Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2013 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 7 juli 2013

N36: automobilist vindt de dood bij frontale aanrijding bij Beerzerveld

Zondagavond tegen half acht heeft zich een zware aanrijding voorgedaan op het viaduct in de N36 (traject Witte Paal - Almelo) bij Beerzerveld.
Volgens getuigen reed een Toyota Avensis slingerend het viaduct op in de richting van Almelo en botste frontaal op een speciaal voor vervoer van paarden ingerichte vrachtwagen van een handelshuis uit Ommen.
De vijftigjarige automobilist uit Almelo was op slag dood; de Toyota werd bij de aanrijding volledig vernield.
De bestuurster van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij; de vier springpaarden, die zij vervoerde, bleven eveneens ongedeerd, hoewel de schotten tussen de boxen flink verbogen waren. Voor de brandweereenheden uit Bergentheim en Hardenberg was nauwelijks werk weggelegd; het stoffelijk overschot van de overleden man is door een eenheid van het FTT* uit Kampen met hydraulische apparatuur en onder toezicht van een forensisch arts uit het wrak geborgen en weggebracht.

Berger Autax haalde de Toyota op, nadat het VOA-onderzoek afgerond was; berger Wolves sleepte de zwaar beschadigde truck weg.
De vier paarden waren daarvoor al naar een andere vrachtwagen overgebracht.
De N36 is tot na zonsondergang tussen de afslagen Mariënberg en Westerhaar afgesloten geweest.
(zie ook de fotoreportage)

* Forensisch Technisch Team
Foto's: U S Media


L44 / Esche (D): wielrenner ernstig gewond door aanrijding met taxibusje

Ook aan de andere zijde van de grens is zondag een wielrenner gewond naar een ziekenhuis vervoerd na een aanrijding en een val.
's Middags tegen drie uur werden de politie en de ambulancedienst gealarmeerd vanwege een verkeersongeval, dat gebeurd was op de L44 tussen Hoogstede en Esche.
Een 67-jarige wielrenner, die over het fietspad in de richting van Esche reed, wilde twee voor hem rijdende fietsers inhalen en week daarom uit naar de Landesstraße 44. Hij zag hierbij echter een achteropkomende oproeptaxi niet aankomen, die bestuurd werd door een 52-jarige vrouw en drie passagiers vervoerde.
De taxi raakte de wielrenner met de rechter buitenspiegel, waardoor de man viel en zwaar gewond raakte.
De man was volgens mensen, die hem eerste hulp verleenden, korte tijd niet aanspreekbaar en werd verzorgd, tot de ambulance arriveerde en de bemanning die taak overnam. De wielrenner werd met toeters en bellen naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
De politie regelde het verkeer en maakte een proces verbaal op.
De Volkswagen Transporter taxibus verloor een spiegel en liep enkele lange krassen in de rechter flank op; de inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Foto's: U S Media

Balkbrug: wielrenner èn fiets mee in ambulance

Zondagmorgen reed een groep van zo'n twintig wielrenners over de Den Kaat van Balkbrug in de richting van Zuidwolde, toen één van hen in de bocht nabij de oversteek van de N48 ten gevolge van onverwacht remmen van de wielrijder vóór hem op zijn voorganger botste, onderuit ging en letsel opliep.
Het slachtoffer werd -samen met zijn tweewieler- in de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waarna de groep z'n weg kon vervolgen.
Foto: U S Media

Kiel Windeweer: grote brand agrarisch bedrijf; dronken jongeren hinderen brandweer

Zondag omstreeks 05:00 uur uur werden de vrijwilligers van de Brandweer Zuidlaren uit bed gepiept met de mededeling, dat er aan de Nieuwe Compagnie in Kiel Windeweer brand woedde in een boerderij.
bij het uitrukken van de tankautospuit en het materieel voertuig was er  bij de kazerne, door de ochtendmist aan de horizon,  al een forse rookkolom te zien, die de plaats des onheils markeerde.
Hierop werd ook gelijk het groot-watertransport-eenheid, die gestationeerd is in Zuidlaren, meegenomen en werd opgeschaald naar "middelbrand". Ook een eenheid met een tankautospuit en de hoogwerker uit Hoogezand werden gealarmeerd.

