Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2013 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 10 maart 2013

Almelo: gewonde zwaan gevangen vanuit hoogwerker

Omdat de oever te steil was, vroegen medewerkers van de dierenambulance om de inzet de hoogwerker van brandweer Almelo om een gewonde zwaan te kunnen vangen in een sloot langs de Bedrijvenparksingel.
Met behulp van de hoogwerker -en veel geluk- wist men hem in één keer te vangen, hoewel het dier nog een poging deed, aan zijn redders te ontsnappen. De vogel ging mee in de dierenambulance.
Foto's: Kevin Sand


Vriezenveen: vergeefs vervolg zoekaktie naar vermiste man

De zoekaktie naar de sedert zaterdagochtend vermiste 62-jarige inwoner van Vriezenveen werd zondag voortgezet.
Politie en brandweer hebben zaterdag naar de man gezocht in de omgeving van de Westerweilandweg, maar die aktie was toen geen succes.
Met behulp van sonarapparatuur aan boord van de brandweerboot en met een politiehelikopter werd zondag de omgeving opnieuw afgezocht.
Rond 16:00 uur vloog de politieheli een aantal rondjes boven het Lateraalkanaal en de weilanden.
Rond 17:15 uur is de zoektocht gestaakt; ook dit keer helaas zonder succes.
Foto's: Kevin Sand


Meppel: uitslaande brand verwoest woning in centrum

Zondagmorgen werd er groot alarm geslagen, toen bleek, dat er in de Meppeler binnenstad brand was uitgebroken in een woning, die niet gemakkelijk te bereiken was. In eerste instantie werd echter aangenomen, dat de brand woedde in een zonweringbedrijf aan het Prinsenplein, maar het betrokken oude huisje bleek achter bakkerij Berghuis te bevinden. Het was aan de voorzijde slechts bereikbaar via en steegje tussen de bakkerij en een speelhal; via de achterzijde door een garagebox en via een binnenhofje/tuin vanaf een parkeerplaats.
De brand wakkerde snel aan. Al na korte tijd sloegen de vlammen hoog uit het pand en werd duidelijk, dat de woning niet te redden was.
De bewoner kon zich tijdig in veiligheid brengen.
Nadat de brand geblust was, werd uit veiligheidsoverwegingen een muur omver gehaald.

Er werd korte tijd een GRIP-1-situatie uitgeroepen vanwege de dichte bebouwing rond het Prinsenplein en de grote rookontwikkeling, maar de brandweer wist door daadkrachtig ingrijpen de brand te beperken tot de woning.
Onderzoek moet de oorzaak van de brand aan het licht brengen.
Foto's: Henry Wallinga en U S Media

Aalden: MMT-inzet bij ernstig ongeval op de Gelpenberg

Ook in Aalden gebeurde zondagmorgen een gladheidsgerelateerd verkeersongeval. Een achttienjarige automobilist uit Witteveen reed over de Gelpenberg in de richting van Aalden, toen de auto in een flauwe bocht slipte en met de linkerzijde tegen een eik sloeg.
De Ford Fiesta kwam boven een slootje tot stilstand.

De bestuurder door de brandweer van Zweeloo in samenwerking met ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team uit het wrak bevrijd.
Nadat hij gestabiliseerd was, is het slachtoffer met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar een hersenschudding en wat kneuzingen werden vastgesteld. Het wrak van de Fiesta werd opgehaald door berger De Jonge uit Elim.
Foto's: Cuzzo.nl


Reeks verkeersongevallen door gladheid

De vrij lang van tevoren aangekondigde winterse buien kwamen zondagmorgen kennelijk toch voor sommige weggebruikers nog als een verrassing. Zo gebeurden er ongevallen door slippartijen bij De Haandrik, op de N36 (Witte Paal - Ommerkanaal), op de N34 bij Odoorn, op de Gelpenberg bij Aalden (reportage hierboven), op het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond en op de Ballast bij Coevorden.
De gladheidsbestrijding kwam zo te zien pas laat op gang; ook op de N-wegen.
Tussen De Nieuwe Krim en Coevorden geval slipte een Renault Twingo, die richting Coevorden reed, eerst tegen een boom links van de Ballast en kwam vervolgens ondersteboven in de rechter bermsloot tot stilstand, minus het linker voorwiel.
De bestuurster werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: U S Media


Vriezenveen: zoekaktie naar vermiste man

Sinds zaterdagochtend 9 maart wordt een 62-jarige man uit Vriezenveen vermist.
Politie en brandweer hebben zaterdag naar de man gezocht in de omgeving van de Westerweilandweg, maar die aktie was geen succes.

