Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 23 september 2012

Vriezenveen: brokkenpiloot vlucht na ongeval
Zondagavond om kwart over zeven kreeg de brandweer van Vriezenveen opdracht, een oliespoor op te ruimen ter hoogte van een bushalte aan de Almeloseweg / Zuivering.
Getuigen wisten te vertellen, dat een Mercedes 300D met hoge snelheid de bocht had genomen en daarbij bijna een bordje van 30km zone raakte. De bestuurder verloor de macht over het stuur, waardoor de auto achterwaarts tegen de bushalte botste en een bushaltepaaltje plette, waardoor het carter openscheurde en alle motorolie er uit liep.
De bestuurder reed nog door tot het Firezone tankstation en liet de beschadigde auto daar achter.
Of de zoekactie van de politie tot positief resultaat heeft geleid, is nog niet bekend.
Berger Wolves heeft de Mercedes opgehaald.
Foto's : Kevin Sand


Coevorden: automobiliste overlijdt ten gevolge van aanrijding met paard op de N863
In de nacht van zaterdag op zondag even na middernacht is een 44-jarige vrouw uit Coevorden om het leven gekomen bij een ongeval op de Europaweg (N863), op zo'n twee kilometer te oosten van Coevorden.
De vrouw reed in de richting van Coevorden, toen uit een groep van zeven uit een weiland ontstnapte paarden er één dier opeens de weg op liep.
De auto raakte het paard hard en kwam zo'n twintig meter verderop op de rijbaan voor verkeer in de richting van Schoonebeek tot stilstand.
De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
De Coevorder brandweer knipte het dak van de auto om het stoffelijk overschot te kunnen bergen, nadat een verkeersongevallenanalist de omstandigheden had onderzocht.
Een 50-jarige vrouw uit Coevorden, die eveneens in de auto zat, raakte licht gewond en is ter controle overgebracht naar het Scheper ziekenhuis te Emmen. Het paard overleefde de confrontatie niet.
De overige zes paarden zijn teruggebracht naar het weiland aan de noordzijde van de Europaweg, nadat de afrastering hersteld was.
De anderhalf jaar oude Golf Plus kon naar de schroothoop.
De politie onderzoek het ongeval. De N863 (Coevorden - Schoonebeek) is tot diep in de nacht afgesloten geweest.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 23 september 2012

Staphorst: veel belangstelling voor Veiligheidsdag Staphorster brandweer
De Gemeente Staphorst organiseerde zaterdag met de Brandweer Staphorst de Veiligheidsdag bij de brandweerkazerne aan de Gemeenteweg
De Veiligheidsdag, die eens per vijf jaar plaats vindt, is bedoeld om de burger kennis te lten maken met diverse aspcten van veiligheid in de woon- en werkomgeving.
De hulpverleningsintanties toonden hun materieel en gaven ruimschoots informatie en voorlichting over hun activiteiten en doelstellingen.
De brandweer was goed vertegenwoordigd, maar ook onder andere Veilig Verkeer Nederland, Politie IJsselland, het Sigma Team, Ambulancevervoer, de Brandwondenstichting, Rode Kruis, Stichting Welzijn Ouderen, Reddingsbrigade, Veiligheidsregio IJsselland en basisscholen uit gemeente Staphorst gaven acte de présence.
Voor de bemanning van de hoogwerker van het Meppeler brandweerkorps had de dag een echte uitruk naar Nijeveen in petto...no play!
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Nijeveen: brandweer redt rietgedekte woonboerderij
De brandweer spoedde zich zaterdagmiddag naar de Dorpsstraat in Nijeveen, waar rond drie uur brand was uitgebroken in het achterste deel van een grote rietgdekte woonboerderij. Vanwege de gevaarzetting werd al vrij snel opgeschaald naar "middelbrand".
De bewoners, die het vuur hadden getracht te doven, besloten 112 te bellen, toen hun pogingen niet het gewenste effect hadden.
De brandweer bestreed de brand door grote delen van het rieten dak aan de achterzijde van het gebouw te verwijderen en wist zo te voorkomen dat de rode haan het pand in zijn macht kon krijgen.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media

Zwiggelte: tijdens jacht neergeschoten bejaarde overleden
De politie heeft een onderzoek ingesteld na het overlijden van een 71-jarige man uit Zwiggelte.
De man vergezelde een jager en bevond zich vrijdagavond op een perceel aan de Halerweg, toen hij vermoedelijk door jagers werd aangezien voor een dier en er op hem is geschoten. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later die avond overleed.

