Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2013 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 5 mei 2013

Zuidlaren: brandstoflek door aanrijding met kapotte lantaarnpaal

Zondagmiddag omstreeks half vijf werden de leden van de brandweer Zuidlaren gealarmeerd voor een prio1 melding, met de mededeling, dat er een materiële aanrijding had plaatsgevonden, waarbij er brandstof zou lekken bij de Prins Bernard Hoeve in het centrum van Zuidlaren
Bij aankomst bleek, dat een automobilist tijdens het parkeren op het terrein van het leegstaande beursgebouw een afgezaagde lantarenpaal, die nog een stuk uit de grond stak, over het hoofd te hebben gezien, waardoor de brandstoftank van de VW Polo opengescheurde en benzine over de straat liep.
De brandweerlieden hebben de brandstof afgedekt met een schuimdeken.
Toen dit gebeurd was, mocht een aantal nieuwsgierige kids met de hogedrukstraal een regenboog maken en ervaren, hoe het is om brandweerman te zijn.

A1: dode ten gevolge van ongeval bij Rijssen

Zondagmiddag rond half twee is op de snelweg A1 bij Rijssen op de rijbaan van Deventer naar Hengelo een 36-jarige vrouw uit Oldenzaal om het leven gekomen. Voor de afslag Rijssen begon haar auto te slingeren en ging meerdere keren over de kop.
Het ernstig gewonde slachtoffer lag zo’n 15 meter achter het voertuig en is ondanks reanimatiepogingen van voorbijgangers overleden.

Het verkeer op de A1 is door het ongeval enkele uren omgeleid via afrit 27 (Holten).
Verkeer, dat stilstond na afrit 27, is via de vluchtstrook geleid.
Om 15.45 uur is de weg weer vrijgegeven.
Foto's: Kees Verwijs

Goor: brand in kelder appartementencomplex

Vanmorgen heeft er korte tijd brand gewoed in een kelder van een appartementencomplex aan de Kerkegaarden in Goor.
Naar verluidt is de brand ontstaan in of bij een elektrische fiets.
Hoewel bij de brand veel rook vrijkwam, zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen
  Foto: Kees Verwijs


Norg: zware schade door brand in vakantiehuisje

Zaterdag rond 16:00 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Oosterduinen D81 in Norg.
Omdat dat midden in een bosgebied is, schaalde de Officier van Dienst meteen op naar 'middelbrand', waarna ook post Vries en de tankwagen uit Assen opgeroepen werden.
De brand woedde in het dak van een recreatiewoning.
Men zette direct een binnenaanval in en verwijderde een deel van het plafond, waardoor de brand snel onder controle was.
Toch liep de woning met name bij het nablussen veel rook- en waterschade op.

De eenheden uit Vries en Assen hoefden niet ingezet te worden, omdat de bemanning van het tweede voertuig uit Norg inmiddels de 160 meter lange waterwinningslijn al had opgebouwd.
  Foto's: Arnaud Poelman, video: Edwin Poelman

Nieuweroord: bestuurder letterlijk en figuurlijk nat

In de nacht van zaterdag op zondag werden de hulpverleningsdiensten om even na half vier gealarmeerd, omdat er een auto in het water lag van de Oude Wijk in Nieuweroord. Ook de duikploeg van Emmen werd verzocht, naar de plaats des onheils te rijden.
Er bleek een VW Polo in het water te liggen; het dak stak nog boven de waterspiegel uit.
Brandweerduikers gingen het water in, om te kijken of er nog iemand in de wagen aanwezig was, maar vonden slechts een fiets achter in het voertuig.
De bestuurder, die niet op de plaats van het ongval was gebleven, is later elders aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te verkeren.
Bergingsbedrijf Kraal uit Hoogeveen viste de wagen uit de plomp en voerde deze vervolgens af.
Foto's: Cuzzo


