Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2012 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 4 november 2012

Nieuwleusen: roofoverval op tankstation
Zondagavond rond half acht is er een gewapende overval gepleegd op een personeelslid van een tankstation aan de Den Hulst in Nieuwleusen. De medewerkster kreeg twee getinte mannen in de pompshop. De vrouw moest onder bedreiging van een wapen de inhoud van de kassa afstaan.
Via een Burgernetactie werden inwoners verzocht uit te kijken naar de overvallers.
Het duo vertrok na de overval lopend richting de Eshuisweg, maar verdwenen daar uit het zicht.
Diverse eenheden van de politie kamden de omgeving uit. Zij werden daarbij geholpen door een hondengeleider. Helaas kon de trouwe viervoeter geen geurtje opvangen dat leidde naar de daders.
De technische recherche onderzocht de pompshop op sporen van de daders.
Enkele schoenafdrukken werden veilig gesteld en zullen nader worden onderzocht. Tot nu toe is er van de daders geen spoor te bekennen.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Staphorst: auto tuimelt van talud Viaductweg

Bij een ongeval op de Viaductweg in Staphorst zijn zondagmiddag drie personen gewond geraakt.
Het drietal zat in een personenauto, die vlak voor het viaduct over de A28 slipte en van het talud gleed.
De bestuurder en zijn twee vrouwelijke passagiers konden zelf uit de beschadigde Volkswagen Polo klimmen.
De opgeroepen brandweer van Staphorst assisteerde de ambulancebroeders bij het verzorgen van de slachtoffers.
De bestuurder had een arm uit de kom en zijn bijrijdster klaagden over pijn in de nek.
De vrouw, die achterin zat, kwam er met schaafwonden vanaf.
De Verkeersongevallendienst legde de nodige gegevens vast.
Na dit onderzoek kon berger Hooikammer de auto optakelen en afvoeren naar de stalling. Daar kan de eigenaar de auto ophalen, nadat de V.O.A de auto heeft vrijgegeven.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


De Krim: Opel onherstelbaar beschadigd door brand

De nachtrust van de mensen van blusgroep de Krim werd rond kwart over drie in de nacht van zaterdag op zondag wreed verstoord, toen de piepers hen op de hoogte brachten van een autobrand in de Marsstraat, ter hoogte van huisnummer 31.
De Rode Haan bleeek bij aankomst van de spuitgasten de voorzijde van de veertien jaar oude Opel Vecta Caravan al grondig te hebben vernield, maar een flinke lading bluswater en schuim doofde de vlammen.
De auto desondanks was rijp voor de sloop.

Foto's: U S Media

Zaterdag 3 november 2012

Nieuwleusen: auto tegen boom na botsing

Voor de brandweer van Nieuwleusen geen levensreddende activiteiten na een ongeval op de kruising van de Veldweg met het Westeinde.
Beide bestuursters bleken de klap tussen een Peugeot en een BMW, die daar daar zaterdag tegen 10:00 uur gebeurde, zonder letsel te hebben doorstaan.
Voor de BMW betekende de botsing het eind van zijn vervoerend bestaan, omdat de auto na de crash ook nog eens onzacht kennismaakte met een eik. De boom voorkwam wel, dat de auto in een slootje belandde...

Foto: U S Media


Emlichheim: afvalbrandje bedreigt grote stro-opslag

Dat kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben, bleek vrijdagavond weer.
Een passant ontdekte rond kwart over zes, dat er brand woedde in een hoop afval op het terrein van het voormalige depot van de Bundeswehr in Emlichheim.
Op zich niets bijzonders, ware het niet, dat er vonken in de richting van de enorme voorraad stro vlogen, die daar (voor de in aanbouw zijnde) stroverbrandingscentrale aan de Neuerostraße ligt opgeslagen.
De Ortsfeuerwehr Emlichheim -met de grote brand van 27 september nog vers in het geheugen- rukte daarom direct uit met niet minder dan zes voertuigen en 23 man en bluste het vuur rap met een straal water uit de tankautospuit.
De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Hartmut Gosink - Frw Feuerwehr Emlichheim

Vrijdag 2 november 2012

A37: ravage en kilometers file na ongeval door verkeersruzie
Een verkeersruzie tussen twee automobilisten leidde vrijdagmiddag even na enen tot een ravage, drie zwaar beschadigde auto's en grote verkeersoverlast op de A37 in oostelijke richting, ten oosten van Hollandscheveld.
De kemphanen botsten letterlijk en figuurlijk, waarna een derde auto op het ongeval in reed.
Wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond en was vervoer naar een ziekenhuis zelfs niet nodig.
Gezien de ravage op de snelweg, waar 130 km per uur mag worden gereden, mag dit een wonder heten.

