Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2013 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 6 januari 2013

Almelo: dronken automobilist ramt politieauto

In de nacht van zaterdag op zondag reed een dronken Almeloër op de Wierdensestraat in Almelo met zijn auto tegen een onopvallend dienst-voertuig van de politie.
Omstreeks middernacht reden twee agenten in de onopvallende politieauto op de Wierdensestraat in Almelo, in de richting van het centrum.
De agenten zagen, dat een auto vanuit tegenovergestelde richting op dezelfde rijbaan op hen af kwam rijden.
Deze auto reed op dat moment door de Mans Kapbaargtunnel.
De agenten verminderden snelheid en wilden een stopteken geven, maar de spookrijder minderde geen vaart.
De politiemensen probeerden een aanrijding te voorkomen door naar de busbaan te sturen, maar slaagden er niet in een botsing te vermijden, waarop de spookrijder frontaal tegen de politie-auto botste. Hij probeerde door te rijden, maar de auto kwam tegen een lichtmast tot stilstand.
De bestuurder was zichtbaar onder invloed van alcohol of drugs, waarop de agenten hem meenamen naar het politiebureau.
De ademanalyse op het politiebureau wees 825 ug/l uit. Een GGD-arts nam een bloedproef.
De man, een 46-jarige Almeloër, bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en mag in de cel zijn zonden overdenken.


Borne: woningen door kogels beschadigd

Op Oudejaarsavond of in de Nieuwjaarsnacht zijn twee woningen aan de Deldensestraat in Borne beschoten.
De bewoners van een woning aan de Deldensestraat kwamen in de Nieuwjaarsnacht thuis en vonden kogels, die door een raam naar binnen waren gevlogen.
Door de politie is een onderzoek ingesteld. Vermoedelijk is de woning vanaf de Julianastraat beschoten.
Bij een ernaast gelegen woning zijn kogels in de buitenmuur terecht gekomen. Ook die bewoners waren niet thuis, toen de vernielingen zijn aangericht.

De politie vraagt getuigen van van de beschietingen of mensen, die informatie hebben, die van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden viaa 0900-8844 of anoniem via M.: 0800-7000.

Vriezenveen: dieseloliespoor houdt spuitgasten bezig

Zondag om 12:20 uur werd de hulp van de brandweer van Vriezenveen gevraagd voor het reinigen van het wegdek rond de kruising van het Westeinde met de Koningsweg in Vriezenveen.
Personeel van de Dienst Openbare Werken van de gemeente Twenterand was hiervoor in eerste instantie gewaarschuwd.
Er bleek een laag dieselolie op de weg te liggen, die gevaar opleverde voor het verkeer.
De ploeg van de tweede tankautospuit van Vriezenveen werd later gevraagd te assisteren bij het opruimen van het glibberige spul.
De brandweer is er ruim een uur mee bezig geweest.
De veroorzaker van de vervuiling is niet bekend.


Zaterdag 5 januari 2013

Enschede e.o.: 20.000 huishoudens getroffen door grote stroomstoring

Sedert zaterdagmiddag kwart over drie zat een groot deel van Enschede in het donker en de kou ten gevolge van een explosie en brand in een transformatorhuis (aan de Vechtstraat) van netbeheerder Enexis.

Kort na dit voorval belden diverse mensen met 112, omdat de lift, waar ze zich in bevonden, was blijven steken.
Winkeliers sloten noodgedwongen de deuren, omdat de kassa's, pinapparatuur, beveiligingsapparatuur en de verlichting niet meer werkten.
Verkeerslichten, straatverlichting en overweginstallaties gaven er ook de brui aan.
Er werd is een GRIP-3-situatie uitgeroepen. De brandweer meldde om even na zes uur die avond, dat de brand onder controle was.
Een deel van het centrum, het noorden en het oosten van Enschede, maar ook Lonneker en Glanerbrug zaten zonder stroom.
Enexis verwacht, dat er voor 02:00 uur weer spanning voorhanden is in het getroffen gebied.
Klanten, die minstens vier uur zonder electricteit hebben gezeten, hebben recht op een schadevergoeding, aldus het bedrijf.

