Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2013 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 10 februari 2013

Emmen: dode vrouw in flat aan de Meerstraat, man gearresteerd

In een appartement op de bovenste verdieping van een flat aan de Meerstraat in Emmen is zondagavond het lichaam van een door geweld om het leven gekomen 24-jarige bewoonster gevonden.
In de woning is een even oude man gearresteerd, die ook in dit appartement woont. Hij was gewond en is eerst per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet en direkt een onderzoek gestart.
Foto's: U S Media

Geesteren: taxi brandt uit

Vanavond was een taxichauffeur onderweg naar een café/zalencentrum in Geesteren (OV), om daar klanten op te halen.
Toen hij op de Bragersweg reed, hoorde hij een knal onder de motorkap en zette de auto stil om onder de motorkap te kijken. Toen hij er onder keek, zag hij de eerste vlammen al.
Hij heeft snel de motorkap weer gesloten en de hulpdiensten gewaarschuwd.
De brandweer van Tubbergen had de brand snel onder controle en heeft met schuim nageblust.
Foto's: Kevin Sand


Zaterdag 9 februari 2013

Pesse: trein vermorzelt oldtimer Volkswagen Kever

Een vader, die zaterdagavond zijn zoontje wilde ophalen, kwam met klassieke Volkswagen Kever klem te staan op de spoorwegovergang bij de Kerkweg. Dat gebeurde, nadat hij naar rechts uitweek vanwege een tegenligger. De auto kwam met z'n rechter voorwiel naast de betonnen blokken en één van de rails klem te zitten.
De trotse eigenaar (37) trachtte wanhopig zijn klassieker te redden; zelfs toen de spoorbomen naar beneden gingen en de rode lichten en het elektronische geluidssignaal af gingen.
Nog was hij niet bereid om zijn auto op te offeren, maar een getuige wist de man weg te trekken en te overtuigen, snel en zo ver mogelijk dekking te zoeken voor de klap, die onvermijdelijk ging komen.
De klap met de trein, die richting Assen reed, was zo hevig, dat het motorblok uit de auto werd geslagen en op grote afstand op de andere spoorbaan terecht kwam. De Volkswagen bleef op de neus van de dubbeldekker van de NS hangen en zo'n halve kilometer meegesleurd.
Het treinverkeer tussen Hoogeveen en Beilen zal de nodige tijd gestremd zijn.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Slagharen: carnavalsoptocht groot succes

Groot, gevariëerd, origineel en oorverdovend: de carnavalsoptocht, die zaterdagmiddag door Slagharen trok, was weer een enorm succes.

Klik op FOTOREPORTAGE voor een twee pagina en bijna honderd foto's tellend verslag !N36: bedrijfsbus vliegt akker in; bestuurder naar ziekenhuis

Zaterdagochtend om 06:30 uur werden brandweereenheden uit Ommen en Hardenberg opgeroepen vanwege een verkeersongeval op de N36 bij Beerzerveld. Bij aankomst bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval, waarbij een bestelbus zwaar beschadigd en op de zijkant in een akker naast de N36 was komen te liggen.
De bestuurder werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat de brandweer het ambulancepersoneel bij de redding assisteerde.IJssel: binnenvaartschip aan de grond bij Zwolle

Het Duitse drooglading-binnenvaartschip Ariki is zaterdagmorgen vast komen te zitten in de IJssel ter hoogte van de Spooldersluis.
Het met hout geladen schip heeft een Poolse bemanning en was van Zwartsluis op weg naar Duitsland.
De stuurman heeft zich waarschijnlijk verkeken op de stroming in de rivier.

Voordat het schip vlot getrokken kan worden, zal waarschijnlijk eerst een deel van de lading gelost moeten worden.
De scheepvaart ondervindt geen hinder van het voorval.

Foto's: U S Media


Vrijdag 8 februari 2013

Vilsteren: nat pak voor twee dames

Een ritje in een Toyota Aygo werd vrijdagavond rond kwart over zes opeens een angstig avontuur voor twee oudere dames, toen de bestuurster bij het achteruit rijden op de Borrinkdijk -bij de kruising met de Vilsterse Allee- achterwaarts het water in reed.
De brandweereenheid, die vanuit Lemelerveld ter redding uitrukte, trof de twee nog steeds in het half boven water uit stekende voertuig aan en wist de natte en lichtelijk onderkoelde dames galant op het droge te helpen.
De twee zijn per ambulance naar huis gebracht. Ziekenhuisopname bleek niet nodig.
Berger Bé van de firma Autax takelde de onherstelbaar beschadigde Aygo uit de plomp, nadat twee in waadpak gestoken brandweermensen een strop om het dak hadden aangebracht.

