Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2013 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 22 december 2013

A37: Renault in puin door aquaplaning

Op de A37 is zondagmiddag tijdens een hevige regenbui een Renault Megane Grand Tour geslipt tijdens een inhaalmanoeuvre.
Inzittenden van een auto, die er achter reed, zagen hoe de auto door aquaplaning van de weg de berm in gleed en zo'n dertig meter door de bermsloot ploegde, waarna hij daar ondersteboven in tot stilstand kwam.
De getuigen vingen de bestuurder op, die zelfstandig de zwaar beschadigde auto kon verlaten.
De man werd naar het ziekenhuis gebracht.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Coevorden: broers aangehouden na brandje in drugspand (update)
Zondagmorgen spoedde de brandweer van Coevorden zich naar een rijtjeswoning aan de van Toutenburglaan, waar brand zou zijn uitgebroken.
De schade in het pand bleef zo te zien beperkt tot een aangebrande matras op de bovenverdieping, maar er werd opgeschaald naar "middelbrand", omdat niet duidelijk was, of zich nog mensen in de woning bevonden.
De woning was weliswaar op last van de gemeente Coevorden sedert 20 december voor drie maanden gesloten, omdat er GHB in het pand geproduceerd werd, aldus de politie, maar de eigenaren/bewoners (broers van 30 en 38) hadden zich de avond na de sluiting wederrechtelijk toegang tot de woning verschaft.

De politie arresteerde de dertigjarige man, omdat getuigen hem in de woning hadden gezien; zijn oudere broer bleek zich nog in de woning te bevinden en werd eveneens aangehouden. Beiden bleken onder invloed van GHB.
Een kleine hoeveelheid van die drug werd ook in de woning aangetroffen.

Personeel van de dierenambulance haalde een goedmoedige Staffordshire terrier reu op uit de woning, waar op dat moment de Technische Recherche met een brandonderzoek bezig was.

Toen de fotografen op weg waren naar de "plaats incident", bleek dat het verkeer rond het Stieltjeskanaal en de burgemeester van der Lelysingel in gevaar werd gebracht door een groep van naar schatting zes uitgebroken pony's, maar enkele alerte voorbijgangers, waaronder een wielrenner, wisten de dieren te vangen, voordat de situatie uit de hand liep.


Schoonebeek: insluiper slaat z'n slag tijdens aanwezigheid bewoners
Vrijdag tussen 18.00 en 19.30 uur heeft een insluiper o.a. geld gestolen uit een woning aan de Europaweg.
Terwijl de bewoners in het voorste deel van de woning zaten, sloop de dader via een zij- of achterdeur de woning binnen en stal geld -waaronder buitenlandse valuta- uit een kantoor.
De eigenaar deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Klazienaveen: auto vernield door vuurwerk
Een op de Orion geparkeerde auto is in de nacht van zaterdag op zondag zwaar beschadigd door vuurwerk.
Buurtbewoners werden kort na 05.00 uur wakker van een zware knal, veroorzaakt door zwaar vuurwerk, dat in een geparkeerde auto was ontploft. De voor- en achterruit van de auto waren kapot en de portieren en de kofferbak ontzet. In de auto lagen resten van vuurwerk.
De politie liet de auto afvoeren voor nader onderzoek. De eigenaar, een 34-jarige bewoner van de straat, deed aangifte van vernieling


Zaterdag 21 december 2013

Zuidwolde: Opel Signum brandt uit

Zaterdagavond rook de bestuurder van een Opel Signum een vreemde lucht, toen hij op de A28 richting Hoogeveen reed.
Hij besloot de rijksweg te verlaten en nam de afslag Zuidwolde.
Op de Leeuwenveenseweg vloog de auto plots in brand.
De bestuurder bleef ongedeerd; de auto veranderde in een uitgebrand wrak.

Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Emlichheim: grote inzet brandweer bij brand in stro-opslag bio-energiecentrale
Even na zessen zaterdagavond maakte de meldkamer in Nordhorn bekend, dat er een B3-alarm geslagen werd, omdat er brand was uitgebroken in de stro-opslag van de bio-warmtekrachtcentrale van BEKW aan de Neuerostrasse op het bedrijventerrein in Emlichheim.
Hierop rukten brandweereenheden uit o.a. Emlichheim -en na opschaling naar B4- Ringe-Neugnadenfeld en Hoogstede uit met 14 voertuigen en 65 man.
Uit de betreffende grote opslaghal kwam nogal wat rook, maar voor zover te zien was, was er geen sprake geweest van een uitslaande brand.
De politie in Nordhorn meldt, dat twee personen rook hadden ingeademd.

De bedrijfsleiding heeft tot dusver geen communiqué over de oorzaak en gevolgen uitgegeven en gaf te kennen, dat men geen journalisten op het terrein wilde toelaten. In het verleden zijn enorme hoeveelheden stro, die op open terrein waren opgeslagen, in vlammen opgegaan.Dedemsvaart: flinke schade bij aanrijding in beruchte bocht
De bestuurster van een VW Lupo, die zaterdagmiddag over de Mien Ruyslaan in de richting van de Jonkerswijk reed, kreeg in de scherpe bocht bij de Mittendorffwerf te maken met een tegenligger, die niet voldoende rechts hield.
Bij de daarop volgende aanrijding liepen zowel de Lupo als de Opel Zafira aan de linker voorzijde flinke schade op, maar de bestuursters bleven ongedeerd. Het verkeer werd omgeleid over het fietspad.
De Opel werd opgehaald door berger Autax VOF uit Ommen; de Lupo door berger De Jonge uit Elim.


Coevorden: slachtoffer aanrijding overleden (corr.)
De bestuurster van een bromscooter, die woensdagmorgen 11 december zwaar gewond werd bij een botsing op de weg Stieltjeskanaal, is overleden.
Het negentienjarige meisje uit Laar (D) botste in dichte mist en duisternis nagenoeg frontaal tegen een haar tegemoet komende auto, die een bromfiets inhaalde.
De auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Veenoord, gleed van het talud en kwam op z'n kant in de bermsloot tot stilstand.Vrijdag 20 december 2013

Nieuwleusen: vrouw gewond na botsing op de Buldersweg

Bij een ongeluk op de kruising Buldersweg - Prinses Beatrixlaan in Nieuwleusen is vrijdagavond een automobiliste gewond geraakt.
De vrouw reed met haar Hyundai op de Buldersweg en wilde de voorrangskruising oversteken. Daar zag zij een man, die op de Prinses Beatrixlaan reed, over het hoofd. De auto van de man boorde zich in de flank van de auto van de vrouw.
Hierdoor raakte het voertuig onbestuurbaar en belandde op de zijkant in het weiland.
De vrouw raakte door de klap gewond aan haar schouder en pols.
Ze kon onder begeleiding van medisch- en brandweerpersoneel zelf uit haar gekantelde auto klimmen waarna ze op de brancard werd gelegd. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond.
Beide automobilisten moesten in het kader van “Botsen is blazen” meewerken aan een ademanalyse. Deze viel voor beiden positief uit.
De verklaringen van beide bestuurders waren zo duidelijk, dat er geen verkeersongevallenanalist op hoefde te draven.
Bergingsbedrijf Leerentveld mocht de zwaar gehavende auto’s afvoeren.

Foto's / video: Henry wallinga


Hoogeveen: brand in woning; vermiste vrouw terecht (update)

Terwijl de blusgroep 2 van de brandweer van Hoogeveen nog bezig was met een autobrand in de van Goghstraat, werd gemeld, dat er brand woedde in een woning van de Sloodstraat, die onderdeel uitmaakt van een beschermde woonvorm van Promens Care.
Daar bleek in een woonkamer inderdaad brand te zijn en het vermoeden was, dat de bewoonster nog binnen was.
Donkere rook kwam uit het pand.
Extra hulpdiensten van brandweer, ambulance en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen. Ook zij werden geconfronteerd met overvolle wegen vanwege de Noorderlichtjesparade.

De bewoonster werd echter niet aangetroffen en een alarm via Burgernet werd verzonden, terwijl de brand werd bedwongen.

