Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2012 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 25 november 2012

Vriezenveen: geen gewonden na harde confrontatie op viaduct

Zondagavond even na 19.00 uur kwam een melding binnen: er had zich een ongeval voorgedaan op de Oosterweilandweg.
Ter hoogte van de N36, boven op het viaduct, hadden een Renault Twingo, (de eigenaar had de auto net twee dagen op naam staan) en een (twee jaar oude) Volkswagen Polo elkaar hard geraakt. De Polo kwam op z'n dak, midden op de weg, tot stilstand.
Alle inzittenden konden redelijk snel uit hun voertuigen stappen.
De brandweer heeft daardoor geen levensreddende handelingen uitgevoerd, maar wel de VW op z'n wielen gezet en het wegdek gereinigd. Berger Wolves heeft de voertuigen afgesleept. Over de toedracht van de aanrijding is nog niets bekend gemaaakt.

Foto's: Foto's: Kevin Sand - Sandfotografie


N34 - Dalen: auto glijdt van talud akker in
De brandweer van Coevorden rukte zondagmiddag rond kwart voor twee uit, nadat gemeld was, dat zich een eenzijdig ongeval had voorgedaan op de N34 bij Coevorden.
Het bleek te gaan om een personenauto, die in de richting van knooppunt Holsloot reed, maar bij het viaduct voor de afslag Dalen uit de koers geraakt was en aan de andere zijde van de rijksweg van het talud was gegleden.
De Lancia personenauto kwam in een braak liggende, modderige maïsakker tot stilstand; op het eerste gezicht slechts vrij licht beschadigd.
Voor zover bekend vielen er bij dit ongeval geen gewonden en de hulp van de spuitgasten bleek niet nodig.
Foto's: US Media

Hardenberg: zeventien bewoners Oldenburg geëvacueerd na brandje (update)
Zondagmorgen werd -na een in eerste instantie automatisch brandalarm- groot alarm geslagen, toen er daadwerkelijk brand werd geconsta-teerd in een gemeenschappelijke ruimte op de tweede verdieping van zorgcentrum Oldenburg, onderdeel van de Baalderborg Groep, aan de Stationsstraat in Hardenberg. De brandweer, die vanwege de mogelijke gevaarzetting opschaalde naar GRIP 1, doofde het brandje snel, maar achtte het raadzaam, de in de onmiddelijke nabijheid wonenden -in totaal zeventien mensen- voorlopig elders onder te brengen. Dit gebeurde mede, daar in het complex ouderen en personen met een verstandelijke beperking (begeleid) wonen en er sprake was van rookontwikkeling.
De zeventien werden opgevangen in een gemeenschappelijke ruimte van een nabijgelegen seniorenflat, maar ze konden enige tijd later terug naar hun onderkomen.
Naar de oorzaak van de brand is een onderzoek ingesteld door de technische recherche.
Foto's: US Media en EMG Fotografie


Elim: bomen dreigen op schuurtje te vallen
De blusgroep van de Krim rukte zondagmorgen uit naar de een woning aan de Carstenswijk en aan de Carstensdijk, waar op de erfscheiding een grote spar en een dito conifeer door de harde wind uit hun evenwicht waren geraakt en op een schuurtje achter een woning aan de Carstenswijk dreigden te vallen.
De bomen omzagen was in dit geval niet mogelijk vanwege de dichte bebouwing en de harde wind, zodat men besloot, de bomen met touwen en spanbanden voorlopig vast te zetten. Het was even zoeken naar geschikte punten, maar o.a. een boom in de tuin van de buren van de bewoners van de Carstenswijk bood voldoende houvast. Die mensen waren echter niet thuis en zullen waarschijnlijk raar hbben opgekeken, toen ze bij thuiskomst de constructie in hun achtertuin ontdekten.
Foto's: US Media

Lutten: stormschade aan dakkapel
De Slagharense brandweer reed zondagmorgen naar de Semmelinksdijk in Lutten, waar de harde wind de dakbedekking van een dakkapel had losgerukt en regenwater de woning in liep. Het probleem werd provisorisch verholpen door het mastiek te verzwaren met grote grinttegels.
Foto's: US Media


N36 / Wierden: op autoweg lopende tiener overlijdt door aanrijding
Een zestienjarige jongen uit Almelo is in de nacht van zaterdag op zondag overleden, nadat hij rond 01:00 uur bij Wierden plotseling de N36 op liep om over te steken en daarbij werd aangereden door een auto.
Deze auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Nijverdal, reed in de richting van de A35.
De bestuurster verklaarde, dat net voor de afslag Rijssen / Nijverdal plotseling iemand de weg overstak.
Na het ongeval is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en later in de nacht overleden.
De VerkeersOngevallenAnalyse onderzoekt het ongeval en ook wordt onderzocht waarom de jongen op de N36 liep.