Foto's: U S Media

Nieuw-Amsterdam: materiële aanrijding op de Dikkewijk OZ

Flinke schade, maar gelukkig geen letsel: dat was de balans van een aanrijding op de kruising van de Dikkewijk Oostzijde met de Verlengde Herendijk bij Nieuw-Amsterdam.
Het ongeval ontstond, toen een automobiliste van de Verlengde Herendijk de Dikkewijk op wilde rijden in de verwachting, dat de van links naderende grijze Mitsubishi af zou slaan naar de Verlengde Herendijk.
Dat bleek helaas niet het geval en de Mitsubishi raakte de Toyota in de linker flank.

De meisje, dat in de auto van de vrouw mee reed, kreeg als troost van de VOA een zogeheten good bear.
De toedracht van de aanrijding wordt uitgezocht door experts van de VOA, waarna berger Koolen, die op dat moment net klaar was met de berging op de A37, direct voor "n volgende klus aan de slag kon.
Foto's: U S Media


N34: passagiere gewond ten gevolge van kop-staartbotsing bij Erm

De volgende bergingsklus voor de mensen van Koolen liet niet lang op zich wachten: vrijdagmiddag tegen half een werden de hulpverleners gealarmeerd vanwege een aanrijding bij de afslag Erm-Sleen op de rijbaan richting Emmen.
Bij aankomst van de brandweereenheid van Sleen bleek, dat zich op de linker rijstrook een flinke kop-staartaanrijding had voorgedaan, waarbij de passagiere, die naast de chauffeur zat, flink letsel had opgelopen, toen de Rover 200, waar ze in zat, achter op een Volvo V70 klapte.
De bestuurster van de V70 kwam met de flinke schrik vrij en ook de bestuurder van de Rover en een hondje, dat in die auto zat, bleven onge-deerd.
De toedracht van de aanrijding wordt uitgezocht door experts van de VOA.
Foto's: U S Media

A37: Renault in puin slipppartij door ruk aan het stuur; bestuurster naar ziekenhuis

Het zou een drukke vrijdag worden voor de mensen van bergingsbedrijf Koolen.
Zo kwam een auto, die in de richting van Nieuw-Amsterdam reed, tegen half tien 's morgens op z'n kant in de bermsloot van de A37 tot stilstand ter hoogte van Erica, nadat de bestuurster een ruk aan het stuur had gegeven en de Renault onbestuurbaar raakte.

De Emmer brandweer knipte twee portieren weg, zodat de gewonde vrouw met zo weinig mogelijk kans op onnodig extra letsel uit het wrak bevrijd kon worden.
De onfortuinlijke automobiliste is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: U S Media

Borger: opnieuw hennepplantage opgerold

In het pand aan het Nuisveen, waar ooit een adventure / klimhal gevestigd was, bleek vanmorgen een hennepkwekerij met 3.500 planten en stekken te zijn ondergebracht; nota bene op een flinke steenworp van de kazerne van de brandweer Borger.
Daardat het dak van de hal zeer goed geïsoleerd was, smolt de er in de afgelopen nacht op gevallen sneeuw niet.
De electriciteit werd ook in dit geval buiten de meter om afgetapt.
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding bij Meld Misdaad Anoniem.

Onderste foto:
de telers waren kennelijk bezig, de capaciteit van de plantage nog aanzienlijk uit te breiden, gezien deze kweekruimte, die nog in aanbouw was...
Foto's: U S Media


Wierden: trucker bekneld onder lading betonijzer

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagmorgen even na zeven uur op de bouwlokatie voor de nieuwe brug aan de Rijssensestraat (N350) tussen Wierden en Rijssen bekneld geraakt onder een lading betonijzer van zijn eigen vrachtwagen.
Naar verluidt is het slachtoffer door medewerkers onder de lading vandaan gehaald en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.


