Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 24 augustus 2014

Nieuwe regel voor opgevoerde brommers en scooters
Vanaf 1 juli 2014 geldt er een nieuwe regel.
Wie betrapt wordt op een  opgevoerde scooter of brommer, kan een zogeheten WOK (Wacht Op Keuren)-status in het kentekenregister bij de RDW krijgen. Namens de  RDW legt de politie dan een verbod op rijden op de weg op.
Dat betekent, dat er niet meer met de scooter of brommer op de openbare weg gereden mag worden.
De brommer of scooter moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd worden bij de RDW. De kosten hiervan zijn voor de bestuurder.
Als je voordien toch op de weg rijdt, dan wordt de scooter of brommer direct in beslag genomen.

Assen: woning beschadigd door explosie; verdachten aangehouden
De bewoners van een woning aan de Deelheugte in Assen schrokken in de nacht van zaterdag op zondag wakker, toen er door de brievenbus vermoedelijk een vuurwerkbom naar binnen was gegooid. De gehele woning stond vol rook en in de hal was veel schade.
De bewoners moesten dan ook het huis uit.
Na de explosie zagen de bewoners een auto wegrijden. Na nog geen 50 meter kwam deze auto tegen een boom tot stilstand.
Het voertuig raakte daardoor zwaar beschadigd.
Getuigen zagen een gewonde man en vrouw de auto verlaten.
Na onderzoek werd duidelijk dat een 24-jarige inwoonster van Assen vermoedelijk in de auto had gereden.
Later die nacht controleerden agenten een taxi in Assen. In deze taxi zat de 24-jarige vrouw samen met een 23-jarige plaatsgenoot.
Het duo was zichtbaar gewond en zat onder het bloed.
Het sterke vermoeden bestond dan ook dat zij de vuurwerkbom hadden afgestoken en vervolgens tijdens hun vlucht tegen een boom waren gereden. Ze werden dan ook aangehouden.
De eigenaresse van de auto wist niet, dat de 24-jarige vrouw haar auto mee had genomen. Ze deed aangifte.
Bij de 24-jarige verdachte werd een bloedproef genomen, omdat het sterke vermoeden bestond, dat ze onder invloed van alcohol had gereden. Haar rijbewijs was reeds ingevorderd en ze mocht dus helemaal geen voertuig besturen.
Het duo werd voor nader onderzoek opgesloten.
De bewoners van de woning aan de Deelheugte deden aangifte.

Coevorden: beginnend bestuurder "parkeert" BMW op muurtje

Een 21-jarige inwoner van Coevorden raakte zaterdagavond niet alleen zijn rijbewijs kwijt, maar kon ook vaarwel zeggen tegen zijn twintig jaar oude BMW 316.
De man verloor rond 19:30 uur op de in de scherpe bocht van de Sallandsestraat naar de Wilhelminasingel ter hoogte van Hotel Talens de macht over het stuur.
De auto slipte naar rechts de stoep op, plette een paaltje, ramde een muurtje en kwam er bovenop tot stilstand; minus het rechter voorwiel.
Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers; zelfs de bestuurder bleef ongedeerd.

Omdat de politie vermoedde, dat de man alcoholhoudende drank had genuttigd, moest hij in het politiebureu een blaasproef afleggen.
Die resulteerde in 390 ug/l, waarop hij zijn rijbewijs in kon leveren.
Bij een resultaat van 350 ug/l of meer moet een beginnend bestuurder, voor wie een limiet geldt van 0,95 ug/l, bovendien een LEMA
(Licht Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer van het CBR volgen, hetgeen hem/haar € 501 kost.

De economisch gezien total loss BMW werd opgehaald door berger Koolen.
Foto's: Peter Kramer

Lutten: onvergetelijke verjaardag voor Tinus

Brandweerfan Tinus Kelder, die afgelopen maandag  Abraham zag, zat zaterdagavond rond zeven uur nietsvermoedend op de bank bij zijn moeder in Lutten, keek verrast op, toen de brandweer opeens voor kwam rijden.
Temeer, toen bleek, dat de spuitgasten speciaal voor hem kwamen, om hem met een brandweerwagen voor de viering van zijn vijftigste verjaardag naar Gramsbergen te brengen.
Maar eerst mocht Tinus, die in een woonvoorziening van de Baalderborg woont, nog even een brandslang bedienen.

