Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2014 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 7 december 2014

Rolde: automobilist gaat er te voet vandoor na aanrijding
Op de Asserstraat in Rolde schoot zondag tegen de avond een Audi 2.0 TDI van de weg, plette een lantaarnpaal en kwam op z'n kant tegen een boom tot stilstand.
De bestuurder  ging er ijlings te voet vandoor in de richting van Rolde.
Volgens de politie gaat het om een slanke man in donkere kleding.  
De auto was total loss. De brandweer van Rolde koppelde de accu af en regelde het verkeer.
Foto's: Van Oost Media


N48 - Zuidwolde: gewonden door frontale botsing
De inzittenden van een Volkswagen Polo, die zondagmiddag even na vijven in de stromende regen over de N48 richting Hoogeveen reden, wachtte een vervelende verrassing.
Ze waren net de afrit Zuidwolde voorbij, toen opeens een rode Toyota Prius, die richting Balkbrug reed, uit de koers raakte en de Polo bijna vol frontaal raakte.
De Polo tolde in het rond en kwam achterstevoren -half in de berm- tot stilstand.
De Prius kwam half gekanteld in een droge bermsloot te staan. De bestuurder - een 77-jarige man uit Zuidwolde- is door de Zuidwoldiger brandweer met hydraulisch redgereedschap vakkundig uit het wrak van de auto bevrijd. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De drie inzittenden van de andere personenauto raakten door de aanrijding ook gewond en werden ook naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurder wist zelf uit de auto te komen, maar de twee andere inzittenden werden door de brandweer uit de auto gehaald.
Een 20-jarige man die op de achterbank zat, overleed later in het ziekenhuis; de 20-jarige bestuurder en de 19-jarige passagier die naast hem zat, raakten zwaar gewond.
Beide -onherstelbaar beschadigde- auto's zijn na het VOA-onderzoek door berger De Jonge opgehaald.


Emmen: twee aangiftes na verkeersruzie
De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersruzie, waarbij twee partijen tegen elkaar aangifte hebben gedaan.
Een 78-jarige automobilist uit Klazienaveen reed zaterdagmiddag over de Westerstraat in Emmen. Volgens hem stak een hem onbekende man plotseling de weg over,  waardoor hij stevig moest remmen.
Even later zou de onbekende man de achterruit van de auto stuk hebben geslagen.
Terwijl gealarmeerde agenten het verhaal aanhoorden, meldde de onbekende man zich op het politiebureau. Deze 35-jarige man uit Emmen heeft aangifte gedaan tegen de automobilist.
Hij verklaart dat de automobilist tot tweemaal toe op hem is ingereden.
De politie nam beide aangiftes op,  maar hield nog niemand aan.
Nader onderzoek moet uitwijzen, wat er precies is gebeurd.


Coevorden: het uitgebrande pand aan de Stationsstraat - de dag na de brand
Het al jaren leegstaande en zaterdagavond uitgebrande bedrijfspand van Warming bood zondagmorgen een triest aanzicht.
In de afgelopen jaren was er al diverse keren brand in gesticht en het is ook dit keer weer de meest waarschijnlijke oorzaak.
Het eveneens al jaren leegstaande, hermetisch dichtgetimmerde pand rechts ernaast, waar ooit discotheek Smithy's Palace in gevestigd was, bleef behouden, dankzij het waterscherm, dat de brandweer tussen de panden legde.
Volgens bronnen op het wereldwijde web zou het voor het pand opgeslagen materiaal bestemd zijn voor een verbouwing. Dit is onjuist.
De stapels straatstenen en trottoirbanden stonden klaar voor de vernieuwing van de bestrating in de omgeving van het Stationsplein en de van Heutszsingel; niet voor een vermeende renovatie van het gebouw.
De blusgroep van Slagharen is zaterdagavond de kazerne niet uit geweest...


Coevorden: slooppand aan de Stationsstraat eindelijk definitief afgebrand
Het al jaren leegstaande bedrijfspand, waar ooit Warming Dieselservice in gevestigd was en waar in de afgelopen jaren al diverse keren brand in is gesticht, is zaterdagavond eindelijk definitief afgebrand.

