Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2013 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 2 juni 2013

Nijverdal: motorrijder ernstig gewond door aanrijding met auto

Zondagmiddag rond kwart over twee vond in Nijverdal een aanrijding tussen een auto en een motorfiets plaats op de Grotestraat nabij de Katholieke begraafplaats.
De 56-jarige automobilist uit Nijverdal reed van een parkeerplaats de weg op, maar zag de motorrijder over het hoofd.
De motorrijder -een 43-jarige man uit Raalte- ging ten gevolge van de aanrijding hard onderuit en liep ernstig letsel op.
De Verkeersongevallenanalysedienst van de politie Oost-Nederland stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Erica: Nemo niet in zijn element

Tgen twaalven zondagmorgen kreeg de eigenaar van een Citroën Nemo bestelauto een flinke schrik te verwerken.
Hij had de auto op de oprit van een woning aan het van Echtenskanaal geparkeerd, maar het voertuig rolde -ondanks de aangetrokken handrem- het kanaal in.
De in verband met dit feit opgeroepen Emmer brandweer kon onverrichter zake retour kazerne, omdat zich geen slachtoffers in het voertuig bevonden en liet de honneurs over aan de mannen van bergingsbedrijf Koolen.
Eerst werd het dure navigatiesysteem, dat het onvrijwillige bad kennelijk zonder schade had doorstaan, in veiligheid gebracht; daarna werd de Nemo, die zich in tegenstelling tot de gelijknamige kapitein van Jules Verne's duikboot allerminst in het water thuis bleek te voelen, uit het natte element getakeld.
Total loss, zoals duidelijk moge zijn...
Foto's: U S Media

Ter Apel: discotheek Bermuda volledig uitgebrand

In de vroege zondagochtend -ongeveer een half uur na sluitingstijd- werd door personeel ontdekt, dat er brand was uitgebroken in de bekende discotheek Bermuda aan de Westerstraat in Ter Apel.
Ondanks grote inzet van brandweerpersoneel en -materieel kon men niet voorkomen, dat het pand volledig uitbrandde en zelfs gedeeltelijk instortte.
Een binnenaanval bleek te gevaarlijk en door het metalen dak kon de brand van buitenaf nauwelijks bestreden worden.

Uit voorzorg werden de omliggende wegen door de politie afgezet.
Er is niemand gewond geraakt.
De discotheek omvatte drie verschillende area's: Top40/R&B, House/Latin (etc), Nederlandstalig en piratenmuziek.

Onderzoek door de Technische Recherche moet aan het licht brengen, waardoor het vuur is ontstaan.
Foto's: U S Media

Hoogeveen: opnieuw verdachte branden in centrum

In de nacht van zaterdag op zondag is een opslagruimte voor onderhoudsmateriaal van het Park Dwingeland in Hoogeveen in brand gevlogen.
Het betreft een stenen gebouw met keuken en een houten aanbouw.
Toen de brandweer arriveerde, stond de aanbouw al in lichterlaaie.
Een gedeelte van de dakpannen moest worden verwijderd, omdat de brand tot bovenin in het gebouwtje was doorgedrongen.
Er wordt vermoed, dat opzettelijke brandstichting (weer) de oorzaak van de brand is.

Nog terwijl de brandweer van Hoogeveen bezig was de opslagruimte te blussen, kwam de volgende melding binnen: brand even verderop, in een winkel in de Hoofdstraat.
Onverlaten hadden afval bij een houten deur in een steegje naast de winkel van Takko Fashion in brand gestoken.
De brand had zich inmiddels naar boven bij de dakgoot gewerkt.
Om toegang in het pand te verkrijgen moest er een ruit van de voordeur worden ingeslagen.
Ondertussen probeerde de politie een vrouw, die boven de woning zou wonen, wakker te maken. Pas later bleek, dat dit niet meer het geval was. Uitbreiding van de brand kon worden voorkomen, maar de gehele voorraad liep rookschade op.
Zowel de winkel als de andere ruimtes stonden vol rook.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 1 juni 2013


Coevorden: pauwenjacht in de Jeroen Boschstraat

Een ontsnapte pauw zorgde zaterdagmiddag voor de nodige opwinding in de omgeving van de Jeroen Boschstraat in Coevorden.
Omdat de vogel zijn toevlucht had gezocht op het dak van een rij woningen, werd de hoogwerker van de brandweer opgeroepen op verzoek van personeel van de dierenambulance. Het dier liet zich echter niet vangen door brandweerlieden en buurtbewoners en zocht zijn heil steeds op nieuwe plaatsen.
Uiteindelijk lukte het de medfewerker van de dierenambulance het dier, dat op een schutting belandde, bij een poot te grijpen en de vogel zo voorzichtig mogelijk tegen de grond te werken om hem in bedwang te houden.
Daarna was het een koud kunstje, de vogel naar de dierenambulance te dragen en op te sluiten.

