Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2013 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 12 mei 2013

Linde: gecrashte automobilist wacht komst politie niet af

Zondagavond is een rode VW Polo onherstelbaar beschadigd ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de Linderweg in Linde.
De auto raakte bij een woning uit de koers en kwam met twee wielen in de linker berm, waarop de bestuurder er met de beruchte ruk aan het stuur voor zorgde, dat de auto op het wegdek kantelde en zo tussen een heg, een rioolpomp en een boom door schoof. De Opel kwam even verderop -ondersteboven en achterstevoren- in een weiland tot stilstand.
De bewoners van de dichtstbijzijnde woning en een gast snelden te hulp en openden het rechter achterportier, maar de bestuurder leek in eerste instantie vast te zitten. Kort daarop kwam de automobilist toch via het geopende portier op eigen kracht naar buiten, maar was kennelijk niet van plan, de komst van inmiddels gealarmeerde politie en ambulance af te wachten.
De 19-jarige automobilist uit Zuidwolde, die licht aan een hand en aan z'n hoofd gewond was, liep weg en stapte even verderop volgens getuigen in een zwarte BMW, die weg reed.

De omstandigheden rond de crash werden opgenomen door een expert van het Team VOA, waarna berger Kraal het wrak uit het weiland en op de auto-ambulance takelde. Terwijl de politie bezig was met het onderzoek, meldde de bestuurder zich telefonisch.
Omdat hij gedronken had, is hij aangehouden.
Een arts nam op verzoek van de politie bloed af bij de jongen. Dat wordt onderzocht op de hoeveelheid alcohol.
Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek wordt er wel of geen proces-verbaal opgemaakt
Tegen half tien werd de Linderweg voor het verkeer vrijgegeven.
Foto's: U S Media


Ruiner: bloedproef na crash tegen boom

Alcohol is mogelijk de oorzaak van een verkeersongeluk, dat zaterdagavond op de Anserweg in Ruinen gebeurde.
Een 25-jarige automobilist uit gemeente De Wolden raakte in eerste instantie in de berm, gaf een ruk aan het stuur, schampte een boom, waarna hij vol op een andere boom botste.
Hij werd met onder meer diverse botbreuken en hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd.
In verband met het vermoede gebruik van alcohol is van de man bloed afgenomen.
De politie doet verder onderzoek.Zaterdag 11 mei 2013

Dalfsen: drie personen gewond door botsing bij Dalmsholte

Op de kruising van de Langsweg met de Vilstersedijk -dus op de grens van de gemeenten Ommen en Dalfsen- zijn zaterdagmiddag tegen vijven twee auto's onzacht met elkaar in aanraking gekomen.
Na de klap kwam één van de auto's ondersteboven in een bijna-droge bermsloot tot stilstand; de andere auto -een Opel Meriva, die over de Vilstersedijk had gereden en de eerste in de rechter flank had geraakt, kwam met de neus in de sloot tot staan. Hierop alarmeerde de meldkamer de politie, twee ambulances en twee voertuigen van de brandweer van Lemelerveld.

Drie inzittenden, waaronder de bestuurster van de Meriva, die geen voorrang had gekregen, werd met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd.
De omstandigheden werden nauwkeurig onderzocht door een expert van de VOA IJsselland.
Berger Leerentveld mocht onder het genot van een stevige hoosbui de zwaar beschadigde auto's weghalen.
Foto's: U S Media

Alteveer: bloedstollende stunts tijdens Poco Loco Team's Autoblubbering (update)

Ondanks het feit, dat de frisse wind en de dreiging van de loodgrijze regenwolken voor een wat trage opkomst van het publiek zorgden, waren vrijdag tegen het eind van de legendarische autowedstrijddag tallozen getuige van ademberovende stunts van Stuntteam Daring Dantes.
Klik op de fotoreportagebuttons voor de enervende foto's van de Autoblubbering en de stunts!
Foto: U S Media

Erica: verdachte van brandstichtingen aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakten aan de Doddegras (foto's) en De Kreuzen drie auto’s zwaar beschadigd door brand en is bij drie woningen geprobeerd, brand te stichten. Niemand raakte gewond.
Een achttienjarige man uit Erica is op basis van informatie van een getuige aangehouden. Hij is in het politiebureau in de cel gezet.
De politie heeft de zaak in onderzoek.
In dit onderzoek wordt ook gekeken of er een verband is met een brand in een coniferenhaag, vrijdagavond aan de Zandstraat en eerdere branden aan de Omhaal.
Foto's: Ben Media

