Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2013 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 26 mei 2013

Rijssen: buitenbrand blijkt fikse containerbrand

Zondagmiddag iets voor half vier werd er een buitenbrand ("berm/ruigte") gemeld in Rijssen.
De inmiddels uitslaande brand bleek te woeden in een grote bouwafvalcontainer, die achter een bedrijfspand aan de Heliumstraatbrand stond
Volgens getuigen had de eigenaar gisteren een barbecue gehad en vanmorgen de as in de container gegooid, in de veronderstelling, dat die uit was. 
Foto's: J. Klein Horsman - Verwijsfotografie

Hasselt: veel te veel...

In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur zagen agenten een wel erg zwaar beladen auto vanaf de Vaartweg de N331 in Hasselt op rijden.
Tijdens de controle bleek, dat er zeven personen in de auto zaten en dat de 19-jarige (beginnend) bestuurder teveel alcohol gedronken had.
Zijn rijbewijs kon hij dus inleveren.
Hij is meegenomen naar het politiebureau en blies 445 ug/l: ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Hardenberg: zware schade, maar geen letsel bij aanrijding

Rond half twaalf in de nacht van zaterdag op zondag werden politie en ambulancepersoneel verzocht, met gepaste spoed naar de kruising van de N343 (Twenteweg) met de Europaweg en de Rheezerweg te rijden, waar één of meer gewonden zouden zijn gevallen ten gevolge van een aanrijding.
Op de kruising stonden twee aan de voorzijde flink beschadigde auto's: een Fiat Punto en een Ford Galaxy MPV, maar na controle door ambulancepersoneel bleek, dat geen van de inzittenden ernstig letsel had opgelopen.

Onder het genot van een kopje koffie kon men in het even verderop gelegen politiebureau in alle rust de schadeformulieren invullen.
De verkeerslichten aan de kruising knipperden ten tijde van de botsing en het was regenachtig weer.
Foto's: U S Media


Zaterdag 25 mei 2013

Hardenberg: veel belangstelling voor leerzaame open dag politiebureau

De open dag, die zaterdag gehouden werd in en rond het politiebureau van Hardenberg, is bijzonder succesvol verlopen.
Het -vooral jonge- publiek werd dan ook niet alleen spelenderwijs getracteerd op leerzame informatie, maar ook actief betrokken bij de diverse bezienswaardigheden door middel van een quizzformulier, waar de kids antwoorden moesten invullen op een reeks vragen.
Korrtom: je waande je een jonge rechercheur!

Niet alleen de politie (waaronder de VOA, het biketeam, de ME, recherche, etc.) gaf acte de présence, maar ook de Koninklijke Marchaussee, Bureau Slachtofferhulp, Toezichthouders Veiligheid Hardenberg, enzovoorts.
De kids konden recherchewerk uitvoeren, in ME-uitrusting op een ME-schild meppen met een gummiknuppel, diverse voertuigen bewonderen en "blazen" (foto) en uiteraard kon je ook een kijkje nemen in het politieburau, waarbij vooral de cellen volop in de belangstelling stonden.
Foto's: U S Media


Vrijdag 24 mei 2013

Donderdag 23 mei 2013

Daarle: heel veel geluk bij een ongeluk

De bestuurder van een Peugeot Partner bestelwagen, die donderdagmorgen op de Dalvoordeweg in Daarle de macht over het stuur verloor, werd bij de aanrijding bijna gespiest. Het voertuig slipte de berm in en kwam tegen een houten afrastering tot stilstand, waarbij planken en palen afbraken en door de voorruit naar binnen kwamen.
De achttienjarige bestuurder kwam er als door een wonder slechts met lichte verwondingen af.

Punthorst: hooibroei in schuur

Brandweereenheden uit Staphorst en Nieuwleusen spoedden zich donderdagavond naar een veehouderij aan de Sterkensweg, waar waarschijnlijk ten gevolge van hooibroei brand was uitgebroken in één van de schuren.
Gelukkig was men het vuur, dat gepaard ging met flinke rookwolken, snel de baas.
Over de omvang van de schade is nog niets bekend.
Foto's: U S Media