Donderdag 7 februari 2013

Staphorst: automobiliste gewond door glijpartij op spiegelgladde weg

Een inwoonster van Punthorst, die donderdagmorgen onderweg was naar haar werk bij een woonwarenhuis in Staphorst, kwam er op vervelende manier achter, dat er nog lang niet overal gestrooid was. Haar auto slipte op de Wethouder Buitenhuisstraat in Staphorst, raakte twee bomen en kwam ondersteboven in de linker bermsloot tot stilstand, waarbij ze waarschijnlijk onzacht in kontakt kwam met de voorruit.

De brandweer verwijderde een portier om de gewonde vrouw zonder bijkomend letsel uit het wrak te kunnen bevrijden.
Berger Hooikammer kreeg hulp bij het overeind zetten van de Fiat Seicento 1100.
Foto's: U S Media


Wachtum: Golf total loss door brand

Op de carpoolplaats aan de Trambaan langs de A37 bij Wachtum, vloog woensdagavond om even voor half tien een VW Golf in brand.
Een automobilist, die langs de carpoolplaats reed, zag dat de auto in brand stond en belde direct met de alarmcentrale.
Tegen de tijd dat de blusgroep van Zwinderen arriveerde was de brand, vanwege zuurstof gebrek, inmiddels gedoofd.
Omdat de bestuurder niet aanwezig was, werd de ruit van het linker portier ingeslagen, om zo het smeulende dashboard te kunnen blussen.
Via de warmtebeeldcamera was goed te zien ,dat de auto recent geparkeerd was, omdat de motor nog een temperatuur van 30° Celsius had.
Een berger haalde korte tijd later de Golf op.
Foto: Cuzzo


Woensdag 6 februari 2013

Ommen: binnenbrand door kacheltje

De mensen van de Ommer brandweer waren woensdagavond voor een vergadering al aanwezig in het DOEK-gebouw, maar kwamen niet aan de koffie toe, omdat de pagers meldden, dat er brand woedde in een woning aan de Vermeerstraat op het industrieterrein.
Een geluk bij een ongeluk dus, want de bemanningen zaten nu in no time in de voertuigen en konden snel vertrekken.
De brand, die was ontstaan door een kacheltje, dat na het verwarmen van een badkamer in een bergruimte was weggezet, was snel onder controle, maar uit de hoeveelheid door vuur en rook aangetast materiaal, die naar buiten werd gebracht, moet het brandje wel de nodige schade hebben veroorzaakt.
Foto's: U S Media


Dinsdag 5 februari 2013

Zeegse: brandweer redt vakantiewoning

Dinsdagmiddag rond half vijf werd er alarm geslagen in verband met een schoorsteenbrand aan de Dennenlaan in Zeegse.
Hierop werden de brandweerkorpsen van Vries, Zuidlaren en de brandweer van Assen met een hoogwerker gealarmeerd.
Omdat het perceel zich midden in het bos bevindt moest het bluswater over grote afstand worden aangevoerd.
De brandweer van Zuidlaren, die snel en als eerste ter plaatse was, kwam al gauw tot de ontdekking, dat naast een houtkachel ook de serre inmiddels brandde.
Door een snelle inzet van de Zuidlaarder boys werd voorkomen, dat de vakantiewoning geheel verslonden werd door het vuur.
De brandweer van Vries zorgde voor de waterwinning, maar de hoogwerker uit Assen kon retour kazerne, omdat er op het zeer smalle bospad geen ruimte was voor het opstellen. Ook de dompelpomp van Zuidlaren kon onverrichter zake retour kazerne.

De schade bleef beperkt tot de serre en er was enige rookschade in de rest van woning.


Mariënheem: uitslaande brand bij veehouderij

Er werd al snel groot alarm geslagen na de eerste melding, die even voor half vier werd uitgegeven en waarin gewag werd gemaakt van brand in een stal van een veehouderij aan de Raamsweg in Mariënheem bij Raalte.
Dat gebeurde niet alleen, omdat zo'n kleine honderd pinken en varkens bedreigd werden door de uitslaande brand, maar ook omdat er hoog-spanningskabels in de onmiddellijke nabijheid aanwezig waren, er een rietgedekte woning nabij het gebouw stond.
Bovendien vormde de aanvoer van voldoende bluswater in eerste instantie een probleem en vresd e men, dat er er mogelijk asbest uit het dak van de stal vrij kwam. (Dat laatste bleek niet het geval)

Voor zover bekend konden alle dieren bijtijds uit de stallen in veiligheid gebracht worden. Ze werden met een veewagen met aanhanger wegge-bracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend gemaakt.