Gieten: binnenbrand in woning aan de Eexterweg

In een woning aan de Eexterweg op de hoek van de Landspoelen in Gieten heeft vrijdagmiddag korte tijd brand gewoed.
De brand werd rond 13.45 uur gemeld. Er werd aanvankelijk nog opgeschaald naar middelbrand, waardoor de brandweer van Annen opgeroepen werd, maar hun inzet was niet meer nodig, omdat de brandweer van Gieten het vuur snel onder controle had.
Voorzover bekend is er niemand gewond geraakt, hoewel de bewoonster, die het pand was binnen gegaan om haar honden er uit te halen, op rookvergiftiging gecontroleerd werd.


Vrijdag 10 mei 2013


Donderdag 9 mei 2013

Hardenberg: auto vliegt sloot in; bestuurder naar ziekenhuis

De bestuurder van een zilvergrijze Duitse Opel Vectra is naar een ziekenhuis overgebracht, nadat de man donderdagmiddag tegen half zes letsel opgelopen had bij een eenzijdig ongeval op de Klinkerweg in Hardenberg.
De auto reed in de richting van de J C Kellerlaan, maar kwam door nog onopgehelderde oorzaak ter hoogte van huisnummer 23 in de linker berm, werd bij de duiker van de oprit gelanceerd en kwam vervolgens half gekanteld in de droge bermsloot voor de volgende woning tot stilstand.
De bestuurder maakte tijdens de buiteling onzacht kennis met het stuurwiel en de voorruit; waarschijlijk, omdat hij geen gordel droeg.
Het slachtoffer werd door ambulance- en brandweerpersoneel via het rechter zijraam voorzichtig uit de gestabiliseerde auto geholpen.
Berger Autax trok de Vectra vakkundig uit de sloot en bracht de auto naar het depot in Ommen.
Foto's: U S Media

N48: crash op beruchte oversteek loopt nog goed af

Een inwoner van Assen kreeg donderdagmiddag de schrik van zijn leven, toen hij over de N48 in de richting van Ommen reed. De man moest met lede ogen aanzien, hoe een Renault van Den Kaat in de richting van Balkbrug langzaam, maar zeker de kruising op reed.
Een aanrijding was niet meer te voorkomen: de neus van de Renault raakte de Volvo in de flank.
Gelukkig bleek al snel, dat zowel het bejaarde echtpaar uit Oudleusen, dat in de overstekende Renault Mégane Scénic zat, als de Assenaar de klap zonder lichamelijk letsel hadden doorstaan.
De politie kon dus volstaan met het behulpzaam zijn bij het invullen van de Europese schadeformulieren.

De onherstelbaar beschadigde Renault en de zwaar beschadigde Volvo V40 van de Assenaar werden opgehaald door berger Autax, die de betrokkenen per taxi naar huis bracht, na een kopje koffie in het Ommer depot.

Mogelijk was de bestuurder uit Oudleusen afgeleid door de gewijzigde situatie en de obstakels rond de bouwplaats van de tunnel en heeft hij daardoor de van rechts naderende Volvo niet aan zien komen.
Foto's: U S Media

Meppel: brommobiel te water

Woensdag tegen middernacht is een brommobiel van de Zomerdijk de Sethehaven in gereden.
De bestuurster, die ongedeerd bleef, kon zichzelf uit het water redden. Ze is ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

Brandweerduikers hielpen berger Leerentveld bij het bergen van het 45-km/uur-autootje.
Over de oorzaak van het voorval is nog niets bekend.Woensdag 8 mei 2013

Loozen: ruiter beklemd onder paaard

Woensdag in het begin van de avond werden brandweereenheden uit Gramsbergen en Hardenberg, politie en ambulances ontboden op de Bouwmansweg in Loozen bij Gramsbergen vanwege een beknellingssituatie.
Het bleek te gaan om een ruiter, die onder zijn paard vast was komen te zitten, nadat het dier schrok van een buurtbus en in een smalle, droge bermsloot belandde.
Voor zover bekend was de man al van onder het paard bevrijd, toen de hulpverleners arriveerden, maar het geschrokken dier zat nog vast in de greppel. De ruiter wist zijn paard echter zover te krijgen, dat het opstond en uit de ondiepe sloot klauterde.
Voor zover bekend liepen geen van beiden letsel op.

