Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2013 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 3 maart 2013

Elim: Honda Accord brandt volledig uit op de Schoonhovenweg

Een inwoner van Hoogeveen, die zondagavond in zijn blauwe Honda Accord Sedan via Hollandscheveld in de richting van Elim reed, merkte onderweg, dat er iets goed fout ging: de motor haperde en de dashboardlampjes knipperden o.a., maar tot zijn schrik sloegen kort daarop de vlammen al onder het instrumentenpaneel vandaan. Hoog tijd om de in 2001 gebouwde japanner aan de kant te zetten en 112 te bellen!

De eerste melding (21:24 uur) voor de brandweer gaf aan, dat het voertuig aan de Schoonhovenweg in Elim stond, maar de op hun komst wachtende bestuurder van de Honda hoorde de sirenes van de Hoogeveense brandweer even later weer in de verte verdwijnen.
De oproep voor de blusgroep van De Krim was inmiddels geannuleerd, zodat alleen het knetteren van de hoog oplaaiende vlammen en het zo nu en dan ontploffen van de banden de stilte van het bosrijke gebied verstoorden.

Toen de tankautospuit en de watertankwagen om 21:42 uur arriveerden, werd duidelijk, dat men in de kazerne te horen had gekregen, dat de brand zou woeden op de Marten Kuilderweg.
Voor de auto maakte het echter niets uit: lang voordat de brandweer arriveerde, stond het voertuig al volledig in brand.

Nadat de laatste vlammen gedoofd waren, haalde berger Kraal het uitgebrande autowrak op.
Foto's: U S Media


Holten: twee gewonden bij ongeval op de Dijkerhoekseweg

Zaterdag tegen middernacht deed zich een verkeersongeval voor op de Dijkerhoekseweg in het buitengebied van Holten.
Een Opel Corsa, die uit de richting van de Espelodijk kwam, raakte rechts van de weg en sloeg tegen twee bomen, waarvan er één volledig afbrak. De auto kwam op de kop aan de andere kant van de weg tot stilstand.

Politie- en ambulancepersoneel ontfermde zich over de slachtoffers (twee achttienjarige jongens uit Holten en Deventer), die na stabilisatie zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is een bloedproef van beiden genomen om te zien, of er alcohol genuttigd was.
De verkeersongevallenanalyse-dienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
Berger Wolves heeft de totaal verwoeste Opel Corsa geborgen, waarna de weg rond 02:00 uur vrij werd gegeven.

Emlichheim: twee zwaar gewonden door verkeersongeval op de Wilsumer Straße

Zaterdagavond tegen zeven uur zijn twee mensen zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de B403 (Wilsumer Straße) bij Emlichheim.
Volgens de politie wilde een jonge automobiliste met haar rode Renault Twingo van de Oeveringer Querstraße de Wilsumer Straße oprijden in de richting van Emlichheim, maar had ze kennelijk een Audi, die uit de richting van Uelsen naderde, niet gezien.
Na de onvermijdelijke botsing kwamen de auto's aan weerszijden van de rijbaan ondersteboven in een greppel tot stilstand.

De vrouw, die levensbedreigend hoofdletsel op had gelopen, werd door de brandweer uit het wrak van haar Twingo geborgen.
Ook de man in de Audi liep zware verwondingen op en kreeg direct eerste hulp.
Beide slachtoffers werden met spoed naar een ziekenhuis vervoerd: de 26-jarige vrouw, die de Twingo bestuurde, naar het Bonifatius-hospitaal in Lingen; de Audi-A4-bestuurder naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn.
Foto's: U S Media

Zaterdag 2 maart 2013

A28: VW Golf brandt uit

Op de A28, ter hoogte van Spier is aan het einde van de zatterdagmiddag een VW Golf uit het jaar 2010 geheel uitgebrand.
De bestuurder, die de auto te leen had van zijn ouders, hoorde tijdens het rijden een ontploffing onder de motorkap, die werd gevolgd door een rookwolk en vlammen.
Hij wist de auto nog tot stilstand te brengen op de vluchtstrook en kon nog enkele persoonlijke bezittingen redden, maar het voertuig stond al snel geheel in lichterlaaie. Voor de brandweer was er weinig te redden.
De oorzaak is mogelijk een opgeblazen turbo, aldus enkele kenners.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


