Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2013 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 22 september 2013

A30: drie doden en zeven gewonden op verkeersknooppunt Schüttorf
Bij een zwaar verkeersongeval in de nacht van zaterdag op zondag op de A 30 tussen de aansluiting Salzbergen en verkeersknooppunt Schüttorfer Kreuz zijn drie mensen omgekomen en zeven gewond.
Voor zover bekend reed een 54-jarige man uit Rusland met een Jeep met boottrailer, beladen met een speedboat met twee buitenboord-motoren, op de autobahn in de richting van Nederland. Uit de richting van Salzbergen naderde tegen 02:45 uur van achteren een busje uit Polen, waar negen mensen in zaten.
De 35-jarige poolse bestuurder van dit busje reed zonder te remmen tegen de boottrailer.
In het busje kwamen twee poolse vrouwen en een mannelijke passagier om het leven. De 35-jarige bestuurder van het busje, vier vrouwen en een passagier (m) liepen zware verwondingen op en moesten met ambulances naar ziekenhuizen worden overgebracht. Een pasagier in de Jeep liep licht letsel op.
Het busje was total loss; de trailer en de boot waren zwaar beschadigd.


Ane: motorrijder gewond ten gevolge van aanrijding op de De Vaart
Een motorrijder is zondagmiddag per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij aangereden was op de De Vaart in Ane.
De man kwam uit de richting van Lutten en wilde voor het viaduct de N34 op rijden in de richting van Hardenberg, maar moest enkele fietsers voorrang verlenen en stopte voor het fietspad.
De achter hem rijdende bestuurder van een Toyota Corolla had niet gezien, dat de motorrijder tot stilstand gekomen was en reed tegen de achterzijde van de Yamaha RN04, waarop de motor en berijder op het asfalt vielen.
Omwonenden belde het alarmnummer, waarop politie- en ambulancepersoneel opgeroepen werd.
Omdat het om een ongeval ging, waarbij letsel veroorzaakt was, werd een expert van het Team Verkeersongevallenanalyse verzocht, sporen vast te leggen.

De auto had lichte schade aan de voorzijde opgelopen; de motor was flink beschadigd aan de achterzijde en de zijkant.
De automobilist -een inwoner van Gramsbergen- was ongedeerd gebleven.
Berger Autax haalde de motor op. De De Vaart was tegen zessen volledig vrij voor verkeer, nadat enkele liters carterolie opgeruimd waren.
Foto's: U S Media


Aadorp: Porsche buitelt water in tijdens de Hellendoorn rally (update)

De Porsche 964 RSR van coureur Harry Kleinjan uit Hoge Hexel klapte zaterdag tijdens de Hellendoorn Rally 2013 in een bocht naar rechts met hoge snelheid tegen een betonnen geleider.
De auto verloor daardoor de linker wielen en kwam na een salto op z'n kant in het water terecht.
Zowel rijder Harry Kleinjan uit Hoge Hexel als navigator Bart den Hartog uit Hamont (België) zijn ongeschonden uit het voertuig gekomen.
Enkele omstanders zijn direct na het incident te water gegaan en hebben de rijder en navigator geholpen om uit het voertuig te komen.
Team Kleinjan / den Hartog lag op het moment van het incident op kop van het klassement in de Short Rally.

(Zie de video)

Foto's W. Meijerink - www.verwijsfotografie

Hollandscheveld: nachtelijke brand verwoest schuur

Aan het Hollandscheveldse Opgaande is in de nacht van zaterdag op zondag een grote gemetselde schuur in vlammen opgegaan.
Om 02:16 uur werd in eerste instantie gemeld, dat er een woning in brand zou staan.
Bewoners en visite hadden na een feestje gevierd een terraskachel aan laten staan, die de brand waarschijnlijk heeft veroorzaakt.
Enkele goederen, waaronder een tractor, konden nog uit de brandende schuur worden gered.
Uit voorzorg werden in de woning slapende kinderen naar de buren gebracht.
De brandweer was amper gearriveerd, of de vlammen sloegen al uit het dak.
Op de bovenverdieping van de schuur was hooi opgeslagen. De brand ging snel en delen van de bovenverdieping stortten in met veel kabaal. Met de hoogwerker moesten de laatste vlammen worden bestreden. De woning en een houten schuurtje konden gered worden.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en U S Media

