Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2013 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 1 september 2013

Elim: auto tegen boom: twee gewonden

Twee mannen uit Elim zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Carstensdijk in hun woonplaats.
De 31-jarige bestuurder en zijn 33-jarige bijrijder reden vanuit Elim in de richting van Hollandscheveld, maar de auto botste tegen een boom, rechts van rijbaan; even buiten de dorpsgrens.
Gezien de lange remweg moet de snelheid hoog zijn geweest. Beide inzittenden kwamen vast te zitten en moesten door de brandweer van
De Krim en Hoogeveen uit de Renault Megane worden geknipt.
De verwondingen waren zodanig, dat het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter voor behandeling van de slachtoffers ingevlogen werd.
Het werd een zware klus voor de brandweer, mede door het gewicht van één van de inzittenden.
De bloedsporen op de voorruit doen vermoeden, dat beiden geen veiligheidsgordel droegen.
De twee zijn naar een ziekenhuis gebracht, waar van de bestuurder een bloedproef is genomen, die moet uitwijzen, of hij onder invloed heeft gereden.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Balkbrug: drie gewonden bij mysterieus incident op de Zwolseweg
In de nacht van zaterdag op zondag is de N377 (Zwolseweg) ten westen van Balkbrug ruim twee uur afgesloten geweest na een voorval, waarbij een personenauto en een fietser betrokken waren en dat tegen 04:00 uur plaats vond.
De personenauto, waarin vijf jongeren zaten, die na discobezoek van Balkbrug in de richting van Nieuwleusen reden, was op de hoofdrijbaan over de kop gegaan, had een salto gemaakt en een boom geraakt en was vervolgens ondersteboven in de linker berm tot stilstand gekomen.
Twee inzittenden zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Dit incident staat waarschijnlijk in verband met de vondst van een gewonde fietser- ter hoogte van de kruising met de Hoofdweg, en een bloedspoor, enkele honderden meters oostelijker op de N377.
De fiets van de man werd bij de kruising naast de parallelweg aangetroffen, alsmede een vers bandenspoor, pal langs het maïsveld.
Ook de fietser, die mogelijk aangereden is, toen hij de de hoofdrijbaan over heeft willen steken, is met verwondingen nar een ziekenhuis overgebracht.
Het wrak van de totaal vernielde BMW 500-serie stationwagen is door berger Autax opgehaald. De brandweer moest eerst een flinke tak op drie meter hoogte, die ten gevolge van de salto van de BMW ingescheurd was en gevaar opleverde, afzagen.
Meer info volgt.
Foto's: U S Media

Zaterdag 31 augustus 2013

Slagharen: vrouw geschept door auto
In het begin van de zaterdagavond is een overstekende vrouw gewond geraakt, toen ze de Zwarte Dijk van de entree van het Attractiepark naar de parkeerplaatsen overstak en niet in de gaten had, dat er uit de richting van Slagharen een auto naderde.
De vrouw werd geschept en liep daardoor letsel op.
Haar drie kinderen, die samen met een tante wel via de voetgangersbrug overstaken, waren hevig ontdaan door het voorval.
Het gewonde slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd; de kinderen konden met een tweede ambulance mee.

Volgens de geruchtenmachine zou de bestuurster van de personenauto na de aanrijding zijn doorgereden.
Dit bleek pertinent onjuist: de vrouw had haar Citroën C1, die een deuk in de motorkap had opgelopen, even verderop op een veilige plaats in een uitrit neergezet om het drukke verkeer door te laten stromen.
Foto's: U S Media

Hardenberg: koninklijke onderscheiding voor gedreven brandweerman
Brandweerman Jan Nieuwenhuis stond vrijdagavond in het middelpunt van de belangstelling.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de kazerne werd hem als dank voor zijn 28 jaar lange fanatieke inzet het lidmaatschap van de orde van Oranje-Nassau toegekend. >>>


