Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2012 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 2 december 2012

Vorst + plaatselijk dichte mist = gevaar!
De temperatuur daalde in de loop van de zondagavond in het noorden en oosten van het land tot onder het vriespunt; op sommige plaatsen tot bijna vier graden onder nul.
In Groningen, Drenthe, Salland, Twente en Midden-Gelderland hangt bovendien mist, met mistbanken met zicht van minder dan 50 meter.
Moet u de weg op, pas dan goed op en matig uw snelheid! Vooral klinkerwegen, viaducten en bruggen kunnen glad worden.
(Geactualiseerd 23:46 uur)


Emmen: brandstichting in pand C1000 in voormalig winkelcentrum Emmerhout
De Emmer brandweer rukte zondagmiddag uit, nadat gemeld was, dat er flinke rookwolken in het leegstaande pand van supermarkt C1000 in het inmiddels al grotendeels gesloopte winkelcentrum Emmerhout kwamen.
Er werd naar aanleiding van de grote hoeveelheid rook al snel opgeschaald naar "middelbrand".
De brand was snel bedwongen en liet een geblakerd en beroet pand achter.
Hoogst waarschijnlijk is een en ander het gevolg van brandstichting, aangezien er geen gas- en electra-voorzieningen meer aanwezig waren.
Naar verluidt wordt het pand op korte termijn gesloopt.

Er zijn drie jonge jongens gezien, die wegrenden, waarvan één een rol stickers bij zich had.
De politie heeft getuigen gevraagd, zich te melden via 0900 8844. Inmiddels hebben zich al getuigen gemeld.
Foto's: U S Media


N377: file voor Slagharen leidt tot kettingbotsing; drie auto's zwaar beschadigd.
Zondagmorgen ontstond er een kilometerslange file op de N377 tussen Slagharen en Dedemsvaart door een toestroom van belangstellenden voor het Grote SBS6 Sinterklaasfeest, dat zondag in het Attractiepark gehouden werd.
Toen de staart van de rij auto's tot stilstand kwam voor het viaduct bij de afslag Dedemsvaart-centrum ging het fout, omdat een achterop komende automobilist zijn voertuig niet meer tijdig tot stilstand kreeg. Daarop reed nog een auto op de achterste voertuig en ontstond er dus een kettingbotsing, waar in totaal vier auto's bij betrokken waren.
Gelukkig bleef het bij materiële schade -en flinke schrik- en kon men volstaan met het invullen van schadeformulieren.
Bergers Autax en de Jonge haalden drie zwaar beschadigde auto's op. Het verkeer in de richting van Slagharen kon de ongevalslokatie passeren via de af- en oprit; verkeer richting Balkbrug kon de autoweg blijven gebruiken.
De file was rond 13:00 uur volledig opgelost.
Foto's: U S Media

N34: Caddy total loss, bestuurder naar ziekenhuis
Zondagmorgen is een witte VW Caddy TDi onherstelbaar beschadigd ten gevolge van een slippartij op de N34.
De auto reed in zuidelijke de richting, maar kwam -in de flauwe bocht naar rechts- op zo'n honderd meter voor de afslag Emmen-Noord / Klijndijk door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft, vloog de bermsloot in, stuiterde daar weer uit en eindigde enkele meters verderop, achter-stevoren.
Doordat tijdens de duik in de bijna-droge bermsloot de achterdeuren open vlogen, werd de inhoud uit de laadruimte weggeslingerd.

De bestuurder is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Keizer haalde het wrak van de VW tegen half elf op.
Foto's: U S Media


Zaterdag 1 december 2012

Hoogeveen: forse schade na mislukte inhaalpoging op de Zuidwoldigerweg (update)
Op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen is zaterdagavond een personenauto na een inhaalmanoeuvre geslipt en via enkele tuinen op zijn kant geëindigd.
De bestuurder -een 25-jarige Hoogevener- is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en zal daar, zoals gebruikelijk, ook een blaastest moeten afleggen. De man bleek alcohol te hebben gedronken: zijn "score" was 405 ug/l.
Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

De inhaalmanoeuvre vond plaats vlak voor een verdrijvingvlak, waarbij een andere personenauto werd geschampt.
Door een combinatie van de aanraking, het natte en gladde wegdek en de snelheid kwam de auto op zijn kant en sloeg aan de rechterzijde van de Zuidwoldigerweg over het fietspad en stoep. Daar kwam de auto met de linkerzijkant hard in aanraking met een boom, ging op zijn kant en gleed nog een tiental meters door via twee andere tuinen.
Een brievenbus en een kastje van de centrale antenne-inrichting gingen daarbij plat.
Getuigen zagen de bestuurder direct na het ongeval in zijn auto telefoneren.
De brandweer zette de auto weer op zijn vier wielen, zodat hij kon worden afgesleept.
De geschampte auto liep nagenoeg geen schade op
Foto's : Persfotografie Hoogeveen