Zaterdag 21 september 2013

De Krim: collega's verrassen brandweerman en eega

Vrijdag is Klaasjan Snippe -vrijwilliger bij de blusgroep van De Krim- met zijn Michelle in het huwelijksbootje gestapt.
Klaasjan komt uit een echte brandweerfamilie: zijn vader is ook vrijwilliger bij de Krim en zijn zus is vrijwilligster in Coevorden.
Daarom mocht  de brandweer natuurlijk niet ontbreken op zo’n belangrijke dag.

 De brandweercollega’s van Klaasjan hadden tijdens de trouwdienst in het gemeentehuis de trouwauto verruild voor de brandweerauto, dus toen het kersverse echtpaar de trouwzaal uitkwam, waren ze aangenaam verrast door de aanblik van de vertrouwde MAN. 
Klaasjan en Michelle liepen door een mist van CO2-blussers de trappen af van het gemeentehuis en mochten in de brandweerauto plaats nemen, waarna ze door het team van De Krim naar de bruiloftszaal werden gereden.

Hoogeveen: man met drugs op zak gearresteerd

Een 34-jarige Hoogevener is vrijdagavond op de Helios aangehouden voor het bezit van harddrugs.
Een alerte bewoner zag, dat twee mannen in twee auto’s iets aan elkaar gaven. Hij vond het verdacht en belde de politie.
Agenten troffen één van de mannen in zijn auto aan. Hij gaf aan, dat hij drugs bij zich had voor eigen gebruik.
Het ging om ruim 50 gram speed en een zakje weed. De auto, waarin hij reed, was niet van hem.
Agenten gingen vervolgens naar de woning van de eigenaar van de auto in Noordscheschut en vonden daar een emmer met henneptoppen.
Alle drugs werden in beslag genomen. De verdachte is opgesloten en de politie doet onderzoekVrijdag 20 september 2013

Hardenberg: LPG-lek in centrum
Een inwoonster van het centrum van Hardenberg kreeg vrijdagavond rond half acht, toen ze elders op visite was, een verontrustend telefoontje van éé'n van haar buren: de LPG-tank van haar Volvo 240, die op een binnenplaats achter woningen aan de Blauwververstraat stond, was kennelijk lek. Reden genoeg om 112 te bellen, waarop de alarmcentrale de Hardenberger brandweer uit liet rukken.
De omgeving werd direct met linten afgezet vanwege brand- en explosiegevaar, temeer daar er meer auto's in de onmiddellijke omgeving stonden. Er bleek naar schatting nog zo'n dertig liter gas in de tank te zitten.
Hoewel het gas er eerst redelijk vlot uit liep, stopte de stroom LPG opeens, doordat het gas bevroor en de klomp ijs het lek stopte.
De brandweer wist uiteindelijk de gasstroom weer op gang te krijgen en rond 21:15 uur was de tank leeg, zodat het gevaar geweken was.
Foto's: U S Media

Nauwelijks informatie over inbraken in Emmen en Dalfsen
Afgelopen nacht is gepoogd, in te breken bij de Etos aan het Mondriaanplein in Emmen. Kennelijk bleef het hier bij een poging om binnen te komen.
Criminelen hadden het tijdens een inbraak in de C&A aan het Mondriaanplein voorzien op de kluis, maar kennelijk is men er niet in geslaagd, die open te krijgen.
Ook is er ingebroken in een reisbureau aan de Bloemendalstraat in Dalfsen.

