Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2013 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 29 september 2013

N340: één gewonde bij fikse kop-staart-aanrijding bij Dalfsen

Zondag in het begin van de avond is een Poolse Mercedes Sprinter bestelwagen flink beschadigd door een aanrijding op de kruising van de N340 met de Oosterdalfsersteeg. De bestuurder, die in de richting van Ommen reed, remde voor de kruising af om naar rechts af te slaan, maar een achterop komende automobilist had dit kennelijk niet in de gaten en reed de bus aan, die daardoor op de parallelweg kantelde.
De bestuurder van de Alfa Romeo 146 personenauto is voor nader onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd; de Poolse bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De man verklaarde, dat hij alleen in het voertuig zat.
De bus en de onherstelbaar beschadigde personenenauto werden door bergingsbedrijf Leerentveld opgehaald.

Foto's: U S Media

Dedemsvaart: boomtak dreigt op de Langewijk te vallen

Zondagmiddag kregen de Dedemsvaartse brandweer en de hoogwerker-ploeg uit Hardenberg opdracht,naar de Langewijk in Dedemsvaart te rijden, waar ter hoogte van de bebouwde-kom-grens ten gevolge van de fikse wind een tak uit een grote oude eik op de rijbaan dreigde te vallen.
Om alle risico's uit te sluiten, werd in overleg met de politie de weg afgesloten, zodat de hoogwerker goed en veilig opgesteld kon worden.
Bij inspectie bleek trouwens, dat er beter nog twee gammele takken verwijderd konden te worden.
De knetterbijl maakte snel een eind aan het gevaar en even na half zes werd de stremming opgeheven.

Foto's: U S Media

Bathorn: boom valt om op 10 kiloVolt-leiding

Zondagmiddag sneuvelde een berk aan de Bathorner Diek in Hoogstede-Bathorn (D) ten gevolge van de harde wind, maar de boom bleef op zo'n vijf meter boven de grond op een tienduizend Volt-leiding hangen, die het dientengevolge dreigde te begeven.
Omwonenden belden rond kwart voor één om brandweerhulp.
De brandweer van Hoogstede kon hier echter niets mee beginnen vanwege de hoogspanning en daarom werd de netbeheerder op de hoogte gebracht, die de spanning in de loop van de middag van de leiding haalde.
Vervolgens werd een gespecialiseerd bedrijf opgedragen, de boom op te ruimen.

Foto's: Hartmut Gosink - Feuerwehr Emlichheim

Emmen: dronken automobilist de klos na ongeval
Zaterdagavond heeft de politie een 35-jarige man uit Zwartemeer aangehouden, die onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakte.
Kort daarvoor kreeg de politie een melding van een ongeval op de A37. Ter plaatse bleek, dat de 35-jarige automobilist, die in de richting van Zwartemeer reed, tegen de auto van een voor hem rijdende 70-jarige automobilist uit Geeste (D) was gereden.
De Duitser bleek ongedeerd.
De man uit Zwartemeer blies 1005 ug/l bij de ademanalyse. Hij is aangehouden, maar eerst voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij onwel werd. De man wordt later verhoord.

Sint Jansklooster: jongerenkeet brandt af
Een korte, maar felle brand heeft zaterdagavond aan de Barsbeek in Sint Jansklooster een jongerenkeet volledig verwoest.
Rond elf uur kwam er op de alarmcentrale een melding binnen over deze brand.
Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Vollenhove werden met spoed naar de brandende keet gestuurd.
Al snel bleek dat er van de keet niets meer te redden viel, maar de ruim 130 ronde balen hooi, die op enkele meters van de brand opgeslagen waren, liepen wel gevaar. Hierop werd dan ook snel ingezet.
In de keet stonden ook gasflessen. Volgens buurtbewoners was één fles gebarsten, hetgeen metershoge vlammen veroorzaakte.
Twee andere flessen konden door de brandweer in veiligheid worden gebracht.
De oorzaak van de brand is zeer waarschijnlijk een houtkachel, die de omgebouwde stacaravan moet verwarmen.
Bij het verlaten van de keet bleek, dat deze nog niet geheel gedoofd was.

