Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2013 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 24 februari 2013

Enschede: opnieuw winkelcentrum afgebrand

Zondagnacht brak brand uit in één van de zes bedrijven, die in winkelcentrum de Posten in Enschede gevestigd zijn.
Omstreeks 04.15 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege brand in een schuur aan de Posten, maar bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand in het winkelcentrum.
De brandweer stelde als prioriteit, uitbreiding van de brand naar de supermarkt te voorkomen, hetgeen lukte.
De andere vijf bedrijven zijn dusdanig beschadigd, dat ze als verloren mogen worden beschouwd.
De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. In verband hiermee zijn dertien woningen van de Oldenkottenbrink en Holthuizenbrink ontruimd en 28 bewoners tijdelijk zijn opgevangen in verzorgingshuis de Posten. Locoburgemeester Wallinga hield hen op de hoogte.
Allen konden rond 09:30 uur weer terug naar hun woning.
Door de rookontwikkeling ondervonden overige omwonenden hinder van stank. Hen werd geadviseerd, ramen en deuren te sluiten.
De brandweer verrichte continu metingen naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Er werden geen concentraties gemeten, die gevaarlijk waren voor mens en dier.
Om 10.30 uur gaf de brandweer het sein "brand meester".
De brandweer zette zo'n veertig brandweermensen uit Enschede en Hengelo in en vier tankautospuiten, plus twee hoogwerkers.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar.


Wilsum (D): Nederlandse auto in puin na slippartij op de B403

Zondagmorgen werd de brandweer van Wilsum gealarmeerd in verband met een verkeersongeval op de B403 tussen Wilsum en Emlichheim.
Een Nederlandse personenauto was op het met sneeuw bedekte wegdek geslipt en achterwaarts in een sloot tot stilstand gekomen.
Toen de brandweer met vijftien man arriveerde, waren politie en ambulance al ter plaatse.

Omdat het slachtoffer, dat achter in de auto lag, mogelijk rugletsel had opgelopen, werd het dak van de auto weggeknipt met hydraulische redapparatuur, om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen bergen.
De uitruk nam anderhalf uur in beslag.
Foto's: Björn Züter - Feuerwehr Wilsum


Dalerpeel: joyriders rijden vaart in

Een knaap van veertien en een van vijftien -beiden uit Coevorden- zijn in de nacht van zaterdag op zondag met een "geleende" auto de vaart langs de Dorpsstraat in Dalerpeel in gereden met een auto. De jongste van de twee had de auto van zijn moeder zonder haar toestemming meegeno-men.
Hij reed op de Dorpsstraat in Dalerpeel richting de Nieuwe Krim, maar verloor de macht over het stuur, reed door de struiken naast de rijbaan en belandde met de auto in het water.
Het duo kon zelf uit de auto komen en sloeg op de vlucht. De gealarmeerde politie kon het tweetal bij de kruising met de Oranjestraat aanhouden
Ambulancepersoneel heeft de jongens gecontroleerd, maar ze waren ongedeerd. Ze zijn in een politiecel opgesloten voor verhoor en worden beschuldigd van joyriding.
De inzet van een Mobiel Medisch Team kon geannuleerd worden.
Berger Koolen wist de onherstelbaar beschadigde Peugeot 107 uit het water te vissen.
Foto's: U S Nedia

Zaterdag 23 februari 2013

A50: waarschuwingsschot bij aanhouding

Zaterdagmiddag heeft de politie op de afrit Heerde-Zuid van de A50 drie mannen aangehouden na een melding van een bedreiging eerder die middag in Zwolle.
Rond 14.45 uur kreeg de politie een melding, dat in Zwolle een man was bedreigd door drie mannen, waarbij sprake was van een vuurwapen. De drie mannen zijn na de bedreiging weggereden in een auto.
De politie is op zoek gegaan naar de auto en trof de -stilstaande- wagen rond 16.15 uur aan op de afrit Heerde-Zuid van de A50.
In de auto zaten drie mannen. Omdat bij de melding sprake was van een vuurwapen werd een zogeheten uitpraatprocedure opgestart.
Omdat niet alle drie hierop reageerden, is daarbij een waarschuwingsschot gelost. Hierop stapten de mannen uit en konden ze worden aangehouden. Het betreffen een 21-jarige man uit de gemeente Ommen, een man van 27 uit de gemeente Franekeradeel en 25 jarige Leeuwardenaar. Zij zijn voor nader onderzoek in de cel gezet

