Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2013 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 13 januari 2013

Zwolle: woonboot explodeert: ouder echtpaar zwaar gewond

Bij een explosie op een woonboot aan de Dijkzichtweg in Zwolle-Berkum zijn zondag 13 januari de twee bewoners (een 72-jarige man en een 69-jarige vrouw) zwaar gewond geraakt. De explosie vond omstreeks 09.50 uur plaats en was tot ver in de omtrek te horen.
Omwonenden snelden direct naar de zwaar beschadigde boot toe om hulp te verlenen.
De man stond met ernstige brandwonden op de kade; de vrouw werd na enige tijd in het water ontdekt.
Het lukte eerst niet, om de vrouw uit het water te krijgen.
Uiteindelijk konden vissers en brandweerlieden de vrouw op de kant krijgen. Ze had toen al bijna 15 minuten in het ijskoude water gelegen.
De man en de vrouw zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De woonboot werd volledi verwoest en de auto van de bewoners, die voor de woonboot geparkeerd stond, raakte flink beschadigd.
De twee katten van de man en de vrouw worden nog vermist.
Uit een eerste onderzoek door politie en brandweer zijn aanwijzingen gevonden, dat het om een gasexplosie en een ongeval ging.
Het onderzoek wordt daarom overgenomen door de verzekeraar. Deze zal laten onderzoeken, wat de precieze oorzaak is geweest.


Beerze: cabrio glijdt tegen boom en lantaarnpaal

Ook een inwoner van Beerze kwam te laat tot de ontdekking, dat niet overal gestrooid was.
De man reed rond half drie in de nacht van zaterdag op zondag over de -plaatselijk onverwacht gladde- Beerzerweg, toen hij vlak voor de kruising met de Zwarteweg de macht over het stuur verloor en zijn VW cabrio tegen een boom tot stilstand kwam, nadat de auto eerst een lichtmast met de grond gelijk had gemaakt.
Gelukkig bleef het bij materiële schade.

Berger Klaas van de firma Autax haalde de zwaar beschadigde VW Golf "Rolling Stones"-uitvoering zondag bij daglicht op en stalde het voertuig voorlopig in het depot in Ommen.

Foto's: U S Media

Hardenberg: Opel Agila vliegt van spekgladde J C Kellerlaan

Een 21-jarige inwoonster van Gramsbergen kreeg zondagmorgen (13-1-'13) tegen half tien de schrik van haar leven, toen ze in de Opel Agila van haar moeder over de JC Kellerlaan in de richting van de N34 reed, op weg naar haar werk in Coevorden.
De jonge vrouw was net de brug over de Vecht gepasseerd, toen het wegdek daar opeens spiegelglad bleek en de auto onbestuurbaar in de richting van 't Holt slipte. De Opel miste gelukkig de bomen in de linker berm, maar raakte een verkeersbord, kantelde en kwam ondersteboven in een droge sloot tot stilstand.
Hevig geschrokken, maar verder ongedeerd -zo bleek later in de ambulance- kon ze uit het wrak komen.
De auto werd opgehaald door berger Autax.
De J C Kellerlaan bleek tegen elven nog steeds spekglad....

Foto's: U S Media


Zaterdag 12 januari 2013

Wietmarschen (D): grootscheepse brandweerinzet vanwege uitslaande brand in schuur

Diverse brandweereenheden uit de regio spoedden zich zaterdag aan het eind van de middag naar de smalle Lohnerbrücher Straße in de buurtschap Lonerbruch bij Wietmarschen (D), nadat er groot alarm was geslagen vanwege een brand in een grote schuur bij een afgelegen boerderij. Het vuur werd door twee kinderen (7 en 10 jaar oud) ontdekt. De vlammen sloegen over op een paardenstal, maar de dieren konden tijdig naar buiten worden gebracht.
Toen de eerste wagens arriveerden, bleek het al om een grote, uitslaande brand te gaan in een schuur met een oppervlakte van 40 x 10 meter.
Om de brand, die in een flinke voorraad hooi woedde en met enorme witte rookontwikkeling gepaard ging, te kunnen bestrijden, moest een groot gat in een roldeur geslepen worden.
Door het hooi met een tractor en een graafmachine naar buiten te rijden en in een akker te dumpen, wist men te voorkomen, dat de werkplaats in het voorste deel van de schuur en een vrij grote voorraad brandhout verloren ging, maar het gedeelte, dat als hooiopslag in gebruik was, brandde volledig uit. De brand werd bestreden door de brandweer van Schwartenpohl, Wietmarschen en Lohne.
De schade wordt geschat op honderdduizend Euro.