Emmen: opnieuw hennepplantage ontdekt

De politie heeft rond het middaguur een hennepkwekerij opgerold, die in een bedrijfspand aan de Bokslootdwarsweg in Emmen ondergebracht was. Er stonden volgens de politie zo'n twaalfhonderd planten.
Naar verluidt is de 41-jarige bewoner van de aangrenzende woning en tevens huurder van de bedrijfsruimte aangehouden ter verhoor.
De kwekerij is geruimd; de stroomvoorziening werd later in de middag door monteurs van Enexis afgesneden.
Foto: U S Media

Uelsen: bij brand omgekomen man waarschijnlijk de zoon van de huurster

Het stoffelijk overschot, dat in de nacht van zaterdag op zondag door de brandweer werd gevonden in een uitgebrande camper op camping Heideruh aan de Fasanenweg in Uelsen (D), blijkt uit sectie, dat van een man te zijn.
Het gaat waarschijnlijk om de 44-jarige Nederlandse zoon van de huurster (70), die de woensdag ervoor door zijn moeder naar de camping gebracht is en daar enkele dagen alleen zou verblijven.
Uit DNA-onderzoek moet blijken, of het inderdaad om de 44-jarige zoon het geval is.
Het slachtoffer is waarschijnlijk overleden ten gevolge van rookgasinademing.
De oorzaak van de brand is tot dusver nog niet vastgesteld.
Foto: U S Media


Hardenberg: hoge boete voor provincie vanwege dood brugwachter

De provincie Overijssel is door de Arbeidsinspectie een boete van € 22.000 euro opgelegd vanwege het ongeval, waarbij een brugwachter om het leven kwam, omdat er onvoldoende aandacht was voor de veiligheidsvoorschriften. De boete is inmiddels betaald.

De 56-jarige brugwachter -een inwoner van Emmen- overleed op maandagmiddag 25 juni 2012 bij de ophaalbrug over het Overijssels Kanaal
"Almelo-De Haandrik" tussen de Klinkerweg en de Emtenbroekerdijk in Hardenberg.
Het ongeval gebeurde, toen de brug omhoog ging en de man tussen een contragewicht en een staander van de brug bekneld raakte.
Uit het onderzoek bleek, dat de man de geopende brug niet heeft vastgezet met de veiligheidspal.
Foto: U S Media


Maandag 4 februari 2013

Koekange: twee gewonden door botsing op de Prinsesseweg

Op de Prinsesseweg in Koekange vond maandagavond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s.
De bestuurder van een Mitsubishi Space Star kwam vanuit een doodlopende weg en verleende geen voorrang aan een Renault Clio.
Het ongeval vond plaats vlak over de spoorwegovergang.
Beide bestuurders raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Medewerkers van het Team Verkeersongevallenanalyse onderzochten het ongeval.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


N34: APK niet meer nodig...

Het was even schrikken voor de twee inzittenden van en VW Golf, die maandagmiddag van Coevorden op weg waren naar Hardenberg, waar de auto APK gekeurd zou worden. Ze waren nog maar enkele kilometers ver, toen net voorbij Holthone de vlammen opeens onder het dashboard vandaan kwamen.
De twee brachten zichzelf in veiligheid, maar hadden tevens de tegenwoordigheid van geest, de deuren dicht te gooien, zodat het vuur bij gebrek aan zuurstof gesmoord werd.
Bovendien slaagden ze er in, de minpool van de accu af te koppelen, zodat de kortsluiting geen spanning meer kreeg.
Toen de blusploeg uit Gramsbergen arriveerde, was de brand daardoor al zo goed als uit en was er alleen nog wat nabluswerk en controle met de warmtebeeldcamera nodig. Het interieur was echter dermate zwaar beschadigd, dat de achttien jaar oude auto onherstelbaar was.