De man is zaterdagochtend voor 06.00 uur met zijn auto vertrokken vanaf zijn woning aan de Koolmees in Vriezenveen. Hij droeg vermoedelijk alleen ondergoed. Deze auto werd zaterdagochtend aangetroffen nabij het Lateraalkanaal in Vriezenveen.
Door politie en brandweer hebben met een speurhond en duikers gezocht in het kanaal en in de omgeving. Om 16.00 uur werd de zoekactie gestaakt. Zondag wordt verder gewocht.
Omdat voor de gezondheid van de man wordt gevreesd, verzoekt de politie mensen, die hem na zaterdagochtend nog hebben gezien of die informatie hebben, die van belang kan zijn, zich te melden via 0900-8844

Zaterdag 9 maart 2013

Emmen: automobilist rijdt door na aanrijding met fietser (update)

Zaterdagavond rond half acht is een fietser aangereden op de Rondweg in Emmen.
Het voorval vond plaats op de fietsersoversteekplaats naar de St Gerardusstraat.
De tegenpartij reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren, noch z'n identiteit bekend te maken, hetgeen een ernstig misdrijf is.

De omstandigheden werden vastgelegd door twee experts van de VOA, die verscheidene onderdelen van het voertuig vonden.
Aan de hand van onderdeelnummers kan achterhaald worden, om wat voor type voertuig het gaat.

De 25-jarige automobilist meldde zich later die avond bij het politiebureau.
Foto's: U S Media

Emmen: auto uit de bocht; geen gewonden, wel flinke schade

Ongeveer een uur na het voorval op de Rondweg werd gemeld, dat er in Emmen opnieuw een ongeval gebeurd was -nu op de Nijbracht- en dat daar één of meer gewonden bij gevallen zouden zijn.
Het incident bleek te zijn gebeurd op de rotonde voor de nieuwe brandweerkazerne.
De bestuurder was op de rotonden de macht over het stuur verloren, waarop de Peugeot 206 een boompje met twee paaltjes ramde en achterstevoren en op z'n linker zij op het fietspad naast de Rietlandenweg tot stilstand kwam.
Beide inzittenden -jonge mannen- bleken na een check in de ambulance ongedeerd.
Berger Koolen haalde de Peugeot op.
Foto's: U S Media

Eexterveen: auto tegen boom

Tegen half drie zaterdagmiddag werden de hulpverleningsdiensten -waaronder de traumaheli van het UMCG- opgeroepen vanwege een eenzijdig ongeval op de Dorpsstraat in Eexterveen. Het bleek al snel, dat daar een auto onzacht tegen een boom tot stilstand was gekomen.
Het mannelijke slachtoffer werd uit de auto bevrijd door de brandweer van Annen en per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De traumaheli kon onverrichter zake terug naar Groningen.
De VOA stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
De Dorpsstraat is mede in verband hiermee afgesloten geweest voor doorgaand verkeer.

Verkeerscontrole in Zuid-West-Drenthe

De politie heeft vrijdag van 07.00 uur tot 22.00 uur het verkeer in Zuid-West Drenthe gecontroleerd.
Zo werd op de N371 tussen Havelte en Meppel op snelheid gecontroleerd, waaruit bleek, dat van de 6.145 bestuurders er 325 harder reden dan de maximum snelheid van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid was 126 km/u.
Op de N353 en de N375 reden dertien bestuurders te hard, drie droegen geen gordel en één bestuurder belde niet handsfree.


Vrijdag 8 maart 2013

A1 / Rijssen: autotransporter met negen nieuwe Mercedessen uitgebrand

De rijbaan van snelweg A1 richting Deventer is donderdagavond ter hoogte van Rijssen urenlang afgesloten geweest ten gevolge van een brand, die een autotransporter volledig verwoestte.
De truck vervoerde negen fonkelnieuwe Mercedes personenauto's, waarvan de meeste verloren gingen of zwaar beschadigd werden.

