Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2012 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 7 oktober 2012

Ommen: motorrijder gewond door frontale botsing met auto
Rond half twee zondagmiddag liep een motorrijder zeer pijnlijk beenletsel op ten gevolge van een frontale aanrijding met een personenauto in een onoverzichtelijke bocht in de straat De Putter.
De motorrijder nam -waarschijnlijk min of meer gedwongen door een rechts van de weg geparkeerde auto- de bocht wat krap en werd daarbij verrast door de hem tegemoet komende Peugeot 106, bestuurd door een 21-jarige man uit Ommen.
Na de aanrijding viel de Triumph Speed Triple motor op de rechter zijkant. Een collega van de motorrijder, die achter hem reed, kon wel een aanrijding voorkomen.
De motorrijder -naar verluidt eveneens een inwoner van Ommen- is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Nadat twee experts van Team VOA IJsselland de sporen hadden vastgelegd, kon berger Autax de flink beschadigde auto en dito motor ophalen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ommen: overdracht brandweervoertuigen; open dag DOEK-gebouw (update)
Vrijdagmiddag 5 oktober werd om 15.00 uur het nieuwe onderkomen voor de Brandweer Ommen-Hardenberg, Politie Team Ommen-Dalfsen en de Buitendienst Ommen-Hardenberg officieel geopend.
Met een druk op de knop vielen er drie zilverkleurige doeken naar beneden, waarachter drie voertuigen opgesteld stonden van de drie diensten van het duurzame gebouw. Hiermee werd "Drie onder Eén Kap" (DOEK) officiëel geopend.

Voorafgaand werd er teruggeblikt op het bouwproces door de architect en werd er stilgestaan bij alle duurzame aspecten van het gebouw. Burgemeester Ahne van Ommen bedankte zijn voorgangers, de oud-burgemeesters Kok en Mittendorf en alle medewerkers, die zich hebben ingezet om te komen tot dit prachtige complex en presenteerde vol trots het nieuwe gebouw aan alle genodigden.

Klik hier en op de link onder de foto voor meer foto's van de open dag, die verrassend veel bezoekers trok.

Foto: Brandweer Ommen-Hardenberg


Zaterdag 6 oktober 2012

Nieuw Balinge: automobilist zwaar gewond na crash op de N374 (update)
De bestuurder van een Citroën Berlingo bedrijfsauto is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de N374 (Hoogeveenseweg) ter hoogte van Nieuw Balinge.
De auto, die in de richting van Hoogeveen reed, kwam in de flauwe bocht bij de Hullenzandweg met twee wielen in de rechter berm en schoot ten gevolge van een ruk aan het stuur schuin de weg over, waar het voertuig meerdere bomen raakte. Hierdoor werd de auto opengereten en brak bijna geheel in tweeën. De Berlingo kwam op zijn rechterkant op een omgebogen boom, tegen een andere boom en op een paal van een hek, net boven de grond hangend, tot stilstand.
Het slachtoffer -een 26-jarige inwoner van Balinge- werd hierbij uit de auto geslingerd en zat niet in de auto bekneld, zoals elders beweerd wordt.

Naast de politie, ambulances en een brandweereenheid uit Westerbork arriveerde ook traumaheli Lifeliner 4 (PH-MMT) met een Mobiel Medisch Team van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
De brandweer heeft de motor van de bedrijfsauto ingeschuimd om het risico van brand te verminderen.
Het slachtoffer is naar het UMCG overgebracht.

Het wrak van de Berlingo is door berger Kraal opgetakeld en weggehaald, nadat het VOA-onderzoek afgerond was en de brandweer de talloze wrakstukken en uit de laadruimte afkomstige voorwerpen opgeruimd had.
Opmerkelijk is de bijna kaarsrechte scheur in het chassis van de auto, die er op zou kunnen wijzen, dat het voertuig is samengesteld uit de helften van twee schade-auto's. Of dit daadwerkelijk het geval is, moet nog uitgezocht worden.
De Hoogeveenseweg is rond de plaats van de aanrijding zeker tot kwart over acht afgesloten geweest.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wierden: brandweer vangt gewonde zwaan
Zaterdagmiddag riepen medewerkers van de dierenambulance de hulp in van de brandweer van Wierden om een zwaan, die met een gebroken vleugel rondzwom in de vijver aan de Stouweweg in Wierden.

