Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2013 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 27 januari 2013

Hardenberg: jubilarissen geëerd tijdens jaarfeest brandweer Ommen-Hardenberg

Zaterdagavond werden dertien brandweerlieden van de korpsen in de gemeenten Ommen en Hardenberg in het zonnetje gezet en met onderscheidingen en oorkonden beloond vanwege jarenlange trouwe dienst.
Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond, die dit keer weer werd gehouden in de Evenementenhal en bijgewoond werd door een groot aantal leden van de brandweerkorpsen uit beide gemeenten en hun eega's, maar ook door de burgemeesters van Ommen en Hardenberg en een delegatie van de brandweerkorpsen Uelsen en Emlichheim.

Om de veiligheid en inzet tijdens de feestavond te garanderen en indien nodig snel uit te kunnen rukken, werden diverse brandweerauto's in een hal naast de feestzaal gereed gezet, maar het bleef die feestavond stil qua alarmeringen.
Foto: U S Media

Coevorden: brandweer rukt uit vanwege vermeende schoorsteenbrand

Rond 17:30 uur kreeg de brandweer van Coevorden een oproep om naar de Wethouder Rooslaan te gaan in verband met een schoorsteen-brand.
Bij aankomst bleek dat de bewoner was gewaarschuwd door de overburen, dat er meer rook dan normaal uit de schoorsteen leek te komen. Hoewel het rookkanaal regelmatig gecontroleerd wordt, vertrouwde de bewoner het toch niet helemaal en belde 112, voor alle zekerheid.
De brandweer controleerde het rookkanaal, maar na een veegbeurt met de ramoneur bleek, dat de schoorsteen inderdaad goed schoon was.
Van een schoorsteenbrand was dus gelukkig geen sprake, waarna de rust spoedig weerkeerde.
Foto's: Peter Kramer


Hoogeveen: Audi A4 in de vangrail; bestuurder naar ziekenhuis

Op het knooppunt Hoogeveen is een bestuurder met zijn Audi A4 tegen de vangrail gereden. De klap was zo hevig, dat het linker voorwiel afbrak.
De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, waar tevens een bloedproef zal worden genomen, vanwege de alcohollucht, die werd waargenomen.
De brandweer trok de Audi los van de vangrail, zodat berger Kraal de zwaar beschadigde auto -bouwjaar 1996- vlot kon afvoeren.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Meppel: brand richt zware schade aan in café De Joker

Opnieuw kraaide de Rode Haan in Meppel. Nu deed het vurige beest zich tegoed aan een deel van de inventaris van café De Joker, dat gevestigd is in een historisch pand aan het Kerkplein in het centrum van de stad.
De brandweer viel voortvarend aan en wist de brand, die voornamelijk op de zolder woedde, snel te bedwingen.
De bovenste verdieping en de eerste etage liepen zware brand- en roetschade op.
Rond tien uur werd de omgeving in een straal van vijftig meter van het café met linten afgezet, omdat er asbest zou zijn gevonden.
Foto's U S Media

Vriezenveen: brandweer ruimt olie op parkeerplaats op

Zondag even na het middaguur werd de brandweer van Vriezenveen verzocht, met gepaste spoed naar het Westeinde te gaan vanwege een oliespoor op het wegdek. Er bleek over de gehele breedte van de parkeerplaats een laag olie te liggen.
Nadat de brandweermannen het oliespoor met water en ontvetter vakkundig hadden verwijderd, konden ze retour kazerne.


Zwolle: McDonald's Vechtstraat overvallen

De politie is op zoek naar de daders van de overval, die op fastfoodrestaurant McDonald's aan de Floresstraat rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag werd gepleegd
Twee mannen liepen even na middernacht het fastfoodrestaurant binnen en bedreigden de kassamedewerkster met een vuurwapen.
De twee gingen er vervolgens vandoor met de kassalade met inhoud.
Ze stapten in een kleine grijze auto en reden weg in de richting van de Indische buurt.
De politie is meteen een onderzoek gestart en heeft met een hond de omgeving afgezocht.
De dienst Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld.
De politie vraagt getuigen, bezoekers van de McDonalds, die rond middernacht in het restaurant waren en mensen, die iets weten van deze overval, te bellen via 0900-8844 - of anoniem via 0800-7000