N36 / Westerhaar: VW Caddy in puin

Zaterdag tegen het eind van de middag is een Volkswagen Caddy van de N36 geraakt eb onherstelbaar beschadigd.
De bestuurster reed in de bedrijfsauto in de richting van haar woonplaats Almelo, toen ze op circa twee kilometer voor de afslag Westerhaar -waarschijnlijk ten gevolge van vermoeidheid- even niet bij de les was. De auto slipte na een ruk aan het stuur, schoot via de rechter berm tegen de slootwal en kwam gekanteld boven de sloot tot stilstand.
De vrouw kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de Caddy, die door berger Autax werd opgehaald, was rijp voor de sloop.
Foto's: U S Media


Rijksweg N48 afgesloten vanwege aanleg tunnels

Van vrijdag 8 maart 19.00 uur tot maandag 11 maart 06.00 uur worden de tunnelbakken Nolderweg en Oosterveld geplaatst.
Tijdens deze werkzaamheden is de rijksweg N48 afgesloten.
Het verkeer wordt omgeleid middels borden.

Er komen in totaal vier landbouwtunnels en wel bij de volgende wegen: De Kolonie, Den Kaat, Nolderweg en het Oosterveld.
Zie ook de site van de provincieVrijdag 1 maart 2013

Westerhaar-Vriezenveensewijk: bedrijfsauto rolt het water in

Een moment van onoplettendheid kwam de eigenaar van en honden- en kattenpension vrijdag rond het middaguur duur te staan.
De man had kort daarvoor inkopen gedaan in Vriezenveen en parkeerde zijn VW Caddy op dit oprit van zijn woning aan de Sluiskade NZ, maar vergat daarbij de handrem aan te trekken, zodat de bestelwagen achteruit het kanaal voor de woning in rolde.
De auto dreef langzaam, maar zeker -met de achterklep omhoog- naar de overzijde van het water, maar zonk daarna halverwege weg.

Hierop werd de brandweer van den Ham gealarmeerd, alsmede een hulpverleningsvoertuig, de duikgroep van de Almelose brandweer en berger Wolves, die twee wagens inzette.
Een duiker bevestigde een singel om het dak van de cabine, zodat de Caddy zonder veel moeite op de wal kon worden getakeld.
De bijna vier jaar oude auto was total loss.
Foto's: U S Media


Vriezenveen: uitslaande brand legt loods in de as

Vrijdag om 10:23 uur werd brand gemeld bij Jari Autoparts aan de Verzetstraat 102A in Vriezenveen.
Nog geen minuut later werd het sein "Grote Brand" gegeven voor hetzelfde adres.
De -inmiddels uitslaande- brand bleek echter te woeden in een met asbest dakplaten voorziene loods, die -gezien een bord op de gevel- te koop stond en waarin nu het bedrijf "Markthal De Gloepe" was gevestigd.
In de hal zou een grote hoeveelheid goederen zijn opgeslagen -vooral plastic speeltoestellen- die verloren is gegaan.

De brand ging gepaard met zware zwarte rookontwikkeling, die later overging in witte rook, die asbestdeeltjes bevatte en over de landerijen richting Aadorp dreef. Het publiek werd daarom op veilige afstand gehouden. Het asbest bleek binnen een beperkt gebied te zijn neergekomen.
De brand was rond acht uur onder controle.