Foto's: U S Media

Noordscheschut: materiële aanrijding op de Drostenraai

Op de Drostenraai in Noordscheschut zijn zaterdagmorgen twee auto onzacht met elkaar in kontakt gekomen.
Het ongeluk ontstond, toen de bestuurster van een Seat van een eigen weg, de Drostenraai op wilde rijden. Omdat ze door een geparkeerde auto geen overzicht naar links had, trok ze iets verder op. Daar had de bestuurster van de van links komende Nissan, niet op gerekend.
De Nissan kwam ten gevolge van de klap overdwars op de weg te staan; de Seat belandde op het fietspad.

De inzittenden van één van de voertuigen, een moeder en haar dochter, werden onderzocht in de ambulance. Toen ze eenmaal bekomen waren van de schrik, bleek dat ze geen verwondingen hadden opgelopen, die vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk maakten.
Het meisje werd getroost met een knuffelbeertje.

De VOA verrichtte onderzoek naar het ongeval.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Zuidwolde: wielrenners aangereden op de Echtenseweg

Een groepje van vijf wielrenners is zaterdagmorgen betrokken bij een aanrijding op de (voorrangsweg) Echtenseweg in de gemeente De Wolden Een automobiliste wilde vanaf de Leeuwenveenseweg het kruispunt oversteken naar de Koedijk.
De vrouw stuurde nog wel naar links bij het zien van de wielrijders, maar door hun snelheid konden twee wielrenners de auto niet meer ontwijken. Eén van hen reed hard tegen de zijspiegel, waardoor die afbrak.
Vermoedelijk brak er ook iets in de hand van de man, want hij kreeg een grote bult op zijn hand. Hij werd dan ook per ambulance met hand- en arm letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fiets raakte ook stevig beschadigd.
De tweede man raakte de auto met zijn arm, maar hij bleek geen verzorging nodig te hebben.
De vier vervolgden hierna hun weg.

De haaientanden op de kruising met de Leeuwenveenseweg en de Koedijk (foto) zijn practisch volledig weggesleten, hetgeen gemakkelijk tot misverstanden kan leiden. Wel staan er verkeersborden, die de voorrangssituatie aangeven.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hellendoorn: slippartij met desastreuze gevolgen

Zaterdagmorgen rond half zes verloor de bestuurder van een Peugeot Boxer bestelbus op de Ommerweg (N347) bij Hellendoorn in de scherpe bocht naar links bij de Meppelinkweg de macht over het stuur.
Dat gebeurde waarschijnlijk, nadat de auto met twee wielen in de berm geraakte en de bestuurder de beruchte ruk aan het stuur gaf, waarna de auto met gewweld zijwaarts tegen een boom links van de weg sloeg.
De twee ton wegende, twaalf jaar oude auto scheurde hierdoor bijna volledig in tweeën.

De ernstig gewonde bestuurder is naar een ziekenhuis overgebracht.
De Ommerweg is in Hellendoorn geruime tijd volledig afgesloten geweest.Vrijdag 31 mei 2013

Eschebrügge: twee uitrukken voor de Emlichheimer brandweer

De brndweer van Emlichheim rukte vrijdagmiddag uit met twaalf man en twee voertuigen, nadat de meldkamer om even na twee uur alarm had geslagen. De reis ging richting Nederlandse grens, omdat er een flinke hoop tuinafval (snoeihout en boomstronken) spontaan in brand was gevlogen aan de Bahnhofstraße in Eschebrügge, op een steenworp van de B403 (Emlichheim-Coevorden).
De wind dreef de rook over de weg en dat leverde gevaar op voor het verkeer.
De eigenaar van de grond had zijn paarden in het weiland vlak naast de berg snoeihout en boomstronken een half uur voordien nog gevoerd en had toe niets van brand opgemerkt.
De spuitgasten bestreden de brand, die waarschijnlijk door broei ontstaan is, met twee slangen. De klus kostte twee uur.

Het was niet de eerste keer, dat de Emmelkampers die dag uitrukten: om kwart voor elf vrijdagmorgen reed een eenheid van zes man naar de B403 in Eschebrügge, waar een boom over de rijbaan gevallen was. De knetterbijl maakte er korte metten mee.