Giethoorn: brand in rieten dak van woning

Bij een woning aan de Beulakerweg in Giethoorn brak zaterdagmorgen brand uit in het rieten dak; waarschijnlijk door oververhitting van het schoorsteenkanaal.
Door een snelle binnenaanval kon de brandweer uitbreiding van de brand voorkomen, maar daartoe moest een flink deel van het rieten dak worden verwijderd. De bewoners konden het pand bijtijds verlaten.
De woning heeft ook grote schade opgelopen door de rook en het bluswater

Dwingeloo: auto tegen boom: automobiliste ernstig gewond

Een 41-jarige inwoonster van Dwingeloo heeft zaterdagmorgen tegen half tien naar het zich laat aanzien ernstig letsel opgelopen, toen ze op de Stroovledder met haar Opel Meriva tegen een boom in de linker berm tot stilstand kwam. Het eenzijdige ongeval gebeurde ruwweg halverwege de Dwingelerweg en de Veldslagen -hemelsbreed gezien- op circa een kilometer van de woning van het slachtoffer.
Een tractorbestuurder, die even verderop reed, ontdekte het ongeval en waarschuwde de hulpverlening via 112.

De vrouw werd door de brandweer van Dwingeloo uit het wrak bevrijd en bij de ambulance gestabiliseerd, waarna ze met de ziekenauto met spoed naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen is vervoerd. Ook een Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse in actie.
Twee verkeersongevallenanalisten stelden sporen veilig ten behoeve van het proces verbaal.
De onherstelbaar beschadigde Opel werd na het onderzoek opgehaald door berger Leerentveld.
Foto's: U S Media


Vrijdag 22 februari 2013

Noordscheschut: man rijdt met gestolen auto tegen gevel tijdens achtervolging

Een dertigjarige Emmenaar is vrijdagmorgen met zijn auto tegen de gevel van een woning aan de Drostenraai in Noordscheschut gebotst. Agenten wilden hem controleren, omdat hij geen gordel droeg, maar de man negeerde een stopteken en probeerde aan de politie te ontkomen.
Uiteindelijk botste hij tegen de woning en kon hij worden aangehouden.
De Citroën Saxo, waar hij in reed, bleek in december 2012 in Emmen te zijn gestolen.
Het Team Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Collendoorn: twee gewonden bij botsing tussen lijnbus en bedrijfsauto (update)

Vrijdagmorgen omstreeks half tien werd er alarm geslagen, nadat bij de alarmcentrale berichten binnenkwamen over een zware aanrijding op de Jachthuisweg (N343), waarbij een Transit Connect bedrijfswagen en een lijnbus van vervoersonderneming Syntus betrokken waren.
Hierop rukten onder meer meerdere politie-eenheden, de blusgroep Slagharen, het HV-voertuig uit Hardenberg en meerdere ambulances uit.
Men trof nabij de kruising met de Luggersweg en de Kroondijk een ravage aan. De bedrijfsauto lag op zijn linkerzij; de lijnbus was de noordelijke berm in geschoten en deels over een slootje bijna een bosperceeltje in gereden.

De bestuurster van de bedrijfsauto wilde van een bushalte over de dubbele doorgetrokken streep keren om terug te rijden in de richting van Lutten en zag de van achteren naderende bus niet aankomen.
De Transit werd vol in de linker flank gegrepen en kantelde, waarbij de bestuurster (een 23-jarige inwoonster van Vriezenveen) verwondingen opliep. Ook de buschauffeur (59 jaar, uit Linde (Dr.) liep letsel op. Beiden zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Gelukkig vervoerde de bus ten tijde van de aanrijding geen passagiers.