Woensdag 22 mei 2013

Ruinerwold: verwarde man aangehouden in woning aan de Dokter Larijweg

Aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold ontstond woensdagavond grote consternatie, toen een verwarde man zichzelf iets dreigde aan te doen. Hoewel er in eerste instantie sprake was van gijzeling van een gezin, bracht de politie om 21:35 uur het nieuws, dat dat niet het geval was en dat het om een verwarde man ging, die alleen was.
Hij beweerde tegenover de politie, dat hij een vuurwapen en een molotovcocktail bij zich had.
De man was niet benaderbaar en de politie zette de omgeving af.
Volgens buurtbewoners ging het om een woning, waarvan de bewoners berucht zijn in de omgeving.
Er zou overlast zijn door openbare dronkenschap en zelfs van een inbraak bij een bedrijf tegenover de woning.
Eén van de inbrekers zou toen door het dak zijn gezakt en ernstig gewond zijn geraakt, zo vertelde een medewerker van het bedrijf.

Nog geen maand geleden kwam men in het nieuws, toen een deurwaarder werd bedreigd.
Er werd iemand van het gezin aangehouden wegens poging tot zware mishandeling, toen er een baksteen naar de deurwaarder was gegooid nadat de papieren waren verscheurd.

De situatie van woensdagavond was zo dreigend dat de brandweer, ambulance en een arrestatieteam werden ingeschakeld. Er zou sprake zijn, of gedreigd zijn met een wapen en of een molotovcocktail. Vlakbij de woning stond er in de tuin een gasfles en de brandweer was paraat om handelend op te treden.
Leden van het arrestatieteam hebben de man halverwege de avond overmeesterd, waarna hij kon worden afgevoerd.
Er kon geen woordvoerder van de politie worden gevonden, die meer duidelijkheid over de situatie kon geven of de ingewonnen informatie kon bevestigen.

UPDATE 23 mei, 10:45 uur:
Er zijn onder andere een luchtbuks en peperspray in beslag genomen. Ook werd er 20 hennepplanten aangetroffen en geruimd.
De man (27) is overgedragen aan het zorgkader.
Foto's: persfotografie Hoogeveen

Erica: MMT- en brandweerhulp bij in veiligheid brengen patiënt

Een schare hulpverleners, waaronder het Mobiel Medisch Team en de hoogwerker van de Emmer brandweer, kwam woensdagmiddag met de nodige spoed in aktie, toen ambulancepersonel om hulp vroeg bij het bergen van een in nood verkerende man, die zich op de eerste verdieping van een woning aan de Verlengde Vaart Noordzijde in Erica bevond.

De inzet van de hoogwerker bleek uiteindelijk niet nodig: men wist de patiënt via de achterzijde van de woning veilig naar buiten te helpen, vanwaar hij naar de ambulance werd overgebracht.

Het vertrek van de bij de Plantsoenstraat gelande traumheli trok nogal wat belangstellenden, die vanwege de rotorwash op veilige afstand werden gehouden.
Foto's: U S Media

Denekamp-centrum: pizzeria in de as gelegd

De kruising van de Grotestaat, de Brinkstraat en de Ootmarsumsestraat in Denekamp bood woensdagmorgen een trieste aanblik, nadat het markante pand, waarin ooit een drogisterij en tot de afgelopen nacht pizzeria Bella Pyramide waren gevestigd, volledig uitbrandde.

De brandweer werd rond half drie gealarmeerd. Bij aankomst werd duidelijk, dat het pand niet te redden was, zodat de brandweer zich richtte op het behoud van de omringende gebouwen, waaronder café 't Wiefke, een woning en een pand, waarin een reclamebedrijf huisde. Dat voornemen slaagde. Bij de bestrijding van de brand werd ook een hoogwerker van de brandweer Nordhorn (D) ingezet.
Er werd opgeschaald naar "zeer grote brand - GRIP 1" en uit voorzorg -vanwege de dikke rook- werden acht omwonenden geëvacueerd.
Even na half vier die nacht kon het sein "brand meester" worden gegeven.
Nadat de brand geblust was, werd het op instorten staande pand omringd met hekken en startten forensisch rechercheurs een onderzoek om -indien mogelijk- de oorzaak van de brand te achterhalen. De politie ontving informatie, die wijst op brandstichting.
Foto's: U S Media

Daarlerveen: auto tegen boom: vrouw en kind gewond

Een automobiliste en een kind zijn dinsdagmiddag tegen vijven gewond geraakt, toen de Citroën C1 personenauto, waar ze in zaten, door nog onopgehelderde oorzaak tegen een boom langs de Grote Veenweg botste.
Mogelijk brengt het VOA-onderzoek de toedracht aan het licht.
Foto's: AW Foto


Dinsdag 21 mei 2013

Bergentheim: feest in huize Hultink

Goed nieuws bij de brandweer van Bergentheim en met name bij Edgar en Marian Hultink:
ze zijn de trotse ouders geworden van dochter Mila!
Hun brandweercollega's verrasten hen daarom door een mooie pop in de tuin te plaatsen.
.