Helaas is er alleen wat summiere info over deze voorvallen op Twitter te vinden; op de officiële politiesite, die sowieso nauwelijks iets interessants te melden heeft, is ook dit keer weer niets over deze zaken te vinden.

Papenvoort: dronken man rijdt door na aanrijding

De politie hield donderdagavond een 55-jarige inwoner van Borger aan, omdat hij doorgereden was, nadat hij met zijn auto op de kruising van
De Minhaar met Papenvoort tegen een lantaarnpaal botste.
De man reed slingerend over de Rolderstraat. Hij bleek onder invloed (870 ug/l) en voorzijde van zijn auto was beschadigd.
Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.
Tevens werd zijn 's mans rijbewijs ingevorderd.


Donderdag 19 september 2013

POLITIEBERICHTEN
Holsloot
Woensdagmiddag werd op de Veldweg in Holsloot een 53-jarige man uit die plaats aangehouden, omdat hij verdacht wordt van bedreiging.
Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam bleek dat de man was weggereden op een scooter.
Terwijl zij met de 22-jarige aangever uit Zwolle spraken, zagen zij de verdachte rijden. Na een korte achtervolging stopte de man.
Hij werd aangehouden voor bedreiging. Ook bleek, dat hij onder invloed van alcohol had gereden.
Er zat 1.6 promille alcohol (730 ugl) in zijn bloed.
De verdachte zou onder andere hebben gedreigd, de 22-jarige met een kapotte fles te slaan. De aanleiding voor de ruzie is nog niet bekend.
De 53-jarige is in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag gehoord.
Hoogeveen
De politie heeft dinsdagmiddag een 50-jarige man uit Hoogeveen aangehouden.
Eerder die middag kwam er een melding binnen dat een man in een scootmobiel softdrugs zou dealen in het Steenbergerpark.
Toen agenten daar arriveerden, waren troffen ze de 50-jarige man aan, die zakjes met weed en een hoeveelheid geld bij zich had. Hij werd aangehouden.
Later die middag troffen de agenten in de woning van de man een grote hoeveelheid weed, gripzakjes en een weegschaal aan.
Alles is in beslag genomen. De man is opgesloten in afwachting van het onderzoek.
Hoogeveen
De politie heeft woensdagavond zes verdachten aangehouden voor bezit harddrugs en drugshandel.
Bij de politie waren er signalen binnen gekomen uit de buurt, dat er mogelijk gedeald zou worden uit een woning aan de Jan Dekkerstraat. Woensdagavond werden er drie vermoedelijke klanten aangehouden, die uit de desbetreffende woning kwamen.
De twee mannen en een vrouw hadden verschillende soorten harddrugs en softdrugs op zak.
Toen agenten de woning binnen gingen, troffen zij daar drie mannen aan, welke zijn aangehouden.
In de woning troffen de agenten een kleine hoeveelheid harddrugs aan en voorwerpen aan welke duiden op het dealen van drugs.
Van de zes verdachten zijn een 22-jarige man uit Hoogeveen en een 36-jarige man uit Hoogeveen ingesloten voor nader onderzoek.
Zij worden verdacht van drugshandel.
De overige verdachten zijn verhoord voor het bezit van soft- en harddrugs. Zij konden daarna weer naar huis met een proces-verbaal op zak.

Almelo
De politie heeft woensdag in woningen aan de Treubstraat en de Rietstraat hennepkwekerijen geruimd.
Na een melding werd in de woning aan Treubstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 455 planten en 412 stekjes.
Ook waren er sporen van een eerdere oogst.
De elektriciteit werd illegaal afgetapt, waardoor er een zeer brandgevaarlijke situatie heerste.
Om de stroomvoorziening in de woning uit te schakelen, moesten medewerkers van het energiebedrijf de elektriciteit in de hele straat tijdelijk afsluiten. De apparatuur en de planten zijn in beslag genomen.
De 47- jarige bewoner van de woning werd aangehouden.