Met behulp van een shovel werden de brokstukken van de stacaravan van elkaar gehaald, zodat ze goed konden worden geblust.
Na een laatste controle met de warmtebeeldcamera werd duidelijk, dat er geen gevaar meer was en kon worden begonnen met het opruimen van de ingezette materialen. Tegen 00:30 uur keerden de spuitgasten naar de kazernes, wachtend op de volgende melding…

Verkeer: ieder seizoen kent zijn eigen risico's
Ervaren weggebruikers weten, welke gevaren hen met de wisselende jaargetijden kunnen wachten.
Toch laten we u ook dit keer weer situaties zien, die wat minder voor de hand liggen, maar wel degelijk gevaar kunnen opleveren.
In de wijde omgeving van aardappel- of suikerfabrieken kan de weg bezaaid liggen met aardappelen, suikerbiete nen -uiteraard- modder en klei.
Om de oogst zo snel mogelijk af te leveren -en zo weinig mogelijk kosten te maken- vullen sommige vrachtwagen- of tractorchauffeurs hun wagen(s) het lieft tot ver over de rand, met als gevolg, dat bij rotondes, bochten en verkeersdrempels flinke hoeveelheden piepers of bieten op de rijbaan belanden. De rotondes in Emlichheim zijn hier berucht door (foto).
Met name motorrijders doen er goed aan, tijdig snelheid te minderen!
Ook op bomenrijke wegen kunt u onaangenaam verrast worden.
U rijdt achter een vrachtwagen en hoort opeens een flinke klap tegen de carrosserie of op uw voorruit.
Tien tegen één, dat uw voertuig door een flinke eikel getroffen is, die door de "boeggolf" van de voor u rijdende vrachtwagen van een tak losgeraakt is.
Houd dus op dit soort wegen altijd ruim afstand tot vóór u rijdende trucks!
Foto's: U S Media


Zaterdag 28 september 2011

A28: vier voertuigen betrokken bij kettingbotsing nabij Pesse

Zaterdagmiddag vond er op de A28 bij Pesse een ongeval plaats tussen vier auto’s.
Oorzaak van de aanrijding was het invoegen bij matrixborden boven de weg, die aangaven, dat er snelheid moest worden verminderd en dat de rechterrijbaan was afgesloten wegens wegwerkzaamheden.
Eén van de voertuigen, mogelijk een transportbusje, sneed en schampte een personenauto, die daarop de berm in reed.
De bestuurder van het busje reed door.
Het achteropkomende verkeer werd verrast en twee voertuigen botsten op elkaar. Deze bestuurders klaagden over pijn in de nek en één van hen werd duizelig. Vanuit staande positie kregen zij een nekbrace en werden op een wervelplank gelegd.
Ze gingen voor nader onderzoek naar een ziekenhuis.
De VOA onderzocht het ongeval, waarna de twee auto’s werden afgesleept; de derde kon na een kleine ingreep z'n weg vervolgen.
Er ontstond een file van zo'n vier kilometer.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: motorrijder gewond door ongeval op de Witte de Withstraat
Een motorrijder is zaterdagmiddag naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij op de Witte de Withstraat betrokken was bij een aanrijding.
De man reed op zijn Harley Davidson Electra Glide in de richting van het gemeentehuis, toen hij onaangenaam verrast werd door een bejaarde fietser, die onverwachts van de J.C.J. van Speykstraat rechtsaf schuin over de hoofdrijbaan de Witte de Withstraat op reed.
De motorrijder probeerde nog uit te wijken en krachtig te remmen, maar ging daarbij helaas hard onderuit.
De Harley-rijder liep door de val bloedend hoofdletsel en waarschijnlijk een hersenschuddingde op.
De fietser bleef -voor zover bekend- ongedeerd. Hij mocht in een nabijgelegen woning van de schrik bekomen.