Hoogenweg: leegstaande woning aan de Hardenbergerveldweg afgebrand
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een woning aan de Hardenbergerveldweg in Hoogenweg bij Hardenberg afgebrand.
Het voorval werd om vier uur gemeld als brand aan de Emtenbroekerdijk in Venebrugge, mar enkele minuten later werd de boodschap gecorrigeerd. Toen de brandweer bij het juiste pand arriveerde, bleek het vrijstaande huis al volledig in brand te staan.
De spuitgasten wisten wel te voorkomen, dat een oude garage naast het brandende pand en een dito schuur achter het huis een prooi van de vlammen werden.
De woning, die volledig afbrandde, is met de grond gelijk gemaakt. Het pand -een voormalige boerderij- werd niet meer bewoond en stond al geruime tijd te koop, maar de nutsvoorzieningen waren nog aangesloten.
Ernaast wordt een nieuwe woning gebouwd, die te koop staat.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 21 september 2012

Rouveen: veertien gewonden ten gevolge van botsing Syntus lijnbus en personenauto
Op de kruising Kruumteweg met de Scholenweg zijn veertien inzittende van een bus van vervoersmaatschappij Syntus gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding, die vrijdag tegen 15:00 uur gebeurde.
Zoals het er nu uit ziet, verleende de bestuurder van een personenauto, die van de Kruumteweg de kruising op reed, geen voorrang aan de van rechts (over de Scholenweg) naderende lijnbus.
Na de botsing kwam de personenauto gedeeltelijk in een droge sloot bij de kruising tot stilstand, terwijl de bus tegen een boom in de rechter berm botste.
De bus vloog kort na de botsing in brand, maar toen hadden alle passagiers (voornamelijk middelbare schooljeugd) en de buschauffeur het voertuig al verlaten. De bus brandde volledig uit, hetgeen gepaard ging met forse rookkolom, die zelfs op de N377 bij Dedemsvaart (foto 1) al te zien was. Negen gewonden, waaronder de buschauffeur, zijn met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd.
De bestuurder van de auto, een 47-jarige man uit Staphorst, bleef ongedeerd.
De niet-gewonde passagiers werden opgevangen in een school in Rouveen en daar met hun ouders herenigd.

Het was het tweede ongeval tussen een bus en een personenauto op deze plaats binnen een week.
Naar verluidt rijdt Syntus vanwege wegwerkzaamheden aan de Oude Rijksweg een andere route.

Mensen, die naar aanleiding van dit voorval vragen hebben, kunnen hiervoor terecht bij een speciaal informatiecentrum, dat ingericht is in basis-school "De Levensboom" in Rouveen of via het informatienummer 0522-467400

Opmerkelijk was ook hier weer het toelatingsbeleid van de politie: terwijl persmedewerkers op de Scholenweg op een kilometer afstand werden gehouden en geacht werden geduldig de komst van de persvoorlichtster af te wachten, konden hun collega's op de Kruumteweg ongehinderd
-direct aan de kruising!- hun werk doen, terwijl een groepje kleine kinderen (foto) de gang van zaken op dezelfde plaats mocht gade slaan....
De persmedewerkers, die op de Scholenweg de komst van de politiepersvoorlichtster af bleven wachten, stonden daar tevergeefs: de voorlichtster is nooit op de aangekondigde plek aan de Scholenweg aangekomen; wel op de Kruumteweg....

