Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Vrijdag 28 februari 2014


Nordhorn (D): Nederlanders op heterdaad betrapt bij poging tot inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag zijn tegen half twee een 57-jarige en een 55-jarige Nederlander op heterdaad betrapt, toen ze probeerden in te breken op het terrein van een metaalconstructiebedrijf aan de Enschedestraße in Nordhorn.
De eigenaar van het bedrijf, die op het terrein woont, werd hen gewaar door verdchte geluiden en belde de politie, die de twee met behulp van diensthonden aan kon houden, hoewel ze zich onder een geparkeerde vrachtwagen en onder een heg hadden verstopt.

Een derde inbreker wist uit handen van de politie te blijven door een nabijgelegen bosperceel in te vluchten. De criminelen hadden een vrachtwagen, waarvan het contactslot doorverbonden was, beladen met metalen buizen en ze hadden ook een aanhangwagen klaargezet.
De arrestanten bleken veelplegers, die bij de Nederlandse politie oude bekenden waren. Ze weigerden een verklaring af te leggen.
Eén van de arrestanten moest na overleg met het Openbaar Ministerie wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.
Zijn kompaan wordt verdacht van meerdere inbraken met diefstal bij metaalbewerkingsbedrijven in Emsland.
Hij werd na voorgeleiding aan de rechter in Nordhorn vrijgelaten.


Hardenberg: grote hennepplantage in bedrijfspand
Vrijdag deed de politie een inval in een bedrijfspand aan de Handelsstraat op bedrijventerrein de Nieuwe Haven in Hardenberg, waar een hennepplantage vermoed werd.
Het was weer raak: dit keer werd een kwekerij met een oppervlak van 300 vierkante meter met in totaal 4.300 planten gevonden en werd een 60-jarige man aangehouden.
De plantage is in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd en de planten werden ter plaatse versnipperd.
Zoals doorgaans gebruikelijk werd de stroom illegaal afgetapt. Personeel van netbeheerder Enexis sloot de electra af.

Tipgevers hadden geruime tijd geleden de politie al gewaarschuwd, dat er regelmatig buitenlandse auto's bij het pand stonden en er plastic zakken in de kofferbakken geladen werden.

Emmen: duo gearresteerd na mishandeling
De politie heeft donderdagmiddag een 28-jarige Hoogevener en een 35-jarige inwoner van Langeveen aangehouden op verdenking van mishandeling. Het duo was een woning aan de Meerstraat in Emmen binnengedrongen en de 19-jarige bewoner en een in de woning aanwezige vrouw mishandeld. Dit vermoedelijk ten gevolge van zakelijk conflict tussen het 19-jarige slachtoffer en de verdachten.
De 19-jarige deed aangifte.
Later die middag werden de twee verdachten elders in Emmen aangehouden en in het politiebureau opgesloten.

Hardenberg: inbrekers gesnapt

In de vroege vrijdagochtend hield de politie twee mannen aan, die verdacht worden van inbraak in een sporthal aan de Rheezerweg.
De politie kreeg een melding over een doffe knal op de Rheezerweg.
De melder had twee personen zien wegfietsen in de richting van Rheeze/Diffelen en omschreef hen.
Bij de sporthal bleek een ruit te zijn ingeslagen. Binnen brandde er licht en stonden er deuren open. Ook werden er bloedsporen aangetroffen.
De politie trof op de Rheezerweg twee mannen op een fiets aan, die aan de omschrijving voldeden. Een van hen had een bebloede hand.
Beide mannen werden aangehouden. Het betrof een 21-jarige man uit de gemeente Hardenberg en een 20-jarige man uit Groningen.


Ravenswoud: eerste resultaten NFI-onderzoek bekend
De eerste resultaten van het onderzoek naar de dood van een 52-jarige inwoonster van Ravenswoud zijn bekend.
Bij het NFI in Den Haag werden op het lichaam van de vrouw geen sporen aangetroffen, die op geweld duiden, maar de doodsoorzaak is nog steeds niet duidelijk. Meer onderzoek is dan ook nog nodig.
Een voorbijganger vond het levenloze lichaam van de vrouw dinsdagmiddag in een sloot tussen de weilanden nabij de Meester Lokstraat en waarschuwde de politie. De vrouw werd sinds 17 februari vermist.