Foto's: U S Media

Wachtum: dode en licht gewonde ten gevolge van aanrijding op de Burg. Fonteinstraat

Woensdagmiddag even na vijven is een vijftigjarige automobilist uit Meppen om het leven gekomen ten gevolge van een fatale aanrijding op de Burgemeester Fonteinstraat tussen Wachtum en Dalen.
De blusgroep van Sleen werd verzocht met spoed naar de Oosterhesselerweg bij Holsloot te rijden, maar trof twee totaal vernielde auto's aan op de Burgemeester Fonteinstraat in Wachtum, toen men doorreed in de richting van Dalen.
Eén van de auto's - een blauwe Renault Twingo- lag ondersteboven met de neus in een droge bermsloot.

Voor zover nu bekend was deze auto uit de richting van Dalen gekomen en uit de koers geraakt, toen de bestuurder een ruk aan het stuur gaf.
De auto slipte op het natte wegdek en kwam daardoor dwars op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer, waar de Twingo direct daarop in de rechter flank geraakt werd door een blauwgrijze VW Polo, die in de richting Dalen reed.
De bestuurder van de Renault werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De bestuurder van de VW -een twintigjarige inwoner van Coevorden- liep slechts een gekneusde hiel op en kon na behandeling het Scheper-ziekenhuis verlaten.
De toedracht van de aanrijding werd uitgeplozen door een verkeersongevallenanalist.

Foto's: Peter Kramer en U S Media


Dinsdag 7 mei 2013

Enschede: scootmobiliste overlijdt na aanrijding

Een negentigjarige vrouw is dinsdagmiddag overleden ten gevolge van een aanrijding tussen haar scootmobiel en een auto.
Het ongeval gebeurde bij het AOC Twente, op de Wethouder Beversstraat in Enschede; waarschijnlijk, toen de bejaarde vrouw overstak met haar scootmobiel.
Experts van Team Verkeersongevallenanalyse stelden een onderzoek in naar de toedracht het ongeluk.

Hoogeveen: berging oplegger maakt einde aan hardnekkige papierbranden

De opruimingswerkzaamheden van de afgelopen zondagnacht uitgebrande oplegger zijn dinsdagmorgen begonnen, nadat de drie betrokken verzekeringsbedrijven het onderling eens waren geworden.
Een expert uit Keulen bekeek de zaak en gaf berger Kraal kreeg de bergingsopdracht.
Die ontdeed de oplegger een pakket van alle losse en uitstekende onderdelen, zodat die kon worden afgevoerd.
Omstreeks 13:00 uur werd het wrak opgeladen en kon men een begin maken met het opruimen van de berg papier.
Aanwakkerende wind, die de komende dagen nog zal toenemen, maakte het noodzakelijk om de papierresten te verwijderen.
De brandweer rukte in de afgelopen dagen maar liefst vijf keer uit om brandend en smeulend papier af te dekken met een laag schuim en uiteindelijk met een forse dosis water uit de Hoogeveensche Vaart te verzuipen.
Het zal nog een hele klus worden, alle papierresten uit de natuur rondom de carpoolplaats aan het Alteveerviaduct te verwijderen

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Bruchterveld: kalfje betrapt bij verfrissende duik

Dinsdag rukten brandweereenheden uit Bergentheim en Hardenberg uit naar Bruchterveld, waar volgens de alarmering een koe te water zou zijn geraakt. Het bleek te gaan om een kalfje, dat uit de stal was ontsnapt om in het Overijssels Kanaal Almelo-De Haandrik z'n zwemkunsten eens flink bij te schaven.

De blusploeg uit Bergentheim wist de drenkeling echter vrij vlot bij de lurven te vatten en -veilig aangelijnd- fluks terug te brengen naar de stal.
Even later kon het dier tegenover z'n soortgenoten opscheppen over het feit, dat het achternagezeten was door een hele rits knappe brandweermannen...


N34: mesttankoplegger in brand na klapband

De chauffeur van een trekker met mesttankoplegger hoorde tegen achten een knal, toen hij op de N34 in de richting van Hardenberg reed.
Het bleek al snel, dat één van de banden aan de linkerzijde van de oplegger geklapt was en dat de band kort daarop begon te branden.
De trucker draaide op de oversteek van de Willemsdijk van de provinciale weg de parellelweg op en zette de brandende, met dertig ton mest geladen combinatie daar stil.

