Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2012 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 28 oktober 2012


A35: Audi A6 brandt uit
Even voor acht uur rook een jongeman een benzinelucht in z'n Audi A6 tijdens een rit op de A35, ter hoogte van Almelo.
Toen hij de bolide op de vluchtstrook stil zette onder het viaduct van de Leemslagenweg en een kijkje onder de motorkap nam, sloegen de vlammen hem tegemoet: hoog tijd om 112 te bellen.
De brandweer van Almelo-Zuid en van Borne rukte uit om de vlammen te bestrijden, maar die hadden inmiddels hun vernietigende werk al grondig verricht.....
Berger Wolves heeft het wrak opgehaald.
Kevin Sand - Sandfotografie


Yde: Rode Haan verslindt rietgedekte boerderij aan de Brink
Zaterdag rond 00:30 uur werd de brandweer van Vries gevraagd, met spoed uit te rukken naar de Brink in Yde, waar brand in een agrarisch bedrijf woedde. Een paar seconden later werd ook de brandweerpost Eelde verzocht, met spoed naar hetzelfde adres te rijden.
Zelfs vanaf Zuidlaren, Assen en Groningen was al een rode gloed aan de lucht waar te nemen, wat duidelijk maakte, dat het om een grote brand ging.
Toen de eerste brandweereenheden arriveerden, stond het achterste gedeelte van de boerderij al volledig in brand en werd duidelijk, dat het vuur snel het woonhuis zou bereiken. Hierop werd er het sein "grote brand" gegeven en werd om assistentie gevraagd van een tankautospuit van het korps Haren en van een schuimblusvoertuig uit Groningen.
Ook het groot watertransport van de post Zuidlaren moest naar Yde, maar hoefde niet meer ingezet te worden en ging onverrichter zake retour naar de kazerne.
Door diverse schuren met vee en naastgelegen woningen nat te houden, werd voorkomen, dat het vele vliegvuur oversloeg naar deze percelen.
De boerderij zelf kon, ondanks de grote en snelle inzet van de brandweer, niet meer behouden worden en brandde dan ook volledig uit.

Tegen het ochtendgloren was het meeste vuur eindelijk gedoofd.
Omstreeks acht uur werd de vrijwilligers van de brandweer Zuidlaren gevraagd, zich weer naar Yde te begeven ter aflossing en voor nabluswerk.
Hiervoor moest met een kraan al het hooi uit de restanten van de boerderij gehaald worden en moesten diverse muren gesloopt worden
Tegen 13:00 uur was er eindelijk geen vuur meer te zien, waarop ook de eenheid uit Zuidlaren terug naar de kazerne kon.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
dw_main
Foto's: Jan Haring


Emmer-Compascuum: vier gewonden door ongeval tussen auto en ambulance

Op de kruising van het Kanaal A Noordzijde met de Middenweg Westzijde ontstond zondagmorgen tegen half elf een flinke ravage ten gevolge van een aanrijding tussen een grote ambulance en een personenauto.
De bestuurder van een Renault Laguna, die over het Kanaal A NZ richting Emmen reed, sloeg op de kruising linksaf, terwijl een ambulance, die met spoed naar het Scheperziekenhuis in Emmen onderweg was met een patiënt, de auto op dat moment links aan het passeren was.
De ambulance raakte de personenauto in de flank, raakte onbestuurbaar en kwam -zwaar beschadigd- boven op een rij trottoirbanden tot stilstand.
Een huisarts van de patient, die zich achter in de ambulance bevond, raakte aan het hoofd gewond. De patient is met een vervangende ambulance verder vervoerd. In verband met de ernst van de situatie werd ook het Mobiel Medisch team opgeroepen.
In de Renault Laguna vielen drie gewonden (een 41-jarige vrouw uit Emmer Compascuum en twee negenjarige meisjes uit die woonplaats), waar-van er één uitgeknipt moest worden.
Het Kanaal A NZ is ter plaatse zo'n twee uur afgesloten geweest.
Berger Koolen haalde de wrakken op.