UPDATE zaterdag 22 september

Alle negen personen die vrijdagmiddag zijn overgebracht naar het ziekenhuis konden dezelfde dag nog naar huis.
Het letsel bleef beperkt tot rug- en nekpijn, kneuzingen en open wonden.
De gewonden waren, met uitzondering van de 44-jarige buschauffeur uit Zwolle, allemaal scholieren.
Zij varieerden in leeftijd van 12 tot en met 20 jaar en waren afkomstig uit Staphorst, Meppel, Zuidwolde en De Wijk.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


N348: dode door frontale aanrijding tussen trekker met oplegger en personenauto
Op de N348 is vrijdagmorgen even na achten op ca 200 meter ten noorden van de afslag Raalte Noord een dode gevallen ten gevolge van een frontale botsing tussen een personenauto en een trekker met oplegger.
Het slachtoffer -een 54-jarige man uit Twello- bestuurde een Renault Clio. Deze auto reed in noordelijke richting en is -gezien de sporen- op de verkeerde weghelft tegen de voorzijde van de truck gebotst die richting Raalte reed.
De 59-jarige trucker uit Sneek bleef ongedeerd.
De trekker met oplegger en de personenauto werden na het VOA-onderzoek weggesleept door de firma Leerentveld.
De provinciale weg is tot het begin van de middag afgesloten geweest tussen de T-kruising met de N35 en de afslag Lemele. .
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


A28: opnieuw ongeval op berucht stuk snelweg
Vrijdagmorgen is een automobilist gewond geraakt, toen zijn auto in de bermsloot langs A28 tussen Pesse en Spier was geraakt.
De auto was door onbekende oorzaak met de linkerwielen in de middenberm gekomen en werd onbestuurbaar na een ruk aan het stuur.
De Opel Astra schoot met een scherpe bocht richting rechterberm en sloeg hard tegen de walkant van de bermsloot, om vervolgens enkele tientallen meters door te glijden.
De bestuurder was aanspreekbaar en kon zelfstandig zijn voertuig verlaten. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.
Hij is één van de vele slachtoffers in de loop der jaren van de smalle strook wegdek naast de witte streep langs beide zijden van de middenberm, van het stuk A28 tussen Pesse en Spier.
Ook is er op diverse plaatsen een aanzienlijk hoogteverschil tussen berm en wegdek.
Foto's : Persfotografie Hoogeveen

Alstätte (D): varkensstal aan de Knalhutteweg brandt af
In de nacht van donderdag op vrijdag brak in Alstätte, net over de grens bij Enschede, brand uit in een varkensstal aan de Knalhutteweg.
Volgens getuigen zou het om een leegstaand gebouw gaan.
Het vuur werd is bestreden door korpsen uit Ahaus, Wessum en Alstätte. Ook de Brandweer Enschede werd opgeroepen, maar is niet ingezet.
De schuur is brandde volledig uit, maar voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Foto's : R.Steffens (www.verwijsfotografie.nl)


Donderdag 20 september 2012

Staphorst: Veiligheidsdag zaterdag 22 september
De Gemeente Staphorst organiseert in samenwerking met Brandweer Staphorst op zaterdag 22 september 2012 de Veiligheidsdag.
Van 10.00 tot 16.00 uur is het publiek, jong en oud, van harte welkom bij de brandweerkazerne aan de Gemeenteweg 36 in Staphorst. Burgemeester Alssema van gemeente Staphorst zal de dag om 10.00 uur openen.

De Veiligheidsdag vindt eens in de vijf jaar plaats en is een gelegenheid, waarbij het publiek kennis kan maken met verschillende facetten rondom veiligheid in de woon- en werkomgeving. Gedurende de dag vinden verschillende activiteiten en demonstraties plaats.
Hulpdiensten tonen hun materieel en er wordt volop informatie en voorlichting gegeven.
Thema’s zijn onder meer brandpreventie en verkeer en veiligheid.
 