Na enkele vruchteloze pogingen, het dier te vangen, vroegen de brandweerlieden op hun beurt weer om hulp van de duikers en de bootbemanning van de brandweer van Almelo. Het dier werd vakkundig gevangen en overgedragen aan de mensen van de dierenambulance.

Staphorst: fietsers gewond door aanrijding met auto
Op de Klaas Kloosterweg West raakten in de vroege ochtend twee fietsers gewond, nadat zij werden aangereden door een 18-jarige automobilist uit dezelfde plaats. Deze bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

De twee fietsers, een 18-jarig meisje en een 22-jarige jongen uit Staphorst zijn van achteren aangereden.
Het meisje liep verwondingen op aan haar schouders, nek en armen. De jongen liep een hoofdwond op.
Beide slachtoffers werden voor verder onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De ademanalyse van de automobilist, een beginnend bestuurder, gaf een uitslag van 490 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.


Vrijdag 5 oktober 2012

Ringe (D): twee auto's total loss na crash op de Kanalstrasse

Gelukkig bleef het bij blikschade bij de fikse aanrijding, die vrijdagmiddag tegen drie uur gebeurde op de Kanalstrasse in Ringe.
De bestuurster van een Opel Vectra, die vanaf de Brookstraße de Kanalstrasse over wilde steken, zag een een Mercedes Sprinter, die over de Kanalstrasse uit de richting van Georgsdorf kwam, over het hoofd.
Ondanks een uitwijkpoging kon de bestelautobestuurder een botsing niet meer voorkomen.


De Sprinter ramde de houten omheining van een woning op de hoek en kwam tot stilstand in de voortuin; de Opel Vectra eindigde de rit tegen een paal in de berm. Beide bestuurders waren flink geschrokken, maar wezen ambulancehulp af.
De politie in Emlichheim heeft de zaak in onderzoek.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Plotselinge rukwinden richten schade aan

De stormachtige wind, die vrijdag aan het begin de regio teisterde, heeft de brandweer aardig wat werk bezorgd.
Zo dreigde aan de kruising Dokter Willemslaan - De Riede in Slagharen een tak uit een boom te scheuren. De mannen van de Slagharense brandweer, die maar enkele meters hoefden te rijden om de "rampplek" te bereiken, verwijderden de tak gezwind.
Even verderop waaide de manshoge reclamepop van bakkerij Spijker de rijbaan van de Herenstraat op; gelukkig zonder schade te veroorzaken.
Tegen half acht rukte de Slagharense ploeg uit naar de Verlengde Kerkdijk, waar een eik ook een tak dreigde te verliezen.


In Hollandscheveld kwam de Hoogeveense brandweer in actie om een in tweeën gescheurde berk, die de rijbaan van de Riegshoogtendijk bij de Sellierstraat versperde, op te ruimen. De knetterbijl maakte er korte metten mee.
De mannen zorgden er tevens voor, dat een al omgewaaid metershoog reclamebord van WoonConcept op de kruising met de Otto Zomerweg, "onschadelijk" gemaakt werd en geen opvliegneigingen meer kon vertonen.
Gelukkig luwde de storm al snel, zodat er bijna abrupt -op een enkele uitzondering na- ook een eind kwam aan de fikse reeks stormschade-meldingen in Oost-Nederland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Internet: verdachte emails waren rond - pas op !
Er wordt opnieuw getracht, internetgebruikers emailgegevens te ontfutselen.
Vanmorgen ontving de redactie dit -in krakkemikkig Nederlands opgestelde mailtje van "Wanadoo System Administrator" en "Wanadoo Online Helpdesk", waarin wordt gevraagd, te reageren met vermelding van de email-inloggegevens:

Tav: ONLINE.NL Gebruiker,Dit is om uw (ONLINE.NL) rekening verificatieproces van het afgelopen jaar te voltooien voor het onderhoud van uw e-mailaccount. U bent verplicht om te reageren op dit bericht en uw below.You moeten dat doen vóór de eerstvolgende 7 dagen na ontvangst van deze e-mail, of uw account wordt gedeactiveerd en verwijderd uit onze database in te voeren.
Uiteraard is het onverstandig, in te gaan op dit doorzichtige verzoek, omdat uw emailadres dan misbruikt kan worden voor criminele activiteiten. De werkelijke afzender was -in dit geval- sarang977@bsnl.in, maar uiteraard zijn mogelijk ook andere namen in gebruik.
U bent gewaarschuwd !
Criminelen proberen -op wat geraffineerdere wijze- ook naar bankgegevens van ING-rekeninghouders te hengelen.
Een lezer zond ons dit voorbeeld:
Onlangs is bij ons bekend geworden dat derden beschikken over u inloggevens van Mijn ING. Om eventueel misbruik te voorkomen hebben wij daarom uit voorzorg uw betaalfuctie in Mijn ING geblokkeerd. U kunt daarom op dit moment geen betalingen doen via Mijn ING. Betalingsopdrachten die u al had ingepland en automatische incasso's worden wel uitgevoerd.
En u kunt gewoon opnames en betalingen doen met uw betaalpas zoals u gewend bent.

Hoe kunt u weer betalingen doen via Mijn ING?
- U kunt hier inloggen op Mijn ING met uw verificatie gegevens die alleen bij de rechtmatige rekeninghouder bekend zijn.
- Controleer of er onbekende ingeplande betaalopdrachten in uw ING staan.
- Is dit het geval bel ons daarna op 0900 1958. Dit kan tussen 8.00-21.00 op maandag t/m vrijdag en tussen 9.00 en 17.00 op zaterdag.
- U ontvangt vervolgens per post een activeringscode, waarmee u uw betaalfunctie weer kan aanzetten in Mijn ING.

Wij realiseren ons dat het blokkeren van uw betaalfunctie in Mijn ING ongemak met zich kan meebrengen, maar het is nodig om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Met vriendelijke groet,
ING Bank N.V Nederland.


Donderdag 4 oktober 2012

A28 / Zuidwolde: drie auto's betrokken bij aanrijdingen

Donderdagavond laat werd de brandweer van Zuidwolde en Hoogeveen opgeroepen voor wederom een ongeval op de A28: er zouden meerdere voertuigen -waaronder een vrachtwagen- bij zijn betrokken.
Het voorval bleek te hebben plaats gevonden op de zuidelijke rijbaan, vlak voor het viaduct bij de Spiekampenweg ter hoogte van Zuidwolde.
De oorzaak van de aanrijding bleef enigszins onduidelijk maar volgens één van de bestuurders raakten meerdere auto’s elkaar bij een inhaalmanoeuvre.
Bij aankomst troffen de hulpverleners een auto aan, die tegen de vangrail in de middenberm stond; de bestuurder zat er naast.
Een honderdtal meters verder stonden twee auto’s met alarmlichten aan op de vluchtstrook.
De voorste van deze auto’s had een Fiat geraakt, die tegen de vangrail stond. Het enige, dat de bestuurder kon vertellen was, dat hij werd gesneden, toen er plots een auto voor hem langs vloog. Die auto klapte daarop frontaal in de vangrail.
De tweede auto op de vluchtstrook bleek lichtjes tegen de achterkant van zijn voorganger te zijn gereden.
De bestuurder die in de berm had gezeten, werd in de ambulance onderzocht. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.
De VOA onderzocht het ongeval, waarna berger Kraal twee voertuigen afsleepte.


Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A28 / Zuidwolde: ongeval na ongeval

Op de A28 richting De Wijk, net voorbij de afslag Zuidwolde, vonden tegen half zes in de avondspits twee kop- staartaanrijdingen plaats.
Één vrouwelijke betrokkene klaagde over nekpijn. Zij kreeg een nekkraag om en werd op een wervelplank per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een brandweereenheid uit Zuidwolde bood het ambulancepersoneel hulp.
In de file, die ontstond vanwege dit ongeval, vond opnieuw een kop- staartongeval plaats, maar daarbij vielen geen gewonden.
Twee auto’s raakten zwaar beschadigd; de twee aangereden auto’s liepen minder schade op


Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Cuzzo.nl

Osterwald (D): geluk bij een eenzijdig ongeluk

De bestuurder van een Audi mag van geluk spreken, dat hij donderdagmiddag bij een eenzijdig ongeval op de Bimolter Straße (Kreisstraße 12) in Osterwald slechts licht letsel opliep.
De man reed rond 13:45 uur over de K12 van Nordhorn in de richting van Veldhausen en kwam in een flauwe bocht naar links net voorbij de Möllnweg rechts naast de rijbaan. Hij probeerde nog tegen te sturen, maar de auto reed een greppel in, botste tegen een boom en kwam vervolgens op de rijbaan -total loss- tot stilstand.
De politie deed onderzoek naar de toedracht.
Nieuweroord: rode haan verslindt auto op de Geeserraai

Een inwoner van Geesbrug reed woensdagavond even na zessen over de Geeserraai om zijn hond in het bos uit te laten.
Plots kwam er rook uit het ventilatierooster, waarop hij de auto stil zette. Hierna vloog de wagen in brand en belde de man de alarmcentrale.
De Hoogeveense brandweer doofde de vuurzee, maar de auto was niet meer te redden.


