Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2014 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 23 februari 2014

Zwolle: Renault brandt uit op parkeerplaats
Op het parkeerterrein van “Wegrestaurant De Lichtmis” aan de Hermelenweg in Zwolle is vanavond rond 18:00 uur spontaan een auto in brand gevlogen.
Terwijl de eigenaar rustig met zijn vrouw een hapje wilde eten, werd er via de omroepinstallatie gezocht naar de eigenaar van een groene Renault Megane Scenic.
Ondanks een verwoede poging de brand te blussen, werden de vlammen alleen maar erger.
Ondertussen was de brandweer van Staphorst gealarmeerd en werden snel enkele goederen in veiligheid gebracht.
Het echtpaar was net weer op terugreis van een heerlijk weekendje weg in Groningen.
Helaas viel er van de auto weinig meer te redden ondanks de snelle inzet van de Staphorster brandweer.
Het complete motorcompartiment was verloren gegaan. Zo kwam er een triest eind aan uitje.
De negen jaar oude auto is door bergingsbedrijf Leerentveld afgevoerd. De bezitters van de auto werden met een taxi naar huis. gebracht.
Foto's / video: Henry Wallinga

Hijken: motorrijder gewond door val

Op de Beilerstraat in Hijken is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt, toen hij er na een bocht  niet in slaagde, op de rijbaan te blijven. De motor boorde zich met het voorwiel aan het einde van de sloot in de walkant, waarbij de bestuurder van de Ducati werd gelanceerd en verderop in de berm neerkwam.

De Ducati, met de handelsnaam "Monster 696", werd met hulp van omstanders uit de sloot getrokken, zodat technisch onderzoek kon plaatsvinden.
De gewonde bestuurder is naar het ziekenhuis in Assen gebracht.
Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: schoorsteenbrand bedreigt rietgedekt pand
Zaterdagavond rond half elf kwam er een abrupt einde aan een gezellig verjaardagsfeest in een rietgedekte woning aan het Rak in Dedemsvaart. De vrouw des huizes hoorde een verdacht geknetter en hoewel een prullenbak in eerste instantie de oorzaak van het brandje leek te zijn, werd al snel duidelijk, dat de rookafvoer van de kachel oververhit was geraakt. En aangezien dat in combinatie met het rieten dak bepaald geen plezierig idee is, werd direct 112 gebeld.
De centralist nam geen enkel risico en stuurde brandweereenheden uit Dedemsvaart en Balkbrug op pad, alsmede de watertankwagen uit Ommen en de hoogwerker uit Hardenberg.
De brandhaard werd van binnenuit aangepakt en later vanaf de hoogwerker. Tegen middernacht was alle gevaar geweken.

Zwolle: opnieuw overval op cafetaria
Opnieuw heeft er een overval plaatsgevonden op een horecagelegenheid. Ditmaal was cafetaria “Het Patatje” aan het Bachplein in de Zwolse wijk Holtenbroek de dupe. De overval vond zaterdagavond rond half tien plaats.
Volgens de Burgernet-melding, die vrij snel na de misdaad werd uitgegeven, was de dader gekleed in een witte broek en een zwarte jas. Ook zou de man een blauwe muts dragen en in het bezit zijn van een witte plastic tas. De man zou zich verplaatsen op een damesfiets.

Dit is de vierde overval in korte tijd in Zwolle. Volgens medegedupeerden zou het wel eens om dezelfde dader kunnen gaan als bij de overvallen op snackbar Kolk en cafetaria-shoarma De Dolfijn.
In deze gevallen werd ook een soortgelijkend wapen gebruikt om de overval kracht bij te zetten.Meer informatie volgt in de loop van de dag.
Foto's / video: Henry WallingaZaterdag 22 februari 2014

Schöninghsdorf: Audi rolt kanaal in
Zaterdagmiddag even na half twee kreeg de eigenaar van een Audi 80 de schrik van zijn leven.
De man had kort daarvoor banden in zijn auto geladen en liep even weg om zijn handen te wassen, maar toen hij terugkwam, bleek zijn auto nergens meer te bekennen.
De Audi 80 -bouwjaar 1997- was, hoewel de auto in de versnelling stond, mede door de zware lading banden van de hellende oprit af gerold, het voor de woning liggende kanaal in. De auto dreef nog zo'n zestig meter weg, alvorens grotendeels onder water te verdwijnen.