Koekange: bestuurder probeert te vluchten na botsing

Zaterdagavond vielen twee gewonden ten gevolge van een verkeersongeval op de Mr. J. de Blieckweg in Koekange, waar volgens de melding een personenauto tegen een boom zou zijn aangereden
De negentienjarige bestuurder uit IJhorst en een zeventienjarige passagier uit Koekange zijn met hoofd- en nekletsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; een zestienjarige passagier uit Koekange bleef ongedeerd.
Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de Peugeot 206 niet tegen een boom, maar op de T-kruising tegen een paaltje was gereden.
Getuigen hadden gezien, dat hij er na het ongeval vandoor probeerde te gaan, maar dat de auto verderop plotseling tot stilstand kwam.
Omdat agenten vermoedden, dat de bestuurder onder invloed van alcohol was, werd in het ziekenhuis een bloedproef van de man genomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen.
De twaalf jaar oude Peugeot 206 raakte beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.
Het Team Verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het verkeersongeval.

Foto Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 26 januari 2013

Meppel: drie gewonden bij frontale aanrijding op de N371

Bij een frontale aanrijding op de N371 (Meppel-Havelte e.v.) bij Meppel raakten zaterdagmorgen drie personen gewond
Een 32-jarige vrouw uit Havelte reed in een Trabant oldtimer in de richting van Havelte.
Naar verluidt wilde de vrouw haar stoel tijdens het rijden verstellen, waardoor haar auto begon te slingeren, tegen de vangrail botste en daarna frontaal op een tegemoetkomende auto klapte, die bestuurd werd door een 39-jarige vrouw uit Dalfsen.
De vrouw uit Havelte zat bekneld in haar auto en is daar met hulp van de brandweer uitgehaald. Ze is overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Een Mobiel Medisch Team, dat per heli arriveerde, verleende de vrouw de nodige medische hulp.
De bestuurster van de andere auto en haar twaalfjarige zoon zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
De N371 was in verband met het ongeluk enige uren afgesloten

Zwolle: vuurwapen van aanslag op coffeeshop gevonden

De politie heeft donderdag nabij coffeeshop Dino's in Zwolle, waar de nacht ervoor op geschoten was, een automatisch vuurwapen gevonden. De politie kreeg in die nacht rond 04.30 uur een melding, dat er op een coffeeshop aan de Thomas à Kempisstraat was geschoten.
Agenten ontdekten tientallen kogelgaten in de ruit. Er was niemand in het pand aanwezig tijdens het incident en er is niemand gewond geraakt.

In de omgeving werd direct een onderzoek ingesteld en het Team Forensische Opsporing werd opgeroepen voor een sporenonderzoek. Tijdens het onderzoek in de directe omgeving van de coffeeshop is het automatische vuurwapen gevonden. Het wapen wordt nader onderzocht. Het rechercheonderzoek wordt voortgezet en de politie is nog op zoek naar getuigen van het incident.
Tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Assen: voetgangster ernstig gewond; scooterbestuurder rijdt door

Een 71-jarige voetgangster uit Assen is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op een voetgangersoversteek-plaats en daarbij ernstig gewond geraakt.
De vrouw stak op de kruising van de Kruisstraat met de Gedempte Singel in Assen via de voetgangersoversteekplaats de Gedempte Singel over. Over de Gedempte Singel naderde een scooter met, volgens getuigen, een behoorlijke snelheid.
De bestuurder van de scooter remde te laat en reed op de oversteekplaats de vrouw aan.
De bestuurder verontschuldigde zich tegenover het slachtoffer en reed hierna verder.
De vrouw is met o.a. een ernstige botbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
Het kenteken van de scooter is door getuigen genoteerd. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder.

Zwolle: Hardenbergse gewond door botsing auto - brommobiel

Bij een aanrijding tussen een brommobiel en een personenauto is vrijdagavond een vrouw uit Hardenberg gewond geraakt. Zij zat als bijrijdster in de brommobiel, die op de Nieuwleusenerdijk werd aangereden door een automobilist, die vanaf de Lingenstraat kwam en geen voorrang aan het duo verleende.
Door de klap werd de brommobiel totaal vernield. Ook de Volkswagen Polo liep door de aanrijding schade op.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst legde de sporen vast voor het proces verbaal.
Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de twee motorvoertuigen afgevoerd.
De brandweer van de post Berkum mocht het met olie vervuilde wegdek reinigen, omdat deze lekkage net iets te groot was voor de berger.


