Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2013 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 30 juni 2013


IJhorst: opnieuw verdachte brand in recreatiewoning

Zondag rond 03:30 uur kreeg de brandweer van Staphorst een alarmering over een brand in een vrijstaande houten recreatiewoning aan de Carstenlaan 1 in IJhorst.
Met enkele stralen hoge druk was de brand al vrij snel onder controle, maar er werd voor alle zekerheid opgeschaald vanwege de waterwinning.
De woning was op het moment niet bewoond.
De politie stelde direct een onderzoek in naar de oorzaak en sluit brandstichting zeker niet uit.
In de omgeving hebben de laatste tijd meer branden gewoed onder verdacht omstandigheden.
Daarom werd het Team Brandonderzoek zondagmorgen opgeroepen om eens een kijkje te nemen.
De uitslag van de expertise is nog niet bekend.


Nieuwleusen: auto tegen boom: bestuurder zwaar gewond

In de nacht van zaterdag op zondag is de bestuurder van een Mitsubishi Carisma ernstig gewond geraakt, toen de auto ter hoogte van het bestuurdersportier tegen een boom aan de H.J. Eshuisweg in Nieuwleusen botste. Kort daarvoor kreeg de man, volgens omstanders, ruzie met zijn vriendin, die bij hem in de auto zat. De vrouw werd uit de auto gezet waarna de man met hoge snelheid in de richting van de N377 reed.

Vanwege de ernst van het letsel werd ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG opgeroepen.
De brandweer knipte het achterste rechter portier en de B-stijl uit het voertuig om het slachtoffer zo voorzichtig mogelijk te kunnen bergen.
De man is overgebracht naar de Isala klinieken in Zwolle.
De VOA stelde een onderzoek in om het proces verbaal zo compleet mogelijk te krijgen.

A28: één gewonde t.g.v. ongeval bij Staphorst

Bij een aanrijding tussen een Volkswagen en een Mitsubishi op de A28 ter hoogte van parkeerplaats Dekkersland is zaterdagavond één gewonde gevallen.
De Volkswagen botste met de rechter voorzijde op de linker achterzijde van de Mitsubishi. Door de klap kwam de VW op zijn kant tot stilstand.
De bestuurder van deze auto raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijdster mankeerde niets.
De inzittende van het andere voertuig bleef ongedeerd.
Waardoor de voertuigen met elkaar in aanraking kwamen is niet bekend.
Door het ongeval waren twee rijbanen geblokkeerd.
Het verkeer ondervond hier ernstige hinder van, hetgeen al snel resulteerde in een kilometerslange file.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgevoerd
Waardoor de voertuigen met elkaar in aanraking kwamen is niet bekend.
Door het ongeval waren twee rijbanen geblokkeerd.
Het verkeer ondervond hier ernstige hinder van, hetgeen al snel resulteerde in een kilometerslange file.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgevoerd


Zaterdag 29 juni 2013

Nieuwlande: fietsster geschept door auto (update)

Rond half drie zaterdagmiddag is een fietsster gewond geraakt, toen ze de Johannes Poststraat in Nieuwlande overstak naar het fietspad van de Kerkhoflaan en daarbij aangereden werd door een Audi 80, die van Nieuwlande in de richting van Geesbrug reed.
De jonge automobilist, die pal daarvoor een auto had ingehaald, probeerde met een ruk aan het stuur de aanrijding met de fietsster nog te vermijden, maar de auto raakte de Batavus fiets ter hoogte van het achterwiel.

De fietsster -een 62-jarige inwoonster van Hollandscheveld- is na stabilisatie per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, maar kon een dag later al huiswaarts - enkele kneuzingen rijker.
De twee jonge, mannelijke inzittenden van de auto, die relatief lichte schade opliep, bleven ongedeerd.
De Batavus E-bike electrische fiets, waarvan het frame in tweeën brak, was onherstelbaar beschadigd.
Twee experts van de VOA verzamelden gegevens voor het proces verbaal
Foto's: U S Media

Ringe (D): geluk bij een ongeluk

Een 25-jarige automobilist uit Ringe mag van geluk spreken, dat de gemeente aan de Kanalstrasse onlangs een flink aantal bomen weg heeft gehaald . De man reed vrijdagavond rond negen uur over die weg van Emlichheim in de richting van Georgsdorf, toen bij in een bocht naar links de macht over het stuur verloor, de Opel Corsa zijwaarts de berm in gleed en -tussen twee bomen door- in een greppel over de kop ging.
De auto kwam op de passagierszijde tot stilstand.
Een toevallig passerende noodarts en een andere voorbijganger verleenden eerste hulp, waarna de Ringenaar zichzelf uit het autowrak kon bevrijden. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis later op de avond naar huis.
De Kanalstrasse werd vanwege de berging, die door Autohaus Maathuis uit Hoogstede werd uitgevoerd, in beide richtingen afgesloten
Foto's: U S Media