N34 / Emmen: zwaar gewonde ten gevolge van levensgevaarlijke inhaalpoging (update 2)

Donderdagavond tegen kwart voor negen ontstond er op de provinciale weg N34 even ten noorden van de afslag naar Emmen-Centrum (N381) een forse ravage, toen twee Volkswagens elkaar bijna-frontaal raakten. Eén van de twee -een ruim dertig jaar oude VW Polo, die in de richting van Borger reed- kwam zijwaarts -volledig vernield- tegen de westelijke vangrail tot stilstand. De enige inzittende van deze auto was zwaar gewond.

Het andere voertuig (een VW Caddy bedrijfsauto van een Emmens tuinbedrijf) raakte eveneens onherstelbaar beschadigd, maar de enige inzittende van deze auto (een vrouw), die eveneens per ambulance werd weggebracht, leek er minder ernstig aan toe.

Zeker twee andere auto's liepen ten gevolge van de aanrijding minder zware schade op, maar moesten wel worden weggesleept.
Dat gebeurde, toen een expert van de VOA zijn onderzoek op de ongevalslokatie grotendeels had afgerond.

UPDATE:

Donderdagavond is een vijftigjarige automobilist uit Musselkanaal zwaar gewond geraakt. Hij is overgebracht UMC Groningen.

De VW Polo-bestuurder reed over de N34 in de richting van Odoorn en wilde een vrachtauto inhalen, hoewel ter plaatse een inhaalverbod geldt. De man besloot de vrachtauto toch in te halen, hoewel hem auto’s tegemoet kwamen en er niet voldoende ruimte was om in te halen.
Een 19-jarige automobiliste uit Valthe kon de auto van de man uit Musselkanaal niet meer ontwijken en haar VW Caddy botste frontaal op de Polo. Daarna botste de Caddy tegen de auto van een 47-jarige vrouw uit Musselkanaal. Deze vrouw en haar drie kinderen bleven ongedeerd.
De vrouw uit Valthe raakte licht gewond en is ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis.


Donderdag 7 maart 2013

Ruinen: vrouw (92) overleden na verkeersongeval met aanhanger van vrachtwagen

De politie Drenthe meldde rond 15:30 uur op Twitter, dat een vrouw uit die plaats om het leven is gekomen, nadat ze op de Kloosterstraat werd aangereden door een vrachtwagen.
De bejaarde vrouw had kort daarvoor een bezoek gebracht aan het plaatselijke kerkhof en werd kort daarop door de truck overreden, toen ze op de fiets vanuit de richting van Ruinen kwam.
Een 31-jarige man uit Het Bildt reed met een vrachtauto met aanhanger in dezelfde richting en passeerde de fietsster.
De politie vermoedt, dat de vrouw op dat moment naar links is gereden en onder de aanhanger terecht kwam.
Ze overleed ter plekke.

Inwoners van het dorp vertelden, dat de vrouw dagelijks naar het kerkhof ging, om de graven van haar twee zoons te bezoeken.
Haar man was dit keer niet meegegaan.
Het ongeval gebeurde op slechts enkele meters van de begraafplaats.

De VOA, die het ongeval onderzocht, kon geen sporen vinden, die de toedracht van het ongeval verklaarden.
De vrachtagenchauffeur werd meegenomen voor nader verhoor in het politiebureau.

Het ongeval gebeurde op het parcours van de Ronde van Drenthe, waar deze middag de Dames Drentse 8 op het programma stond.
Het parcours werd door de organisatie snel omgelegd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Trials-jongeren veroorzaken ruim 25% minder WA-schade

In Nederland hebben automobilisten tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilis-ten tussen de 30 en 59 jaar. Met name jonge mannen behoren tot de grootste brokkenmakers in het verkeer.
Daarnaast gebeuren verreweg de meeste dodelijke ongevallen onder jonge automobilisten.
De bewustwordingstraining Trials biedt deze doelgroep een dagvullend programma, waarbij het inschatten van verkeersrisico’s en inzicht in het verkeer belangrijke aandachtspunten zijn.
Het idee is dat hierdoor de verkeersveiligheid verbetert en de kans dat deze jongeren verkeersslachtoffer worden, verkleint.
Dankzij het onderzoek onder klanten van Univé en ZLM blijkt nu dus, dat de bewustwordingstraining daadwerkelijk effect sorteert.
Uit de schadecijfers van in totaal 3.600 jonge WA-verzekerden blijkt, dat de Trials-deelnemers de afgelopen vijf jaar gemiddeld ruim 25 procent minder schade hadden dan jongeren, die niet deelnamen aan Trials.
Het onderzoek beslaat de periode 2007 tot en met 2011.