Foto's U S Media

Zaterdag 27 oktober 2012

Vriezenveen: brand in wasdroger tijdig onderdrukt

Zaterdagavond even na zessen zat een familie in hun woning aan het Oosteinde in Vriezenveen rustig te eten, toen ineens al het licht uitviel.
Bij de meterkast was er al een brandlucht waarneembaar. De heer des huizes haalde een brandblusser uit z'n auto, maar het lukte hem niet, de veiligheidspin uit het toestel te krijgen, waarop het gezin de woning verliet.
Een familielid, dat op bezoek was vanwege een verjaardag later die avond, slaagde er wel in, de blusser te ontzekeren en wist de brand, die in een wasdroger woedde, met bluspoeeder te onderdrukken totdat de de brandweer arriveerde.
De spuitgasten gooiden het door de brand aangetaste wasgoed uit het raam, waarna hun collega's van post Almelo Noord een en ander nablusten.
Voor de bewoners is stichting Salvage ingeschakeld.

Het was niet de eerste keer, dat het gezin de brandweer over de vloer kreeg: op 21 september 2011 woedde er in de woning een schoorsteen-brand.

Foto's: Kevin Sand - Sandfotografie


Hollandscheveld: flinke schade door aanrijding op het Rechtuit
Zaterdag rond 14:30 uur vond er op de kruising van de Hendrik Raakweg met het Rechtuit in Hollandscheveld een aanrijding tussen twee personenauto's plaats.
De uit Hollandscheveld afkomstige bestuurder van een Renault Laguna reed over het Rechtuit richting Hoogeveen, maar zag op de kruising met de Hendrik Raakweg de van rechts komende Opel Astra over het hoofd, met een aanrijding als gevolg.
De Zuidwoldiger bestuurder van de Astra probeerde nog, de aanrijding te voorkomen door uit te wijken, hetgeen helaas te laat kwam.
De bestuurder van de Astra is ter plaatse door het ambulance personeel gecontroleerd vanwege nekklachten.
Gelukkig bleek het letsel mee te vallen en was behandeling niet noodzakelijk.
Ook de bestuurder van de Renault bleek geen letsel opgelopen te hebben.
Berger Kraal haalde de twee zwaar beschadigde voertuigen op.
Foto's : Peter Kramer en Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: fietser gewond door aanrijding op de Otterswijk

Een oudere fietser is zaterdagmiddag tegen vieren gewond geraakt, toen hij vanaf het fietspad van de Boswijk de Otterswijk overstak en daarbij aangereden werd door een personenauto, die uit de richting van de Colenbrandersweg over de Otterswijk aan kwam rijden.
Door het felle licht van de laagstaande zon zag de automobiliste de fietser, die van links uit het bos kwam, pas op het allerlaatste moment.
De vrouw kon niet meer op tijd tot stilstand komen en raakte met de rechter voorzijde van haar Renault Clio de de fiets, die daarop naar rechts weggeslingerd werd, de bosrand in.

Politiemensen, die als eersten arriveerden, bekommerden zich met de automobiliste om het welzijn van de gewonde fietser, tot de ambulance arriveerde. Na behandeling buiten en in de ziekenauto is de man naar het Streekziekenhuis in Hardenberg overgebracht. Zijn letsel leek mee te vallen.
Omdat de toedracht duidelijk was, zag de politie af van onderzoek door de VOA en kon de vernielde fiets in de VW-politiebus worden wegge-bracht.
De hevig geschrokken en aangeslagen automobiliste kon uiteindelijk met haar beschadigde auto haar weg vervolgen.