Foto's: U S Media

Dedemsvaart: felle brand verwoest drie schuren aan de Oranjestraat (update)

De zaterdag was net tien minuten oud en het sneeuwde lichtjes, toen de piepers van de brandweer tot leven kwamen en meldden, dat er brand woedde in een "bijgebouw" aan de Oranjestraat in Dedemsvaart.
Dat het menens was, bleek al snel, aangezien er kort nadien opgeschaald werd naar "middelbrand" en de Dedemsvaartse brandweer nog een eigen tankautospuiteenheid aan liet rukken en later hulp vroeg van hun collega's uit Hardenberg.
Geen overbodige luxe, want achter een groepje woningen stonden drie schuren in lichterlaaie: de vlammen sloegen er hoog boven uit.
De brand dreigde over te slaan naar belendende bebouwing.
De spuitgasten moesten alle zeilen bijzetten en bovendien goed oppassen, aangezien er drie -inmiddels al sissende- gasflessen in de schuren aanwezig bleken.
De brand werd met de nodige inspanning in redelijk korte tijd bedwongen en explosie van de gasflessen kon door koeling voorkomen worden.

De oorzaak en de omvang van de schade moeten door onderzoek duidelijk worden.

Foto's: U S Media


Vrijdag 11 januari 2013

Bruchterveld: auto velt lichtmast na optater van vrachtwagen

Vrijdagavond is de bestuurster van een Suzuki Baleno per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.
Het ongeval gebeurde rond half acht op de kruising van de Emtenbroekerdijk met de Duitslandweg in Bruchterveld.
De vrouw reed van de Emtenbroekerdijk de T-kruising op, maar had kennelijk niet in de gaten, dat daar een vrachtwagen over de Duitslandweg in de richting van Hardenberg reed. De trucker ging nog vol op de rem, maar de Suzuki was al te ver de kruising op gereden en werd de verkeers-middengeleider op gelanceerd, waar de auto een lichtmast velde, die daarop dwars over de rijbaan neerstortte.
De Suzuki was rijp voor de sloop en ook de lichtmast kon naar de schroothoop.

Een medewerker van netbeheerder Enixis zorgde er voor, dat de lantaarnpaal afgesloten en weggehaald werd, waarbij berger Klaas van Autax VOF ook de handen uit de mouwen stak, nadat hij de Baleno op de auto-ambulance had gezet.
De vrachtwagenchauffeur kon na enige tijd zijn weg vervolgen.

Foto's: U S Media

Beilen: Belgische auto ontmoet boom

Vrijdagavond miste de bestuurder van een personenauto de bocht op de Lieving -even buiten Beilen- waarop de auto onzacht kennis maakte met n boom in de linker berm. Hoewel het voertuig total loss raakt, kon de bestuurder zelf uit het wrak stappen.
Voor zover bekend is de automobilist per ambulanc meegegaan voor nader onderzoek.

Foto's: U S Media


Uelsen (D): Nederlander aangehouden na vondst overleden eega

Een in de gemeente Uelsen wonende Nederlander is donderdag j.l. gearresteerd.
De 43-jarige man wordt verdacht van moord c.q. doodslag op zijn 41-jarige echtgenote.
De vrouw werd 22 december dood aangetroffen in haar woning.
Volgens de man had hij het stoffelijk overschot in de woning gevonden en de politie ging in eerste instantie op grond van de toen voorhanden zijnde gegevens van zelfmoord uit, maar toen nieuwe feiten aan het licht kwamen, besloot het openbaar ministerie de zaak dieper uit te laten spitten, waarbij forensisch rechercheurs donderdag de woning onderzochten en er sectie op het slachtoffer is uitgevoerd.
Volgens kennissen had de vrouw eerder te kennen gegeven, dat ze wilde scheiden.
De man werd nog diezelfde dag aangehouden en voorgeleid aan de officier van justitie in Nordhorn.A37 / Wachtum: behandelbox schoot los

Het was flink schrikken voor de bestuurder van een Renault Kangoo.
De man reed vrijdag tegen het middaguur over de A37 in de richting van Hoogeveen, toen even voorbij de oprit Dalen / Oosterhesselen de mobiele behandelbox, die aan de auto gekoppeld was, begon te slingeren.
De ruim een ton wegende aanhanger -bestemd voor het bekappen van de hoeven van vee, schoot los van de trekhaak, vloog door de afrastering rechts van de weg en kwam in de bermsloot tot stilstand.