De brandweer van Zuidlaren ondervond onderweg in Zuidlaarderveen last van dronken jongeren, die bij een net afgelopen schuurfeest hekken en borden over de straat gooiden en over de weg zwalkten voor de passerende brandweervoertuigen.
Om verder te kunnen, moest de brandweer eerst de hekken van de straat halen.
Ook werd gelijk de politie ingeschakeld, om ervoor te zorgen, dat de hulpdiensten geen last meer hadden van de raddraaiers.
Omdat de lokatie hiervan vlak bij de brand was, was de politie ook daar met zes eenheden ter plaatse.

Ondanks de kleine vertraging waren de vrijwilligers van de brandweer Zuidlaren snel ter plaatse en konden direct een eerste aanval inzetten op de brand in de vrijstaande loods achter de boerderij.
Het duurde echter niet lang, voordat ook een tweede loods volledig in brand stond.
Bovendien was er kans, dat een grote brandstoftank kon ontploffen, waarop iedereen op afstand gehouden werd, totdat dit gevaar geweken was
Helaas was in de verre omtrek geen brandkraan te vinden, waardoor er eerst watertoevoer door het groot watertransport opgebouwd moest worden vanaf een kanaal, een kleine kilometer verderop. Hierop werd opgeschaald naar "grote brand", waarop nog een tankautospuit uit Hoogezand uitrukte,evenals een dompelpomp uit Veendam.
Die kon echter gauw weer retour, omdat die van Zuidlaren zijn diensten al aan het bewijzen was.
Een derde -in aanbouw zijnde- loods en de boerderij konden gered worden, maar diverse landbouwmachines in de loods -waaronder een combine- gingen in vlammen op. De schade is dan ook groot.
Rond half 10 keerden de laatste eenheden terug naar hun post.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Rijssen: hoogwerker op z'n kant op rotonde

De reis van de hoogwerker van het brandweerkorps Rijssen, die had moeten eindigen bij de brand bij Rouweler Beton in Enter, kwam voortijdig tot een abrupt eind op de rotonde in de Karel Doormanstraat in Rijssen, waar de chauffeur van de brandweerwagen kennelijk iets te enthousiast de bocht nam, waarop de wagen kantelde en op zijn rechter zijde tegen een lichtmast tot stilstand kwam.
De twee inzitten raakten gewond.
Het voertuig liep zware schade op. Of de wagen binnnen afzienbare tijd hersteld kan worden of afgeschreven moet worden, is nog niet duidelijk.
Foto's: Alwin Winkel

Enter: brand bij Rouweler Beton bedwongen

Rond kwart voor acht zondagmorgen brak er brand uit bij het bedrijf Rouweler Beton aan de Vonderweg.
Bij aankomst troffen de eerste eenheden een hevige brand aan in de technische ruimte van het betonbedrijf.
Omdat de fabriekshal zich aan de technische ruimte bevindt, heeft de brandweer direct meerdere eenheden gealarmeerd om uitbreiding te voorkomen. Twee uur na het uitbreken van de brand, was deze onder controle.
De brand is beperkt gebleven tot de technische ruimte; de brandweer wist uitbreiding naar de naastgelegen fabriekshal te voorkomen.
De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met bluswerkzaamheden.
In totaal zijn ongeveer veertig brandweerlieden met vijf blusvoertuigen en diverse ondersteunende eenheden ingezet om de brand te bestrijden. Over de oorzaak van de brand is niets bekend
Foto's: Kevin Sand

Meldkamer Oost-Nederland al bij de eerste warme avond overbelast

Mensen, die zaterdagavond de meldkamer Oost-Nederland via 0900-8844 belden, moesten een tot anderhalf uur wachten tot er eindelijk verbinding gelegd werd met de meldkamer en waren gedwongen, eindeloos lang een opname met de irritante medededeling
"Al onze medewerkers zijn in gesprek; een moment geduld alstublieft" aan te horen. Dat manco duurde voort tot na middernacht.

Desgevraagd liet men weten, niet voorbereid te zijn op de hoeveelheid geluidsoverlastklachten, die de eerste warme avond van deze zomer tot gevolg had....