(Meer hierover via de link onderaan het artikel)
advertentie Kreeft Opleingen


N48 komend weekend niet afgesloten vanwege verwacht winterweer

De stremming van de N48, die vanwege de aanleg van tunnelbakken voor de de Nolderweg en het Oosterveld van vrijdag 8 tot maandag 11 maart plaats zou vinden, is uitgesteld vanwege de verwachte winterse omstandigheden: vanaf zondag vorst tot -7 gr C en mogelijk wat sneeuw en ijzel.

Zie ook de site van de Provincie Drenthe


Hijken: dode vrouw in te water geraakte auto (update)

De Politie Drenthe maakte vanmorgen rond 08:45 uur op Twitter bekend, dat in het Oranjekanaal een auto was gevonden met daarin het stoffelijk overschot van een vrouw.

Even na 07.00 uur zag een voorbijganger, dat een personenauto in het water van het Oranjekanaal lag.
De brandweer, waaronder de duikgroep uit Assen, werd tegen kwart over zeven gealarmeerd, nadat de auto ter hoogte van Oranjekanaal NZ 54 ontdekt was. De brandweerduikers vonden in de auto het stoffelijk overschot van een 62-jarige vrouw uit Oranje.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat de vrouw waarschijnlijk kort voor 07.00 uur met haar auto van de weg af het water in is gereden.
Het slachtoffer is overleden ten gevolge van verdrinking.


Westerhaar-Vriezenveensewijk: auto te water - déjà vu !

Vorige week vrijdag rolde een VW Caddy het water aan de Sluiskade Noordzijde in; woensdagavond gebeurde dat nog een keer - aan dezelfde weg in dezelfde plaats !
Ook dit keer vergat de bestuurder de handrem tijdens het parkeren aan te trekken en koos de auto voor een verfrissende duik - als laatste rit.
De auto dreef ook nu naar de overzijde van de vaart - net als vrijdag.
Ook kwam berger Wolves weer in aktie om het verzopen voertuig uit de plomp te takelen en ook nu zorgde de duikgroep van de Almelose brand-weer er weer voor, dat dat mogelijk gemaakt werd.
Foto's: Alwin Winkel


Woensdag 6 maart 2013

Dalen: Corolla versus boom

Even niet met de aandacht bij de weg zijn kan al snel verkeerd aflopen; dat is ook de bestuurder van een witte Toyota Corolla dinsdagavond op pijnlijke wijze duidelijk geworden. De man reed van de Vossebeltweg in Dalen de Berkmeerweg op, maar raakte uit de koers en dat betekende het einde voor de bijna 27 jaar oude Corolla, die het op knockout aflegde tegen een eik in de linker berm, ter hoogte van huisnummer 8.

De bestuurder is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en berger Koolen pikte het autowrak op.
Het verkeer kon de ongevalslokatie, die ter beveiliging met Rotolights was afgezet, zonder noemenswaardige problemen of vertraging passeren.
Van enige verkeershinder was dus geen sprake.
Foto's: U S Media

N377: "Aanrijding letsel op de Coevorderweg"

Dinsdag even na zessen werd een melding voor de pers en politie uitgegeven door de meldkamer in Apeldoorn, waarin gewaarschuwd werd voor een "aanrijding letsel" op de Coevorderweg in Slagharen.
Niet bepaald een ideale plaatsbeschrijving, want de Coevorderweg loopt ruwweg van Dedemsvaart via Slagharen tot De Krim en het werd dus even zoeken; ook voor de gealarmeerde politie-eenheden.
Men stuitte uiteindelijk op een tweetal auto's, die in de berm van de N377 tussen de rotonde op het eind van de Jachthuisweg en de oversteek bij Drogteropslagen geparkeerd waren na een kop-staartaanrijding.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een auto met aanhanger gestopt was en de autoweg op liep om een verloren voorwerp weg te halen en een aantal automobilisten dientengevolge moest afremmen.
De bestuurder van een witte Chrysler Spark lukte het niet, tijdig tot stilstand te komen.
De bestuurder van de door hem van achteren aangereden auto -een Toyota Aygo- werd in de ambulance onderzocht op nek/hoofdletsel.
De man hoefde niet mee voor nader onderzoek in een ziekenhuis, maar kreeg wel het advies, voor alle zekerheid even naar zijn huisarts te gaan.
De auto's werden opgehaald door de bergingsexperts van Autax (Ommen) en De Jonge (Elim).
Foto's: U S Media