Foto's : Cuzzo


Woensdag 3 oktober 2012

Schoonebeek: Renault brandt uit op de Kanaalweg

Woensdagavond rond acht uur vatte een Renault op de Kanaalweg in Schoonebeek vlam en brandde volledig uit.
De bestuurder kon nog op tijd uit zijn voertuig komen. De Schoonebeker brandweer bluste de brand met schuim, maar de auto was total loss.
N34 / Emmen: uit de koers geraakte VW Polo ramt twee tegenliggers

Het verkeer op de N34 liep in de avondspits even vast ter hoogte van de op- en afritten naar de N381 (afslag Emmen-centrum) ten gevolge van een aanrijding op het viaduct.
Door nog onduidelijke oorzaak kwam een witte VW Polo, die richting Coevorden reed en bestuurd werd door een vrouw, daar rond kwart over vijf op de verkeerde weghelft en raakte een tegemoetkomende Ford personenauto, waardoor die een buitenspiegel verloor.

Een achter de Ford rijdende VW Polo werd door zijn witte soortgenoot in de linker flank geraakt, waardoor de zwarte VW 180 graden draaide en achterstevoren met de bestuurderszijde tegen de vangrail aan de oostkant tot stilstand kwam.
Ook de witte VW maakte -frontaal en onplezierig hard- kennis met de dezelfde vangrail.
De bestuurster van de witte Polo is voor controle per ambulance -als enige betrokkene- naar een ziekenhuis vervoerd.

De Ford was niet ernstig beschadigd en kon -minus linkerspiegel- zonder bergingshulp verder.
Voordat de twee onherstelbaar beschadigde Volkswagens opgehaald konden worden, werd het verkeer vanwege het sporenonderzoek, dat door twee verkeersongevallenanalisten werd uitgevoerd, over de op- en afritten langs de ongevalslokatie omgeleid.
Dit leidde wel tot kilometers lange files in beide richtingen.


Foto's: Don Stolwijk - US Media


Almelo / Vriezenveen: 2000 kilo GHB-grondstoffen en twee vuurwapens gevonden
Dinsdagmiddag is door Politie Twente onder leiding van het Openbaar Ministerie een tweeduizend kilo GBL ( grondstof voor de drug GHB) in beslag genomen bij een bedrijf in Almelo
De eigenaar van het bedrijf is aangehouden op verednking van de handel in GBL.
Diezelfde middag is bij een bedrijf in Vriezenveen een tweede verdachte van handel in GBL als grondstof voor GHB aangehouden.
GHB staat sinds 9 mei op de lijst van harddrugs, hetgeeen inhoudt, dat voorbereidingshandelingen voor de productie van GHB strafbaar zijn.
De onderschepping en de aanhoudingen zijn het resultaat van een groot drugsonderzoek van Politie Twente en het OM.
In zes panden in Almelo, Wierden en Vriezenveen zijn de administratie en de computers in beslag genomen.
Tevens zijn bij de zoekingen drie vuurwapens aangetroffen, waarvan één in een pand in Almelo, waar een 25-jarige Almeloër aangehouden voor verboden wapenbezit.
Twee vuurwapens zijn bij een zoeking in Vriezenveen aangetroffen en eveneens voor onderzoek in beslag genomen.
In het kader van “Afpakken” is een geldbedrag en een BMW 3-serie in beslag genomen. De politie, het OM en Bijzondere Opsporingsdiensten slaan de handen ineen om misdadigers daar te raken, waar het meest pijn doet: in hun portemonnee.
Door meer, slimmer en effectiever crimineel vermogen af te pakken ontmoedigt de overheid crimineel ondernemerschap, wordt ondermijning van de maatschappij èn verwevenheid van boven- en onderwereld tegengegaan en kan de misdadiger geen ‘fout geld’ investeren in nieuwe criminele activiteiten.
Bron: politie Twente

