Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 21 oktober 2012


Genemuiden: auto total loss, inzittenden ongedeerd
Op de Nieuwe Weg in Genemuiden is vanmiddag een personenauto met twee inzittenden op de kop in een sloot beland.
Het tweetal, een vrouw uit Genemuiden en een man uit Zwartsluis, reed richting Genemuiden, toen het ter hoogte van hectometerpaal 1.7 helemaal misging: de auto kwam met de wielen in de berm en de bestuurder verloor door de bekende ruk aan het stuur de controle over de auto.
Die gleed dwars de weg over en kwam met de neus in tegenovergestelde richting op de kop in een sloot tot stilstand.
Een tegemoet komende automobilist zag het ongeval gebeuren en bedacht zich geen moment. Hij sprong de sloot in en schoot het duo te hulp. Gelukkig bleven de twee ongedeerd en konden ze snel door een familielid naar huis worden gebracht.
Een politie-eenheid van team Horst en Waterland noteerde de gegevens, waarna bergingsbedrijf Hooikammer de totaal vernielde Mitsubishi Space Star uit de sloot mocht takelen.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Almelo: motorrijder zwaar gewond door aanrijding met auto
Zaterdag rond 17:15 uur botste een motorrijder op de Bornsestraat tegen de linker zijkant van een auto.
De dertigjarige Almeloër reed in de richting van de Rietstraat, toen een twintigjarige automobilist uit Almelo van een parkeerplaats de weg op draaide. De motorrijder raakte zwaar gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoeken de omstandigheden rond de aanrijding.
De kentekenbewijzen van de motorfiets en de Opel Corsa zijn vanwege de schade ingevorderd en beide voertuigen werden afgesleept

Foto's: Alwin Winkel

Raalte: instorting na explosie op terrein waterzuiveringsinstallatie

De nachtrust van veel inwoners van Raalte en de gasten van het Westcord Hotel langs de N348 werd zondagmorgen rond kwart voor acht wreed verstoord door een enorme dreun. Op het terrein van de waterzuiveringsinstallatie aan de N348 (Nieuwe Deventerweg) en de Hondemotsweg bleek een machinegebouw, waarin biogas uit afvalwater wordt gewonnen, na een ontploffing volledig te zijn ingestort.
Er stroomde vervuild water over het terrein; op sommige plaatsen was het 20 cm diep. Dit vuile water wordt weggepompt, maar het zuiverings-proces ligt voorlopig stil.

De politie zette uit voorzorg de Hondemotsweg af, aangezien niet duidelijk was, of er schadelijk gas vrijkwam.
Daar er personeel zonder beschermende kleding of ademluchtapparatuur vlak bij het ingestorte bouwwerk aanwezig was, leek dat wel mee te vallen. Voor zover bekend is er buiten het terrein van de installatie geen schade aangericht; ook niet aan het aan de overzijde van de N348 gelegen hotel.
Het rioolwater, dat normaliter hier verwerkt word, wordt nu met tankwagens opgehaald -o.a. in Lemelerveld en Mariënheem- en naar rioolwater-zuiveringsinstallaties in Dalfsen en Heino vervoerd.


Foto's: U S Media en Waterschap Groot Salland


Emlichheim: Mini klapt tegen boom na optater van laadklep paardentransporter

De Wildestraße in Emlichheim was zaterdagmiddag het toneel van een bizar verkeersongeval.
Rond 17:00 uur reed een paardentransporter over de de Wildestraße in de richting van de Hauptstraße, toen de laadklep aan de zijkant onverwacht open ging en tegen de achterzijde van een geparkeerde Mini Cooper sloeg.
Dat ging zo hard, dat de laaddeur afbrak en de Mini tegen een boom duwde, hoewel de auto op de handrem stond. Het voertuig was total loss.
De Ortsfeuerwehr Emlichheim werd gealarmeerd om weggelekte vloeistoffen op te ruimen.


Foto's: U S Media en Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Wilsum (D): Nederlandse automobilist overlijdt na slip op de B403
De brandweer van WIlsum en van Uelsen werd zaterdagavond rond half elf opgeroepen voor een hulpverleningopdracht op de kruising van de B403 (Uelsener Straße) met de Dorfstraße in Wilsum. Bij aankomst trof men een totaal vernielde Citroën Xsara personenauto aan, die van de B403 was geraakt, nadat het voertuig met twee wielen in de rechter berm was gekomen en na de beruchte ruk aan het stuur geslipt was.
De auto kwam tot stilstand tegen enkele bomen aan de overzijde van de kruising met de Dorfstraße.
De bestuurder van de Nederlandse auto, een veertigjarige inwoner van Erica, bleek echter reeds aan zijn verwondingen te zijn bezweken.