Weerselo: bruid en bruidegom gewond door ongeval met Tuk-Tuk
Vrijdag in het begin van de middag raakten een 29-jarige bruid en een 30-jarige bruidegom uit Deurningen licht gewond ten gevolge van een ongeval met een Tuk-Tuk.
Omstreeks 12.45 uur was het bruidspaar onderweg in een Tuk-Tuk van Deurningen naar Weerselo.
Op de Deurningerstraat verloor de 31-jarige bestuurder de macht over het stuur en reed het voertuigje met het bruidspaar een bermsloot in.
De bruid raakte licht gewond en werd ter controle per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De bruidegom raakte ook licht gewond, maar kon ter plaatse door een ambulancemedewerker worden geholpen.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld.
De bruiloft ging een dag later alsnog door.

Heemserveen: uit de bocht tegen boom; bestuurder gewond
Vrijdagavond rond elf uur kwamen de pagers van de Hardenberger brandweer tot leven met de mededeling, dat er er de Rheezerveenseweg een "ongeval letsel" gebeurd was.
De brandweer was extra snel ter plaatse, omdat de mannen al in de kazerne aanwezig waren vanwege een feestelijke bijeenkomst.

Men trof op de aangegeven plaats (ter hoogte van huisnummer 28) een Peugeot 205 aan, die in een vrij scherpe bocht naar rechts rechtdoor was gegaan en daarbij frontaal op een dikke berk geklapt was.
De gewonde bestuurder, die kennelijk onzacht met het stuur in aanraking was gekomen, zat nog in het wrak en werd door de brandweer in veiligheid gebracht. Hiertoe werd het linker portier weggeknipt.
Nadat de jonge man per ambulance weggebracht was, kon berger Autax de restanten van de 22 jaar oude Peugeot 205 XRD 1.8 opruimen.
Foto's: U S Media

Vrijdag 30 augustus 2013

Hoogeveen: bedrijfsauto vernield door brand

Aan de Keizersmantel in Hoogeveen brak vrijdagmorgen brand uit in een bedrijfsbusje ten gevolge van kortsluiting in het dashboard.
Een buurtbewoner ontdekte de vlammen en waarschuwde de werknemer van bouwbedrijf Schultink.
Samen trachtten zij de vlammen te doven met emmers water en water uit een snel uitgerolde tuinslang.

De brand, die daardoor al onder controle was, toen de brandweer arriveerde, werd door de spuitgasten definitief geblust
In zijn poging zoveel mogelijk bezittingen en gereedschap te redden had de werknemer brandwonden aan zijn hand opgelopen.
De schade aan de cabine, dashboard en bedrading was groot.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Ommen: kwade automobilist vernielt voorruit
Op 26 augustus heeft een verkeerincident plaatsgevonden, waarbij een onbekend gebleven automobilist vermoedelijk de auto van een
65-jarige man uit Den Ham heeft beschadigd. De 65-jarige heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn voorruit.
Rond 13:15 uur reed de 65-jarige automobilist over de Beerzerweg.
Ter hoogte van de camping schatte hij de bocht niet goed in en nam daardoor de binnenbocht, waardoor de bestuurder van een hem tegemoet komende donkerblauwe Peugeot uit moest wijken om een aanrijding te voorkomen.
Van schrik en omdat het goed gegaan was, reed de 65-jarige door.
De bestuurder van de Peugeot reed achter de 65-jarige aan. Toen de 65-jarige voor een kruising stopte, stapte de bestuurder van de Peugeot uit, liep naar de auto van de 65-jarige en sloeg op de ruit.
De 65-jarige verklaarde, zo in paniek te zijn geweest, dat hij weg is gereden zonder met de bestuurder te praten of het kenteken te noteren.
De politie onderzoekt de toedracht en vraagt de bestuurder van de Peugeot zich te melden.
Tevens wordt getuigen van het incident verzocht zich te melden via het politienummer 0900-8844.