Zaterdag 4 mei 2013

Foto-impressie Dodenherdenking Slagharen

Foto-impressie Dodenherdenking De Krim
Foto's: U S Media


Zwartsluis: geen gewonden bij fikse aanrijding

Zaterdagmiddag maakten op de Grote Kranerweerd een motorrijder en een automobiliste op onplezierige wijze kennis.
De motorrijder uit Zwartsluis was over het hoofd gezien door de automobiliste -eveneens uit Zwartsluis.
De vrouw stond te wachten voor een manoeuvrerende vrachtwagencombinatie, toen zij besloot linksaf te gaan naar een winkel.
De haar tegemoet komende motorrijder dook onverwachts van achter de vrachtwagen op en botste tegen de auto van de vrouw.
Ondanks de schade raakte niemand gewond.
Mede dankzij de beschermende kleding kon de motorrijder na een kort onderzoek in de ambulance zelf zijn weg vervolgen.
Berger Hooikammer voerde de motor en auto af

Hardenberg: bijkeuken van woning aan de Vermeerstraat uitgebrand

Zaterdagmorgen even na achten kreeg de Hardenberger brandweer opdracht, zich met spoed naar de Vermeerstraat in Hardenberg te begeven, omdat daar brand woedde in de aanbouw van een hoekwoning.
Kort daarop werd al opgeschaald naar "middelbrand", omdat de vlammen aan de achterzijde al uit het pand sloegen.
De bewoners, die de brand ontdekten doordat een rookmelder alarm sloeg, konden zich bijtijds in veiligheid brengen en wachtten -met een flink aantal buurtbewoners- op straat de komst van de spuitgasten af.

De brandweer slaagde er in, de brand in korte tijd te bedwingen, zodat de schade voor zover bekend beperkt bleef tot de bijkeuken.
De flinke hoeveelheid rook werd uit de getroffen woning en die van de buren geblazen met twee overdrukventialatoren.
De brandweer vermoedt, dat kortsluiting als oorzaak aangemerkt kan worden.
Foto's: U S Media

N340 / Dalfsen: gewonde door aanrijding auto met mestverspreider

Zaterdagmorgen even na half acht werd er alarm geslagen voor de hulpverleners in de omgeving van Dalfsen, nadat er een telefoontje bij de alarmcentrale in Apeldoorn binnengekomen was, waarin gewag gemaakt werd van een ernstig ongeval op de N340 bij Dalfsen.

Bij aankomst trof men op de kruising met de Welsummerweg een totaal vernielde Opel Kadett hatchback en een gewonde achttienjarige man uit Dalfsen aan, die kennelijk uit de auto geslingerd was.
De man had zijn letsel opgelopen, toen zijn auto tijdens het oversteken van de N340 vanaf de Welsummerweg aan de rechter voorzijde werd geraakt door een Joskin Cargo Track mestverspreider.
De Opel tolde in het rond, waarbij ook de achterzijde nog een optater kreeg en de auto werd weggeslingerd, dwars over de kruising. Het 31 jaar oude voertuig was volledig vernield.

De zware vrachtwagen kwam ruim honderd meter na de kruising van de N340 met de Welsummerweg en de Veldweg tot stilstand. Voor zover bekend bleef de bestuurder van dit voertuig ongedeerd.

De gewonde Opel-bestuurder werd in de berm gestabiliseerd en vervolgens kennelijk zonder spoed per ambulance weggebracht.
Rode verfsporen op één van de banden van de Joskin gaven aan, waar de confrontatie had plaatsgevonden.
De N340 is vanwege het onderzoek en de berging geruime tijd afgesloten geweest ter hoogte van voornoemde kruising, maar het verkeer werd omgeleid via de ventwegen.
Foto's: U S Media