Verschillende deelnemers leveren deze dag een bijdrage. Naast gemeente Staphorst en de Brandweer zijn dat onder andere Veilig Verkeer Nederland, afdeling Staphorst, Politie IJsselland, Sigma Team, Ambulance, Brandwondenstichting, Rode Kruis, Stichting Welzijn Ouderen, Reddingsbrigade, Veiligheidsregio IJsselland en basisscholen uit gemeente Staphorst.
Bij binnenkomst kunnen bezoekers bij de stand van gemeente Staphorst een informatieboekje krijgen met daarin de locaties en activiteiten van alle deelnemers.
 
Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein aan De Markt in Staphorst. Vervoer naar het terrein wordt geregeld
Fietsen kunnen op de parkeerplaats voor de ingang gemeentewerf geplaatst worden.
Om 15.30 uur vindt de centrale afsluiting plaats met een spectaculaire oefening, waar diverse hulporganisaties aan meewerken.


Emmen-Zuid: hybride-auto total loss na aanrijding met trekker
.Het N34-traject Holsloot-Emmen-Zuid i s nog maar net heropend na het aanbrengen van een nieuwe wegdek en dito belijning, of de eerste flinke aanrijding was een feit.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurster van een Toyota Prius Hybride-auto, die in noordelijke richting reed, vlak voor de afrit Emmen-Zuid tijdens het inhalen van een trekker met bulktankoplegger op de verdrijvingsvlak tegen de linker zijkant van de trekker reed.
De Prius tolde om zijn lengte-as en werd daarna nog licht door de rechter zijkant van de trekker geraaakt, waarna de hybride-auto weggeslingerd werd en ondersteboven onderaan het talud tegen een maïsveld tot stilstand kwam.

De vrouw is door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar zwaar beschadigde auto gehaald, waarna ze per ambulance naar het Scheper-ziekenhuis in Emmen is gebracht.
De trucker bleef ongedeerd; de trekker liep rondom -relatief lichte- schade op.
Nadat een expert van het Team Verkeersongevallenanalyse zijn onderzoek had afgerond, haalde berger Koolen de 2,5 jaar oude Prius op.
Het verkeer liep na het ongeval even vast, maar kon na korte tijd de ongevalslokatie met lage snelheid passeren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Neuenhaus (D): automatisch brandalarm blijkt onaangekondigde oefening
Het betrof een alarmering zoals vaak bij de brandweer binnenkomt: "B2 Alarm van het openbaar meldsysteem bij St. Vincent in Neuenhaus", zo was om 18:06 uur op de pagers van de mensen van de post Neuenhaus te lezen.
Alles verloopt routineus. De manschappen spoeden zich naar de kazerne... maar dit keer verloopt een en ander niet als gebruikelijk.
Een telefoontje van een personeelslid van de verzorgingsinstelling schept duidelijkheid: er woedt brand in het dak !
Hierop wordt opgeschaald naar B5-alarm en worden alle hulpverleners in de Samtgemeinde gealarmeerd: de brandweer van Lage, Veldhau-sen, Georgsdorf en Neuenhaus en het Rode Kruis uit Georgsdorf en Neuenhaus.
Gelukkig ging het in dit geval om een niet vooraf aangekondigde oefening. De brandweereenheden beginnen onmiddellijk na aankomst met bluswerk om uitbreiding van de "brand" te voorkomen.
Tijdens het blussen meldt de leiding van het tehuis zich bij de officier van dienst: verschillende bewoners zijn bang en klagen over adempro-blemen omdat ze rook hebben binnengekregen. Hierop wordt besloten, een deel van het gebouw te ontruimen.
Twaalf mensen blijken ademluchtverzorging nodig te hebben, waaronder enkele dementiepatiënten.

Verschillende eenheden met ademluchtbescherming maken zich op om tot redding over te gaan, maar dat blijkt niet ziet zo eenvoudig, zo ontdekt men al ras. Toch slaagt men er in, de bewoners in veiligheid te brengen en over te dragen aan het plaatselijke Rode Kruis.
De oefening wordt om 19:45 uur met succes beëindigd.