Stieltjeskanaal: klimlustige kat kiest het hazenpad
Voor de brandweer van Coevorden was het de tweede keer, dat men deze woensdagmorgen naar het Stieltjeskanaal reed om een dier uit de nood te helpen.
Bij de eerste uitruk (even na negen uur) ging het om een ree, die te water zou zijn geraakt, maar die ondanks intensief zoeken niet te vinden bleek.
De tweede dierenhulpmissie bleek succesvoller: met de hoogwerker kwam men in actie om de Schoonebeker brandweer te helpen, een kat, die al twee dagen in een hoge eik nabij de overweg zat, naar beneden te krijgen.
De aanwezigheid van twee stoere brandweerlieden, gewapend met een hogedrukslang, in het bakje van de hoogwerker bleek voldoende om de dakhaas voor een bijzonder rappe afdaling naar de begane grond boven een douche te doen verkiezen.
Waar het dier thuis hoorde is niet bekend, maar hopelijk staat er morgen -werelddierendag- wat lekkers voor hem of haar klaar.
Foto's: U S Media


Veldzicht: brandweer rukt uit naar Veldzicht vanwege brand in isoleercel
Brandweereenheden uit Balkbrug en Dedemsvaart en de hoogwerker uit Hardenberg spoedden zich woensdagmorgen naar Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht aan de Ommerweg in Balkbrug, waar brand in een isoleercel was uitgebroken.
De ploeg uit Balkbug reed het terrein van de TBS-instelling op en bluste het brandje; de eenheid uit Dedemsvaart en de hoogwerker bleven voor de poort en konden al snel terug naar hun bases. Ook de uit voorzorg opgeroepen ambulance vertrok - zonder patiënt.
Foto's: U S MediaDinsdag 2 oktober 2012

Stuifzand: twee gewonden ten gevolge van botsing tussen BMW's
Op het Zwartschaap op Stuifzand vielen dinsdagmiddag twee gewonden door een ernstige aanrijding tussen twee BWM’s.
Één van de gewonden moest door de brandweer worden bevrijd; de andere kon het zwarte voertuig verlaten en zat tegen een boom.
In afwachting van medische hulp werd de man bijgestaan door een politieman.

Om het beknelde slachtoffer te bevrijden, moest het dak van de auto worden verwijderd.
Terwijl de brandweer daarmee bezig was, werd de eerste inzittende reeds per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.
In de rode BMW raakte niemand gewond.

Aangezien er geen getuigen waren en omwonenden alleen luid getoeter hadden gehoord, zal uit sporenonderzoek van de VOA moeten blijken, hoe het ongeval is ontstaan
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Ter Apel: René Hooijer sluit raceseizoen af met drievoudige overwinning
Zondag 30 september: de dag van de finale voor het NK NNO oval Racing op circuit De Polderputten in ter Apel !

De eerste manche startte René Hooijer weer achter in het veld. Helaas bleek het erg moeilijk, om naar voren te komen, maar desondanks slaagde onze coureur er in, als vierde over de eindstreep te komen.

In de tweede race moest René opnieuw achteraan beginnen en hij ging derhalve in de sportieve clinch met conculega's Gernaat en Hoekstra, hetgeen inmiddels duidelijk geen gemakkelijke, maar wel haalbare opgave is. In dit geval finishten Elzinga en Seidler nèt even eerder, met als gevolg een derde plaats.
.
Toen kwam de derde manche en startte René midden in het veld - op plaats 5.
Hij wist al snel twee medecoureurs achter zich te laten.
In de tweede de ronde kwam lieten Wiebe en Anne Elzinga een gaatje vallen, waar Hooijer's Alfa 33 precies tussenin paste en René al binnen drie ronden op pole position reed - en dat ook zo hield tot aan de finish !

Toen kwam de Grand Finale !
René wist maar al te goed, dat hij nu als eerste diende te eindigen om niet alleen het het kampioenschap, maar ook de dagtitel in de wacht te slepen. Hij startte weer achteraan, maar ging als een raket slalommend dwars door het veld naar voren.
Hij passeerde binnen vijf ronden maar liefst acht auto's en wist in de laatste zeven ronden zijn voorsprong zodanig op te bouwen, dat hij met een halve baanlengte voorsprong over de meet kwam.

