Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2014 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 16 februari 2014

Vredenheim: brand richt zware schade aan op bovenverdieping
Zondagmiddag om kwart over drie werd de brandweer van Rolde opgeroepen vanwege een woningbrand aan de Kranekampen in de buurtschap Vredenheim bij Grolloo. Het bleek te gaan om brand op de bovenetage van een woning.
Omdat ter plaatse geen water voorhanden was, werd de tankwagen van Borger opgeroepen; volgens getuigen geen overbodige luxe, want de vlammen sloegen al uit het dakraam. Daarna had de brandweer het vuur snel onder controle.
De bewoners kwamen met de schrik vrij.
Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

Ruinen: brandweer in de wolvenkooi
Op  familiepark Oikos aan de Achterma bij Ruinen wachtte de brandweer zondagmorgen een niet-alledaagse klus.
Het werk op zich -het in stukken zagen van een omgewaaide boom- was niets bijzonders; wel, dat de boom zich in  een wolvenkooi bevond.
De boom was op het met schrikdraad afgezette hekwerk gevallen, waardoor het in principe mogelijk was, dat de wolven konden ontsnappen.
De wolven werden onrustig door het  aantal mensen in uniformen en het lawaai van de kettingzaag. Ze hielden het gebeuren scherp in de gaten en kwamen zo nu en dan in de buurt, waarna ze door de eigenaar werden weggestuurd.
De situatie werd dan ook niet bedreigend voor de brandweermensen,  die deze bijzondere klus wel konden waarderen.
Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Emlichheim: bijgebouw uitgebrand aan de Hahnerberger Diek
De vrijwillige brandweer van Emlichheim rukte rond tien voor twaalf in de nacht van zaterdag op zondag uit naar de Hahnerberger Diek, nadat de alarmcentrale Nordhorn een B3-alarm had uitgegeven vanwege brand in een garage annex schuur.
Het gebouw bleek niet meer te redden en een Alfa Romeo personenauto, die in de garage stond en een voor de garage staande caravan liepen zware schade op. Wel kon een scooter tijdig in veiligheid gebracht worden.

Coevorden: auto rijdt tegen voorpui van woning

In de Johannes Vermeerstraat reed zondag tegen 01:30 uur een auto door de voorpui van een woning.
Een 62-jarige inwoner van Coevorden wilde met zijn "automaat" wegrijden uit een parkeervak, maar deed dat, terwijl de auto in de vooruit stond.
Toen de man gas gaf, schoot de auto voorwaarts tegen de pui van de woning.
De automobilist, die ongedeerd bleef, had niet gedronken.Zaterdag 15 februari 2014

Norg: inhoud afvalcontainer bij rietgedekt pand in brand
Vrijdag om 16:00 uur werd de brandweer van Norg onder "prio 1" gealarmeerd vanwege een containerbrand aan de Brink 7 in Norg.
Een paar minuten later rukte de ploeg met twee voertuigen uit naar het opgegeven adres, maar de container bleek om de hoek, aan het Kerkpad 7 te staan. Het ging om een container voor bouwafval, dat in brand was geraakt.
Een tweede container stond op het punt om ook vlam te vatten. 
Omdat de containers gevaarlijk dicht bij een rietgedekt pand stonden, werd er snel gehandeld.
Middels twee stralen hoge druk werd het vuur onder controle gebracht. Nadat de brand gedoofd was, werd er voor alle zekerheid ruim nageblust. Daarna kon men terug naar de kazerne.
Omdat brandweerpost Norg meer dan voldoende bezetting had, konden de eveneens gealarmeerde collega's uit Roden binnen blijven.
Foto's: Arnaud Poelman (www.brandweernorg.nl)


Dalmsholte: flinke schade, maar geen letsel

Even na half tien werd er een "ongeval letsel'' gemeld op de kruising van de Dalmsholterweg met de Langsweg, tussen Dalfsen en Lemelerveld.
Politie en ambulancedienst namen met spoed poolshoogte.

Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een Volkswagen Lupo die uit de richting van het zweefvliegveld kwam, van de Langsweg de Damsholterweg op wilde draaien, maar hierbij een Volkswagen Golf met aanhanger over het hoofd zag.
Een flinke klap volgde, maar wonder boven wonder raakte niemand gewond. Politie en berger hebben de zaak afgehandeld.
Het verkeer ondervond nauwelijks hinder van dit ongeval.

Foto's: Niels Jansen

Vrijdag 14 februari 2014

Hoogeveen: dashboardbrand leidt tot winters interieur

In de Mendelhof in Hoogeveen ontstond brand door kortsluiting bij de autoradio van een Daihatsu Charade een autobrand.
De eigenaar wist erger te voorkomen door een poederblusser in het interieur leeg te spuiten.
De brandweer spoot er nog wat water over, maar de -aangeslagen- eigenaar zal vermoedelijk op zoek moeten naar een ander voertuig.

Foto: Persfotografie Hoogeveen


Pesse: vier gewonden bij aanrijding op levensgevaarlijk punt

Op de N375, de weg tussen Pesse en Meppel, vond vrijdagmorgen een ongeval plaats op de beruchte oversteek met de Koekangerveldweg.
Vier personen raakten gewond en twee personenauto's total loss.
Het ongeval ontstond, toen een Peugeot 107 de provinciale weg overstak en de 35-jarige bestuurder -een inwoner van Ruinerwold- een Nissan Qashqai, bestuurd door een 75-jarige man uit Hijken, niet zag aankomen.
Een heftige botsing vond plaats, waarbij de Peugeot rechts-achter in de flank werd aangereden.
De auto tolde over de N375 en over een vluchtheuvel bij de oversteek en reed daarbij een schrikhek plat.
In beide auto's zaten twee personen, die met twee ambulances naar het ziekenhuis werden gebracht.
Het preventief gealarmeerde traumateam hoefde niet ter plaatse te komen en de inzet van de brandweer uit Ruinen bleef beperkt omdat geen van de slachtoffers bekneld bleken te zijn.
De Koekangerveldweg werd afgesloten voor het onderzoek door de VOA; op de N375 bleef één rijbaan beschikbaar voor het verkeer.

Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Gieten: tuinhuisje brandt uit
Vrijdagmorgen woedde een korte, maar felle brand in een tuinhuisje achter een woning aan de Dreeuwing in Gieten.
Dikke rookwolken trokken over de woonwijk.
De Gieter brandweer wist de vlammen snel onder controle te krijgen met een paar hogedrukstralen, maar kon niet voorkomen, dat het huisje volledig uitbrandde.
Over de oorzaak is nog niets bekend.


Emlichheim: brand slaat van kliko over op personenbus; pyromaan aan het werk?

Donderdag tegen middernacht werd de brandweer van Emlichheim gealarmeerd in verband met een brandende kliko, die aan de Grasriete langs de weg stond om de volgende dag geleegd te worden. De vlammen sloegen echter over op een geparkeerde Mercedes Sprinter personenbus.
De Mercedes en vier afvalcontainers gingen volledig verloren. De schade wordt geschat op 20.000 Euro.

Rond 23:14 uur was ook al alarm geslagen vanwege een afvalcontainer, die even verderop -bij het station- in brand stond en ook op 6 februari stond in deze buurt een kliko in brand.
Getuigen met relevante informatie wordt nu gevraagd, zich te melden bij de politie in Emlichheim (D: 05943 92000, vanuit NL 0049 5943 92000)Zuidwolde: auto tegen boom - bestuurder ernstig gewond