Vrijdag 28 juni 2013

A28 / Hoogeveen: nekletsel na aanrijding

Na een kop-staart-aanrijding vrijdagavond op de A28 ter hoogte van Hoogeveen, is een autobestuurder met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.
Een agent hield het hoofd van de man stabiel, in afwachting van de ambulancemedewerkers.
Die plaatsten een nekkraag bij de man en legden hem op een wervelplank, voordat hij naar de ambulance werd overgebracht.
De bij het ongeval betrokken vrouwelijke militair raakte niet gewond.
Beide auto’s werden afgesleept.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Slagharen: spookrijders met de boordcamera vastgelegd

Soms geloof je je ogen niet, als je ziet, wat voor ongelooflijke stunts weggebruikers uithalen.
Vaak denk je dan: "Had ik maar een videocamera aan boord, die dat vast had gelegd", want als je vertelt, wat je overkomen is, kijken veel mensen je aan met een blik van "Ja ja...."
Een carcam achter de voorruit kan dan je verhaal ondersteunen en in geval van een ongeval klaarheid scheppen bij tegenstrijdige verklaringen.

Binnen een maand legde de boordcamera bijvoorbeeld twee spookrijders vast; beide keren in Slagharen.
Op de vidcap hierboven rijdt een Toyota Yaris vanaf de Witmanweg aan de verkeerde zijde van de vluchtheuvel linksaf de Weverijweg op en klapt bijna frontaal op een tegenligger. De andere bestuurder moet zich rot geschrokken zijn...
Op de tweede foto is een Citroën te zien, die al spookrijdend op de noordelijke rijbaan van de Coevorderweg rijdt en afslaat naar de parkeer-plaats van een meubelzaak.
De tegenligger, die zojuist van de Herenstraat de N377 richting Dedemsvaart op reed, zal zich op zijn minst even achter de oren gekrabd hebben.

De carcams, die inmiddels al bekend zijn van de talloze filmpjes op het wereldwijde web, zijn al te koop vanaf vier tientjes..
Foto's: U S Media


Donderdag 27 juni 2013

De Krim: gemak dient de mens; vervuiler gezocht

De Slagharense brandweer was er woensdagavond uiterst snel bij, nadat er even na tienen gemeld was, dat er aan de Eerste Blokweg een illegale buitenbrand woedde.
De mannen, die vanwege hun wekelijkse oefenavond al in de kazerne waren, arriveerden dus binnen enkele minuten bij de flink brandende en zwaar rokende bult tuinafval (o.a. coniferen- en buxusstronken) op een ca vijftig meter van de Eerste Blokweg gelegen plek aan een zandweggetje. Ze blusten de afvalbrand, nadat de tankautospuit achteruit de zandweg op gereden was.

Uit moddersporen op de weg was duidelijk op te maken, met wat voor voertuig de vervuiler de rommel had aangevoerd en dat hij was weggereden in de richting van de Kosseweg.

Foto's: U S Media


Woensdag 26 juni 2013

Dalfsen: motorrijder zwaar gewond na botsing door foute inhaalmanoeuvre

Een motorrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Koesteeg in Dalfsen.
De man haalde een vrachtwagencombinatie in, toen een automobilist vanaf de Gerner Es linksaf de Koesteeg op wilde draaien.
De automobilist kon nog gemakkelijk voor de vrachtwagen langs, maar had de inhaalactie niet verwacht vanwege de doorgetrokken streep.
De motorrijder botste vol in de flank van de auto, vloog over de auto en kwam enkele meters verderop op het wegdek terecht.
Gezien de aard van het letsel werd een Mobiel Medisch Team opgeroepen, maar omdat de bemanning van de ambulance het slachtoffer al snel stabiel, zodat de man met spoed naar een ziekenhuis kon worden overgebracht, werd de komat van het MMT afgemeld.
De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst bracht alles in kaart, waarna berger Leerentveld de Daewoo Tacuma en de motor kon afvoeren. De brandweer van Dalfsen mocht nog in actie komen om het wegdek te reinigen.
De Koesteeg is door het ongeval enkele uren afgesloten geweest voor al het verkeerN34: twee auto's zwaar beschadigd door botsing bij afslag Dalen

Een Mercedes personenauto en een Nissan terreinwagen van Waterschap Velt en Vecht zijn woensdagmiddag rond kwart over vier zwaar beschadigd ten gevolge van een bijna-frontale aanrijding op de provinciale weg N34 nabij de afslag Dalen.
Voor zover bekend is de Duitse Mercedes, die in de richting van Coevorden reed, door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft beland en raakten de elkaar tegemoet rijdende voertuigen elkaar met de rechter voorzijde.
De Mercedes kwam in de oostelijke berm tot stilstand; de Nissan haaks op de rijbaan.
De bestuurder van de terreinwagen en de bestuurster van de Mercedes kwamen met de schrik vrij.
De N34 werd voor verkeer richting Holsloot afgesloten tussen de afslag naar Emlichheim en het verkeersknooppunt..
Berger De Jonge zette twee bergingsvoertuigen in om de voertuigen op te halen. Dat gebeurde, nadat het VOA-onderzoek afgerond was.