Vrijdag 3 mei 2013

Geesbrug: "wereldreis" voor blusgroep De Krim

De leden van de blusgroep De Krim (Ov) keken vreemd op, toen ze opdracht kregen, met prioriteit 1 naar de Witte Menweg in Geesbrug (Drenthe) te rijden, waar een berm of ruigte in brand zou staan.
Normaliter is dit namelijk het uitrukgebied van de blusgroep Zwinderen, maar niemand kon op dat moment verklaren, waarom de meldkamer NNO in Drachten de Krimmenezen naar deze voor hen afgelegen plek wilde hebben. Ze reden dus met een flinke vaart de 13 km naar de opgegeven lokatie. Later bleek, dat de blusgroep van Zwinderen vanwege een examen niet beschikbaar was.
De brand bleek trouwens niet aan de Witte Menweg te woeden, maar 150 meter verderop, aan de Luchiesweg.
Het bleek om wat struikgewas, afval en een pallet in een perceeltje met wat bomen te gaan, dat door twee jongetjes aangestoken was.
De twee gingen er vandoor, toen het vuurtje wat te snel aanwakkerde, maar de moeder, die het fikkie ontdekte en zich realiseerde, dat het uit de hand kon lopen, belde 112, maar gaf abusievelijk de Witte Menweg als bestemming op.
Eén van de kids wachtte de brandweer op op de kruising van de Luchiesweg met de Witte Menweg om de spuitgasten de juiste plek te wijzen.
"De Krim" was het fikkie met een flinke hoeveelheid bluswater uit de tank van de TAS snel de baas.
Foto's: U S Media

B403 / Emlichheim (D): ernstig ongeval op de Wilsumer Straße

Nadat het maandenlang goed ging in het verkeer rond Emlichheim en Neuenhaus lijkt het nu, alsof de hel is losgebroken wat betreft het aantal ernstige verkeersongevallen.
Vrijdag in het begin van de middag werd opnieuw een ernstig ongeval gemeld; dit keer op de B403 ter hoogte van de buurtschap Oeveringen, even ten zuiden van Emlichheim.
Het ongeval ontstond, toen een 55-jarige automobiliste uit Emlichheim van de Kreisstraße 20 linksaf sloeg om over de B403 naar Emlichheim te rijden, maar daarbij een 35-jarige automobilist uit Lage, die over de B403 in de richting van Uelsen reed, geen voorrang verleende.
Ten gevolge van de botsing tussen de twee Mercedessen raakte de vrouw zwaar gewond.
Ze moest door de vrijwillige brandweer van Emlichheim bevrijd worden, waarbij een portier van haar Mercedes af werd geknipt met hydraulisch redgereedschap.
De ernstig gewonde vrouw en de 35-jarige man uit Lage, die licht letsel had opgelopen werden naar het ziekenhuis in Nordhorn vervoerd.
De materiële schade bedraagt zo'n 25.000 Euro.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim en U S Media

Twist (D): bestuurster onder invloed: twee vrouwen gewond door eenzijdig ongeval

Een Opel Kadett is donderdagavond rond kwart over negen in Twist van de Kreisstraße 202 (Am Kanal) geraakt en tegen een boom gebotst.
De bestuurster (50) liep licht letsel op; haar passagiere (33) raakte zwaar gewond.
De twee reden in de richting van Adorf, toen de auto op een recht stuk van de weg bij hectometerpaal 2.4 uit de koers raakte en rechts van de weg tegen de boom klapte.
Buurtbewoners, die de klap hoorden, belden de alarmcentrale, die brandweer en ambulances op pad stuurde.
De brandweer van Twist bevrijdde de twee vrouwen, die in het wrak van de volledig vernielde auto bekneld zaten.
De twee werden met ambulances van de Rettungsdienst Emsland naar het ziekenhuis Ludmillenstift Meppen gebracht.
De K202 was een uur lang afgesloten in verband met de reddingsoperatie en het onderzoek.

