Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2012 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 9 september 2012

Almelo: licht letsel bij frontale aanrijding
Zondagavond rond negen uur is een scooterbestuurder licht gewond geraakt ten gevolge van een frontale botsing met een fietsster op de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo.
De operator in de meldkamer nam het zekere voor het onzekere en alarmeerde ook de brandweer, maar de hulp van de spuitgasten bleek niet nodig.
Het letsel van de fietsster bleef beperkt tot een gezwollen knie en spierpijn. Zij hoefde niet nader behandeld te worden in een ziekenhuis.

De snorscooterbestuurder is met per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar waarschijnlijk ook onderzocht zal worden, of hij gedronken had, aangezien zijn adem naar alcohol rook.
De scooterbestuurder had overigens minimale verlichting aan de voorzijde van zijn voertuig, zo bleek uit het VOA-onderzoek.


Dalfsen: grote brand legt slooppanden in de as (update)

Tegen half vier in de nacht van zaterdag op zondag werd brand in een woning aan de Beatrixstraat in Dalfsen gemeld. Het bleek al snel te gaan om een uitslaande brand in een voormalig horecapand Het Wapen van Dalfsen, de voormalige winkel "Irene's bloembinderij" en een leegstaande woning op de hoek van de Schoolstraat en de Ruitenborghstraat. De gebouwen stonden beide op de nominatie om gesloopt te worden.
Vanwege de ligging en het gevaar van overslag op een naburige woning werd al vrij snel opgeschaald naar "grote brand".
Het sedert 2008 leegstaande horecapand brandde echter volledig af en ook de voormalige bloembinderij ging definitief verloren.
Omliggende panden liepen echter geen schade op.

Zondagochtend kwam een graafmachine van een loonbedrijf in actie om de bouwvallige resten omver te halen, maar dat voornemen liep enige vertraging op, doordat een hydrauliekslang kapot ging. Dat euvel kon echter vrij vlot verholpen worden, maar net toen de kraan weer aan het werk was gegaan, moest de brandweer, die zich 's ochtends tot dan toe bezig had gehouden met nablussen, weer met spoed in actie komen: de woning begon weer te branden.
Met meerdere stralen werden de vlammen bestreden, terwijl de graafmachinist zich bezig hield met het weghalen van de laatste resten van het pand. Tegen het middaguur was alles met de grond gelijk gemaakt.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

A28: ongeval op snelweg na uitwijkpoging

Een uitwijkmanoeuvre op de snelweg A28 ter hoogte van de Lichtmis heeft zaterdagmiddag tot een ongeval geleid.
De bestuurder van een auto met een caravan wilde uitwijken voor afgevallen lading op de weg, toen het plots misging.
De combinatie sloeg op hol en de auto raakte de middengeleider, gleed enkele meters door en kwam half op de geleider hangend tot stilstand.
Door de klap schoot de caravan los van de auto en kwam achterstevoren op de rijbaan te staan, waardoot een andere auto half onder de caravan schoot.

De 81-jarige automobiliste uit Ruinerwold, die de auto met caravan bestuurde, is overgebracht naar een ziekenhuis.
De twee dames, die in de auto zaten, die onder de caravan schoof, bleven ongedeerd.
Het verkeer ondervond veel hinder van dit ongeval.
De hulpdiensten, die massaal waren opgeroepen, hoefden niet echt in actie te komen. Wel was het even zoeken naar het ongeval, want in de melding, die in de pagers verscheen, bleek het hectometerpaaltje niet te kloppen: het ongeval was een kilometer eerder dan was gemeld.
Zaterdag 8 september

A28: brokkenpiloot enige tijd spoorloos na ongeval
Zaterdagmorgen heeft er een ongeval plaats gevonden op de A28 tussen De Lichtmis en Zwolle.
Een personenauto reed met hoge snelheid langs enkele vrachtwagens, maar de bestuurder zag ter hoogte van hectometerpaal 103.2 een truck met oplegger over het hoofd.
Ondanks een poging door heftig te remmen en een ruk aan het stuur de combinatie te ontwijken, kwam de Renault met de zijkant tegen de achterkant van de oplegger. De auto werd hierbij opengereten en raakte onbestuurbaar, tolde om zijn as en kwam met een flinke klap met de rechter achterkant in de vangrail.
Brokstukken vlogen over alle drie de rijstroken en zelfs op een rijstrook voor de tegenovergestelde rijrichting.
Getuigen alarmeerden direct de hulpdiensten en liepen naar het wrak.
De bestuurder klauterde zelf uit de auto en begon wrakstukken op te ruimen, maar bedacht zich opeens en ging er te voet vandoor.