Vroomshoop: stal met twintigduizend kippen afgebrand aan de Hammerdijk
Vanochtend even voor half zes belde een buurtbewoner de meldkamer met de mededeling, dat achter zijn woning een kippenschuur in brand stond. Hierop is direct de kwalificatie "middelbrand" gegeven en zijn de brandweerkorpsen van Vroomshoop en Den Ham uitgerukt.
Binnen een kwartier is daarop opgeschaald naar "grote brand", mede vanwege de harde wind.
Ook zijn de korpsen van Vriezenveen en Nijverdal ingezet.
De schuur met ongeveer 20.000 kippen is volledig uitgebrand.
Men wist te voorkomen, dat een nabijgelegen schuur eveneens een prooi van de vlammen werd.
Bij de brand is asbest vrijgekomen, dat in de richting van Beerzerveld geblazen werd.
Foto's: Kevin Sand - Sandfotografie


Zaterdag 24 november 2012

Kleinringer Wösten (D): bejaarde automobiliste zwaar gewond door ongeval in dichte mist

In de buurtschap Kleinringer bij Emlichheim (D) is zaterdag rond kwart over zes in dichte mist een ernstig verkeersongeval gebeurd op de weg Am Paradies. Een 72-jarige krantenbezorgster botste daar met haar auto tegen een boom in de linker berm.
Een voorbijganger ontdekte rond 06:40 uur bij toeval het wrak en belde het alarmnummer, waarop onder meer de Ortsfeuerwehr van Ringe-Neugnadenfeld onder H2 (Hilfeleistungseinsatz 2. Stufe) gealarmeerd werd en uitrukte met in totaal elf man en twee voertuigen.
Hun hulp bleek echter inmiddels niet meer nodig, omdat medewerkers van het Rode Kruis (DRK) en politiemensen het slachtoffer in veiligheid hadden gebracht. Het zwaar gewonde slachtoffer is met begeleiding van een noodarts naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht en later overgebracht naaar het ziekenhuis in Münster.
De auto werd opgehaald met een auto-ambulance van de firma Kronemeyer uit Emlichheim.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Ommen: N341 afgesloten vanwege frontale aanrijding; twee gewonden (update)

De Hammerweg (N341 Ommen - Den Ham) was zaterdag vanaf circa half tien 's morgens afgesloten vanwege een ernstig verkeersongeval, dat in de eerste bocht -gezien vanaf de Manitobarotonde- had plaatsgevonden.
Bij de frontale aanrijding zijn een kleine Opel personenauto en een witte Volkswagen Transporter bus betrokken. De bus reed in de richting van Den Ham en kwam naar verluidt in de bocht op de verkeerde weghelft.

De inzittenden van de Opel -een zeventigjarige man en een vrouw van 68 uit Vroomshoop- moesten door de Ommer brandweer uit het wrak worden bevrijd en zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd; de bestuurder van de VW -een 59-jarige inwoner van Sint Annaparochie- bleef ongedeerd en kon zelfstandig het voertuig verlaten.
De omstandigheden rond de botsing zijn minutieus uitgezocht door experts van de VOA, waarna berger Autax de beschadigde voertuigen heeft opgehaald.

Kijk ook op de site van de Brandweer Ommen - Hardenberg


Vrijdag 23 november 2012

Raalte: vrouw omgekomen door ongeval op de N348

Een 92-jarige vrouw uit Raalte is vrijdag overleden aan de gevolgen van een ongeval op de N348 (Nieuwe Deventerweg - Raalte - Deventer).
De vrouw reed mee in in een auto, die werd bestuurd door een 79-jarige vrouw uit Raalte.
Een tractorbestuurder reed rond 17:00 uur in de richting van Raalte en wilde linksaf een erf opslaan.
Toen hij stopte om tegemoetkomend verkeer voor te laten gaan, werd de aanhanger van de tractor van achter aangereden door de auto.
De 92-jarige vrouw werd door de brandweer uit de auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar ze enige tijd later overleed.
De bestuurster van de auto is overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer.
De bestuurder van de tractor, een 42-jarige man uit Raalte, liep geen lichamelijk letsel op.