Oosterhesselen: Opel duikt bermsloot in: total loss

Op circa honderd meter voor de Waterveensweg is een personenauto, die over de Pandijk richting Oosterhesselen reed, vrijdag tegen middernacht uit de koers geraakt en via de rechter berm met de neus de bermsloot in gedoken, waarna de Opel een halve draai maakte.
De 23-jarige bestuurder uit Benneveld is uit de vernielde auto geholpen en ondersteund door brandweerlieden van de post Zwinderen naar de ambulance begeleid.

Foto's: U S Media

Vrijdag 25 januari 2013

Balkbrug: blusgroep Balkbrug blust brand in berging van buurman

Ver hoefde de brandweer van Balkbrug niet te rijden, nadat men om 20:43 uur gealarmeerd was vanwege een woningbrand op de Meppelerweg: het perceel ligt bijna naast de kazerne.
Overigens bleek de Rode Haan niet te kraaien in de (wegens verbouwing gesloten) pizzeria, die op het opgegeven adres gevestigd is, maar in een houten berging/garage er achter.
De vlammen sloegen inmiddels al uit de zijkant van het gebouwtje, maar de Balkbruggers wisten de brand snel te doven, zodat het vuur niet op de nabijgelegen gebouwen over kon slaan. Desondanks was de brand- en roetschade aanzienlijk.

Foto's: U S Media


Hoogeveen: twee motordieven onderuit na aanrijding tijdens achtervolging

Politiemensen zagen vrijdagavond een motor met daarop twee bij de politie bekende mannen rijden in Hoogeveen.
Bij het zien van de politie gingen de twee er vandoor.
Bij de achtervolging gingen de twee op Het Haagje in Hoogeveen onderuit na een aanrijding met een personenauto.
De motor kwam met grote vaart op het natte wegdek ten val, toen er geen doorgang meer leek tussen drie personenauto’s op de dubbele baan. Één van de auto’s stond geparkeerd, een andere stond er naast om achteruit in te parkeren en de derde reed daar langs. Deze Skoda werd rechts onder geraakt, waarbij een fietsenrek achterop werd vervormd en ook het chassis van de auto werd geraakt.
Ook de auto, die geparkeerd werd, werd geraakt, maar liep weinig schade op.
De bestuurder van de motor gleed een eind door en kwam tussen twee geparkeerde auto’s terecht met licht beenletsel.
De duopassagier schoof over het wegdek, vermoedelijk tegen de auto, die geparkeerd werd en schoof geheel onder de rechts geparkeerde auto. De brandweer, die op de terugweg was van een loze melding, kon alsnog aan de slag om de gewonde man onder het voertuig uit te halen.
De omgeving rond de aanrijding werd met linten afgezet en tot plaats delict bevorderd.

Beide mannen ( 32 en 34 jaar uit Hoogeveen) werden onder politiebegeleiding afgevoerd naar het ziekenhuis.
In het ziekenhuis nam een arts op verzoek van de politie een bloedmonster van de bestuurder.
Dit zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.
De motor, waarop ze reden, is op 16 januari gestolen op de Parmentierstraat in Hoogeveen. De politie stelt een nader onderzoek in

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: nachtelijke brand boven pizzeria Grote Kerkstraat verraadt hennepplantage

Rond kwart over vier ontdekte een voorbijganger, dat er brand was uitgebroken op de verdieping boven het pand, waarin pizzeria / afhaal-restaurant "Romantica" gevestigd is.
De brandweer reed met de spoed naar de Grote Kerkstaat en wist de beginnende brand bijtijds te doven.
De brandweerlieden troffen in de ruimte, waar de brand woedde, een hennepkwekerij met ongeveer 200 planten.
De plantage is ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Foto's : Cuzzo.nl


Donderdag 24 januari 2013

Emmen: hennepkwekerij ontdekt na brandmelding

Een telefoontje van een verontruste flatbewoner over een sterke brandlucht voorkwam donderdag, dat er een flinke brand uitbrak in een appartement in een flat aan de Varenkamp in Emmen. In het appartement op de eerste verdieping bleek niemand aanwezig, zodat de brandweer een deur moest forceren om binnen te komen.
In het hoekappartement vonden politie en brandweer een in werking zijnde hennepplantage met naar schatting 350 planten, waarin in de ventilator van afzuiginstallatie een begin van brand was uitgebroken.
De planten waren bijna oogstrijp, maar als de alerte bewoner niet gebeld had, was er niets te oogsten geweest. Afgezien nog van het risico voor de bewoners van de aangrenzende flatwoningen...
De electriciteit werd illegaal afgetapt.
De planten, de apparatuur en andere benodigdheden zijn in beslag genomen en door werknemers van een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.
Het appartement werd van een particulier gehuurd door een inwoner van Emmen.
Foto's : U S Media


Zwolle: winkelruit van coffeeshop doorzeefd met tientallen kogels

Forensisch rechercheurs zijn geruime tijd bezig geweest met een onderzoek in en rond het pand van Dino's Coffeeshop in de Thomas á Kempisstaat in Zwolle. Het gedeelte van deze straat tussen de Vechtstraat en de Bisschop Willebrandlaan was daartoe met linten afgezet.