Genemuiden: vrouw gewond ten gevolge van aanrijding

Bij een aanrijding op de oversteek van de Groene Steeg en de Nieuwe Weg (N759) is zaterdag rond 17:30 uur een vrouw uit Genemuiden gewond geraakt. De vrouw zat samen met twee mannen in een auto, die richting Genemuiden reed.

De bestuurder van een bestelbus, die vanaf de Groene Steeg kwam, wilde de Nieuwe Weg oversteken, maar zag de van rechts naderende auto over het hoofd, met een zware aanrijding als gevolg.
Door de klap raakte de auto van de vrouw onbestuurbaar en belandde in de naast de weg gelegen sloot.
De bestelbus kwam in tegenovergestelde richting tegen een verkeersbord tot stilstand.
Alle inzittenden konden zelf het te water geraakte voertuig verlaten.
De vrouw is op een wervelplank gefixeerd en voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.
Alle overige betrokkenen waren niet gewond.
Twee medewerkers van de verkeersongevallendienst brachten het ongeval in kaart, waarna bergingsbedrijf Hooikammer de twee zwaar beschadigde voertuigen afsleepte.
Het verkeer werd om en om langs het ongeval geleid.


Zaterdag 7 juli 2013

Hoogeveen: BMW cabrio uit de bocht: één gewonde; één aanhouding

Bij een eenzijdig ongeval op de Willemskade in Hoogeveen is zaterdagavond een BMW Cabriolet met twee inzittenden uit de bocht gevlogen.
De wagen kwam met een hevige klap tot stilstand in de berm tegen een paal met verwijsborden.
De passagier bleek met zijn hoofd tegen de voorruit te zijn geslagen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
De 27-jarige bestuurder uit Pesse werd meegenomen naar het politiebureau.
De verwijsborden kwamen in een boom terecht, waardoor takken afbraken.
De auto was total loss en werd door een berger afgevoerd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen
Ook over dit incident is geen persalarmering afgegeven.


Media: onophoudelijke stroom klachten over persalarmering

Hoewel de NVJ al jaren aandringt op een betere informatievoorziening en alarmering voor de pers, komt er daar een constante stroom van klachten binnen met betrekking tot snelle en volledige persalarmering.
Sinds een oproep via Twitter een week geleden is het aantal klachten gestegen tot zelfs 5 tot 8 per dag.
Fotografen en journalisten worden steeds vaker in hun werk gehinderd door de politie. Uit NVJ-onderzoek uit 2011 bleek dat de persalarmering via het het pager-systeem P2000 niet goed genoeg werkte.
Journalisten missen incidenten, omdat de politie die niet doorgeeft.
Dit is gezien het aantal berichten dat de NVJ via mail, telefoon en Twitter binnenkrijgt, nog steeds niet verbeterd.

De meldingen, die de NVJ ontvangt, worden gerubriceerd en zullen binnenkort per regio te zien zijn op NVJ Meldpunt Politie & Pers
Bovendien zijn NVJ en NVF onlangs een werkgroep Politie/Pers gestart om klachten en problemen in de samenwerking tussen politie en pers te inventariseren.
De meldingen en klachten gaan over bijvoorbeeld de (h)erkenning van de Politieperskaart, toegang tot incidenten, persalarmering en inzetten van drones.
Regelmatig blijkt, dat politieperskaarthouders door politiemensen tegengehouden worden, terwijl willekeurige burgers met camera's en mobie-le telefoons allang en ongehinderd volop beelden konden maken en deze dan al of niet gratis aan kranten en radio- of tv-stations doorsturen.

Bovendien is het vinden van relevante info over incidenten voor de media uitgegroeid tot een ingewikkelde en langdurige zoektocht langs de politiesite, Twitter, Facebook, etc., waarbij het publiek steeds vaker eerder op de hoogte is dan de pers.
Storend hierbij is vooral, dat individuele politiemensen los van de persvoorlichting willekeurig twitterberichten met nieuwswaarde plaatsen.

De klachten en verbeterpunten worden besproken in het periodieke overleg met de Nationale Politie, waar de NVJ in januari mee is begonnen. Tijdens het periodiek overleg staat een goede samenwerking tussen politie en pers centraal.