Rond half elf werd aan de brandweer van Coevorden en van Emmen gemeld, dat er brand op de eerste verdieping van het pand woedde en vier minuten later werd al opgeschaald naar "middelbrand" en kwam een watertankwagen uit Zwinderen te hulp om zich van de bluswateraanvoer te verzekeren (Er wordt namelijk in Drenthe geen gebruik meer gemaakt van de "oude" brandkranen).
Kort daarop werd ook assistentie gevraagd van de brandweer Schoonebeek, toen duidelijk was, dat het om een grote uitslaande brand ging en er gevaar voor uitbreiding was. De blusgroep van Slagharen is niet opgeroepen, hoewel dat elders op het web wel beweerd wordt.

De brand leek na enige tijd eindelijk onder controle, maar toen de bluswateraanvoer stil viel omdat de tanks leeg waren, kreeg de Rode Haan vrij spel en laaiden de vlammen weer hoog op. Het dak vloog nu volledig in brand vloog, stortte in en tonnen bluswater stroomden dwars door de vlammen naar beneden.
Uiteindelijk was de brandweer pas na middernacht de brand meester.
Het pand, dat op de nominatie stond om gesloopt te worden, ging volledig verloren.
Het eveneens al jaren leegstaande pand ernaast, waar ooit een discotheek in gevestigd was, bleef behouden.

* De stapels stenen voor het pand stonden klaar voor de vernieuwing van de bestrating in de omgeving; niet voor een vermeende renovatie van het gebouwN34: negen voertuigen beschadigd bij aanrijding
Of de dichte mistbanken, die op veel plaatsen het verkeer parten hebben gespeeld, zaterdagavond mede-oorzaak van een zware aanrijding waren, is nog onduidelijk.
Wel ontstond er op de N34 bij de oprit van de Rondweg Coevorden zaterdagavond tegen half acht een aanrijding, waar in totaal negen voertuigen bij betrokken raakten: acht personenauto's en een trekker met oplegger.
De bestuurder van het laatstgenoemd voertuig wist zijn combinatie bijtijds stil te zetten, anders had de uitkomst van de massale carambolage heel wat ernstiger uitgevallen. Nu is een licht gewonde met pijn in de borst per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd en kon het letsel van anderen ter plaatse worden behandeld.
Wel klapte er nog een personenauto tegen de achterzijde van de oplegger en werd die auto ook weer van achteren geraakt, waardoor de som opliep tot acht onherstelbaar beschadigde personenauto's.
Wie de ravage ter plaatse gezien heeft, zal beamen, dat de betrokkenen hier heel veel geluk hebben gehad.
Nadat de VOA haar werk had afgerond, mocht berger Koolen de personenauto's ophalen.


Zaterdag 6 december 2014

Genemuiden: schuur brandt opnieuw af in centrum
Brandweereenheden uit Genemuiden, Hasselt en Zwolle kregen zaterdag net na het middaguur een melding over een schuurbrand aan de Nijstad.
De vlammen sloegen al flink uit de schuur in het centrum van Genemuiden en dreigden over te slaan naar de woning.
De brandweer van Genemuiden heeft zich daarom direct tot doel gesteld, overslag van de schuur naar de woning te voorkomen.
Dat lukte: met veel stralen water werden de vlammen teruggedrongen.
De Hasselter brandweer werd ingezet om overslag naar aangrenzende schuren te voorkomen.
De mede opgeroepen hoogwerker uit Zwolle bleek bij aankomst in de tapijtstad niet meer nodig en kon onverrichter zake retour.
Een deel van het pannendak werd gesloopt. Zo konden de laatste vuurhaardjes worden geblust en kon men langzaamaan beginnen met het opruimen van de ingezette materialen.
De schuur is volledig verwoest. Mogelijke oorzaak van de brand: het bakken van vis in de schuur.
Op dezelfde locatie viel op 24 maart 2007 de schuur ten prooi der vlammen.
Foto's en video: Henry Wallinga