Donderdag 27 februari 2014

Hasselt: zandtruck op z'n kant
Het lossen van een met 25 ton zand geladen zandvrachtwagen aan de Gennerdijk heeft vanmiddag heel wat voeten in de aarde gehad.
De chauffeur kwam aan op de losplaats en reed zijn truck achteruit over een net aangelegde dam.
Door het gewicht van de volgeladen truck begaf de dam het. De wagen begon ernstig over te hellen en zakte langzaam steeds verder weg.
De chauffeur kon nog op tijd de motor uitschakelen en zijn mobieltje pakken om hulp in te roepen.

De machinisten van de rupskranen zagen het ongeval gebeuren en kwamen met hun machines in actie.
Snel werden kettingen aan de vrachtwagen en de rupskranen vastgemaakt om te voorkomen, dat de wagen het water in zou rollen.
Een servicemonteur van Cosmo Trucks uit Zwolle werd snel op pad gestuurd, alsmede berger Stouwdam.
Na het maken van een plan van aanpak kon de bergingsoperatie beginnen.
Eerst moesten de afdekplaten worden verwijderd om zo de vracht zand te kunnen lossen. Hierna kon de rupskraan van aannemersbedrijf Zielman de truck weer langzaam op zijn wielen zetten.
De zware bergingstruck van Stouwdam kon met behulp van de lier de vrachtwagen met gemak uit het mulle zand trekken.
Een zeer opgeluchte chauffeur kon samen met de eigenaar van het transportbedrijf de relatief lichte schade opnemen.
'n Geluk bij een ongeluk dus.


Laar / Emlichheim: Nederlanders gepakt na reeks diefstallen

De politie in Emlichheim heeft dinsdag twee bijzonder brutale diefstallen kunnen oplossen in samenwerking met hun collega's uit Coevorden
Een bewoner van de Feldstraße in Laar-Vorwald zag rond 14.30 uur, dat een Nederlandse personenauto met een aanhangwagen het erf van een voormalige, onbewoonde boerderij aan het Coevorden-Piccardie-Kanal op reed en enkele minuten later weer weg reed, waarbij de bestuurder de getuige vriendelijk groette.
Op de aanhanger stonden nu een zitmaaier en een veegmachine. De getuige, die van diefstal uit ging, reed achter de auto met de aanhanger aan tot in Coevorden, maar verloor de combinatie daar uit het oog. Hij had echter het kenteken van de auto genoteerd, zodat de politie uit Emlichheim en hun Coevorder collega's de daders (28 en 37 jaar oud) in de kraag konden vatten en de buit bij een heler in beslag konden nemen.

Twee inwoners van Nieuw Schoonebeek (22 en 24) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gearresteerd, nadat ze ruim zestig diefstallen gepleegd hadden in Emlichheim en Laar.
De twee hadden het sinds begin van 2014 voorzien op de koperen regenpijpen van eengezinswoningen.
Ze zetten hun auto 's nachts ergens neer en liepen van de ene woning naar de andere, waarbij de koperen regenpijpen losgemaakt werden door de schroeven los te draaien of kapot te knijpen, waarna ze gemakkelijk weggenomen, platgetrapt en omgevouwen konden worden.
Dat ging goed, totdat een bewoonster één van hen 's nachts rond 03:00 uur met een regenpijp zag lopen en de politie belde, die meerdere surveillanceteams op pad stuurde. De dieven werden aangehouden en de buit in beslag genomen.
De criminelen bekenden, dat ze de gestolen koperen pijpen bij een oud-ijzerhandelaar te gelde maakten.
Na overleg met de Openbaar Ministerie in Osnabrück werd het duo tegen een borgsom vrijgelaten.