Brandweerlieden uit Hasselt, Staphorst en van Nieuwleusen waren snel ter plaatse, alsmede ambulancepersoneel van de post Lichtmis.
De hulpverleners troffen de totaal vernielde auto dus leeg aan.
De brandweer startte direct een zoekactie op naar de man en maakte daarbij gebruik van de warmtebeeldcamera’s.
Ook eenheden van de politie waren de parallelweg al aan het afzoeken naar de bestuurder, maar van de man - een 39-jarige bestuurder uit Raalte- was geen spoor te bekennen.
Na enig zoeken werd hij elders in de berm van de snelweg aangetroffen. Hij bleek gedronken te hebben. Hij is ter behandeling aan verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, waar tevens een bloedproef is genomen.
Er is proces-verbaal opgemaakt.

Na het loskoppelen van de accuklemmen van de auto kon de brandweer terug naar de kazerne en ook de ambulance ging rechtsomkeert.
Berger Leerentveld kon al snel de resten Renault Laguna op de bergingsauto laden en de grootste brokstukken van de weg halen.
Ook een andere auto, die door de wrakstukken beschadigd was geraakt, moest worden afgesleept.
Een veegauto van de firma van der Kolk heeft alle rijstroken ontdaan van de kleinere onderdelen en de glassplinters.
Ondertussen werd het verkeer over de vluchtstrook geleid.
Ten gevolge van de afhandeling het ongeval waren alle rijstroken geruime tijd afgesloten en ontstond er een file van vele kilometers.


Vrijdag 7 september

Gees: drie gewonden bij ongeval bij de Dalerbrug
Op de Verlengde Hoogeveense Vaart bij Gees raakten vrijdagmiddag even na vier uur drie personen gewond bij een aanrijding.
De bestuurder van een Volvo kwam vanuit de richting van Zwinderen en kreeg geen voorrang van de bestuurder van een Saab die vanaf de Oude Geeserweg de Dalerbrug op wilde rijden.
De auto's kwamen hard met elkaar in botsing, waarbij de Saab een halve slag draaide en op net niet in de vaart terecht kwam.
Bij aankomst van de hulpdiensten waren alle betrokkenen uit de voertuigen.
Eén vrouw lag gewond in de berm. Zij werd door de ambulancemedewerkers op een brancard gelegd en overgebracht naar een ziekenhuis.
Ook twee andere personen, die in een nabij gelegen woning waren opgevangen, werden naar het ziekenhuis gebracht.
De overige betrokkenen raakten niet gewond.
Een expert van de verkeersongevallendienst van de politie deed onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Beide auto’s waren behoorlijk beschadigd en moesten dan ook door een berger worden afgevoerd.
Foto's: Cuzzo.nl

Emmen: motorrijder gewond bij aanrijding met personenauto Nieuw Amsterdamsestraat
Vrijdamorgen is de bestuurder van een Suzuki V-Strom 650 motor gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuw Amsterdamsestraat.
Het ongeval ontstond rond half negen, toen de bestuurder van een Ford Focus personenauto, die uit de richting van Emmen kwam en net de kruising met het Snippenveld gepasseerd was, besloot te keren bij de oprit van een villa, maar daarbij de van achteren naderende motorijder, die kennelijk met een inhaalmanoeuvre bezig was, over het hoofd zag.
De motor botste in de linker flank van de Ford, waarop de motorrijder onderuit ging.
De 53-jarige motorrijder uit Emlichheim (D) was aanspreekbaar, maar liep ten gevolge van de crash -voor zover nu bekend- in ieder geval beenletsel op.
De 32-jarige automobilist uit Emmen kwam met de schrik vrij.

De zwaar beschadigde motor (met NOH-kenteken) en de relatief licht beschadigde Ford werden door bergingsbedrijf Koolen opgehaald, nadat twee experts van het Team VOA Drenthe de omstandigheden hadden genoteerd ten behoeve van het proces verbaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 6 september

Internet: Telegraaf-site verspreidde vandaag malware
Via de website van De Telegraaf is vandaag een nog onbekend aantal pc's van bezoekers besmet met malware, zo meldt het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie op haar website.