De schade aan de aanhanger is waarschijnlijk economisch gezien onherstelbaar. De kar kost -naar verluidt- nieuw zo'n 25.000 Euro.
De berging werd uitgevoerd door berger Koolen.
De bedrijfsauto had geen schade opgelopen.
Foto's: U S Media

Donderdag 10 januari 2013

Hoogeveen: quads in brand bij TenneT

Bij de Hoogeveense vestiging van TenneT, verzorger van de Nederlandse elektriciteitsvoorziening, ging aan het einde van de donderdagmiddag het brandalarm af in het magazijn. De bedrijfshulpverleners werden direct ingezet en de brandweer gealarmeerd.
De grote hal van het magazijn had zich inmiddels gevuld met rook.
Voor de brandweerlieden was het een ‘spannende’ onderneming, want in het magazijn kwam men diverse borden tegen met de woorden
"Pas Op, Hoogspanning!"
Met de nodige voorzichtigheid werd de brandhaard opgespoord middels een warmtebeeldcamera.
In de hal bleken vier quads in brand te zijn geraakt. Deze quads worden gebruikt in de weilanden voor transportdoeleinden.
Nadat de brand onder controle was gebracht, kon men overgaan tot beluchting van de hal.

Foto's U S Media

Woensdag 9 januari 2013 - update 21:36 uur

Hardenberg: twee nieuwe Fiat Ducato bussen voor de brandweer

Woensdagmorgen is brandweer Ommen-Hardenberg de trotse eigenaar geworden van twee nieuwe Fiat Ducato bussen.
Deze twee bussen, die zijn geleverd en ingericht door Cosmo Hardenberg, vervangen de Opleid- en Oefenbus van de post Hardenberg en de WVD-bus van de post Dedemsvaart. De wagens zijn voorzien van de nieuwste door BZK voorgeschreven striping en zijn bedoeld voor vervoer van maximaal acht man, maar ze hebben bovendien een behoorlijk laadvermogen.
In dit laadgedeelte kunnen ademluchttoestellen worden opgehangen en kunnen tegelijkertijd 24 ademluchtflessen, die in twee karren zitten, mee worden vervoerd.
De auto's zullen dan ook regelmatig worden ingezet bij grotere branden of bij oefeningen, waar veel ademlucht wordt verbruikt.
Ook worden de bussen ingezet voor logistieke doeleinden.

Bij kunstlicht valt de nieuwe oranje retroflecterende contour-striping goed op
Foto's U S Media


N343 / Collendoorn: auto slipt slootje in

Net een uur na de aanrijding tussen de voetganger en de personenauto werd opnieuw een verkeersongeval op de Jachthuisweg gemeld.
In dit geval bleek het om een eenzijdig verkeersongeval te gaan: een jonge automobiliste uit Dedemsvaart, die op weg was naar Hardenberg, kwam ter hoogte van de Roelofs Mulderweg met de rechter wielen van haar auto in de berm en reageerde met de beruchte ruk aan het stuur.
De auto slipte hierdoor op het drijfnatte wegdek en schoot dwars de rijbaan over; gelukkig zonder een tegenligger te raken.
De VW Golf kwam in een droog bermslootje tot stilstand.

De onfortuinlijke automobiliste bleef ongedeerd en kreeg een lift van de ambulance, omdat ze toevallig op weg was richting ziekenhuis.
De redelijk zwaar beschadigde auto werd opgehaald door berger Klaas van de firma Autax.
Een nat klusje, want de motregen was inmiddels overgegaan in gestadige regen...