Dinsdag 5 maart 2013

B403 geblokkeerd door gekantelde Nederlandse vrachtwagencombinatie (Foto-update)

Sinds het eind van de dinsdagmiddag was de B402 tussen de aansluiting met de A31 en de K202 bij Schöninghsdorf tot diep in de nacht afgesloten voor verkeer in de richting van Nederland (A37).
Dit was het gevolg van een ongeval, waarbij een Nederlandse vrachtwagencombinatie (een trekker met een met 20 ton melkeiwitpoeder geladen bulktank-oplegger), die op de B402 in de richting van Klazienaveen reed, maaar net voorbij het knooppunt Meppen-Nord van de A31 tegen de middenvangrail is gereden en gekanteld. Een deel van de lading viel op het wegdek.
De trekker kwam zwaar beschadigd op de vangrail tot stilstand, deels op de linker rijstrook van de autoweg richting A31.
De chauffeur (40) was gewond, maar aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht.

Door het achter het ongeval stilstaande verkeer konden de hulpverleningsdiensten de ongevalslokatie slechts met grote moeite bereiken.

De linker rijstrook in oostelijke richting was ter plaatse afgesloten; de rechter was wel berijdbaar.

Halverwege de avond werd bij Schöninghsdorf zwaar materieel klaargezet voor de berging; o.a. twee telekraanwagens van het THW.
De Bundesstrasse 402 is waarschijnlijk een groot deel van de dinsdagavond en -nacht afgesloten geweest voor de berging en reparatie en schoonmaken van het wegdek en het vervangen van de vangrail.

Helaas was het 's avonds rond acht uur uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk om ter plaatse foto's te maken. We ontvingen daarentegen foto's van Remco de Vries, die niet alleen het ongeval pal vóór zich zag gebeuren, maar dit bovendien onmiddellijk vast wist te leggen !
Foto's: Remco de Vries

Westenberg (D): kantje boord bij brand in hal vol rollen papier

Dinsdagmiddag werd er tegen enen een B-3-alarmering uitgegeven voor de brandweer van Gildehaus, omdat er brand was uitgebroken in een hal aan de Londonstrasse op het bedrijventerrein van Gildehaus in Westenberg, twee kilometer voorbij de grensovergang bij De Lutte.
Omdat de loods vol stond met grote rollen papier, nam men geen enkel risico en rukte met zeker vijf voertuigen uit en ruim voldoende manschappen.
De opslag bleek vol rook te staan, omdat er elektrische apparatuur, die automatisch ingeschakeld was, oververhit was geraakt en in brand vloog doordat er geen vermogen afgenomen werd.
Gelukkig bleef de schade beperkt tot de (uitgebrande) elektrische installatie, anders waren de gevolgen niet te overzien geweest.
De rook werd met twee overdrukventilatoren uit het gebouw geblazen, waarna de brandweer rond half drie retour kazerne kon.
Foto's: U S Media


Oosterhesselen: Skoda tegen boom; bestuurder naar ziekenhuis

Dinsdagmorgen even na half zeven is een Skoda, die in de richting van Meppen reed over de Burgemeester De Kockstraat (N854), na een flauwe bocht van de rijbaan geraakt en tegen een boom gebotst. De auto tolde daarna om zijn as en kwam in tegenovergestelde richting midden op de rijbaan tot stilstand.

De bestuurder is door brandweer- en ambulancepersoneel uit het wrak bevrijd en werd vervolgens per ambulance naar het Scheper-ziekenhuis in Emmen overgebracht.
De Skoda was rijp voor de sloop.
Foto's: Cuzzo


Hoogeveen: bejaarde brokkenpiloot richt ravage aan

Dinsdagmorgen verloor een 82-jarige Hoogevener de macht over het stuur, toen hij vanuit een scherpe bocht de Grote Kerkstraat op reed.
De Fiat Punto reed in de linker berm een een verkeersbord omver, schoot door de middenberm, reed een boompje aan stukken en kwam via de linker rijbaan weer in de middenberm, waar de auto vervolgens zwaar beschadigd tegen een boom tot stilstand kwam.
De bestuurder kwam met de schrik vrij

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Maandag 4 maart 2013

Ambt Delden: gewonde door botsing op de Rondweg

Aan het eind van de middag vond er op de Rondweg - Deldensestraat (N347) in Ambt Delden een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een personenauto. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestelbus de auto vol in de flank.
Een persoon is door ambulancepersoneel onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis.
De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar de toedracht.
Tijdens de afhandeling van het ongeval is een gedeelte van de kruising afgesloten geweest en moest verkeer in de richting van Goor omrijden.