De computers van bezoekers van de Telegraaf-website, die zich vandaag voor een nieuwsbrief hebben opgegeven, zijn mogelijk besmet door schadelijke software, genaamd Live Security Platinum, die zich voordoet als virusscanner.
Een geïnfecteerde computer voert dan zogenaamd een virusscan uit en geeft een lijst van programma’s, die besmet zouden zijn.
Er moet dan betaald worden om de computer ‘op te schonen’.
De Telegraaf heeft de links, waar men zich kan aanmelden voor de nieuwsbrieven, verwijderd,
Er is nog geen oplossing voor het verwijderen van de malware op besmette computers.
Het ministerie raadt mensen wel aan, om bijvoorbeeld de standaard veiligheidscontroles uit te voeren bij internetbankieren en een firewall te gebruiken.

Meer info; klik hier


Dedemsvaart: gaslek bij aanleg glasvezelkabelnetwerk
Sinds er glasvezelkabels aangelegd worden, regent het gaslekken in IJsselland en Drenthe.
Zo ook donderdagmiddag, toen het bij het leggen van een glasfiberkabel een aardgasleiding voor een woning aan de Anton van der Horststraat in Dedemsvaart lek geprikt werd.
Uit voorzorg werd de Dedemsvaartse brandweer opgeroepen: er hing inmiddels een sterke aardgasgeur in de straat.
Gelukkig waren storingsmonteurs van netbeheerder Rendo snel op de plaats des onheils, zodat het lek vlot gedicht kon worden en de brandweer kort na aankomst al naar de kazerne kon.
Volgens personeel van de uitvoerder stond de aardgasleiding niet of onjuist op de kaart aangegeven.
Zoals het er nu uit ziet, zitten de bewoners van één woning vanavond zonder gas.
Hen wacht dus bij thuiskomst een onaangename verrassing...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 5 september

Hoogeveen: automobiliste ernstig gewond bij ongeval op de A37

Op de A37 is woensdagmiddag -ter hoogte van Hoogeveen- de rit van een 31-jarige automobiliste uit Eelde in de bermsloot aan de rechterzijde van de rijksweg geëindigd. Kort daarvoor was ze met haar Peugeot 207 gedeeltelijk in de middenberm geraakt.
Waarschijnlijk door een ruk aan het stuur kwam ze weliswaar weer op de rijbaan, maar werd de auto onbestuurbaar en schoot naar rechts.
Daar ging het voertuig door een afrastering, alvorens in de sloot terecht te komen.
De vrouw raakte zwaar gewond.

Passerende vrachtwagenchauffeurs, waaronder de bestuurder van een militair voertuig, zagen de auto liggen en schoten te hulp.
Het is onbekend, hoe lang het slachtoffer in het wrak heeft doorgebracht, voordat er hulp kwam.
Nadat de vrouw uit het voertuig was gehaald met behulp van de vrachtwagenchauffeurs, werd zij onder begeleiding van twee politiemotoren met spoed richting Groningen gebracht.
De traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team kwam de ambulance, die de vrouw vervoerde, tegemoet.
Een trauma-arts behandelde de vrouw in de ambulance bij de rotonde onder de A28 bij Pesse, voordat de rit werd vervolgd.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 4 september 2012

Hoogeveen: paniek om vermeend slachtoffer

In de Oranjebuurt in Hoogeveen ontstond dinsdagavond bij een autobrand in de Oranjestraat enige paniek, toen het gerucht ging, dat er nog een persoon in de brandende auto zou zitten.
De hulpdiensten spoedden zich dan ook naar de plaats des onheils en het Mobiel Medisch Team werd preventief opgestart.
Een ambulance was snel aanwezig, maar het was duidelijk, dat het ambulancepersoneel absoluut kansloos was om iets te kunnen doen. Nadat de brandweer het vuur meester was, bleek er geen slachtoffer aanwezig te zijn in de uitgebrande Seat Leon.
De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door kortsluiting.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Raalte: man ernstig gewond door bedrijfsongeval
De brandweer van Raalte werd dinsdagmiddag met spoed ontboden voor hulp bij een ongeval bij een schoonmaakbedrijf aan de Wechelerweg in Raalte. Voor zover nu bekend is een 21-jarige man uit Olst ten gevolge van een stroomstoot bewusteloos geraakt.
Het slachtoffer had geen ademhaling meer en ook was de hartslag tot stilstand gekomen.
De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk, omdat er, toen het gebeurde, niemand bij het slachtoffer aanwezig was.