De eigenaar vroeg de meldkamer Meppen om hulp. Daar verzocht men de brandweer van Schöninghsdorf en de duikgroep van de brandweer Haren naar de Südstraße ter hoogte van huisnummer 224 te rijden, maar zonder spoed, omdat er zich geen personen in de auto bevonden.
Omdat er ook geen vloeistoffen uit de auto vrijkwamen, bleef het werk voor de brandweer beperkt tot het beveiligen van de auto en de werkplek en assistentie aan de berger, de firma Künnen uit Meppen.
De verzopen Audi was rijp voor de sloop.

Emlichheim: officiële overdracht nieuwe brandweervoertuigen

Vrijdagavond werden de symbolische sleutels van de twee nieuwe brandweervoertuigen officiëel van de fabrikanten Ziegler en GSF overgedragen aan burgemeester Daniel Kösters, die ze doorgaf aan de brandweer van Emlichheim.
De voertuigen waren echter in de afgelopen periode ingezet bij uitrukken. Met hun introductie vervangen ze in totaal vier voertuigen.
Eén van deze vier wagens gaat naar de blusgroep van Laar, die ook onder de gemeentelijke brandweer van Emlichheim ressorteert en momenteel opgeleid wordt.

De kazerne aan de Stokmanstrasse, waar de genodigden, waaronder de oudgedienden, de kinder- en jeugdbrandweerleden en vertegenwoor-digers van overheidsinstanties en van andere brandweerkorpsen, de overdracht bijwoonden, was de dag ervoor blinkend opgepoetst voor een vlekkeloze overdracht.
De plechtigheid werd afgesloten met een smakelijke maaltijd.

In de aparte fotoreportage vindt u uitgebreide informatie.

Klik op de knop voor de uitgebreide


Hoogeveen: 56-jarige man gearresteerd na poging tot doodslag

De politie heeft vrijdagavond een 56-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor poging doodslag.
Kort daarvoor kwam er bij de politie een melding binnen over een steekpartij in een woning aan de Gebroeders Poststraat.
Ter plaatse bleek, dat er die avond onenigheid was ontstaan tussen de 56-jarige man en een 48-jarige Hoogevener.
Daarbij zou de 56-jarige man een mes hebben gepakt en geprobeerd de 48-jarige man te steken.
Een 45-jarige man uit Hoogeveen sprong er tussen, waarop hij gewond raakte aan een hand, maar hij wist het mes af te pakken.
De 56-jarige verdachte is later die avond aangehouden in zijn woning in Hoogeveen.
Hij is overgebracht naar het politiebureau en opgesloten in afwachting van het onderzoek.
De verwondingen van 45-jarige man zijn in het ziekenhuis behandeld.


Stadskanaal: man aangehouden na gijzeling
Vrijdagavond heeft de politie een 27-jarige man uit Stadskanaal gearresteerd op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving in zijn woning aan de Grutto. Hij wordt er van verdacht, dat hij in zijn woning een 59-jarige man uit Assen tegen zijn wil heeft opgehouden.

De politie reageerde naar aanleiding van een melding van de ex-vriendin van de verdachte.
De vrouw gaf aan, dat haar ex-vriend een andere man in zijn woning gegijzeld zou houden.
De 27-jarige zou daarbij gebruik maken van een vuurwapen.
Hierop stelde de politie een onderzoek in.