Tegen middernacht gebeurde eveneens op de B403, maar dan bij Grasdorf, een tweede ernstig verkeersongeval
Bij deze aanrijding raakte een twintigjarige voetganger uit Neuenhaus zwaar gewond, toen hij ter hoogte van de Grenzstraße de B403 overstak en door een auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Neuenhaus, die in de richting van Nordhorn reed, aangereden werd.
De jonge man uit Neuenhaus werd naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De automobilist bleef ongedeerd.
Foto's: U S Media


Zaterdag 20 oktober 2012

Vriezenveen: succesvolle open dag brandweer Twenterand

De organisatoren van de open dag van de brandweer Twenterand (post Vriezenveen) hadden niet te klagen over gebrek aan belangstelling.
Er was dan ook een groot aanbod aan interessante onderwerpen: kinderen mochten met een echte brandweerslang spuiten en de brandweer gaf diverse boeiende en leerzame demonstraties, waaronder "vlam in de pan", een airbag laten knallen en hoe er gehandeld wordt bij een "verkeersongeval met beknelling".
Verder was de brandweer uit Nijverdal aanwezig met een hoogwerker en hun collega's uit Den Ham met hun hulpverleningsvoertuig en koetakel. De firma Wolves toonde een grote bergingstruck en er viel een grote Amerikaanse ladderwagen te bewonderen.
De politie en de ambulancedienst waren ook aanwezig met diverse voertuigen en verleenden medewerking aan de demonstratie rond het verkeersongeval.

De -zeer geslaagde- open dag begon met een openingswoord burgemeester Visser en met de sirenes van zo'n acht brandweerwagens.
Foto: Alwin Winkel - AW Fotografie


Fluitenberg: brandweer blust uitslaande brand in woonboerderij

Een felle brand, die in eerste instantie leek te zijn ontstaan in de meterkast in een woonboerderij aan de Fluitenbergseweg in het dorp Fluitenberg, heeft grote schade aangericht.
Kort na elf uur 's morgens werd er alarm geslagen, toen de brand werd ontdekt.
Pogingen om de vlammen, die uit een gasleiding tevoorschijn kwamen, zelf te doven mislukten.
Al snel stonden het voorste gedeelte van de gang, de voordeur en het dak in brand.
Meerdere personen, die in het pand, waar twee gezinnen in wonen, aanwezig waren, moesten de woonboerderij, waarin ook een administratie-kantoortje van Allerzorg Drenthe ondergebracht was, in allerijl verlaten.

Omdat de gasbrand wegens explosiegevaar niet kon worden geblust, schaalde de brandweer op naar "middelbrand" en moest men wachten op monteurs van Rendo Netwerken, die uiteindelijk de leiding voor de woning opgroeven en afsloten.
Ook aanvoer van electriciteit werd afgesneden.
De rook- en waterschade in de woning is groot en zal worden aangepakt door Salvage.
De komende dagen zullen de bewoners elders onderdak moeten zoeken, zo verwacht de brandweer. Er raakte niemand gewond.

Foto: Persfotografie Hoogeveen


Hellendoorn: grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen
Woensdag 17 oktober werd een 58-jarige man uit Hellendoorn aangehouden wegens het bezit van een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk.

Het regionaal milieuteam van de politie Twente kreeg een anonieme tip over mogelijke aanwezigheid van illegaal vuurwerk bij een woning in Hellendoorn. De politie Twente stelde samen met opsporingsambtenaren van de Provincie Overijssel een onderzoek in in een loods naast de woning van de verdachte. Hierbij werd ruim 1500 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen, dat dat de wijze van opslag gevaar voor de directe omgeving vormde.
Het vuurwerk is afgevoerd en zal worden vernietigd.
Naast de verdachte wordt ook een 60-jarige medebewoonster verdacht van betrokkenheid.

Politie Twente waarschuwt mensen, dat het kopen van illegaal vuurwerk strafbaar is.
Bovendien vormen grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, een gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden ongelukken plaats met (illegaal) vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs doden tot gevolg.
Het regionaal milieuteam vraagt het publiek om meldingen over illegaal vuurwerk door te geven via 0900-8844 of (via Bel M.) 0800-7000.

Het regionaal milieuteam van de Politie Twente is te volgen op twitter: @politietwmilieu en op Facebook: www.facebook.com/milieupolitietwente.