UPDATE:

De vrouw (59) had ‘s middags ruzie gehad met begeleiders. Korte tijd later stak ze de gordijnen in brand en ging te voet weg.
De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. De schade bleef beperkt.
De vrouw meldde zich bij een huisartsenpost.
Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: auto brandt uit voor gebouw Verslavingszorg

De brandweer van Hoogeveen kreeg vrijdagavond een melding over een autobrand op de van Goghstraat bij het gebouw van de Verslavingszorg Noord-Nederland.
De rit naar de plaats des onheils werd bemoeilijkt, omdat het centrum van Hoogeveen werd overspoeld door publiek, dat naar de Noorderlicht-jesparade kwam kijken. Ook de vrijwilligers hadden hierdoor moeite, de kazerne te bereiken.
De Ford Ka bleek niet meer te redden.

Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Donderdag 19 december 2013

Norg: mobiele viskraam in de as gelegd
Donderdag even na het middaguur werden de brandweerposten van Norg en Roden gealarmeerd voor een 'brand wegvervoer' aan het Westeind in Norg. Enkele minuten later rukte de Norger brandweer met twee voertuigen uit.
Bij aankomst bleek de dagelijks aanwezige, vertrouwde viskraam volledig in brand te staan.
Door de aanwezigheid van vijf gasflessen werd de brand voorzichtig benaderd.
Mede door het frituurvet greep het vuur snel om zich heen en de kraam viel dan ook niet te redden.
Nadat de gasflessen in veiligheid waren gebracht, kon men beginnen met nablussen.
Na ongeveer een uur was de brand geheel onder controle.
Er vielen geen gewonden.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Foto's: Arnaud Poelman
Meer foto's op: www.brandweernorg.nl


Slagharen: arrestatieteam houdt verwarde man aan
Donderdagmiddag tegen drieën werd alarm geslagen voor diverse hulpverleners, waaronder de brandweer van Slagharen e.o., ambulance-personeel en een flinke politiemacht, waaronder een arrestatieteam.
Al snel werd duidelijk, dat er een dreigende situatie was ontstaan rond een woning op de hoek van de Hoogeveenseweg en de Braambergerweg in Slagharen. De Riegshoogtendijk, Herenstraat en o.a. de Braambergerweg en de Elimmerweg werden daarom afgezet en het publiek werd uit veiligheidsoverwegingen op grote afstand gehouden.
De circa 50-jarige bewoner, die door omwonenden werd omschreven als een rustige, aardige man, was door nog onduidelijke aanleiding door het lint gegaan.
De man, die de toegang vanaf de Hoogeveenseweg tot z'n woning had gebarricadeerd, maakte een sterk verwarde indruk en zou naar verluidt een (leeg) kippenhok in brand hebben gestoken. Van het erf van de woning steeg korte tijd witte rook op.
De man gooide een -kennelijk brandbare- vloeistof over een auto, die bij de woning stond.
Hij liep daarna met mes en een witte plastic container op de leden van het AT af en gooide de vloeistof over een tweede auto en naar de politiemensen. (foto 1) .
Die reageerden door met twee pump action shotguns zeven bean bags op de man af te vuren.
Kort hierop kon de man, die door de impact van de niet-dodelijke munitie tegen de grond ging, aangehouden worden (foto 2) en kreeg de Slagharense brandweer opdracht, de situatie te beveiligen; onder meer, door de auto's af te spuiten.

Koekange: fietsster gewond door aanrijding (update)
Een vijftienjarige fietsster uit Koekange is donderdagmorgen naar een ziekenhuis in Meppel vervoerd, nadat ze letsel had opgelopen als gevolg van een aanrijding op de Noorderkanaalweg bij Koekange.
Het meisje reed rond 07:15 uur -in het donker- in westelijke richting en kwam op het punt, waar de weg van de Hoogeveense Vaart afbuigt, in botsing met de linker voorzijde en -flank van een Volkswagen Caddy bestelauto.
De in Koekange woonachtige 58-jarige automobilist kwam met de schrik vrij.
De fiets liep zware schade op.

De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Experts van Team Verkeersongevallenanalyse hebben de zaak in onderzoek.