De woning van de verdachte werd hierop door agenten omsingeld en in de gaten gehouden.
Ongeveer anderhalf uur later kwam de verdachte naar buiten en werd door politieagenten aangehouden. Hij is in een cel opgesloten.
Het slachtoffer werd ongedeerd in de woning aangetroffen.
De politie heeft direct een verklaring van het slachtoffer opgenomen. De verdachte wordt vandaag verhoord.

De politie vond in de woning een imitatie-vuurwapen aan en nam het in beslag.
De oorzaak van het geweldsincident ligt in de relationele sfeer.
De politie onderzoekt, of de verdachte nog meer personen gegijzeld heeft gehouden in zijn woning.


Vrijdag 21 februari 2014

Emlichheim: verdachte (20) bekent brandstichtingen

De politie heeft met de arrestatie van een twintigjarige knaap de dader van een reeks brandstichtingen te pakken.
In het dorp werden de afgelopen weken in de buurt van het busstation, bij een winkel aan de Bahnhofstraße en aan de Grasriete vuilnisbakken in brand gestoken.
In het laatste geval -vorige week donderdag- sloegen de vlammen van de kliko over op een personenbus van Lebenshilfe Nordhorn, die daar-door uitbrandde en waardoor zo'n € 20.000 schade ontstond.
De verdachte heeft alle brandstichtingen bekend.Politie waarschuwt tegen wisseltruc met stapel vijfjes

Vorig jaar werd in oktober bij een supermarkt aan de Lindeflier geprobeerd een wisseltruc uit te halen met de caissière.
Dit lukt toen niet, maar de supermarkt heeft dit wel bij de politie gemeld. Het is destijds bij deze ene poging gebleven.

Op 14 februari zijn er echter weer drie pogingen gedaan; ditmaal bij zaken in het winkelcentrum aan de Willem de Merodestraat in Hengelo.
De politie zocht direct de omgeving af, maar de verdachten waren al met de noorderzon vertrokken.

Diezelfde dag lukt het de mannen wel, de truc toe te passen bij supermarkten aan de Vriezenveenseweg en het Eskerplein in Almelo. Vermoedelijk gaat het om drie net uitziende mannen van middelbare leeftijd met een getinte huidskleur, die in wisselende samenstelling proberen de wisseltruc toe te passen. Ze willen een flinke stapel met biljetten van 5 euro omwisselen voor grotere coupures.
Als de caissière de kassalade opent om de grotere coupures te pakken, wordt ze afgeleid en pakt de verdachte snel een deel van de vijfjes terug.

Het rechercheteam vraagt winkeliers alert te zijn en melding te doen, als zij slachtoffer worden.
Tevens vraagt het team getuigen, zich te melden via 0900-8844


Gramsbergen: vrouw gewond door bizarre aanrijding op voorrangskruising (update 2)
Vrijdagmorgen rond 10:00 uur werd brandweereenheden uit Gramsbergen en Hardenberg, alsmede politie- en ambulancepersoneel, verzocht met spoed naar de kruising van de De Anerdijk, De Esch, De Oostermaat en de Voorstraat te rijden in verband met een aanrijding, waarbij een gewonde was gevallen.
Al snel werd duidelijk, dat de bestuurder een Peugeot 407, die van de De Anerdijk de kruising op was gereden, geen voorrang verleend had aan een VW Polo, die van De Esch naar de Voorstraat reed. In de Polo bevonden zich twee vrouwen en een man.
Een vrouw, die op de achterbank van de Polo zat en letsel had opgelopen, moest voorzichtig uit de auto bevrijd worden.
De brandweer knipte daartoe het dak van de VW.
Deze auto was bij de aanrijding al het portier aan de bestuurderszijde verloren. Die bleek muurvast op de neus van de Peugeot te zitten.