De omstandigheden rond het voorval werden uitgebreid onderzocht door experts van het Team Verkeersongevallenanalyse IJsselland.
De lijnbus werd geborgen door de firma Wielsma; de bedrijfswagen door de firma De Jonge uit Elim.
Het verkeer op de Jachthuisweg kon de ongevalslokatie passeren via de parallelweg.
Foto's: U S Media


Geesteren: geluk bij een ongeluk

Vrijdagmorgen omstreeks 08.30 uur heeft er op de Vriezenveenseweg in Geesteren een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een automobiliste uit Geesteren reed in de richting van Vriezenveen, maar slipte ter hoogte van de Greftenweg.
De auto dook aan de linkerkant van de weg een sloot in en sloeg over de kop.
Tijdens de rol drong een spoorbiels, die als afrastering dienst deed, aan de passgierskant de auto binnen en kwam er door het het dak weer uit.
De bestuurster is op eigen kracht uit de auto gekropen en door ambulance personeel omderzocht op verwondingen.
Na onderzoek bleek, dat de vrouw een engeltje op haar schouder heeft gehad, want ze had geen verwondingen overhouden aan de rol.
Foto's: U S Media


A37: Audi-bestuurder overlijdt na botsing met trailer

Even 26-jarige Nederlander, die het Duitse Haren woonde, is vrijdagochtend even na half zeven om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A37 ter hoogte van Geesbrug.
De man reed van knooppunt Holsloot in de richting van Hoogeveen, toen hij achter op een trailer van een vrachtwagencombinatie klapte, die waaarschijnlijk met relatief lage snelheid vanaf de parkeerplaats Zwinderscheveld invoegde.
De Audi kwam half onder de oplegger, die door een Bulgaarse trekker getrokken werd terecht en kwam honderd meter na het botspunt tot stilstand. De automobilist is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.
De snelweg is vanaf knooppunt Holsloot geruime tijd afgesloten geweest voor VOA-onderzoek en bergings- en opruimwerkzaamheden.
De totaal vernielde Audi werd door berger Koolen uit Emmen opgehaald; de vrachtwagencombinatie, die 24 ton papier vervoerde, kon zelfstandig rijden , maar de zwaar geschokte chauffeur werd naar het politiebureau in Hoogeveen gebracht ter verhoor.
Foto's: U S Media en Cuzzo


Donderdag 21 februari 2013

Oosterhesselen: twee inzittenden naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval op de Klenkerweg

Donderdagmiddag tegen vijven kwamen de hulpverleningsdiensten in actie, nadat gemeld werd, dat zich op de Klenkerweg -vlak voor het begin van de bebouwde kom van Oosterhesselen- een eenzijdig ongeval had voorgedaan.
Het bleek al snel, dat er twee gewonden waren gevallen: een man (73) en een vrouw van 72, die in een Volkswagen Golf zaten, toen deze auto rechts van de weg een boom schampte en tegen een tweede tot stilstand was gekomen.
De twee slachtoffers zijn in eerste instantie opgevangen in een huisartsenauto en later naar ambulances overgebracht.
De brandweereenheid, die vanuit Zweeloo uitgerukt was, hoefde geen levensreddend werk te verrichten.
De vrouw, die de auto bestuurde, is mogelijk in slaap gevallen.
De onherstelbaar beschadigde, vijf jaar oude VW Golf Plus werd door berger de Jonge uit Elim opgehaald.
Foto's: U S Media

Woensdag 20 februari 2013

Hoogeveen: benzinedief gearresteerd

De politie hield dinsdagavond een 29-jarige Hoogevener aan, die op donderdag 14 februari bij een tankstation aan de Schutstraat getankt had zonder te betalen. Hierbij maakte hij gebruik van een auto van een familielid, die hij voorzien had van gestolen kentekenplaten.
En politieman herkende de dader op de door het tankstation beschikbaar gestelde beelden herkende.
De Hoogevener bekende de diefstal van de benzine en de kentekenplaten