Een Peugeot Partner bedrijfsauto was achter op een Honda Prelude gebotst, waarna een militair vervolgens met zijn Alfa Romeo op de bedrijfswagen knalde. De Partner werd geheel vernield en dieselbrandstof stroomde over het wegdek.
Tot ieders verbazing stapte de bestuurder van de Peugeot zelfstandig -zij het met zijn handen om zijn hoofd en nek- uit de restanten van het wrak . De Alfa Romeo schoot de rechterberm in en bleef op de schuine walkant van de bermsloot hangen.
Beide rijstroken waren versperd.
De hulpdiensten schoten de betrokkenen te hulp, maar de Hoogeveense brandweer kon al vrij snel retour kazerne.
De toedracht en de gevolgen werden onderzocht door twee experts van Team Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe.

De A37 werd bij Hoogeveen-Oost afgesloten voor al het verkeer, dat een file bereikte van ettelijke kilometers; ook op de A28, zodat het -in onder andere Hollandscheveld- erg druk werd.
De wrakken werden opgehaald door berger Kraal, toen het VOA-onderzoek afgerond was.
Het verkeer, dat op de A37 nog in de file stond, kon na verloop van tijd de ongevalslokatie via de vluchtstrook passeren.
Rond 15:00 uur was de snelweg weer vrij.
Foto: U S Media
dw_main

Emmen: brand dierentuin blijkt gevolg van brandstichting
De brand, die in de nacht van woensdag op donderdag in het gebouw naast de ingang van de dierentuin in Emmen woedde, is aangestoken; zo blijkt uit forensisch politie-onderzoek.
De politie doet geen mededelingen over hoe en waar de brand is aangestoken.
Wel gaat de politie er van uit dat er een verband is met twee kleine brandjes in de Dalipassage en het Willinkplein in het centrum van Emmen, die kort na middernacht werden ontdekt.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en wil graag contact met mensen, die in de bewuste nacht tussen 23.30 en 03.00 uur in de omgeving van de Dalipassage, het Willinkplein en de Hoofdstraat iets hebben gezien, dat verband kan houden met deze brandstichting.
Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000
Foto: U S Media

Site Kilroy sneller en beter beschermd

De websites van Kilroy (o.a. kilroy.nl en kilroynews.net) zijn in de nacht van woensdag op donderdag verhuisd naar webhost Webfra, waar ook o,a, de website van de brandweer Ommen-Hardenberg ondergebracht is.
Dat gebeurde, om de de U S-Media-publikaties nog beter te kunnen beschermen tegen storingen en alerter te kunnen reageren.
De migratie leidde gisteren weliswaar tot een langere laadtijd, maar dat verschijnsel was in de loop van de avond voorbij, toen alle verhuis-formaliteiten voltooid waren. Sterker nog: de site laadt nu sneller dan voorheen !


Bergentheim: Henrie dertig jaar brandweerman
Donderdag was voor brandweerman Henrie Telman een feestelijke dag: hij is maar liefst dertig jaar lid van de brandweer in Bergentheim.
Zijn collega's verrasten de jubilaris met een taart en een gegraveerde spiegel, waarna de festiviteit met een hapje en drankje werd vervolgd.
Foto: brandweer Bergentheim


Donderdag 1 november 2012

A28 / Pesse: auto in puin, bestuurder naar ziekenhuis

Op de A28 is een Citroën C3 van de weg geraakt onderaan het viaduct bij Pesse. De auto werd gelanceerd door een opstaande rand, die het hemelwater moet afvoeren.
Een boom werd op zo'n twee meter hoogte geraakt, waarna de auto op het kleine talud door de grond woelde.
De aanwezigheid van drie ambulances deed vermoeden, dat het om meerdere gewonden ging, maar in de auto zat alleen de bestuurder en die was al uit het voertuig, toen brandweer arriveerde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
De auto was total loss.

Foto's Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: brand door hennepplantage op zolder rijtjeshuis van Pallandtlaan
Terwijl hun collega's ingezet waren ter bestrijding van de brand in Emmen, kwam er donderdag rond 05:00 uur een volgende alarmering bij de Coevorder brandweer binnen: er werd brand gemeld in een woning aan de van Pallandtlaan in Coevorden.
Bij aankomst bleek er flink wat witte rook uit het dak te komen. De bewoners -een gezin met kinderen- waren wakker geworden van een rookmelder en hadden zich al in veiligheid kunnnen brengen, waarna 112 gebeld werd.