VOA-experts stelden een onderzoek in naar de toedracht van dit -redelijk bizarre- verkeersongeval, waarna de Polo door berger Autax werd opgehaald en de Peugeot door berger De Jonge.
Politie-bericht over dit ongeval:

Bij een verkeersongeval op kruising Voorstraat / De Anerdijk raakte op vrijdag 21 februari een 48-jarige vrouw uit Hardenberg gewond.
De politie hield een 20-jarige man uit Hoogeveen aan, op verdenking van roekeloos rijgedrag,waarbij hij mogelijk onder invloed was.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 10.00 uur.
De vrouw reed in haar auto op De Esch in de richting van de Voorstraat.
Volgens getuigen haalde de 20-jarige man op De Anerweg met hoge snelheid auto’s in en reed hij zonder te stoppen de kruising met de Voorstraat op. Daar kwam hij in aanrijding met de auto van de vrouw.
Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De man werd aangehouden. Bij hem is een bloedproef afgenomen.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


Donderdag 20 februari 2014

Emlichheim: twee nieuwe voertuigen voor de brandweer
De brandweer van de Samtgemeinde Emlichheim maakt zich op voor de officiële ingebruikname van twee hypermoderne voertuigen.
De resp. door GSF en Ziegler gebouwde wagens, die voor de gemeente een investering betekenden van zo'n 550.000 Euro, zullen vrijdagavond onder grote belangstelling tijdens een feestelijke bijeenkomst in de kazerne aan de Stokmanstrasse aan het korps worden overgedragen.
Komend weekend leest u er op Kilroy alles over !

Gieten: bejaarde automobilist rijdt tegen boom na blackout
Donderdagmiddag rond twee uur kregen de hulpdiensten een oproep om uit te rukken naar de Spekstoep in Gieten.
Bij aankomst bleek, dat een bejaarde automobilist, die uit de richting Bareveld van kwam, in een flauwe bocht rechtdoor was gereden, waarna de auto tot stilstand kwam tegen een boom.
De hevig geschrokken man, die vertelde, dat hij een black out had gehad, is ter plaatse door passanten geholpen aan een verwonding aan z'n hand. Hij  werd nader onderzocht in de ambulance.
De brandweer van Gieten hoefde weinig meer te doen dan de accuklemmen los te maken om kortsluiting te voorkomen.


Zwolle: politie zoekt na ongeval doorgereden bromfietser
De politie is een onderzoek gestart naar een bromfietser, die zondag jl. doorreed na een aanrijding, waarbij een vrouw uit Zwolle een gebroken rug opliep. Het slachtoffer skeelerde zondagavond 16 februari j.l. tussen 18:00 en 18:30 uur over de parallelweg van de Hasselterweg tussen Zwolle en Westenholte.
Zij werd van achteren aangereden door een bromfietser. Die moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven, maar reed vervolgens door richting ’s-Heerenbroek.
Hoewel de bestuurder de aanrijding moet hebben gemerkt, bekommerde hij zich niet om het gevallen slachtoffer, dat nog om hulp riep.
De bromfietser droeg een helm en een korte gewatteerde jas zonder stiksels.
Hij is ongeveer 1.70 meter lang en is een blanke man / jongen. Hij reed op een donkerkleurige bromscooter met een buddyseat.
Kort daarna stopte een automobilist, die het slachtoffer wèl hielp.

De politie wil graag in contact komen met de bromfietsbestuurder.


Assen: dronken man jat luiers
De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige man uit Beilen aangehouden, omdat hij in winkelcentrum ’t Forum in Assen bij verschillende winkels goederen had gestolen.
In één winkel werd hij betrapt, maar kon hij wel ontkomen. De politie trof de man even later aan met pakken luiers en kleding bij zich.
Hij beweerde ze te hebben betaald, maar bezoekjes aan verschillende winkels bewezen het tegendeel.
De man verkeerd onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering en voor verhoor opgesloten.
De gestolen spullen zijn terug bij de rechtmatige eigenaren.