UPDATE: in de loop van de nacht is de electriciteitsaanvoer nagenoeg volledig hersteld, o.a. door gebruik van aggregaten.

Vrijdag 4 januari 2013

Staphorst: gewonde door verkeersongeval op de Klaas Kloosterweg (update)

Op de kruising van de Klaas Kloosterweg met het Geerligsland is vanmiddag bij een ongeval een gewonde gevallen.
De bestuurster van een BMW, die op het Geerligsland reed, botste vol in de flank van een Toyota Yaris, die op de Klaas Kloosterweg reed.
De 82-jarige bestuurder van de Toyota verleende geen voorrang aan de vrouw in de BMW.
Beide voertuigen gleden door de klap een weiland in.

De bestuurder van de Toyota werd door brandweerpersoneel uit zijn auto gehaald en is overgebracht naar een ziekenhuis.
De 37-jarige bestuurster van de andere auto is door een ambulancebroeder onderzocht naar aanleiding van nekklachten.
De inwoonster van Staphorst en een in de auto meerijdend jongetje van vier hadden geen medische behandeling nodig en ze mochten dan ook gewoon naar huis.

Een medewerker van het Verkeersongevallenanalyseteam noteerde zoveel mogelijk gegevens en legde het een en ander vast op de gevoelige plaat.
Nadat ook beide voertuigen uitvoering waren gecontroleerd door de V.O.A. mocht berger Hooikammer de twee voertuigen uit het weiland takelen en afvoeren. Beide auto’s zijn rijp voor de sloop.

Holten: twee gewonden en twee auto's in puin door verkeersongeval op de N350

Twee bestuurders raakten vrijdagochtend gewond ten gevolge van een verkeersongeval op de N350 (Markeloseweg) onder Holten.
Waarschijnlijk wilde de bestuurder van een bedrijfsauto de Markeloseweg oversteken vanaf de Landuwerweg en zag hierbij een personenauto, die over de N350 van links naderde, over het hoofd.
Beide auto's raakten daardoor total loss.
Verkeersongevallenanalisten van de politie hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld.
De weg was mede hierdoor enige tijd voor alle verkeer afgesloten.
Foto's: Bert Kamp - Reggestreekfotografie


Meppen (D): cybercriminelen slaan weer toe: opnieuw bankrekeningen geplunderd

De kreet, dat met uw bankpasje betalen veilig zou zijn, is inmiddels wel onjuist gebleken.
De Duitse politie maakte zojuist bekend, dat er weer een geval van grootschalige PIN-fraude aan het licht is gekomen.
Cybrcriminelen hebben namelijk geruime tijd bankrekeningen kunnen plunderen van klanten, die bij één van de kassa's van het textielbedrijf Hammer Markt aan aan de Industriestraße in het Duitse Meppen met hun PIN-EC-pasje betaald hadden.
Net als bij het tuincentrum in Denekamp als bij het woonwarenhuis XXXLutz in Nordhorn werden na het pinnen de bank- en pasgegevens en de PIN-code draadloos naar de misdadigers doorgezonden en op grote schaal misbruikt om in het buitenland geld mee op te nemen.

Ook bij Hammer Markt in Meppen bleek de pinautomaat gemanipuleerd, hetgeen gisteren door mederwerkers van het bedrijf ontdekt werd.

