Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2013 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 1 december 2013

Zuidwolde: daders overval Ens opgepakt
Zondag rond 19.30 uur werd de medewerkster van een horecagelegenheid aan de Baan in Ens (NOP) geconfronteerd met twee gemaskerde personen, die onder bedreiging van een wapen geld eisten.
Met geld uit de kassa vluchtten de verdachten per auto in een onbekende richting.
Een half uur later zagen surveillerende agenten de auto rijden op de Schokkerringweg in de richting van Nagele. De verdachten vervolgden hun
weg richting Noord-Nederland waarbij men via Emmeloord in de richting van Kuinre en Heerenveen reed.
Inmiddels achtervolgd door eenheden van de politie uit drie politiedistricten
Onderaan de afslag Zuidwolde op de A28 reden overvallers door de zachte, natte berm, waardoor de auto onbestuurbaar werd en in de brede sloot aan de Willem Moesweg tot stilstand kwam. Daar werden ze gearresteerd.
In de meldkamer kon men de achtervolging live volgen via beelden uit de politiehelikopter.

De politie zet het onderzoek voort.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Vroomshoop: verkeersongeval op kruising
Zondagmorgen omstreeks 11:10 uur vond op de kruising van de Geerdijk met de Tweede Blokweg in Vroomshoop een aanrijding plaats.
Door nog onbekende oorzaak is een motorrijder onderuit gegaan achter een stilstaande auto, waardoor een automobilist uit moest wijken en deze auto tegen een boom botste. Het voertuig raakte hierdoor zwaar beschadigd.
De VOA heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding,
Foto's: Alwin Winkel

Hardenberg: Martin Cuperus neemt afscheid als brandweercommandant

Na ruim negentien jaar legt Martin Cuperus binnenkort zijn functie als commandant van de brandweer Ommen en Hardenberg neer.
Zaterdagmiddag kwam een groot aantal genodigden bij elkaar in de kazerne in Hardenberg, waar Martin rond kwart over drie in de inmiddels bekende Opel Blitz oldtimer brandweerwagen arriveerde, begeleid door een stoet brandweerauto's.

(Klik op de knop voor de uitgebreide reportage)


Emlichheim: patiënt loopt ernstige brandwonden op

In een woning van een verzorgingstehuis aan de Berliner Straße in Emlichheim is een jonge rolstoelpatiënt zaterdagavond zwaar gewond geraakt, toen zijn kleding door nog onopgehelderde oorzaak in brand vloog. Hij slaagde er niet in, de brandende kleding uit te trekken.
Nadat de rookmelder afgegaan was, wist toegesneld personeel het slachtoffer van de brandende kledingstukken te verlossen.
De ptiënt werd daarna verzorgd door ambulancepersoneel en een noodarts.
De brandweer van Emlichheim, die even na half acht werd opgeroepen, ververste de lucht in het gebouw, dat vol rook hing.


Zuidwolde: rietgedekte woning brandt uit

In Zuidwolde is in de nacht van zaterdag op zondag een rietgedekte woning uitgebrand aan de Westerveldseweg.
De bewoners bleken niet thuis.
De brand werd rond 00:45 uur ontdekt door buren, die vlammen uit het dak zagen komen.
Omdat het om een rietgedekte woonboerderij ging werd snel opgeschaald naar "middelbrand" en kwamen eenheden van de post Noordwijk, Ruinen en Hoogeveen om de brandweer van Zuidwolde te ondersteunen.
De brandweer trof een woning aan, die van binnen grotendeels in brand stond en waar de vlammen al door het rieten dak naar buiten sloegen. Een aangebouwd gedeelte kon worden behouden. Niemand raakte gewond.

De smalle weg en dito oprit naar de woning werkten belemmerend op de aanvoer van materiaal.
Een politieauto, die in de weg stond, kreeg een tik van een brandweerauto, die er langs moest.
dw_main

Gramsbergen: auto tegen boom aan afrit N34
Zaterdagavond kreeg de brandweer van Gramsbergen om kwart voor elf het verzoek, met spoed naar de Kerkstraat in Gramsbergen te rijden, omdat daar een ongeval gebeurd zou zijn.
Kort daarop werd duidelijk, dat het voorval niet daar, maar op de afrit van de N34 plaatsgevonden had.
Men trof daar een witte Volkswagen Polo aan, die uit de richting van Hardenberg gekomen was en in de bocht in de afrit naar Gramsbergen kennelijk rechtdoor gegaan was. Daar klapte de auto frontaal tegen een eik, waarna de auto een kwartslag naar rechts draaide.
De bestuurder werd buiten het voertuig eerste hulp verleend en is daarna per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De Polo was een total loss.