Nordhorn: politie zoekt gevaarlijke voortvluchtige
De Duitse politie is op zoek naar een zeer gewelddadige verdachte van drugssmokkel. Het gaat om de 23-jarige Marcus Busse uit Obernkirchen bij Hameln (D), een slanke man, 1.75 m lang, met een donkerblond stekeltjeskapsel.
De man, die eerder die dag in Nordhorn uit hechtenis wist te ontsnappen, wordt ervan verdacht, donderdag met geweld een witte Toyota Yaris van Lindenapotheke Nordhorn (kenteken NOH-LA90) te hebben geroofd en daarbij de bestuurder levensgevaarlijk letsel te hebben toegebracht.
Of het hem om de medicijnen of om de auto ging is nog niet duidelijk.
Hij was eerder die dag aan de Nederlands-Duitse grens wegens drugssmokkel gearresteerd en zou ’s middags voorgeleid worden, maar wist te ontsnappen en tot dusver uit handen van de politie te blijven.
De kans bestaat, dat hij met de auto naar Nederland gevlucht is.
Heeft u informatie over de man of de auto, bel deze dan door via 112, maar onderneem verder geen actie.


A28 / De Wijk: auto op z’n kant
Op de A28 tussen De Wijk en Veeningen verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobiliste de macht over het stuur.
De auto kwam op z’n  kant in de berm tot stilstand.
De bestuurster wist ongedeerd het voertuig -een Fiat Panda- te verlaten.
Berger Hooikammer heeft de auto op zijn wielen gezet en afgevoerd
Foto en video: Alex Wever


Vrijdag 5 december 2014

Lutten: aanrijding op onoverzichtelijke kruising
Vrijdagmorgen is een Mercedes A150 zwaar beschadigd geraakt ten gevolge van een aanrijding op de kruising De Lutteresweg - Molenweg - Korteslagenweg in Lutten.
De bestuurster -een inwoonster van Lutten- reed over de De Lutteresweg de kruising op, maar haar zicht naar rechts werd belemmerd door een berg kuilvoer, waardoor ze een tractor niet opmerkte, die van rechts (Molenweg) kwam.
Het dozerblad van de tractor raakte de Mercedes ter hoogte van het rechter voorwiel en blokkeerde daardoor het rechter voorportier. Op de passagiersstoel zat een bejaarde dame.

Voor alle zekerheid werd de blusgroep van De Krim gealarmeerd, alsmede het hulpverleningsvoertuig uit Hardenberg, maar de tractor kon voorzichtig weggereden worden, waarna het portier geopend kon worden. Ondersteund door hulpverleners kon de vrouw uitstappen en plaats nemen op de brancard. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.
Haar dochter, die de auto bestuurde, kwam met de schrik vrij.
De A150 was total loss; de tractor had geen zichtbare schade.

Donderdag 4 december 2014

Beilen: automobilist praktisch ongedeerd na buiteling

Donderdagmiddag is een Audi Coupe van de weg geraakt op de toerit naar de A28 bij Beilen.
Volgens de bestuurder slipte de auto in een bocht, waarna hij in de berm kwam.
De auto schoot het steile talud af, knalde tegen een boom en kwam ondersteboven tot stilstand.
De bestuurder bleef in afwachting van hulp in zijn auto, maar toen die uitbleef, moest hij toch zelfstandig het voertuig verlaten. Hij bleek geen noemenswaardige verwondingen te hebben opgelopen.
Berger de Jonge haalde de zwaar beschadigde auto op.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Oudleusen: jongen licht gewond t.g.v. aanrijding tussen bromscooter en auto
Een zestienjarige bromscooterbestuurder is in de ambulance nagekeken, nadat hij donderdagmiddag -schuin tegenover Zalencentrum Mansier- op de parallelweg van de Hessenweg in Oudleusen frontaal op een hem tegemoet komende personenauto gebotst was.
De knaap vloog vervolgens onzacht tegen de motorkap en de voorruit.
Desondanks leek het letsel beperkt tot kneuzingen en schaafwonden.
Zowel de Volkswagen Up! als de Yamaha Aerox scooter hadden zware schade opgelopen.