Bij de daarop volgende nabespreking in de brandweerkazerne van Neuenhaus blijkt, dat men duidelijk tevreden is over de goede samenwerking tussen de verschillende instanties en de hulpverleners valt veel lof ten deel, maar ook kritische opmerkingen.
Het personeel van het tehuis zorgde er voor, dat voor alle hulpverleners eten en koude drankjes klaar stonden.
Foto's: Andreas Heck

Woensdag 19 september 2012

Meppel: GRIP 1 bij Astellas; één werknemer naar ziekenhuis na ongeval met H2S-gasfles
Woensdagmorgen ging het mis bij het bedrijf Astellas Pharma Europe BV aan de Rabroekerweg in Meppel, toen in een laboratorium een gasfles met een inhoud van 5 liter diwaterstofsulfide (zwavelwaterstof) verwisseld moest worden en er tijdens het koppelen gas ontsnapte.
Hoewel de afsluiter snel dichtgedraaid werd, liep één employee luchtwegproblemen op en moest per ambulance naar een ziekenhuis overge-bracht worden.
Vanwege het vrijgekomen gas, dat riekt naar rotte eieren, is de afdeling, waar negen mensen aanwezig waren, ontruimd en is er opgeschaald naar GRIP 1.
De brandweer zette gaspakdragers in om doorlopend gasconcentratiemetingen te verrichten en er werd ook een ontsmettingsruimte opgesteld.
Toen er voldoende geventileerd was, konden de werknemers van de middagploeg van het farmaceutische bedrijf aan de slag.

Opmerkelijk was, dat de pers op flinke afstand werd gehouden "inzake veiligheidsrisico's", terwijl het bedrijfspersoneel, politie en brandweer zonder enige bescherming op het terrein rondliepen (foto's). Ook het personeel van omringende bedrijven kon gewoon doorgaan met z'n werk...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Enschede: zeer grote brand verwoest bedrijfspand
In de vroege woensdagochtend brak brand uit in het voormalige bedrijfspand van Scholten Van Heek op de hoek van de Boddenkampstraat en de Joan Coststraat in Enschede. Het vuur verspreidde zich dermate snel door het gebouw, dat er opgeschaald werd naar "zeer grote brand" / GRIP 1. Het gebouw ging volledig verloren.
De brandweer heeft een aantal woningen in de buurt van de brand ontruimd.
Mensen, die daardoor hun huis niet in konden, werden opgevangen in het Stadskantoor van de gemeente Enschede aan de Hengelosestraat.
De binnenstad was beperkt bereikbaar. Automobilisten werd geadviseerd, via de zuidelijke Singels te rijden .

Dinsdag 18 september 2012

Nordhorn: oorzaak grote brand Hallenbad bekend
Uit onderzoek van experts van het Landeskriminalamt is vast komen te staan, dat de brand, die woensdag 12 juli het overdekte zwembad Hallenbad am Stadtring in Nordhorn (D) grotendeels verwoestte, het gevolg is geweest van dakdekkerswerkzaamheden aan de zijkant van het complex.

Reeds tijdens het bluswerk rees het vermoeden over deze toedracht en gisteren werd de oorzaak uit het onderzoek duidelijk.
Getuigen hadden ons die avond al gemeld, dat ze die dag rond 17:20 uur de eerste vlammen gezien hadden op de plaats, waar personeel van een dakdekkersbedrijf uit Nordhorn aan het werk was. Uit de expertise blijkt, dat de brand ongemerkt ontstaan is, toen bitumen met een gasbrander opgebracht werd.
Op de foto's van onze fotograaf is de werkplek van de dakdekkers met werklift duidelijk te zien.
Het geheel gerenoveerde bad zou maandag 17 september officieel geopend worden.

Foto's: Don Stolwijk - U S MediaMaandag 17 september 2012

Slagharen: grote brand verwoest motorenspeciaalzaak
Maandag aan het begin van de avond werd een woningbrand gemeld, die aan de Herenstraat 7 (Fa Kosse) zou woeden, maar de brandweerlieden post Slagharen kregen onderweg al te horen, dat de brand op nummer 79 woedde, ter hoogte van het einde van de bebouwde kom en wel bij Anbergen Motoren.