Naast ambulancepersoneel kwam ook een Mobiel Medisch Team, dat per traumaheli (ADAC Luftrettung Eurocopter "Christoph Westfalen") in actie. De heli landde op het fietspad tegenover het bedrijf.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Voor zover bekend zijn zijn hartslag en ademhaling weer actief.
De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Veenhuizen: grootscheepse inzet bij Juvaid vanwege aangestoken peper

Er werd vanmorgen geen enkel risico genomen, toen een zeventienjarige knaap rond negen uur in de gemeenschappelijke ruimte van justitiële jeugdinstelling Juvaid door het lint ging.
De patiënt dreigde daar met een voorwerp, dat als wapen gebruikt zou kunnen worden en trok zich daarna terug in een kantoorruimte, waar hij wat peper in brand trachtte te steken. Dat mislukte, maar leidde wel tot wat rookontwikkeling, waarop volgens de standaard procedure een
GRIP-1-situatie werd afgekondigd.
Er was dus geen sprake van brand; laat staan van een grote brand, zoals in eerste instantie over de radio werd verkondigd.
Bij de komst van de brandweer kwam de tiener al snel tot bezinning en staakte spontaan zijn verzet.

Foto's: Don Stolwijk- U S Media


Nieuwleusen: zware botsing loopt goed af

Dat er geen noemenswaardig letsel te betreuren viel ten gevolge van een zware botsing op de kruising Buldersweg - Westerveen in Nieuwleusen, was waarschijnlijk het gevolg van het tijdig opentrekken van het spreekwoordelijke grote blik beschermengelen.
Hulpverleners, die naar aanleiding van een melding over een "ongeval licht letsel" als eersten bij de ravage arriveerden, konden dan ook hun ogen nauwelijks geloven, toen bleek, dat er geen doden of ernstig gewonden gevallen waren.
Het ongeval, dat rond 07:40 uur dinsdagmorgen gebeurde, was het gevolg van het feit, dat de bestuurder (36) van een Ford Escort, die over de Buldersweg reed, een van rechts naderende Ford Fiesta over het hoofd zag. De Fiesta, bestuurd door een 23-jarige vrouw, boorde zich in de rechter flank van de Escort, waarna beide auto's in een bermsloot en deels in een tuin aan de overzijde van de kruising tot stilstand kwamen.

Zowel de Fiesta als de oldtimer Escort (bouwjaar 1980) waren rijp voor de sloop en zijn opgehaald door berger Leerentveld.

Foto's: Don Stolwijk- U S Media

Maandag 3 september 2012

Emmen: bewoners ademen rook in bij slaapkamerbrand.

Drie bewoners van een appartementencomplex aan de Calthornerbrink zijn maandagavond met ambulances voor controle naar het Emmer ziekenhuis overgebracht, nadat ze rook ingeademd hadden. De rook, die door de woningen trok, kwam vrij ten gevolge van een brand in een slaapkamer in de woning op de begane grond, die waarschijnlijk was ontstaan in een tv- of stereoinstallatie.
Eén van de patiënten was een onlangs bevallen vrouw. Ook haar kindje is tijdig in veilgheid gebracht.
In de woningen ontstond flinke rook/roetschade.

Foto's: Don Stolwijk- U S Media


Nordhorn: zeer succesvolle open dag Polizeikommissariat

Niet alleen het ideale weer zorgde ervoor, dat naar schatting vijf- tot zevenduizend belangstellenden naar de open dag van de politie Nordhom kwamen; ook het aanbod mocht er zijn ! 's Morgens vroeg al stroomde het publiek het terrein op, tot groot genoegen van de organisatoren, die kosten noch moeite hadden gespaard om een interessant en sterk gevariëerd programma samen te stellen.
Naast talloze voertuigen, demonstraties en voorlichtingsstands van talrijke hulpverleningsorganisaties waren politiehonden en -paarden in aktie te zien en zelfs de oren werden verwend met live solo- en orkestmuziek. Uiteraard kwam ook de inwendige mens niets te kort.
Ook ontbrak ook een Nederlandse bijdrage (o.a. politie en Koninklijke Marechaussee) niet.