Foto's: U S Media


Donderdag 28 februari 2013

Wierden: gewonde bij ongeval op de Nijverdalsestraat

Vanmiddag omstreeks 17:00 heeft er een ongeval plaats gevonden op de Nijverdalsestraat in Wierden.
Het ongeval gebeurde, toen de bestuurder van een blauwe Opel Agila afsloeg naar de Emmalaan en een tegemoet komende Renault 5 over het hoofd zag. Een inzittende is vanwege nekklachten door ambulancepersoneel behandeld. Beide auto's liepen zware schade op.
Experts van het Team Verkeersongevallenanalyse Twente heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.


Hoogeveen: opnieuw ongeval bij klaverblad

Op de A28 bij het Knooppunt Hoogeveen, is een auto met vier inzittenden in de vangrail gereden en daarbij op de zijkant terecht gekomen.
De bestuurder van de Kia Carens (bouwjaar 2008), geraakte op de rechtervluchtstrook en raakte daar bijna de vangrail.
Hij reageerde met een ruk aan het stuur, waardoor de auto met een gang naar de vangrail naar de linkerkant in de middenberm reed.
In de zachte berm schoof de auto langs de vangrail en viel tenslotte op zijn kant.
Geen van de vier inzittenden liep letsel op. Ze konden het voertuig zonder hulp verlaten.
Het opgroepen brandweer- en ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 27 februari 2013

Meppel: appartement volledig uitgebrand bij afwezigheid bewoners

Een korte maar felle brand heeft woensdagavond een appartement van een flat aan de Talmastraat compleet verwoest.
Vanuit Wijkcentrum De Poele werd de brand waargenomen en werd direct contact gezocht met de hulpdiensten.
Omdat onduidelijk was of zich nog personen in het appartement bevonden, werd opgeschaald naar "middelbrand".
De vlammen sloegen al snel uit het pand en maakten de woning onbewoonbaar. Gelukkig was er op het moment niemand in de woning.
Een elektrische deken zou de oorzaak zijn van deze brand.
Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht.
De burgemeester van Meppel liet zich persoonlijk op de hoogte stellen van de brand


Ommen: auto total loss na slippartij op het Ommerkanaal Oost

Twee inzittenden van een Peugeot 406 Break kregen de schrik van hun leven, toen ze over het Ommerkanaal Oost richting Ommen reden en de auto in de bocht ter hoogte van de Grensweg in de berm belandde. De bestuurder - een inwoner van Dedemsvaart- probeerde met de beruchte ruk aan het stuur weer op de rijbaan te komen, maar bereikte het tegendeel: de auto begon hevig te slingeren, slipte dwars de weg over, gleed de linker berm in en ging hard over de kop, na een slootwal geraakt te hebben.
Naar het zich liet aanzien bleef het letsel beperkt tot nekpijn bij de bstuurder, die per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.

Twee verkeersongevallenanalisten onderzochten de sporen grondig, ten behoeve van het proces verbaal.
Daarna kon berger Autax het wrak ophalen en kon de weg rond half vijf weer opengesteld worden.
Foto's: U S Media

Steenwijk: groot alarm vanwege uitslaande brand in Café "De Rechter van Steenwijk"

Woensdagmorgen werd groot alarm geslagen, omdat er brand was uitgebroken in het bekende gebouw van Grand Café "De Rechter van Steenwijk" aan de Markt in het centrum van Steenwijk.
Bij aankomst van de brandweer was een flinke rookontwikkeling te zien en kort daarop meldden ooggetuigen, dat er aan de zijkant van het grote gebouw al metershoge vlammen uit het dak sloegen.
Op foto's op Twitter-reacties was te zien, dat het dak inmiddels al grotendeels ingestort is en er uit het gebouw -de voormalige rechtbank- veel rook vrij komt. Woningen aan de Markt worden door de gemeente uit voorzorg ontruimd, zo meldde de politie IJsselland om 12:00 uur.

Mede daarom werd het sein "Zeer grote brand - GRIP-1" afgekondigd en werd de omgeving van de Markt afgezet - nagenoeg de gehele binnenstad.
Brandweereenheden uit de wijde omgeving -ook bijvoorbeeld uit Drenthe, Friesland, Ommen en Heino- zijn opgeroepen.
De brand is nog niet onder controle, maar de gemeente Steenwijkerland meldt, dat er geen asbest is vrijgekomen.
Het pand brandde volledig uit.