Vrijdag 19 oktober 2012


Donderdag 18 oktober 2012

Neuenhaus: nadere info over roof VW Polo
De 27-jarige Nederlander, die woensdag in Neuenhaus door de politie aangehouden is, zit in voorlopige hechtenis. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, had woensdagmorgen tegen achten in Nordhorn bij de kruising Neuenhauser Straße - Pestalozzistraße een 22-jarige automobilist onder bedreiging met een vuurwapen van zijn VW Polo beroofd. Met dit voertuig vluchtte hij weg in onbekende richting.
Eerder had hij daar een 43-jarige scooterbestuurder met het wapen bedreigd om de man van zijn scooter te beroven, maar dit slachtoffer wist te ontkomen en meldde zich die dag bij de politie na publikaties in de media.

In het kader van de zoekactie werd de Polo 's middags door een surveillance-eenheid gezien in Neuenhaus.
Toen de agenten de 27-jarige man wilden controleren, richtte hij het vuurwapen op één van de agenten en ging er opnieuw vandoor.
De auto werd even later leeg aan de Nordhorner Straße aangetroffen. Van de bestuurder ontbrak elk spoor.
Op basis van tips uit de bevolking kon hij rond half drie die middag in de Morsstrasse aangehouden in de achtertuin van een woning, waarbij de verdachte zich niet verzette. Het wapen werd tot nu toe niet gevonden.
De man maakte tegenover de politie een verwarde indruk en kon over zijn motieven en het wapen geen uitsluitsel geven.
Hij is na voorgeleiding aan de rechter in een justitiële instelling opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet
De 27-jarige is bij de politie bekend als drugsgebruiker en is al enkele keren wegens strafbare feiten ter verantwoording geroepen.
Hij hield zich de laatste tijd op in de omgeving van Nordhorn en Neuenhaus.

Heeft u relevante informatie, met name over de plaats, waar het vuurwapen zich momenteel bevindt, meldt u zich dan bij de politie in Nordhorn
via telefonnummer 05921 3090 (vanuit NL 0049 5921 3090).

Foto's: U S Media


Emmen: uit de koers geraakte Aixam ramt verdeelkast
Donderdag in het begin van de middag raakte een Aixam brommobiel uit de koers op de Veldstukken ter hoogte van basisschool De Lisdodde in Emmen. Het autootje reed in de bocht tegen de rechter trottoirband en vervolgde de rit door de groenstrook, die de rijbanen scheidt, om enkele tientallen meters verderop in de andere berm tegen een verdeelkast tot stilstand te komen.
Zowel het 45-km/uur-voertuigje als de kast liepen flinke schade op. De bestuurster bleef -voor zover bekend- ongedeerd.

Foto's: U S Media


Dalerpeel: commotie om "auto te water"

Een grote hoeveelheid hulpverleners begaf zich donderdag rond het middaguur met de nodige spoed naar de Steigerwijk in Dalerpeel, waar twee banden boven water uit staken: een auto ondersteboven in het water?
Ambulanciers en een politieman, die als eersten arriveerden, probeerden al met een maishalm vast te stellen, of dit werkelijk het geval was - tevergeefs. Brandweerlieden met handiger gereedschap slaagden er met wat hulp van de politieman de ware identititeit van de voorwerpen vast te stellen, hetgeen voorspoedig gelukte.
Tot ieders opluchting bleek het te gaan om twee oude, in het water gegooide autobanden. De traumaheli kon afbesteld worden....


Foto's: U S Media


Coevorden: kantje boord voor Volvo-bestuurder

De bestuurder van een Volvo 740 kreeg donderdagmorgen een onaangename verrassing te verwerken, toen hij over de Krimweg (N377) van Coevorden naar de Krim reed. Op dat moment reed van de Nieuwe Dijk echter een rode Mazda 121 de kruising op. De Volvobestuurder kon met een ruk aan het stuur een aanrijding voorkomen, maar de zware Zweed raakte onbestuurbaar op het natte wegdek en slipte, waardoor de Lutterhoofdwijk angstaanjagend snel naderbij kwam.
Wonder boven wonder kwam de 740 pal voor de waterkant tot stilstand.
Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Omdat als lokatie hectometerpaal 22.9 (bij Dedemsvaart) door het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM) was doorgegeven, viel de bergings-opdracht in eerste instantie Autax uit Ommen te beurt, maar al snel bleek, dat het ongeval net in het gebied van berger Koolen uit Emmen had plaats gevonden, zodat die de -zo te zien niet beschadigde- 22 jaar oude Volvo op het asfalt mocht lieren.
Er ontstond korte tijd een verkeersopstopping op de rijbaan richting De Krim, maar die loste snel op.