Op de zolderverdieping van een woning aan de Rietstraat trof de politie een hennepplantage aan met 95 planten.
Ook hier was eerder geoogst en werd de elektriciteit illegaal afgetapt. De apparatuur en de planten zijn in beslag genomen.
De 42-jarige bewoner van de woning is aangehouden.


Woensdag 18 september 2013

Emlichheim: politie zoekt getuigen brand Hahnenberger Diek
Naar aanleiding van de brand van zaterdag bij een leghennenboerderij aan die Hahnenberger Diek is de politie op zoek naar getuigen; met name mensen, die twee jongeren hebben gezien, die rond 17:00 uur op de Aatalstraße fietsten in de richting van de Botterdiek.
Getuigen verklaarden, dat er op de bagagedrager van één van de fietsen een rood-witte kettingzaag lag.
Heeft u informatie, bel dan met de politie in Nordhorn (vanuit D: 05921) 3090; vanuit NL 0049 5921 3090.

Emmen: geen indringers, wel hennepkwekerij in woning
In de nacht van woensdag op donderdag vond de politie in een woning aan de Torflang in Emmen een hennepkwekerij.
De agenten waren bij de woning, omdat er een ruit ingegooid was. Volgens de 32-jarige bewoner hadden twee twee Marokkaanse mannen, die zijn huis binnen waren gegaan, dat op hun geweten.
Uit angst was hij zijn huis uitgerend. Het is onbekend of er iets is weggenomen.
Agenten onderzochten de woning en vonden de mannen niet, maar wel een hennepkwekerij.
In twee verschillende ruimtes vond de politie 45 hennepplanten en 72 stekjes. Ook de gebruikelijke kweekapparatuur was aanwezig en de stroom werd illegaal afgetapt. De politie arresteerde de bewoner en maakt proces-verbaal op.

A37: Seat uit de bocht op knooppunt Holsloot

De bestuurster van een Seat Ibiza beleefde rond half twaalf in de nacht van woensdag op donderdag een hachelijk avontuur op knooppunt Holsloot.
De vrouw kwam over de A37 uit de richting van Hoogeveen en verloor de macht over het stuur in de bocht, die uitkomt op de N34, richting Emmen. De Seat plette eerst een aluminium lichtmast, vloog vervolgens van het talud, dook enkele meters omlaag en kwam met flinke schade links-voor in een drassig stuk land tussen de rijbanen van het knooppunt tot stilstand.
Vanwege mogelijk nekletsel is de automobiliste per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.
De Seat werd vakkundig in één keer op de bergingsauto getrokken door berger De Jonge.

Foto's: U S Media

Woensdag 18 september 2013

A37: ravage bij Hoogeveen: twee Subaru's total loss (update)

Op de A37 zijn woensdagavond twee Subaru Legacy’s uit 1995 total loss geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De één transporteerde de andere op een auto-ambulance-aanhanger, die kantelde ter hoogte van Hoogeveen.
De bestuurder raakte licht gewond aan zijn arm; een hond, die bij hem in de auto zat, bleef ongedeerd, ondanks de regen van glasscherfjes uit de gesprongen ramen.
Het ongeval werd onderzocht door de VOA. Berger de Jong uit Elim sleepte de auto’s en de aanhanger af.
Het verkeer kon via één rijbaan langs de plaats van het ongeval.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Winschoten: grote brand verwoest boerenschuur

Woensdagmiddag is een boerenschuur aan de Oogstweg bij Winschoten in de as gelegd.
Nadat opgeschaald was naar "grote brand" rukten ook diverse korpsen uit de omgeving uit om het vuur te bestrijden.
Hoewel de schuur niet gered kon worden, slaagden de spuitgasten er wel in, de overige gebouwen op het erf te redden.
De brand was rond half zes onder controle. Niemand raakte gewond, maar de schuur moet als verloren worden beschouwd.
Tijdens het blussen waren af en toe kleine explosies te horen.
Omdat bij de brand asbest is vrijgekomen, is de omgeving ruim afgezet