A37: Fiat in bermsloot na duikeling van talud; één licht gewonde
Zaterdagavond is een Fiat Seicento -tijdens een regenbui- op het knooppunt Holsloot van de toerit van Coevorden (N34) naar de A37 (richting Klazienaveen) geslipt en van het talud af gegleden.
De auto kwam achterstevoren en op z'n linker zijkant -met zware schade- in een nagenoeg droge bermsloot tot stilstand.
De 24-jarige bestuurster uit Emmen reed van de N34 de A37 op en wilde daar meteen invoegen, om een auto in te halen, die op de oprit reed.
Daar reed echter al een andere auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Zwartemeer. Ze raakte deze auto rechts-voor en door de botsing schoot ze zelf rechts de sloot in.
Ze werd door de brandweer uit de auto bevrijd en is voor controle naar het Scheperziekenhuis gebracht, waar het letsel mee bleek te vallen.
Foto's : U S Media

Emlichheim: koude, verregende, maar goed bezochte Weihnachtsmarkt
Het gure, natte weer -met zo nu en dan zelfs natte sneeuw en temperaturen net boven het vriespunt- mocht de pret niet drukken op de Weihnachtsmarkt in Emlichheim, die zaterdag om 13:00 uur van start ging.
Jammer genoeg was volgens diverse kraamhouders goed te merken, dat de kopers wegens de crisis de portemonee langer in de zak hielden.
De draaimolen-exploitant draaide 's middags goed -letterlijk en figuurlijk- maar zat er 's avonds helaas voor spek en bonen bij, omdat de jonge bezoekertjes vanwege de kou en de regen al vroeg huiswaarts gingen. Toch was het ook dit keer weer sfeervol en gezellig in Emmelkamp.
Desondanks werd er ook dit keer weer goed zaken gedaan; met name door de bemanning van de pommeswagen (foto) van de vrijwillige brandweer, die talloze hongerige magen hielp vullen met o.a. patat, brandweer-burgers en -uiteraard- currywurst en enkele meters verderop deden de spuitgasten ook goed zaken met de drankenverkoop.
De gezichten spreken boekdelen!

Volgende week zaterdag (avond) wordt er trouwens weer gezellig gedobbeld voor een grote hoeveelheid mooie prijzen in de brandweerkazerne in de Stokmanstrasse. De netto opbrengst gaat naar een goed doel. Ook hier draagt de Goedheiligman bij aan de feestvreugde.
Tot ziens in Emlichheim!
Foto's : U S Media

Bloemberg: BMW tegen boom door gladheid (update)

Zaterdagmorgen is op Bloemberg, een buurtschap in de gemeente De Wolden, een BMW met twee inzittenden tegen een boom gereden ten gevolge van een opgevroren klinkerweg. De 38-jarige automobiliste uit Veeningen verloor in een flauwe bocht de macht over het het stuur.
De vrouw kwam met de schrik vrij. Haar negenjarige zoontje, dat naar het voetbalveld werd gebracht, werd uit voorzorg per ambulance overge-bracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Op de achterbank van de BMW stond een grote popcornmachine, die door de klap naar voren schoot en op het nippertje door de rugleuningen van beide stoelen werd tegengehouden.
Tot inzet van de brandweer en het opgeroepen traumateam kwam het niet, omdat de inzittenden snel uit het voertuig konden worden gehaald.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Westerhaar: auto te water
De bestuurder van een Mercedes Benz personenauto verloor vrijdagavond de macht over het stuur en reed het water in aan de Sluiskade Noordzijde in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Hij wist uit de auto te komen en is opgevangen door buurtbewoners.
Berger Wolves takelde het verzopen voertuig op de wal, met de hulp van brandweerduikers.


Vrijdag 30 november

Gieten: flinke schade door aanrijding auto - trekker op de Oelenboom
Om tien over vijf vrijdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen in verband met een ongeval op de Oelenboom in Gieten.
Het betrof een aanrijding tussen een personenauto en een tractor met kipper, geladen met rollen hooi.
De uit Gasselte afkomstige bestuurster reed van een uitrit de rijbaan op en dacht nog even voor de tractor (bestuurd door een inwoner uit Gieten) langs te kunnen, hetgeen jammerlijk mislukte. Het gevolg was een aanrijding met zeer aanzienlijke materiële schade
De bestuurster klaagde over wat pijn in de borststreek; waarschijnlijk door de gordel.
De Oelenboom werd korte tijd afgesloten voor doorgaand verkeer.
De auto is afgesleept door berger Hamstra