Donderdag 29 augustus 2013

Berge (D): gedumpt afval in brand
Donderdag rond 15:30 uur rukte de brandweer van Hoogstede uit, nadat er een melding over brand in struikgewas bij de meldkamer was binnengekomen.
Vissers hadden gezien, dat nabij de Leehwehr in Berge vanuit een zilverkleurige VW Transporter illegaal afval gedumpt werd en dat er, nadat de auto weggereden was, brand op die lokatie uitgebroken was.
Ze brachten de brandweer op de hoogte, die het brandje in de kiem smoorde.
Foto's: Hartmut Gosink - Brandweer Emlichheim

Erm: bekeuringen voor gemotoriseerde weggebruikers Wienbargsteeg
De politie gaat meer toezicht houden op de vanwege de werkzaamheden aan de N376 voor gemotoriseerd verkeer gesloten Wienbargsteeg (Wijnbergsteeg) tussen Erm en Achterste Erm.
Hoewel de provincie omleidingroutes aangeeft, wordt de geslotenverklaring van de Wienbargsteeg op grote schaal genegeerd.
Overtreders kunnen voortaan rekenen op een bekeuring.

Emlichheim (D): automobiliste gewond t.g.v. botsing met vrachtwagencombinatie
Donderdagmorgen rond 07:15 uur is een 18-jarige automobiliste uit Emlichhem gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Hahnenberger Diek met de Kanalstraße. De vrouw wilde van de Hahnenberger Diek de Kanalstraße opdraaien, richting Georgsdorf, maar had
-waarschijnlijk door de vrij dichte mist- (zicht slechts 70 meter) niet in de gaten, dat over de Kanalstraße uit de richting van Georgsdorf een vrachtwagencombinatie naderde.
Door de daarop volgende aanrijding werd de auto de berm in geslingerd en raakte de jonge vrouw gewond. Ze is per ambulance naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn gebracht.
Haar auto was total loss.
De 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalen (NL) bleef ongedeerd, maar zijn pas drie maanden geleden aangeschafte trekker liep zware schade op.
Het voertuig kon pas door berger Kraal worden weggesleept, nadat de snelwegpolitie de tachograaf uitgelezen had.
De Mercedes personenauto werd zonder tussenkomst van een bergingsbedrijf weggehaald: het voertuig met een verreiker opgetild en op de aanhangwagen van een tractor gezet...
Foto's: U S Media


Woensdag 28 augustus 2013

Beilen: bejaarde fietsster gewond door aanrijding
Dinsdagmiddag is een 84-jarige fietsster uit Heiloo gewond geraakt tijdens een aanrijding met een auto, bestuurd door een twintigjarige vrouw uit Beilen.
De auto kwam uit de richting van Lhee. De fietsster stak de weg over en de automobiliste kon de vrouw niet meer ontwijken.
De auto raakte de achterkant van de fiets, waarop de berijdster in de berm naast de weg viel.
Ze is met verwondingen aan een been en een schouder per ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.

N34: 53 km/u te snel = de klos

De politie heeft dinsdagochtend op de N34 tijdens videosurveillance het rijbewijs van een 54-jarige automobilist uit Stadskanaal ingevorderd.
Een snelheidsmeting wees uit, dat de man met een gemiddelde snelheid van 158 kilometer per uur over de N34 reed (na meetcorrectie werd dat 153), waar maximaal 100 gereden mag worden.
's Mans rijbewijs werd ingevorderd en hem viel een proces-verbaal ten deel.


Grafschaft: reeks inbraken in tankstations gaat gewoon door

Inbrekers hebben opnieuw snelkraken gepleegd bij tankstrations, dit keer in Emlichheim (opnieuw in het Westfalen-tankstation aan de Ringer Straße) en in Uelsen, waar het tankstation aan de Ziegeleistraße doelwit was.
Rond 02:20 uur probeerde men tevergeefs, met een stoeptegel een ruit van het tankstation in Emlichheim (foto) in te gooien
Nog geen twee weken geleden waren de ongenode gasten hier op bezoek; toen stalen ze sigaretten.