Uit politie-onderzoek blijkt inmiddels, dat de malversatie reeds sedert 30 oktober gaande was.
De betaalautomaat is donderdag direct in beslag genomen en wordt nu door de recherche in Niedersachsen onderzocht.
Uit politieonderzoek is inmiddels duidelijk geworden, dat het om eenzelfde terminal gaat als die in Nordhorn en Denekamp gevonden zijn.
Ook in Meppen is electronica in de PIN-automaat ingebouwd, die vertrouwelijke gegevens -inclusief de PIN-codes!- draadloos doorzond aan criminelen. Tot nu toe hebben zich zo'n zestig gedupeerde PIN-pasbezitters bij de politie gemeld. in sommige gevallen zijn er duizenden Euro's van een bakrekening opgenomen.
Bij het woonwarenhuis XX-Lutz in Nordhorn waren in de periode van 15 oktober tot 5 november de bankrekeninggegevens van minstens driehonderd bankrekeningen op deze manier uitgelekt en misbruikt voor illegale geldopnamen in Midden- en Zuid-Amerika.

De modificatie van de betaalautomaat was van buitenaf niet te zien en werd pas in november ontdekt.
Momenteel is niet bekend, wanneer en hoe de criminelen de automaat om hebben gemodificeerd.

Dat dit soort misdaad niet tot de oeverzijde van de grens beperkt blijft bleek, toen in december 2012 ook bij tuincentrum Oosterik in Denekamp een omgebouwde pin-betaalautomaat werd aangetroffen.

De centrale recherche in Lingen onderzoekt alle gevallen.
De Duitse politie adviseert bankrekeninghouders, regelmatig hun banksaldo en transacties te controleren en in geval van twijfel direct contact op te nemen met hun bank.

De Rabobank liet desgevraagd weten, dat pinnen in veel landen buiten Europa standaard op "UIT" staat, maar dat houders van een PIN-pas, waarbij dat niet het geval is, meer risico lopen.

Donderdag 3 januari 2013

Rheezerveen: bewoonster gearresteerd na brand recreatiebungalow

Naar aanleiding van de brand, die in de afgelopen nacht een recreatiehuisje in Rheerzerveen verwoestte, is diezelfde nacht de 37-jarige bewoonster gearresteerd. De vrouw wordt ervan verdacht, dat ze de gordijnen van het deels houten huisje heeft aangestoken.
Haar vriend (25), die op dat moment in het huisje lag te slapen, werd door een buurvrouw gewekt en kon het pand ongedeerd verlaten.
Foto's: U S Media

Hardenberg: auto rijdt tegen brugleuning aan de J C Kellerlaan

Politiemensen, die nog bij de brand in de bungalow op park het Stoetenslagh aan het werk waren, kregen opdracht met spoed door te rijden naar de Europaweg in Hardenberg, waar zich een verkeersongeval zou hebben voorgedaan.
Op de Europaweg was echter niets aan de hand; wel op de J C Kellerlaan, waar een Ford Fusion+ tegen de leuning van de brug over de Radewijkerbeek -bij de Klinkerweg- was gereden.
Howel de auto onherstelbare schade had opgelopen, had de bestuurder geluk bij een ongeluk: een meter meer naar rechts en de auto was het kanaal in gedoken.
De man, die waarschijnlijk onwel was geworden, waardoor de auto naar rechts afweek, is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De brandweer ontkoppelde de accu en spoot schuim op het wegdek van het fietspad om te voorkomen, dat weggelekte brandstof vlam vatte.
Berger Autax bracht het wrak naar de 300 meter verderop gelegen Ford-garage.
Foto's: U S Media en EMG Fotografie

Rheezerveen: opnieuw brand op terrein bungalowpark

Nadat in de afgelopen nacht een vakantieververblijf verwoest werd, brandde er donderdagmorgen opnieuw een bungalow uit; ditmaal op het terrein aan de noordzijde van de Elfde Wijk.
De brand ging gepaard met een fikse rookontwikkeling in de vakantiewoning, die hermetisch afgesloten was.
Hoewel de brandweer de rode haan snel de nek om wist te draaien, liep het pand zware brand- en roetschade op.
De bewoners, die even later arriveeerden, misten hun kat. Of het dier zich nog in de bungalow bevond is niet bekend.
Foto's: U S Media


Vollenhove: onderkomen biljartclub brandt af

De leden van Biljartvereniging BVV '94 zullen helaas uit moeten kijken naar nieuwe huisvesting: donderdagmorgen brandde hun clubgebouw aan de Doeveslag in Vollenhove af. De brand werd rond kwart over zeven ontdekt.
Ondanks massale brandweerinzet bleek het gebouw, waar ook een elektronicaclubje in huisde was, niet te redden.