Foto's: 2crooks.com


Assen: klemgereden en mishandeld
Dinsdagavond is een 27-jarige man uit Assen gewond geraakt bij een vechtpartij.
Het slachtoffer reed samen met een 20-jarige man uit Amsterdam in een auto over een parkeerplaats bij een eetgelegenheid aan het Hof van Parijs in Assen. Het slachtoffer verklaarde, dat ze daar klem werden gereden door twee auto’s.
In deze auto’s zaten bekenden van de man waarmee hij al eerder een conflict zou hebben gehad.
De mannen ramden vervolgens de twee auto’s en probeerden weg te rijden. Vervolgens werd de auto van de mannen ter hoogte van de carpoolplaats aan de Asserstraat door één van de betrokken auto’s van achteren aangereden en vluchtten de beide mannen uit de auto.
De 27-jarige man kwam hierbij ten val, waarna hij mishandeld werd door enkele mannen uit de twee eerder genoemde auto’s.
Deze gingen er vervolgens vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Hoogeveen: kantje boord aan de Tandarts Schipperstraat

Alerte overburen in de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen ontdekten woensdagmorgen tegen zeven uur, dat er brand woedde in een woning tegenover de hunne.
Ze sloegen alarm en ondernamen actie. Terwijl een buurjongen een raam insloeg, kwamen de overburen al met emmers water aanzetten en wisten zo de vlammen te doven. De woning stond echter vol met een dikke rook door smeulende geluidsapparatuur.
De bewoner was wakker geworden door het geschreeuw, gebons en het raam, dat werd ingegooid, waardoor hij, licht gewond aan een voet, de woning kon verlaten. In een ambulance werd hij behandeld aan een brandwond aan zijn voet.
De inmiddels gearriveerde hulpverleners kregen te horen, dat mogelijk in de bovenwoning nog een doofstomme jonge vrouw vertoefde.
Men verschafte zich toegang door een ruit van de voordeur in te gooien. Zij bleek reeds naar haar werk te zijn.
De licht gewonde bewoner werd bij zijn buurvrouw opgevangen. Hij gaf aan, dat een brandende kaars de brand moet hebben veroorzaakt. Dankzij de oplettendheid en het snelle ingrijpen van buurtbewoners werd erger voorkomen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 17 september 2013

Beilen: kop-staartbotsing op de snelweg

Op de A28, vlak voor de afslag Beilen, vond aan het einde van de dinsdagmiddag in het drukke verkeer een kop-staartbotsing plaats.
Een bestuurster had te laat in de gaten, dat haar voorganger remde en een botsing was het gevolg. Haar Seat Arosa kwam tot stilstand tegen de vangrail van de middenberm en raakte daarbij zo beschadigd, dat afslepen noodzakelijk was.
De andere auto, een Audi A3, raakte beschadigd aan de achterbumper en de bestuurder kon op de vluchtstrook stoppen. Hij mocht later zijn weg vervolgen, nadat de nodige gegevens genoteerd waren.
Het verkeer ondervond geringe hinder van het ongeval.

Foto: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: motor versus brommobiel: motorrijder naar ziekenhuis