Hoogeveen: hennepkwekerij in aanbouw gevonden

De politie heeft dinsdagmorgen een inval gedaan in een leegstaand bedrijfspand aan de Siemensstraat in Hoogeveen.
Er werd materiaal aangetroffen om een grote hennepkwekerij in te richten, zoals lange rijen houten stellages en plantjes
Medewerkers van netbeheerder Rendo haalden de illegale electriciteitsaansluitingen weg.
De politie nam ook een een bedrijfsbus in beslag.
Het onderzoek wordt voortgezet, maar de politie weigerde desgevraagd een en ander toe te lichten
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: fietsster door auto geschept

Een fietsster, die de Galileïlaan in Hoogeveen overstak, is geschept door een auto, die vanaf de Meester Cramerweg rechtsaf sloeg.
De vrouw,die voorrang had moeten verlenen, sloeg tegen het wegdek en raakte gewond.
De verpleegkundige met de motorambulance was snel ter plaatse.
De vrouw,die een nekkraag kreeg omgelegd, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De auto raakte nagenoeg niet beschadigd en de automobilist kon zijn weg vervolgen.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Gölenkamp (D): auto tegen boom: bestuurster gewond

Dinsdagmorgen rond 09:00 uur reed een achttienjarige bestuurster in haar VW Golf III over de weg „Hardinghauser Quellen“ in Gölenkamp, ruwwweg halverwege Uelsen en WIlsum.
Door nog onduidelijke oorzaak kwam de auto bij een wegversmalling naast de rijbaan en klapte tegen een boom in de linker berm.
De vrouw liep dusdanig letsel op, dat ze met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht moest worden.
De politie stelt een onderzoek in om de toedracht te achterhalen.
De auto, die rijp was voor de sloop, is door Autohaus Reinhardt uit Uelsen opgehaald.
Foto's: U S Media

Maandag 20 mei 2013

Meppel: opnieuw rietgedekte woning afgebrand

Maandagmiddag tegen zessen werd alarm geslagen voor de Meppeler brandweer vanwege een heidebrand aan de Reggersweg.
Maar al snel bleek het om een door bomen en struikgewas omringde, rietgedekte dubbele woning te gaan
Bij aankomst van de eerste brandweereenheid stond het dak van deze woning, die aan de Reest en op enkele honderden meters van het zieken-huis staat, al over de volle lengte in brand.
Er werd dan ook snel opgeschaald naar "middelbrand" en even later zelfs naar "grote brand".

Hoewel de woning niet te redden was, wist men het er pal naast staande historische, door een alleenstaaande man bewoonde tolhuis wel uit de klauwen van de rode haan te houden en een groot deel van de inboedel van die -met pannen gedekte- woning (een rijksmonument) naar buiten te brengen.
In de gebouwen woonden naar verluidt in totaal zeven mensen; in de afgebrande woning huisde een vrouw met vier jongeren.
Aan het begin van de avond was nog niet bekend, of al hun huisdieren, waaronder twee katten, pluimvee en een geit, de brand hadden overleefd.
De rook dreef naar het ziekenhuis, maar dat leverde voor zover bekend geen problemen op.

Foto's: U S Media

Emlichheim: bejaarde automobiliste bezorgt polen doodschrik

Zondagmiddag rond half vijf kregen de vier Poolse inzittenden van een Opel Omega de schrik van hun leven.
Ze reden over de B403 van Eschebrügge naar Emlichheim, toen een van de Echteler Strasse komende 75 jarige automobiliste uit Neuenhaus hen geen voorrang verleende en vlak voor hen de B403 op reed.
De Toyota van de bejaarde dame raakte de Opel in de flank, waardoor die slipte en zo'n 200 meter verderop -rakelings langs een dikke eik schoot- en in een veld tot stilstand kwam
Alle betrokkenen kwamen met de schik vrij.
De politie noteerde de gegevens en sloot vanwege de berging de B403 deels af.
De auto's werden met een auto-ambulance van garagebedrijf Kronemeyer uit Emlichheim opgehaald.

Foto's: U S Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.