Assen: nadere info schietincident Lekstraat; gewonde al weer thuis

De politie stelt een onderzoek in naar een incident in de Lekstraat, waarbij vrijdagmiddag een 68-jarige man gewond raakte.
Kort na 16.00 uur werd de de politie gemeld, dat drie mannen een woning aan de Lekstraat waren binnengedrongen en dat er geschoten was. Agenten in de tuin de 68-jarige bewoner, die een wond aan zijn hoofd had.
Volgens de echtgenote van de man was er aangebeld en toen zij de deur opende drongen er drie gemaskerde mannen de woning binnen.
De mannen liepen naar haar man, die net vanuit de tuin via de achterdeur de woning binnenliep.
Volgens de vrouw had één van de mannen een vuurwapen bij zich.
De man verklaarde dat hij door de drie mannen is aangevallen.
Hij had een knal gehoord en was daarna -gewond aan zijn hoofd- gevallen. De vrouw vluchtte de woning uit en riep om hulp.
De drie mannen verdwenen.

De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen, maar kon na behandeling huiswaarts.
Volgens het echtpaar hebben de gevluchte mannen een donkere huidskleur en droegen ze bivakmutsen; twee van hen droegen donkere kleding; de derde een rood jack of rode jas.
Volgens getuigen zijn de mannen in een lichtblauwe Fiat Punto weggereden. De auto zou aan de bijrijderkant beschadigd zijn.
Een door de politie ingezette zoekactie, onder andere via Burgernet, had geen resultaat.
De politie is een onderzoek gestart.

Dalerpeel: bloedproef na veroorzaken frontale aanrijding met tractor

De bestuurder van een tractor werd zaterdag in het begin van de middag onaangenaam verrast op de Berkmeerweg, toen hij de kruising met de Dorpsstraat naderde en er plotseling een Kia Pride vanaf de Dorpsstraat afsloeg naar de Berkmeerweg en daarbij de bocht te ruim nam.
De personenauto klapte hard tegen het linker voorwiel van de tractor, waardoor de spoorstang losschoot en de auto zware schade opliep.
De brandweer van Zwinderen opende het portier aan de bestuurderszijde om de automobilist uit het wrak te kunnen bevrijden.

Uit de imposante 'dakkapel' in de voorruit en het geplette stuur blijkt, dat de automobilist (42) uit Klazienaveen het nut van een veiligheidsgordel niet ingezien had - tot het te laat was.
Bovendien werd de dienstdoende GGD-arts naar het ziekenhuis ontboden om daar een bloedproef te nemen.
De brokkenpiloot was al niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs.
Foto's: U S Media


Koekange: man in been geschoten - aangehouden na bedreiging agenten met vuurwapen

Een arrestatieteam van de politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aan, die agenten met een vuurwapen had bedreigd.
Om de man te kunnen aanhouden, is hij in een been geschoten.

Tegen 00.30 uur belde een vrouw uit Koekange de politie en meldde, dat haar man door het lint ging en haar bedreigde met een vuurwapen. Agenten troffen de vrouw aan buiten haar woning. In de woning zat de 41-jarige, zwaar beschonken man, die bij het zien van de politie een revolver op de agenten richtte.
Omdat de man weigerde zijn wapen te laten zakken loste de politie een waarschuwingschot.
De man vluchtte hierop te voet en bedreigde daarbij nog enkele keren agenten met zijn wapen.
Ook tijdens deze achtervolging te voet door de politie gegeven waarschuwingschoten hadden geen effect.
Even later reed de man weg in zijn auto, achtervolgd door de politie.
De man stopte uiteindelijk op de Oshaarseweg bij Echten en kroop daar in de bosjes.
Een inmiddels ingeschakeld arrestatieteam van de politie sommeerde opnieuw de man zijn wapen weg te leggen.
Toen hij dat bleef weigeren is hij door leden van het arrestatieteam in een been geschoten en aangehouden.
Nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwonding is behandeld is hij ingesloten op een politiebureau.
Het vuurwapen is in beslag genomen.
Over dit incident is geen persalarmering afgegeven.


Vrijdag 5 juli 2013

Assen: gewonde ten gevolge van schietpartij

Bij een hoekwoning aan de Lekstraat in Assen is vrijdagmiddag een man neergeschoten.
Buurtbewoners meldden, dat een auto meermaals langs het huis reed, waarna drie donkere mannen de woning binnen gingen.
Toen er geschoten werd, werd één man aan zijn hoofd geraakt. Hij bloedde, maar was bij kennis, toen hij per ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht.