(De brandweer is momenteel trouwens op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus heb je interesse, neem dan even contact op: 0523 263627).Zaterdag 23 augustus 2014

Ommen: dronken tegen boom
Vrijdagochtend vloog een auto bestuurd door een 30-jarige man uit Veenendaal op de Wolfskuil uit de bocht en reed tegen een boom.
De dertigjarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en kon ook geen geldig rijbewijs overleggen.
Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 775 ug/l.
Hij werd geverbaliseerd wegens rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de weg.


Genemuiden: politie vraagt om nadere info over brand Karwij

Afgelopen nacht zijn de bewoners van de straat Karwij opgeschrikt door een autobrand.
Rond tien over twee klonk er een doffe knal in de straat. Enkele seconden later stond een personenauto al volledig in brand.
De eigenaar kon nog net het brandende voertuig onder zijn carport wegduwen, waarmee het gevaar op overslag naar zijn woning geweken was. Op de alarmcentrale in Apeldoorn kwamen enkele meldingen binnen over het voorval.
Vanuit de meldkamer werd de brandweer van Genemuiden op pad gestuurd om de brand te blussen.
Met twee stralen "hoge druk" waren de vlammen snel verdwenen.
Om te voorkomen dat het voertuig opnieuw kon gaan branden werd een deken van schuim over de auto gelegd.
Berger Hooikammer mocht de troosteloze restanten van de Seat Leon afvoeren.

Ondertussen had de politie al een onderzoek naar de toedracht gestart.
Getuigen van de brand kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.
Foto's & video : Henry Wallinga


Meppel: winkeldievegges gearresteerd
De politie heeft vrijdagmiddag een 25-jarige vrouw uit Steenwijk en een 23-jarige vrouw uit de gemeente Steenwijkerland aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
De beveiliging van een winkel had gezien, dat het tweetal kleding meenam zonder te betalen en de buit in een geparkeerde auto legde.
De gealarmeerde politie trof de vrouwen aan, terwijl ze in een andere winkel aan het stelen waren.
Uit onderzoek bleek, dat de dievegges meer winkels hadden bezocht in Meppel. Ze zijn opgesloten voor verhoor.
De gestolen spullen en de auto zijn in beslag genomen

Vrijdag 22 augustus 2014

Wijster: klein tegen groot
Op de Drijberseweg in Wijster ontstond vrijdagavond bij een aanrijding het Calimero-gevoel  (hij is groot en ik ben klein) bij de aanblik van de twee voertuigen, die in een S-bocht tegen elkaar waren gereden.
Een Ford Ka was in de bocht op de linker weghelft terechtgekomen, waar net een Dodge Ram 2500 aan kwam rijden.
De Ford Ka schoof daar met zijn neus een eind onder. Ook de neus van de bestuurder raakte beschadigd door een klap tegen het stuur, want de airbag reageerde niet, omdat de bumper onder de Dodge  zat. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.
De bestuurder van de Dodge zat hoog en droog en bleef ongedeerd.
Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Eursinge: buiteling loopt goed af
Op de Hoogeveenseweg in Eursinge raakte  vrijdagavond een VW Polo, die in de richting van Westerbork reed,  geslipt en gekanteld. De auto kwam op z'n wielen tot in een suikerbietenveld tot stilstand.
De vier inzittenden (man, vrouw en twee  kinderen) werden flink door elkaar geschud, maar het letsel bleek mee te vallen.
 Wel was er een troostbeertje nodig voor de jongste inzittende -een peuter- die nog niet van de schrik was bekomen.
Foto - video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: vrouw ernstig gewond door val