Twee verkeersongevallenanalisten stelden op de straat, die tot circa 18:00 uur afgesloten is geweest, een uitgebreid onderzoek in.
Hierna mocht berger Autax de beschadigde motor ophalen.
Foto's: U S Media

N340: drie auto's onherstelbaar beschadigd na aanrijdingen op beruchte kruising
Eén gewonde en drie zwaar beschadigde auto's: dat was de balans van een fikse dubbele aanrijding op de kruising N340-Koesteeg bij Dalfsen.
De oudere automobiliste reed met haar Toyota Yaris in volle vaart vanaf de Dedemsweg de kruising op in de richting van de Koesteeg, zonder voorrang te verlenen aan verkeer op de provinciale weg. Deze auto werd aan de rechter voorzijde aangereden door een VW Transporter personenbusje, dat daarop een Skoda Fabia raakte.
De vier inzittenden van het busje, waaronder twee kinderen, bleven ongedeerd en ook de bestuurster van de door het busje aangereden Skoda Fabia en twee meisjes, die met haar mee reisden, kwamen met de schrik vrij.
De Toyota Yaris schoot de kruising over en kwam met de neus in de sloot tot stilstand. De bestuurster is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Ten tijde van het ongeval werd de verkeersstroom op de kruising niet geregeld door de verkeerslichten.

De auto's werden opgehaald door bergingsbedrijf Leerentveld.
Foto's: U S Media

N381 / Appelscha: trucker gewond bij aanrijding met collega
Een vrachtwagenchauffeur van een transportbedrijf uit Emmen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising N381 - Oude Willem bij Appelscha. De man reed over de provinciale weg in de richting van Beilen, toen van de Oude Willem een collega van hetzelfde bedrijf de kruising op reed zonder voorrang te verlenen.
De zandwagen, die op de N381 reed, raakte z'n soortgenoot ondanks hard remmen, in de linker flank, waardoor de overstekende (lege) vrachtwagen een kwart slag draaide en op de middengeleider tot stilstand kwam. Daarbij schoot de bevestiging van de cabine los en kantelde het stuurhuis naar voren tegen het asfalt.

De bestuurder van de met 22 kuub zand geladen vrachtwagen liep licht beenletsel op.
De kruising N381- Bosberg-Oude Willem is geruime tijd afgesloten geweest; mede vanwege de berging, die door de firma Broekhuizen werd uitgevoerd.
Foto's: U S Media

Vrijdag 27 september 2013

A37L: Jeep in brand; dekhengst tijdig in veiligheid
Een inwoonster van Hollandscheveld overkwam vrijdagmiddag een enerverende gebeurtenis, toen ze in een Jeep Grand Cherokee met daarachter een paardentrailer over de A37 in de richting van haar woonplaats reed. Ter hoogte van Gees klonk er onder de motorkap een knal en het leek er in eerste instantie op, dat een band geklapt was, maar toen de vrouw de combinatie van de rijbaan reed en half in de berm stopte, bleek uit het stuurgedrag, dat dat niet het geval was.
Wel brak er kort daarop brand uit in het motorcompartiment, waarop de automobiliste besloot, de zeldzame Azteca dekhengst, die in de trailer stond, snel in veiligheid te brengen. De trailer werd kort daarop afgekoppeld en -met hulp van te hulp geschoten weggebruikers- veilig weggezet.

De Grand Cherokee stond al flink in brand, toen de brandweer van Zwinderen arriveerde, maar er werd opgeschaald naar middelbrand, toen duidelijk werd, dat zich een forse LPG-tank in de laadruimte achter de cabine bevond. Bovendien werd de A37 afgesloten in verband met brand- en ontploffingsgevaar, zodat zich al snel een file vormde op de rijbaan naar Hoogeveen.
De brandweer wist de vlammen te doven, voordat die de gastank teveel verhitten, maar de 18 jaar oude terreinwagen kan worden afgeschreven.
Trailer en paard werden door de echtgenoot van de vrouw naar huis gebracht.
Berger De Jonge haalde de Jeep op.
Foto's: U S Media

A28: twee gewonden bij ongeval
Vrijdagmiddag zijn bij een eenzijdig ongeval op de A28 tussen Spier en Beilen een man en een vrouw ernstig gewond geraakt, toen hun
Peugeot 107 van de weg raakte. De brandweer van Beilen kwam er aan te pas om de personen uit hun auto te halen.
De bestuurder, die eenvoudig uit de auto kon worden geborgen, kreeg medische behandeling en werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
De vrouw had meer medische verzorging nodig en in verband daarmee moest de brandweer een portier verwijderen.
Daarna werd zij werd op een wervelplank uit de auto gehaald, op de brancard gelegd en naar een ziekenhuis vervoerd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