Emmen: smoes van het jaar!
Een 44-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam had wel een ongelooflijk doorzichtige smoes, toen hij betrapt werd in een woning aan de Stationsstraat in Emmen.
De bewoner ontdekte woensdagavond rond half tien, dat een hem onbekende man in zijn huis rondstruinde.
De insluiper was via de achterdeur het huis binnengegaan.
De bewoner wist de insluiper vast te houden, totdat de politie aankwam.
De 44-jarige probeerde de politie wijs te maken, dat hij dacht, dat het huis een café was.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Nunspeet: trekker brandt volledig uit
Woensdagavond rond half twaalf werd er groot alarm geslagen: brand in een trekker met tankoplegger op de parkeerplaats van wegrestaurant Les Routiers, tussen de afslagen Nunspeet en Harderwijk. 
De oplegger bleek geladen met onschadelijke lading korrels.  De trekker is volledig verwoest.


Woensdag 3 december 2014

Zwolle: bloemen ter nagedachtenis aan gedode straatmuzikant

Winkeliers en klanten van het winkelcentrum Aa-Landen stonden vandaag stil en legden bloemen op de plek, waar gisteren een 54-jarige Bulgaarse straatmuzikant door een steekpartij om het leven kwam.
Het winkelcentrum was vandaag weer normaal geopend.

Foto en video: Alex Wever

N34: drie gewonden door frontale botsing bij Gieten (Update)
Woensdagmiddag tegen half drie zijn -voor zover nu bekend- drie inzittenden gewond geraakt bij een frontale botsing op de provinciale weg N34 ter hoogte van de op- en afrit Gieten. De aanrijding werd vermoedelijk veroorzaakt door een 56-jarige automobilist uit Groningen die, door nog onduidelijke oorzaak plotseling op de verkeerde rijbaan kwam en daar frontaal op een tegenligger botste.

Het Mobiel Medisch Team vloog per heli naar de ongevalslocatie, maar vertrok na een kwartiertje.
De gewonden zijn met ambulances weggebracht.
Team VOA verzamelde informatie ten behoeve van het proces verbaal.
De inzittenden van de aangereden auto -een 72-jarige vrouw en een 73-jarige man uit Midlaren- raakten gewond en werden naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen vervoerd. De Groninger werd per ambulance naar het UMCG in zijn woonplaats gebracht.
De N34 was geruime tijd afgesloten, hetgeen tot flinke files leidde.


Hoogeveen: politie zoekt naar slachtoffers van Roemeense GSM-dieven
De politie verwacht met de aanhouding van twee Roemenen in Hoogeveen de diefstal van mobiele telefoons in een aantal plaatsen in het Noorden te hebben opgelost.
De twee mannen (19 en 26 jaar) werden dinsdag bij een fastfoodrestaurant in Hoogeveen in de boeien geslagen, nadat agenten daar hun auto hadden gezien.
Het kenteken van de wagen was eerder de dag door een gedupeerde genoteerd en doorgegeven aan de politie. In de auto werd op een verstopplek een viertal gestolen telefoons gevonden.
De mobieltjes waren gestolen in Hoogeveen, Assen en Groningen.
De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de in Groningen gestolen wit-zilverkleurige I-Phone 6 GSM. De andere telefoons waren bij bedrijven in Assen en Hoogeveen ontvreemd.
De mannen waren daar met een smoes naar binnen gelopen.

De Roemenen hadden op de terugreis van Assen naar Hoogeveen langs de A28 getankt zonder te betalen. De twee werden even later bij het restaurant aangehouden.

Het is niet onmogelijk, dat ze op nog meer plekken in het Noorden actief waren.
Gedupeerden of mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie, bureau Hoogeveen, via 0900-8844.
Er kan ook contact worden gelegd via het meldformulier op www.politie.nl.