Vrijdagochtend is tijdens verhuiswerkzaamheden een 49-jarige vrouw door een lichtkoepel  boven het pand van de voormalige Evangelische Boekhandel “De Fakkel aan Het Haagje in Hoogeveen gezakt en enkele meters omlaag gevallen.
Ze liep dermate ernstig letsel an rug en hoofd op, dat het ambulancepersoneel om de komst van  een Mobiel Medisch Team verzocht.
De toestand van het slachtoffer was echter vóór aankomst van het MMT al zover  gestabiliseerd, dat vervoer verantwoord werd geacht.
Ze is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Foto - video: Persfotografie Hoogeveen

Hardenberg: oefening Nederlandse en Duitse brandweereenheden

Woensdagavond vond er bij een expeditiebedrijf in Hardenberg een grensoverschrijdende oefening plaats, waar brandweereenheden uit Wilsum en Hardenberg aan deel namen
Uitgangspunt was een grote brand in een opslaghal, waarbij gewonde slachtoffers (weergegeven door oefenpoppen) gered dienden te worden. Uiteraard moest ook de brand, die gesimuleerd werd door rode lichtslangen en rookmachines, geblust te worden
Deze opdrachten werden snel en probleemloos afgewerkt, maar brandpunt waren meer de onderlinge samenwerking en het leren kennen van elkaars uitruktechnieken.Donderdag 21 augustus 2014

Den Velde: Mercedes E-klasse uitgebrand
De bestuurder van een Mercedes E-420 CDi keek donderdagmiddag vreemd op, toen de bestuurder van de vóór hem op de Rondweg rijdende auto stopte en hem waarschuwde, dat zijn koplampen enorm fel en verblindend brandden.
Het bleek al snel, dat niet alleen de koplampen brandden, maar dat er onder de motorkap brand was uitgebroken.
Toen een brandweerploeg uit Gramsbergen arriveerde, bleek de negen jaar oude auto niet meer te redden: niet alleen het motorcompartiment, maar ook het interieur was inmiddels één vuurzee. De vlammen konden desondanks vlot worden gedoofd.
Toen de bagageruimte geopend moest worden om op brand te kunnen controleren, bleek hoe goed de sluiting bestand was tegen extreem geweld: zelfs met de hydraulische spreider viel dat klusje niet mee....
EDe officier van dienst uit Hardenberg werd uit Den Velde weggeroepen vanwege een "ongeval letsel", dat op de Broeklandenweg in Hardenberg gebeurd zou zijn. Het bleek te gaan om een kop-staartbotsing op de Duitslandweg ter hoogte van de Loswal.
De bestuurder van de aangereden Alfa Romeo had wat last van pijn in zijn nek, maar nader onderzoek in het ziekenhuis bleek niet nodig.
Voor de brandweer was hier derhalve niets te doen.
Berger Autax haalde de E-klasse op uit Den Velde en zorgde ook voor vervoer van de Toyota; de achterste auto van het "kop-staartje".
De brandweer werd tegen het eind van de middag verzocht, met spoed naar een autoschadeherstelbedrijf aan het Kruiwiel in Hardenberg te rijden, omdat daar een auto in brand zou staan.
Het bleek om de eerder in Den Velde opgehaalde Mercedes te gaan, die nu weer flink rookte en opnieuw in brand dreigde te vliegen.
Dit keer werd de motorruimte voor alle zekerheid verzopen in water en schuim...


Ommen: slecht begin

Donderdagmorgen vroeg  is het rijbewijs van een 21-jarige automobiliste uit Dedemsvaart ingevorderd wegens rijden onder invloed.
Bij controle op de Gasthuisstraat bleek, dat de beginnend bestuurster teveel alcohol gedronken had.
In het politiebureau blies zij bij haar bepalende blaastest 405 ug/l.
De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.
Woensdag 20 augustus 2014