Ees: Nieuwegeiners gearresteerd
De politie heeft woensdagavond in Ees drie mannen uit Nieuwegein aangehouden.
De mannen waren in het bezit van een auto, die volgens de kentekenplaten uitgevoerd had moeten zijn.
De kentekenplaten bleken echter niet bij de auto te horen.
Op basis van het chassisnummer werd vastgesteld, dat de auto als gestolen geregistreerd staat.
Hierop is het trio (15, 23 en 31 jaar) aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek


Woensdag 19 februari 2014

Laar: commotie over opslag en gebruik van enorme hoeveelheden as bij afvalverbrander
Het Openbaar Ministerie in Osnabrück heeft een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken betreffende de opslag en het mogelijk ge/misbruik van grote hoeveelheden as, die overbleef na verbranding van afval in de afvalverbrandingsoven van de EVI.
In de Duitse pers wordt gemeld, dat er naar schatting twee honderdduizend ton as ligt opgeslagen op het terrein aan de Vosmatenweg op het Europark in Laar (aan de duitse kant van de grens bij Coevorden) en dat is veel meer, dan de vergunning toestaat.
Over de reeds in 2012 geconstateerde overschrijding van de vergunning heeft de gemeente Emlichheim vragen gesteld aan de Arbeidsinspectie, maar de hoeveelheden opgeslagen as bleven toenemen, ondanks toezeggingen tot reductie van de voorraad van de kant van de directie van het afvalverbrandingsbedrijf.

Bovendien zouden er grote hoeveelheden met zand vermengde afval-as illegaal gebruikt zijn als vulmiddel bij de bouw van het vleesverwerkings-bedrijf, dat op hetzelfde bedrijvenpark gerealiseerd had moeten worden.
Volgens wel-ingelichte bronnen zou deze as het grondwater kunnen verontreinigen.
Meer info volgt.


Pesse: man gewond door val van ladder

Aan het Warreveen in Pesse is woensdagmiddag een man van een ladder gevallen, terwijl hij bezig was, een boom te snoeien.
Hij kwam zo ongelukkig neer, dat een traumateam werd opgeroepen, maar ambulancemedewerkers en de motorverpleegkundige konden de man voldoende stabiliseren, zodat de komst van het M.M.T. niet meer noodzakelijk was.
De patiënt is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Hengelo: ook overvallen man in de cel
Het onderzoek naar de overval op een woning aan de Louis Bouwmeesterstraat van 18 februari is in volle gang.
Ook het 38-jarige slachtoffer van de overval is aangehouden, op verdenking van hennepteelt.
Dinsdagmiddag zijn vijf mannen aangehouden op verdenking van de overval.
De vijf mannen, ( 23, 24 en 31-jarige Enschedeërs, 34- en 38-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats) zijn voor verhoor in verzekering gesteld. Onderzoek moet uitwijzen, wat hun rol en intentie is geweest.

Tijdens de zoeking in de woning heeft de politie een vuurwapen aangetroffen en een hennepplantage met ruim 460 planten.
Tevens zijn er sporen van eerdere oogsten gevonden.
De stroom werd illegaal verkregen.

Om een goed, objectief beeld te krijgen wat er zich in de dagen ervoor of vlak voor het incident in de woning heeft gespeeld is het rechercheteam op zoek naar getuigen.
Heeft u informatie, die kan bijdragen aan het onderzoek, neemt u dan contact op met het team via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.