Hoewel de exacte toedracht nog uitgezocht moet worden, is het rijbewijs van de vijftijarige bestuurster in beslag genomen, omdat de vrouw met veel te veel alcohol op achter het stuur had gezeten, aldus de politie. Uit de alcoholtest bleek een promillage van 1.86.
Bovendien bleek, dat de auto niet gekeurd en mogelijk niet verzekerd was.
Foto's: U S Media

Erica: auto brandt uit ten gevolge van laswerk

Donderdagavond even na achten werd gemeld, dat de brandweer van Klazienaveen naar de Verlengde Vaart NZ in Erica uit diende te rukken, omdat daar een auto in brand stond.
De brand ontstond ten gevolge van laswerk aan de Daihatsu Cuore.
Door de snelle inzet kon de brandweer voorkomen, dat de vlammen op een schuur en de woning oversloegen.
De auto -bouwjaar 1991- brandde volledig uit.
Foto's: U S Media


Donderdag 2 mei 2013

A28 / Hulshorst: vrachtwagencombinatie tegen talud

Woensdag aan het begin van de avond reed een Twentse trucker over de A28 vanaf Harderwijk in de richting van Zwolle, toen hij ter hoogte van Hulshorst -vermoedelijk ten gevolge van een klapband- een vangrail ramde en de vrachtwagencombinatie tot stilstand kwam tegen het talud van een viaduct.
De trucker was volgens getuigen niet gewond, maar wel erg geschrokken.
De berging duurde tot in de kleine uurtjes.
Centimer voor centimer moest de met circa 25 ton zout geladen vrachtwagen met een telekraan opgetild en door een wrecker naar achteren worden getrokken.
Tijdens de berging is de rechter rijstrook voor het verkeer afgesloten geweest
Foto's: Kees Verwijs


Woensdag 1 mei 2013

Zuidlaren: bunzing in nood

Dinsdagmiddag omstreeks half vijf werden de vrijwilligers van de Zuidlaarder brandweer opgepiept met de mededeling, dat hun hulp nodig was op de Wilhelminalaan in Zuidlaren.
Nu rukt de brandweer wel vaker uit naar deze straat, maar gaat het dan meestal om automatische brandmeldingen van een gebouw van Lentis Dit keer was er echter een bunzing in de problemen geraakt op het dak van het huis ernaast.
Het dier was op het dak vast komen te zitten in een mollenklem en een stuk gaas, dat geplaatst was om steenmarters uit de woningen te houden.
De mensen van de Dierenambulance konden niet bij het dier komen, omdat dat op ongeveer 2,5 meter hoogte zat.
De leden van de post Zuidlaren hebben vervolgens via een ladder het dier met een betonschaar uit zijn benarde positie kunnen bevrijden.
Twintig minuten later kon het dier bijkomen in de dierenambulance,
De dierenambulancemedewerkers zullen de bunzing waarschijnlijk in de natuur vrijlaten.


Dinsdag 30 april 2013

Dalen: dramatisch einde aan Koninginnedag

Niemand had kunnen bevroeden, dat de Koninginnedagfestiviteiten in Dalen zo'n vervelende wending zouden nemen.
Rond kwart over zes werd duidelijk, dat er brand was uitgebroken in een grotendeels rietgedekte woning aan de Kruisstraat.
In afwachting van de aankomst van de Coevorder brandweer trachtte een groep moedige jonge mannen te redden, wat er te redden was; onder andere, door het dak met tuinslang nat te spuiten en door waardevolle spullen uit het brandende pand te redden.
Hun inzet ging ook door, toen de brandweer al enige tijd aan het blussen was, maar de bergingsoperatie werd uiteindelijk te riskant vanwege de rook en neerstortende dakpannen. Enkelen moesten hun hulpvaardigheid bekopen met rookvergiftigingsverschijnselen en een nat pak, maar dat deerde hen nauwelijks.

De strijd tegen de Rode Haan, die steeds weer de kop opstak, duurde voort tot tegen negen uur dinsdagavond, maar uiteindelijk vonden de vlammen nauwelijks nog voedsel, omdat het meeste riet door de brandweer uit het dak verwijderd was. Het nablussen nam echter nog geruime tijd in beslag.

De bovenverdieping en het dak liepen enorme brandschade op en de enorme hoeveelheid bluswater deed op de begane grond het zijne.
De ambachtelijke bedrijfsruimte van The Homestead naast de getroffen woning bleef echter gespaard.

Het vuur vond waarschijnlijk zijn oorsprong in de oververhitte schoorsteen.