Na de brand, die snel onder controle was, werd op de uitgebrande zolderverdieping een henneppplantage gevonden.
De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de installatie bij deze kwekerij.
Van de 39-jarige bewoner wordt binnenkort een verklaring opgenomen, waarna de politie proces-verbaal opmaakt.
Foto's : U S Media

Emmen: grote schade door brand historisch pand en kantoorunit van Emmer Dierenpark
Tegen drie uur in de nacht van woensdag op donderdag werd brand ontdekt in het bekende wit-grijze gebouw naast de entree van de Emmer dierentuin aan de Hoofdstraat. In dit pand zijn o.a. een souvenirwinkel en restaurant D'Oude Drommedaar ondergebracht.
Het vuur bleek niet alleen het historische pand, dat ooit als basis diende, toen het park van start ging in de dertiger jaren, maar ook in een kantoor-unit, die naast het gebouw en de Ten Kate-flat stond.
De brand is waarschijnlijk in de door struikgewas afgeschermde, vanaf de straat niet zichtbare kantoor-unit ontstaan en kon zich daardoor onopgemerkt uiitbreiden naar het hoofdgebouw. (Zie de foto-reportage)
Er werd al snel opgeschaald naar "grote brand", waarmee diverse korpsen uit de wijde omgeving werden gealarmeerd.
De brandweer wist de brand in het pand met het karakteristieke leistenen dak nog redelijk binnen de perken te houden, maar de schade is zeer groot. De kantoor-unit brandde wel volledig uit.
Er vielen geen slachtoffers onder mens en dier.
De bewoners van de Ten Kate- flat hadden voor zover bekend geen last van de rook, omdat de windrichting gunstig was.
Het dierenpark ging donderdag ondanks de brand wel open, nadat het grotendeels uitgebrande gebouw omringd was met hekken, die rond zeven uur die ochtend aangevoerd werden.
Foto's : U S Media
dw_main

Woensdag 31 oktober 2012

Almelo: aangebrand pannetje...
Woensdagmiddag om kwart over vier werd de brandweer gewaarschuwd, dat er brand in een keuken woedde aan de De Ruyterstraat in Almelo. Hierop zijn twee tankautospuiten en een hoogwerker uitgerukt.
Men had de situatie vrij snel onder controle, waarna woning geventileerd werd. Het drooggekookte pannetje werd buiten neergezet om af te koelen.
De bewoner is behandeld in de ambulance, omdat hij waarschijnlijk rook heeft ingeademd.
De woningstichting is direct begonnen met herstellen van de woning
Foto's : Kevin Sand


Westerhaar-Vriezenveensewijk: auto te water

Een duik in het water langs de Grintweg vormde woensdagmiddag een vochtige afsluiting van het rijdend bestaan van een fraaie witte Renault Megane.
Naar verluidt was de bestuurder, die uit de richting van de Hoofdweg kwam, even afgeleid en raakte de auto -na een ultra-kort ritje door de berm- te water.
Het voertuig dreef nog een eindje naar de andere wal, maar zakte na enige tijd toch voor de helft onder de waterspiegel.
De onfortuinlijke bestuurder kon zich in veiligheid brengen, maar het 2.5 jaar oude voertuig was rijp voor de onderdelenbank.

Een brandweerduiker uit Almelo legde een singel rond het dak van de Renault, waarna de auto met de kraan van een brandweervoertuig naar de wal werd getrokken en kort daarop op een auto-ambulance van de firma Wolves kon worden afgevoerd.

Foto's : U S Media


Hoogeveen: neonverlichting winkelcentrum in brand

Dinsdag om 22.50 uur kwam er een melding op het P2000-systeem over een "woningbrand" in Supercoöp in het winkelcentrum De Weide in Hoogeveen.
De neonverlichting met de tekst ‘De Weide Winkelcentrum’ aan een buitenmuur van de supermarkt bleek in brand te staan; waarschijnlijk ten gevolge van kortsluiting.

Met één waterstraal werden de vlammen voorzichtig gedoofd, waarna de verlichting weer begon te branden.
Om verdere kortsluiting te voorkomen werd de spanning van de neonverlichting afgesloten.
Foto's : Persfotografie HoogeveenDinsdag 30 oktober 2012

Eschebrügge (D) : drie gewonden door kop-staartaanrijding nabij grensovergang

Dinsdagmiddag rond half vier raakten drie inzittenden van twee personenauto's licht gewond door een kop-staartbotsing op de Coevordener Straße (B403)  in Eschebrügge, ter hoogte van de afslag naar Laar.
Een Nederlands echtpaar reed in de richting van Coevorden, maar moest voor de kruising met de Bahnhofstraße stoppen vanwege verkeers-omstandigheden.
De er achter rijdende bestuurster (46) van een Mercedes, die met haar 17-jarige dochter onderweg was, had de veranderde situatie te laat in de gaten en botste vol achter op de Peugeot van het Nederlandse echtpaar.
De 52-jarige Nederlander en zijn vrouw (49) liepen hierdoor licht letsel op en zijn naar het Streekziekenhuis in Hardenberg overgebracht.
De zeventienjarige passagiere uit de Mercedes is naar het ziekenhuis in Nordhorn vervoerd.
Beide voertuigen hadden aanzienlijke schade opgelopen.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht..