De verdachten -drie donkere mannen- zijn mogelijk gevlucht in een blauwe Fiat Punto, die schade heeft aan de rechterzijde.
Twee van de drie verdachten droegen zwarte kleding; de derde een rode jas.
Even verderop lag een mes op het trottoir. Over de achtergronden van de schietpartij is nog niets bekend gemaakt.
Het onderzoek van het plaats delict door de technische recherche was rond 18:00 uur afgerond.

Helaas is er ook vele uren later ondanks de melding van de persvoorlichter 'nader bericht volgt" over deze zaak niets meer bekendgemaakt
Foto's: U S Media

Genemuiden: aanrijding auto - politiemotor

Donderdagavond heeft zich op de kruising Oosterkaai met de Oosterbrugstraat te Genemuiden een ongeval voorgedaan tussen een politiemotor en een personenauto.
De automobilist reed op de voorrangskruising, toen plotsklaps -voor hem van rechts- een politiemotor te voorschijn kwam, waarvan de berijder hoogst waarschijnlijk de Oosterbrugstraat in wilde rijden, hetgeen verboden is.
Bij de aanrijding raakte niemand gewond en de schade aan zowel de motor als het voertuig viel gelukkig mee.
Toch werd bergingsbedrijf Hooikammer ingezet om beide voertuigen af te slepen.
Een team van de Verkeersongevallenanalysedienst (VOA) stelde een onderzoek in naar de toedracht van deze merkwaardige aanrijding.
Foto's: U S Media


Donderdag 4 juli 2013

Emmer Compascuum: auto total loss na buiteling; automobiliste had gedronken (update)

Donderdagavond tegen zeven uur werd de brandweer van Emmer Compascuum galarmeerd voor een ongeval, dat vlak voor de kazerne was gebeurd. Het werd dus een kort ritje.
Een automobiliste reed met haar tweejarige zoontje op de Kijlweg in de richting van het Oosterdiep Westzijde/N379, maar de auto -een Kia Rio- kwam in een bocht ter hoogte van de kazerne van de rijbaan, reed het trottoir op, ging daar over de kop, plette een lantaarnpaal en kwam in een heg tot stilstand. De twee wisten al snel uit het voertuig te komen.
Ze werden door ambulancepersoneel behandeld en naar een ziekenhuis vervoerd.
Omdat ze gedronken had, is daar, op verzoek van de politie, door een arts bloed afgenomen van de vrouw. Ook is haar rijbewijs ingevorderd.
Tijdens de afhandeling van de gevolgen van het ongeval was de Runde ZZ afgesloten.
Foto's: U S Media


Dalmsholte: inhaalpoging loopt fout af

Donderdagmiddag raakte een bejaarde man licht gewond aan een arm ten gevolge van een aanrijding op de Dalmsholterweg in Dalmsholte.
De man reed in een Daihatsu Cuore en haalde een tractor met aanhanger in, toen die op hetzelfde moment een fietser in begon te halen en naar links uitweek, waardoor de Daihatsu ter hoogte van het rechter voorwiel geraakt werd.
Het autootje kwam in de berm, ging over de kop en kwam -vlak voor een bermsloot- ondersteboven tot stilstand tegen een brandkraanbordje.

De automobilist en de vrouw, die als passagier meereed, werden in een ambulance onderzocht, maar hoefden niet nader behandeld te worden.
Berger Klaas van de firma Autax haalde de zwaar beschadigde auto op, nadat die eerder door de mannen van de blusgroep Lemelerveld overeind was gezet. De komst van de eveneens opgeroepen hulpverleningswagen uit Ommen werd afgezegd.
Foto's: U S Media

Neuenhaus: brandweer mag betonspoor opruimen

De Ortsfeuerwehr Neuenhaus werd ook donderdagmiddag gealarmeerd; dit keer vanwege een vervuiling van het wegdek.
En nee: nu eens niet het obligate oliespoor, maar een spoor van vloeibaar beton (cement en kiezelstenen) van 250 meter lang en circa anderhalve meter breed.