Het onderzoek volgde naar aanleiding van het gegeven, dat de grote ruit van het pand rond half vijf in de nacht van woensdag op donderdag door een nog onbekende schutter doorzeefd is. Op het wegdek en het trottoir voor het pand werden tientallen patroonhulzen gevonden.
Foto : U S Media

Tubbergen: Saab total loss na schuiver; bestuurster naar ziekenhuis

Rond half 4 woensdagmiddag deed zich een eenzijdig ongeval voor op de Uelserweg nabij Hotel Restaurant Droste in Tubbergen.
Door nog onbekende oorzaak is een oudere automobiliste van de weg geraakt en kwam haar Saab op de kop in het weiland tot stilstand.
De brandweer is niet op de lokatie van het ongeval ingezet. De vrouw is voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis.
Het verkeer heeft weinig hinder ervan ondervonden en kon redelijk gemakkelijk de ongevalslokatie passeren.
Berger Geert van de firma Wolves heeft de auto (een Saab 9-3, bouwjaar 1999) weer op z'n wielen gezet en meegenomen
Foto : Kevin Sand


Woensdag 23 januari 2013

Daarle: auto in de prak na beruchte ruk aan het stuur

Woensdagmorgen heeft zich een eenzijdig verkeersongeval voorgedaan op de Hellendoornseweg in Daarle.
Een Hyundai Tucson met een vee-aanhanger, die geladen was met meubeltjes, reed vanuit Daarle in de richting van Hellendoorn.
De bestuurder -een man uit Hellendoorn- kwam met de rechter wielen van de auto in de berm en schampte daar een boom.
Na de bekende ruk aan het stuur maakte de combinatie op de rijbaan een draai van 180 graden.
Vervolgens werd de aanhanger van de auto gescheiden, doordat de combinatie in de linkerberm een boom raakte.
De auto maakte door die klap nogmaals een halve slag en kwam met onherstelbre schade in een sloot tot stilstand.
De bestuurder kwam -op wat lichte verwondingen aan het hoofd na- met de schrik vrij.
De auto en de aanhanger werden door berger Wolves geborgen.
Het verkeer heeft tijdens de berging geen hinder ondervonden.
Foto : U S Media

Hoogeveen: duikers zoeken naar vermeende drenkeling

Voorbijgangers belden 112, toen ze woensdagmiddag bij een vijver aan het Stationsplein een onbeheerde slee dicht bij een wak in het ijs zagen.
Toen ze dichterbij kwamen, dachten ze, dat er iets onder het ijs bewoog.
De hulpverleningsinstanties lieten niets aan het toeval over en zetten direct al het benodigde materieel in.
Duikers van het duikteam uit Emmen hebben de vijver doorzocht, maar tot ieders opluchting werd er niets gevonden.
De slee werd door de politie meegenomen.

Dinsdag 22 januari 2013

Lutten: bedrijfsauto van hoefsmid brandt uit

De dinsdagavond had een nare verrassing voor een 32-jarige Luttenaar in petto.
Zijn auto, die volledig ingericht was voor zijn werk als hoefsmid, vatte onverwacht vlam, terwijl het voertuig al enige tijd op een parkeerplaats achter een café aan de Anerweg Noord geparkeerd stond.
Vanwege het explosiegevaar van de twee gasflessen en de LPG-tank hielden politie en brandweer toeschouwers met linten op veilige afstand.
De felle brand, die gepaard ging met enkele explosies, verwoestte de auto, maar er vielen geen slachtoffers.
De Slagharense brandweer doofde de vlammenzee -vanuit volle dekking- snel en effectief met water en schuim, maar de Dodge Ram Van was een total loss.
Foto's: U S Media

Goor: uit brandend appartement geredde vrouw met spoed naar ziekenhuis

Een 48-jarige vrouw, die door de brandweer uit een brandend appartement van een flat aan het Hiltjesdamhof is gered, is in zorgwekkende toestand met spoed naar het brandwondencentrum in Groningen overgebracht.