Nieuwleusen: gewonde door aanrijding op kruising
Bij een aanrijding op de kruising van het Westeinde met de Arendnevenweg in Nieuwleusen is donderdagmorgen één persoon gewond geraakt. Het ongeval ontstond doordat de bestuurder van de Volvo vanaf de Arendnevenweg het Westeinde wilde oversteken.
Daarbij zag de man wel een voetganger, die netjes werd voorgelaten, maar helaas niet een auto, die uit de richting van Nieuwleusen aan kwam rijden. De bestuurder van deze auto moest vanwege z'n letsel onderzocht worden in een ziekenhuis vanwege.
De vrouwelijke inzittende kwam met de schrik vrij, net als de man, die geen voorrang verleende.
De politie nam de verklaringen op en schakelde bergingsbedrijf Leerentveld in, om de twee beschadigde voertuigen van de rijbaan te halen.

Staphorst: twee gewonden door ongeval op de Klaas Kloosterweg
Ten gevolge van een verkeersongeval op de kruising van de Klaas Kloosterweg met het Dekkersland zijn donderdagmiddag twee gewonden gevallen.
Een taxichauffeuse, die op de Klaas Kloosterweg reed, verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende automobilist.
De taxi boorde zich met de voorzijde in de flank van de andere auto, ter hoogte van het achterwiel.
Hierbij liep de man letsel op aan nek en rug. Een medewerker van de ambulancedienst ontfermde zich over de man, terwijl zijn collega het letsel van de taxichauffeuse onderzocht. Uit dit onderzoek bleek, dat beide automobilisten moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis, waarop een tweede ambulance werd besteld.
Vanwege het letsel werd de verkeersongevallendienst opgeroepen om de situatie vast te leggen voor de verzekeringsmaatschappijen.
Hiertoe werd de kruising geheel afgesloten en moest al het verkeer rechtsomkeert maken.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgesleept.

Assen: Litouwers op de vuist
De politie heeft woensdagmiddag in Assen twee Litouwers van 34 en 38 jaar aangehouden na een vechtpartij.

Bewoners van de Schultestraat in Assen waarschuwden de politie, omdat er een man met ontbloot en bebloed bovenlijf door de straat liep. Daarnaast was de man in het bezit van twee messen.
In diezelfde straat zou ook nog een andere gewonde man lopen.
De twee waren vermoedelijk betrokken geweest bij een vechtpartij.
Toen de agenten arriveerden zagen ze de man met de messen lopen. Bij het zien van de agenten gooide hij ze weg en ging een portiek van een flat binnen. Deze 34-jarige Litouwer werd aangehouden op verdenking van mishandeling.

De andere verdachte had zich verstopt in de flat. Door een aantal kledingstukken aan elkaar te knopen wist hij vanaf de derde verdieping op de begane grond te komen en ging er vandoor. Na een zoekactie werd hij aangetroffen in een container in de Oldegaardestraat.
De 38-jarige Litouwer werd aangehouden.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek opgesloten.
In de Schultestraat werd een auto aangetroffen, die bij de verdachten hoorde.
Naast de auto stonden een aantal tassen met daarin onder andere autoradio’s. Zowel de auto als de tassen werden in beslag genomen.
De politie vermoedt, dat de aangetroffen goederen van diefstal afkomstig zijn.
Nader onderzoek volgt dan ook.


Woensdag 26 februari 2014

Ruinerwold: voormalige boerderij in de as gelegd
Een oude boerderij aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold is woensdag in het begin van de middag afgebrand.
Er werd al direct bij de eerste alarmering om 13:00 uur het sein "middelbrand" gegeven.
Brandweereenheden uit o.a. Ruinerwold, Meppel, Hoogeveen en Koekange-De Wijk werden opgeroepen, maar de pannengedekte woning en de er achter staande rietgedekte schuur brandden volledig uit.
Wel slaagde de brandweer er in, een schuurtje met een asbestplaten dak te redden, zodat er geen asbestvezels vrijkwamen. Eerst werd nog gevreesd, dat de bewoner zich in het pand zou bevinden, omdat hij ’s middags meestal even slaapt.
Gelukkig was dit niet het geval.
Omdat in dit gebied de waterwinning slecht is, werd ook het groot watertransport opgeroepen. Het waterleidingnetwerk aan de Dokter Larijweg kon de vraag niet aan en brak op enkele plaatsen.
De brandweer slaagde er wel in, een schuurtje met een asbestplaten dak te redden, zodat er geen asbestvezels vrijkwamen.
Naastgelegen rietgedekte woningen kregen eveneens de aandacht van de brandweer, omdat vliegvuur  een bedreiging vormde.
In de schuur bevond zich geen vee, omdat enkele maanden geleden het bedrijf beëindigd was.
De bejaarde bewoner, die een verwarde indruk maakte, maar verder ongedeerd leek, is elders ondergebracht.
Donderdag om 09:54 uur kreeg de blusgroep van Ruinerwold opdracht, in de ruïne na te blussen.