Volgens de eigenaar is de brand ontstaan tijdens frituren en heeft het personeel nog getracht, de vlammen met een blusdeken te bedwingen, maar mislukte dat. Dit in tegenstelling tot berichten, waarin gemeld werd, dat de brand in het dak was ontstaan.


Dinsdag 26 februari 2013

Eelde: groot alarm na vondst vliegtuigbom; vliegverkeer lamgelegd (updates)

Dinsdagmorgen tegen tienen is tijdens graafwerk voor de verlenging van een start- en landingsbaan op Groningen Airport een vijfhonderd ponds vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.
De werkzaamheden en alle vliegverkeer zijn onmiddellijk stilgelegd en kunnen pas worden hervat, wanneer het explosief onschadelijk is gemaakt.
Er werd een GRIP-1-situatie afgekondigd en het vliegveld en de ongeving werden op 500 meter rond de vindplaats ontruimd.

Omdat de bom in slechte staat verkeert en het niet verantwoord is, hem over een grotere afstand te transporteren, wordt hij woensdag elders op het terrein gecontroleerd opgeblazen door experts van de EODD.
UPDATE 3:
Een tweede specialist van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de bom op Groningen Airport Eelde nogmaals geanalyseerd.
De gevonden bom had een intern vertragingsmechanisme, dat de ontsteking vanaf het moment van activeren 80 uur op scherp zet.
Het was toen niet zeker óf dit vertragingsmechanisme in werking was getreden, maar uit de analyse van de EODD bleek, dat de kans op ontploffing nagenoeg nihil was. Toch blijft de bom om die reden liggen waar hij ligt en wordt deze niet verplaatst binnen het luchthaventerrein.

Woensdag heefl de EODD om 11:00 uur het projectiel gecontroleerd opgeblazen, nadat de bom eerst was toegedekt en afgeschermd met zand.

De luchthaven verwacht dat de geplande Transaviavlucht naar Gran Canaria woensdagmiddag gewoon doorgang zal vinden.
De luchthaven is nog gesloten voor vliegverkeer tot nader order, maar wel bereikbaar voor passagiers en werknemers.

Hou de website van Groningen Airport Eelde daarom in de gaten voor actuele vluchtinformatie
Er is sprake van een 500 ponds vliegtuigbom van Duitse makelij, die volgens sommigen "dus" 250 kilo zou wegen.
Dit is echter allesbehalve logisch, aangezien men in Duitsland maten metrisch aangeeft en het gewicht dus in kilo's meldt; niet in ponden.
Waarschijnlijk gaat men in dit geval uit van een engelstalige handleiding en is een kilogram dus ruwweg 2,20 pond.
Waarschijnlijk weegt de 500 ponder bom dus 227 kilo en niet 250.

Coevorden: auto tegen boom aan de Ballast

Op de Ballast -even voor de bebouwde kom van Coevorden- botste dinsdagochtend om half twaalf een personenauto tegen een boom.
De bestuurster van de Volvo 760 kwam vanaf de Gebroeders Harteminkweg en reed op de kruising met de Ballast linksaf in de richting van Coevorden. Daar verloor ze de macht over het stuur en botste in de rechter berm tegen een boom.

De vrouw werd voorzichtig door medewerkers van de ambulancedienst uit de auto gehaald en voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. Een mannelijke passagier kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij werd eveneens voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.
De zwaar beschadigde auto werd door berger de Jonge afgevoerd.
Foto's: Cuzzo

Uelsen (D): Nederlandse trekker met oplegger duikt slootje in

Dinsdag rond 07:15 uur deed zich op de Ziegeleistrasse in Uelsen een eenzijdig ongeval voor, toen een trekker met oplegger, die geladen was met 25 ton eierproducten ten gevolge van onoplettendheid van de chauffeur van de weg raakte en half in de rechter berm tot stilstand kwam.
De 39-jarige trucker uit Haarle (NL) kwam met de schrik vrij.