Papenvoort: auto tegen boom, bestuurder gewond (update)
Vrijdagmorgen om kwart over vijf werden de hulpdiensten opgeroepen voor een zeer ernstig ongeval op de Papenvoort in Papenvoort bij Rolde.
Naast de brandweer van Rolde, politie en ambulance ging ook het Mobiel Medisch Team van het UMC Groningen -met de heli- naar de plaats des onheils.
Ter plaatse bleek het te gaan om een éénzijdig ongeval: een Nissan Patrol met aanhangwagen geladen met dakdekkersmaterialen, die uit de richting van Rolde kwam, was op de andere weghelft gekomen en vervolgens bepaald onzacht in aanraking was gekomen met een boom.
De bestuurder -een negentienjarige man uit Buinerveen- werd ter plaatse onderzocht en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht.
De VOA onderzoekt het ongeval
De weg Rolde-Borger is tijdelijk afgesloten geweest.

Donderdag 22 november 2012

A28: snelweg gestremd na ernstig ongeval met vrachtwagencombinatie (update)
Donderdagavond is de A28 tussen Spier en Beilen afgesloten voor het verkeer, nadat zich rond kwart voor negen op 600 meter voor parkeer-plaats Smalhorst een zeer zwaar eenzijdig ongeval had voorgedaan.
Een trekker met oplegger -geladen met veevoer- tegen de rechter vangrail gereden, toen de bestuurder even afgeleid werd.
De combinatie is daarna ten gevolge van een ruk aan het stuur gekanteld, waarbij de bulktankoplegger losschoot en achterstevoren, dwars over de rijbaan tot stilstand kwam.
De trekker belandde in de middenberm; totaal vernield.
Zowel de bestuurder als zijn bijrijdster zat bekneld in de cabine. Zij werden door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. Beiden werden met, naar het zich laat aanzien, zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook de traumaheli werd bij het verkeersongeval ingezet.
De autosnelweg is afgesloten geweest in verband met de berging van de vrachtwagencombinatie en reparatie aan het wegdek.
De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.
Foto's: US Media


Uelsen: man (27) zwaar gewond door ongeval op de B 403
Een 27jarige automobilist liep donderdagavond rond negen uur zwaar letsel op, nadat hij met zijn Opel van de Bundesstrasse 403 nabij de Ziegelei van de weg geraakt is. De auto kwam via de berm in een sloot ging over de kop en kwam volledig vernield in een akker tot stilstand.

De brandweer van Uelsen zorgde voor verlichting van de ongevalslokatie, omdat in eerste instantie niet duidelijk was, of er één of meer slachtoffers gevallen waren.

Wat betreft de oorzaak tast de politie nog in het duister.
Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emlichheim (D) via 05943 92000; vanuit Nederland kiest u 0049 5943 92000.
Foto's: US Media


N35 - Nijverdal: dode en twee gewonden door kettingbotsing (update)
Drie inzittenden van twee personenauto's zijn naar ziekenhuizen vervoerd, nadat ze letsel hadden opgelopen bij een kettingbotsing op de N35 (Almeloseweg) tussen Haarle en Nijverdal.
Het ongeval ontstond tegen kwart voor vijf donderdagmiddag, toen een auto, bestuurd door een 77-jarige automobilsite, achter op een personenauto botste, die achter in een file voor de verkeerslichten bij Nijverdal stond. Twee auto's werden daardoor naar voren geduwd; de voorste klapte tegen een trekker met oplegger van een transportbedrijf.

Drie inzittenden werden door de brandweer met hydraulisch redgereedschap uit hun voertuigen bevrijd. De passagier van de auto, die achter op de middelste reed ( een 88-jarige man uit Zwolle) is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De bestuurster van de middelste (als eerste aangereden) auto bleef ongedeerd.
Vanwege het VOA-onderzoek en de berging is de N35 tussen Haarle en Nijverdal geruime tijd afgesloten geweest.
Foto's: US Media

Almelo: brommobiliste naar ziekenhuis na aanrijding (update)
Donderdagmiddag om 14:20 uur ontvingen de hulpverleningsdiensten een melding over een aanrijding met letsel op de kruising van de Weezebeeksingel met de Windmolenbroeksweg in Almelo. Ter hoogte van de Woonboulevard had een brommobiel een personenauto in de flank geraakt.
Een 54-jarige brommobiliste uit Almelo kwam met haar voertuigje vanuit de Zilvermeeuw en wilde de kruising recht over steken in de richting van de woonboulevard. De politie vermoedt, dat de vrouw door het rode verkeerslicht reed.
Ze kwam op de kruising in aanrijding met een Uto, bestuurd door een 63-jarige man uit Bornerbroek.