Al voor aankomst was duidelijk, dat het niet om een kleine brand ging, gezien de forse rookkolom, die nagenoeg recht opsteeg uit de werkplaats van het bedrijf. Dat het bedwingen van deze brand een nagenoeg onmogelijke zaak zou worden was toen practisch al een voldongen feit.
Daarom werd al na zeer korte tijd opgeschaald naar "zeer grote brand" en werden diverse korpsen uit de omgeving opgeroepen en ook de hoogwerker en de watertankwagen van het korps Hardenberg.
Desondanks wist de rode haan zijn vurige vleugels uit te slaan naar een aangrenzend magazijn, de showrooms -met de duurste motoren- en de kantoorruimte. Het gehele bedrijfspand en ca 200 motoren gingen verloren.
Wel slaagde eigenaar Eric er met hulp van familie, buren en kennissen in, zo'n dikke veertig van de ruim 250 aanwezige motoren en diverse andere goederen, zoals helmen en kleding, tijdig in veiligheid te brengen.
De rook bevatte geen gevaarlijke concentraties van voor de volksgezondheid schadelijke stoffen; wel werd een rietgedekte woning op ca 150 meter van het bedrijfspand natgehouden.
De twee woningen voor het bedrijfspand en een opslagplaats konden behouden worden.
Het nablussen van het complex duurde tot in de nacht en 's morgens rond zeven uur bleek, dat er nageblust diende te worden.

Naar verluidt is de brand tegen half zeven ontstaan in een motor, die ter reparatie op een werkbrug in de werkplaats stond.
Toen bluspogingen van personeelsleden mislukten, werd via 112 de brandweer gealarmeerd.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N36: frontale aanrijding auto - trekker met oplegger
Maaandagmiddag rond vijf uur heeft zich een ongeval voorgedaan tussen een personenauto en een vrachtwagen op de N36 nabij hectometer-paal 11.3 tussen de afslag Almelo-West en Aadorp. De autoweg is tot ongeveer 20:15 uur afgesloten geweest.
De automobilist, die er van verdacht wordt, dat hij tijdens de aanrijding onder invloed van alcohol verkeerde, moest in het politiebureau een blaastest ondergaan.
De man haalde een vrachtwagen in en botste daarbij frontaal op een tegemoetkomende trekker met oplegger.
Twee inzittenden van de auto zijn ter controle met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht; de vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De omstandigheden werden uitgezocht door verkeersongevallenanalisten ter aanvulling van het proces verbaal.
De berging van beide voertuigen werd uitgevoerd door de firma Wolves uit Wierden.


Hoogeveen: taxipassagier licht gewond door onoplettendheid automobilist
Op de Buizerdlaan werd een personenbusje van het vervoersbedrijf Connexxion van achteren aangereden door een bestuurder van een bedrijfsauto die niet in de gaten had dat het busje stopte bij een halte, omdat hij met z'n autoradio bezig was.
In het taxibusje zaten drie passagiers, waarvan er één licht letsel aan zijn neus opliep, toen hij hard geconfronteerd werd met z'n GSM.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept door een berger.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Nordhorn: veel belangstellling voor brandweerhistorie
Hoewel de brandweer onder alle weersomstandigheden paraat is, is mooi weer tijdens een open dag altijd welkom. En dat was droeg afgelopen zondag tijdens de Tag der offenen Tür van de Aulen Füürweähr mede bij aan het succes.
Talloze bezoekers kwamen opdagen; niet allen om de grote aantallen antieke voertuigen en divers ander brandweermateriaal te bewonderen, maar ook om zich voor te laten lichten over brand- en rookmelders en andere preventieve maatregelen.
Bovendien kreeg groot en klein de gelegenheid, mee te rijden op een echte brandweerwagen.
Uiteraard was er zat te eten en te drinken en de mensen van de "Grill- und Pommesbude" en de bierwagen deden goede zaken.
Kortom: een zeer geslaagde dag!
Foto's: Andreas Heck

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.