Bij een ernstig ongeval, donderdagavond op de Hoogeveenseweg bij Zuidwolde, is de bestuurder (20) van een Peugeot 206 ernstig gewond geraakt. Door onbekende oorzaak reed de auto in een flauwe bocht naar links rechtdoor.
In de berm van een slootje naast de weg werd een lantaarnpaal uit de grond gerukt en in stukken gereden.
Vervolgens schoot de auto via de bermsloot tegen een aantal bomen.
De brandweer moest het dak van de auto knippen om het slachtoffer te bevrijden. De bestuurder was zodanig gewond geraakt dat het traumateam werd opgeroepen, doch de traumaheli kwam niet aan in Zuidwolde; mogelijk was er elders een rendez-vous met de ambulance voor de behandeling van de gewonde.
De weg werd gedurende enige uren afgezet voor afhandeling en onderzoek van het ongeval.

Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Donderdag 13 februari 2014

Hoogeveen: VW brandt uit
Op de A37 ontstond donderdagavond bij een autobrand verwarring rond de plaatsbepaling.
De meldkamer gaf "A37 hectometerpaal 3.0 L" door: dat is voorbij de afslag Hoogeveen Oost en gebied voor  de brandweer van Hoogeveen.
Die rukte dan ook uit.
Even later bleek dat het hectometerpaaltje 4.4 moest zijn en dat is vóór de afslag en gebied voor de brandweer van Zwinderen.
"Hoogeveen" zou zo'n 12 km moeten omrijden in dat geval.
De brandweer van Zwinderen was al druk aan het blussen, toen hun collega's uit Hoogeveen arriveerden, maar van de auto bleef weinig over.
De bestuurder had de VW Golf op de vluchtstrook gezet, toen er plots vlammen uit het dashboard sloegen.
De man, die toevallig een emmer in de auto had liggen, trachtte de brand te blussen door water uit een sloot onderaan aan het talud te halen.
Na 6 à 7 keer op en neer te zijn gerend -op kousenvoeten en in korte broek; hij kwam van een voetbaltraining in Nieuwlande- gaf hij het op, want de vlammen lieten zich niet meer bedwingen.
Om de verwarring compleet te maken, deed zich ook nog een geval van spookrijden voor aan de andere zijde van de A37. Een getuige zag, hoe een automobilist, die mogelijkerwijs te hulp wilde schieten bij de autobrand, tegen de rijrichting in de snelweg wilde verlaten via de toerit.
Een motoragent maakte hier een eind aan.
Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: auto slipt tegen hek autobedrijf

Op de bedrijventerrein Buitenvaart in Hoogeveen is donderdagmiddag een Subaru Impreza geslipt en via een klein talud gelanceerd in het hekwerk rondom garagebedrijf Wensink.
De bestuurder bleef ongedeerd, maar de schade aan voertuig en hekwerk was groot.
De auto moest worden afgesleept; het gat in het beveiligde hekwerk werd gedicht met een passagiersbus, die bij het garagebedrijf ter reparatie stond.

Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Dalerveen: forensisch onderzoek na verwoestende woningbrand

De technische recherche stelde donderdag een onderzoek in in en rond de woonboerderij aan de Hoofdstraat in Dalerveen, die 's nachts was uitgebrand. Met name het dak aan de achterzijde van de woning werd nauwlettend bestudeerd.
Het erf was 's morgens al met bouwhekken afgezet om eventuele sporen veilig te stellen en het terrein rond het uitgebrande gebouw werd door een beveiligingsdienst in de gaten gehouden.

Naar verluidt werd maandag j.l. al een videocamera, die daar door de verontruste bewoner neer was gezet, uit de bij de woning behorende schuur gestolen. De bewoner had 's nachts verdachte geluiden op zijn erf gehoord en ontdekte toen de diefstal.Bad Bentheim: Nederlandse oplichters aangehouden
Het is aan de oplettendheid van een hotelexploitant in Bad Bentheim te danken, dat twee Nederlandse oplichters gepakt konden worden.
De 45-jarige Nederlander en zijn 40-jarige vrouwelijke metgezel hadden in de nacht van dinsdag op woensdag een kamer gehuurd, maar gedroegen zich zo verdacht, dat de exploitant  ’s morgens de politie informeerde.  Die bleek al op zoek naar de twee, omdat ze eerder al in Engden (Grafschaft Bentheim) na verblijf in een hotel met de noorderzon waren vertrokken.
Ze hadden daar tevens een tablet-pc  ontvreemd. Die werd bij hun arrestatie in beslag genomen.