De brandweer heeft de brommobiliste uit haar voertuigje auto moeten bevrijden. Ze is naar een ziekenhuis vervoerd.
De VOA heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Beide voertuigen moesten worden weggesleept

Hoogeveen: bromfietser gewond door val

Een bromfietser is donderdagmiddag door nog onbekende oorzaak op het fietspad van de Industrieweg in Hoogeveen ten val gekomen.
Hij raakte daarbij gewond; vervoer per ambulance naar het ziekenhuis was noodzakelijk.
Vanwege de klachten kreeg hij een nekkraag om en werd hij op een wervelplank gelegd.
Een vriend, die toevallig langsreed, begeleide de jongen naar het ziekenhuis.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Deel van N34 wordt honderd-kilometer/uur-weg
De N34 wordt vanaf de Witte Paal-weg (N36) bij Stegeren en Coevorden zodanig aangepast, dat de maximumsnelheid kan worden verhoogd naar honderd kilometer per uur.
Provinciale Staten van Overijssel hebben woensdagavond plannen daartoe goedgekeurd.
Aangezien er regelmatig ongevallen gebeuren op dit deel van dit deel van deze provinciale weg, zullen er diverse aanpassingen plaats moeten vinden. Er komen daarom vier ongelijkvloerse kruisingen en twee tunnels.
De kosten van de verbouwing worden geschat op ruim vijftig miljoen euro.
De aanpassing van de N34 moet in 2016 gereed zijn.

Hardenberg: twee straatroven in "Onder de Loep"

Op de Amaliabrug aan de Koehierdesteeg (zijde van het centrum) is maandag rond 20.45 uur een 26-jarige inwoonster van Hardenberg beroofd van haar mobiele telefoon.
De daders waren twee blanke jongens van 17 - 18 jaar met een smal postuur.
De vrouw werd bespoten met pepperspray, waarna de daders er op één fiets vandoor richting de Marslanden.
Eén van de jongens zou een grijs mutsje hebben gedragen.

De vrouw is na de beroving weggereden en heeft pas daarna de politie gebeld.
Hierdoor is onduidelijkheid ontstaan over de locatie waar de beroving had plaatsgevonden.

De volgende straatroof een dag later plaats: op dinsdagavond 13 november, rond tien uur.
Op de Witte de Withstraat werd een 62-jarige vrouw werd daaar van haar tas beroofd door twee jongemannen.
De politie roept getuigen of mensen die iets weten, dat te maken kan hebben met deze straatroof, te bellen met 0900-8844.

Deze straatroven worden besproken in het RTV OOST-programma Onder de Loep, dat vandaag wordt uitgezonden (17:09, 18:09 en 19:09 uur).


Woensdag 21 november 2012

Dwingeloo: brand in rieten dak tijdig gedoofd

De brandweer van Dwingeloo wist woensdagavond te voorkomen, dat een brandhaard, die zich in het rieten dak rond de schoorsteen van een woning aan de Nijstad ontwikkelde, de gehele woning in de as legde.
De spuitgasten wist door snel en effectief handelen de brand te doven, voordat deze door de snel aanwakkerende wind uit de hand liep.

Foto's: U S Media

Ommen: brand in laadruimte vrachtwagen

Woensdagavond werd Ommen tijdens de oefenavond opgeroepen voor een vrachtwagen, waaarin brand was uitgebroken op de parkeerplaats op de N48, nabij de afslag naar de N340.

De lading bestond uit rolcontainers met dozen en kunststof kratten. Een deel van het dak van de bakwagen is doorgebrand en ook de inhoud van diverse rolcontainers raakte beschadigd.
De chauffeur kon, nadat de brand was geblust, de vrachtwagen onder begeleiding van de brandweer op een veilige plek in de buurt bij een bedrijf stallen.
Kijk ook op de site van de Brandweer Ommen - Hardenberg

Nijverdal: brand in penthouse aan de Grotestraat mogelijk opzet (update)
Maandagavond heeft er brand gewoed in een appartement boven pizzeria - grillroom Babylon en café The Rock aan de Grotestraat in Nijverdal.
De brand werd gemeld om 21:04 uur; achttien minuten later werd opgeschaald naar "middelbrand".
Om iets voor tienen had de brandweer het vuur, dat gepaard ging met veel rook, onder controle.