Staphorst: automobilist (21) overlijdt ten gevolge van aanrijding met trein

Een aanrijding tussen een trein en een auto heeft dinsdagmiddag een 21-jarige automobilist uit Zwolle het leven gekost.
De aanrijding vond rond 17:15 uur plaats op de spoorwegovergang in de Gemeenteweg in Staphorst.
De trein was onderweg van Zwolle naar Meppel.
De bestuurder passeerde een automobilist, die voor de dichte spoorbomen stond te wachten.
Nadat één trein gepasseerd was, reed de Zwollenaar de overweg op, waarop de witte Audi personenauto werd gegrepen door een tweede trein.
Toen de hulpdiensten gearriveerd waren, bleek het slachtoffer reeds overleden te zijn.
Het treinverkeer lag enkele uren stil. De politie onderzoekt de zaak.

Foto's: U S Media

Hoogeveen: brandweer bevrijdt ree uit hek

Als brandweerman moet je van alle markten thuis zijn; dat bleek vandaag weer eens.
De brandweer van Hoogeveen werd dinsdag rond half twee in de middag te hulp geroepen, omdat een ree vast zat in een hekwerk bij een leegstaand bedrijf aan de Edisonstraat.
Het luid protesterende dier werd achterwaarts door enkele brandweermannen losgetrokken.
Op een rustige plek in een naburig bos werd het dier, dat niet gewond was, vrijgelaten.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

De Krim: vrijwilligers voor vrijwilligers

Tijdens de kerstmarkt afgelopen december heeft de vrijwillige brandweer van De Krim foto's gemaakt in een winters tafereel.
Elk jaar probeert de brandweer tijdens deze kerstmarkt een bedrag in te zamelen voor een goed doel.
Vorig jaar was dat de Brandwondenstichting; dit jaar de plaatselijke ijsbaan. Die is namelijk na enkele jaren afwezigheid nieuw leven ingeblazen door enthousiaste vrijwilligers, die belangeloos vele uren werk verrichtten om zo voor de Krimse bevolking een mooie ijsbaan te realiseren.
Er werden behoorlijk wat foto's gemaakt, hetgeen 280,- Euro opleverde !
Afgelopen maandag, tijdens de vaste oefenavond, overhandigden de brandweervrijwilligers dit bedrag op de ijsbaan aan de vrijwilligers van de ijsbaan. Die waren er erg blij mee !
Foto's: blusgroep De krim


Maandag 21 januari 2013

Holten: brand op vakantiepark Holten

Maandagmiddag omstreeks half zes werd er een brand gemeld op vakantiepark Landal Twenhaarsveld.
De brandweer rukte met groot materieel uit, waaronder brandweerwagens uit Holten en Rijssen en de tankwagen van de brandweer van Holten.
Er bleek brand te woeden in de slaapkamer van een vakantiehuisje.

Hoewel het vuur snel onder controle was, was er flinke schade.
De brandweer heeft enkele kasten en de zolder moeten slopen om er zeker van te zijn, dat alle brandhaarden gedoofd waren.

Staphorst: trekker met oplegger schaart over middenvangrail

Het verkeer in beide richtingen op de A28 liep maandag flink vast, nadat een trekker met oplegger, die van Zwolle in de richting van Meppel reed, even na elven schaarde en op de middenvangrail tot stilstand kwam. Het ongeval gebeurde op 800 meter voor parkeerplaats Dekkersland.
De snelweg was rond half drie weer beschikbaar voor het verkeer, nadat berger hooikammer de combinatie weggesleept had en de vangrail provisorisch op z'n plaats had gezet.
Foto's: U S Media en Christian Kok (foto 1)

Musselkanaal: automobilist verdronken in vaart

Maandagmorgen tegen zeven uur werd een Volkswagen Polo gevonden, die ondersteboven in het water van het A G Wildervanckkanaal, langs de N366 (A G Wildervanckweg) bij Musselkanaal lag, ter hoogte van hectometerpaal 19.8.
Omdat de bestuurder niet in of bij het voertuig te vinden was, werd de waterongevallengroep uit Emmen gealarmeerd.
Twee duikers gingen het ijskoude water in en vonden al na korte tijd onder het ijs het lichaam van een 39-jarige man uit Appingedam.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.