POLITIEBERICHTEN
STEENWIJK
De politie heeft donderdagmiddag op de Eesveenseweg in Steenwijk een 19-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden voor diefstal van een fiets.
De fiets stond ten tijde van de diefstal voor een supermarkt aan de Scholestraat.
Even later zag de eigenaar een man op zijn fiets door het centrum rijden. Hij deed aangifte, waarbij het signalement van de man werd doorgegeven.
Samen met de fietseigenaar keken surveillerende agenten in de omgeving uit naar de fietsdief. Rond 16.00 uur zag men de fietsendief over de Eesveenseweg fietsen, waarop hij staande is gehouden.
De fiets waarop de 19-jarige Westervelder reed bleek de zojuist gestolen fiets te zijn. Deze is in beslag genomen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.
De Westervelder is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

AMSTERDAM
De politie heeft donderdag in Amsterdam een 32-jarige Macedoniër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Henk Eker uit Oosterwolde. De 51-jarige Eker werd op 9 januari doodgeschoten in Oosterwolde.
Naar de 32-jarige verdachte werd al geruime tijd gezocht. Reden voor het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie om hem in april 2013 op de nationale opsporingslijst te plaatsen.
De rechercheurs achterhaalden onlangs de verblijfplaats van de 32-jarige man. Hij werd donderdagmiddag in Amsterdam aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Al eerder hield het onderzoeksteam een 27-jarige inwoner van Amsterdam aan. De rechtbank in Leeuwarden oordeelde donderdag, dat er onvoldoende reden was om hem langer vast te houden. De man werd dan ook in vrijheid gesteld.
Het Openbaar Ministerie ziet hem echter nog wel als verdachte

RODERESCH
Donderdagavond zijn een 42-jarige man uit Assen en een 43-jarige man uit Norg gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeval.
De auto reed over de Norgerweg, komende uit de richting van Norg, toen de bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste.
Beide mannen zijn overgebracht naar een ziekenhuis


Tweede Exloërmond: brand verwoest boerderij aan het Zuiderdiep

Even na half tien donderdagavond werd alarm geslagen vanwege brand in een boerderij aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond.
De brandweer schaalde al kort na de eerste melding op naar middelbrand en liet onder meer eenheden uit Tweede Exloërmond, Ter Apel en een watertankwagen uit Emmen uitrukken; mede in verband met mogelijke problemen met de waterwinning en het risico, dat de brand zich door vliegvuur uit kon breiden.

Het werd duidelijk, dat het om een grote, oude boerderij ging, die tegenover sportcomplex De Hunsowhal ligt en die bij aankomst al dusdanig in brand bleek te staan, dat het pand -inclusief de er achter liggende schuur- niet meer te redden viel.
De brand was ontdekt door de zoon des huizes, die zich op dat moment op de bovenverdieping bevond.
Naar verluidt is de brand ontstaan bij een houtkachel.

Foto's: U S Media

Donderdag 26 september 2013

Woensdag 25 september 2013

Nordhorn: dode en drie zwaar gewonden door frontale aanrijding
Op de Hohenkörbener Weg bij Nordhorn heeft zich woensdagmiddag tegen drie uur een zware frontale botsing voorgedaan, waarbij een 68-jarige automobilist uit Schüttorf om het leven is gekomen en drie vrouwen zwaar gewond raakten.
De aanrijding gebeurde in de flauwe S-bocht, halverwege de Schievinkstraße en het Am Löninks Feld.
De Opel Meriva van de 68-jarige man, die uit de richting van Nordhorn kwam, botste door nog onopgehelderde oorzaak vol op een Renault Scenic, nadat de Opel -naar het zich laat aanzien- op de verkeerde weghelft was beland.
De Renault kwam na de aanrijding tot stilstand in de voortuin van een woning. De drie inzittenden van deze auto waren allen zwaar gewond;
de vijfigjarige bestuurster zat bekneld en moest door de brandweer van Nordhorn met zwaar redgereedschap worden bevrijd. Hierbij werd het dak van de auto geknipt. De passagiers (vrouwen van 46 en 86) zijn ook met ernstig letsel per ambulance naar ziekenhuizen vervoerd.
Voor de bestuurder van de Opel kwam de hulp te laat: de man bleek al overleden, toen de brandweer arriveerde.
Mede in verband met het onderzoek, dat door de politie en ingenieursbureu Diekel werd uitgevoerd, is de weg urenlang afgesloten geweest
Foto's: U S Media