Zaterdag 30 november 2013

Wanneperveen: grote brand verwoest boerderij aan de Veneweg
Zaterdagmiddag even na half zes werden brandweereenheden uit Vollenhove, Giethoorn, Steenwijk en Zwartsluis gealarmeerd vanwege brand in een rietgedekt pand aan de Veneweg in Wanneperveen. Even later werd opgeschaald naar "grote brand" en acht minuten na de eerste melding al naar "zeer grote brand". Er bleek brand te woeden in het woongedeelte van een boerderij, die wegens een verbouwing tijdelijk niet bewoond werd.
De brand breidde zich zo snel uit, dat het met een pannendak uitgevoerde woongedeelte en de aan de woning gebouwde rietgedekte stal niet meer te redden vielen. Een stal, die daar achter stond, wist men te behouden.
Op één kalf na konden alle dieren gered worden.
dw_main

Getelo: Nederlander gewond; zware schade na aanrijding op kruising
Geluk bij een ongeluk voor de inzittenden van twee auto's, die rond 09:20 uur in botsing kwamen op de kruising van de Ringstraße met de Holthuiser Weg in Getelomoor.
De 46-jarige bestuurder en zijn 16-jarige passagier wilden de Ringstrasse oversteken, maar zagen de van rechts komende Toyota Yaris van een 50-jarige Nederlander, die in de richting van Itterbeck reed, over het hoofd.
De Toyota Yaris belandde in de bermsloot; de Opel Astra kwam dwars op de rijbaan te staan.
Naast de ambulancedienst kwam ook de Feuerwehr Uelsen in actie - met maar liefst dertig man!.
De Nederlander zat weliswaar niet bekneld in zijn voertuig, maar had last van rugpijn en werd voorzichtig op een wervelplank uit de auto bevrijd. De inzittenden van de Opel waren ongedeerd.
De onherstelbaar beschadigde voertuigen werden met auto-ambulances van Autohaus Kronemeyer uit Emlichheim en Maathuis uit Hoogstede opgehaald.

Brandweer De Krim redt ree uit Lutter Hoofdwijk

De blusgroep De Krim reageerde zaterdagmorgen op een verzoek van de alarmcentrale om uit te rukken naar de Parallelweg in De Krim, waar een ree in de Lutter Hoofdwijk zou liggen. Niet ver van de Nieuwedijk vond men het hertje, dat kennelijk nog voldoende energie had om aan de brandweerboot te ontkomen, maar er desondanks niet in slaagde, de steile wal op te klauteren.
Een behendige brandweerman slaagde er echter in, het dier al bij de eerste poging met de vangstok te strikken, waarna de drenkeling in de boot werd gehesen en naar de "stille" wal werd gebracht.
Het nu kennelijk gestresste en uitgeputte dier werd bij een bosje neergelegd, maar maakte geruime tijd geen aanstalten in de poten te komen.
Uiteindelijk kwam de ree toch voorzichtig overeind en liep aarzelend de vrijheid tegemoet.
Tegen half twaalf arriveerde de brandweerploeg -voldaan over de geslaagde redding- op de thuisbasis.


Hoogersmilde: gewonde gevonden na ongeval

Vrijdagavond is een twintigjarige automobilist uit Hoogersmilde gewond geraakt bij een ongeval.
Een voorbijganger zag de gewonde man naast zijn auto op de Beilervaart. De auto was total loss en lag in de naastgelegen droge sloot.
De man, die op eigen kracht uit de auto gekomen, maar kon niet aangeven wat er gebeurd was. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis


Gieten: oud-ijzerdief gearresteerd
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Gieten aangehouden voor diefstal van oud ijzer.
Een oplettende getuige zag, dat de man oud ijzer had weggenomen bij een bedrijf aan de Bloemakkers en sprak hem daar op aan, waarop hij de spullen uit zijn auto haalde en er vervolgens vandoor ging.
De politie hield hem even later aan op de Bloemakkers en bracht hem voor verhoor naar het politiebureau.