Foto's : Hartmut Gosink - Grenzlandnews


Neuringe (D) : woning onbewoonbaar na schoorsteenbrand

De brandweer van Hoogstede werd maandag om 20:16 uur gealarmeerd, nadat er in Neuringe (gemeente Twist) in een afgelegen woning een zwaar rokende schoorsteenbrand uitbrak, kort nadat de kachel aangestoken was.
De brandweer van Twist nam het bestrijden van de brand over; voor de aanvoer van bluswater werd tankautospuit (Tanklöschfahrzeug) TLF 20/40 van de brandweer van Hoogstede opgeroepen. De klus was rond 23:00 uur geklaard.
De 73-jarige eigenaar van de woning werd wegens rookinhalatie uit voorzorg naar een ziekenhuis overgebracht.

Foto's : Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Dedemsvaart: overstekende vrouw aangereden op zebrapad
Dinsdagmorgen is een vrouw gewond geraakt, toen ze overstak via het zebrapad op de kruising Langewijk - De Magnolia en daarbij aangereden werd door een personenauto.
De automobilist, die van de Langewijk rechtsaf de De Magnolia in reed, werd door de laagstaande zon en de zeer sterke lichtweerkaatsing op het wegdek en de witte zebrastrepen volledig verblind.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Voor zover bekend liep de auto geen schade op; de automobilist bleef ongedeerd.
Foto's : U S Media


Dalmsholte: brand richt zware schade aan in buffet-restaurant Dalmshoeve
Rond half drie in de nacht van maandag op dinsdag werd alarm geslagen, nadat men ontdekt had, dat er brand was uitgebroken in buffet-restaurant Dalmshoeve in Dalmsholte. Vanwege de ernst van de situatie werd er uiteindelijk opgeschaald naar "grote brand" en kwamen diverse brandweereenheden uit de regio in actie, waardoor men de uitslaande brand vrij snel kon bedwingen.
Desondanks is de schade groot.
De oorzaak van de brand moet nog uitgezocht worden.
Dinsdagmorgen was personeel van de firma Kalshoven al druk bezig, onder meer met het regen- en winddicht maken van het pand.
Foto's : U S Media
dw_main


Hoogeveen: brand verwoest personenauto

In de vroege dinsdagochtend is op een parkeerplaats aan de Lomanlaan in Hoogeveen een personenauto in vlammen opgegaan.
Voor de brandweer was er niets meer te redden.
De eigenaar van de auto, die door de politie moeilijk tot bedaren te krijgen was, gaat uit van brandstichting.

Foto's : Persfotografie Hoogeveen


Rouveen: auto tegen boom: vrouw gewond
Op de Rechterensweg in Rouveen is maandagavond een vrouw gewond geraakt, toen ze met haar auto tegen een boom botste.
Brandweerkorpsen uit Hasselt en Staphorst werden gealarmeerd, omdat het eerst niet duidelijk was, waar het ongeval op de lange weg gebeurd was Een eenheid van de politie vond het voertuig en dirigeerde de overige hulpdiensten naar de juiste plek.
Na kort overleg tussen medisch personeel en de bevelvoerder van de brandweer werd besloten, het dak te verwijderen om zo het slachtoffer te bevrijden. Met het hydraulisch gereedschap werd het dak losgeknipt en naar voren geklapt.
De vrouw werd op een wervelplank uit de auto gehaald en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe lang de vrouw klem heeft gezeten in haar auto op dit rustige gedeelte van de Rechterensweg.
Berger Hooikammer heeft de auto afgevoerd nadat de politie de nodige gegevens had genoteerd
Foto's : Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Maandag 29 oktober 2012

Ruinerwold: twee auto's total loss door bijna-frontale aanrijding op het Haakswold
Ten gevolge van een aanrijding tussen twee personenauto's op het Haakswold (Meppel-Ruinerwold) zijn maandagmorgen tegen kwart voor tien twee automobilisten gewond geraakt. Een 57-jarige vrouw uit Ruinerwold raakte door nog onbekende oorzaak met haar auto op de linkerweghelft. Een tegemoetkomende 54-jarige automobiliste uit Meppel botste daardoor frontaal op deze auto
Eén auto kwam met de achterzijde in een droge bermsloot tot stilstand. De bestuurster van deze grijze Renault Twingo is door de brandweer bevrijd en per ambulance naar een zoekenhuis vervoerd. Ook de andere bestuurster is per ambulance weggebracht.
De hulp van het MMT, dat met de traumaheli ingevlogen werd, bleek niet nodig.
Foto's: U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.