De bestuurder van een betonmixer had op de Grasdorfer Weg een deel van zijn lading verloren als gevolg van een bedieningsfout.
Hoewel de trucker direct begonnen was met het opruimen van de smurrie, begon het cement door de warmte al snel uit te harden en belden enkele bewoners de gemeente, die op haar beurt om de hulp van de plaatselijke brandweer vroeg.
Die rukte uit met een TAS en een ploegje van drie man, dat het traject nat maakte om het cement vloeibaar te houden
Met zo'n drie kuub water en een straalpijp werd het wegdek zo goed en zo kwaad mogelijk schoongemaakt.
De overgebleven kiezels werden met scheppen aan de kant gegooid. Deze klus was na anderhalf uur geklaard.
Foto's: Feuerwehr Neuenhaus


Neuenhaus: criminelen steken gestolen auto in bos in brand (update)

Woensdag rond 21.45 uur werd de Ortsfeuerwehr Neuenhaus gealarmeerd vanwege een brandende personenauto, die aan de Frensdorfer Straße in Grasdorf zou staan.
Men rukte uit met drie voertuigen, maar de bemanningen kregen onderweg te horen, dat er iemand aan de weg stond om hen de weg te wijzen.
De 'gids' wees de spuitgasten de weg en dat was hard nodig ook: de inmiddels bijna volledig uitgebrande Opel Meriva stond op zo'n 400 meter verderop op een onverharde weg in de "Fürstlichen Tannen“, een bosgebied, dat zich langs de Nederlandse grens uitstrekt van de Bussardweg in Grasdorf tot de Poolstraße in Nordhorn.
Getuigen hadden rook uit het bos zien komen en gingen van een bosbrand uit, maar ontdekten enige tijd later het brandende autowrak
Een voor terreinritten geschikt blusvoertuig van de brandweer Neuenhaus reed het bos in en hiermee kon de brand geblust worden.
Gelukkig vatte het bos geen vlam door het natte weer.
Uit info van de politie werd duidelijk, dat de auto vorige week in Nordhorn gestolen was en de daders zich kennelijk van hun buit hadden ontdaan om geen sporen achter te laten.
Aangezien de bergingsauto niet over de onverharde bosweg kon rijden, bewees de brandweerauto opnieuw goede diensten: met dit voertuig sleepte men het wrak aan een staalkabel naar de Bussardweg.

Het voertuig bleek eerder deze week uit de garage van een woning aan de Sauerlandstraße in Nordhorn gestolen te zijn, nadat de daders tijdens een inbraak in die woning de autosleutels vonden.
Foto's: Feuerwehr Neuenhaus


Woensdag 3 juli 2013

Slagharen: gas in leegstaand pand Mien Breur

Een drie man sterke delegatie van Plaatselijk Belang Slagharen ontdekte tijdens een bezoekje aan het al geruime tijd leegstaande pand op de hoek Herenstraat-Coevorderweg, dat er een flinke gaslucht hing en belde 112.
De meldkamer stuurde de blusgroep Slagharen, wier kazerne op korte afstand van het bewuste pand ligt, op pad. De spuitgasten ontdekten al snel, dat er in voormalig café Mien Breur -waarschijnlijk opzettelijk- een korte gasleiding kapotgeknepen was.
Het sterk in verval geraakte pand werd daarna in ogenschouw genomen door de inmiddels gearriveerde wethouder René de Vent, die openbare orde in zijn portefeuile heeft. De gastoevoer werd afgesloten door monteurs van netbeheerder Cogas.
De conclusie, dat het pand een gevaar voor de omgeving vormt, lijkt gerechtvaardigd en Slagharen hoopt, dat het nu eindelijk gesloopt wordt.