Schwerte (D): van der Ploeg en Bircan in hotel gearresteerd
De blauwe Honda CRV, waarmee het inmiddels beruchte duo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) in Duitsland onderweg waren, is aan het Aa-meer in Münster door hen achtergelaten.
De klopjacht op de twee werd onverminderd voortgezet, zowel in Duitsland als in Nederland.
Rond half vier woensdagmiddag is het illustere duo gearresteerd in een hotel in de plaats Schwerte, op ca 20 km ten ZO van Dortmund.
-

Drenthe / Groningen: vijftien arrestaties i.v.m. hennepteelt
In de afgelopen weken zijn vijftien verdachten aangehouden in een omvangrijk onderzoek rondom drugshandel.
In november 2013 werden in het kader van dat onderzoek in vijftien woningen of bedrijfspanden in Emmen en in de provincie Groningen invallen gedaan.
Bij de actie in november werd een 34-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van handel in drugs en de uitvoer van drugs naar Duitsland. Het vervolgonderzoek resulteerde in januari en februari in nog 14 aanhoudingen .
De verdachten zijn afkomstig uit Noord-Nederland en worden verdacht van betrokkenheid bij de georganiseerde hennepteelt.
Na verhoor zijn ze vrijgelaten. Zij moeten zich op termijn verantwoorden voor de rechter.

Het onderzoek is nagenoeg afgerond.
De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie.
Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Ravenswoud: dode blijkt vermiste vrouw

Het lichaam, dat dinsdagmiddag bij Appelscha is gevonden, blijkt inderdaad dat van de 52-jarige, sinds 17 februari vermiste Thea Oosting uit Ravenswoud te zijn.
Het stoffelijk overschot lag in een sloot tussen de weilanden nabij de Meester Lokstraat.
Nader onderzoek moet duidelijkheid geven over de doodsoorzaak.


Dinsdag 25 februari 2014

Hengelo: fietsster geschept door auto

Dinsdagmiddag even na half vijf is een fietsster gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een Seat Inca bestelwagen.
Het ongeval gebeurde op de Bankastraat, toen de vrouw de hoofdrijbaan overstak naar de Riouwstraat.
De bestuurder van de Seat probeerde door uit te wijken en vol te remmen de vrouw te ontwijken, maar de vrouw sloeg tegen de voorruit van de auto en viel daarna op het wegdek.
Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de Seat is niet gewond.
Personeel van het Team Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht.


Holthone: brandweer blust riskante brand in rietstapel
De brandweer van Gramsbergen werd dinsdag even na 16:00 uur verzocht naar de Scheerseweg in Holthone te rijden om een afvalbrand te blussen.
Het vuur woedde in een stapel riet, dat van het dak van een woning verwijderd was tijdens een renovatie.
De vlammen breidden zich echter snel uit naar struikgewas, bomen en een houtstapel en de rook hinderde het verkeer op de N34 (Gramsbergen-Coevorden v.v.).
Bovendien vormden twee rieten daken in de onmiddellijke nabijheid een risico; reden voor de politie, de brandweer de brandstapel te laten doven.
Het was op dat moment nog niet bekend, of er voor het verbranden van het riet een vergunning was afgegeven.

Appelscha: ontzield lichaam gevonden in weiland
In een weiland aan de Meester Lokstraat -op enkele honderden meters van de bebouwde kom van Appelscha- is een stoffelijk overschot gevonden. De weg is vanaf de dorpsgrens - de Nieuw Vaart afgesloten in verband met het forensisch onderzoek. Daaruit moet o.a. blijken, om wie het gaat en wat de doodsoorzaak is.