Hoogeveen: twee gewonden door botsing op kruising Boekweitlaan

Maandagmiddag vond er op het kruispunt Boekweitlaan - Middenweg in Hoogeveen een aanrijding tussen drie personenauto’s plaats.
Twee slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht en twee werden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.
Een 41-jarige vrouw uit Hoogeveen reed over de Lomanlaan en sloeg af de Middenweg in. Hierbij zag zij de tegemoetkomende 54-jarige automobilist uit Hoogeveen over het hoofd. Een botsing was niet meer te vermijden

Eén van de gewonden kreeg een nekkraag om en werd op een wervelplank gelegd; de andere kon vanuit zijn auto zelfstandig plaatsnemen op de brancard.

Foto's: Persfotografie HoogeveenZondag 3 maart 2013

Elim: Honda Accord brandt volledig uit op de Schoonhovenweg

Een inwoner van Hoogeveen, die zondagavond in zijn blauwe Honda Accord Sedan via Hollandscheveld in de richting van Elim reed, merkte onderweg, dat er iets goed fout ging: de motor haperde en de dashboardlampjes knipperden o.a., maar tot zijn schrik sloegen kort daarop de vlammen al onder het instrumentenpaneel vandaan. Hoog tijd om de in 2001 gebouwde japanner aan de kant te zetten en 112 te bellen!

De eerste melding (21:24 uur) voor de brandweer gaf aan, dat het voertuig aan de Schoonhovenweg in Elim stond, maar de op hun komst wachtende bestuurder van de Honda hoorde de sirenes van de Hoogeveense brandweer even later weer in de verte verdwijnen.
De oproep voor de blusgroep van De Krim was inmiddels geannuleerd, zodat alleen het knetteren van de hoog oplaaiende vlammen en het zo nu en dan ontploffen van de banden de stilte van het bosrijke gebied verstoorden.

Toen de tankautospuit en de watertankwagen om 21:42 uur arriveerden, werd duidelijk, dat men in de kazerne te horen had gekregen, dat de brand zou woeden op de Marten Kuilderweg.
Voor de auto maakte het echter niets uit: lang voordat de brandweer arriveerde, stond het voertuig al volledig in brand.

Nadat de laatste vlammen gedoofd waren, haalde berger Kraal het uitgebrande autowrak op.
Foto's: U S Media


Holten: twee gewonden bij ongeval op de Dijkerhoekseweg

Zaterdag tegen middernacht deed zich een verkeersongeval voor op de Dijkerhoekseweg in het buitengebied van Holten.
Een Opel Corsa, die uit de richting van de Espelodijk kwam, raakte rechts van de weg en sloeg tegen twee bomen, waarvan er één volledig afbrak. De auto kwam op de kop aan de andere kant van de weg tot stilstand.

Politie- en ambulancepersoneel ontfermde zich over de slachtoffers (twee achttienjarige jongens uit Holten en Deventer), die na stabilisatie zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is een bloedproef van beiden genomen om te zien, of er alcohol genuttigd was.
De verkeersongevallenanalyse-dienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
Berger Wolves heeft de totaal verwoeste Opel Corsa geborgen, waarna de weg rond 02:00 uur vrij werd gegeven.

Emlichheim: twee zwaar gewonden door verkeersongeval op de Wilsumer Straße

Zaterdagavond tegen zeven uur zijn twee mensen zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de B403 (Wilsumer Straße) bij Emlichheim.
Volgens de politie wilde een jonge automobiliste met haar rode Renault Twingo van de Oeveringer Querstraße de Wilsumer Straße oprijden in de richting van Emlichheim, maar had ze kennelijk een Audi, die uit de richting van Uelsen naderde, niet gezien.
Na de onvermijdelijke botsing kwamen de auto's aan weerszijden van de rijbaan ondersteboven in een greppel tot stilstand.