Rheezerveen: recreatiebungalow brandt volledig uit

Brandweereenheden uit Slagharen, Dedemsvaart, Hardenberg en Ommen spoedden zich in de nacht van woensdag op donderdag met de hoogste prioriteit naar vakantiepark Stoetenslagh, nadat even na middernacht groot alarm was geslagen vanwege brand in een bungalow achter op het park.
Parkbewoners hadden een knal gehoord en ontdekten, dat één van de nabijgelegen huisjes in lichterlaaie stond.
Ondanks de masssale inzet van brandweermaterieel en -mensen ging het vakantieverblijf geheel in vlammen op.
Nadere info volgt.
Foto's: U S Media

Woensdag 2 januari 2013

Zwolle: dronken Zeeuw gearresteerd in woning

Een veertigjarige man uit Vlissingen werd op dinsdagochtend aangehouden in een woning aan de Enkstraat.
De man, die in zijn onderbroek liep en onder invloed van alcohol verkeerde, had een ruitje van de voordeur ingeslagen en was zo, terwijl de bewoners gewoon thuis waren, de woning binnen gegaan.
De man beweerde, eerder die nacht beroofd te zijn van zijn broek en schoenen en wilde op deze manier in contact komen met de politie.
Waar, door wie en hoe dat was gebeurd... dat wist hij niet.


NIEUW DAGRECORD: RUIM 71.000 UNIEKE BEZOEKERS !
Nieuwjaarsdag betekende een mijlpaal: die dag keken maar liefst 71.469 verschillende mensen naar de nieuws-items op Kilroy.nl.
(In werkelijkheid waren dit er meer, want de teller berekent alleen het aantal IP-adressen en vaak kijken meerdere bezoekers vanaf zo'n adres).

Maar er valt nog meer te vieren: vandaag (2 januari) ontvingen we de 82 miljoenste bezoeker ! (sinds de teller startte in 2006)
Voor info over een banner met een link naar uw bedrijfswebsite vraag naar onze speciale aanbieding (geldt tot 31 januari a.s.)
MAIL

LET OP: er zijn momenteel nog maar drie plaatsen beschikbaar.
(Vermeld uw volledige bedrijfsgegevens (Naam, adres, telefoonnummer, webadres en KvK-nummer voor anrwoord)Dinsdag 1 januari 2013

Hasselt: binnenvaarttanker vaart tegen brug

De hulpdiensten rukten dinsdagmiddag tegen half twee massaal uit, nadat gemeld was, dat er een schip in nood verkeerde in Hasselt.
Het werd al snel duidelijk, dat het in België geregistreerde motorvrachtschip Pallas (bouwjaar 1978) tegen de Zwartewaterbrug gevaren was.
De stuurhut van het schip, dat geladen was met 2.300 ton dieselolie, raakte hierdoor zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden en er kwam geen dieselolie vrij.

Het beschadigde schip is door een duwboot van de fa Hebo verplaatst, zodat het Zwartewater weer vrij is voor scheepvaartverkeer.
De aanvaring kan het gevolg zijn van een verkeerde inschatting van de kapitein, in combinatie hoge waterstand.
Ook is het mogelijk, dat er een technisch mankement aan de hydraulische hefkolom van de stuurhut de oorzaak van de aanvaring is geweest.

De Pallas staat op naam van eigenaar Gernic NV in Antwerpen.
Het schip heette tot 1982 Weststellingwerf, is 109,79 m lang, 11,38 m breed, heeft een diepgang van 3.43 meter, heeft een 1500 pk Deutz dieselmotor en is gebouwd bij Scheepswerf en Machinefabriek Vahali in Gendt (NL).