De twee gingen volgens een vast stramien te werk: ze beweerden op huwelijksreis te zijn en boekten minsten een week half-pension, maar verdwenen voor afloop van de geboekte periode spoorloos.
De Nederlanders gingen maandenlang in geheel Midden-Europa volgens dit procedé te werk.
Bovendien hadden ze in Zwitserland een auto gehuurd en deze niet teruggebracht.

Na opmaak van een proces-verbaal zijn de twee  vrijgelaten.
Hen staat een gerechtelijke procedure te wachten.


Dalerveen: nachtelijke brand verwoest woning

Een woning aan de Hoofdstraat in Dalerveen is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand.
De brand werd donderdagnacht om half vier gemeld. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. Er is dan ook al snel opgeschaald naar "middelbrand", waarop de Coevorder brandweer hulp kreeg van hun collega's uit Schoonebeek.
De bewoner bleek gelukkig al uit de woning te zijn en is opgevangen bij de overburen, waar hij door ambulancepersoneel is onderzocht.

Het pand, dat te koop stond, is zeer zwaar -mogelijk onherstelbaar- beschadigd door de vlammen, roet en bluswater en het wordt in afwachting van het onderzoek door een particuliere beveiligingsdienst bewaakt.
De bejaarde bewoner was de afgelopen maanden al meerdere keren doelwit van bedreigingen en vernielingen vanwege zijn verzet tegen het
PK-weekend. Zo werd vorig jaar zijn auto in brand gestoken en is vier weken geleden de tekst "PK of brant" op de woning geklad.
De politie heeft o.a. een kleine jerrycan veilig gesteld, die werd aangetroffen op het platte dak aan de achterzijde van de woning.

Foto's: Peter Kramer


Woensdag 12 februari 2014

Vreden (D), Enschede: overvaller gijzelt vrouw
De dader van een overval, die dinsdag rond 16:00 uur met een taser gun gepleegd is  op de eigenaar van een goudhandel in Vreden (D) heeft kort na het misdrijf een 44-jarige automobiliste gedwongen, hem naar het 30 kilometer verderop gelegen Enschede (NL) te brengen.
Daar sprong de man  uit de auto en maakte zich uit de voeten in de richting van het station.
De vrouw reed terug naar Duitsland en belde daar de politie, die een onderzoek instelde.
De overvaller is voor zover bekend nog voortvluchtig.


Almelo: grote hennepplantage gevonden; twee aanhoudingen

Woensdag 12 februari rond 10:30 uur heeft de politie na een anonieme tip een hennepplantage ruim 2300 hennepplanten en ruim 4700 hennepstekken ontdekt in een bedrijfspand op het Bedrijvenpark Twente in Almelo.
De stroom werd op een dusdanige gevaarlijke manier illegaal verkregen, dat de medewerkers van de energieleverancier geruime tijd bezig zijn geweest om dit te herstellen.
In het pand zijn een 37-jarige man uit Vriezenveen en een 40-jarige man uit Aadorp gearresteerd.
Ze zijn opgesloten. Onderzoek moet uitwijzen, wat hun rol bij de hennepplantage is.
De kwekerij is in opdacht van Justitie geruimd.Dalfsen: flinke aanrijding op kruising Dedemsweg - Westerveldweg

De bestuurster van een witte Toyot Starlet is woensdagmorgen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat ze op letsel opliep als gevolg van een aanrijding.
De vrouw reed rond kwart voor twaalf over de Dedemsweg, toen haar auto in de linker flank werd aangereden door een blauwe Volkswagen Caddy, die van de Westerveldweg de kruising met de (voorrangsweg) Dedemsweg op reed, zonder dat de bestuurder de vrouw vrije doorgang verleende.
De Toyota vloog na de botsing de rechter berm in en en kwam met het linker achterwiel in een greppel tot stilstand.
De Caddy reed een lichtmast omver. Beide auto's waren total loss.
Medewerkers van het Team Verkeersongevallenanalyse (VOA) zochten ter plaatse gegevens bij elkaar ten behoeve van het proces verbaal.