Op de Buizerdlaand in Hoogeveen is dinsdagmorgen een motorrijder tegen een Microcar gereden, die pardoes van de Spechtlaan de voorrangs-weg op reed. Ondanks een heftige remmanoeuvre kon een botsing niet meer worden voorkomen.
De motor reed tegen het autootje; de motorrijder vloog er overheen en kwam hard neer op het asfalt.
Nadat de man op een wervelplank was geplaatst en een nekkraag om had gekregen, werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en nader onderzoek. De twee inzittenden van de brommobiel -een man en een vrouw- bleven ongedeerd.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dedemsvaart: Mercedes brandt uit aan de Otterswijk
Een onplezierige verrassing wachtte een inwoonster van Dedemsvaart en haar buurman (passagier), toen ze op weg waren naar een bedrijf in Lutten: onderweg kwam er onverwachts rook uit het dashboard van de oldtimer Mercedes 200D, bouwjaar 1985.
Snel werd 112 gebeld, maar omdat men niet precies wist, waar men zich bevond, kon er geen lokatie aangeven worden en ging er kostbare tijd verloren.
Uiteindelijk nam de meldkamer aan, dat de brandende auto zich op de Heinbaaswijk bevond en werd de blusgroep van Slagharen verzocht daar naar toe uit te rukken.
Toen enige tijd later duidelijk werd, dat de auto op de Otterswijk stond, stond het interieur van de Mercedes al in lichterlaaie en bleek de auto niet meer te redden, hoewel de motorruimte en de kofferbak geen brandschade hadden opgelopen.

Berger Bé van de firma Autax bracht de Merc naar Slagharen.
Foto's: U S Media

Staphorst: blikschade bij aanrijding Gemeenteweg
Brandweer, politie en de ambulancedienst kregen maandagavond rond half tien een melding van een ongeval met letsel.
Op de Gemeenteweg in Staphorst waren twee voertuigen onzacht met elkaar in aanraking gekomen.
De bestuurster van een Chevrolet Matiz wilde van een dam linksaf de Gemeenteweg oprijden, maar zag een Fiat Punto over het hoofd, hetgeen resulteerde in een flinke klapper. Ondanks de schade bleek hulp van brandweer of ambulancedienst niet nodig.
Een eenheid van de politie nam de gegevens op en controleerde beide automobilisten op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Beide bliezen de “P”  van prima.
De twee voertuigen zijn door bergingsbedrijf Hooikammer van de drukke straat gehaald en naar de opslag vervoerd, vanwaar zij morgen naar de gewenste reparateur gebracht zullen worden.

Maandag 16 september 2013

A1 / Rijssen: drie auto's betrokken bij zware aanrijding
Bij een ernstig ongeluk op de snelweg A1 tussen Hengelo en Deventer zijn vanavond zes mensen gewond geraakt.
Bij het ongeluk, dat ter hoogte van Rijssen gebeurde, waren drie auto's betrokken.
Eén auto kwam na de botsing tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand; een tweede tegen een boom aan de bermsloot en de derde auto stond in de berm.
Drie slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze leken er ernstig aan toe te zijn.
De oorzaak van het ongeluk wordt door de politie uitgezocht. De snelweg werd daarom in de richting van Amsterdam bij Rijssen afgesloten.
Het verkeer werd omgeleid.
Rijkswaterstaat verwachtte, dat de afsluiting ongeveer tot middernacht zou duren.
Foto's: Kees Verwijs

A28: deel van de snelweg t.h.v. afrit Elspeet afgesloten vanwege truckberging
De A28 blijft (traject Amersfoort - Zwolle) was tot 04:00 uur dinsdagmorgen afgesloten ter hoogte van de afrit naar Elspeet, nadat daar eerder op de maandagavond een vrachtwagen voor uitzonderlijk vervoer op de rechter vangrail gekanteld was.
Het verkeer werd via de op- en afrit omgeleid.
Foto's: J. Hop

INTERNET: gijzelingssoftware maakt steeds meer slachtoffers
Vele duizenden Nederlanders hebben al te maken gehad met het zogenaamde politievirus.
Het staat bekend onder de naam ransomware of -in het Nederlands- gijzelingssoftware.
Het is een relatief nieuwe manier van criminelen om aan geld te komen.
Door bepaalde websites te bezoeken, advertenties aan te klikken of mailbestanden te openen kan het virus zich manifesteren.