Hoogeveen: kind gewond door aanrijding op de Boekweitlaan

Op de kruising van de Resedastraat en de parallelweg van de Boekweitlaan in Hoogeveen botsten twee personenauto’s, waarin in totaal twee moeders en vier kinderen zaten, tegen elkaar.
Eén kind raakte daarbij zodanig gewond, dat het naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.
Een tweede kind klaagde over pijn die was veroorzaakt door het effect van de veiligheidsgordel en de klap van de botsing.
De schrik bij de anderen was groot.
Een Volvo S40 raakte total loss; de andere auto -een Audi A6- kreeg door de klap rechtsvoor schade.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Knooppunt Lankhorst: "auto te water"

Woensdagmiddag is er opnieuw een auto uit de bocht gevlogen op het knooppunt Lankhorst.
De bestuurster van een Opel Tigra verloor in een regenbui de macht over het stuur, toen zij van de A28 de afslag naar de A32 wilde nemen.
Haar voertuig kwam in de middenberm tot stilstand.
De brandweer van Staphorst en een duikploeg van de Zwolse brandweer werden opgeroepen, omdat het voertuig in het water zou liggen. Dit was echter niet het geval.
De automobiliste stond keurig naast de weg de komst van de hulpverleners af te wachten.
Na een kort onderzoek in de ambulance bleek, dat er van letsel geen sprake was. De politie heeft de vrouw naar huis gebracht.
Ondertussen werden de twee rijstroken afgekruist om het voertuig te kunnen bergen.
Berger Hooikammer had de 19 jaar oude Opel vlot op de laadbak van het bergingsvoertuig, zodat de rode kruisen boven de stroken weggehaald konden worden en het verkeer weer door kon rijden.
Foto's & video : Henry Wallinga


Hoogeveen:  scootmobiliste verzon mishandelingen
De 53-jarige Hoogeveense,  die tot drie keer toe aangifte van mishandeling deed, bekende dinsdag, dat ze de mishandelingen heeft  verzonnen.
Het  politieonderzoek leverde ondanks  een burgernetmelding, een duidelijke omschrijving van de “dader”, een buurtonderzoek, getuigenoproep en  tips  geen resultaat naar  een dader op.
Wel rees  tijdens het onderzoek steeds meer twijfel over de betrouwbaarheid van de aangiftes.
Uiteindelijk gaf het “slachtoffer” toe, de misdrijven te hebben verzonnen.
Ze is overgedragen aan de hulpverlening.


Assen: bewoner aangehouden na brand

In een woning aan de Kerspellaan in Assen brak dinsdagavond brand uit.
De 43-jarige bewoner verzette zich, toen de politie hem uit de woning haalde en overbracht naar het politiebureau op verdenking van brandstichting.
Hij had een buurtbewoner, die kwam controleren waar de rook vandaan kwam, verteld, dat de wasmachine in brand stond en deed de voordeur daarna weer dicht.
De brand had zich inmiddels uitgebreid. Er werd daarom opgeschaald naar "middelbrand" en er werden vier omliggende woningen ontruimd.
De brandweer slaagde er in, de brand te beperken tot de woning, waardoor belendende percelen, op veel rook na, gespaard bleven. De bewoners konden terug naar huis, toen de brand geblust was.
De bevelvoerder van de brandweer kon geen oorzaak aangeven, maar vertelde wel, dat de brand grote schade hd aangericht.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen

Emmen: inbreker betrapt
Dinsdagochtend is een 41-jarige man uit Nieuw-Amsterdam overlopen bij een inbraak aan de Schimmerweg.
Toen twee beveiligingsmedewerkers het pand controleerden,  troffen zij de inbreker aan.
De man is aangehouden, waarna de politie is gebeld.Hij is opgesloten in afwachting van het onderzoek.
Er bleken vernielingen te zijn aangebracht in het pand.
Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen.Dinsdag 19 augustus 2014

Slagharen: schade door windhoos valt vooralsnog mee
Om 12:34 uur kondigde een flinke donderklap noodweer aan in Slagharen: gedurende een half uur werd het dorp geteisterd door een onweersbui, die niet alleen gepaard ging met diverse bliksemschichten en bijbehorende donderslagen, maar ook forse hoosbuien en keiharde rukwinden.
In de omgeving van de kruising van de Witmanweg met de Prinses Marijkelaan vlogen door een miniwindhoos diverse dakpannen van een schuur, die in gebruik is bij een klussenbedrijf.
De ergste schade werd echter direct door personeelsleden verholpen, zodat even later alleen nog een gat in het dak resteerde.