Het is niet onwaarschijnlijk, dat het om de sedert maandag17 februari verdwenen Thea Oosting (52) uit Ravenswoud gaat.
De vrouw had die avond samen met haar man een café aan de Vaart ZZ in Appelscha bezocht en was rond 01:00 uur lopend naar huis gegaan
Sindsdien werd niets meer van haar vernomen.
In en rondom Appelscha is naar de vrouw gezocht; onder meer door duikers en een politiehelikopter, maar ze werd niet gevonden.

Emmen: bromfietser mishandelt voetganger

De politie onderzoekt de mishandeling van een 28-jarige inwoner van Emmen. De man liep maandagmiddag rond 14.45 uur met zijn vrouw en zoontje over het fietspad aan de Balingerbrink.

Ter hoogte van de kleuterschool naderde hen van achteren een bromfiets met hoge snelheid.
De 28-jarige riep tegen de bromfietser, dat hij rustig aan moest doen.
Hierop stopte de bromfietser en sloeg de Emmenaar een aantal keren tegen zijn hoofd. Vervolgens stapte de belager weer op zijn brommer en ging er vandoor. Het slachtoffer deed aangifte.

Het signalement van de bromfietser is als volgt:

-1.80 a 1.90 cm lang
-blanke huidskleur
-normaal postuur
-sprak Nederlands
-ongeveer tussen de 24 en 26 jaar oud
-bruin kort haar
-piercing in wenkbrauw aan de linker- of rechterzijde
-licht blauwe spijkerbroek
-donkere trui
-zwarte Nickelson jas voorzien van capuchon met bontkraag
-systeemhelm, zwart van kleur

De man reed op een zwarte schakel-bromfiets van het merk Aprilia; vermoedelijk met de lettercombinatie DH in het kenteken.
Weet u wie deze bromfietser is? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000


Maandag 24 februari 2014

Verdachten ontvoering en overval nu ook gezocht voor inbraak in Enschede
De politie, die op zoek is naar Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan, die verdacht worden van de ontvoering van een vrouw uit Meppel en het plegen van een overval op een woning in Lage Mierde, zit nu ook achter het criminele duo aan vanwege een inbraak met geweld, die maandagmiddag plaats vond in een caravan op een camping aan de Oude Buurserdijk in Enschede.
Hierbij is een man geraakt, toen hij de inbrekers betrapte en er op hem geschoten werd.
De politie heeft het idee, dat de twee ook verantwoordelijk zijn voor een gijzeling van een man in Ahaus, die tegen 20:30 uur vrijgelaten werd.

TIP:
Bij aantreffen van deze verdachten geen actie ondernemen.
Bel direct de politie via de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070 of met Misdaad Anoniem op 0800-7000.
-

Wietmarschen (D): ernstig ongeval op de Dalumer Allee
Even na vieren maandagmiddag deed zich een zwaar verkeersongeval voor in Wietmarschen.
De bestuurders van twee tractoren, die net van een nabijgelegen veld kwamen, reden over de Dalumer Allee in de richting van Dalum, om even verderop linksaf te slaan, een zijstraat in.
De 21-jarige bestuurder van een Volkswagen Golf, die de trekkers van achteren naderde, had dat echter te laat in de gaten en begon een inhaalmanoeuvre, net op het moment dat de tractoren afsloegen.
De Golf botste tegen één van de tractoren, ging over de kop, klapte tegen een boom en kwam volledig vernield naast de rijbaan tot stilstand.
De automobilist liep daarbij ernstige verwondingen op, maar had geluk, dat hij ter plaatse door een bekwame EHBO'er verzorgd kon worden, tot ambulancepersoneel en een noodarts arriveerden.
De politie was dan ook vol lof voor deze helper-in-de-nood.
De 21-jarige Wietmarscher werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de bergingswerkzaamheden, die door personeel van Autohaus Lammers uit Wietmarschen werden uitgevoerd, werd het verkeer over één rijstrook langs de ongevalslokatie geleid.
Helaas reden veel weggebruikers in volle vaart langs de plaats des onheils, waardoor meer dan eens een gevaarlijke situatie ontstond....