Ransomware zorgt ervoor, dat er automatisch een pagina verschijnt met een waarschuwing, bijvoorbeeld met een politielogo.
Het bericht is zogenaamd afkomstig van de politie en probeert je wijs te maken, dat je illegale bestanden op je computer hebt staan.
Een gebruiker krijgt te zien, dat hij illegale websites heeft bezocht en moet betalen om een strafrechtelijk onderzoek te voorkomen.
Het slachtoffer moet betalen via prepaid betaalkaarten, een digitaal betaalsysteem waarvoor je een toegangscode moet kopen en invoeren.
Als je de code invoert dan krijgen criminelen die in handen en kunnen zo het geld innen.
Na betaling verdwijnt het virus niet en blijft de computer geblokkeerd.
Er zijn wereldwijd door criminelen tientallen versies van dit virus verspreid in diverse talen.

Ransomware is een internationaal probleem en er zijn veel varianten in allerlei talen.
Een team rechercheurs van het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid doet onderzoek naar het virus en werkt internationaal samen om ransomware aan te pakken. Vermoedelijk is een criminele organisatie hiervoor verantwoordelijk.
In één van de Nederlandse versies is een stem te horen, die in het Nederlands een waarschuwing uitspreekt.
De politie wil graag weten van wie deze stem is.

Beluister hier het geluidsfragment in het Nederlands. Er zijn ook fragmenten in het Duits, Frans en Engels.
Bent u zelf het slachtoffer en is er een virus op uw computer geïnstalleerd, dan hoeft u de politie niet te bellen, het advies is ook om nooit te betalen, omdat ook na betaling uw computer geblokkeerd blijft.
Op de overheidswebsite www.waarschuwingsdienst.nl vindt u meer informatie over het verwijderen van ransomware.

Hoogstede: aanhangwagen vol piepers op z'n kant
Het is weer extra druk door tractoren met vaak overvol volgeladen aanhangers en dito vrachtwagens op de wegen naar Emlichheim:
de aardappelcampagne is onlangs weer van start gegaan.
Maandagmorgen ging het mis tijdens de rit, die een 72-jarige trucker naar de aardappelzetmeelfabriek van Emsland Stärke maakte.
In een bocht van de Neuenhauser Straße (de weg van Hoogstede naar Ringe; ter hoogte van de weg "Im Wagenholt") kwam de aanhangwagen van een vrachtwagen naast de rijbaan, zakte weg in de door de recente buien doorweekte rechter berm en verloor het grootste deel van de lading piepers. Wonder boven wonder bleef de truck wel op de weg.

De aardappels werden met twee graafmachines in een andere aanhanger overgeladen.
Daarna werd de aanhangwagen in eigen beheer overeind gezet en uit de greppel getrokken.
De aanhangwagen werd daarna naar de thuisbasis gebracht.
Foto's: U S Media

POLITIENIEUWS

HOOGEVEEN:
Zondagmiddag werd een 17-jarige jongen uit Hoogeveen opgespoord, nadat hij via Twitter de politie in Hoogeveen meerdere malen had beledigd.
Ook gaf hij aan dat de politie hem toch niet zou krijgen. Hij werd echter vrij snel opgespoord en is verhoord in het bureau, waar bleek, dat hij niet echt een reden had voor zijn beledigingen. De jongen is doorverwezen naar HALT.

DE WIJK:
Bij een ongeval op autosnelweg A28 ter hoogte van de Wijk zijn zondagnacht twee Duitsers gewond geraakt.
Een 62-jarige man uit Cuxhaven bestuurde een vrachtwagen met oplegger.
Vermoedelijk is hij even in slaap gevallen, waarna de combinatie via de berm een greppel in reed.
De bestuurder liep hoofdletsel en kneuzingen op; zijn bijrijder (37) liep eveneens verwondingen op.
Beiden werden voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtautocombinatie wordt vandaag geborgen.
De lading kaviaar kan als verloren worden beschouwd.
De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.