Dinsdag 24 september 2013

A28: tractorbestuurder in problemen

Tijdens het transporteren van gemaaid gras langs de A28, ter hoogte van de Erflanden in Hoogeveen, gleed een tractor met aanhanger bijna de bermsloot in. De bestuurder wist de tractor overeind te houden, maar de volgeladen kar kantelde wel en liep flinke schade op.
Met behulp van andere machines van het loonbedrijf werd de aanhanger overeind getrokken en gezekerd met een ketting.
Maar daarmee begon de klus pas, want de lading moest worden gelost, voordat de tractor en aanhanger los kwamen.
Uiteindelijk lukte het de mensen van het loonbedrijf, de kwestie definitief op te lossen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

POLITIEBERICHTEN
TEN BOER
Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Staphorst is maandagmiddag in Ten Boer aan de kant gezet. Hij reed met zijn combinatie over de Gaykingastraat en viel op, doordat hij veel meer verlichting aan de voorzijde aan had, dan wettelijk is toegestaan. Bovendien droeg de man geen gordel.
Bij controle bleek bovendien dat de man te lang achtereen had gereden en dat de stootbalk te ver van de achterzijde was bevestigd.
De chauffeur is een verplichte rusttijd opgelegd en hij moest een deel van de lading afladen, waardoor het probleem met de stootbalk werd opgelost. Voor het gebrek aan rusttijd wordt een boeterapport opgesteld en de man krijgt bekeuringen voor de stootbalk en de verlichting.
Voor de overige overtredingen is hij gewaarschuwd.

Een andere vrachtwagen die door Ten Boer reed, bleek maandagmiddag veel te zwaar beladen. Een 49-jarige chauffeur uit de gemeente Loppersum vervoerde oud ijzer. Na wegen bleek de vrachtwagen 4.260 kg te wegen, terwijl maximaal 3.500 kg was toegestaan.
De man moest het teveel aan lading lossen. De politie maakt proces-verbaal op voor de overschrijding van 21%.

HOOGEVEEN
Een 23-jarige inwoner van Hoogeveen belandde maandagnacht in een politiecel nadat hij in eerste instantie was betrapt op het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs. De politie werd rond half een gewaarschuwd, dat er een auto op een verdachte wijze over een industrieterrein rondreed.
Agenten ontdekten deze wagen een uur later in de Grote Kerkstraat. Een poging van de bestuurder om met het opgeven van een valse naam zijn weg te kunnen vervolgen mislukte, omdat een agent hem herkende.
Bij verdere controle bleek dat de uit Hoogeveen afkomstige bestuurder geen rijbewijs had en dat hij ook nog bij Justitie in het krijt stond voor onbetaalde boetes. De man moest bovendien nog een celstraf van vier dagen uitzitten. Hij kon daar gelijk mee beginnen

COEVORDEN
Bij een inbraak in een restaurant aan de Markt in Coevorden is waarschijnlijk in de nacht van zondag op maandag een kluis gestolen.
In het pand werden diverse kasten doorzocht.
De daders waren het gebouw binnengekomen via een deur aan de kant van de Koesteeg.
De kluis, met daarin een aanzienlijk geldbedrag, werd van de muur gebroken. De politie is met een onderzoek bezig.Coevorden: auto brandt uit op de Wethouder Donkerstraat
De bestuurster van een VW Golf, die met de auto van haar moeder haar kinderen van school ophaalde, kon niet vermoeden, dat deze rit wel eens de laatste van dit voertuig zou kunnen zijn. Kort na thuiskomst bleek de VW namelijk in brand te staan.
Een poging om met emmers water de brand, die in de cabine woedde, te blussen, sorteerde weliswaar enig effect, maar de inmiddels al uitslaande brand was al te ver heen en moest door de Coevorder brandweer geblust worden.
Helaas was het interieur toen al dusdanig door de rode haan aangevreten, dat de vijftien jaar oude auto total loss was.
Wel was men er in geslaagd, een naast het brandende voertuig staande auto tijdig uit de gevarenzone weg te duwen.
Foto's: U S Media