Saillant detail:
Op 8 maart 2011 brandde de achter dit pand gelegen -eveneens rietgedekte- woning aan de Westerwijk grotendeels uit.
Foto's: U S Media

Ommen: drie gewonden ten gevolge van eenzijdig ongeval op de Hasselerweg

De Ommer brandweer rukte dinsdag even na 15:00 uur uit, nadat gemeld was, dat zich op de Hasselerweg -in het buitengebied van Ommen- ter hoogte van Calluna-Oost een verkeersongeval had voorgedaan.
Volgens de eerste melding zouden zich nog twee inzittenden in de auto bevinden.
Bij aankomst bleek, dat een rode VW Golf CL van de weg was geraakt, over een sloot was geschoten en vervolgens zeker drie bomen had geraakt, waarvan één frontaal.
De twee jonge mannen, die zich in eerste instantie nog in het wrak bevonden, waren al uit het voertuig, toen de brandweer arriveerde.
De twee zijn op wervelplanken naar de ambulances overgebracht.
Een derde inzittende, die licht letsel aan een hand had, was al vrij kort na de crash uit de auto gekomen. Hij kon zelfstandig voorin in de ziekenauto instappen.
Nadat de ambulances vertrokken waren, liet de VOA de weg afsluiten in verband met het sporenonderzoek.
Foto's: U S Media

Uelsen: technisch onderzoek in afgebrand café Weißer Berg

Dinsdagmorgen reed de hoogwerker van de brandweer uit Nordhorn naar de Itterbecker Strasse, waar vorige week Gaststätte Weißer Berg afbrandde. Dit gebeurde op verzoek van de recherche, die het pand ook van bovenaf grondig wilde onderzoeken op sporen, teneinde de oorzaak van de brand te kunnen achterhalen.

Na het eerste TR-onderzoek ging grondverzet- en sloopbedrijf Kockmann uit Ochtrup met een graafkraan aan de slag om de bouwvallige zijgevel en de verkoolde dakspanten weg te halen en het puin uit het café op te ruimen en te sorteren- en kon de laatste fase van het recherchewerk beginnen.

Met name het neerhalen van de gevel moest uiterst zorgvuldig gebeuren, omdat het te slopen gebouw pal aan de L43 (Itterbeck-Hardenberg) staat, waar het verkeer met 100 km/uur voorbij raast.
Foto's: U S Media

A28: slippartij eindigt in sloot

Bij een eenzijdig ongeval op de A28 is dinsdagnacht een automobilist gewond geraakt.
Brandweerkorpsen van Zwolle, Nieuwleusen, Staphorst en Hasselt werden om 04:20 uur gealarmeerd voor een ongevalmelding vlak na tankstation Haerst, waar een Volvo in de middenberm was gereden en door de beruchte ruk aan het stuur dwars de weg over slipte.
De auto kwam zwaar vernield -na enkele buitelingen- op de wielen in een droge sloot tot stilstand.
De gewonde bestuurder is onder toezicht van ambulancepersoneel door de brandweer uit zijn auto gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis. De verkeersongevallendienst legde de sporen van het ongeval vast.
Tijdens de bevrijdingsactie en het onderzoek door de VOA werden twee van de drie rijstroken afgesloten voor het verkeer.

Zwolle: man neergeschoten tijdens mislukte overval in de Vincent Lübeckstraat

De politie onderzoekt een schietincident, dat tegen half tien maandagavond plaats vond in de Vincent Lubeckstraat.
Gealarmeerde politiemensen vonden daar een Zwollenaar met een schotwond in een been.
De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De aanleiding van het incident en wat er zich heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Verdachten waren niet meer aaanwezig. Later bleek het om een overval te gaan.
De schutter is er met twee mannen, die buiten stonden, vandoor gegaan.
Het 50-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en heeft een eerste verklaring afgelegd.
De man, die vanuit huis zaken doet, kreeg maandag rond 21:25 uur bezoek van een donkergetinte man.
Deze trok plotseling een vuurwapen en bedreigde de bewoner.
Bij een schot, dat de man loste, raakte het slachtoffer gewond aan zijn been.
De schutter is er direct vandoor gegaan en heeft niets buitgemaakt.
Buiten stonden ook twee donkergetinte mannen. De drie mannen zijn lopend in de richting van de Palestrinalaan gevlucht.

