemers uiterst sportief strijden om de prijzen.
De door Kilroy gesponsorde lelijke eend van Arie Strijker scoorde prima met z'n nieuwe zware motor, maar sneuvelde uiteindelijk door vocht in de ontsteking, terwijl Grand 4x4 klasse favorieten Wolter Klinkien en John Kloppenberg met de eerste en de tweede plaats in de Koningsklasse aan de haal gingen, hoewel John tijdens de eerste manche zonder benzine was komen te staan.
Bij de Blubbering staat kameraadschap tussen de coureurs centraal en het is regel -geen uitzondering!- dat "concurrenten" elkaar voor en tijdens de race met raad en daad bijstaan. En dat is het, waar sport om gaat: sportiviteit !
De fotoreportage spreekt boekdelen....
Foto's: Don Stolwijk - U S MediaMeer foto's op de site van het Pocoloco Team

Zaterdag 19 mei 2012

Bergentheim: fietsertje overlijdt na ongeval op de van Roijensweg (update)
Rond half drie zaterdagmiddag is een tienjarige jongen uit Bergentheim om het leven gekomen op de parallelweg van de N343 / van Roijens-weg. De jonge fietser is door een achter een tractor gekoppelde zandkipper overreden en ter plaatse overleden.
De landbouwcombinatie werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Bergentheim.
Met de aanhanger werd op het moment van het ongeval zand vervoerd.
Het voorval deed zich voor op de plaats, waar het verkeer op de parallelweg via een provisorische omleiding van Stelconplaten naar rechts wordt omgeleid naar de N343 (Twenteweg) in verband met het feit, dat de brug over het kanaal in Bergentheim wegens werkzaamheden niet beschik-baar is.
De exacte toedracht wordt uitgezocht door experts van de dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dalen: auto total loss na forse schuiver
De bestuurder van een elf jaar oude Peugeot 206 verloor zaterdagmorgen op Veenhuizerweg in Dalen de macht over het stuur.
De auto schoof dwars over de rijbaan, raakte een zware veldkei, een boom en een hekje en kwam ondersteboven in de tuin van de woning tot stilstand. De bestuurder kon het voertuig via de achterklep verlaten en is afwachting van de ambulance opgevangen door de bewoners en omstanders. Hij is voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.
Volgens omstanders ging het om een 25-jarige man uit Zwinderen, die pas zo'n drie maanden een rijbewijs zou hebben.
Berger Koolen ontfermde zich over de restanten van het voertuig.
Foto's: Peter Kramer

Ter Apel: opnieuw succes voor Oval Racing Team Hooijer
Het was weer bloedstollend spannend tijdens de tweede race voor het Nederlands kampioenschap, dat op Hemelvaartdag op het Oval Racing Circuit De Polderputten in Ter Apel werd gehouden.
René Hooijer was vast en zeker van plan zijn zege van vorig jaar in de 2000 8V-klasse ook in 2012 te continueren en dat was goed te merken!
Hij kwam dan ook vastberaden en goed voorbereid aan de start achter negen concurrenten.
Hij liet zich na een vierde plaats in de eerste manche geenszins uit het veld slaan en kwam in de tweede manche, waarin hij minder auto's hoefde te passeren, al als tweede over de meet, achter Angelo Gernaat.
Voor de derde manche werd de motor opnieuw afgesteld en werd de Alfa voorzien van andere banden. Helaas pakte die bandenwissel averechts uit en bleek de auto juist minder grip op het asfalt te hebben. Dit keer was het resultaat een vijfde plaats.

Voor de finale werden dus de oude banden weer gemonteerd en dat bleek goed uit te pakken: Rene kon al gauw naar voren rijden en reed zes ronden op de tweede plaats achter Tim Seidler's groene Peugeot 205, maar slaagde er uiteindelijk na veel stuurwerk alsnog in als eerste langs de finishvlag te stuiven!
Hierdoor werd René, ondanks een gelijk aantal punten als Angelo Gernaat, dagwinnaar in de 2000 8V-categorie.

N48: twee auto's in puin door keerpoging op autoweg
Een inwoner van Ommen schrok zich zaterdag even na elven wild, toen hij in zijn Renault Express over de N48 naar zijn werk onderweg was.
Hij zag, dat een automobilist, die van de parkeerplaats bij viaduct de Haar optrok, aanstalten maakte om de N48 op te rijden en remde uit voorzorg af naar ca 60 km/uur.
Tot zijn ontzetting reed de bestuurder van de andere auto -een Opel Agila- echter niet de weg op in de richting van Hoogeveen, maar begon vanaf de parkeerplaats te keren om terug te rijden in de richting van Ommen.
Een botsing was toch niet meer te voorkomen en beide auto's kwamen zwaar beschadigd tot stilstand op de rijbaan richting Ommen.
De bestuurder van de Renault liep door de klap kneuzingen aan borst en been op, maar achtte ambulancehulp niet nodig.
De inzittenden van de kerende auto -een bejaard echtpaar uit Tubbergen- bleven ongedeerd.
Voorbijgangers maakten zich nuttig, door -gehuld in veiligheidshesjes- het verkeer op de drukke 100-km-uur weg te regelen en de ongevals-lokatie te beveiligen, in afwachting van de politie.
Beide auto's werden -na aankomst van de Hermandad- opgehaald met auto-ambulances van de firma Autax.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 18 mei 2012