De vrouw, die levensbedreigend hoofdletsel op had gelopen, werd door de brandweer uit het wrak van haar Twingo geborgen.
Ook de man in de Audi liep zware verwondingen op en kreeg direct eerste hulp.
Beide slachtoffers werden met spoed naar een ziekenhuis vervoerd: de 26-jarige vrouw, die de Twingo bestuurde, naar het Bonifatius-hospitaal in Lingen; de Audi-A4-bestuurder naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn.
Foto's: U S Media

Zaterdag 2 maart 2013

A28: VW Golf brandt uit

Op de A28, ter hoogte van Spier is aan het einde van de zatterdagmiddag een VW Golf uit het jaar 2010 geheel uitgebrand.
De bestuurder, die de auto te leen had van zijn ouders, hoorde tijdens het rijden een ontploffing onder de motorkap, die werd gevolgd door een rookwolk en vlammen.
Hij wist de auto nog tot stilstand te brengen op de vluchtstrook en kon nog enkele persoonlijke bezittingen redden, maar het voertuig stond al snel geheel in lichterlaaie. Voor de brandweer was er weinig te redden.
De oorzaak is mogelijk een opgeblazen turbo, aldus enkele kenners.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


N36 / Westerhaar: VW Caddy in puin

Zaterdag tegen het eind van de middag is een Volkswagen Caddy van de N36 geraakt eb onherstelbaar beschadigd.
De bestuurster reed in de bedrijfsauto in de richting van haar woonplaats Almelo, toen ze op circa twee kilometer voor de afslag Westerhaar -waarschijnlijk ten gevolge van vermoeidheid- even niet bij de les was. De auto slipte na een ruk aan het stuur, schoot via de rechter berm tegen de slootwal en kwam gekanteld boven de sloot tot stilstand.
De vrouw kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de Caddy, die door berger Autax werd opgehaald, was rijp voor de sloop.
Foto's: U S Media


Rijksweg N48 afgesloten vanwege aanleg tunnels

Van vrijdag 8 maart 19.00 uur tot maandag 11 maart 06.00 uur worden de tunnelbakken Nolderweg en Oosterveld geplaatst.
Tijdens deze werkzaamheden is de rijksweg N48 afgesloten.
Het verkeer wordt omgeleid middels borden.

Er komen in totaal vier landbouwtunnels en wel bij de volgende wegen: De Kolonie, Den Kaat, Nolderweg en het Oosterveld.
Zie ook de site van de provincieVrijdag 1 maart 2013

Westerhaar-Vriezenveensewijk: bedrijfsauto rolt het water in

Een moment van onoplettendheid kwam de eigenaar van en honden- en kattenpension vrijdag rond het middaguur duur te staan.
De man had kort daarvoor inkopen gedaan in Vriezenveen en parkeerde zijn VW Caddy op dit oprit van zijn woning aan de Sluiskade NZ, maar vergat daarbij de handrem aan te trekken, zodat de bestelwagen achteruit het kanaal voor de woning in rolde.
De auto dreef langzaam, maar zeker -met de achterklep omhoog- naar de overzijde van het water, maar zonk daarna halverwege weg.

Hierop werd de brandweer van den Ham gealarmeerd, alsmede een hulpverleningsvoertuig, de duikgroep van de Almelose brandweer en berger Wolves, die twee wagens inzette.
Een duiker bevestigde een singel om het dak van de cabine, zodat de Caddy zonder veel moeite op de wal kon worden getakeld.
De bijna vier jaar oude auto was total loss.
Foto's: U S Media

Vriezenveen: uitslaande brand legt loods in de as

Vrijdag om 10:23 uur werd brand gemeld bij Jari Autoparts aan de Verzetstraat 102A in Vriezenveen.
Nog geen minuut later werd het sein "Grote Brand" gegeven voor hetzelfde adres.
De -inmiddels uitslaande- brand bleek echter te woeden in een met asbest dakplaten voorziene loods, die -gezien een bord op de gevel- te koop stond en waarin nu het bedrijf "Markthal De Gloepe" was gevestigd.
In de hal zou een grote hoeveelheid goederen zijn opgeslagen -vooral plastic speeltoestellen- die verloren is gegaan.

De brand ging gepaard met zware zwarte rookontwikkeling, die later overging in witte rook, die asbestdeeltjes bevatte en over de landerijen richting Aadorp dreef. Het publiek werd daarom op veilige afstand gehouden. Het asbest bleek binnen een beperkt gebied te zijn neergekomen.
De brand was rond acht uur onder controle.

Foto's: U S Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.