Dinsdag tegen 01.20 uur lukte het inbrekers wel, in het tankstation aan de Ziegeleistraße in Uelsen in te breken. Ook hier werd met een steen een ruit vernield en verdwenen sigaretten.
Volgens de politie ging het in dit geval om minstens twee daders, die vluchtten in een donkergekleurde auto.
De politie onderzoekt de zaken en vermoedt, dat er verband bestaat tussen de verschillende inbraken in tankstations in de Niedergrafschaft, die sinds juli gepleegd zijn.
Heeft u relevante informatie, bel dan aub met de politie in Nordhorn: 05921 3090 (of vanuit NL: 0049 5921 3090)

Foto: U S Media


Dinsdag 27 augustus 2013

Hoogeveen: Marisa Uiterwaal wint hoofdprijs autozitwedstrijd Kreeft Opleidingen

De autozitwedstrijd bij Kreeft Opleidingen in Hoogeveen is gewonnen door Marisa Uiterwaal.
Sinds 05:30 uur dinsdagmorgen was zij overgebleven met Mirthe Rotmensen, nadat haar broer Ruben het opgaf.
Een paar uur na de start van de wedstrijd, maandagmiddag 15.30 uur, had de andere kandidaat -Feroz Bhagoe uit Almelo- al de pijp aan Maarten gegeven.
Het leek op een gelijkspel uit te draaien toen er omstreeks 17.00 uur dinsdagmiddag, twee uur voor het einde van de wedstrijd,  werd ingegrepen door de jury, toen Mirthe het stuur losliet. Dat was een overtreding van de regels.
Zij kreeg kramp in haar andere hand en maakte een impulsieve beweging, waardoor zij het stuur losliet en dat werd gezien.
Tot haar grote verdriet werd Mirthe daarop gediskwalificeerd en was Marisa winnares.
Uit handen van Gert-Jan Kreeft kreeg zij de eerste prijs: een rijbewijspakket B ter waarde van vijfhonderd Euro.

Voor Mirthe was er een troostprijs. Zij kreeg een Trials-dag aangeboden, waar ze aan kan deelnemen, zodra zij haar rijbewijs heeft gehaald.

Aanleiding tot de wedstrijd is de tekst op de lesauto's "16,5 jaar rijles?"
Daar heeft iemand een foto van gemaakt en opgestuurd naar de Facebookpagina van taalvouten.nl.
Er kwamen duizenden likes en reacties, omdat 16,5 jaar rijles wel erg lang is.

De winnares was zeer blij met haar prijs, mede omdat zij al rijles volgt bij Kreeft Opleidingen.

Marisa:
“Ik stond op het punt om in slaap te vallen, maar het zwaarst had ik het toch met het feit, dat ik niet met anderen mocht communiceren.
Het was erg moeilijk niets terug te zeggen tegen familie en vrienden.”

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: beenletsel bij motorrijder na botsing met auto

Dinsdag rond het middaguur is de berijder van een BMW-motor gewond geraakt bij een aanrijding op de Mien Ruyslaan in Dedemsvaart.
De man reed in de richting van de Nieuwewijk, toen -ter hoogte van de Mittendorffwijk- de bestuurder van een hem tegemoet komende Opel Meriva de binnenbocht nam en een botsing niet meer te vermijden viel.
De zware BMW R1100RT-motor raakte met het voorwiel het linker voorwiel van de auto.

Voor zover bekend is de motorrijder aan beenletsel behandeld door een huisarts en bleef de (oudere) Meriva-bestuurder ongedeerd.
De Meriva, die pal voor een lichtmast en naast een sloot tot stilstand kwam, liep schade op aan de linker voorwielophanging.
De voorvork van de motor was afgebroken en uit de motor lekte ruimschoots carterolie.
Beide voertuigen werden opgehaald met bergingsauto's van de firma Autax.