Dedemsvaart: brandje op dak zorgcentrum Avondlicht

De meldkamer nam geen enkel risico en stuurde woensdagmiddag een brandweer- en meerdere politie-eenheden met de hoogste prioriteit naar Zorgcentrum Avondlicht aan de Tjalk, nadat daar tijdens dakdekkerswerk op het dak een brandje in isolatiemateriaal was ontstaan.
Bij aankomst van de eerste brandweerwagen uit Dedemsvaart bleek het brandje echter al door de dakdekkers gedoofd, maar er hing er wel een rooklucht in het gebouw.
Na controle met een warmtebeeldcamera op en in het pand konden de tankautospuit uit Dedemsvaart en de hoogwerker terug naar hun standplaats.
Foto's: U S Media
Meeer foto's op de site van de brandweer Ommen-Hardenberg

Hardenberg: zware schade door aanrijding op de Haardijk

Woensdagmorgen rond de klok van tienen raakten twee auto's zwaar beschadigd ten gevolge van en fikse kop-staartaanrijding op de Haardijk ter hoogte van boomstamrestaurant Heemse.
De uit Nieuwleusen afkomstige bestuurder van de achterste auto reed vol op de achterzijde van een een voor het verkeerslicht gestopte Toyota Prius (bestuurd door een vrouw uit Tilburg), toen zijn voet van het rempedaal af schoot en op het gaspedaal belandde.
Zijn auto liep hierdoor onherstelbare schade op en aan de Toyota zal het nodige hersteld moten worden, voordat de auto weer veilig de weg op kan, maar de bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Berger Autax haalde de auto's, die voor de veiligheid naar de parkeerplaats van het rstaurant waren gereden, op.
Foto's: U S Media


Enschede: identiteit gevonden man nog steeds een raadsel (Update)

De politie kon de identiteit van de man, die maandag is gevonden in het water bij een natuurgebied bij de Lonnekermeerweg, tussen Enschede en Hengelo, niet achterhalen. Daarom werd besloten om een foto van deze man openbaar te maken.

De politie hoopte, dat er mensen zijn die op basis van de foto duidelijkheid konden verschaffen over de identiteit van deze man, die nog steeds in zorgwekkende toestand verkeert. Hoe hij te water is geraakt, is niet duidelijk.
Er zijn geen aanwijzingen, die wijzen op een misdrijf. De politie sluit in deze fase echter nog geen enkel scenario uit.

UPDATE:
De gevonden man blijkt een 69-jarige man uit Hengelo te zijn.
Naar aanleiding van de foto heeft de familie van de man zich woensdagochtend bij de politie gemeld


Dinsdag 19 februari 2013

Dedemsvaart: alerte buurman blust uit de hand lopende brand in kachel

Het is aan de oplettendheid van een buurtbewoner te danken, dat de een beginnende brand in een speksteenkachel niet uit de hand liep.
De man ontdekte dinsdagmiddag een forse rookontwikkeling uit de schoorsteen van de dubbele woning aan het Rheezerend, op een steenworp van zijn eigen huis. De rook dreef van het Rheezerend naar de Tottenhamstraat en belemmerde het verkeer.
Hij wist de brand in de bak van de speksteenkachel met zand en zout te doven, voordat de vlammen verder om zich heen kon grijpen.
Dat bleek afdoende: de Slagharense brandweer kon in de woning met een korte controle volstaan.
Uit de check vanaf de hoogwerker bleek verder, dat de schoorsteen schoon was.
Foto's: U S Media

Zwolle: politieman gewond na val van ladder hennepplantage

In Zwolle is dinsdagmorgen een politieman gewond geraakt, toen hij tijdens een onderzoek naar een hennepkwekerij van een ladder viel.
De politie was die ochtend bezig met een onderzoek naar hennepkwekerijen in Zwolle en stelde op een bedrijfsterrein aan de Eiffelstraat een onderzoek in. Men vermoedde, dat er op de eerste verdieping van een pand een hennepkwekerij werd geëxploiteerd.
Een politieman klom op een ladder om door het raam te kijken of er hennepactiviteiten plaatsvonden.
Door nog onduidelijke oorzaakviel hij van een hoogte van 2.5 à 3 meter. Het slachtoffer is met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis.
In het aangrenzende pand werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
Er was niemand aanwezig en het onderzoek naar degene, die de kwekerij exploiteerde, wordt voortgezet.