Zo werd René niet alleen Nederlands kampioen, maar ook clubkampioen èn dagwinnaar in de 2000 8V-klasse !


Zuidwolde: aanzienlijke schade, maar licht letsel bij aanrijding bij rotonde

Op de Meppelerweg in Zuidwolde (Dr) zijn dinsdagmiddag twee personenauto’s tegen elkaar gebotst.
Eén bestuurster raakte gewond aan haar hoofd en klaagde over nekpijn. Zij werd per ambulance naar een huisarts gebracht.

De brigadier van het Team Verkeersongevallenanalyse onderzocht de sporen van het ongeval, dat vlak na de rotonde bij De Marsden had plaatsgevonden.
Het werd ter plaatse niet duidelijk waarom de bestuurster van de blauwe Citroën te veel op de linkerweghelft terecht was gekomen.
De klap beschadigde beide auto’s zodanig, dat de voorwielophanging van beide auto’s afbrak.
De voertuigen moesten dan ook worden afgesleept.
Foto : Don Stolwijk - U S Media


Emlichheim: vrachtwagen van de weg - schade desondanks gering
Een met een afvalcontainer geladen vrachtwagen is dinsdagmorgen rond elf uur door nog onduidelijke oorzaak van de Kanalstraße in Ringe -tussen Emlichheim en Hoogstede- geraakt. Het voertuig viel tegen enkele berken, die er voor zorgden, dat de truck niet volledig op z'n kant ging.
Een wrecker en een telekraan van J&B Küpers uit Osterwald kwamen er aan te pas om het gevaarte het asfalt op te trekken.
De schade aan de truck viel erg mee. De weg was rond 13:00 uur weer vrij.
De chauffeur bleef ongedeerd en kon met de vrachtwagen zijn weg vervolgen.
Foto : Don Stolwijk - U S Media

Graaigekte gaat gewoon door: postzegels ook duurder
Het kon niet uitblijven: goed voorbeeld doet goed volgen en omgekeerd is het al niet anders. Terwijl het ene bedrijf na het andere omvalt en tallozen de werkloosheidswet in gekegeld worden, verhoogt de Roverheid het ene tarief na het andere.
Het heeft de Hoge Heren van het Haagse dorp behaagd de verzekeringsbelastingen en de boetetarieven nog meer op te jagen en -uiteraard- de administratiekosten straks ook weer met een Euro te verhogen.

En al ligt de woningmarkt volledig op zijn gat, dalen de woningprijzen al losgeschoten liften en balanceren ontelbare aannemers op de rand van het faillissement: de onroerend zaak-belasting gaat -in strijd met alle logica- weer omhoog, net als de BTW, de rode-dieselprijs en ga zo maar door.

Ook Tante Pos doet weer ijverig mee aan de graaigekte: postzegels worden op 1 januari weer flink duurder.
Zo kost bijvoorbeeld een tarief-1-zegel straks 54 in plaats van 50 cent; acht procent meer.
"Omdat er steeds minder post verzonden wordt", zegt het economisch orakel daar.
Een run op nu nog "goedkope"postzegels, die na 1-1-13 ook gewoon geldig zijn, is dus te verwachten....
En gewoon emailen met de kerst lijkt me een goede tegenmaatregel....


Rabobank draait de kraan dicht: alle "Henk"-textielwinkels dicht
Alle 103 winkels van Henk ten Hoor zijn vanaf maandag 1 oktober gesloten.
De directie van de textielketen zag zich hiertoe gedwongen, nadat de bank het krediet heeft opgezegd.
“Henk” is al ruim 35 jaar in Nederland te vinden. Sinds de opening van de eerste winkel in Diever is Henk uitgegroeid tot een textielketen met winkels in Noord, Midden en West Nederland.
De directie van HENK (Hielke en Martin ten Hoor) heeft de 400 personeelsleden geïnformeerd over de ontstane situatie.
De komende dagen worden gebruikt, om met alle betrokken partijen de voortgang te bespreken.
Hoewel de winkels van Henk tot nader bericht zijn gesloten, blijft de webshop open.
De optie ‘afhalen in een Henk winkel' komt tijdelijk te vervallen. Bestellingen kunnen wel bij klanten thuis worden bezorgd.
Meer informatie over het thuisbezorgen vindt u onder bestellen&leveren.