Foto's: Freiwillige Feuerwehr Emlichheim en U S Media

Assen: automobilist zonder rijbewijs eindigt dollemansrit met pa's auto in sloot

Een 22-jarige inwoner van Assen raakte donderdagavond volledig uit de koers op de Witterzomer bij zijn woonplaats.
De man, die zonder toestemming in de auto van zijn vader reed, trapte op de Witterzomer het gaspedaal fors in, passeerde vlak voor een onoverzichtelijke bocht twee auto’s, ontweek ternauwernood een tegenligger en verloor de macht over het stuur.
De auto ramde een boom en de dollemansrit eindigde in een sloot.
De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor. Agenten achterhaalden de man bij een dokterspost.
Hij werd aangehouden en ging na medische hulp mee naar het politiebureau. Daar bleek, dat de Assenaar niet over een rijbewijs beschikt. Onderzoek van de verkeerspolitie wees uit, dat hij minstens 120 kilometer per uur moet hebben gereden, waar 60 als maximum geldt.
Tegen de Assenaar wordt proces-verbaal opgemaakt

Emmen: zware schade door brand na vermeende ramkraak op geldautomaat (update)

In de afgelopen nacht is even na vieren zware schade ontstaan aan een zogeheten off premise geldautomaat van ING in winkelcentrum Emmerhout.
Criminelen reden door een toegangshek en ramden de automaat, die midden in het winkelcentrum staat, met een auto in een poging, het geld te bemachtigen, maar het voertuig vloog hierna in brand.
Of de auto ten gevolge van de botsing in brand vloog of in brand gestoken is, is nog niet duidelijk
De auto brandde volledig uit en de automaat werd door de vuurzee volledig vernield.
De criminelen kozen dus hoogst waarschijnlijk met lege handen op scooters het hazenpad, voordat politie en brandweer arriveerden.
De spuitgasten wisten de brand te doven, voordat de vlammen op de aangrenzende bebouwing oversloegen.
De ernaast gelegen vestiging van de supermarktketen Lidl kon vanmorgen voor klandizie open; maar de boekhandel the Read Shop moest vanwege roetschde haar deuren gesloten houden. De blauwe Ford Fiesta bleek eerder die nacht in Emmen gestolen van een parkeerplaats bij de Weytackersflat aan de Weytackers in Emmen. De politie zoekt getuigen van deze diefstal.

Voorbijgangers keken met verbijstering en ongeloof naar de ravage en spraken hun afkeuring uit over dit soort onverantwoordelijke praktijken.

UPDATE: Geen ramkraak

Uit het onderzoek is inmiddels duidelijk geworden, dat de pinautomaat niet door de gestolen auto geramd is.
De politie vermoedt, dat de daders de automaat tot ontploffing hebben willen brengen.
De pinautomaat is in beschadigde toestand aangetroffen, maar deze schade is het gevolg van de autobrand.

De Duitse politie waarschuwt mensen, die gebruik willen maken van geld- en betaalautomaten, er op te letten, of openingen van zo'n automaat met plakband zijn afgedicht. Het is daar namelijk al enkele keren voorgekomen, dat criminelen een automaat dichtplakten en hem dan vol lieten lopen met een explosief gasmengsel, maar dat de explosie niet plaats vond; mogelijk, omdat de daders gestoord werden.
In Duitsland sloegen de misdadigers vooral toe bij ticketautomaten van de Deutsche Bundesbahn.
Mocht u ontdekken, dat een automaat dichtgeplakt is, blijf er dan uit de buurt en bel 112.

Foto's: U S Media

Donderdag 30 mei 2013

Nijverdal: twee gewonden door botsing motor met auto (update)

Bij een aanrijding tussen motor en een personenauto op de Constantijnstraat in Nijverdal zijn woensdagmiddag gewonden gevallen.
De Aprilia 1000 cc motor motor botste tegen de linkerzijkant van de van de Papaverstraat naar de Constantijnstraat afslaande Hyundai i10, waardoor de auto een halve slag maakte.
De duopassagier van de motor werd door de klap gelanceerd.
De motorrijder en de duopassagier (vader en zoon) zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurster van de auto liep geen ernstig letsel op.
De VOA onderzoekt de omstandigheden. Berger Wolves haalde de beschadigde voertuigen op.

Woensdag 29 mei 2013

Emmen: crash of the Focusses

Vanmiddag rond 12:15 uur ontstond er op de Brinkenweg in de Emmer wijk Bargeres ten gevolge van een voorrangsfout een aanrijding tussen twee personenauto's.
Een donkerblauwe Ford Focus stationcar, waarvan de bestuurder verzuimde voorrang te verlenen, werd in de flank aangereden door een lichter getinte merk- en modelgenoot.
Beide auto's raakten zwaar beschadigd, maar alle inzittenden -de bestuurders en een passagier- kwamen met de schrik vrij.
Bergingsbedrijf Koolen heeft de auto's afgevoerd.