Foto's: U S Media

Gasselte: rijbewijs kwijt na gevaarlijk weggedrag
Een 54-jarige automobilist uit Stadskanaal moest dinsdagochtend zijn rijbewijs inleveren.
De man reed met een snelheid van 153 km/uur over de N34 van Gasselte in de richting van Coevorden, dus 53 kilometer te hard.
Bovendien haalde de man in over de doorgetrokken streep en hield hij onvoldoende afstand.

Vroomshoop: vrouw ernstig gewond door explosie en brand in woning
Dinsdagochtend even na acht uur is na een woningbrand aan de Julianastraat in Vroomshoop een ernstig gewonde vrouw met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Omwonenden hebben een harde knal gehoord.
Een misdrijf en een ongeval worden door de politie uitgesloten.
Het Team Brandonderzoek van de brandweer verrichtte onderzoek in de woning.
Foto's: Kevin Sand


Hoogeveen: autozitwedstrijd bij Kreeft Opleidingen !
Maandagmiddag startte bij Kreeft Opleidingen een wedstrijd, waarbij het er om gaat, wie het langst in een lesauto kan zitten.
Vier deelnemers, die uit de aspiranten, die zich via de facebookpagina hadden opgegeven, waren geselecteerd, moeten zo lang mogelijk in de lesauto blijven zitten.
Dat lijkt misschien makkelijk, maar als restricties gelden o.a. dat ze met minstens één hand het stuur vast moeten houden, niet mogen slapen en geen gebruik mogen maken van hun telefoon of andere communicatie- of computerapparatuur.
Degene, die dat het langst vol houdt, wint een rijbewijspakket B ter waarde van vijfhonderd Euro.
Dinsdagmorgen werd duidelijk, dat de twee mannen waren uitgevallen en de vrouwelijke deelnemers nog aan de strijd om de hoofdprijs deelnamen: Mirthe Rotmensen en Marisa Uiterwaal.
We zijn benieuwd, wie de finish -vanavond om half zeven- haalt en houden u op de hoogte!
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Maandag 26 augustus 2013

Heemserveen: kantje boord bij natuurbrand
De Hardenberger brandweer kreeg maaandag aan het eind van de middag direct na elkaar twee blusopdrachten.
De eerste behelsde een bermbrandje, dat op de kruising Eugenboersdijk - Hofsteeweg uitgebroken was. Dit fikkie kon snel geblust worden, maar vervolgens gaf de meldkamer door, dat er bij de Riet in Heemserveen een heidebrand woedde.
Twee jongetjes hadden een bewoner van een nabijgelegen woning gewaarschuwd, dat er even verderop in het heideveldje brand woedde.
De rook, die boven de bomen van het omringende bosperceel uit steeg en op afstand al te zien was, wees de spuitgasten de weg.
Door snel ingrijpen en het leegspuiten van een volle TAS-tank kon men voorkomen, dat het bos vlam vatte.
Een gebied van ca 2000 vierkante meter heide brandde kaal, maar de bijenkasten, die in de onmiddellijke omgeving stonden, konden behouden worden.

Het was trouwens de tweede keer binnen vier dagen, dat de brandweer naar deze plek uitrukte.
Vrijdag om 17:30 uur moest de brandweer van Hardenberg ook al naar De Riet; toen diende er een smeulend kampvuurtje bij het heideveldje gedoofd te worden. Toen volstond een emmer water...
Foto's: U S Media

Zwartemeer: autobekrasser betrapt

Zondagmiddag heeft de politie aan De Klinken een 43-jarige man uit Zwartemeer aangehouden.
Getuigen hadden gezien, dat hij bij de sporthal een auto bekraste. Ze herkenden hem en gaven dit door aan de politie.
Agenten haalden man even later van huis en namen hem mee naar het bureau, waar hij verhoord is. Hij bekende de vernieling.
De Zwartemeerder betuigde spijt en beloofde, de schade te zullen betalen.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.