Dwingeloo: auto vol drogisterij-artikelen

De politie heeft dinsdagavond drie mannen uit Georgië (23 - 26 jaar) aangehouden, die vermoedelijk op het inbrekerspad waren.
Een getuige had gezien, dat drie personen zich in de bosjes aan de Dwingelerdijk in Dwingeloo verstopten.
De drie reden later in een auto weg.
De politie trof de auto met de drie mannen aan op de Dieverbrug. In de auto lag een grote hoeveelheid drogisterij-artikelen.
De inzittenden hadden er geen plausibele verklaring voor en zijn aangehouden op verdenking van diefstal.
De auto met de goederen is in beslag genomen. Het trio is opgesloten voor verhoor.Glanerbrug: politie zoekt dader gewelddadige overvallen (update)
De politie in Duitsland is op zoek naar Viktor Kress, die ervan verdacht wordt, maandag 17 februari een gewapende overval te hebben gepleegd op een tankstation in het Nederlandse Glanerbrug.
De overvaller maakte geld buit en stapte in een auto, die door een vrouw werd bestuurd en met hoge snelheid wegreed in de richting van Duitsland. De auto werd rond 18:30 leeg teruggevonden op de Fabrikstraße in Gronau

Voor zover nu bekend heeft de overvaller een inwoner van Enschede hem en zijn vrouwelijke mededader gedwongen, hen naar het station van Gronau te brengen. Dit slachtoffer is door de Nederlandse politie verhoord.

De in Kazachstan geboren Viktor Kress (29), die bij de politie bekend en zwaar aan heroïne verslaafd is, wordt tevens verdacht van de volgende roofovervallen:

07-01-2014 - Postkantoor aan de Stadtlohner Straße in Ahaus
08.02.2014 - Speelhal aan de Neustraße in Gronau
11.02.2014 - Goudhandel aan de Wassermühlenstraße in Vreden
15.02.2014 - Lottokantoor aan de Gildehauser Straße in Gronau.
28-12-2013 - Speelhal in Cloppenburg.

Viktor Kress is vuurwapengevaarlijk en pleegt de overvallen waarschijnlijk om zijn drugsverslaving te bekostigen.
Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat hij meer overvallen zal plegen.
Mogelijke slachtoffers wordt dan ook geadviseerd, op zijn eisen in te gaan en hem op geen enkele wijze uit te dagen.
Hij heeft kontakten in Gronau, in de regio Enschede en in Cloppenburg.

Heeft u informatie over zijn verblijfplaats, neem dan kontakt op met de politie via 112 (NL) of 110 (D). MEER INFO
UPDATE:
De wegens overvallen gezochte Viktor Kress is woensdagavond tegen 19:00 uur door de politie gearresteerd op de Hengelosestraat in Enschede.
Naar aanleiding van opsporingsberichten kwamen er vandaag tips binnen van burgers, die de man in Enschede hadden gezien.
De politie besloot hierop extra personeel op te roepen.
Toen om 18.45 uur een melding binnenkwam van een beroving van een auto onder dreiging van een vuurwapen, werd er direct opgeschaald.
De verdachte kon op de Hengelosestraat worden gestopt en is direct aangehouden.
Het bleek inderdaad te gaan om de vuurwapengevaarlijke voortvluchtige man van 29 jaar, die het opsporingsbericht was beschreven.
De politie zal het onderzoek voortzetten in samenwerking met de Duitse collega’s.

Zwolle: opnieuw roofoverval
Dinsdagavond rond 23:30 uur is er opnieuw een overval gepleegd aan de Assendorperstraat in Zwolle. Ditmaal had een overvaller het gemunt op Cafetaria-Shoarma De Dolfijn. De politie arriveerde kort na de overval en heeft de buurt afgezocht met een speurhond.
Het is momenteel niet duidelijk of er daadwerkelijk iets buit is gemaakt en of de dader gewapend was.
De forensische recherche heeft de cafetaria onderzocht en enkele bruikbare sporen vastgelegd.
Meer informatie volgt in de loop van de dag
Foto's / video: Henry Wallinga


Dinsdag 18 februari 2014

Daarle: brand in rietgedekte woning tijdig bedwongen
Dinsdagmiddag omstreeks tien voor vijf werd er alarm geslagen vanwege brand in de keuken van een woning aan de Wierdenseweg in Daarle. De korpsen van Vroomshoop en Den Ham rukten uit om de brand te blussen.
De bewoners waren zelf al met tuinslangen aan het blussen.
De brand was snel onder controle en vervolgens heeft de brandweer de woonboerderij geventileerd.
Meer foto's: (Kevin Sand) op www.112twenterand.com