Brandonderzoekers en forensisch rechercheurs doen onderzoek naar de oorzaak, omdat uit het aansluitend ingestelde technisch onderzoek naar voren is gekomen, dat het mogelijk brandstichting betreft.
De 49-jarige bewoner is hiervoor aangehouden en in de cel gezet.
Onderzoek moet uitwijzen, wat het motief en de toedracht is geweest.
Foto's: U S Media, bovenste foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


Dinsdag 20 november 2012

Kilroy viert tachtig miljoenste bezoeker met speciale banner-aanbieding

Kilroy's regionale hulpverleningsnieuws blijkt internetsurfers mateloos boeien.

Nadat op 20 juli j.l. de mijlpaal van 75.000.000 unieke bezoekers werd bereikt, liep de "score" maandag in de loop van de dag op tot over de tachtig miljoen bezoekers. In werkelijkheid is het aantal bezoekers nog aanzienlijk hoger, omdat de huidige teller pas in maart 2006 -na de overstap van hosting in de VS- op een eigen server in Nederland geactiveerd werd.

Ter gelegenheid van deze mijlpaal biedt U S Media klanten, die met een banner mee willen surfen op het onstuitbare succes van KILROY, de gelegenheid, een banner te reserveren tegen een speciaal aanbiedingstarief.
Uiteraard is "banneren" de ideale gelegenheid om speciale seizoensgebonden artikelen in de decembermaand aan te bieden.

Een mail naar U S Media biedt u een veel betere kans op succes in deze moeilijke tijden!

MAIL US MEDIA


LET OP: vermeld uw volledige bedrijfsgegevens (ook uw adres, website en telefoon-, KvK- en BTW-nummer !


Baarlo: oldtimer total loss door brand

Dinsdag net na middernacht kreeg de bestuurder van een oldtimer Mercedes de schrik van zijn leven.
De man was net klaar met zijn werk en reed naar huis, toen het plotseling enorm warm in de auto werd.
De bestuurder zag direct daarna, dat er vlammen uit het dashboard vandaan kwamen.
Hij stopte in de berm van de Stouweweg en probeerde de vlammen met een brandblussertje te doven.
Al snel was duidelijk, dat dat onbegonnen werk was. De onfortuinlijke automobilist nam vervolgens contact op met de alarmcentrale.
De Meldkamer Oost Nederland stuurde de brandweer van Zwartsluis naar het buitengebied “Baarlo” in de gemeente Zwartewaterland, waar de brandende auto stond. Toen de spuitgasten arriveerden, stond de gehele auto al in lichterlaaie.
Om te blussen werd gebruik gemaakt van schuimvormend middel en als laatste werd een straal hoge druk ingezet.
Het totaal vernielde vervoermiddel werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Ommen: jonge vrouw gewond na aanrijding met afslaande auto

Een jonge vrouw is dinsdag in het begin van de middag op onzachte wijze in contact gekomen met een personenauto, toen ze over het fietspad langs de Hammerweg reed, van de Vechtbrug in de richting van de Manitoba-rotonde (N347 / N341).
De bestuurder van de personenauto, die in dezelfde richting reed, had de bromfietsster over het hoofd gezien, toen hij rechtsaf sloeg om van de rijbaan het erf van zijn woning op te rijden.
De bestuurster van de tweewieler kwam dientengevolge ten val en liep hierbij letsel op.

Nadat experts van het Team VOA de omstandigheden hadden bestudeerd, haalde berger Autax de beschadigde personenauto op, waarvan het kenteken vanwege de schade aan de dorpel was ingenomen.
De tweewieler voldeed aan de wettelijke eisen, zo bleek uit de rollenbanktest.

Foto's: U S Media


Hardenberg: RTV Hardenberg vraagt faillissement aan

De stichting RTV Hardenberg heeft de handdoek in de ring gegooid.
Nadat schuldeisers op 15 november al te horen hadden gekregen, dat herfinanciering mislukt was, maakte het bestuur maandagavond bekend, dat men niet meer aan de betalingsverplichtingen kon voldoen en dat dinsdag het faillissement aangevraagd zou worden.
Het bestuur wijt de ondergang aan de economische malaise, waardoor adverteerders afhaakten.
De kostbare aanschaf van digitale zendfaciliteiten zal waarschijnlijk mede een belangrijke rol gespeeld hebben aan de ondergang.
Naar eigen zeggen bezochten slechts rond de duizend mensen per week de nieuwswebsite van de stichting.