De politie vraagt mensen, die rond het tijdstip van de overval bijzonderheden hebben gezien, die in verband met de overval gebracht kunnen worden, contact op te nemen.
Het gaat speciaal om getuigen in de Vincent Lubeckstraat, de Palestrinastraat of de directe omgeving.
Tips zijn welkom op 0900 - 8844 en men kan ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000

Maandag 29 april 2013

Stieltjeskanaal: reebokje te water

Om 16.35 uur werd de brandweer van Schoonebeek opgeroepen, omdat er een ree in het Stieltjeskanaal zou zijn beland en er niet meer op eigen kracht uit kon komen.
Op het moment dat de brandweer arriveerde, kwam er net een motorbootje langs varen, waarmee de behulpzame opvarenden het reebokje naar de andere kant van het kanaal dreven, waar het dier op eigen kracht de minder steile wal kon op kon klimmen.
Eenmaal op het droge bleef het dier even versuft staan, keek verbaasd om zich heen en koos toen met een paar grote sprongen het hazenpad.

Foto's: Ben-Media

Anloo: brand in natuurgebied bijtijds bedwongen

Maandagiddag omstreeks half zes werden de leden van de brandweer Zuidlaren gealarmeerd -samen met een politie-eenheid- met de mededeling, dat er aan de Holle Drift in Schipborg een bosbrand zou woeden.
De brand bleek echter niet aan de Holle Drift in Schipborg, maar aan de Holle Drift/Bosweg in Anloo te woeden, ter hoogte van het voormalige schietterrein en de op- en afritten van de N34 bij Annen.
Omdat het vuur al aardig om zich heen greep en de brandweerlieden van Zuidlaren kilometers o.a. over de zandpaden in het bos moesten afleggen om op de plaats des onheils te komen, werd ook de brandweer van Annen gealarmeerd.
Toen beide korpsen nagenoeg tegelijk arriveerden, bleek er al een paar honderd meter bos door de vlammen te zijn aangetast.
De vlammen werden direct met de vuurzwepen en de hogedrukslangen bestreden.
Ook werd om hulp verzocht van de schuimbluswagen van de Groninger beroepsbrandweer, maar dit bleek achteraf niet meer nodig.
Na ongeveer een uur was het vuur onder controle en zo werd voorkomen, dat een groot gedeelte van het natuurgebied verloren ging.
De Technische Recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van deze brand in dit afgelegen gebied.


N375: levensgevaarlijk letsel na -opnieuw- zeer zware aanrijding op beruchte oversteek

Op de N375 ontstond maandagmorgen een flinke ravage ten gevolge van een ernstige aanrijding tussen twee personenauto’s.
Een 46-jarige inwoonster van Koekange reed met haar blauwe Ford van de Koekangerveldweg zonder af te remmen de kruising met de autoweg op en verleende een VW Golf, die op de N375 reed, geen voorrang, aldus een getuige.
De Ford werd vol in de flank aan de bijrijderszijde geraakt en kwam op zijn kant in de bermsloot terecht.
De VW, waarin een 79-jarige bestuurder uit Rosmalen en zijn 76-jarige echtgenote, kwam achterstevoren in de berm tot stilstand.

De gewonden werden door de brandweer van Ruinen en Koekange / De Wijk uit de voertuigen gehaald.
De 46-jarige vrouw in de Ford was zo ernstig gewond, dat het Mobiel Medisch Team werd geroepen. Ze is vanwege de levensbedreigende aard van het letsel per ambulance onder politiebegeleiding met spoed naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
Het echtpaar uit Rosmalen werd eveneens naar een ziekenhuis gebracht.
De N375 was voor onderzoek en opruimingswerkzaamheden geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto's: Persfotografie HoogeveenWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.