Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2013 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 11 augustus 2013

Ommen: begin van brand in VW bijtijds geblust
Zondagmiddag werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een autobrand nabij Chinees Restaurant "China Tuin".
Hier was een Volkswagen Jetta stil komen te staan en begon het motorcompartiment te branden.
Onderweg naar de brand werd al duidelijk, dat de brand al nagenoeg gedoofd was.
Voor de brandweer restte alleen een nacontrole: een straal water vanuit de hogedrukslang was voldoende om de brand definitief te blussen.
De auto is afgesleept. Op de drukke Vechtbrug trok het geheel heel wat bekijks van toeristen.
Meer foto's op de site van de Brandweer Ommen-Hardenberg

Hardenberg: militair gearresteerd als verdachte in Crazy Horse-affaire

D e politie heeft zondag rond 15:00 uur een 22-jarige militair uit de gemeente Hardenberg aangehouden, die er van wordt verdacht, betrokken te zijn bij het incident in een uitgaansgelegenheid in Hardenberg, waarbij meerdere mensen onwel werden.
Vermoedelijk is hij verantwoordelijk voor de stof, die de onwelwordingen heeft veroorzaakt.
De man heeft zichzelf gemeld in het politiebureau. Hij is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.


Goor: Almelose (74) overlijdt aan de gevolgen van een aanrijding
Zaterdagmiddag is in Goor is een 74-jarige vrouw uit Almelo om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising van de Diepenheim-seweg met de N346.
De vrouw reed over de N346 en sloeg linksaf naar Diepenheim, maar verleende geen vrije doorgang aan een haar tegegemoet komende auto. De bejaarde vrouw overleed ter plaatse.
De bestuurder (55) van de andere auto en zijn 56-jarige passagiere zijn naar een ziekenhuis gebracht.
De politie onderzoekt de zaak.
Foto's: Bert Kamp

Gees: geen gewonden na botsing op beruchte kruising
Zondag rond 13:20 uur deed zich op de beruchte kruising van de Oude Geeserweg met de Verlengde Hoogeveense Vaart een aanrijding tussen twee personenauto's voor.
De bestuurder van een Hyundai Getz wilde vanaf de Oude Geeserweg het bruggetje op rijden, maar zag een van links naderende Mitsubishi Galant over het hoofd.
De Galant raakte de Getz vol in de flank, maar de te hulp geroepen blusgroep van Zwinderen hoefde geen levensreddende handelingen te verrichten, aangezien -op wat beurse "gordelplekken" na, niemand van de in totaal vier inzittenden letsel had opgelopen.
Foto's: U S Media

Dieverbrug: twee mensen naar ziekenhuis na aanrijding
De bestuurder van een Fiat Punto (een vijfigjarige Hoogevener) werd zondagmorgen rond kwart over tien onaangenaam verrast, nadat hij stopte op de Dieverbrug in de gelijknamige plaats, om de weg te vragen. De bestuurster van een achter de Fiat rijdende zwarte Opel Astra Stationwagon was het ontgaan, dat de Fiat stil stond, waarop een kop-staart-aanrijding volgde en de Fiat een boom rechts van de weg schampte.

De 29-jarige (zwangere) bestuurster van de Opel werd als eerste per ambulance voor een medische check naar een ziekenhuis vervoerd.
De brandweer van Diever knipte de linker portieren uit de Fiat om de bestuurder (vanwege mogelijk nekletsel) zo omzichtig mogelijk te bevrijden, maar besloot in verband met de lengte van het slachtoffer, de man via het achterportier in veiligheid te brengen.
De zwaar beschadigde auto's werden na het VOA-onderzoek opgehaald door berger Leerentveld.
Foto's: U S Media

Hardenberg: discotheek ontruimd na onwel worden bezoekers
Omstreeks 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd een GRIP-1-situatie uitgeroepen, nadat meerdere bezoekers onwel waren geworden in uitgaansgelegenheid Crazy Horse aan de Jan Weitkamplaan.
De bezoekers hadden last van benauwdheid en tranende ogen.
De stof, die de onwelwording veroorzaakte, was afkomstig uit een traangastablet, die een nog onbekende 'grapjas" af had gestoken op een rrookbalkon.
Drie personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, acht gingen op eigen gelegenheid.
Zij konden allen in de loop van de nacht of zondagochtend naar huis.
De uitgaansgelegenheid is ontruimd en gelucht.
Op het moment van het incident waren er zo’n 1.100 bezoekers aanwezig. Er is geen paniek uitgebroken.
Later die nacht is de uitgaansgelegenheid vrijgegeven en opengesteld voor het publiek.
De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar het incident.