Foto's: U S Media

A28 / Hoogeveen: auto brandt uit

Woensdagmiddag raakte een auto met aanhanger, geladen met plastic buizen, in brand op de A28 bij knooppunt Hoogeveen, afslag Ommen. De brand was spontaan tijdens het rijden ontstaan.
De bestuurder kon de auto zonder verwondingen verlaten en had nog tijd om persoonlijke zaken uit de auto te halen en de aanhanger af te koppelen.
Tegen de tijd dat de brandweer uit Zuidwolde arriveerde, stond de Ford stationwagen in lichterlaaie.
De brand was snel onder controle, maar de auto -bouwjaar 2001- kan als verloren worden beschouwd
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Coevorden: treinverkeer stilgelegd na groot lek in hogedruk-gasleiding

Woensdag werd er tegen het middaguur alarm geslagen vanwege een gaslek bij Kappa-Smurfit aan de Robertweg in Coevorden.
Het bleek te gaan om een ongeval met een hogedruk-gasleiding: bij het plaatsen van een damwand aan de zijde van het industrieterrein
-voor de Kappa-Triton golfkartonfabriek- was de leiding doorboord, zodat er een metershoge fontein water en modder omhoog spoot.
Bovendien kalfde er een flink stuk uit de wal, waardoor het wegdek dusdanig ondermijnd werd, dat vrachtwagens de plaats des onheils niet meer konden passeren, omdat er steeds grote hoeveelheden zand uit de wal het water in stortten.
Uit voorzorg kondigde men GRIP-1 af en werd het treinverkeer tussen Coevorden en Gramsbergen stilgelegd.
Kort nadat de brandweer arriveerde, wist personeel van netbeheerder Rendo de gastoevoer af te sluiten en verdween de water- en modder-fontein direct. De GRIP-situatie werd kort daarop ongedaan gemaakt.
Wel arriveerde een solo-ambulance, omdat een man ademhalingsproblemen had opgelopen, maar de prio-1 voor de ambulance werd al ca vijf minuten voor aankomst teruggeschaald naar prio-2.
Foto's: U S Media

De Kiel: hennepplantage opgerold (update)

Op het terrein van een woning op de kruising Rolderweg-Borgerweg in De Kiel (gem. Coevorden) is woensdagmorgen een hennepplantage ontmanteld.
Volgens geruchten zou het gaan om in totaal circa duizend planten en zouden er drie verdachten zijn aangehouden, maar de afdeling persvoor-lichting wilde geen enkele informatie kwijt.
Bovendien deelde de politie de geduldig wachtende journalisten ter plaatse mede, dat er op het terrein -zelfs niet van de plantage; ook later niet- beelden gemaakt zouden mogen worden, zodat de pers met lege handen naar de redactie terug kon.
De politie lichtte de burger gewoon rechtstreeks via Twitter in en zette de pers daarmee wederom buitenspel.
Helaas bleef het dus ook dit keer weer geruime tijd bij geruchten...

UPDATE (zeven uur na dato)
Woensdagmorgen heeft de politie bij een inval in een woning aan de Rolderstraat een hennepkwekerij aangetroffen.
In de kwekerij, die onder de woning was aangelegd, stonden ongeveer 1340 planten.
Er zijn drie mensen aangehouden, onder wie de bewoners. Verder heeft de politie een geldbedrag in beslag genomen en drie auto’s.
Deze spullen zijn in beslag genomen om ze, na afronding van het onderzoek, eventueel te kunnen verrekenen met de geschatte winst van de hennepkwekerij

Foto's: U S Media

Dinsdag 2 juli 2013

Hengelo: verdachten van bankoverval Ahaus-Alstätte (D) gearresteerd

Dinsdagmorgen tegen elven overvielen twee criminelen een geldtransportwagen bij de Volksbank in Ahaus-Alstätte in Münsterland.

De twee verdachten, die bewapend waren met een handvuurwapen en een machinepistool, brachten een op een explosief gelijkend voorwerp aan op de voorruit van de waardetransportwagen om een geldkoffer buit te kunnen kunnen maken.

De twee drongen ook het bankfiliaal binnen om personeel te dwingen, de koffer te ontzekeren.
Ze gingen er met een auto vandoor in de richting van de Nederlandse grens -dwars door velden en weilanden-, maar de politie kon hen via GPS blijven volgen en schakelde Nederlandse collega's in, die de twee -inclusief de buit- rond kwart voor twaalf de Hengelose wijk Tuindorp arresteerden, nadat getuigen zagen, dat de overvallers van vluchtauto wisselden en een poederblusser in de eerste auto leegspoten om hun sporen uit te wissen.
De identiteit van de verdachten is nog niet bekend gemaakt.