Maandag 18 februari 2013

Zuidwolde: Fiat frontaal tegen boom; bestuurder gewond

Maandag halverwege de avond is op de Hoogeveenseweg tussen Zuidwolde en Hoogeveen een Fiat Punto bij een eenzijdig ongeval met hoge snelheid tegen een boom gereden.
De auto schampte een boom en knalde daarna voluit met de rechtervoorkant tegen de volgende boom.
Door de klap kwam de Fiat achterstevoren en volledig vernield -deels op het wegdek, deels in de berm- tot stilstand.

De bestuurder (25, uit Hoogeveen) is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Experts van het Team Verkeersongevallenanalyse onderzochten de sporen om de oorzaak te achterhalen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Oplichtingsmail "namens de politie"

De politie ontving maandag 18 februari diverse meldingen van mensen, die een mail ontvingen met daarin het dwingende advies om geld van hun eigen rekening over te schrijven naar een speciale 'derden'rekening.
De politie heeft geen enkele betrokkenheid bij deze mail en waarschuwt iedereen, die deze mail ontvangt, niet in te gaan op de gevraagde acties.

In deze mail worden geadresseerden gewaarschuwd, dat hun pinpas mogelijk is gebruikt bij een pinautomaat, waar skimmingapparatuur is geplaatst. Vervolgens wordt hen verzocht de politie te helpen bij het onderzoek.
Hiervoor moet het gehele saldo van de rekening, op één euro na, overgemaakt worden op een speciaal hiervoor beschikbaar gestelde nummer 430519036.
De ontvangers van de mail mogen volgens het bericht daarna 48 uur lang geen gebuik maken van hun bankrekening.
Tot slot vermeldt de afzender, dat er geen pincode of bankgegevens wordt gevraagd en dat als men niet meewerkt, de rekening kan worden geblokkeerd en men tevens kan worden gezien als verdachte.
U wordt verzocht om bij de politie aangifte te doen als u slachtoffer bent geworden van deze oplichting.
De politie onderzoekt, wie er achter zit.

Dedemsvaart: kind bekneld achter verwarmingsbuizen

Maandagmiddag omstreeks kwart over drie werd de brandweer van Dedemsvaart en Ommen, alsmede politie en ambulance gealarmeerd vanwege een "ongeval letsel", dat in een woning aan De Pitrus in Dedemsvaart was gebeurd: een kind was bekneld komen te zitten achter twee verwarmingsbuizen.
Het jongetje was op een of andere manier tussen de verwarmingsbuizen en de muur gekropen, maar kon er niet meer achter vandaan komen en raakte even in paniek.
Hoewel de verwarming aan stond, waren de buizen gelukkig niet heet.

Met vereende krachten lukte het, de buizen iets naar voren te trekken en nadat het kind op verzoek van de Dedemsvaartse brandweerlieden een 'koprol' had gemaakt, lukte het, het lijfje aan de goede kant van de verwarming te krijgen.
De schrik zat er nog wel een beetje in, maar toen het jongetje van de brandweer een 'good bear' in brandweeruniform kreeg, was het leed snel geleden.
Het ambulancepersoneel heeft het jongetje voor alle zekerheid nog even gecontroleerd: letsel was er gelukkig nauwelijks te bekennen.
Foto: U S Media

Balkbrug: politie zoekt daders mishandeling

Zondag 17 februari zijn omstreeks 03:30 uur twee jongens ernstig mishandeld in een horecazaak aan de Meppelerweg in Balkbrug.
Toen één van hen tegen iemand opliep, ontstond er ruzie.
Buiten zochten de verdachten opnieuw de confrontatie, waarbij de jongens, een 17-jarige jongen uit Geeuwenbrug en een 19-jarige jongen uit Dwingeloo, gewond raakten.
De negentienjarige werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.
De daders reden weg in de richting van Dedemsvaart in een donkerkleurige Ford Focus.
Heeft u meer informatie voor de politie? Bel dan met 0900-8844.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.