Zaterdag 10 augustus 2013

Großringe (D): hoogzwangere vrouw naar ziekenhuis na aanrijding (update)
Zaterdagmorgen rond half twaalf deed zich op de kruising van de Emlichheimer Straße met de Meppener Straße in Großringe een verkeers-ongeval voor.
Een 75-jarige man uit Ringe reed met zijn VW Tiguan vanaf de Meppener Straße de Emlichheimer Straße op om die over te steken naar de Raiffeisenstraße, maar verzuimde daarbij, een van rechts naderende VW Golf, die richting Hoogstede reed, voorrang te verlenen.
De Golf-bestuurder (33) probeerde nog door krachtig te remmen een aanrijding te voorkomen, maar de Golf schampte de Tiguan in de flank, waardoor de Tiguan kantelde en op zijn linker zijkant tot stilstand kwam. De bejaarde man werd uit zijn benarde positie bevrijd door een eenheden van de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld, die zeer snel ter plaatse waren, omdat men toevallig in de omgeving met een grote oefening bezig was.

De hoogzwangere vrouw van de Golf-bestuurder, die op de passagiersstoel meereed, is uit voorzorg voor onderzoek naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn overgebracht, waar na onderzoek bleek, dat ze geen letsel had opgelopen.
Het één jaar oude zoontje van het gezin was veilig op de achterbank bevestigd en kwam daardoor met de schrik vrij.
Foto's: U S Media

Ringe (D): twee schuren in de as gelegd
Brandweereenheden van Ringe-Neugnadenfeld, Hoogstede en de commandowagen uit Emlichheim reden vrijdag met de hoogste spoed naar een afgelegen boerderij aan de Wagenholter Diek in Ringe, nadat om 21:22 uur gemeld was, dat daar een schuur in brand stond.
Vanuit Emlichheim waren de rookwolken al duidelijk zichtbaar en bij aankomst werd vastgesteld, dat het niet om één schuur, maar ook om een hal met asbest dak ging en dat de er in de gebouwen opgeslagen voorraad brandhout en twee auto's ook niet meer te redden vielen, ondanks de inzet van zo'n veertig brandweerlieden en het gebruik van grote hoeveelheden schuim.
Men trachtte daarom de woning van de eigenaar, die niet thuis was toen de brand uitbrak, te redden, hetgeen gelukte; mede, omdat er water uit het even verderop gelegen kanaal aangevoerd kon worden.
Omdat de brand mogelijk met opzet gesticht is, stelde de politie direkt een onderzoek in.
Foto: U S Media

Coevorden: voetgangster (76) licht gewond door aanrijding

Op de kruising Spoorhavenstraat - Bentheimerstraat in Coevorden is vrijdagavond een 76-jarige Coevordense aangereden door de 18-jarige bestuurster van een Ford Ka.
De automobiliste reed op de Spoorhavenstraat, sloeg rechtsaf de Bentheimerstraat in, maar nam de bocht te ruim. Ze stuurde daarom sterk naar rechts en schepte de 76-jarige vrouw, die op de motorkap belandde.

De automobiliste verloor de macht over het stuur en reed met haar auto tegen de gevel van een pand.
De 76-jarige vrouw, die door ambulancepersoneel is onderzocht, bleek voornamelijk kneuzingen te hebben opgelopen.
Foto's: U S Media

Nijverdal: vrachtwagen in brand bij bouwbedrijf
Vrijdagavond rond half zeven werd alarm geslagen: er stond een vrachtwagen in brand op het terrein van een bouwmaterialenhandel aan de Bedrijvenweg in Nijjverdal en de kans was groot, dat het vuur over zou slaan naar een rij ernaast staande trucks.
De brandweer slaagde er in, de brand te beperken tot het ene voertuig, hoewel de vrachtwagen, die pal naast het brandende voertuig stond, hoogst waarschijnlijk wel schade door stralingshitte heeft opgelopen.
Het is nog niet duidelijk, waardoor de brand is ontstaan.
Foto: Bert Kamp


Vrijdag 9 augustus 2013

De Krim: N377 gaat een maand dicht
De N377 gaat van Slaghren tot Coevorden op 16 september dicht voor doorgaand verkeer wegens groot onderhoud en dat zal ongeveer een maand duren, dus tot ongeveer half oktober.
Lokaal verkeer blijft grotendeels mogelijk.