Foto's en video: Henry Wallinga


Zwolle: betonmixer op z'n kant na aanrijding met vrachtwagen

Tegen half tien woensdagmorgen werden de hulpverleners in Zwolle gealarmeerd vanwege wat in eerste instantie op P2000 als een ongeval met een land/bouwvoertuig werd omschreven. Er is vrijwel direct opgeschaald naar 'middel-hulpverlening'
Het bleek echter te gaan om een aanrijding tussen een truck van het ministerie van Defensie -die van de A28 af kwam- en een vrachtwagen met een betonmixer op de kruising van de afrit Hessenpoort/N340 met de Kranenburgweg - Nieuwleusenerdijk bij Zwolle.
De truck met de betonmixer kreeg een tik van de voorzijde van de legertruck tegen de linker achterzijde, maakte een halve draai om zijn lengte-as en kwam op z'n linker kant in de berm voorbij de kruising tot stilstand.
De bestuurder heeft lichte verwondingen aan een hand, maar hij is ter plaatse verbonden.
Over het letsel van de twee inzittenden van de legertruck is nog niets bekend gemaakt.
Waarschijnlijk heeft één van de truckers het rode licht genegeerd. De toedracht wordt uitgespit door experts van Team VOA.
Berger Wolves zette de gekantelde wagen met een wrecker vakkundig en in no time overeind.


Foto's en video: Henry Wallinga

Ringe (D): Emlichheimer (28) overlijdt na val van dak

Een 28-jarige inwoner van Emlichheim -medewerker van een dakdekkersbedrijf- is woensdagmorgen rond tien uur ten gevolge van een bedrijfsongeval op het terrein van een kunststofverwerkend bedrijf om het leven gekomen.
De man viel door een lichtplaat op het dak van een fabriekshal en kwam zes meter lager neer.
Hij overleed ter plaatse.
De politie en de Duitse arbeidsinspectie onderzoeken het voorval.Dinsdag 11 februari 2014

Almelo: arrestaties na misdrijven

Op 11 februari werd een 22-jarige Almeloër aangehouden als verdachte van een autokraak.
Op 1 januari 2014 constateerde een bewoner van De Wulp, dat er in zijn auto was ingebroken.
De politie is direct een buurtonderzoek gestart en de forensische opsporing heeft een sporenonderzoek verricht. Hieruit is de 22-jarige als verdachte naar voren gekomen.
Hij is dinsdag rond 08.15 uur aangehouden in zijn woning en voor onderzoek overgebracht naar het Politie-arrestantencentrum in Borne

De politie heeft op 10 februari een 45-jarige Almeloër aangehouden als verdachte van een woninginbraak.
In de nacht van 25 op 26 januari werd ingebroken in een woning aan de Lindestraat in Almelo. Er werd onder andere een muntenverzameling ontvreemd.
Uit het rechercheonderzoek is de 45-jarige als verdachte naar voren gekomen en hij is maandag rond 19.00 uur in zijn woning aangehouden.