Assen: man aangehouden na beroving dertienjarige
Vrijdagavond is een 35-jarige man uit Beilen aangehouden, die er van verdacht wordt, rond half zeven een 13-jarige jongen uit Assen op de Oosterparallelweg van zijn portemonnee te hebben beroofd.
Agenten zagen op de Vredeveldseweg een man, die voldeed aan het signalement en brachten hem naar het politiebureau, in afwachting van het onderzoek.
Getuigen van deze straatroof kunnen zich melden via 0900-8844


Vrijdag 29 november 2013

Dedemsvaart: Volvo uitgebrand in buitengebied
Vrijdagmiddag brak er tijdens een rit in het buitengebied brand uit in het dashboard van de Volvo V50 van een inwoner van Dedemsvaart.
De auto, die tot stilstand kwam op de van Rooijens Hoofdwijk nabij de Oostwijk, stond van binnen al vol in brand, toen de brandweer arriveerde.
Hoewel de brand vlot bedwongen werd, kostte het door de stevige constructie nogal wat moeite, de motorkap te openen.
Een hydraulische spreider bood soelaas.
Ook het afkoppelen van de door de brand fiks beschadigde accukabel ging niet zonder slag of stoot.
Het zes jaar oude voertuig, dat onherstelbaar beschadigd was, werd opgehaald door berger De Jonge

Emmen: fikse aanrijding tussen busje en politie-auto
Twee politiemensen zijn door de brandweer uit het wrak van hun surveillanceauto bevrijd na een aanrijding op de kruising van de Boermarke-weg en de van Schaijkweg. De politiemensen waren "met toeters en bellen" onderweg over de Boermarkeweg naar een woningbrand in Emmermeer, toen hun auto in de rechter flank geraakt werd door een Mercedes Vito busje, dat van de van Schaijkweg de kruising op reed.
Het politievoertuig schoot na de klap naar links en kwam half gekanteld tegen een verkeerslicht tot stilstand.
Een 82-jarige automobilist uit Emmer Compascuüm, komende vanuit de richting Angelslo, reed door het groene verkeerslicht en had de voor hem van links naderende politieauto niet gezien. Hij bleef ongedeerd; één van de agenten is met letsel naar het Scheper-ziekenhuis vervoerd.
Drie experts van de VOA Drenthe en Groningen onderzochten de sporen.

Klazienaveen: veertienjarige bromfietser gewond door aanrijding
Donderdagavond is een veertienjarige jongen uit Klazienaveen gewond geraakt bij een ongeval.
De knaap reed over de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat.
Een 20-jarige automobilist uit Klazienaveen reed over de Van Echtenstraat in de richting van de Langestraat.
De automobilist zag de voor hem van links komende bromfietser over het hoofd en botste tegen hem op.
De jongen is met beenletsel over gebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt het ongeval.

Hoogeveen: ontevreden klant mishandelt taxichauffeur
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige man uit Zuidwolde aangehouden voor mishandeling.
De man had samen met twee andere mannen een taxi vanuit Groningen genomen.
Zij werden afgezet op de Leeuweriklaan in Hoogeveen.
De 26-jarige man was het hier niet mee eens, waarna hij de taxichauffeur enkele vuistslagen zou hebben gegeven.
De politie heeft even later de man aangehouden en in het politiebureau opgesloten in afwachting van het onderzoek.

Donderdag 28 november 2013

N855 / Lhee: brommobilist omgekomen door aanrijding met auto
Een tachtigjarige brommobilist uit Dwingeloo is om het leven gekomen bij een aanrijding met een personenauto.
De noodlottige botsing gebeurde rond 18:40 uur op de Spieregerweg (N855) nabij de afslag Lhee, tussen Spier en Dwingeloo.
De man reed met zijn brommobiel van de zijweg Lhee de N855 op, zonder voorrang te verlenen aan een van rechts naderende Peugeot 107.
Het lichte 45-kilometer-per-uur-autootje werd daarbij vol geraakt en spatte uiteen. De bestuurder overleed ter plaatse.
Experts van het Team Verkeersongevallenanalyse doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen
dw_main

Almelo: bedrijfsauto brandt uit
De bestuurder van een bestelbusje is donderdagmorgen licht gewond geraakt, toen hij antieke meubelen uit zijn brandende busje wilde redden.
Het busje was op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo in brand gevlogen.
De brandweer had de brand snel onder controle, maar het bestelwagen is geheel uitgebrand.
De singel is gedurende het bluswerk tijdelijk afgesloten geweest.
Foto's: Alwin Winkel