Woensdag 18 december 2013

< Geen bijzonderheden >


Dinsdag 17 december 2013

Erica: politie zoekt bestuurster van witte bestelbus
De politie zoekt een bestuurster van een witte bestelbus in verband met het onderzoek naar de overval op juwelier Wolters in Coevorden, die op 8 november plaats vond. Na de overval was er een aanrijding tussen twee witte bestelbussen op de Verlengde Herendijk in Erica.
Mogelijk zaten de overvallers in één van de bussen en heeft de bestuurster van de andere bus hen gezien.
De vrouw reed in de richting van het Oranjekanaal.
Wie deze vrouw kent, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Emmen: tientallen tonnen piepers over de weg door gekantelde trekker met oplegger
De chauffeur van een Mercedes trekker met oplegger is dinsdagmiddag naar een ziekenhuis vervoerd, nadat hij letsel opgelopen had, toen zijn voertuig kantelde. De combinatie reed over de Emmer Rondweg in de richting van de N34, maar kwam ter hoogte van de Nieuw-Amsterdamse-straat met de rechter wielen naast de rijbaan, waarop een abrupte poging, het voertuig te corrigeren, het tegenovergestelde effect sorteerde:
de combinatie kantelde en kwam dwars over de weg tot stilstand.
Het grootste deel van de lading -zo'n veertig ton aardappelen- vloog daardoor uit de oplegger en versperde de rijbaan richting N34.
Naar verluidt heeft de trucker (een 25 jarige inwoner van De Koog, Texel) schouderletsel opgelopen.

De politie zette beide rijbanen af en leidde het verkeer richting Ter Apel om via de afrit.
De brandweer werd gealarmeerd om de uit de dieseltank lekkende brandstof op te vangen.

Voordat berger Kraal met een eigen wrecker en een telekraan van de firma Kielstra de combinatie overeind kon zetten, moest eerst de resterende lading uit de oplegger verwijderd worden. Hiervoor werd onder meer een graafkraan ingezet.
Het verkeer op de Rondweg (N391) is urenlang in beide rijrichtingen gestremd geweest - tot na de avondspits.

Vriezenveen: gewonde door ongeval op de N36
Ten gevolge van een ernstige aanrijding tussen twee personenauto's nabij Vriezenveen is vanmorgen een gewonde gevallen.
H et ongeluk gebeurde op de afrit van de N36 ter hoogte van de Almeloseweg. Eén voertuig kwam onderaan het talud in een sloot tot stilstand.
De brandweer heeft de bestuurder uit deze auto bevrijd.
De auto's waren onherstelbaar beschadigd.
Het verkeer werd tijdelijk omgeleid

Foto's: Alwin Winkel

Maandag 16 december 2013

Twist (D): verblinde automobiliste zwaar gewond na ongeval
Een 75-jarige automobiliste werd maandag rond 14:00 uur aan het einde van een dubbele S-bocht in de weg „Alt Rühlertwist“ verblind door de laagstaande zon, waardoor haar VW Fox links naast de rijbaan kwam. Daar schampte de auto een vangrail en botste vervolgens tegen een in een sloot staande boom. De auto maakte een slag in de rondte en kwam tussen twee bomen tot stilstand
De bejaarde dame kwam hierdoor bekneld te zitten in haar auto.

De brandweer van Twist bevrijdde het zwaar (maar niet levensgevaarlijk) gewonde slachtoffer, waarop ambulancepersoneel de verzorging over nam en de vrouw onder begeleiding van een noodarts naar het ziekenhuis in Meppen werd overgebracht.
De weg was tot 15:20 uur volledig afgesloten vanwege de redding, het onderzoek en de berging.
Laatstgenoemde activiteit werd uitgevoerd door Autohaus Kemper uit Meppen.


Tolbert: hennepstekken en -planten gevonden
Het Hennepteam van de politie Drenthe meldt, dat -na het nodige zoekwerk- een hennepstekkenkwekerij is gevonden in een pand aan de Leuringslaan in Tolbert.
Er werden 2.772 stekken en 100 moederplanten in beslag genomen en vernietigd.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.