De omleiding voor doorgaand verkeer naar Coevorden: van Slagharen richting Hardenberg (N343) , vervolgens richting Coevorden via de N34.
De werkzaamheden omvatten:
- Nieuw asfalt op de N377 vanaf de komgrens van De Krim (Coevordense kant) tot aan Coevorden
- De brug aan de Colenbranderswijk (foto) bij hectometerpaal 37.1 wordt vervangen door een duiker
- Er wordt groot onderhoud gepleegd aan het fietspad door De Krim
- De bodem bij het pand Coevorderweg 199 wordt gesaneerd *

* De bewering, die in diverse media (zowel in kranten en op sites) te vinden is, dat de grond bij het voormalige Esso-tankstation van Tholen
(hoek Coevorderweg-Noord - Zwarte Dijk in Slagharen) zal worden gesaneerd, is pertinent onjuist.
Dit perceel (foto hieronder) is jaren geleden reeds gesaneerd.

Op 27 augustus kunt u zich op de hoogte laten brengen tijdens een inloopavond in dorpshuis "De Planeet", Planetenstraat 6 in De Krim.
Bronnen: Provincie Overijssel en Shell Tankstation Tholen

Slagharen: ereboog voor brandweerman en eega
Bezoekers en bewoners van de Herenstraat in Slagharen keken vrijdagmorgen verbaasd naar hetgeen zich rond kwart over elf rond het Kerkplein afspeelde. De Slagharense tankautospuit stopte op het plein en er werden twee hogedrukslangen afgerold en aan weerszijden van de winkelstaat opgesteld.
Even later spoten er stralen water over de straat, maar het was al snel duidelijk, dat er hier geen brand bestreden diende te worden, maar dat een vrijwillig brandweerman in het huwelijksbootje zou stappen.
Berny Remerink en Esther Meijering waren eerder die dag al in Gramsbergen in het Historisch cultureel infocentrum ("het Museum") in de echt verbonden en de kerkelijke inzegening zou in de RK Kerk in Slagharen plaats vinden.
De twee waterstralen vormden een ereboog, waar de Porsche 970, waarmee de nieuwe echtelieden vervoerd werden, onderdoor mocht rijden...
Foto's: U S Media

Assen: auto in brand op grasveldje; inzittende zwaar gewond
Tegen twee uur vrijdagmiddag schrokken bewoners van de IJsselstraat in Assen van enkele knallen. Toen men poolshoogte nam, ontdekte men, dat op het gazon een witte Opel personenauto in brand stond en dat zich nog een persoon in het brandende voertuig bevond.
Nadat de vlammen gedoofd waren, bleek, dat de zwaar gewonde man een 49-jarige inwoner van Assen was.
Het slachtoffer is met spoed naar naar de brandwondenpoli van het Martiniziekenhuis in Groningen overgebracht.
Rechercheurs van de Dienst Forensische Opsporing en een expert van de VOA Drenthe stelden ter plaatse onderzoek in, waarna berger Hamstra het onherstelbaar beschadigde wrak op kon halen.
Foto's: U S Media

Geesteren: grote schade door nachtelijke brand; hennepkwekerij in schuur gevonden
In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond 03:00 uur ontdekt, dat er brand woedde bij een woning aan de Weitemansweg tussen Vriezenveen en Geesteren.
Het bleek niet alleen om een schuur en een tuinhuisje te gaan, maar ook om twee auto’s, die vlak naast een woning stonden.
De auto’s zijn uitgebrand en de keuken van de woning liep schade op. De brandweer heeft twee honden uit het huis gehaald.
Bij het blussen van de brand werd in de schuur een hennepplantage ontdekt.
In verband hiermee is een 37-jarige man uit de gemeente Tubbergen aangehouden, die mogelijk betrokken is bij de hennepkweek.
Of de hennepplantage een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de brand wordt nog uitgezocht


Holsloot: oldtimer Merc schampt boom
Donderdagavond tegen zonsondergang kwamen enkele hulpverleningsdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team en de brandweer van Coevorden, in actie, nadat bekend werd, dat zich op de Schimmelarij in Holsloot een ongeval had voorgedaan.
Op de aangegeven plaats trof men een oldtimer Mercedes 200 D (bouwjaar 1971), die een boom aan de rechterzijde van de weg geschampt had, maar daarbij zo te zien geen ernstige schade had opgelopen.
De bestuurder, die kennelijk pijn in de nek of rug had, werd met behulp van hydraulisch redgereedschap uit de auto bevrijd, hetgeen waarschijn-lijk alsnog het einde van de loopbaan van de in 1998 geïmporteerde 200D betekende.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: U S Media

