Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2014 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 9 februari 2014

Regio: stormschade valt erg mee

De stormachtige wind heeft weinig schade aangericht; mede door de eerdere herfststorm van eind oktober 2013, die de meeste zwakke plekken al geëlimineerd had.
Toch kon de ploeg van de hoogwerker van de Hoogeveense brandweer zondagmiddag op pad naar het Zuideropgaande in Hollandscheveld voor een gevalletje "stormschade" ter hoogte van huisnummer 117. Hier moest een half-afgescheurde dikke tak uit een oude eik worden verwijderd.
De klus werd vakkundig geklaard.
Een deel van de tak kwam rechtstandig naar beneden en boorde zich loodrecht in de berm, alsof hij het nog geen tijd vond, tot open haardhout getransformeerd te worden.


Zaterdag 8 februari 2014

N36: zeven gewonden ten gevolge van aanrijding bij Westerhaar (update)

Tegen half twaalf zaterdagmorgen deed zich op de N36 even ten noorden van de afrit naar Westerhaar een ernstig verkeersongeval voor, waarbij drie auto's zwaar beschadigd raakten en in totaal zeven personen letsel opliepen*.
Volgens getuigen verloor de bestuurder van een -blauwe Mitsubishi- personenauto, die in de richting van Hardenberg reed, de macht over het stuur, waarna dit voertuig een tegenligger raakte.
Door de klap van de aanrijding zou één van de inzittenden van de eerstgenoemde auto door de sunroof uit de auto zijn geslingerd. Dit slachtoffer werd in de oostelijke berm aangetroffen.
(De inzittenden van deze auto waren een achttienjarige man uit Delden, een twintigjarige Almeloër en een man van 24 uit Vriezenveen).
De eerstenoemde twee waren zeer zwaar gewond).

De aangereden auto schoot de westelijke berm in en reed tegen een ANWB-bord, toen deze auto van achteren werd aangereden door een derde auto. In deze twee auto’s zaten respectievelijk een man (70) en een vrouw (56) uit Emmen en een man en zijn (zwangere) vrouw uit Emmen.

Naast diverse ambulances en politie-surveillance-eenheden uit IJsselland en Twente werden ook brandweerteams uit Bergentheim, Hardenberg en later ook uit Vroomshoop, Vriezenveen en Almelo opgeroepen, alsmede een Mobiel Medisch Team, dat -ondanks de wind en de stromende regen- per heli arriveerde.

Nadat de gewonden behandeld en weggebracht waren, kon de VOA aan het werk.
Dit onderzoek is nog niet afgerond en de politie zoekt ook nog getuigen, die o.a meer kunnen vertellen over het rijgedrag van de bestuurder van de blauwe Mitsubishi.

De N36 is geruime tijd tussen de afslagen bij Westerhaar en Beerze afgesloten geweest.

* De politie-persvoorlichter meldde in eerste instantie, dat er vijf mensen gewond waren geraakt.A28: Auto uit de bocht

Op de toerit van de A28 bij Beilen richting Hoogeveen is zaterdagmorgen in een bocht een Peugeot 207 geslipt en op z'n kant tegen een paar bomen tot stilstand gekomen. Onderweg had de auto een hectometerpaaltje en een meetkastje met hekwerk en al uit de grond gereden.
Getuige waarschuwden de hulpdiensten en wisten de vrouw uit de auto te halen.
Na onderzoek door medisch personeel bleek de vrouw geen ernstig letsel te hebben opgelopen, waardoor vervoer naar een ziekenhuis achterwege kon blijven.
Waardoor het ongeval was ontstaan kon de vrouw niet vertellen. Zij werd door een relatie naar huis gebracht.
Haar auto werd door een berger uit de bosjes getrokken.

Foto / video: Persfotografie Hoogeveen

Nieuwleusen: Zwollenaar is rijbewijs kwijt
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 24-jarige Zwollenaar ingevorderd, nadat rond vier uur bij controle op de Burgemeester Backxlaan bleek, dat hij auto gereden had, maar te veel alcohol had gedronken.
In het politiebureau blies hij 675 U/gl.
Zonder rijbewijs, maar mét een rijverbod en een proces-verbaal kon hij later in de nacht naar huis.