Foto's: Ben-Media

Emmen: dronken automobiliste gearresteerd wegens poging tot doodslag

De politie heeft dinsdagavond een 56-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag.
De vrouw reed in beschonken toestand over Esdoornlaan.
Getuigen gaven aan, dat de vrouw tot twee keer toe probeerde op mensen in te rijden, die daar op de parkeerplaats stonden.
De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies zij 335 ug/l.
In verband met haar rijgedrag moest ze haar rijbewijs inleveren en wordt er een proces-verbaal opgemaakt.

Dinsdag 28 mei 2013

Hoogeveen: engeltje vloog mee

Op de Industrieweg in Hoogeveen ging dinsdagavond een motorrijder onderuit, vlak voor de rotonde met de Kanaalweg.
De man gleed over het wegdek de rotonde op en kwam via een ribbelzone en een opstaande stoeprand in de bosjes terecht.
Daarbij had hij alle geluk  van de wereld: hij gleed onder het bord, dat de rotonde aangeeft, door.
De man is met veel pijn naar het ziekenhuis vervoerd.
Een remspoor van tientallen meters gaf aan, dat de snelheid behoorlijk moet zijn geweest.
Het ging allemaal zo snel, dat een achter hem rijdende motorrijder alleen nog wist te vertellen, dat het achterwiel van de ongelukkige coureur was weggegleden en dat de rest te snel was gegaan om na te vertellen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Roswinkel: stomdronken automobilist rijdt door na klapband

De politie heeft maandagmiddag een automobilist aangehouden.
Een getuige zag de man rijden over de Lagewijk NZ in Roswinkel. De man reed na een klapband gewoon door.
Uit het spoor, dat de velg achterliet, kon worden opgemaakt, dat hij slingerend had gereden.
Uiteindelijk is de man gestopt, maar hij bleef in de auto zitten en reageerde niet op wat er om hem heen gebeurde.
Bij controle bleek hij zwaar onder invloed. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
De ademanalyse resulteerde in 1025 μg/l, oftewel ongeveer 2,4 promille.
Bovendien bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs.
De politie maakt proces-verbaal op.


Maandag 27 mei 2013

Balkbrug: ravage op de N48 door ingedutte dronken chauffeur

Enkele automobilisten kregen maandagmiddag tegen half zes de schrik van hun leven, toen ze over de N48 onder Balkbrug in de richting van Hoogeveen reden en een tegenligger plotseling naar hun weghelft kwam.
De voorste kon de blauwe VW Caddy, waarvan de bestuurder -een man van 50 uit Almelo- naar verluidt in slaap gevallen was, nog ontwijken, maar de bestuurder van een er achter rijdende Opel Zafira -een 26-jarige man uit Nieuw Weerdinge- slaagde daar niet in. De auto's raakten elkaar met de rechter voorzijde, waardoor ze onbestuurbaar werden en de Caddy een buiteling maakte.
Dat geen van de twee automobilisten ernstig letsel opliep, moge een wonder heten.
Wel liep het verkeer tussen de aansluiting met de N377 en de rotonde aan het eind van de N36 bij Ommen vast.

Omdat de oorzaak duidelijk was en er geen gewonden te betreuren vielen, was VOA-onderzoek niet nodig en kon berger Autax de met wrakstukken en glasscherfjes bezaaide autoweg snel vrijmaken, zodat het verkeer rond half zeven kon gaan rijden.

Omdat agenten vermoedden dat de Almeloër onder invloed was van alcohol, werd een ademanalyse afgenomen.
De man blies 465 ugl. (1,07 promille). Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.
Foto's: U S Media

A1 / Oldenzaal: tijdrovende berging van zwaar beladen trekker met bulktankoplegger

De 33-jarige chauffeur uit Magdeburg (D) kon zich er niets meer van herinneren, maar was opeens weer bij de les, toen zijn met circa 30 ton steenmeel geladen trekker met oplegger op z'n kant lag.
De man was sinds vijf uur maandagmorgen in de weer om de lading van Erp (NB) naar de bestemming bij Osnabrück (D) te brengen, toen het tegen half acht -net voorbij de afrit naar Oldenzaal-Zuid (33) op de A1 mis ging: de combinatie reed de zachte berm in en kantelde een slootje in.
De bestuurder bleef ongedeerd en het verkeer had weinig last van het incident, hoewel de rijbaan richting Duitsland tijdens de berging enkele keren afgesloten moest worden, waardoor files ontstonden.