Donderdag 8 augustus 2013

Coevorden: remprobleem leidt tot uitgebrande motor
Donderdag rond 20.00 uur kwam er een melding betreffende een motorbrand aan de Europaweg in Coevorden.
De bestuurder van een Suzuki GSXR (2005) bemerkte tijdens een tourrit, dat er problemen waren met de remmen.
Komende vanuit de richting Schoonebeek, wilde hij de rondweg oprijden richting Duitse grens, maar voor de oprit blokkeerden de remmen volledig en ging de motorrijder onderuit, waarna de motor in brand vloog.
De uit Ommen afkomstige motorrijder (22) is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.
De brandweer kon de motor helaas niet meer redden; de restanten zijn door berger Koolen afgevoerd.
De circa 25 deelnemers van de tourrit -leden van een motorclub uit Beerzerveld- hebben de rit na het incident vervolgd.
Foto's: Peter Kramer


Wezep: twee gewonden; twee voertuigen total loss bij crash op de Zuiderzeestraatweg
Aan het begin van de middag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Zuiderzeestraatweg in Wezep, ter hoogte van de Collenhovensweg.
Bij de aanrijding waren een personenauto en een bestelbus betrokken. De bus was na de botsing tegen een boom geklapt.
De bestuurder van de personenauto, wiens benen bekneld waren, moest door de brandweer worden bevrijd.
De bestuurder van de bestelbus ging ter controle mee naar het ziekenhuis.
De weg is gedurende de afhandeling van het incident afgesloten geweest voor al het verkeer.
Foto's: Kees Verwijs


Slagharen: twee gewonden ten gevolge van onverantwoorde inhaalpoging
Als gevolg van een ongeval zijn donderdag even na het middaguur twee inzittenden van een Alfa Romeo gewond geraakt.
De bestuurder van deze auto, die over de Coevorderweg Noord in de richting van De Krim reed, probeerde (met nòg twee personenauto's) ter hoogte van de brandweerkazerne nog even een vrachtwagen met aanhanger in te halen, maar dat mislukte -ondanks de hoge snelheid van de middelste personenauto.
De Alfa raakte de trottoirband van de wegversmalling, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor, de auto een eindje door de middenberm reed en na de overbekende ruk aan het stuur in de rechter berm keihard frontaal kennis maakte met een boom.
De auto kwam een meter of vijftien voorbij deze boom -total loss- tot stilstand. De klap was tientallen meters in de omtrek te horen.

De Slagharense brandweer hielp het toegesnelde ambulancepersoneel bij het bergen van de gewonden. Beide mannen waren -voor zover bekend- gewond, maar aanspreekbaar en zijn met ambulances naar ziekenhuizen overgebracht.
De vrachtwagen met aanhanger liep geen schade op.
Een verkeersongevallenanalist heeft de situatie ter plaatse in ogenschouw genomen.
Het wrak werd opgehaald door berger Autax.
De zwaar beschadigde eik, die door de aanrijding instabiel was geworden, werd later op de middag door personeel van de firma v.d. Kolk uit Zwolle omgezaagd en versnipperd. Ook de olievervuiling van de berm werd opgeruimd.
Foto's: U S Media

Criminaliteit: opnieuw oplichting bij pinautomaten
Criminelen worden steeds vindingrijker, als het er om gaat, anderen van geld en goed te beroven.
Zo werd dinsdag in Oegstgeest (ZH) waarschijnlijk met behulp van een plakstrip uit een pinautomaat geld ontvreemd.
Een man probeerde die dag geld te pinnen, maar het geld kwam niet uit de automaat.
Later ontdekte hij, dat het geld wel van zijn rekening was afgeboekt.
Toen hij bij de automaat ging kijken, bleken het geld en de plakstrip te zijn verdwenen.
Uit onderzoek bleek, dat er vermoedelijk een plakstrip over de geldsleuf was geplakt, waardoor de uitgifte van het geld werd tegengehouden

Plakstrip aangetroffen? Blijf bij de automaat!
Mocht u geen geld uit een geldautomaat krijgen, doordat er een plakstrip is aangebracht, dan adviseert de politie, direct de bank en de politie te bellen en in geen geval weg te lopen bij de pinautomaat.