N34 / Emmen: geen letsel bij zware kop-staartbotsing; wel kilometers file
Het verkeer, dat via de N34 van Emmen in noordelijke richting reed, kwam tegen de avond in een file van een kilometer of vier ten gevolge van een fikse kop-staartaaanrijding. Vlak voor het viaduct over de Kanaaldijk was een Peugeot RCZ hard achter op een Mercedes E300 gebotst, waardoor de Mercedes van het talud tuimelde en vlak voor in een sloot tot stilstand kwam.
Wonder boven wonder bleven de inzittenden van beide voertuigen, maar zowel de anderhalf jaar oude Peugeot als de Mercedes waren rijp voor de sloop.

Door de file (het verkeer werd vanaf de afslag Emmen-Centrum omgeleid) was de ongevalslokatie voor de berger (Koolen) moeilijk te bereiken.
De rijbaan Borger - Emmen bleef wel open.
Foto's: U S Media


Erm: brommobilist gewond door eenzijdig ongeval op de Dalerstraat
De bestuurder van een brommobiel is donderdagavond in een penibele situatie beland, toen zijn voertuigje op de kruising van de Dalerstraat met de Ermerweg de bermsloot in reed en kantelde.
De man werd door brandweereenheden uit Sleen en Emmen, bijgestaan door ambulancepersoneel- uit zijn benarde positie bevrijd.
Hij is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: Cuzzo

Niederlangen (D): Amsterdammer onder invloed tegen boom
Donderdagavond tegen elven is een 62-jarige Amsterdammer zwaar gewond geraakt in Niederlangen bij Rütenbrock (D)
De man kwam met zijn Hyundai Tucson in de rechter berm van de Sustrumer Straße en botste daar tegen een boom.
Hij was dermate gewond, dat hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht is.
De materiële schade bedraagt 17.000 Euro.
Politieagenten ontdekten, dat de man onder invloed van alcohol was en bovendien -volgens een aantekening in zijn rijbewijs- een rijverbod voor Duitsland had, waardoor dat daar ongeldig was.
Er werd een bloedmonster genomen.


Donderdag 29 november 2012

Westerbork: zwaar letsel na crash tegen boom en trekker met oplegger (update)
De bestuurder van een Daewoo Nubira is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een dubbele aanrijding op de Elperstraat tussen Wester-bork en Elp.
De 46-jarige man uit Joure reed in de richting van Elp, maar kwam in de modderige rechter berm en verloor de macht over het stuur. De auto botste tgen een boom en stuiterde vervolgens tegen de zijkant en de achterste wielen van een tegemoet komende trekker met tankoplegger van een loonbedrijf uit Westerbork. De auto kwam totaal vernield dwars over de rijbaan tot stilstand.
Na stabilisatie -en naar verluidt- reanimatie, waarvoor ook de Dwingeloër brandweer en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen, is het slachtoffer per ambulance weggebracht.
Een expert van de VOA Drenthe verzamelde gegevens ten behoeve van het proces verbaal, waarna berger Logicx het wrak ophaalde.
Foto's: U S Media


Meppel: taxichauffeuse gewond na aanrijding met vrachtwagencombinatie
Bij een aanrijding tussen een taxi en een Bulgaarse trekker met oplegger op industrieterrein Haven in Meppel is donderdagmiddag rond kwart voor twee een taxichauffeuse gewond geraakt.
Voor zover bekend reed de taxichauffeuse van de Edison naar de Setheweg de kruising met de (voorrangsweg) Handelsweg op, zonder de truck, die van links over de Handelsweg aan kwam rijden, voorrang te verlenen.
De trekker raakte de taxi, waarop die in het rond geslingerd werd en vervolgens onzacht in aanraking kwam met de zijkant van de oplegger.
Het slachtoffer is in overleg met ambulancepersoneel door de Meppeler brandweer uit het wrak van de Ford Mondeo bevrijd en daarna per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De taxi was total loss.
De omstandigheden rond de aanrijding werd onderzocht door VOA-experts.
Foto's: U S Media

Zweeloo: automobiliste (71) overlijdt na botsing tegen boom
Donderdagmorgen is een 71-jarige automobiliste uit Aalden om het leven gekomen bij een ongeval op de Schapendijk, nadat ze vermoedelijk tijdens de rit onwel werd en tegen een boom botste. De vrouw is ter plaatse overleden


Woensdag 28 november 2012


Dinsdag 27 november 2012

Dalerpeel: auto tegen boom; Coevordenaar zeer zwaar gewond (update)
De bestuurder van een metallic grijze Toyota Corolla is dinsdag met spoed in een ambulance naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht, nadat de man rond kwart over vijf die middag met zijn auto zijwaarts tegen een boom aan de Berkmeerweg gebotst was.
De boomstam drong ter hoogte van de bestuurdersstoel het voertuig binnen, waardoor de automobilist (een 28-jarige inwoner van Coevorden), die alleen in de auto zat, levensbedreigend letsel opliep en in verband met de ernst van de verwondingen met spoed naar de ambulance over-gebracht werd.