Vrijdag 7 februari 2014

Zwinderen: Seat uitgebrand

Een inwoner van Geesbrug kan op zoek gaan naar vervangend vervoer, nadat zijn Seat Ibiza vrijdagavond uitbrandde.
De man reed op de Peerdevalsweg, toen op zo'n 600 meter voor de kruising met de Burgemeester Legroweg in Zwinderen kortsluiting in het dashboard ontstond. Hoewel de brandweer, die opdracht kreeg, naar de Burgemeester Ten Holteweg in Dalen te rijden, bijtijds het juiste adres te horen kreeg, was de auto niet meer te redden.
Berger Koolen mocht het wrak komen ophalen.


Ommen: inbrekers betrapt en aangehouden
In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 26-jarige man uit de gemeente Tietjerksteradeel en een 39-jarige man uit Leeuwarden aan op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Balkerweg.
De twee mannen waren in een ruimte van de woning geweest.
Een getuige had dit gezien en de politie gebeld, waarop de twee mannen konden worden aangehouden.

Emmer Compascuum: gasexplosie verwoest helft van twee-onder-een kap-woning

Bewoners van de Lindenlaan en omgeving werden vrijdagmorgen rond kwart voor negen opgeschrikt door een zware explosie.
Toen men poolshoogte nam, werd duidelijk, dat de helft van een dubbele woning zware schade had opgelopen als gevolg van een gasexplosie: een groot deel van de dakpannen waren van het dak verdwenen en het glas van de ruiten was tientallen meters weggeslingerd.
De achtermuur van de woning was weggeblazen, maar het begin van brand in de keuken was snel onder controle.
De linker helft van het gebouw leek weinig schade te hebben opgelopen en de omliggende woningen leken geen nadelige gevolgen aan het voorval hebben opgelopen.
De bewoners waren naar hun werk en de hond des huizes -naar verluidt een Dogue de Bordeaux- bleek de klap te hebben overleefd:
het geschrokken dier werd licht gewond in de buurt aangetroffen, nadat het uit het raam was gesprongen.
Er wordt onderzoek naar de oorzaak van de explosie gedaan. Naar verluidt is er onlangs onderzoek gedaan naar een gaslucht in de omgeving, maar had men toen niets kunnen vinden..

 


Donderdag 6 februari 2014


Den Velde: caravan uitgebrand op de Kerkenkastweg

Donderdagavond rukte de brandweer van Gramsbergen uit, nadat even voor achten gemeld was, dat er op de Kerkenkastweg in Den Velde een caravan in brand zou staan. Omdat in de daarop volgende politie-alarmering sprake was van een autobrand, reden er ook twee surveillance-auto's van de politie naar de opgegeven lokatie, die op een steenworp van de Kanaalweg bij Gramsbergen bleek te liggen.

Uiteindelijk werd duidelijk, dat het om een sloopcaravan zonder kentekenplaat ging, die inmiddels al goeddeels uitgebrand was.
Aangezien het trekkende voertuig niet meer aanwezig was en de sleurhut vol bouwafval (o.a. isolatiemateriaal en trottoirbanden) zat, is het niet onwaarschijnlijk, dat iemand zich op deze manier van zijn afval wilde voldoen. De politie onderzoekt de zaak.Staphorst: Assenaar nu verdacht van twee overvallen

De negentienjarige Assenaar, die dinsdagavond na een overval op de Aldi-supermarkt aan de Boslaan in Staphorst werd aangehouden, wordt er ook van verdacht, betrokken te zijn geweest bij de overval op de Poiesz-supermarkt aan de Markt op 31 januari.


N377: flinke schade door kop-staartbotsing bij Rotonde bij Dedemsvaart

Donderdag tegen de middag zijn twee auto's zwaar beschadigd als gevolg van een kop-staartaanrijding voor de rotonde in de N377 bij Dedemsvaart. Een witte Renault Kangoo bedrijfsauto reed tegen de achterzijde van een zwarte Volkswagen Tiguan.
Voor zover bekend raakte niemand noemenswaardig gewond.Twente: zeven hennepplantages ontmanteld
Naar aanleiding van anonieme meldingen heeft de politie op woensdagmorgen in Almelo in twee woningen hennepplantages aangetroffen.
In een woning aan de Gerard Doustraat waren de ruim 350 planten al geoogst en waren sporen van eerdere oogsten.
Ook in een woning aan de Brucknerstraat werd woensdag rond de middag een hennepplantage aangetroffen met ruim 320 planten.
Ook hier waren er sporen van eerdere oogst. De politie doet onderzoek naar de eigenaren.