Foto's : U S Media


Genemuiden: veel schade, maar geen letsel bij forse aanrijding op de Nijverheidsstraat
Op de Nijverheidstraat in Genemuiden heeft vanmiddag door een voorrangsfout een aanrijding plaatsgevonden.
Een automobilist, die op de Nijverheidstraat reed, zag een van rechts komende tractor met aanhanger, komende vanuit de Inslag, over het hoofd.
De auto botste tegen de zijkant van de tractor en raakte zwaar beschadigd. Vanwege de schade, schakelden agenten van team Horst en Waterland de hulp in van medisch personeel. De bestuurder werd in de ambulance onderzocht, maar bleek ongedeerd.
De tractorbestuurder kwam met de schrik vrij.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de tractor en de personenauto afgevoerd
Foto's : Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Lutten: vrijstaande woning aan de Semmelinksdijk afgebrand

Rond half vijf in de nacht van vrijdag op zaterdag werden de brandweer van Slagharen en de bemanning van de hoogwerker uit Hardenberg gealarmeerd, nadat gemeld was, dat er brand woedde in een woning aan de Semmelinksdijk in Lutten. De bewoner, die voor zover bekend alleen thuis was, werd wakker en ontdekte, dat er brand woedde.
Het bleek al snel om een uitslaande brand te gaan, waarna meer eenheden -o.a. uit De Krim, Hardenberg en Gramsbergen- te hulp werden geroepen en zelfs werd opgeschaald naar "grote brand".
Het pand bleek echter niet te redden en brandde volledig uit.

's Ochtends werden de nutsvoorzieningen (gas, licht en water) door de netbeheerders afgesloten.
De Semmelinksdijk is tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

UPDATE:
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend gemaakt. Wel is inmiddels via de persvoorlichter van de Regiopolitie IJsselland duidelijk, dat er in de woning munitie aanwezig was en dat in ieder geval een deel van de patronen uit elkaar geklapt is tijdens de brand.
De 44-jarige bewoner, die naar het ziekenhuis is vervoerd wegens rookinhalatie, zal zich bij de politie moeten verantwoorden, omdat de man niet over een verlof beschikt.
Het pand is -mede in verband met instortingsgevaar en onderzoek door de Forensische Recherche- op last van de gemeente door de firma Ardesch uit Kloosterhaar in het begin van de middag volledig afgezet met hekken.
Het is nog niet duidelijk, of er ook vuurwapens aanwezig waren.

Foto's : U S Media

Loozen: natte ereboog voor brandweerman Jelle

Vrijdagmiddag werden brandweerman Jelle Nijeboer en zijn echtgenote na het voltrekken van hun huwelijk in Gramsbergen door zijn collega 's verrast met een ereboog. Op zich niet zoiets bijzonders, ware het niet, dat dat eerbetoon plaats vond met behulp van twee brandweerwagens op de Hardenbergerweg tussen Gramsbergen - Hardenberg.
Ter hoogte van De Zwieseborg verzorgde de brandweer voor de trouwstoet, waarin ook enkele brandweervoertuigen meereden, een forse ereboog met hun waterkanonnen.
Jelle en zijn nieuwbakken eega waren duidelijk verrast door de enorme fontein, die op de Maserati neerkwam.

Foto's : U S Media


Vrijdag 26 oktober 2012

Emlichheim (D): berging trekker met oplegger heeft flink wat voeten in de aarde

Vrijdag had berger Kraal een flinke kluif aan het in veiligheid brengen van een Nederlandse trekker met oplegger, die bij Emlichheim in de problemen gekomen was. De combinatie, die op de Haftenkamper Diek (K16) in de richting van Neuenhaus reed, was vlak voor de Siedlungstrasse met de rechter wielen in de zeer smalle en zachte berm beland, kantelde en kwam op zijn rechter zijkant in een akker tot stilstand.
Gelukkig bleef de chauffeur ongedeerd, maar de berging op de vrij smalle tweebaans weg viel niet mee.