Echten: poging tot ontvoering
De politie is op zoek naar getuigen, die meer informatie hebben over een poging tot ontvoering in de nacht van zondag op maandag jl.
Een 32-jarige man uit Ruinen reed rond 02.10 uur over de Ruinerweg, toen hij zag, dat er ter hoogte van de begraafplaats midden op de weg een container lag.
De man stopte en stapte uit. Vervolgens kwamen er twee mensen uit de bosjes tevoorschijn en bedreigden de man met een vuurwapen.
De man moest vervolgens in de kofferbak van zijn eigen auto gaan liggen. Vervolgens ging het tweetal met de man rijden, maar al snel sloeg de motor af. De man wist uit de kofferbak te ontkomen en is weggerend.
Na enige tijd is hij weer naar zijn auto gelopen en heeft de politie gebeld. Op dat moment was er geen enkel spoor meer van de twee daders.
De politie is op zoek naar getuigen, die wellicht tussen 01.30 uur en 02.30 uur iets bijzonders gezien of gehoord hebben in de buurt van de Ruinerweg.
Mogelijk zijn er andere automobilisten, die eerder die avond de container op de weg hebben zien liggen, maar er omheen gereden zijn.
Hen en andere getuigen wordt gevraagd, contact op te nemen met de politie via 0900-8844


A28: kettingbotsing bij Beilen

Op de A28 waren dinsdagmorgen in de ochtendspits drie voertuigen betrokken bij een kettingbotsing ter hoogte van parkeerplaats De Mussels. Eén van de auto's reed tegen de vangrail.
Eén bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval ontstond door een verkeersophoping vanwege een berging van een auto, die twee kilometer verderop achterstevoren in de bermsloot was geslipt na te zijn gesneden door een andere auto; zo had de bestuurder verklaard.
Na het ongeval werd de hoofdrijbaan afgesloten voor nader onderzoek. Het verkeer werd via de parkeerplaats omgeleid.
Dit leidde tot een file van 7 km bij Beilen.
Foto / video: Persfotografie Hoogeveen

Zwartsluis: schoorsteenbrand slaat over op dak
De brandweer van Zwartsluis kreeg maandag rond 22:00 uur een melding over een schoorsteenbrand aan Het Oude Diep in Zwartsluis.
Bij aankomst bleek, dat de brand al was overgeslagen naar het dakbeschot. De rook, die onder de dakpannen vandaan kwam, werd steeds heviger. De bevelvoerder schaalde uit voorzorg op naar middelbrand, waarop ook de brandweer van Hasselt ingezet werd, alsmede de hoogwerker van de Meppeler brandweer.
Om goed bij de brandhaard te komen, moesten dakpannen en het schoorsteenkanaal worden weggehaald. Na het nodige breekwerk kon eindelijk de brand worden geblust. De woning liep ook veel roetschade op.
Een medewerker van de stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in de herstelwerkzaamheden en indien nodig vervangende woonruimte regelen.
De manschappen zijn tot na middernacht bezig geweest met deze klus.
Foto's / Video: Henry Wallinga

Hoogeveen: zware schade door brand in schuurtje

In de nacht van maandag op dinsdag ontdekte bewoners van de Albert Rozemanstraat brand in een schuurtje achter een woning aan de Willem de Zwijgerstraat.
De inhoud van de schuur ging verloren en het houtwerk, de deur en het dak werden zwaar aangetast.
De brand was snel onder controle; het nablussen duurde iets langer.
Er wordt vermoed, dat kortsluiting de oorzaak was, maar onderzoek zal dat uit moeten wijzen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 10 februari 2014

Noordscheschut: Mercedes te water
Maandagavond is een Mercedes ML 320 stationwagen bij Noordscheschut in het water van de Hoogeveense Vaart terecht gekomen.
Het was ter plaatse niet duidelijk, wat de oorzaak van het ongeval was.
Wel werd duidelijk dat de bestuurder, na onderzoek in de ambulance en een blaastest, die werd afgenomen door de politie, met een nat pak naar huis mocht worden gebracht.
De man was er in geslaagd om op het dak van de auto te klimmen. De auto zonk aan de overkant van de Hoogeveense Vaart naar de bodem. Berger Kraal riep assistentie in van twee duikers uit Emmen, die de kabels bevestigden, zodat de Mercedes op de kant kon worden gezet.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Klein Fullen (D): brand verwoest varkensstal
De middag was nog maar net begonnen, of er brak brand uit in een varkensstal van een agrarisch bedrijf aan de Mittelweg in de buurtschap Klein Fullen bij het Duitse Meppen. De vrijwillige brandweer rukte uit met veertig man, meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen.