Fluitenberg: the day after...
Van de in de afgelopen nacht afgebrande woonboerderij aan de Domeinweg in Fluitenberg is niet veel meer over. Slechts de muren van het voor- en achterhuis staan nog overeind.
In het achterste gedeelte waren de materialen van het in het pand gevestigde dakdekkersbedrijf, waaronder een paar gasflessen, die tijdens de felle brand met een heftige explosie de lucht in gingen.

Wegens instortingsgevaar werd een gedeelte van het pand gesloopt.
In hoeverre er asbestvervuiling is opgetreden, wordt in de loop van de dag onderzocht.
Ook naar de oorzaak van de brand, die door de bewoners zelf werd ontdekt, zal onderzoek plaatsvinden
Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Verdachten ontvoering en overval gezocht
De politie is op zoek naar twee personen, die verdacht worden van een ontvoering en het plegen van een overval.
Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan worden verdacht van het ontvoeren van een vrouw uit Meppel en het plegen van een overval op een woning in Lage Mierde.

Meppel

Op 10 februari jl. hebben twee personen, een man en een vrouw, ingebroken in de woning van een 52-jarige vrouw uit Meppel.
Toen het slachtoffer hen eind van de middag overliep, is ze door hen gekneveld, mishandeld en bedreigd.
Hierop werd het slachtoffer tegen haar wil meegenomen in haar auto.
Uiteindelijk is het slachtoffer in de ochtend van 11 februari in de buurt van Lelystad in een bos achtergelaten.

Lage Mierde

Op 18 februari jl. werd een overval gepleegd op een woning aan de Goorweg in Lage Mierde. De bewoner is gekneveld door de verdachten. Daarnaast zijn drie getuigen ook onder bedreiging van een vuurwapen mee de woning in genomen en gekneveld.
De slachtoffers werden gedwongen hun waardevolle spullen af te geven.
De bewoner werd door de verdachte(n) mishandeld en liep hierdoor ernstig letsel op.
De verdachten zijn vertrokken in de auto van één van de slachtoffers. Deze auto is tot op heden niet getraceerd.
Het vermoeden bestaat dat zij gebruik maken van een rode Renault Clio met het kenteken 46-JB-GS.
Tevens zouden zij de beschikking hebben over een blauwe Renault Laguna met het kenteken 98-GG-PP.

Bij aantreffen van één van deze twee verdachten geen actie ondernemen.
Bel direct de politie via de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070 of met Misdaad Anoniem op 0800-7000.
-

Assen: Ommenaar rijdt onder invloed tegen vangrail

De politie heeft maandagochtend een 26-jarige man uit Ommen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Kort daarvoor was gemeld, dat er een auto op de vluchtstrook van de A28 ter hoogte van Assen stond, die kennelijk betrokken was geweest bij een ongeval.
Ter plaatse bleek, dat de 26-jarige man in de berm was geraakt en tegen de vangrail was gebotst.
Bij controle bleek, dat de man teveel alcohol had gedronken: hij blies 340 ug/l en is daarom aangehouden en geverbaliseerd.


Fluitenberg: grote brand verwoest boerderij
Een hevige brand, die gepaard ging met knallende asbestplaten en de ontploffing van een gastank, heeft in de nacht van zondag op maandag een boerderij aan de Domeinweg in Fluitenberg verwoest.
Het vuur, dat rond half twee gemeld werd, breidde zich zeer snel uit, wat ook nog eens werd versterkt door de exploderende gastank.
Er werd dan ook opgeschaald naar "grote brand". Het korps van Ruinen kreeg dan ook hulp uit Hoogeveen en van het korps Noordwijk (De Wijk / Koekange).
Bluswater bleek voldoende voorhanden in de naaste omgeving.
De brand was snel onder controle, maar er moest wel rekening worden gehouden met een tweede gastank.
De bewoners konden de boerderij tijdig verlaten, maar -zoals het nu lijkt- gingen alle bezittingen verloren.
Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.