Om het voertuig overeind te kunnen zetten, moest de lading (kippenmest) eerst vanuit de akker gelost worden, waarna een telekraan van de firma Wagenborg de combinatie optilde, terwijl Kraal met een wrecker het voertuig opzij trok.
Met een verreiker werd de (zwaar beschadigde) truck daarna naar achteren verder de weg op getrokken.
Dat lukte voorspoedig, maar de K16 is vrijwel de gehele middag voor alle verkeer afgesloten geweest.
Desondanks probeerden diverse weggebruikers via zijwegen toch nog op de K16 te komen, teneinde de blokkade te omzeilen.
Tevergeefs.....

Foto's : U S Media


Donderdag 25 oktober 2012

Dedemsvaart: massale verkeersovertredingen op de Wisseling - Moerheimsraat

Bord C1 houdt in, dat een weg gesloten is voor het verkeer in beide richtingen. Op de bovenste foto zien we er twee, links en rechts van het noordelijkste punt van de Nieuwewijk in Dedemsvaart, die dus voor alle voertuigen (zelfs voor ruiters en geleiders van rij- en trekdieren) gesloten zou moeten zijn vanwege werkzaamheden (foto 2) aan de Nieuwewijk.
Dat houdt dus in, dat je, als je van de Moerheimstraat naar de Wisseling (v.v.) rijdt, geen kruisend verkeer hoeft te verwachten van de Nieuwewijk.

Toch is de praktijk heel anders, want in de twee (!) minuten, dat we daar toekeken, zagen we meer dan dertig auto's en diverse fietsers afslaan, terwijl ook van de Nieuwewijk diverse weggebruikers richting Wisseling reden. De borden, die de brug in noordelijke richting gesloten dienden te verklaren, ontbraken aan de zijde van de Nieuwewijk.
Een knap gevaarlijke situatie dus...


Hoogstede (D): ravage door botsing personenauto - vrachtwagen op de Oelstrasse

Donderdagmorgen vielen twee gewonden ten gevolge van een verkeersongeval op de kruising Oelstraße - Brookdiek in Hoogstede.
Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
Voor zover nu bekend reed een 43-jarige man uit Lingen in een kleine vrachtwagen op de (voorrangsweg) Oelstraße, waar hij geen vrije doorgang kreeg van een 74-jarige Mercedes-bestuurder, die van de Brookdiek de kruising op reed.
De 74-jarige raakte door de botsing bekneld in zijn auto en moest door de vrijwillige brandweer van Hoogstede met hydraulisch redgereedschap bevrijd worden. De man bleek ernstig letsel te hebben opgelopen, maar de bemanning van de opgeroepen traumaheli hoefde inmiddels niet meer in actie te komen.
De chauffeur van de vrachtwagen bleek licht gewond.
Beide voertruigen kwamen tot stilstand tegen een olieleiding, die gelukkig niet meer in gebruik is.
Beide voertuigen waren total loss. Naar verluidt was de Mercedes pas enkele weken oud...

dw_main


Nieuw-Amsterdam: leegstaande woning brandt uit

Woensdagavond rond tien uur werd alarm geslagen, nadat er een telefoontje bij de meldkamer in Drachten was binnengekomen over brand in een woning aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Toen bleek, dat het om een uitslaande brand in een leegstaande woning ging, werd er opgeschaald naar "middelbrand".
De vlammen en de rook waren inmiddels al te zien vanaf de snelweg A37, maar de brandweer wist de woning links en de schuur rechts naast het brandende pand te behouden.
Wel moesten de bewoners van het eerstgenoemde pand hun huis uit en werden ook publiek en pers op veilige afstand gezet vanwege ontploffingsgevaar, omdat er aardgas de woning binnenstroomde.
Dat gevaar week, toen medewerkers van netbeheerder Enexis de leiding afsloten.