Dwingeloo: verwarde inbreker gearresteerd
De politie heeft dinsdagochtend op de Spieregerweg in Dwingeloo een 29-jarige man uit Beilen aangehouden voor een poging tot inbraak.
Hij wordt ervan verdacht, dat hij in de nacht van maandag op dinsdag  in een garage van een opleidingsinstituut aan De Haar in Assen heeft ingebroken.
De politie kwam de verdachte op het spoor, toen hij dinsdagochtend met zijn auto door een hekwerk bij een wegrestaurant in Spier was gereden. De man en zijn auto werden even later aangetroffen. Agenten zagen dat het signalement van de verdachte van de inbraak overeenkwam met de Beilenaar.
De auto is in beslag genomen.
Voor en tijdens het verhoor maakte de verdachte een verwarde indruk op de agenten.
Na beoordeling door een psychiater werd hij overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.
De politie maakt proces-verbaal op.
Een medewerker van het opleidingsinstituut heeft al aangifte gedaan.


Dinsdag 2 december 2014

Zwolle: gewonde overleden na steekpartij in supermarkt aan de Dobbe (Update 3)
De politie is een onderzoek gestart naar een steekincident, dat dinsdag rond 19.35 uur plaats vond in de Jumbo supermarkt aan de Dobbe in Zwolle. Er zijn twee gewonden overgebracht naar het ziekenhuis.
Een 17-jarige jongen werd door omstanders aangehouden en overdragen aan de politie.
Het is niet duidelijk, wat er zich precies heeft voorgedaan, maar de verdachte verwondde de slachtoffers in de supermarkt met een steekwapen.
Wat hier achter zit en of de verdachte -een zeventienjarige inwoner van Zwolle- en het slachtoffer elkaar kenden, wordt onderzocht.

Tijdens het incident waren veel mensen in de supermarkt.  
Getuigen werden opgevangen door de politie en hulpdiensten, waaronder Slachtofferhulp Nederland.
Burgemeester Henk Jan Meijer is kort na het voorval in de supermarkt geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie en om het personeel en de aanwezige klanten zo goed als mogelijk tot steun te zijn. Meijer sprak van 'een afschuwelijke situatie'.
Op basis van zijn eerste indrukken gaf de Zwolse burgemeester aan, diep medeleven te voelen voor de slachtoffers en getuigen van het drama.
In de nacht van 2 op 3 december is één van de slachtoffers van het steekincident in de supermarkt overleden.
Het betreft een 54-jarige Bulgaar, die voor de winkel muziek maakte op zijn accordeon en ook straatkranten verkocht.
Over het andere slachtoffer kan de politie nog niets naders mededelen. Het onderzoek wordt voortgezet.
De politie zoekt contact met getuigen, die gisteravond direct na het gebeurde naar huis zijn gegaan. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
Foto's en video: Alex Wever


Beerzerveld: twee gewonden t.g.v. aanrijding bromscooter - fietser (Update)
Dinsdag zijn aan het eind van de middag een fietser en de bestuurder een scooter op de kruising Oosterweg - Stenendijk op onplezierige wijze met elkaar in aanraking gekomen.
De scooterbestuurder (een 40-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk) liep lichte verwondingen op; de fietser -een 69-jarige inwoner van Beerzerveld- is in eerste instantie in de ambulance behandeld en daarna naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht. Hij had letsel aan hoofd en borstkas.
De toedracht van het ongeval wordt uitgezocht door verkeersongevallenanalisten.

UPDATE:
De fietster reed over de Schuurmanstraat richting de Stenendijk. De scooterbestuurder reed over de Oosterweg richting Westerhaar.
Op de kruising van de Stenendijk met de Oosterweg hebben de fietser en de bestuurder van de scooter elkaar vermoedelijk met de voorwielen geraakt en zijn daarna gevallen.


Rouveen: opnieuw wasdroger-malheur
De brandweer van Staphorst kreeg om 16:00 uur een melding over een woningbrand binnen op de alarmontvangers.
Aan de Rozenlaan in Rouveen had de bewoner bij thuiskomst ontdekt, dat er brand was uitgebroken in zijn woning.
Een wasdroger, die in de bijkeuken stond, had vlam gevat.
De brand zorgde voor veel rook- en roetschade door de gehele woning.
De brandweer had de brand al snel onder controle en kon beginnen aan het ventileren van de woning.