Omdat de oplegger vol lading zat, kwamen er twee telekranen van de firma Küpers uit Osterwald (D) aan te pas om de combinatie op de weg te zetten
Om de berging veilig te kunnen vrrichten, werd de rondweg afgezet, hoewel sommige verkeersdeelnemers toch langs de ongevalslokatie trachtten te komen.
De vrachtwagencombinatie kon na de berging zijn terugweg naar Nederland aanvaarden.
Foto's: U S Media

Markelo: schuur zwaar door brand beschadigd

Dinsdag rond 15:00 uur ontdekten bewoners van een boerderij aan de Lochemseweg N346, dat één van hun schuren in brand stond.
Nadat ze de hulpdiensten gealarmeerd hadden, begonnen de andere bewoners met blussen.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer lukte het, de andere schuren, waar vee in stond, te behouden.
De schuur moet als verloren worden beschouwd.
De adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) heeft metingen verricht om te kijken, of er voor de volksgezondheid gevaarlijke stoffen in de rook aanwezig waren.
Bij de brand kwam asbest vrij.
Foto's: Kees Verwijs


Hollandscheveld: alarm wegens vermoeden van schoorsteenbrand

De bewoner van een huis aan het Zuideropgaande belde dinsdagmorgen 112, nadat hij bij een controle van zijn allesbrander vreemde geluiden uit de schoorsteen hoorde komen.
De man sloot de smoorklep en doofde het vuur in de kachel, waarna hij de inhoud uit de kachel schepte en met een kruiwagen naar buiten bracht.
De alarmcentrale stuurde de hoogwerker en de watertankwagen uit Hoogeveen op pad, alsmde de blusgroep uit De Krim.
Bij controle van het rookkanaal bleek alleen as aanwezig; geen vuur.
Nadat de schoorsteen geveegd was, werd de zware kap weer keurig op z'n plaats gezet.
Foto's: U S Media

Politie waarschuwt tegen computeroplichters

De politie krijgt regelmatig meldingen binnen van mensen, die vertellen, dat geprobeerd is, hen telefonisch of via de computer op te lichten.
Afgelopen weekend werd een vrouw thuis gebeld door iemand, die vertelde dat ze van Windows was en dat er fouten in de computer zaten.
Zij kon ze telefonisch helpen oplossen.
De vrouw moest achter de computer gaan zitten en enkele codes intoetsen.
Daarna werd de computer overgenomen en werden er codes ingetoetst zonder dat ze zelf iets deed.
Na deze commando’s verscheen er plotseling een scherm waarin stond, dat het strafbaar was om Windows niet te updaten.
Ze zou een boete kunnen krijgen. De vrouw aan de lijn, die vertelde dat ze vanuit Engeland belde namens Windows, zei dat ze 150 euro moest overmaken.
Voor dat bedrag zou Windows vijf jaar lang ‘up to date’ worden gehouden.
Toen de vrouw zei, dat ze daar niet voor voelde, zakte de prijs naar 100 euro.
Omdat ze toen de zaak niet vertrouwde, heeft ze de verbinding verbroken.

De politie blijft waarschuwen: geen enkele betrouwbare instelling werkt op deze wijze.
Ga daarom nooit in op dit soort telefoongesprekken en verbreek direct de verbinding.

Maandag 25 februari 2013

Almelo: insluiper valt in slaap op de wc

Zondagmorgen zag een vrouw, nadat zij wakker was geworden, dat haar achterdeur openstond en de deur van haar toilet op slot zat.
Ze belde de politie, die de toiletdeur forceerde en een slapende, 24-jarige Almeloër aantrof.
De insluiper werd aangehouden, maar mocht na verhoor het politiebureau verlaten. hij heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangebodenWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.