Eerder dit jaar publiceerde RTVH nog een verklaring, waarin gemeld werd, dat Boom Pers de -zwaar verliesgevende- kabelkrant, die nu
"op zwart" gaat, zou willen overnemen. Het kwam niet zo ver.


N36: ongedeerd na buiteling

Een inwoner van Gronau (D) mag van geluk spreken, dat hij een eenzijdig verkeersongeval maandagavond zonder noemenswaardig letsel heeft overleefd.
De man reed over de "nieuwe" N36 in de richting van de rotonde bij het Ommerkanaal (N48), toen hij met de rechter wielen in de berm terecht kwam en de Opel Corsa begon te slingeren. Een ruk aan het stuur leidde niet tot het gewenste effect: de auto kantelde na een botsing tegen de omheining en kwam ondersteboven tot stilstand.

Na een korte checkup door ambulancepersoneel bleek, dat nadere medische controle niet nodig was.
Berger Jan van de firma Autax zette de zwaar beschadigde Corsa op zijn bandjes en bracht de wagen naar het depot in Ommen.
De onfortuinlijke gronauer ging met een taxi naar huis.

Foto's: U S Media


Nijverdal: brand in penthouse boven horecazaken
Maandagavond heeft er korte tijd brand gewoed in een appartement boven pizzeria - grillroom Babylon en café The Rock aan de Grotestraat in Nijverdal.
De brand werd gemeld om 21:04 uur; achttien minuten later werd opgeschaald naar "middelbrand".
Om iets voor tienen had de brandweer het vuur, dat gepaard ging met veel rook, onder controle.
Over de omvang van de schade is ons nog niets bekend. Geruchten, als zou het gaan om een hennepplantage, werden door de politie ontkend.
Voor zover bekend raakte er niemand gewond.
Brandonderzoekers en forensisch rechercheurs doen onderzoek naar de oorzaak.
Foto's: U S Media, bovenste foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


Maandag 19 november 2012

Neuenhaus (D): twee zwaar gewonden door verkeersongeval t.g.v. gladheid
Op de rondweg van Neuenhaus zijn maandagmorgen twee automobilistes zwaar gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval.
Uit politie-onderzoek blijkt vooralsnog, dat een 43-jarige vrouw rond half zes met een BMW Touring, die over de rondweg (B403) in de richting van Neuenhaus reed, waarschijnlijk ten gevolge van glasheid op de brug over de Dinkel slipte en dwars over de rijbaan tot stilstand kwam.
Daarop botste een Opel Zafira, bestuurd door een 45-jarige vrouw, die in de richting van Nordhorn reed, tegen de rechter zijkant van de BMW.
Beide vrouwen zijn met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto's waren total loss.
De rondweg is gedurende de hulpverlening en de berging korte tijd afgesloten geweest.
Foto's: U S Media

Balkbrug: Dedemsvaartse brandweer redt avontuurlijk hondje uit diep konijnenhol
De brandweer rukt regelmatig uit om dieren te redden; dat weten onze lezers inmiddels.
Onlangs bevrijdden de mensen van de Dedemsvaartse brandweer nog een kat van onder een stalen boomrooster en in het begin van de maandagmiddag kregen de Dedemsvaarters opnieuw het verzoek, een dier, dat in nood verkeerde, te redden.
Dit keer bleek het te gaan om de Jack Russel Jitske, die op het terrein van de kinder- en zorgboerderij aan de Maatschappijwijk een konijn achterna had gezeten tot ver in een hol, diep onder de grond, maar daarbij achter boomwortels klem was komen te zitten en geen kant meer op kon. Gelukkig werd het hondje direct door één van de vrijwilligsters ontdekt.

De spuitgasten groeven samen met personeel van de zorgboerderij genoeg aarde weg om de kop van het teefje vrij te krijgen, maar het kostte flink wat inspanning, het hondje boven de grond te krijgen. Dat lukte uiteindelijk en het diertje, dat ongedeerd -en zo te zien zelfs ongeschokt- bleek, struinde enthousiast op het erf in het rond om zijn redders te bedanken.

De in- en uitgang van het konijnenhol werden afgedicht om herhaling te voorkomen.
De reddingsoperatie werd afgesloten met een welverdiende kop koffie, waarna de Dedemsvaarters tevreden naar hun kazerne vertrokken om verder te gaan met hun dagelijkse beslommeringen.
Foto's: U S Media
Kijk ook op de site van de Brandweer Ommen - Hardenberg


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.