Kalle (D): vrouw gewond bij aanrijding op rotonde

Dinsdag rond 13:15 uur is een 53-jarige vrouw uit Emlichheim gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de rotonde in Kalle bij Hoogstede.
De Emlichheimse, die een Opel Astra bestuurde, kwam uit de richting van Neuenhaus en reed van de Haftenkamper Diek de rotonde op, maar zag daarbij de VW Touran van een 50-jarige vrouw uit Wilsum over het hoofd, die al vanaf de Wilsumer Straße de rotonde opgereden was.
De Emlichheimse, die voorrang had moeten verlenen, is naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn gebracht.
De VW Touran werd door Autohaus Lenters uit Wilsum opgehaald; de Opel Astra door Autohaus Lammers uit Wietmarschen-Lohne.Zwolle: verdachte in zaak gewelddadige inbraak aangehouden

Een 23-jarige man uit Enschede is maandagmiddag 17 februari in zijn woonplaats aangehouden.
Hij wordt verdacht van de woninginbraak aan de Mirteweg in de wijk Westenholte in Zwolle op vrijdagavond 31 januari, waarbij de 72-jarige bewoonster ernstig hersenletsel opliep en de volgende dag stierf.

Toen de vrouw die avond thuis kwam en de voordeur had geopend, kwam een man haar woning uit, die haar met kracht wegduwde, waardoor zij ten val kwam.
Zij werd met ernstig hersenletsel opgenomen in een ziekenhuis, waar zij op zaterdag 1 februari in de loop van de dag overleed.
De Enschedeër is in de cel gezet.


Gieten: bejaarde automobiliste rijdt tegen gevel
Maandagavond is een 69-jarige vrouw uit Rolde met haar auto tegen de gevel van een gebouw aan de Brink gereden.
De vrouw reed over De Brink, toen haar auto steeds harder ging rijden en ze niet meer kon remmen.
Ze reed de kruising over, rakelings voor twee vrouwen langs, die daar liepen en kwam tot stilstand tegen de gevel van The House.
Er raakte niemand gewond. De politie doet een nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Maandag 17 februari 2014

Emmen: verdachten van roofoverval aangehouden
De politie heeft maandagmorgen een 23-jarige Emmenaar en een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden.
Ze worden ervan verdacht, op zondagavond 17 november 2013 snackbar Smulwereld aan de Houtweg te Emmen hebben overvallen.

Twee gemaskerde mannen drongen toen rond 21.00 uur de snackbar aan de Houtweg in Emmen binnen. Zij dreigden met een vuurwapen en eisten geld.
Nadat dit door de slachtoffers werd afgegeven, gingen de verdachten er vandoor.
Direct na de overval startte de politie een Burgernetaktie op en hebben agenten een buurtonderzoek ingesteld.
In het programma Opsporing Verzocht op 11 februari werd ook aandacht besteed aan deze overval. De leverde ook tips op.
Naar aanleiding van diverse tips en informatie uit eigen tactisch -en technisch onderzoek, kwamen de rechercheurs de verdachten op het spoor. Ze zijn aangehouden, voor nader onderzoek opgesloten en worden door de recherche verhoord.
Mogelijk zijn ze ook verantwoordelijk voor een eerdere poging tot overval op dezelfde snackbar.
De politie sluit niet uit, dat er meer aanhoudingen volgen.

Hoogeveen: inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, die aan het inbreken was in een school in aanbouw aan de Meester Cramerweg.
De politie stelde een onderzoek in na een melding van een alarmcentrale.
De bouwplaats is omheind met een afgesloten hekwerk. Na een zoektocht in het gebouw werd daar de Hoogevener aangetroffen.
De man is opgesloten.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.