Foto's: Andreas Heck


Zondag 2 september 2012

Emmen: één gewonde en flinke schade bij frontale botsing Nijkampenweg (update)
Een 41-jarige vrouw uit Emmen is zondagmiddag per ambulance naar een ziekenhuis getransporteerd, nadat ze betrokken was bij een botsing op de Nijkampenweg.
De vrouw zat in een Chevrolet Spark, die in een bocht naar links links van de weg reed en daardoor nagenoeg frontaal op een haar tegemoet komende Volvo S40 botste. De bestuurder van deze auto, een 27-jarige inwoner van Valthermond, was al helemaal naar rechts uitgeweken en stond nagenoeg stil.
Beide auto's liepen zware schade op aan de linker voorzijde.
Het slachtoffer zat niet bekneld, maar is ter voorkoming van bijkomend letsel door brandweer- en ambulancepersoneel voorzichtig uit de Spark geholpen.
De bestuurder van de Volvo bleef ongedeerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Wierden: slachtoffer met brandwonden naar ziekenhuis
Zaterdagmiddag rond kwart voor vier kwam bij de meldkamer Twente een melding binnen over een vermoedelijke brand bij golfclub de Koepel in Wierden. Hierop kwamen blusgroepen uit Wierden en Nijverdal in actie.
Toen de tankautospuit vanuit Wierden aankwam, werd duidelijk, dat het een buitenbrand achter een woning aan de Burgermeestersdijk betrof. Naar verluidt was snoeiafval met benzine in brand gestoken en had ten gevolge van een steekvlam één slachtoffer brandwonden opgelopen.
De gewonde is onder de douche gezet in afwachting van de ambulance.

Vriezenveen: dodelijk ongeval op de Walstraat
Zaterdag rond 22.00 uur is een 29-jarige man uit Vriezenveen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Walstraat in zijn woonplaats.
De man reed door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom overleed ter plaatse.
De klap was dermate hard, dat de auto in stukken brak, waarbij het motorblok uit de auto losschoot en onder de achterste helft van de auto in een bermsloot tot stilstand kwam.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoeken de toedracht van dit ongeval.

Zaterdag 1 september 2012

Zuidwolde: brand in meterkast
De brandweer van het Drentse Zuidwolde werd zaterdagavond opgeroepen vanwege brand in een woning aan de Westerveldseweg.
In de woning bleek rook te staan, die het gevolg was van brand in de meterkast.
Uitbreiding van de brand en verdere schade kon worden voorkomen.
De bewoners hadden de woning verlaten, nadat ze alarm hadden geslagen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Coevorden: veelzijdige Truckersdag Kasteeltruckers opnieuw succes
Mooier weer had de organisatie van de Kasteeltruckers niet kunnen wensen voor de Truckersdag 2012 en ook dit jaar was het veelzijdige evenement op het industrieterrein aan De Mars weer de moeite waard.
Niet alleen was er van alles te beleven en te doen op het gebied van vrachtwagens, maar ook diverse instanties gaven acte de présence, zoals de brandweer van Coevorden en van Emlichheim, het Nederlandse en het Duitse Rode Kruis, SIGMA-team, het Technisches Hilfswerk, de Douane, ambulancediensten, de Koninklijke Landmacht, Reddingshonden en ga zo maar door. Demonstraties zat !
Uiteraard was er ook voor de kids van alles te doen, viel er voldoende te eten en te drinken en werden de oren getracteerd op live muziek.
Na een zonovergoten, amusante en leerzame dag toog het publiek tegen half vijf voldaan huiswaarts.

Voor de belangstellenden: zondag (2 september) is er een open dag bij de politie aan de Wietmarscher Straße 4 in Nordhorn (D), waar ook diverse andere hulpverleningsinstanties aan deelnmemen.
Start 11:00 uur, einde 17:00 uur.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Andreas Heck

Snelwegen: verwarrende situatie omtrent snelheidslimiet
Op delen van bepaalde snelwegen geldt vanaf vandaag een iets hogere snelheidslimiet: 130 km/uur in plaats van 120.
Op de A37 gold die limiet al op het traject tussen de Duitse grens en Hoogeveen.
In Noord- en Oost-Nederland is dat nu o.a. het geval op delen van de A7, de A28 (A37-Meppel), de A32 (Nieuweschoot-Meppel-Noord), A31, sommige stukken van de A1, etc.

De plaatsing van de 120- en 130-borden gebeurde op veel plaatsen pas op het laatste moment, hetgeen tot het gerucht leidde, dat er op de 130-trajecten niet op snelheid gecontroleerd zou kunnen of mogen worden.
Wel ligt het voor de hand, dat veel weggebruikers niet meer begrijpen, waar nu 120 of 130 gereden mag worden, temeer, daar op sommige snelwegen maar gedurende een deel van de dag een hogere limiet geldt.
Dit is o.a. het geval op een deel van de A28 ten zuiden van Assen en de A50 van Apeldoorn tot de afrit naar Epe.
In deze gevallen zijn er onder het 120-bord onderbordjes geplaatst met bijv. "6-19 uur"


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.