Voor zover nu bekend werd de brand veroorzaakt door vonken, die bij laswerk vrijkwamen en in het filter van een ventilatieyteem belandden.
De vlammen zijn hierdoor waarschijnlijk overgeslagen naar de stal, waar zo'n 700 varkens en biggen in ondergebracht waren.
De brand greep snel om zich heen en het gebouw van 20 x 30 meter brandde volledig uit, waarbij ook de zonne-energie-installatie verloren ging.

Hoewel de meeste varkens en biggen gered konden worden, is nog niet bekend, hoeveel dieren de dood gevonden hebben.
Een dierenarts heeft enkele varkens, die ernstige brandwonden hadden opgelopen, af moeten maken.

(Meer foto's : zie de fotoreportage)


Schoonebeek: einde oefening voor 'n Peugeot 407

Een inwoner van Emmen kon niet bevroeden, dat het vandaag de laatste keer zou zijn, dat hij in z'n Peugeot 407 zou rijden, toen hij over de Veenschapsweg richting Schoonebeek reed.
Tot er opeens rook en kort daarop vlammen van onder het dashboard tevoorschijn kwamen.
Toen de Schoonebeker brandweer, die zo'n zes kilometer moest rijden, arriveerde, werd duidelijk, dat het hevig brandende voertuig reddeloos verloren was.
De brand kon weliswaar met water en schuim geblust worden, maar van de zeven jaar oude Peugeot bleef weinig meer over dan een kaal-gebrand karkas en een hoop zwarte rommel op het asfalt.
Berger Koolen ontfermde zich over de trieste resten...


Coevorden: politieheli maakt bewoners wakker

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond half twee o.a. met een helikopter de omgeving van een sloopbedrijf aan de Data op bedrijventerrein De Hare afgezocht.
De eigenaar van het bedrijf vermoedde, dat er zich mensen op zijn terrein bevonden, aangezien er een auto bij het terrein stond.
Er werd in de omgeving slechts één persoon in een auto aangetroffen, die vertelde, dat hij wilde tanken bij een nabijgelegen tankstation.
Hij kon niet in verband worden gebracht met de melding.


Klazienaveen: verwarde automobilist staat stil op de rijbaan

De politie trof zondagavond aan het Van Echtenskanaal in Klazienaveen een verwarde automobilist aan.
De man hing scheef in de auto, die met draaiende motor en gedoofde verlichting stil stond op de rijbaan.
De man reageerde niet op aanspreken.
In zijn zakken werden pillen aangetroffen. De 30-jarige man uit Coevorden is overgebracht naar het ziekenhuis.
Daar is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen, of de man onder invloed van alcohol en/of drugs heeft gereden


Veendam: dode door vuurwerk in voetbalkantine

Zondagavond tegen half zeven is tijdens een de viering van een periodekampioensfeest een 26-jarige man uit Veendam overleden in de kantine van voetbalvereniging Veendam 1894 aan de Langeleegte, nadat een stuk vuurwerk in zijn gezicht was ontploft.
Hulpverleners stelden vast, dat het slachtoffer dusdanig zwaar gewond was, dat hulp niet meer baatte. De gewonde overleed ter plekke.
De politie is direct een onderzoek gestart, om de toedracht te kunnen achterhalen.
Getuigen zijn verhoord en er is een sporenonderzoek opgestart. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Volgens een woordvoerder van de politie is uit onderzoek gebleken, dat het slachtoffer het vuurwerk zelf heeft afgestoken.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.