De optie ‘terugbrengen in een Henk winkel komt tijdelijk te vervallen. De bestelling kan worden geretourneerd via een postkantoor. Meer informatie over het retourneren vindt u onder ruilen&retourneren.
Bij vragen of opmerkingen kunt contact opnemen van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur via 0528-272022.
Foto : Don Stolwijk - U S Media


Maandag 1 oktober 2012

Hengelo (Ov): kind komt om in brandende woning (update)

Bij een korte, maar felle uitslaande brand in een hoekwoning aan de Johannes Bosboomstraat is maandagmiddag rond 14:20 uur een kind van bijna twee jaar oud om het leven gekomen. Naar verluidt woonde in de hoekwoning een Antlliaans gezin, bestaande uit een moeder met twee zoontjes van vijf en bijna twee jaar oud.
De brand is op de begane grond ontstaan, waarschijnlijk in de keuken; volgens getuigen ten gevolge van een verkeerd afgelopen poging, een in brand gevlogen pan met water te blussen.
De moeder (30) kwam volgens getuigen in paniek en met ernstige brandwonden aan beide armen de woning uit en waarschuwde haar buren, dat er brand woedde in het huis en één van de kinderen nog binnen was.

De brandweer liet direct het sein "middelbrand" geven en vervolgens GRIP 1, toen bekend werd, dat er hoogst waarschijnlijk nog een slachtoffer in de woning aanwezig was.
Men was de uitslaande brand weliswaar snel meester, maar voor het jongste kind kwam alle hulp te laat.
De zwaar gewonde moeder is naar het brandwondencentrum in Groningen overgebracht; het oudste kind is ter observatie in het ziekenhuis in Almelo opgenomen.
Voor de betrokkenen en getuigen is opvang en nazorg geregeld in een wijkcentrum in de omgeving.

De dienst Forensische Opsporing stelde een onderzoek in in het pand.
De woning, waarvan de ruime omgeving met linten is afgezet, maakt deel van één van vier rijen woningen, die op de nominatie voor sloop staan.
Een deel van de woningen is nog bewoond, een vrij groot aantal andere panden is al dichtgespijkerd.

Een deel van de uitgebrande woning is geheel links op de foto's hieronder en hierboven zichtbaar.
Technisch rechercheurs startten direct hun onderzoek.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: Kraal plaatst nieuwe bruggen aan de Kanaalweg

Maandagmorgen zijn de oude houten loopbruggen over het water van de Kanaalweg van Hoogeveen vervangen door nieuwe exemplaren. Bruggenbeheerder Hesseling constateerde begin 2011, dat het houtwerk rotte.
De buurtbewoners kozen in meerderheid voor vervanging door nieuwe exemplaren en werden daarin gesteund door de gemeenteraad, die er geld voor beschikbaar stelde.
De nieuwe bruggen werden door het Hoogeveense metaalbedrijf Everhardus gebouwd en Kraal Berging & Transport plaatste ze - in recordtijd:
in goed een uur lagen beide bruggen op hun plaats, tot grote tevredenheid van bouwer Everhardus, die het project nauwgezet in de gaten hield.

Foto's : Persfotografie Hoogeveen

Heemserveen: afvalbrandje achter sloopwoning

Naar aanleiding van klachten over de deplorabele staat van de leegstaande woning "Stefansheem" aan de Jachthuisweg in Heemserveen is er onlangs een begin gemaakt met het opruimen van de grote hoeveelheid rommel en wildgroei in en rond het slooppand.
De ergste rommel is inmiddels opgeruimd, het terrein is van onkruid e.d. ontdaan en met hekken omgeven.
In het weekend rukte de brandweer al een keer uit, omdat er takken en ander tuinafval verbrand werden op een tijdtip, waarin de vergunning niet voorzag.
Zondagmiddag rond vijf uur belde een voorbijgangster met de mededeling, dat er een duidelijke brandlucht hing er er rook achter het pand opsteeg. Er bleek geen brand in het slooppand te woeden, maar de rook was afkomstig van een kleine hoop smeulend tuinafval.
Het verschijnsel kon snel verholpen worden, nadat de tankautospuit op het terrein gereden was, zodat het afval met en hogedrukslang goed doordrenkt kon worden.

Foto's : Don Stolwijk - U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.