De brandweer had er een flinke klus aan, maar slaagde er in, de brand tot de oplegger te beperken, hoewel de schade zodanig was, dat de trailer total loss is.
Berger Wolves zette zwaar materieel in om de trekker en de oplegger naar Bentelo te vervoeren.
Daartoe moest eerst de lading in een andere truck overgepompt worden en dienden de vernielde wielen door een bandenservice vervangen worden. Het verkeer op de N34 ondervond geen ernstige hinder van het voorval.
Foto's: U S Media

Vriezenveen: "autobrand" blijkt flinke aanrijding; twee gewonden

Op de kruising van de Daarlerveenseweg met het Westerveen in Vriezenveen zijn twee auto's waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd ten gevolge van een aanrijding, die tegen zeven uur 's morgens gebeurde.
Ten gevolge van de klap vielen twee gewonden: een man uit Westerhaar en een man uit Vriezenveen.
Ze zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De brandweer rukte uit, nadat het voorval gemeld was als autobrand.
Waarschijnlijk heeft de melder aangenomen, dat de rook, die door het uitklappen van een airbag vrijkwam, een begin van brand was.


Maandag 6 mei 2013

N381: ravage na drie botsingen door hoestbui

Dar er -ondanks de zware schade- geen noemenswaardig letsel te betreuren viel, mag gerust een wonder genoemd worden.
De ravage ontstond toen de bestuurder van een Citroën C4, die tegen vijf uur maandagmiddag over de N381 in de richting van Emmen reed, even voor de afrit Schoonoord ten gevolge van een hoestbui deels op de verkeerde weghelft begon te rijden.
De Citroën botste hierdoor tegen de linker voorzijde van een tegemoet komend Mercedes MB-100 La Strada kampeerbusje van een echtpaar uit Rijsbergen (NB) en direct daarop eveneens tegen de linker voorzijde van een daar achter rijdende zwarte Ford Focus stationcar.
Het onbestuurbaar geraakte kampeerbusje schoot de autoweg schuin over, reed door het hekwerk in de berm en kantelde de droge bermsloot in. De man en de vrouw bleven nagenoeg ongedeerd en konden via een kapot zijraam uit het wrak kruipen.

De bestuurster van de zwarte Ford Focus stationcar kwam eveneens met de schrik vrij, net als de bestuurder van een witte Ford Focus, die achter de zwarte Ford reed en ook door de C4 aangetikt was, maar relatief geringe schade op had gelopen.
De bestuurder van de Citroën verkeerde echter geruime tijd in shock. Zijn auto verloor bij de eerste confrontatie het linker voorwiel.
De brandweer en ambulance konden al na korte tijd terug naar de basis.
Nadat een verkeersongevallenanalist de feiten had genoteerd, mocht berger Koolen de vier auto's ophalen.
Foto's: U S Media

Smilde: drie arrestaties na achtervolging

De politie heeft zondagmiddag een 28-jarige man, een 23-jarige man uit Beilen en een 23-jarige man uit Assen aangehouden.
Een 39-jarige man uit Koekange deed aangifte van bedreiging. Hij werd rond 15.30 uur achtervolgd door twee voertuigen.
Deze achtervolging zou begonnen zijn in Smilde en kreeg een vervolg op de A28, onder meer bij een tankstation.
Hij werd uiteindelijk klem gereden. Ook zou zijn auto zijn geramd.
Daarop belde de man de politie, die kort daarna de drie verdachten (alle drie inzittenden van de twee auto’s) heeft aangehouden.
De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden bij de politie via 0900-8844.


Hoogeveen: opnieuw verdachte brand

Rond twee uur in de nacht van zondag op maandag werd gemeld, dat er brand was uitgebroken in een vrachtwagen op de carpoolplaats bij het Alteveerviaduct in Hoogeveen.
Er bleek een grote oplegger met oud papier volledig in brand te staan.
Om de brand te doven, moesten de balen oud papier uit elkaar worden getrokken.
Gezien het grote aantal branden in Hoogeveen de laatste tijd, is brandstichting de meest aannemelijke oorzaak.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.