Hollandscheveld: dader vernieling betrapt op video; beloning voor gouden tip
Donderdagmorgen rond 06:10 uur sloeg een volwassen man de ruiten van twee nieuwe auto’s in met een honkbalknuppel.
De auto’s stonden geparkeerd aan de Thijs Thalenstraat in Hollandscheveld.
Op de video is te zien, hoe de man een raam van een auto inslaat en snel benen neemt.
De eigenaar looft een beloning van € 250,00 uit voor de ‘gouden tip’.
Graag uw informatie doorgeven aan de politie via 0900 8844 onder vermelding dossier: ‘Honkbalknuppel Hollandscheveld’
dw-main

Meppel: hennepkwekerij oorzaak verwoestende brand?
De politie onderzoekt, of een hennepkwekerij de brand in een woning aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan heeft veroorzaakt.

Woensdagmorgen even na 10.00 uur ontdekte een buurtbewoner, dat er rook uit het dak van de woning kwam.
De brandweer wist te voorkomen, dat de hele woning afbrandde.
In een kamer op de bovenverdieping vond men een kleine hennepkwekerij.
De 61-jarige bewoner, die niet thuis was, toen de brand uitbrak, is aangehouden en opgesloten.
Ook in april van dit jaar werd in deze woning een hennepkwekerij aangetroffen.

Almelo: bejaarde gearresteerd na vondst hennepkwekerij in woning

Dinsdag is in een woning aan de Goossenmaatsweg in Almelo een hennepkwekerij aangetroffen.
Er lagen 125 geoogste hennepplanten te drogen.
De stroom werd illegaal afgetapt.
In opdracht van de officier van Justitie is de kwekerij ontruimd.
De 75-jarige bewoner is na arrestatie, verhoor en verbalisatie in vrijheid gesteld.

Haaksbergen: gevaarlijke situatie rond hennepkwekerij met 728 planten in woning
Dinsdag werd ook een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan De Volmer in Haaksbergen.
Verdeeld over twee ruimtes werden in totaal 728 hennepplanten aangetroffen.
Er werd diefstal van stroom geconstateerd en er was sprake van een gevaarlijke situatie.
De kwekerij is ontruimd en een dertigjarige Hengeloër werd aangehouden op verdenking, de eigenaar van de kwekerij te zijn.
Hij is na verhoor in vrijgelaten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Vledderveen: politie vindt drugs in auto
De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag een de 34-jarige automobilist uit Ossenzijl aan op de Jan Waldstraweg, die onder invloed van drugs een auto bestuurde.
Omdat de man en zijn passagier geen duidelijk verhaal hadden over hun aanwezigheid in dat gebied, controleerde de politie de auto.
In de kofferbak lagen spullen die gebruikt worden bij hennepkwekerijen en een zak met ongeveer 17 gram wiet.
Van de bestuurder, die zei, een joint te hebben gerookt, is er door een arts op het politiebureau een bloedmonster genomen.
De wiet is in beslag genomen. Nadat de man was geverbaliseerd, is hij vrijgelaten.

Emmen: verkeersregelaar gewond t.g.v. aanrijding
Bij de wegwerkzaamheden op de Hondsrugweg is woensdagavond een verkeersregelaar (53) gewond geraakt door een aanrijding.
Een 50-jarige automobilist uit Emmen reed van de Van Schaikweg de Hondsrugweg op, waar het verkeer op de kruising handmatig door een verkeersregelaar werd geregeld.
De automobilist zag de verkeersregelaar -een inwoner van Kampen- over het hoofd en reed hem met lage snelheid aan.
Het slachtoffer raakte daardoor gewond en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

A28 / De Lichtmis: minimaal letsel ondanks forse buiteling

Woensdagavond verloor de bestuurder van een Renault Trafic bestelbus op de A28 de macht over het stuur.
De man reed van Zwolle richting Meppel toen het voor “De Lichtmis” helemaal mis ging: de bus vloog van de weg, raakte de vangrail, werd de parallelweg over gelanceerd, over een sloot en kwam in een nabijgelegen weiland tot stilstand.
De ambulancedienst van post Lichtmis was snel ter plaatse, maar kon vanwege de sloot niet bij de patiënt komen.
Ook de politie stond machteloos en was eveneens gedwongen, de aankomst van de Zwolse brandweer af te wachten
Die arriveerde even later en legde een loopplank over de sloot.
Ondanks de hevige klap, die de man gemaakt moet hebben, viel het letsel enorm mee: een sneetje in een duim en een gevoelig scheenbeen.
De man, die geen medische hulp nodig had, werd door een collega opgehaald.