Foto's: Cuzzo en U S Media


Woensdag 24 oktober 2012

Almelo: bewusteloos geslagen en beroofd
Dinsdag rond 23.30 uur fietste een 22-jarige Almeloër over de Burgermeester Raveslootsingel.
Toen hij werd aangesproken door twee mannen, stopte hij, maar kreeg plotseling een klap van één van de mannen met vermoedelijk een boksbeugel en raakte bewusteloos.
Toen hij bijkwam, ontdekte hij, dat onder andere zijn jas, portemonnee en fiets waren ontvreemd.
Hierop alarmeerde hij direct de politie en gaf een goede omschrijving van de twee mannen.
De politie startte direct een onderzoek en trof, mede dankzij tips van alerte burgers, een uur later de twee mannen aan in het station in Wierden.
De twee mannen, een 21-jarige man uit Zoetermeer en een 20-jarige man uit Den Haag, werden aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum.
De boksbeugel, jas en portemonnee, die de mannen nog bij zich hebben, werden in beslag genomen.
Zijn fiets, die door de verdachten was achtergelaten op de Wierdensestraat, heeft de 22-jarige inmiddels terug.
Bron: Politie Twente


Nieuw Weerdinge: koelkast in brand: grote schade in woning

Bij afwezigheid van de bewoners brak er woensdagmorgen brand uit in een koelkast in de keuken van een vrijstaande woning aan het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw Weerdinge. Buren, die rook uit de woning zagen komen, waarschuwden de brandweer via 112.
Het vuur, dat in de keuken woedde, was door snel ingrijpen van de Emmer brandweer vlot onder controle, maar ook de rest van de woning liep zware rook- en roetschade op en enkele bovenramen moesten ingeslagen worden ter ventilatie.
De koelkast kon naar de schroothoop.
De rook werd uit het pand geblazen met een overdrukventilator. De tevens opgeroepen autoladder hoefde niet meer in actie te komen.

Foto's: U S Media


Dinsdag 23 oktober 2012

A28: aanhanger kantelt na klapband bij Hoogeveen

Op de A28 nabij knooppunt Hoogeveen kreeg een aanhanger een klapband. De aanhanger, beladen met een personenauto en getrokken door een VW Golf, begon te slingeren en de veiligheidskabel brak af.
Via de middenberm ging de aanhanger plus personenauto op zijn kant en bleef deels op de rijbaan liggen.
De VW Golf kwam achterstevoren in de middenberm tot stilstand.
Er waren geen gewonden zodat het alarm voor brandweer en ambulance snel werd ingetrokken.
Vanwege de drukte en omdat er maar één rijbaan beschikbaar was, ontstond er al snel een file van enkele kilometers

Foto's: Persfotografie Hoogveen


Coevorden: fikkie stoken in slooppand = uitbrander in het politiebureau

Drie 'beginnende tieners" kregen dinsdagmiddag een gratis ritje naar het politiebureau, nadat ze met de ruimschoots in het pand aanwezige rommel een "kampvuurtje" aangestoken hadden in het inmiddels beruchte, haveloze slooppand bij het Stationsplein, naast het eveneens leegstaande pand van discotheek Smitty's Palace.
Hoewel het vuurtje op zich niet veel voorstelde, is de voortdurende aanwezigheid en het kattenkwaad van hangjeugd omwonenden een doorn in het oog. Men vreest, dat een brandje op een kwade dag -of nacht- uit de hand loopt. Daarom is besloten, een hek rond het pand neer te zetten.

Foto's: U S Media


Brandweer Ommen-Hardenberg: wervingscampagne levert zes nieuwe leden op

De wervingscampagne ‘Blijf je toeschouwer of kom je in actie?’ van de brandweer Ommen-Hardenberg is ook dit jaar een succes geworden. Onlangs kon brandweercommandant Martin Cuperus zes nieuwe aspirant brandwachten verwelkomen.
Drie vrijwilligers starten in Hardenberg, twee in Dedemsvaart en een in Bergentheim. Zij starten halverwege november met de cursus.

De afgelopen maanden is de brandweer hard aan de slag geweest om nieuwe brandweercollega’s te zoeken.
De open dag op 9 juni was een mooie dag om alle ins en outs van de brandweer te bekijken. Tijdens deze dag werd ook aandacht besteed aan het werven van nieuwe collega’s. Het resultaat mag er zijn: donderdag 18 oktober stond de koffie klaar voor zes nieuwe brandweervrijwilligers in de kazerne in Hardenberg.