N34 / Gieten: klapband leidt tot brand
Vanmiddag btrak er ten gevolge van een klapband brand uit in een mesttankoplegger, die op de N34 reed nabij afslag Gieten en op weg was naar Vierhuizen (Gr) Personeel van het nabijgelegen garagebedrijf Okken wist met twee poederblussers de vlammen grotendeels te doven.
De brandweer van Gieten maakte het karwei af.
De lading werd overgepompt in een andere truck. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de plaatselijke op- en afritten.
Foto's: Herman van Oost - van Oost Media


Donderdag - Hemelvaartsdag - 17 mei 2012

N36 / Brucht: twee ongevallen tegelijkertijd

Donderdagmiddag werden er tegen drieën meerdere meldingen uitgegeven.
De eerste alarmering ging uit naar de brandweer Twenterand vanwege een verkeersongeval, dat op de N36 bij Vriezenveen plaatsgevonden zou hebben ter hoogte van hectometerpaal 21.6. Het ongeval had zich ca twee km ten zuiden van het Overijssels Kanaal Almelo-De Haandrik te hebben voorgedaan; bijnca twee kilometer ten noorden van de grens IJsselland - Twente.

Vijf minuten later werden ook brandweereenheden uit Bergentheim en Hardenberg verzocht naar deze ongevalslokatie te rijden. Het zou gaan om een voertuig, dat te water was geraakt.
De brandweerlieden uit Twente troffen een personenauto aan, die in de richting van Almelo gereden had, maar uit de koers was geraakt, de westelijke berm in was gereden en -zonder een tegenligger te raken- de weg overgeschoten en tegen een boom was gereden,
Hierna was de auto gedraaid en achterwaarts tegen een tweede boom tot stilstand gekomen.
In de auto, die in tegenstelling tot de melding, niet in water lag, bevond zich een bejaard echtpaar (69 en 68) uit Haaksbergen en hun zesjarig kleindochter. Het kind werd door de brandweer Twenterand met hydraulisch redgereedschap uit de auto gehaald.
De bestuurder, zijn vrouw en het kind zijn met een hersenschudding en diverse kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis in Almelo.
De onherstelbaar beschadigde Opel is door berger Autax opgehaald. Hierna losten de files op de N36 snel op
De brandweerlieden en twee politiemotorrijders uit IJsselland konden na aankomst de N36 spoorslags en met spoed door naar een ongeval op de Hardenbergerweg tussen Brucht en Oud-Bergentheim, ter hoogte van huisnummer zestien.
Hier bleek een scootmobiel na een moment van onoplettendheid van de bestuurder in de zuidelijke bermsloot te zijn gereden...
Over de gevolgen van dit eenzijdige ongeval is verder niets bekend. De scootmobiel is bij een boerderij gestald.
Foto's: Alwin Winkel en Don Stolwijk - U S Media


N48 / Ommen: auto total loss na botsing met jonge ree
De twee vrouwelijke inzittenden van een Renault Kangoo bedrijfswagen kregen donderdagmorgen op de N48 een doodschrik te verwerken, toen ze op de N48 richting Raalte reden en plotseling geconfronteerd werden met een kleine ree, die ter hoogte van de Balkerweg (R101) de rijbaan van het viaduct op liep.
De bestuurster deed nog een -vergeefse- poging, het diertje te ontwijken door hard te remmen en abrupt naar links te sturen. Hierdoor schoot de Kangoo via de afrit van het talud, dook enkele meters naar beneden en kwam achterstevoren in het struikgewas links van de weg tot stilstand.
De inzittenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar het jonge hertje overleefde de aanrijding niet en de bestelwagen liep rondom zoveel schade op, dat het voertuig economisch gezien onherstelbaar is.
De dames kregen een lift van de auto-ambulance van de firma Autax, die de ruim tien jaar oude Kangoo naar een garagebedrijf in Hollandsche-veld vervoerde.
De dode ree werd door een jachtopziener meegenomen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 16 mei 2012