In de tuin van een woning op de hoek van de Witmanweg met de Prinses Marijkelaan waaide een boom om. De boom, die deels op het trottoir en de rijbaan lag, werd later op de middag met een tractor verwijderd.
In de tuin van een woning aan de Kronkelweg kwamen twee bomen gevaarlijk schuin te staan.


Osterwald (D): automobilist overlijdt tijdens eenzijdig ongeval op de Kreisstraße 12
Op de Bimolter Straße (K12) tussen Bimolten en Veldhausen is dinsdagmorgen even na achten een 28-jarige man uit Veldhausen om het leven gekomen.
De man reed in een Suzuki Grand Vitara in de richting van Veldhausen, maar de auto slipte net buiten Bimolten in een flauwe bocht naar links en sloeg met de linker zijde hard tegen een boom rechts van de weg.
Het slachtoffer overleed ter plaatse in de volledig vernielde terreinwagen.
In de melding voor de brandweer van Veldhausen en Neuenhaus werd gewag gemaakt van een autobrand, maar de "rook" bleek koelvloeistof.
Het stoffelijk overschot werd door de brandweer geborgen.
De Kreisstraße 12 is urenlang afgesloten geweest tussen Veldhausen en Bimolten.


Maandag 18 augustus 2014

A28: gladheid speelt verkeer op knooppunt parten
Het natte en gladde wegdek in combinatie met een te hoge snelheid zorgde maandagavond voor slippartijen op het Knooppunt Hoogeveen.
In de lus naar Assen schaarde een trailer in de bocht en kwam vast te zitten in de natte en zachte berm.
Het zware gevaarte moest worden losgetrokken.

Aan de andere kant, in de lus van Hoogeveen richting Meppel, gleed een Renault Clio uit de bocht en ging in de berm op z'n kant.
De auto boorde zich in het groen en raakte zwaar beschadigd.
De bestuurster liep enkele kneuzingen op en een kleine wond aan haar gelaat.
Zij kon samen met berger De Jonge en haar auto, die hoog boven het groen moest worden gehesen, de plaats van het ongeval verlaten.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hasselt: fietsster op rotonde geschept
Op het Hendrik van Viandenplein is maandagmiddag rond 13:00 uur een fietsster gewond geraakt.
De vrouw kwam vanaf de van der Vechtlaan en wilde de rotonde driekwart nemen.
Vlak voor ze op de rotonde af wilde slaan naar de Hendrik van Viandenstraat  werd ze geschept door een auto.
De fietsster sloeg met haar hoofd tegen de voorruit en viel vervolgens op het asfalt.
Omstanders schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis.
De automobiliste kwam met de schrik vrij.
De rotonde bleef nog enige tijd afgesloten vanwege het onderzoek van de verkeersongevallendienst. Het verkeer moest tijdelijk omrijden.
Foto's & video : Henry Wallinga


Zwolle: politie zoekt getuigen van overval op restaurant

Zondagavond 17 augustus rond 20.30 is een medewerkster van een Chinees restaurant aan de Bachlaan overvallen door een gewapende man, die geld eiste.
Het slachtoffer verzette zich echter, waarop de overvaller er geschrokken en zonder buit vandoor ging.

De blanke overvaller was naar schatting tussen de 1.60 en 1.65 meter lang, droeg donkere kleding, waaronder een sweater met capuchon, en had zijn gezicht bedekt.
Mensen die iets gezien of gehoord hebben, dat mogelijk met deze overval te maken heeft – en nog niet met de politie gesproken hebben – wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.
Anonieme informatie kan worden doorgegegeven via 0800-7000.
Naar de overval is een onderzoek gestartWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.