Uit veiligheidsoverwegingen ontruimde de politie de omgeving van het bankgebouw.
Een team van forensisch specialisten van het Landeskriminalamt Düsseldorf is ter plaatse voor onderzoek

Hoogeveen: opnieuw criminele activiteiten op industrieterrein

In meerdere bedrijven in een bedrijvenverzamelgebouw aan de Industrieweg in Hoogeveen is afgelopen nacht getracht in te breken.
Of men daar ook in is geslaagd, was nog niet duidelijk.
Bovendien is er brand gesticht in een gebouwtje naast het groenten- en fruitbedrijf De Orangerie, met een korte, felle brand als gevolg. Voldoende voor de brandweer om op te schalen naar middelbrand, aangezien de vlammen belendende panden bedreigden.
Bij de brand is asbest vrijgekomen, zodat de directe omgeving werd afgezet.
Tijdens afgelopen nieuwjaarsnacht brandde het voorste gedeelte, waarin de voedselbank Hoogeveen was gevestigd, geheel af. Dankzij een brandmuur kon toen de brand worden beperkt.
De politie neemt de zaak in onderzoek
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Slagharen: vluchtende brokkenmaker klapt met auto tegen boom (update)

Even voor tienen maandagavond werden omwonenden van de kruising Herenstraat - Witmanweg in Slagharen opgeschrikt door het geluid van kreukelend blik. Er bleek zich een kop-staart-aanrijding te hebben voorgedaan, toen een automobilist uit Dedemsvaart met zijn zwarte VW Golf bij de kruising stopte en een zilverkleurige Peugeot 206 achter op de VW van de Dedemsvaarter klapte.
De veroorzaker ging er echter na de crash vandoor in de richting van Hollandscheveld, maar had daar -getuige de olie- en koelvloeistofsporen- de volle breedte van de Herenstraat voor nodig.
De vluchtpoging liep mis, toen de brokkenpiloot op de kruising met de Weverijweg de macht over het stuur verloor en de auto rechts van de weg frontaal tegen een boom klapte.
De man, die kennelijk geen veiligheidsgordel nodig had, kopte daarbij een aardige ster in zijn voorruit.
Bij aankomst van politie en ambulance lag de man languit in de berm; volgens getuigen flink onder invloed van alcohol, maar voor zover bekend niet ernstig gewond. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar waarschijnlijk ook een bloedproef zal worden uitgevoerd.
De zwaar beschadigde Peugeot werd opgehaald door berger Autax.
De trekhaak van de VW had de klap van de kop-staartaanrijding opgevangen, zodat de aan de achterzijde relatief licht beschadigde auto verder gereden kon worden, nadat de politie de gegevens van de bestuurder had genoteerd.

De politie kreeg omstreeks 21.50 uur een melding over een ongeval, waarbij de bestuurder onder invloed zou zijn.
De dader was volgens de politie een 65-jarige man uit de gemeente Hardenberg. Hij was door omstanders uit de auto gehaald.
Aangezien hij zeer onsamenhangend sprak, nam ambulancepersoneel hem mee naar het ziekenhuis.
In de ambulance en ook in het ziekenhuis was de man erg agressief.
In eerste instantie weigerde hij een bloedproef, maar gaf uiteindelijk wel toestemming.
Het duurt nog enige tijd voor de uitslag bekend is.
Van haar bevindingen maakt de politie proces-verbaal op.

Foto's: U S Media

Maandag 1 juli 2013

A28: Opeltje over de kop

Een Opel Corsa is maandagmiddag na een slippartij van de A28 gevlogen en ondersteboven in de berm tot stilstand gekomen.
Naar het zich laat aanzien is de bestuurder verrast door de file op de oostelijke rijbaan, die ontstaan was ten gevolge van een snelheids-beperking en wegversmalling vanwege werkzaamheden aan viaduct de Meele; even ten zuiden van De Lichtmis.
De bestuurder van de Corsa bleef ongedeerd.

Hoewel berger Leerentveld de niet al te zwaar beschadigde, zestien jaar oude Corsa vanaf de Hermelenweg ophaalde, groeide de file op de oostelijke rijbaan aan tot bij de afslag Ommen/ N340.
Foto's: U S MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.