Na een wateroverlast is dinsdagmorgen een hennepplantage met ruim 200 planten aangetroffen in een woning aan de Weegschaalstraat in Enschede.
Dinsdagmorgen vond de politie in de garage van een woning aan de Glanergrensweg in Glane een hennepplantage met ruim 500 planten.
Tevens zijn in de woning een wapen en ruim 200 -vermoedelijk XTC- pillen aangetroffen en in beslag genomen.
Onderzoek moet uitwijzen, of het inderdaad XTC is. Tegen de 42-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

In Hengelo zijn na anonieme meldingen op 4 en 5 februari in twee woningen hennepplantages aangetroffen.
In een woning aan de August Vordingstraat is dinsdagmorgen een plantage aangetroffen met ruim 340 planten en waren er sporen van eerdere oogsten. Tegen de 40-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.
In een woning aan de Willem de Clercqstraat werd woensdagmorgen een hennepplantage ontmanteld met ruim 970 planten.
Tegen de 28-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Handelsweg in Rijssen werd woensdagmiddag een hennepplantage met ruim 640 planten ontmanteld.
Een 38-jarige man uit Ede en een 45-jarige man uit Raalte zijn ter plaatse aangehouden en voor verhoor opgesloten
In bijna alle gevallen werd de stroom illegaal verkregen.

Meppel: hennep in woning Soembastraat

Na tips trof de politie woensdagmiddag in een slaapkamer op de eerste verdieping van in een woning in de Soembastraat in Meppel een hennepkwekerij met 124 planten aan.
Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.
De bewoners, een 48-jarige vrouw en een 42-jarige man werden aangehouden en na verhoor vrijgelaten.Woensdag 5 februari 2014

Meppel: verdachten aangehouden na match vingerafdrukken en DNA
Met de aanhouding van drie verdachten verwacht de politie twee inbraken en een autodiefstal te hebben opgelost.
De politie kwam de verdachten op het spoor door een DNA-match en aangetroffen vingerafdrukken.

In de nacht van 26 op 27 november 2013 is ingebroken in een gebouw met wooneenheden aan de Kievitstraat in Smilde.
Uit dit pand is o.a. geld gestolen.
De forensische opsporingsdienst van de politie trof vingerafdrukken aan, die in de landelijke databank overeen kwamen met de vingerafdrukken van een 26-jarige inwoner van Lutten. De man is op 20 januari aangehouden. Hij bekende de inbraak.
De man is in vrijheid gesteld en de politie stuurt het onderzoeksdossier naar Justitie.

In de nacht van 9 op 10 oktober 2013 is ingebroken in een gebouw met wooneenheden aan de Rembrandtlaan in Meppel. Bij deze inbraak zijn o.a. een tas en een mobiele telefoon buitgemaakt. In de directe omgeving troffen agenten een dag later een auto aan met daarin o.a. goederen, die afkomstig waren van deze inbraak. De auto was enkele dagen eerder gestolen in Steenwijk.
In het gebouw en in de auto stelde de politie DNA veilig, dat overeenkwam met het DNA van een 18-jarige inwoner van Meppel en een 21-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 18-jarige verdachte is op 2 december aangehouden; de 21-jarige op 9 januari.
Beide verdachten ontkennen de inbraak en de diefstal van de auto. Ze zijn na enkele dagen in vrijheid gesteld.
De politie stuurt ook dit dossier naar justitie.


Dinsdag 4 februari 2014

Staphorst: opnieuw overval op supermarkt
Dinsdagavond heeft er in Staphorst opnieuw een overval plaatsgevonden. Ditmaal was de Aldi supermarkt aan de Boslaan aan de beurt.
Al vrij snel daarop werd bekend, dat de dader, een 19-jarige man uit Assen, even verderop aan de Meestersweg was aangehouden.
Onder bedreiging van een mes had hij een caissière gedwongen, geld af te geven.
Hij werd op basis van zijn signalement, kleding en zijn gespannen gedrag ingerekend. Hij had een mes en geld bij zich en is opgesloten.
De politie zette de parkeerplaats voor de supermarkt ruim af ten behoeve van het een sporenonderzoek.

Vorige week vrijdag werd er ook al een supermarkt in Staphorst overvallen. Toen betrof het de Poiesz-vestiging aan de Markt.