Martin Cuperus heette hen welkom, er werd informatie verstrekt over de brandweercursus, die vijf van hen vanaf november gaan volgen en vervolgens werd de kleding aangemeten.

Cuperus gaf in zijn welkomstwoord aan, dat hij blij is met dit resultaat en dat hiermee het brandweerkorps versterkt wordt.
Bent u geïnteresseerd in een functie als brandweervrijwilliger, neem dan contact op via 0523-263627.
Mailen kan ook en wel naar brandweer@ommen-hardenberg.nlMaandag 22 oktober 2012

Hoogeveen: teveel balen

Een tractor met twee aanhangers, volgeladen met strobalen, bleek maandagavond te hoog beladen voor het viaduct in de Schutlandenweg.
De aanhanger bleek boven de vier meter uit te komen, waardoor diverse balen op het wegdek vielen; gelukkig zonder andere weggebruikers te raken - zover bekend.
Met een lege vrachtwagen en eigen medewerkers werd de rommel opgeruimd. De weg werd daartoe gedeeltelijk afgesloten.
Opmerkelijk genoeg kreeg de trekkerpiloot geen bekeuring.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Elim: fietsster zwaar gewond na botsing met auto

Op de Marten Kuilerweg even buiten Elim is een tachtigjarie fietsster uit Nieuwlande zwaar gewond geraakt, toen zij werd geschept door een personenauto.
De automobilist -een 21-jarige inwoner van Elim- kon niet tijdig meer reageren, toen de vrouw vanaf het fietspad (het Jufferspad) pardoes de weg op reed, terwijl haar man stopte. De automobilist verwachtte, dat beiden zouden stoppen. De vrouw fietste echter om haar man heen en reed zo de weg op, aldus een betrokkene.
De fietsster kwam op de motorkap terecht en sloeg tegen de voorruit en het dak. Ze belandde met onder meer diverse botbreuken, in de berm aan de overkant van de weg.
Het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen, maar dat maar dat bleek te lang te duren vanwege de drukte en omdat er getankt moest worden. De vrouw werd daarom per ambulance, vooruitgegaan door een politieauto met optische signalen, weggebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
Bij De Wijk was een ontmoeting gepland met het traumateam, maar deze werd afgelast.
Een medewerker van de VOA onderzocht het ongeval en hield een remproef met de betrokken auto, die uitgerust is met ABS.
Aan het fietspad staat een verkeersbord, dat gebiedt voorrang te verlenen, maar er staan geen haaientanden op het wegdek

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

N376 / Erm: automobilist gewond na frontale botsing met vrachtwagen
Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harderwijk kreeg maandagmiddag de schrik van zijn leven, toen hij op de Boerdijk (N376) bij Erm reed.
De man reed in noordelijke richting, toen -ter hoogte van het Ermerveen- een hem tegemoet komende Opel Meriva op de verkeerde weghelft kwam en frontaal op de trekker botste, ondanks een vertwijfelde rempoging van de trucker. Wel wist de vrachtwagenchauffeur zijn combinatie op de weg te houden; mede dank zij het feit, dat de tank van de oplegger, waar normaliter chemicaliën mee vervoerd worden, leeg was.

De 78-jarige automobilist, die vlak voor het ongeval waarschijnlijk onwel was geworden en een verwarde indruk maakte, zat niet bekneld, maar moest voorzichtig uit de Opel bevrijd worden, om bijkomend letsel te vermijden.
De brandweer verwijderde daartoe de B-stijl aan de rechterzijde van de auto.