Bergingsbedrijf Leerentveld mocht de totaal vernielde Renault uit het weiland takelen en bracht de bus naar het depot.
Daar zal later worden beslist wat er met het voertuig gedaan zal worden.
De kans is zeer groot dat u deze wagen niet meer op de Nederlandse wegen tegen zult komen.

dw_main
Foto's / video: Henry Wallinga

Woensdag 27 november 2013

Meppel: woning brandt uit
Een vrijstaande woning aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan in Meppel is woensdagmorgen door brand verwoest.
Omwonenden ontwaarden even na tienen vlammen uit het dakraam en belden 112, waarop de meldkamer direct de Meppeler brandweer uit liet rukken en al kort daarop opschaalde naar "middelbrand', onder meer vanwege het gevaar van overslag op de woningen naast het brandende pand en de enorme rookontwikkeling, die de wijk in dreef.

De brandweer neemt vooralsnog aan, dat de brand op de eerste verdieping is ontstaan en vervolgens uitbreidde naar de zolder en het dak.
Met name op deze etages ontstond enorme brandschade, maar de zeer grote hoeveelheid bluswater, die nodig was om de steeds weer oplaaiende vlammen te onderdrukken, richtte in het gehele pand waarschijnlijk onherstelbare schade aan.

Toen de brand uitbrak, was één persoon in het gebouw aanwezig. Deze is ongedeerd naar buiten gekomen.
De brandweer was de brand rond 11:30 uur meester.

B403 / Coevorden: botsing met tractorcombinatie: automobilist levensgevaarlijk gewond
Een zestigjarige automobilist uit Emlichheim heeft woensdagmorgen levensgevaarlijk letsel opgelopen ten gevolge van een frontale botsing op de Bundesstrasse 403 tussen Emlichheim en de Nederlandse grens.
De man reed tegen half acht in z'n Audi over de B403 in de richting van Coevorden en haalde een kleine vrachtwagen in, toen hij een hem tegemoet komende tractor met twee met aardappelen geladen aanhangers op zijn pad vond.
De klap was dusdanig hard, dat een voorwiel van de tractor afbrak en de combinatie grotendeels naast de weg tot stilstand kwam.
De Audi schoot ook van de weg, kantelde en kwam op z'n dak in een bermsloot tot stilstand. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De 41-jarige tractorbestuurder (een inwoner van De Krim) liep licht letsel op en is eveneens naar Nordhorn vervoerd.
Een niet direct bij de botsing betrokken tankauto liep door de wrakstukken bandenschade op.
De totale materiële schade bedraagt circa honderdduizend Euro.
Foto's: Hartmut Gosink - Feuerwehr Emlichheim

Steenwijk: man steelt geld uit school
De politie heeft maandagavond in Steenwijk een 59-jarige man uit die plaats aangehouden vanwege diefstal uit een school.
Getuigen zagen maandagochtend, dat de man de school aan de Oostwijkstraat binnenliep en vertrouwden het niet.
Uit onderzoek bleek uit de school geld te zijn weggenomen. Hierop is de politie gealarmeerd.
Na onderzoek en aan de hand van het signalement kon de politie later op de dag de 59-jarige man in zijn woning aan te houden.
Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
De politie maakt proces-verbaal op.


Dinsdag 26 november 2013

Coevorden: Xsara rechtdoor het water in
Kennelijk gedesoriënteerd is een bejaarde automobilist dinsdag rond 19:15 uur op de T-kruising aan het eind van de Veldweg -in het buiten-gebied van Coevorden- rechtdoor het water langs de Nieuwe Krim in gereden, na eerst een schrikhek te hebben geplet.

De brandweer uit de Krim snelde het slachtoffer te hulp en wist de man, die -ondanks een forse buil op zijn hoofd- op de achterbank van zijn Citroën Xsara was geklauterd, via een ladder in veiligheid te brengen.
De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Koolen kreeg hulp van een brandweerman in zwempak, die de auto "aanpikte" en zo de berging vergemakkelijkte.
De auto is overigens -economisch gezien- niet meer te herstellen.