Genemuiden: twee arrestaties na branden

Dinsdagochtend werden een man van van 67 en een man van 48 jaar uit Genemuiden aangehouden. De twee worden verdacht van een poging tot afpersing van een 67-jarige riethandelaar uit Genemuiden.
Op dinsdag 28 januari werd in het TV-programma “Opsporing Verzocht” aandacht besteed aan vier branden. Daarbij gingen o.a. twee loodsen van de riethandelaar in vlammen op en werd brand gesticht bij het huis van zijn 89-jarige moeder.
De twee aangehouden verdachten werden opgesloten in  het hoofdbureau in Zwolle.
Het onderzoek naar de branden wordt voortgezet.


Radewijk: letsel ten gevolge van aanrijding op kruispunt Westeindigerdijk - Lindeldijk

In het begin van de dinsdagmiddag zijn twee personenauto's op de kruising van de Lindeldijk met de Westeindigerdijk onzacht met elkaar in aanraking gekomen.
Een Opel Astra Caravan, bestuurd door een inwoner van Gramsbergen, die op de Lindeldijk reed, werd in de linker flank geraakt door een Audi A4, die bestuurd werd door een vrouw, die over de Westeindigerdijk in de richting van de Radewijkerweg onderweg was.
Beide auto's maakten na de confrontatie een halve draai.
De Opel kwam achterstevoren in een droge bermsloot tot stilstand; de bestuurder liep daarbij een flinke, bloedende hoofdwond op. Zijn nek werd door een te hulp geschoten politieman gefixeerd in afwachting van de brandweer, die de man enige tijd later voorzichtig uit het wrak bevrijdde.
De bestuurster van de Audi had meer geluk: zij bleef ongedeerd.
Beide auto's waren onherstelbaar beschadigd. De wrakken werden door berger Autax opgehaald.
Experts van de VOA IJsselland noteerden de relevante informatie ten behoeve van hret proces verbaal.Ruinerwold: man aangehouden na bedreiging
Maandagmiddag is een 36-jarige man uit Nieuweroord aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 39-jarige inwoonster van Hoogeveen. De man veroorzaakte problemen bij de woning van een kennis van hem in Ruinerwold.
Daarbij bedreigde hij een vriendin van deze vrouw met de dood. Deze vrouw waarschuwde de politie.
De man ging er vandoor, maar werd even later aangehouden in De Fazantlaan. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette, heeft de politie pepperspray gebruikt.
De man is opgesloten in het politiebureau. De bedreigde vrouw deed aangifte.

Maandag 3 februari 2014

Collendoorn: aanrijding op kruising Jachthuisweg - Middenweg

Maandagmiddag rond 15:40 uur reed een brommobiliste van de Middenweg de kruising met de Jachthuisweg op. Ze verleende daarbij echter geen voorrang aan de bestuurster van een witte Fiat Punto, die in de richting van Slagharen over de Jachthuisweg aan kwam rijden.
Deze fout resulteerde in een aanrijding tussen de Chatenet 45-km/uur auto en de Fiat.
De personenauto liep relatief lichte schade aan de voorzijde op; de brommobiel is waarschijnlijk total loss.

De vrouw in de Fiat en haar twee kinderen bleven -mede dankzij de gordels- ongedeerd; de brommobiliste is vanwege nekpijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.


Vroomshoop: hond uitlaten, auto total loss

De eigenaar van een witte Mercdedes C55 AMG -bouwjaar 2004- had maandag zijn dag niet, toen bij 's morgens bij de stuw / inlaat aan het Zwolsekanaal zijn hond wilde uitlaten.
Hij vergat de auto op de parkeerrem te zetten, toen hij achter zijn huisdier aan ging, toen woefie enthousiast uit de auto sprong.
De auto rolde onstuitbaar het kanaal in en verdween volledig onder water.
Een duikgroep van de brandweer kwam er aan te pas om de auto op te zoeken en voor berger Autax aan te pikken....


Pesse: auto vliegt door gladheid van de weg

Door de gladheid is maandag rond het middaguur een Opel Meriva op de Hendrik Reindersweg, even buiten Pesse, uit de bocht gevlogen.
De auto kwam aan de andere kant van de weg op zijn kant te liggen in een ondiepe bermsloot.
Van de drie inzittenden werden een moeder en kind per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie, die de gladheid op de schaduwrijke weg ook had ondervonden, waarschuwde de gemeente om te komen strooien.
Schaduwrijke plekken op het asfalt  blijven lang glad na nachtvorst.

Foto's / video: Persfotografie HoogeveenWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.