Berger Koolen haalde de onherstelbaar beschadigde Opel op, nadat het VOA-onderzoek was afgerond.
De trekker en de tankoplegger werden losgekoppeld en apart weggesleept door berger Kraal.
Het verkeer kon geruime tijd geen gebruik maken van de Boerdijk.
Foto's: U S Media


A37 / Nieuwlande: Iveco Daily verandert in oud ijzer
De rit naar Duitsland om daar een lading oud ijzer op te halen eindigde voor drie inwoners van Hoogeveen op de oprit naar Nieuwlande.
Met 2.5 ton oud ijzer. De dieseltank van de Iveco Daily pickup truck was vlak voordat men de A37 op reed, nog even goed gevuld, maar toen men de afslag Nieuwlande nam voor een tussenstop, reageerde de wagen opeens niet meer op het gaspedaal en kort daarop kwamen er al flinke rookwolken tevoorschijn.
Toen de bestuurder het voertuig op de oprit stopte en de motorkap opend, sloegen de vlammen hem al tegemoet.
De man liep hierdoor brandwonden aan één van zijn handen op.
De Iveco stond al volledig in brand, toen de blusgroep van Zwinderen, die een melding over een autobrand op de Johannes Poststraat in Geesbrug had ontvangen, arriveerde. Het vuur was weliswaar vrij vlot met water en schuim onder controle, maar de auto brandde volledig uit.
Een groep weggebruikers, die van de A37 de afrit had willen nemen, moest geduld hebben, tot berger Kraal het wrak op de bergingsauto had getrokken.
Foto's: Cuzzo en U S Media

Almelo: dreigende brand in loods vol houten meubels snel bedwongen
Maandag rond 04.50 uur werd aan de meldkamer doorgegeven, dat er brand zou zijn in een opslagloods aan de "Achter de molen" in Almelo. Toen de brandweer arriveerde, bleek de inmiddels uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw te woeden.
Mede omdat het een oud pand vol houten meubelen betrof, is er opgeschaald naar "grote brand".
Brandweereenheden uit Wierden, Rijssen en Vriezenveen zijn wel uitgerukt, maar niet ingezet, omdat de Almelose brandweer de vlammen inmiddels onder controle had gekregen.
Wat de oorzaak van de brand is, moet nog uitgezocht worden.Raalte: afvoer rioolwater onder controle
De afvoer van het rioolwater in Raalte is onder controle. Het Waterschap Groot Salland zuigt de riolen regelmatig leeg en voert vuil water met tankauto's af naar de omliggende zuiveringsinstallaties. De riolering kan gewoon gebruikt worden.
Vanmorgen om 7.50 uur explodeerde een machinekamer op het terrein van de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) aan de Hondemotsweg in Raalte. Dientengevolge ligt de RWZI sindsdien stil.
Op het moment van de explosie waren er geen mensen aanwezig.
De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Het waterschap werkt aan het herstel van de zuiveringsinstallatie, maar het is nog niet duidelijk, hoe lang dit gaat duren
Er was na de explosie geen gevaar voor de directe omgeving. De metingen, die de brandweer uitvoerde, wezen uit , dat er geen verontrustende waarden voorkwamen.
Er kwamen bij de gemeente en het waterschap wel meldingen binnen van stankoverlast.
De explosie heeft geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening en omwonenden kunnen gewoon gebruik maken van het toilet en andere afvoeren.
Op drie plekken zuigen vrachtwagens de riolering leeg om te voorkomen dat rioolwater in het oppervlaktewater terechtkomt. Dit gebeurt bij het gemaal in Lemelerveld (het rioolwater wordt afgevoerd naar RWZI Dalfsen) en bij Mariënheem (dit rioolwater wordt afgevoerd naar Heino) en in Raalte (afvoer naar Deventer, Zwolle, Heino en Dalfsen)

Burgemeester Piet Zoon en dijkgraaf Herman Dijk van het waterschap brachten zondag een bezoek aan de locatie en spraken daar met betrokkenen.
De gemeente Raalte houdt u via deze website op de hoogte. U kunt met vragen tijdens kantooruren terecht bij de gemeente Raalte via telefoonnummer (0572) 347 799. Bij noodsituaties kunt u buiten kantooruren bellen met het het waterschap: 038 - 455 72 00.
Foto's: U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.