Uit sporen op de weg en in de berm bleek, dat de auto op de linker weghelft geslipt is en zijwaarts de rechter berm in gevlogen is.
Experts van de VOA deden onderzoek naar de toedracht.
Foto's: U S Media en Peter Kramer

Hardenberg: tienjarig meisje enstig gewond door aanrijding met personenauto (update)
Niet alleen politie, de Hardenberger brandweer en meerdere ambulances werden ingezet na een ongevalsmelding (dinsdag 14:50 uur) , maar ook het Mobiel Medisch Team spoedde zich naar het Wilhelminaplein in Hardenberg. De traumaheli landde echter niet in het stadscentrum, maar op de noordelijke oever van de Vecht, waarna de leden van het team met spoed per politie-auto naar de ongevalslokatie gebracht werden.

Het ongeval ontstond, toen een tienjarig meisje uit Hardenberg uit de kunstgalerie kwam en, tussen geparkeerde auto’s door, de rijbaan op rende.
Van rechts, uit de richting van de Doelendwarsstraat, kwam een 82-jarige automobilist uit Gramsbergen aangereden, die het kind schepte.
Ze kwam op de motorkap terecht en tegen de voorruit aan. Vervolgens rolde ze er aan de voorzijde weer af en kwam onder de auto terecht.
De auto reed over haar heen en zij raakte bekneld.

Het slachtoffertje is na bevrijding door de brandweer en stabilisatie door ambulancepersoneel met spoed naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen overgebracht.
Foto's: U S Media
dw_main


Maandag 26 november 2012

Slagharen: zware schade ten gevolge van aanrijding op rondweg
Een automobilist uit Bergentheim werd maandagmiddag onaangenaam verrast, toen hij bij een aanrijding betrokken raakte.
De man reed over de Weverijweg in Slagharen in de richting van Hollandscheveld en ontdekte tot zijn schrik, dat bestuurster van een Volkswagen Tiguan, die over de Witmanweg naar de dorpskern reed, weliswaar even voor de kruising stopte, maar direct daarop optrok en zo in het pad van de Opel Zafira van de Bergentheimer kwam, die niet meer tijdig tot stilstand kon komen.
De neus van de VW raakte de Opel in de linker flank, waardoor beide auto's zwaar beschadigd raakten.
De Opel kwam achterstevoren op het fietspad tot stilstand.
Gelukkig bleef letsel uit, hoewel de persalarmering van 14:51 uur anders meldde.
De zeven maanden oude VW Tiguan werd weggesleept naar schadeherstelbedrijf Ekkel in Dedemsvaart door berger De jonge; de Opel Zafira is door bergingsbedrijf Autax opgehaald.
Foto's: U S Media en Cuzzo

Vriezenveen: inzittende uitgeknipt na kop-staart-aanrijding
Vanmorgen om 07:50 uur werd een aanrijding met letsel gemeld, die was gebeurd op de N36 ter hoogte van de afslag Westerhaar (19.0).
Het bleek, dat het verkeer in de richting van Vriezenveen ineens vanaf ongeveer 90 km/u naar stilstand ging, maar de bestuurster van een Fiat Seicento had dit te laat in de gaten en botste op een Volvo XC70.
Eén van de inzittenden van de Fiat werd door de brandweer uit de auto geknipt.
De bestuurder van de Volvo kon na afhandeling van de zaken verder rijden, zijn auto had ogenschijnlijk nauwelijks schade.
De Fiat is door de berger meegenomen.
Een stuk vóór dit ongeval was er een Poolse vrachtwagen door nog onbekende problemen tot stilstand gekomen op de rechter rijstrook bij de toerit vanaf het Oosteinde in Vriezenveen, bij hectometerpaal13.7).
De vrachtwagen blokkeerde de rechter rijstrook.
Het wegdek is beschadigd door het pechgeval, maar niet dusdanig dat reparatie onmiddellijk noodzakelijk was.
Dit wordt later op de dag een keer uitgevoerd. De vrachtwagen is door een wrecker van berger Wolves weggesleept.
Foto's: Foto's: Kevin Sand - Sandfotografie

Voor oudere nieuwspagina's zie het archiefWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.