Door de grote hoeveelheid zand, die zich tussen de trekker en de oplegger had opgehoopt en de zware lading, kostte het nogal wat inspanning, de truck overeind te lieren.
Berger Wolves zette hier twee wreckers en een auto-ambulance voor in.
De combinatie stond rond kwart over twaalf weer overeind - in de berm.
Foto's: U S Media

Doornspijk: automobilist overlijdt na botsing tegen boom

Een 22-jarige inwoner van Doornspijk is in de maandagmorgen vroeg omgekomen bij een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Frieswijkweg in zijn woonplaats.
De auto, waar de man in reed, raakte van de weg en botste met de rechter zijkant tegen een boom in de linker berm.
De hulp van ambulance- en MMT-personeel mocht niet meer baten: het slachtoffer overleed ter plaatse.
Het Team Verkeersongevallenanalyse stelde een onderzoek in naar de oorzaak.


Hoogeveen: opnieuw verdachte autobrand

Een personenauto, die achter een woning aan de Dr. Van de Veldestraat in Hoogeveen stond, is zondagnacht in vlammen opgegaan.
Doordat de benzinetank lek raakte, laaiden de vlammen hoog op en waren moeilijk te bedwingen.
Met schuim werd de brand uiteindelijk bedwongen.
Uit voorzorg moesten de bewoners hun woning verlaten
Aangezien de tankklep van de benzinetank open stond, lijkt het er op, dat de brand niet uit zichelf is ontstaan.
Foto's: Persfotografie HoogeveenZondag 26 mei 2013

Rijssen: buitenbrand blijkt fikse containerbrand

Zondagmiddag iets voor half vier werd er een buitenbrand ("berm/ruigte") gemeld in Rijssen.
De inmiddels uitslaande brand bleek te woeden in een grote bouwafvalcontainer, die achter een bedrijfspand aan de Heliumstraatbrand stond
Volgens getuigen had de eigenaar gisteren een barbecue gehad en vanmorgen de as in de container gegooid, in de veronderstelling, dat die uit was. 
Foto's: J. Klein Horsman - Verwijsfotografie

Hasselt: veel te veel...

In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur zagen agenten een wel erg zwaar beladen auto vanaf de Vaartweg de N331 in Hasselt op rijden.
Tijdens de controle bleek, dat er zeven personen in de auto zaten en dat de 19-jarige (beginnend) bestuurder teveel alcohol gedronken had.
Zijn rijbewijs kon hij dus inleveren.
Hij is meegenomen naar het politiebureau en blies 445 ug/l: ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Hardenberg: zware schade, maar geen letsel bij aanrijding

Rond half twaalf in de nacht van zaterdag op zondag werden politie en ambulancepersoneel verzocht, met gepaste spoed naar de kruising van de N343 (Twenteweg) met de Europaweg en de Rheezerweg te rijden, waar één of meer gewonden zouden zijn gevallen ten gevolge van een aanrijding.
Op de kruising stonden twee aan de voorzijde flink beschadigde auto's: een Fiat Punto en een Ford Galaxy MPV, maar na controle door ambulancepersoneel bleek, dat geen van de inzittenden ernstig letsel had opgelopen.

Onder het genot van een kopje koffie kon men in het even verderop gelegen politiebureau in alle rust de schadeformulieren invullen.
De verkeerslichten aan de kruising knipperden ten tijde van de botsing en het was regenachtig weer.
Foto's: U S Media


Zaterdag 25 mei 2013

Hardenberg: veel belangstelling voor leerzaame open dag politiebureau

De open dag, die zaterdag gehouden werd in en rond het politiebureau van Hardenberg, is bijzonder succesvol verlopen.
Het -vooral jonge- publiek werd dan ook niet alleen spelenderwijs getracteerd op leerzame informatie, maar ook actief betrokken bij de diverse bezienswaardigheden door middel van een quizzformulier, waar de kids antwoorden moesten invullen op een reeks vragen.
Korrtom: je waande je een jonge rechercheur!

Niet alleen de politie (waaronder de VOA, het biketeam, de ME, recherche, etc.) gaf acte de présence, maar ook de Koninklijke Marchaussee, Bureau Slachtofferhulp, Toezichthouders Veiligheid Hardenberg, enzovoorts.
De kids konden recherchewerk uitvoeren, in ME-uitrusting op een ME-schild meppen met een gummiknuppel, diverse voertuigen bewonderen en "blazen" (foto) en uiteraard kon je ook een kijkje nemen in het politieburau, waarbij vooral de cellen volop in de belangstelling stonden.
Foto's: U S Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.