Nieuwjaarsdag-toerisme

In de afgelopen nacht ging er het nodige in rook op, zowel in vreugdevuren als ten gevolge van brandstichting.
In Slagharen viel 's nachts een oude paardentrailer ten prooi aan de rode haan, zoals gebruikelijk in de middenberm van de Coevorderweg.
(Hierboven) In Balkbrug -voor de brandweerkazerne- een hoop rommel in de middenberm van de Zwolseweg.
In Hoogeveen reden talrijke nieuwjaarsdagtoeristen in auto's langzaam langs de resten van de uitgebrande gymzaal aan het Stoekeplein....
....en de ravage van het afgebrande bedrijvenverzamelpand aan de Industrieweg.
Foto's : U S Media

Vriezenveen: bejaarde fietsster aangereden door roekeloze automobilist

Oudjaarsdag rond half elf 's morgens werd gemeld, det een fietsster gewond was geraakt ten gevolge van een aanrijding op de Krijgerstraat in Vriezenveen.
De 84-jarige vrouw reed op de Krijgerstraat, toen ze werd aangereden door een haar tegmoet komende auto, die aan andere auto inhaalde.
De bestuurder -een 35-jarige man uit Vriezenveen- had de vrouw over het hoofd gezien en kon een aanrijding niet meer voorkomen.
De fietsster raakte bij de aanrijding ernstig gewond en werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld.
Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd in verband met gevaarlijk rijgedrag


Hoogeveen: drukke nacht voor de brandweer

De brandweer van Hoogeveen dacht tegen 05.00 uur in de nieuwjaarsnacht, dat men nu wel kon genieten van een welverdiende nachtrust, maar
-zoals een brandweerman zei- “Ik had de sleutel net in de voordeur, toen de pieper weer ging.
Het ging om een melding van een bedrijfsbrand aan de Industrieweg in Hoogeveen. In het betreffende pand zijn meerdere bedrijven gevestigd en ook de Voedselbank Hoogeveen heeft er onderdak.
Al snel bleek het een grote, felle brand te worden en kwam er assistentie uit Zuidwolde, Ruinen en De Wijk.
De voorste helft van het pand ging desondanks verloren in de vuurzee.
Een brandmuur halverwege heeft waarschijnlijk voorkomen, dat het gehele pand verloren is gegaan.
In de het voorste gedeelte was tijdelijk Baltussen Parket gevestigd, omdat in het eigen pand, even verderop op de Industrieweg in juli 2012 een hevige brand had gewoed.

Het bedrijf was net de afgelopen dagen verhuisd naar een nieuwe lokatie.
Brandstichting kan niet worden uitgesloten: een medewerker verklaarde, dat er een dag eerder vuurwerk naar binnen was gegooid.
Eén van de andere ondernemers was vroeg wakker geworden en zag op internet de melding, dat zijn bedrijf werd bedreigd door brand.
Letterlijk bedreigd, want zo zei hij “Ik heb nog geen verzekeringmaatschappij kunnen vinden, die mijn bedrijf wilde verzekeren.
Het lijkt er op, dat zijn bedrijf er met rook- en waterschade vanaf komt.

De voorraad van de Voedselbank zal vanwege dezelfde schade weggegooid kunnen worden.
Of dat allemaal nog niet genoeg was, laaide een half uurtje later de brand in de sporthal aan het Stoekeplein opnieuw op.
Deze keer sloegen de vlammen uit het dak en werd het opgeschaald naar middelbrand.
De korpsen uit Beilen en Meppel blusten deze brand.
Foto's : Persfotografie Hoogeveen

Holten: brandweer behoudt rietgedekt pand

Het nieuwe jaar was nog gen half uur oud, of de brandweer van Holten kon er op uit vanwege brand in het rieten dak van een woning aan de Markeloseweg.
De spuitgasten slaagden er in, de brand tijdig te blussen en voorkwamen zo grote schade.
De brandweer vermoedt, dat een vuurpijl de brand heeft veroorzaakt.
Foto's : Kees Verwijs
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.