Foto's U S Media

N343 / Collendoorn: auto schept overstekende voetganger

De dag begon slecht voor een 23-jarige inwoner van Collendoorn. De man wilde woensdagmorgen even na half acht te voet -tijdens guur weer met motregen- vanaf de Pieriksweg de Jachthuisweg (N343) oversteken, maar zag daarbij een personenauto, die in de richting van Hardenberg reed, over het hoofd en werd aangereden.
Politie en ambulance arriveerden vlot op de plaats des onheils en de gewonde werd na korte behandeling in de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Voor zover bekend is de schade aan de auto -een Suzuki Baleno- gering; de bestuurder kon na bekendmaking van zijn gegevens zijn weg vervolgen.
Het ochtendspitsverkeer ondervond geen hinder van het ongeval.

Foto's U S Media


Dinsdag 8 januari 2013

Bathmen: schuur uitgebrand

Even na half acht dinsdagavond werd alarm geslagen voor de brandweer van Bathmen en van Deventer vanwege brand in een schuur aan de Larenseweg in Bathmen. Bij de melding gaf de bewoner door, dat er munitie in de ruim 50 vierkante meter grote schuur opgeslagen was.
De brandweer rukte hierop groots uit. Omliggende panden zijn uit voorzorg ontruimd.
Om de uitslaande brand te bestrijden is in eerste instantie een groot watertransport opgeroepen. Deze opdracht werd later geannuleerd, omdat het brandweerkorps van Bathmen sinds kort over een nieuw manschappenvoertuig met eigen blusslangen beschikt.
Hoewel men de brand in korte tijd meester was, brandde de schuur uit.

Foto's: Kees Verwijs

Zwartsluis: politie vuurt op inbrekers; politie zoekt getuigen

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 januari werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Grote Kranerweerd.
De politie zag daar een witte Seat staan. Toen één van de agenten uitstapte, gaf de bestuurder van de auto gas en reed in de richting van de agent.
De agent riep, dat de auto moest stoppen, maar deze bleef naderen en de agent kreeg de indruk, dat de bestuurder op hem in wilde rijden en schoot vervolgens met zijn pistool op de auto.
De andere politieagent kwam ook uit de auto, toen zijn collega de schoten loste en schoot ook op de auto.
Ook werd er een schot gelost op een persoon, die voor het bedrijfspand verscheen en daarna het pand invluchtte.

De auto met de bestuurder wist te ontkomen. De auto werd in de dinsdagochtend aangetroffen aan de Gele Plomp in Zwartsluis.
In het pand werd een 27-jarige man uit Ede aangetroffen met een schotwond in zijn been.
In het pand werd ook een 24-jarige Amsterdammer aangetroffen. Beiden werden aangehouden.
De man uit Ede werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Naast het strafrechtelijke onderzoek door de politie Oost-Nederland, zal de Rijksrecherche onderzoek doen naar het gebruikte vuurwapen-geweld in deze zaak.

De politie is zoekt getuigen, die de witte Seat hebben zien rijden in de omgeving.
U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844; anoniem via 0800-7000.Gramsbergen: inbrekers gepakt dank zij oplettende buurtbewoners

Door alert optreden van buurtbewoners kon de politie zondagmiddag drie personen aanhouden, die worden verdacht van poging tot inbraak in een woning aan de Voorstraat.
Volgens de buurtbewoners probeerden de drie mannen omstreeks 16.15 uur de deur van de woning open te breken.
Toen zij probeerden te vluchten, werden twee van hen door de buurtbewoners aangehouden. Een derde man wist te ontkomen.
Van hem werd via Twitter een signalement verspreid.
Na een melding van een bewoner kon de politie hem rond 19:00 uur aanhouden op de Anerdijk in Gramsbergen.
De verdachten (een 29-jarige Utrechter, een 45-jarige Utrechter en een 18-jarige man uit IJsselstein) zitten in de cel.


Maandag 7 januari 2013

Hollandscheveld: pijnlijke les voor twee bestuurders

Maandagavond werden twee automobilisten er op pijnlijke wijze aan herinnerd, waar die zwarte banden, die nutteloos links van hen in de auto hingen, voor bedoeld zijn.
In de wegversmalling op het Hollandscheveldsche Opgaande (tussen de rotonde in de Meester Cramerweg en de Langedijk) kwamen een Peugeot 206 en een Suzuki Alto frontaal in botsing, waardoor beide bestuurders hard in aanraking met het stuur en de voorruit kwamen.
De twee -een 73-jarige man uit Hoogeveen en 48-jarige Hollandschevelder- zijn voor nader onderzoek in een ziekenhuis per ambulance weggebracht.
De Suzuki en de Peugeot -bouwjaar 1998 respectievelijk 1999- waren total loss. Berger Kraal haalde de wrakken op.