De bestuurder regelde zelf zijn afsleep, hoewel de kosten van berging ook bij een WA-verzekering van een auto inbegrepen zijn, zonder dat dat van invloed is op de no-claimkorting.
Foto's: © U S Media

N36: vrachtwagencombinatie van de weg bij Diffelen

Maandagmorgen werd alarm geslagen vanwege een ongeval, dat zich op de N36 ter hoogte van Diffelen had voorgedaan.
Volgens de eerste berichten zou er een vrachtwagen geschaard zijn en waren meerdere auto's op dat voertuig in gereden.
Het recept voor een ravage dus, maar het bleek tot op zekere hoogte mee te vallen: de chauffeur van trekker met oplegger, die onderweg was naar Norit in Klazienaveen, was net de kruising met de afslagen naar Beerze en Mariënberg gepasseerd, toen hij in de flauwe bocht 800 meter verderop een blackout kreeg en rechtdoor reed.
De oplegger kantelde aan de westzijde van de weg een droge sloot in en verloor daar een klein deel van de 23 ton turf uit de container.
Twee automobilisten, die met drie passagiers op weg waren naar Almelo vanwege een begrafenis, moesten plotseling remmen, waardoor een kop-staartaanrijding ontstond, maar gelukkig bleven alle betrokkenen -inclusief de 55-jarige trucker- ongedeerd.

De N36 werd afgesloten tussen de N34 en de afslag Beerze, waarna berger Autax de twee beschadigde personenauto's ophaalde en berger Wolves met de tijdrovende berging van de vrachtwagencombinatie kon beginnen, hoewel de lading turf eerst met een graafmachine uit de oplegger gelost moest worden.
Nadat dat gebeurd was en de aandrijfas was verwijderd, werd de combinatie voorzichtig overeind getrokken door twee wreckers, waarbij twee graafmachines goed van pas kwamen voor de stabilisatie. Rond half drie stonden de total loss trekker en de oplegger veilig in de berm.
Foto's: © U S Media

A28: "aanrijding letsel" blijkt "kop-staartje zonder"

Op het Knooppunt Hoogeveen vond maandagmorgen rond acht uur tijdens de drukke ochtendspits een kop-staartaanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Er zou volgens de persalarmering letsel bij ontstaan zijn.
Eén van de bestuurders werd in de ambulance onderzocht, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek overbodig.
Een Peugeot 206 moest worden weggesleept door berger Kraal.
De bestuurder van het andere -licht beschadigde- voertuig kon zijn weg vervolgen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Zondag 3 februari 2013

Uelsen: brandweer vindt stoffelijk overschot na brand in camper

De brandweer van Uelsen rukte in de nacht van zaterdag op zondag met 25 man en vijf voertuigen uit naar camping "Heideruh" aan de Fasanen-weg in Uelsen, waar een kampeerwagen in brand stond.
Men trof daar tijdens het bluswerk een stoffelijk overschot aan in de volledig uitgebrande camper. Volgens getuigen zou het om een vrouw gaan.
De politie is direct een onderzoek begonnen.
De identiteit van de dode en de oorzaak van de brand zijn tot dusver nog niet bekend gemaakt.
De materiële schade wordt geschat op twaalfduizend Euro.
Foto's: U S Media


Nieuwlande: dronkenmansrit eindigt in tuin

Een 24-jarige automobilist uit Elim leverde zaterdagnacht het bewijs, dat alcohol en autorijden niet samen gaan.
De man had stevig gedronken, maar was desondanks achter het stuur van zijn auto gestapt.
Op de Brugstraat in Nieuwlande ging het mis: de auto raakte finaal uit de koers, ramde een lantaarnpaal en enkele verkeersborden, reed door een heg, ploegde door de de tuin van een woning, plette een brievenbus en kwam uiteindelijk tot stilstand.

De bestuurder en zijn passagiers bleven wonderwel ongedeerd.
De alcoholanalyse kwam uit op ruim 1.7 promille (765 ugl): meer dan drie keer het maximum.
De man verklaarde, dat hij was uitgeweken voor ‘iets’, dat voor de auto was gesprongen.
Zijn rijbewijs is ingeruild voor een proces-verbaal.

Foto's : Cuzzo


Goor: nachtelijke schoorsteenbrand vlot bedwongen

Zaterdagavond precies om middernacht werd er een schoorsteenbrand gemeld aan de Merelstraat in Goor.
Een tankautospuit van brandweer Goor en de hoogwerker van brandweer Rijssen rukten uit.
Gelukkig bleek het te gaan om een kleine brand.
De brandweer heeft de schoorsteen geveegd en de woning geventileerd.
Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.


Zaterdag 2 februari 2013

Emlichheim: drie vrouwen gewond bij verkeersongeval op de Mühlenstrasse

Zaterdagmiddag vielen bij een ongeval op de Mühlenstraße in Emlichheim drie gewonden.
De 78-jarige bestuurster van en Nederlandse  Suzuki Alto wilde van en parkeerplaats ter hoogte van de kapsalon de Mühlenstraße op rijden, maar zag daarbij een van achteren komende VW Golf, bestuurd door een 39-jarige vrouw, over het hoofd, hetgeen tot een botsing leidde.