Staphorst: flinke botsing op de J.J. Gorterlaan
Op de kruising van de J.J. Gorterlaan met de Staphorster Kerkweg zijn bij een botsing woensdagavond twee gewonden gevallen.
De bestuurder van een zwarte Ford Focus, die op de Staphorster Kerkweg reed, verleende geen voorrang aan de bestuurder van een lichtgroene Skoda Octavia, die niets vermoedend op de J.J. Gorterlaan reed.
De Skoda boorde zich in de flank van de Ford, waardoor die gelanceerd werd en tot stilstand kwam in een droge sloot.
De bestuurder van de Ford moest door het brandweerpersoneel uit de auto worden gehaald. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.
De bestuurder van de Skoda was zelf uit de auto gestapt en werd in een tweede ambulance onderzocht. Voor een uitgebreide controle werd ook hij vervoerd naar het ziekenhuis.
Verkeersongevallenanalisten van Politie IJsselland namen de sporen op.
De twee totaal vernielde auto’s zijn door een berger afgevoerd
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant
dw_main

Emlichheim: brandweer rukt uit vanwege vergeten kookpannetje in bejaardentehuis
Het zal u niet ontgaan zijn: het is al zo'n driekwart jaar opmerkelijk "stil" qua ernstige incidenten in Emlichheim. Toter Hose, noemt men dat daar.

Daar leek woensdagmiddag rond kwart over twee eindelijk verandering in te komen, toen er brand gemeld werd in een bejaardentehuis aan de Berliner Straße en de Ortsfeuerwehren van Emlichheim en Hoogstede eindelijk een spoedopdracht toebedeeld kregen.
De Emlichheimer Feuerwehr rukte uit met negen man en één voertuig, maar kreeg ter plaatse te horen, dat een bewoonster een pannetje, dat op het gas stond, was vergeten.
Medewerkers van het tehuis hadden het oververhitte kookgerei inmiddels al onder de kraan afgekoeld, zodat de Ortsfeuerwehr Hoogstede niet meer hoefde uit te rukken. De Emlichheimer spuitgasten konden onverrichter zake retour Stokmanstrasse.
De vergeetachtige bewoonster kon haar stee weer in, nadat de geringe hoeveelheid rook door luchten was verdreven.

Het is trouwens een bekend verschijnsel, dat een ongeluk nooit alleen komt en dat er na één melding na een lange tijd van stilte een reeks serieuze alarmeringen volgt, dus...?
Foto: Hartmut Gosink - Feuerwehr Emlichheim

Almelo: brandweer haalt gewonde automobiliste uit beschadigde auto
.Woensdag omstreeks 12:30 uur heeft er een aanrijding tussen twee personenauto's plaats gevonden op de Wierdensestraat in Almelo.
Een vrouw, die bij de aanrijding letsel opliep, moest uit haar auto bevrijd worden.
(Meer info volgt)
De Politie Twente verzoekt getuigen van dit ongeval, contact met hen op te nemen via 0900 8844.
Foto: Kees Verwijs - www.verwijsfotografie.nl

Wielen: door dolle koe verwonde man overleden.
De 69-jarige man, die afgelopen zaterdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen werd, nadat hij door een uit een weiland ontsnapte koe onder de voet was gelopen, is daara helaas aan zijn verwondingen bezweken
Die dag werd rond half elf gemeld, dat acht koeien uit een wei waren uitgebroken en het verkeer op de Emlichheimer Straße itussen WIelen en Wilsum in gevaar brachten.
Zeven van de acht dieren konden al snel weer in veiligheid gebracht worden, maar één koe draaaide door en liep de man, die het dier tegen wilde houden, omver. De bejaarde man sloeg met zijn hoofd tegen het wegdek en liep levensgevaarlijk letsel op, die hem uiteindelijk fataal werd.
Foto: Andreas Heck


Dinsdag 15 mei 2012

Markelo: bestelbus met aanhanger van de weg akker in
Dinsdagavond rond half zeven werd de politie geïnformeerd over een ongeval aan de Rijssenseweg in Markelo ter hoogte van de Enterbroekweg. Het ging om een bestelbus, die uit de richting Markelo kwam en door onbekende oorzaak in de akker links van de weg beland was.
Berger Wolves uit Wierden heeft eerst de gekantelde aanhanger uit de modder gehaald en daarna het trekkende voertuig, dat overeind was gebleven. De weg was tijdens de bergingsactie voor het verkeer afgesloten; verkeer werd via de parallelweg geleid.
Foto's: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