Maandag 23 september 2013

N48: auto uit de bocht bij Balkbrug
Maandagavond om half tien werd er een persalarmering uitgegeven in verband met een aanrijding, die op de N48 even ten zuiden van de oversteek Den Kaat - Den Oosterhuis bij Balkbrug had plaatsgevonden. Men trof daar een Ford Fusion stationwagen aan, die in de richting van Hoogeveen had gereden, maar door nog onduidelijke oorzaak aan de westelijke zijde van de weg door een bermhek was gereden en half gekanteld in een droge sloot tot stilstand was gekomen.
De drie inzittenden werden in een ambulance gecontroleerd, maar ze hadden voor zover bekend geen noemenswaardig letsel opgelopen.
Berger Autax takelde de flink beschadigde, acht jaar oude Fusion vlot uit de sloot en voerde 'm af.
Het was ten tijde van het ongeval plaatselijk erg mistig, maar of dat in dit geval ook zo was is niet bekend.
Foto's: U S Media


POLITIEBERICHTEN
Coevorden
De politie hield in de nacht van zondag op maandag een 44-jarige inwoonster van Erm aan.
De vrouw had kort daarvoor in de Berend Slingenbergstraat de auto van haar ex en zijn buren bekrast.
De 30-jarige buurvrouw werd wakker van een krassend geluid en zag, dat de vrouw haar auto vernielde.
Ze liep met haar man naar buiten om dit tegen te houden en werd uiteindelijk door de verdachte geslagen.
De politie hield haar aan en stelt een onderzoek in.
Drenthe
De politie heeft zondagmiddag de rijbewijzen van twee motorrijders en een automobilist ingevorderd na forse snelheidsovertredingen.
Op de A28 bij Assen viel agenten in een onopvallende videosurveillanceauto het rijgedrag van twee motorrijders van 40 en 47 jaar uit Assen op. De twee reden met hoge snelheid over in de A28 in de richting van Groningen. Na een meting bleek het te gaan om 184 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur op deze weg is toegestaan.
Beide motorrijders kregen een stopteken. Vervolgens werden hun rijbewijzen ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Later die middag kreeg een 41-jarige automobilist uit Gramsbergen op de A37 nabij Nieuwlande een stopteken.
De agenten in de videoauto hadden even daarvoor geregistreerd, hoe de man rechts inhaalde, bumperkleefde en met gemiddelde snelheid van 184 kilometer per uur reed. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het rechts inhalen en het bumperkleven

Een 39-jarige man uit Langerak (Zuid-Holland) moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De motorrijder reed over de N371 ter hoogte van Uffelte met een snelheid van 131 km/uur. Er geldt daar een maximum snelheid van 80 km/uur. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.
Meppel
De politie hield zondagavond een 49-jarige autobestuurder aan. Het kenteken van zijn auto werd op de A28 bij Zwolle gescand door de ANPR (Automatic Number Plate Recognition) en de auto bleek als gestolen vermeld te staan.
Ter hoogte van Meppel werd de man aan de kant gezet, aangehouden en in de cel gezet.
De politie stelt een onderzoek in naar de in Rotterdam gestolen auto.
Zeijerveen
Een 17-jarige jongeman uit Veenhuizen raakte zondagavond gewond bij een ongeval op de Ten Oeverstraat.
Hij reed zonder rijbewijs in de onverzekerde auto van een vriend en raakte door onbekende oorzaak van weg, reed een greppel in en kwam op de rijbaan tot stilstand. Met hoofdletsel werd hij overgebracht naar het Wilhelmina-Ziekenhuis in Assen.
De politie maakt proces-verbaal op voor het onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs.