Foto 1: Peter Kramer


Hoogeveen: frontale botsing op de Europaweg

Op de Europaweg in Hoogeveen vond kort voor 18.00 uur een frontale aanrijding plaats tussen een Ford Focus en een kleine bedrijfswagen.
De bestuurder van de bedrijfswagen wilde linksaf de Plesmanstraat inrijden, toen de bestuurder plots met een tegenligger werd geconfronteerd, die volgens meerdere getuigen zonder verlichting reed.
Een vrachtchauffeur had de bestuurster nog met lichtsignalen gewaarschuwd, maar die boodschap werd kennelijk niet begrepen.
Toen de bedrijfswagen afsloeg kwam het tot een frontale botsing, waarbij de twee vrouwelijke inzittenden van de Ford gewond raakten.
Toen de politie als eerste arriveerde lag de bestuurster op een vluchtheuvel achter haar auto.
Een tweede ambulance was nodig voor haar passagier, die achterin de auto zat.

De sporen van het ongeval werden vastgelegd door de verkeersongevallendienst.
De auto’s -beide total loss- werden na het onderzoek afgesleept door een berger.

Foto 1: Persfotografie Hoogeveen, foto 2: Kees Verwijs

Drenthe e.o.: drugsraids op diverse plaatsen
De politie Drenthe meldt op Twitter, dat er dinsdagmorgen op diverse plaatsen invallen zijn gedaan; in Emmen (Valtherzandweg, Varenkamp, Calthornerbrink, Hesselterbrink, Paganelstraat en de Laan van de Eekharst), maar ook in een pand aan de Marktstraat in Ulrum, waar ongeveer 120 weedplanten in beslag werden genomen.

In een bedrijfspand aan de Nomdenweg (foto's) op een bedrijventerrein in Ter Apel werd een hennepplantage met zo'n 600 planten opgeruimd
en op de Sparrenhage in Stadskanaal werd een kwekerij met 136 planten ontdekt.

In Emmen is een 34-jarige Emmenaar aangehouden wegens handel in en smokkel van verdovende middelen.
Er waren eerder al twee personen in deze affaire gearresteerd en de politie verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

Maandag 25 november 2013

Hoogeveen: bromscooter begeeft 't na hobbel

Maandagmiddag kwam een bromscooterbestuurster op de Kerkweg, ter hoogte van de Wijsterseweg bij Pesse, lelijk ten val, toen haar voertuig door z'n voorvork zakte en het voorwiel plots afbrak.
Zij kwam zodanig ten val, dat zij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.
De brommer werd met een tractor opgehaald.

Foto: Persfotografie Hoogeveen

Osnabrück: Nederlander tot 12 jaar cel veroordeeld wegens doodslag op eega
Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is wegens doodslag op zijn echtgenote tot twaalf jaar cel veroordeeld door de rechtbank in Osnabrück. Het Openbaar Ministerie had dertien jaar geëist.
De rechtbank achtte bewezen, dat de man zijn vrouw in december 2012 in hun huis in Halle bij Uelsen door wurging om het leven heeft gebracht, waarna hij zijn daad wilde verdoezelen, door het er op te doen lijken, dat het om zelfmoord ging.
De vrouw had enkele dagen eerder haar man verteld, dat ze wilde scheiden en van plan was, met hun drie kinderen naar Lattrop te verhuizen

Beerzerveld: vrijstaande woning aan de Polderweg uitgebrand; onderzoek naar oorzaak
Tegen enen in de nacht van zondag op maandag werden brandweereenheden uit Vroomshoop en De Ham en de hoogwerker uit Almelo gealarmeerd, omdat er aan de Polderweg in Geerdijk een woning in brand zou staan. Om 01:04 uur werd ook de tankwagen uit Nijverdal opgeroepen, maar nagenoeg tegelijkertijd werd duidelijk, dat de brand niet in het Twentse Geerdijk woedde, maar in Beerzerveld, dus aan de IJssellandse zijde van de "grens", in een op tientallen meters van de Polderweg gelegen pand, dat slechts via een smalle toegangsweg te bereiken is.
Nu werden eenheden uit Bergentheim, Hardenberg en Ommen gealarmeerd.
Bij aankomst van de eerste blusgroep bleek het al om een uitslaande brand te gaan, die een groot deel van de woning verwoestte.

Om 11:16 uur bleek nablussen in het nog steeds rokende gebouw nodig en werd "Ommen" nogmaals ingezet.
Aangezien er geen aanwijsbare oorzaak is, zal er op korte termijn forensisch onderzoek plaats vinden.

(Meer foto's op de site van de Brandweer Ommen-Hardenberg)
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.