N34 / knooppunt Holsloot: taxibusje met kinderen stort van talud: vier gewonden (update)
De bestuurder van een taxibusje kreeg de schrik van zijn leven, toen de wagen dinsdagmiddag in de avondspits op de afrit van de N34 naar de A37 in de richting van Hoogeveen opeens op het natte asfalt weg begon te glijden.
Het voertuig, waarin drie jongetjes met beperkingen werden vervoerd, slipte schuin weg naar rechts de berm in en tuimelde vervolgens een meter of zes omlaag, waarbij het voertuig enkele malen kantelde.
Direct nadat de Renault Master ondersteboven met de cabine in een droge bermsloot tot stilstand kwam, brak onder de passagiertjes, die ondersteboven in hun gordels hingen, flinke paniek uit. Gelukkig wisten toegesnelde voorbijgangers, waaronder een medewerker van de ANWB Wegenwacht, de hevig geschrokken en licht gewonde pasagiertjes rustig te krijgen en hen snel in veiligheid te brengen. Dank zij het feit, dat de kinderen en de bestuurder goed vast in de gordels zaten, vielen de verwondingen voor zover bekend mee, maar voor alle zekerheid zijn de drie jongetjes (afkomstig uit Geesbrug, Gees en Coevorden) per ambulance naar een ziekenhuis voor behandeling en medische controle vervoerd.
De 23-jarige Emmenaar, die de bus bestuurde, had licht letsel aan een hand en aan zijn gezicht opgelopen.
Hij kon ter plaatse worden verbonden.
Berger Koolen wist de flinke taxibus zonder problemen tegen het talud op te takelen. Het verkeer, dat van Emmen richting Hoogeveen onderweg was, ondervond nauwelijks tot geen oponthoud van de afhandeling van het ongeval. De afrit was tegen half zes weer volledig vrij.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: fietser gewond bij aanrijding

Op de van Echtenstraat in Hoogeveen is een jonge fietser gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een auto.
Ze reden elkaar tegemoet op de van de Bentinckslaan en wilden beiden de Julianastraat inrijden.
De jongeman diende de automobiliste voorrang te verlenen, maar trachtte toch nog snel voor de auto langs te schieten.
Dat mislukte: hij werd vol in de flank geraakt, klapte met zijn gezicht op het asfalt en verloor daarbij een tand.
Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.
De schade aan fiets en auto was gering: de auto liep wat krasjes op en een kentekenplaathouder en een luchtrooster sneuvelden.
De VOA onderzocht het ongeval.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Osterwald (D): geluk bij een ongeluk...!
De bestuurder van een bestelwagen mag letterlijk van geluk bij een ongeluk spreken.
Maandag reed hij over de Kreisstrasse 17 in de richtung van Georgsdorf en haalde vlak voor de weg Am Böltbach een traktor in, maar zag waarschijnlijk niet, dat de tractorbestuurder naar de zijweg af wilde slaan.
De man verloor de macht over het stuur, toen hij uitweek en naar zijn eigen weghelft terug probeerde te sturen.
De bestelwagen botste met geweld tegen de brugleuning, die dwars door de voorruit en het stuur naar binnen drong.
De bus bleef boven de beek hangen.
Wonder boven wonder liep de chauffeur slechts licht letsel op. Hij is uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht. De Ortsfeuerwehr Georgsdorf, die met dertien man en drie voertuigen was uitgerukt, hield zich bezig met het opvangen van uit de bestelwagen weglekkende vloeistoffen en assisteerde de berger.
Het verkeer op de K 17 was gedurende de afhandeling van het ongeval gestremd.
Foto's: Hartmut Gosink - GrenzlandNews


Maandag 14 mei 2012

Dalerpeel: Mercedes Vito brandt uit op de Wittenweg
Maandagmiddag brandde even voor half vier op de Wittenweg bij Dalerpeel een Mercedes Vito volledig uit.
Twee dames waren net de Wittenweg op gereden in de richting van Zwinderen, toen er plotseling rook de bus binnen kwam.
Ze maakten, dat ze uit de auto kwamen en even later vloog de wagen al in brand.
Via 112 werd snel de brandweer gealarmeerd. In de tussentijd breidde het vuur zich uit en in een mum van tijd stond het voertuig in lichterlaaie. De blusgroep van Zwinderen bluste de brand, maar van de bus bleef weinig meer over dan een rokend stuk blik.
Een berger voerde het wrak af, zodat de weg weer vrij was voor het verkeer
Foto's: Cuzzo

Wielen: man levensgevaarlijk gewond door uitgebroken dolle koe
Een 69-jarige boer is zaterdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen na een bizar voorval op de Emlichheimer Straße in Wielen (D).
Rond half elf werd gemeld, dat acht koeien uit een wei waren uitgebroken en het verkeer tussen WIelen en Wilsum in gevaar brachten.
Zeven van de acht konden al snel weer in veiligheid gebracht worden, maar één koe draaaide door en liep de man, die het dier tegen wilde houden, omver. De bejaarde man sloeg met zijn hoofd tegen het wegdek en liep levensgevaarlijk letsel op
Na ranimatie werd de man door een arts van piket behandeld en met spoed per traumaheli weggebracht.
De dolle koe werd door een jager afgeschoten.
Een politie-eenheid, die met een machinepistool vanuit Hordhorn onderweg was, hoefde niet in actie te komen.
Foto's: Andreas Heck


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.