Zondag 22 september 2013

A30: drie doden en zeven gewonden op verkeersknooppunt Schüttorf
Bij een zwaar verkeersongeval in de nacht van zaterdag op zondag op de A30 tussen de aansluiting Salzbergen en verkeersknooppunt Schüttorfer Kreuz zijn drie mensen om het leven gekomen en zeven gewond.
Voor zover bekend reed een 54-jarige man uit Rusland met een Jeep met boottrailer, beladen met een speedboat met twee buitenboord-motoren, op de autobahn in de richting van Nederland. Uit de richting van Salzbergen naderde tegen 02:45 uur van achteren een busje uit Polen, waar negen mensen in zaten.
De 35-jarige Poolse bestuurder van dit busje reed zonder te remmen tegen de boottrailer.
In het busje kwamen twee poolse vrouwen en een mannelijke passagier om het leven. De 35-jarige bestuurder van het busje, vier vrouwen en een passagier (m) liepen zware verwondingen op en moesten met ambulances naar ziekenhuizen worden overgebracht. Een pasagier in de Jeep liep licht letsel op.
Het busje was total loss; de trailer en de boot waren zwaar beschadigd.


Ane: motorrijder gewond ten gevolge van aanrijding op de De Vaart
Een motorrijder is zondagmiddag per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij aangereden was op de De Vaart in Ane.
De man kwam uit de richting van Lutten en wilde voor het viaduct de N34 op rijden in de richting van Hardenberg, maar moest enkele fietsers voorrang verlenen en stopte voor het fietspad.
De achter hem rijdende bestuurder van een Toyota Corolla had niet gezien, dat de motorrijder tot stilstand gekomen was en reed tegen de achterzijde van de Yamaha RN04, waarop de motor en berijder op het asfalt vielen.
Omwonenden belde het alarmnummer, waarop politie- en ambulancepersoneel opgeroepen werd.
Omdat het om een ongeval ging, waarbij letsel veroorzaakt was, werd een expert van het Team Verkeersongevallenanalyse verzocht, sporen vast te leggen.

De auto had lichte schade aan de voorzijde opgelopen; de motor was flink beschadigd aan de achterzijde en de zijkant.
De automobilist -een inwoner van Gramsbergen- was ongedeerd gebleven.
Berger Autax haalde de motor op. De De Vaart was tegen zessen volledig vrij voor verkeer, nadat enkele liters carterolie opgeruimd waren.
Foto's: U S Media


Aadorp: Porsche buitelt water in tijdens de Hellendoorn rally (update)

De Porsche 964 RSR van coureur Harry Kleinjan uit Hoge Hexel klapte zaterdag tijdens de Hellendoorn Rally 2013 in een bocht naar rechts met hoge snelheid tegen een geleider.
De auto verloor daardoor de linker wielen en kwam na een salto op z'n kant in het water terecht.
Zowel rijder Harry Kleinjan uit Hoge Hexel als navigator Bart den Hartog uit Hamont (België) zijn ongeschonden uit het voertuig gekomen.
Enkele omstanders zijn direct na het incident te water gegaan en hebben de rijder en navigator geholpen om uit het voertuig te komen.
Team Kleinjan / den Hartog lag op het moment van het incident op kop van het klassement in de Short Rally.

(Zie de video)

Foto's W. Meijerink - www.verwijsfotografie

Hollandscheveld: nachtelijke brand verwoest schuur

Aan het Hollandscheveldse Opgaande is in de nacht van zaterdag op zondag een grote gemetselde schuur in vlammen opgegaan.
Om 02:16 uur werd in eerste instantie gemeld, dat er een woning in brand zou staan.
Bewoners en visite hadden na een feestje gevierd een terraskachel aan laten staan, die de brand waarschijnlijk heeft veroorzaakt.
Enkele goederen, waaronder een tractor, konden nog uit de brandende schuur worden gered.
Uit voorzorg werden in de woning slapende kinderen naar de buren gebracht.
De brandweer was amper gearriveerd, of de vlammen sloegen al uit het dak.
Op de bovenverdieping van de schuur was hooi opgeslagen. De brand ging snel en delen van de bovenverdieping stortten in met veel kabaal. Met de hoogwerker moesten de laatste vlammen worden bestreden. De woning en een houten schuurtje konden gered worden.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en U S Media

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.