Ook bij de buren was rook in de woning terecht gekomen. Hier viel de schade uiteindelijk wel mee. Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners te helpen met het regelen van de nodige zaken. Zoals het nu lijkt, moeten de bewoners de nacht elders doorbrengen
Foto's en video: Henry Wallinga


Eursinge: auto slipt droge sloot in; bestuurder gewond
Alarm voor de brandweer van Westerbork, dinsdagmiddag tegen kwart voor drie: verkeersongeval op de Hoogeveenseweg (N374) bij perceel 8. Even ten noorden van de aansluiting met de Twee Provinciënweg (N381) bleek een Daewoo Matiz met de neus in een droge sloot te staan.
De bestuurder -een 44-jarige inwoner van Westerbork- bleek gewond. Hij is per ambulance voor verdere behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Uit de sporen viel op te maken, dat de auto in de richting van de N381 had gereden, maar in een flauwe bocht de berm in was gereden.
De Daewoo miste daar een eik, maar botste wel hard tegen de slootwal en kwam enkele meters verderop tot stilstand.
De bestuurder werd er op onplezierige wijze aan herinnerd, waar de veiligheidsgordels voor bedoeld zijn; zo bleek uit de forse "dakkapel" in de voorruit en de schade aan het stuur....
De politie vermoedde, dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en heeft in het ziekenhuis in Hoogeveen een bloedproef laten nemen.


Nunspeet: fikse schoorsteenbrand
Maandagavond iets na acht uur werd gemeld, dat er een schoorsteenbrand woedde in een woning aan de Klaproosweg in Nunspeet.
Vrij snel hierop werd al assistentie gevraagd van het Elburgse korps, dat uitrukte met de hoogwerker.
De vlammen sloegen inmiddels uit de schoorsteen.
De brandweer heeft het rookkanaal geveegd en de woning gecontroleerd op andere brandhaarden.


Maandag 1 december 2014

Anderen: bejaarde automobilist overlijdt door ongeval op de N33 (update)
Maandagavond rond kwart voor zeven werden de hulpverleningsdiensten opgeroepen vanwege een ongeval op de N33 tussen Gieten en Rolde.
Er bleek een aanrijding tussen twee auto’s te hebben plaats gevonden: één lag total loss in de bermsloot; de tweede was licht beschadigd.
Met de ernstig gewonde bestuurder van de auto, die in de bermsloot, lag zijn de brandweer en het ambulance personeel geruime tijd bezig geweest om hem uit de auto te bevrijden. Hij is overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.
De bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij.
De VOA deed onderzoek naar de toedracht, maar de resultaten zijn nog niet bekend.
Het verkeer ondervond weinig hinder van de nasleep van het ongeval.
Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze, die toevallig passeerde, liet zich ter plaatse door de politie informeren.

UPDATE 2 december 10:52 uur:

Een 85-jarige inwoner van Gieten is maandagavond overleden na een verkeersongeluk op de autoweg N33 ter hoogte van Anderen.
De bestuurder had op de weg een 23-jarige automobiliste uit Stadskanaal ingehaald en stuurde daarna vermoedelijk te snel terug. Hij raakte de auto van de vrouw, waarna de wagen van de man uit Gieten in een sloot tot stilstand kwam.
De 85-jarige, die onder meer ernstig hoofdletsel had opgelopen, werd in een ambulance naar het UMCG in Groningen vervoerd, waar hij korte tijd later overleed.
De 23-jarige automobiliste werd voor onderzoek naar het ziekenhuis in Assen gebracht.
De politie stelt onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.Zwolle: woning gered dank zij rookmelder
Maandagmiddag werd het nut van rookmelders in een huis weer eens bewezen.
De bewoner van een woning aan de Plattenborgstraat hoorde op zolder één van zijn rookmelders afgaan. De melder deed zijn werk goed, want er bleek rook uit de wasdroger te komen.
De bewoner heeft de kleding uit de droger gehaald en deze geblust.
Eind goed al goed, zou je zeggen.
Alleen… na een kwartiertje klonk opnieuw het geluid van de rookmelder.
Ditmaal was het iets ernstiger. De brandende kleding was dan wel door de bewoner geblust, maar de brand in de machine zelf niet.
Nu stond de zolderverdieping volledig vol met rook en de wasdroger in brand.
De bewoner schakelde snel de brandweer in.
Twee tankautospuiten en een hoogwerker stonden binnen enkele minuten voor de deur.
Al snel had de brandweer de brand onder controle, maar kon de hoge temperatuur en de rook niet kwijt. Op de zolder was namelijk geen raam om te ventileren.
Besloten werd, de "Amerikaanse methode" toe te passen: een gat in het dak maken om zo de rook uit de woning te krijgen. Dit werkte prima en het gevaar was dan ook snel geweken.
De zolderverdieping heeft naast brandschade ook veel rook- en waterschade.
Naast Salvage is ook de woningstichting in kennis gesteld om de bewoner te helpen met het herstel.
Dankzij de aanwezigheid van rookmelders in de woning is erger voorkomen.
Foto's en video: Henry Wallinga


Stieltjeskanaal: auto over de kop sloot in: bestuurster gewond
Maandagmiddag rond 14:00 uur werd alarm geslagen, omdat er aan het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Stieltjeskanaal een auto te water zou zijn geraakt.
De auto -een Peugeot 205- was aan de "stille kant" van het kanaal van de weg geraakt en na een flinke buiteling op zijn wielen tot stilstand gekomen; niet in, maar pal vóór een vrij brede sloot bij een boerderij.
De bestuurster waarschuwde al zwaaiend een passant, die 112 belde.
De vrouw had last van pijn in een heup. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Haar kat is door dierenambulancepersoneel uit Emmen opgehaald, nadat het versufte dier een tijdje -in een brandweerdeken gewikkeld- op de hoedenplank van een politieauto bij had kunnen komen.
De bijna 27 jaar oude Peugeot was total loss.


Steenwijk: sportzalen scholengemeenschap volledig afgebrand (update 2)

In de nacht van zondag op maandag brak brand uit in het gebouw, waarin drie sportzalen van de  Regionale Scholengemeenschap Tromp Meesters zijn gevestigd. De brand had zich in het complex aan de Lijsterbesstraat al zodanig ver ontwikkeld, dat de brandweer de vuurzee onmogelijk nog kon bedwingen, ondanks opschaling naar “zeer grote brand” en de daarmee gepaard gaande inzet van groot materieel.
Hoewel het brandende gebouw zich midden in een woonwijk bevindt, was evacuatie van bewoners niet noodzakelijk.

Van het schoolgebouw zelf zijn veel ruiten gesneuveld door de hitte.
Het schoolbestuur heeft in overleg met de brandweer besloten, maandag de lessen in het gebouw aan de Lijsterbesstraat niet door te laten gaan. In  het gebouw aan de Stationsstraat wordt wel normaal les gegeven.
Ook de nabijgelegen kinderopvang de Slinger blijft vandaag gesloten.
De brandweer heeft rond 08:00 uur het sein “brand meester” gegeven. Het nablussen zal nog enige uren in beslag nemen.

Foto's en video: Alex Wever en Henry Wallinga


Rolde: vrouw gewond door botsing met paard
Zondagavond rond half elf kregen de hulpverleningsdiensten opdracht, uit te rukken naar de Gieterstraat bij Rolde, waar een voertuig gekanteld zou zijn.
Het bleek echter te gaan om een botsing tussen een uitgebroken paard en een personenauto.
Het gewonde paard is door een dierenarts behandeld.
De aan haar gezicht gewonde bestuurster -een 31-jarige inwoonster van Eext) moest uit de auto bevrijd worden.
Hiertoe kwamen brandweer- en ambulancepersoneel in actie, alsmede het MMT van het UMC Groningen.
Het slachtoffer is per ambulance naar het UMCG in Groningen vervoerd.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.