Foto's: U S Media

A28: ravage op de snelweg bij Pesse na botsing tussen twee vrachtwagens
Op de A28 bij Pesse zijn woensdagavond rond kwart over elf een trekker met koeloplegger voor bloemen van een bedrijf uit Wilp op een benzinetankwagen gebotst.
De benzinetankwagen stond stil op de rechterrijbaan zonder ingeschakelde alarmlichten, aldus getuigen van het ongeval, wiens auto van achteren werd geraakt door de onbestuurbaar geworden truck. De trekker was met de rechtervoorkant hard tegen de linkerachterkant van de tankwagen, die was geladen met benzine, volgens het gevaaridentificatienummer. De trekker schampte de tank over de volle lengte, raakte lichtjes een personenauto aan de achterkant en schoot voor de tankwagen over een sloot de berm in en kwam in het struikgewas en tussen de bomen tot stilstand. Na onderzoek in de ambulance bleek de chauffeur van de trailer ongeschonden te zijn.
De tankwagenbestuurder was onwel geworden, aldus betrokkenen. Hij werd op nog behandeld in de ambulance, toen dit bericht werd gemaakt. Een aantal personenauto’s reed op en door de wrakstukken, die overal lagen verspreid. Of deze daarbij schade hebben opgelopen was nog niet duidelijk, maar er moest minstens één lekke band worden vervangen.
Een echtpaar, dat onderweg was van Groningen naar Zwolle hoorde de klap en zag de trailer in de spiegel achter hen langs schieten. Hun auto werd licht geraakt en liep nagenoeg geen schade op.
De brandweer van Ruinen en van Hoogeveen was snel ter plaatse en constateerde, dat er bij de tankwagen weliswaar een luid sissend geluid te horen was, maar dat dit werd veroorzaakt door een lekkende remcilinder.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 17 oktober 2012

Neuenhaus (D): Nederlandse autodief gearresteerd na achtervolging

In de Morsstrasse in Neuenhaus is woensdagmiddag een 27-jarige Nederlander gearresteerd, die ervan verdacht wordt, in Nordhorn een
22-jarige inwoner van Nordhorn van zijn auto te hebben beroofd. Dat gebeurde, toen de automobilist vanmorgen tegen achten voor een verkeerslicht bij de kruising van de Pestalozzistraße met de Neuenhauser Straße gestopt was.
De verdachte vluchtte in de gestolen VW Polo naar Neuenhaus, waar hij de beschadigde buit op de parkeerplaats van garagebedrijf Zegger achterliet en te voet verder vluchtte.

Omdat de politiemensen vermoedden, dat de dader zich schuil hield in een woning aan de Hauptstrasse, werd dat huis omsingeld en doorzocht, maar dat bleek loos alarm.
Daar men aannam, dat de man gebruik had gemaakt van een vuurwapen, werd het Sondereinsatzkommando (SEK) opgetrommeld, maar die eenheid bleek niet meer nodig, omdat de zaak een onverwachte wending nam.
Wel cirkelde een politieheli boven Neuenhaus en werden speurhonden ingezet.


Geruime tijd zocht de politie de straten rond de Hauptstrasse intensief af, omdat de verdachte er te voet vandoor gegaan was.
Opeens (14:39 uur) actie: politievoertuigen kwamen -met ingeschakeld zwaailicht- met spoed over de Hauptstrasse aanrijden en sloegen af naar de Morsstrasse, waar de verdachte in de achtertuin van een half-vrijstaande woning gezien was.

Direct daarop volgde de arrestatie (Zie de foto's hieronder).
De man werd direct geboeid en afgevoerd.

De politie vermoedt, dat dezelfde verdachte kort voordat hij de auto stal, ook getracht heeft een scooterbestuurder van zijn voertuig te beroven.
Foto's: U S Media


Genemuiden: man zwaar gewond na val uit zweefmolen
Dinsdagavond is een man uit Zwartsluis ernstig gewond geraakt op de kermis in Genemuiden tijdens de “Biestemerk”.
Hij viel uit een bakje van de zweefmolen en raakte met zijn hoofd een hekwerk, dat de draaicirkel van de molen afzet.
Medisch personeel ontfermde zich over de man, die later met spoed werd overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie stelde een onderzoek in en sloot de zweefmolen voor bepaalde tijd. Nadat duidelijk was, dat de eigenaar van de zweefmolen geen schuld had aan dit ongeval werd de kermisattractie weer opengesteld voor gebruik.
Het is nog onduidelijk hoe de man uit het bakje heeft kunnen vallen.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