Woensdag 7 augustus 2013

Dwingeloo: brand in loods loonbedrijf
Bij een loonbedrijf in Lhee bij Dwingeloo brak woensdagavond rond kwart over zeven brand uit in één van de landbouwmachines, die waren gestald in een ± 100 meter lange open loods.
De vlammenzee dreigde over te slaan naar de naast staande machines en het dak vloog gedeeltelijk in brand.
Medewerkers brachten andere landbouwmachines in veiligheid.
Er werd opgeschaald naar "grote brand" vanwege de hoeveelheid machines en de grootte van de loods.
Brandweereenheden uit Dwingeloo, Diever, Vledder en Ruinen wisten de brand met veel schuim snel onder controle te krijgen.
Over de oorzaak valt momenteel nog niets te melden.
Foto's: U S Media en Persfotografie Hoogeveen

Enter: update reportage dodelijke aanrijding - identiteit slachtoffer bekendgemaakt
Dinsdag rond 13.30 uur fietste een 60-jarige fietser uit Enter op zijn racefiets over de Stokreefsweg.
Bij het oprijden van de gelijkwaardige kruising zag hij vermoedelijk de van rechts komende auto over het hoofd.
Bij de aanrijding raakte de fietser dusdanig gewond, dat hij ter plekke aan zijn verwondingen overleed.
De automobilist -een 41-jarige man uit Goor- bleef ongedeerd

(voor de volledige reportage zie dinsdag)

Dwingeloo: snelheidscontrole op de Spieregerweg

Op de Spieregerweg in Dwingeloo, waar 80 km/uur als limiet geldt, heeft de politie dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden.
Van de 1615 voertuigen passerende voertuigen reden er 90 te hard.
De hoogste gemeten snelheid was 110 km/uur.


Hardenberg: opnieuw snelkraak bij verhuurbedrijf

Rond half drie in de nacht van dinsdag op woensdag is (voor de tweede keer sinds pinksteren) een snelkraak gepleegd bij Habo, een verkoop- en verhuurbedrijf van machines en gereedschap aan de Handelsstraat in Hardenberg.
In eerste instantie werd ook dit keer weer geprobeerd, de schuifdeuren van de hooofdingang uit elkaar te wrikken, maar toen bleek, dat dat dit keer niet meer lukte, werd een ruit van één van de schuifdeuren ingegooid.

Hoewel de eigenaar binnen zes minuten, nadat het alarm afging, al bij het bedrijfspand arriveerde (en nog geen minuut later de politie), waren de inbrekers er reeds met hun buit (electrisch gereedschap) vandoor. Het merendeel van de apparaten, die van een stelling werd gegrist, werd in een kruiwagen naar buiten gereden. Op de bewakingsvideo is te zien, dat de daders in twee auto's weg reden.
De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.
Heeft u relevante info, dan kunt u 0900 8844 bellen.

Foto's: U S Media

Dinsdag 6 augustus 2013

Enter: fietser overlijdt ten gevolge van aanrijding (update woensdag 14:51 uur)
Een fietser is dinsdagmiddag op de kruising van de Kartelaarsdijk met de Stokreefsweg in Enter geschept door een Ford Focus stationwagon. Het slachtoffer overleed ten gevolge van het letsel.
De omstandigheden worden uitgezocht door verkeersongevallenanalisten van de Regiopolitie Twente.
Omdat de nabestaanden van de overledene nog op de hoogte gebracht moesten worden, is diens identiteit pas woensdag halverwege de middag vrijgegeven.
Rond 13.30 uur reed een 60-jarige fietser uit Enter op zijn racefiets over de Stokreefsweg.
Bij het oprijden van de kruising met de Kartelaaarsdijk zag hij vermoedelijk de van rechts komende auto over het hoofd.
Bij de aanrijding raakte de fietser dusdanig gewond, dat hij ter plekke aan zijn verwondingen overleed.
De automobilist, een 41-jarige man uit Goor, bleef ongedeerd.
Foto's: J Klein Horsman


Salzbergen (D): man ernstig gewond ten gevolge van bizar ongeval
Een 23-jahrige man uit de regio Steinfurt is maandagavond op een bizarre manier ernstig gewond geraakt
De man reed in zijn Opel Vectra rond half tien over de Rheiner Straße bij Salzbergen (LK Emsland), toen plotseling een hooivork door de vloer van de auto het voertuig binnendrong en zich in de rechter kuit van het slachtoffer boorde.
De gewonde man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht
Het is nog niet bekend, hoe de hooivork op de rijbaan beland is. De politie gaat ervan uit, dat het werktuig van een landbouwvoertuig gevallen is.