De 79-jarige vrouw, die de Suzuki bestuurde, liep zwaar letsel op; haar 69-jarige passagiere raakte licht gewond, net als de vrouw in de VW.
De Nederlandse vrouwen werden per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.

Hollandscheveld: schoorsteenbrand aan de Ritmeesterweg

Er werd zaterdagmiddag flink alarm geslagen, nadat er verontrustende telefoontjes bij de meldkamer in Drachten binnenkwamen: de vlammen zouden naar verluidt al uit het dak slaan ten gevolge van een schoorsteenbrand in een woning aan de Ritmeesterweg in Hollandschveld.
Opschaling naar 'middelbrand" was dus een logisch gevolg. Naast de hoogwerker en de watertankwagen van de Hoogeveense brandweer werd ook de blusgroep De Krim opgeroepen, die ondanks de afstand binnen tien minuten al arriveerde.
Van een uitslaande brand bleek echter geen sprake; wel van flinke hitte- en rookontwikkeling uit het rookkanaal.
De buren van de bewoonster hadden de open haard al gedoofd met een emmer zand; de vrouw is vanwege rookinadening in een ziekenhuis nagekeken. Terwijl twee man uit Hoogeveen het rookkanaal van boven af veegden, nam de ploeg uit De Krim de open haard onder handen.
Foto's: U S Media

Zwolle: "auto te water"

Een automobilist is vrijdagavond met zijn auto bijna te water geraakt aan de Havezathenallee.
De man kon zijn auto niet meer onder controle houden, botste tegen een lantaarnpaal en kwam vlak boven een slootje tot stilstand.
Bij de politie kwam de melding rond 22:00 uur binnen.
Gezien de aard van de melding werden ook de brandweerkorpsen van Zwolle en Hasselt opgeroepen. De man kon onder begeleiding van het medisch personeel uit zijn auto stappen en plaatsnemen in de ambulance voor een onderzoek. Voor de brandweer was er niets te doen.

Tijdens het onderzoek in de ambulance bleek, dat de man geen letsel had opgelopen bij zijn uitstapje, maar hij moest een blaastest ondergaan, omdat het vermoeden bestond, dat hij onder invloed was.
De uitkomst van de blaastest was aanleiding, om de man over te brengen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.
Zijn beschadigde auto werd ondertussen door bergingsbedrijf Leerentveld uit de berm getrokken en tijdelijk gestald bij het bedrijf.
De uitslag van het onderzoek is momenteel nog niet bekend.


Vrijdag 1 februari 2013

Coevorden: brand in papiercontainer voetbalclub

Vrijdagavond brak er brand uit in een oud-papiercontainer van de voetbalvereniging Germanicus aan de Sportlaan.
De brand werd even na achten ontdekt door een voorbijganger, die zag, dat er rook uit de container kwam.
Enkele vrijwilligers, die in pand van Germanicus aanwezig waren, hebben getracht , de brand te blussen, maar moesten hun poging vroegtijdig staken vanwege de rookontwikkeling.
De inmiddels gealarmeerde brandweer maakte het karwei af. De container bleek gelukkig nog niet volledig gevuld te zijn.
Hoewel de container in het verleden al vaker doelwit is geweest van brandstichters, is het nu nog niet zeker, of dit vanavond ook het geval was.

Enschede: riskante hennepkwekerij ontdekt in de van Leeuwenhoekstraat

Donderdagavond is een gevaarlijke hennepkwekerij ontruimd in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat.
Medewerkers van een energiebedrijf, die rond 22:00 uur onderzoek deden naar een grote stroomstoring, roken bij dit pand een sterke wietlucht en waarschuwden de politie. Die doorzocht het leegstaande pand en trof in de kelder een hennepkwekerij aan met 280 planten.

De elektriciteit werd rechtstreeks van de hoofdkabel afgetapt en wel op zo'n manier, dat het ernstig gevaar voor kortsluiting en brand opleverde.
Daarom werd de kwekerij onmiddellijk ontruimd en de planten en apparatuur werden vernietigd.
Er wordt onderzoek gedaan naar de eigenaar van de hennepkwekerij.
De kwekerij had overigens niets te maken met de stroomstoring.
Foto: U S Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.