Foto's : U S Media

Dedemsvaart: Golf uit de bocht op rotonde

Tegen vier uur maandagmiddag werd bekendgemaakt, dat zich op de N377 ter hoogte van hectometerpaal 27.0 een verkeersongeval zou hebben voorgedaan, waarbij iemand lichtelijk bekneld zou zitten. Dat bleek niet juist: er lag weliswaar een VW Golf in een bermslootje, maar van beknelling was geen sprake.
De oudere dame, die achter het stuur had gezeten en op de rotonde bij de afslag Dedemsvaart-Rollepaal rechtdoor was gereden, bleek na een check door ambulancepersoneel in orde. Ze was waarschijnlijk onderweg even onwel geworden.
De VW, die op weg naar het slootje nog wat bermpaaltjes had "ontworteld", werd door berger Klaas van de firma Autax opgehaald en naar een schadeherstelbedrif vervoerd.

Foto's : U S Media

Zondag 6 januari 2013

Almelo: dronken automobilist ramt politieauto

In de nacht van zaterdag op zondag reed een dronken Almeloër op de Wierdensestraat in Almelo met zijn auto tegen een onopvallend dienst-voertuig van de politie.
Omstreeks middernacht reden twee agenten in de onopvallende politieauto op de Wierdensestraat in Almelo, in de richting van het centrum.
De agenten zagen, dat een auto vanuit tegenovergestelde richting op dezelfde rijbaan op hen af kwam rijden.
Deze auto reed op dat moment door de Mans Kapbaargtunnel.
De agenten verminderden snelheid en wilden een stopteken geven, maar de spookrijder minderde geen vaart.
De politiemensen probeerden een aanrijding te voorkomen door naar de busbaan te sturen, maar slaagden er niet in een botsing te vermijden, waarop de spookrijder frontaal tegen de politie-auto botste. Hij probeerde door te rijden, maar de auto kwam tegen een lichtmast tot stilstand.
De bestuurder was zichtbaar onder invloed van alcohol of drugs, waarop de agenten hem meenamen naar het politiebureau.
De ademanalyse op het politiebureau wees 825 ug/l uit. Een GGD-arts nam een bloedproef.
De man, een 46-jarige Almeloër, bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en mag in de cel zijn zonden overdenken.


Borne: woningen door kogels beschadigd

Op Oudejaarsavond of in de Nieuwjaarsnacht zijn twee woningen aan de Deldensestraat in Borne beschoten.
De bewoners van een woning aan de Deldensestraat kwamen in de Nieuwjaarsnacht thuis en vonden kogels, die door een raam naar binnen waren gevlogen.
Door de politie is een onderzoek ingesteld. Vermoedelijk is de woning vanaf de Julianastraat beschoten.
Bij een ernaast gelegen woning zijn kogels in de buitenmuur terecht gekomen. Ook die bewoners waren niet thuis, toen de vernielingen zijn aangericht.

De politie vraagt getuigen van van de beschietingen of mensen, die informatie hebben, die van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden viaa 0900-8844 of anoniem via M.: 0800-7000.

Vriezenveen: dieseloliespoor houdt spuitgasten bezig

Zondag om 12:20 uur werd de hulp van de brandweer van Vriezenveen gevraagd voor het reinigen van het wegdek rond de kruising van het Westeinde met de Koningsweg in Vriezenveen.
Personeel van de Dienst Openbare Werken van de gemeente Twenterand was hiervoor in eerste instantie gewaarschuwd.
Er bleek een laag dieselolie op de weg te liggen, die gevaar opleverde voor het verkeer.
De ploeg van de tweede tankautospuit van Vriezenveen werd later gevraagd te assisteren bij het opruimen van het glibberige spul.
De brandweer is er ruim een uur mee bezig geweest.
De veroorzaker van de vervuiling is niet bekend.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.