Getuigen en de eigenaar van de hooivork wordt gevraagd, zich bij de politie te melden via 05977-929210 (D) of 0049 5977-929210 (v/u NL)


Hoogeveen : inbrekers jatten kluis
Bij een inbraak in een electronicazaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen is in de nacht van maandag op dinsdag een kluis weggenomen.
De daders kwamen het pand via een deur aan de achterkant binnen. 
Voor zover na te gaan, werden er geen spullen uit de winkel meegenomen.
De politie is met een onderzoek begonnen.

(Volgens onbevestigde geruchten zijn er al mensen aan het magneetvissen bij het Alteveerviaduct) ;-)

Maandag 5 augustus 2013

Veeningen: geen slachtoffers bij ongeval bij loonbedrijf

Bij een loonbedrijf in Veeningen is maandagmiddag een trailer, geladen met zand voor paardenbakken, gekanteld bij het lossen.
De bak was nog maar een meter of vijf hoog, toen hij plots begon te schommelen en de hydraulische periscooparm afbrak.
De kiepbak gleed voor de helft van het chassis.
Niemand raakte gewond.
Voor de servicemonteurs, die waren opgeroepen, begon een zware klus om de kiepbak in zijn geheel van het chassis los te maken.
Daar kwam het nodige laswerk en takelwerk aan te pas, dat aan het einde van de middag nog niet was geklaard.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Albergen: verwoestende brand kost 20.000 kuikens het leven
Aan het eind van de ochtend brak brand uit in een stallencomplex van een kuilenopfokbedrijf aan de Looweg in Albergen - nabij Almelo.
De rookwolken waren op tientallen kilometers afstand al duidelijk zichtaar.
Toen de brandweer arriveerde, was het complex al één grote vuurzee en was direkt al duidelijk, dat de deels asbestgedekte loodsen niet te redden waren - inclusief de twintigduizend kuikens, die er in ondergebracht waren.
Het voorkomen van de overslaan van de brand op omringende gebouwen, waaronder het vrijstaande woonhuis van het gezin, kreeg daarom prioriteit en dit plan lukte.
De brand vond zijn oorsprong in een meterkast.
De asbestvervuiling bleef dank zij het de minimale windkracht beperkt tot de onmiddellijke omgeving van de loodsen.
Foto's: U S Media

Wilsum (D): BMW tegen boom: bestuurster zeer zwaar gewond
Een 46-jarige automobiliste uit Uelsen is maandagmorgen ten gevolge van een verkeersongeval op de B403 bij Wilsum zeer zwaar gewond geraakt.
De vrouw reed rond 06.50 uur met haar BMW uit de 5-serie van Wilsum in de richting Emlichheim, maar kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en door de beruchte ruk aan het stuur in de rechter berm, waar de auto kantelde en met het dak tegen een boom klapte, waardoor de vrouw bekneld kwam te zitten en levensgevaarlijk letsel opliep.
De brandweer van Wilsum redde haar uit het wrak, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis in Meppen is gebracht.
De Bundesstrasse 403 is gedurende de hulpverlening tot 08:00 uur afgesloten geweest, waarna het verkeer van één rijstrook gebruik kon maken gedurende het opruimwerk.
Er waren geen getuigen en de auto was van de weg af bijna niet te zien
Berger Olthuis uit Nordhorn haalde het totaal vernielde autowrak op.
Foto's: U S Media

De Lichtmis: brandweer redt badderende ree

Zondagavond werd een zwemmende ree gespot door automobilisten, die over de Hasselterweg ter hoogte van De Lichtmis reden.
Het arme beestje was in de Dedemsvaart terecht gekomen, maar kon met geen mogelijkheid weer aan wal komen.
Na vele verwoede pogingen om tegen de hoge wal op te springen, zwom het beestje doelloos rond.
De Staphorster brandweer werd opgeroepen om het dier uit het water te vissen.
Al snel kwam een brandweerauto met daarachter een handzaam bootje de parallelweg op rijden.
Na kort overleg werd de boot te water gelaten en ztte men de achtervolging in.
Eerst was de ree het niet eens met de bedoelingen van de drie brandweermannen in het bootje, maar na wat heen en weer gezwem gaf het dier zich toch over aan de bemanning van de brandweerboot.
Het beest werd aan wal gebracht waarna in een weiland vrijgelaten.
Een beetje versuft van het dolle avontuur liep het diertje dan toch maar z'n vrijheid tegemoet

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.