Foto's : U S Media


Zuidlaren: grote schade na brand in pas verbouwde woonboerderij

Dinsdag omstreeks 19:00 uur uur werden de brandweerkorpsen van Zuidlaren en Vries en de hoogwerker uit Groninen gealarmeerd vanwege een brand in een agrarisch bedrijf aan de Tienelsweg in Zuidlaren.
De grote zwarte rookwolken, die boven het dorp uit stegen, lieten zien, dat het menens was en bij aankomst van de eerste tankautospuit van Zuidlaren sloegen de vlammen dan ook al uit het achterste gedeelte van de woonboerderij.

De leden van de post Zuidlaren hebbben nog geprobeerd om door middel van een binnenaanval de vlammen uit te krijgen, maar doordat het vuur steeds heftiger werd, moest die al gauw afgebroken en kon er verder alleen van buitenaf geblust worden,
Het groot watertransport verzorgde de waterwinning door water met de dompelpomp uit het Zandgat te halen.

Door de massale en snelle inzet kon het voorts (woon)gedeelte behouden blijven, maar de rest van de boerderij is uitgebrand.
Na 4uur blussen konden de eenheden uit Vries uit vries en Groningen inrukken.
hhet nablussen duurde echter tot ver na middernacht.

Triest detail: de eigenaar had boerderij net helemaal gerestaureerd en het pand was bijna klaar om weer als woonhuis gebruikt te worden.

Wensdagmiddag tegen vijf uur werd de brandweerkorpsen van Zuidlaren en Vries wederom gevraagd, met spoed naar de Tienelsweg in Zuidlaren te rijden, omdat gde boerderij opnieuw in brand zou staan. Toen de brandweer Zuidlaren arriveerde, bleek zich in het dak van de woning weer een kleine brandhaard te bevinden.
Door van binnenuit het dak verder los te halen, was men dit brandje snel meester.
De gealarmeerde eenheid uit Vries kon daarom onverrichter zake retour kazerne; de mensen van de post Zuidlaren gingen een uurtje later huiswaarts.

Dinsdag 25 juni 2013

Halle (D): Nederlander in staat van beschuldiging wegens moord op vrouw

Het Openbaar Ministerie in Osnabrück heeft een 44-jarige Nederlander aangeklaagd wegens moord op zijn 41-jarige vrouw.
De man wordt ervan verdacht, op 22 december vorig jaar in Halle (gemeente Uelsen) zijn eega om het leven te hebben gebracht. De man vroeg die dag 's morgens een buurman om hulp, aangezien de vrouw zich zou hebben opgehangen.
De buurman bracht de hulpdiensten op de hoogte.
Hoeewl de situatie op zelfmoord leek te duiden, bleek op obductie, dat er omgerijmdheden waren tussen de bevindingen van de recherche en de verklaringen van de echtgenoot.
Bovendien bleek de vrouw -een moeder van drie kinderen- kort voor het voorval nog vrolijk, had ze inmiddels een nieuwe vriend en wilde ze op korte termijn verhuizen, maar kwamen de door de politie aangetroffen sporen in de woning en de bevindingen na de reconstructie niet overeen met de beweringen van de man.

Zandpol: stoffelijk overschot in het Stieltjeskanaal

Dinsdagmorgen kreeg de blusploeg van Schoonebeek de trieste opdracht, een lichaam uit het Stieltjeskanaal te bergen.
Het bleek te gaan om een 66-jarige inwoonster van Zandpol.
Haar rollator werd in de directe omgeving aangetroffen aan het Stieltjeskanaal OZ ter hoogte van de Stuifzandlaan.
De politie kon hangende het forensisch onderzoek vooralsnog geen uitsluitsel geven over de toedracht en de doodsoorzaak.

Foto's: U S Media


Maandag 24 juni 2013


Hoogeveen: wederom verdachte brand in de Brandstad

In de nacht van zondag op maandag werd op een afgesloten terrein van een technisch bureau aan de Industrieweg in Hoogeveen, brand ontdekt achter in een bedrijfsbus. Achter het bedrijf, op de parkeerplaats, bleek een stuk gaas van een hekwerk omgebogen en werden er sporen aangetroffen.
Een metalen bescherming tegen diefstal tegen het achterraam van de bus bleek omgebogen en de ruit was vernield.
De bedrijfsbus raakte zwaar beschadigd, hoewel de brand beperkt bleef.
Poging tot inbraak en brandstichting liggen dan ook voor de hand, mede gezien het grote aantal auto-inbraken (25) de laatste tijd in Hoogeveen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.