DInsdag 16 oktober 2012

Emmen: Citroën op z'n kant na slippartij
Dinsdagmiddag kantelde er op de afrit Bargeres van de Rondweg in Emmen een personenauto.
De bestuurster kwam uit de richting van de N34, maar op de afrit ging het mis en eindigde de Citroën C3 de slippartij op zijn linker zijkant tegen een lichtmast - zwaar beschadigd.
Gelukkig kon de vrouw zonder hulp uit de auto komen en bleek na een check door ambulancepersoneel, dat ze niet ernstig gewond was.
Een vriendelijke agente bracht haar naar huis. De plaatselijke berger zette de auto op z'n wielen en voerde deze af
Naar verluidt is deze afrit bij vochtig weer behoorlijk glad, zodat er regelmatig auto’s van de rijbaan glijden.
Dit was goed te zien aan diverse sporen in de berm.

Foto's: Cuzzo


Hoogeveen: fietsster gewond door aanrijding met personenauto

Op het kruispunt Meester Cramerweg / Kanaalweg / Wolfsbosstraat / Het Haagje is dinsdagmiddag een fietsster geschept door een personenauto.
De jongedame kwam vanaf Het Haagje en reed via het fietspad naar de Mr. Cramerweg.
Op het fietspad werd zij geschept en kwam op de motorkap terecht en klapte tegen de voorruit, die daardoor sneuvelde.
Daarna gleed zij van de motorkap af en viel op straat.
Ze was in staat om zelf weer in de benen te komen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Getuigen verklaarden, dat het verkeerslicht voor de automobilist op groen stond.


Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A28: trekker met oplegger op z'n kant nabij Zwolle

Tegen kwart over zes dinsdagmorgen is een trekker met koeloplegger van de snelweg A28 geraakt tussen De Lichtmis en Zwolle, nabij parkeerplaats Haerst.
De brandweer van Hasselt en van Zwolle werden in verband hiermee opgeroepen middels een middel-incident-melding.
De gestrande combinatie vormde in principe geen gevaar voor verkeersdeelnemers op de snelweg, omdat het gekantelde voertuig in een greppel aan de parallelweg tot stilstand was gekomen.
De oorzaak van het ongeval, waarbij geen gewonden vielen, is waarschijnlijk een defect aan de oplegger, die volgens de chauffeur een eigen leven leek te gaan leiden.
De berging, die werd uitgevoerd door de firma Hooikammer, verliep voorspoedig en zodanig, dat er geen rijstroken hoefde te worden afgekruist.


Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Maandag 15 oktober 2012

Emlichheim: bejaarde fietser zwaar gewond bij aanrijding op de Oelstrasse
Maandag rond 15:40 uur is een 82-jarige man uit Emlichheim ernstig gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Oelstrasse met het Hinter dem Kanal in zijn woonplaats.
De man reed met een electrische fiets op het fietspad in de richting van Emlichheim en wilde bij het Hinter dem Kanal de Oelstrasse oversteken. Getuigen zagen, dat de man -zonder te stoppen en zonder op het verkeer op deze weg te letten- de rijbaan op reed.
De man reed hierdoor tegen de rechter zijkant van een Mercedes personenauto, bestuurd door en 64-jarige man uit Ringe, die nog probeerde, naar links uit te wijken.
De electrofietser, die geen helm droeg, liep bij de val ernstig hoofdletsel op en is met spoed per ambulance naar het Euregio-Klinikum in Nordhorn gebracht.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Meppel: één gewonde door aanrijdingen op de A32

Maandagmorgen tegen 07.00 uur ontstond er op de A32 bij Meppel een grote ravage na een aanrijding, waarbij zeven voertuigen betrokken waren. Eén persoon raakte gewond.

Het ongeval ontstond, toen een 22-jarige man uit Zwartsluis met zijn bestelauto een vrachtauto raakte, die bestuurd werd door een 48-jarige man uit Wijhe. De bestelauto slipte en kwam midden op de rijbaan tot stilstand.
Een 22-jarige man uit Emmer-Compascuum zag dit te laat en botste met zijn busje vol op de stilstaande bestelauto. In dit busje zaten vier passagiers, waarvan er één - een dertigjarige man uit Emmen - gewond raakte.
Vier andere auto’s raakten beschadigd, doordat ze in aanraking kwamen met de bestelauto, geraakt werden door rondvliegende brokstukken of sterk moesten afremmen en door een achteropkomende auto werden aangereden.
De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
Medewerkers van de ambulancedienst en twee verpleegkundigen van de Koninklijke Marechaussee, die toevallig langs kwamen, hielpen en onderzochten meerdere personen. Niemand van de betrokkenen hoefde echter naar het ziekenhuis.
De A32 was in de richting Heerenveen bijna twee uur afgesloten.Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.