Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2014 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 12 januari 2014

Uelsen: vijf licht gewonden bij aanrijding op de Ziegeleistraße

Zondag rond 14:45 uur zijn op de kruising van de Robert-Koch-Straße en de Ziegeleistraße ten gevolge van een verkeersongeval vijf licht gewonden gevallen, waaronder vier Nederlanders.
Het ongeval ontstond, toen een 37-jarige Mercedesbestuurster van de Robert-Koch-Straße linksaf de Ziegeleistraße in wilde rijden , dus richting Neuenhaus, maar daarbij een uit de richting van Neuenhaus komende Volvo over het hoofd zag, die op de Ziegeleistraße richting Wielen reed.
Bij de botsing raakten de in de Volvo zittende 48-jarige bestuurder uit Denekamp, zijn echtgenote en hun kinderen ( 12 en 8 jaar oud) licht gewond. Ze zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd.
Ook de 37-jarige vrouw uit Uelsen liep lichte verwondingen op, maar hoefde niet in een ziekenhuis te worden behandeld.
De berging van de auto's werd uitgevoerd door personeel van Autohaus Lenters uit Wilsum.


Almelo: arrestatie wegens vals geld
In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige Almeloër in een horecagelegenheid aangehouden voor het betalen met vals geld.
De politie kreeg rond 03:45 uur de melding, dat een klant van een horecazaak aan het Prinses Catharina-Amaliaplein een consumptie betaalde met een vals biljet van 50 euro. De man is overgedragen aan de politie en opgesloten voor nader verhoor.
Het valse bankbiljet is in beslag genomen.

Genemuiden: wateroverlast door gebroken waterleiding

De brandweer van Genemuiden kreeg zaterdagavond een melding over wateroverlast door een leidingbreuk bij een woning aan de Klaas Benninkstraat.
Een gedeelte van de stoep was weggespoeld en het water liep de kruipruimte de woning in.
Met een dompelpomp werd het water weggepompt. Het gat, waardoor het water naar binnen liep, werd gedicht.
De bevelvoerder had hiermee de situatie onder controle en gaf zijn manschappen de opdracht, de boel in te pakken.
Na overleg met de alarmcentrale werd besloten, de komst van monteurs van het waterleidingbedrijf niet af te wachten en voor de veiligheid de omgeving met lint af te zetten.

Meer foto's: Henry Wallinga

Zaterdag 11 januri 2014

Hoogeveen: vrouw betrapt inbrekers

In De Snikke in Hoogeveen werden een vrouw en haar dochter bij thuiskomst verrast door vier inbrekers in hun woning.
Bij de confrontatie is door de mannen, die volgens Burgernet van buitenlandse afkomst zijn, geweld gebruikt.
De vrouw raakte aan haar hand gewond. Dat weerhield haar niet, achter de vluchtende inbrekers aan te gaan.
Ze zag, dat de vier vertrokken in een grijze Renault Scenic.
Het handgemeen ging gepaard met veel gegil, waarop vele buurtbewoners kwamen kijken.
In de woning lag de man, de eigenaar van een Chinees restaurant, te slapen.
Het is op dit moment niet duidelijk, of er iets uit de woning is meegenomen.
Na een eerdere inbraak waren in de woning extra maatregelen genomen.
Die bleken zaterdagavond dus nog niet voldoende. De inbrekers hadden de achterdeur geforceerd.

Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 10 januari 2014

A28: auto in bermsloot

Twee mannen uit Georgië zijn vrijdagmiddag ter hoogte van Veeningen van de A28 geraakt.
Hun auto, een VW Polo, reed door de berm, schoot over de toerit, waarbij een verkeersbord werd platgereden, reed via het talud naar beneden en kwam achterstevoren in de bermsloot tot stilstand.
Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek, dat de twee geen ernstig letsel hadden opgelopen.
Zij en hun beschadigde auto zijn door een berger weggebracht.

Foto / video: Persfotografie Hoogeveen

Emlichheim: zevenjarig fietsertje rijdt tegen aanhangwagen van tractorcombinatie

Vrijdagmorgen om 11:40 uur deed zich op de Berliner Straße een verkeersongeval voor.
Een 34-jarige tractorchauffeur uit Meppen reed met een tractor en twee lege aanhangwagens in de richting van Westerfeld.
Ter hoogte van de basisschool Emlichheim reed een zevenjarige jongen uit Emlichheim van de school naar de met verkeerslichten beveiligde voetgangersoversteekplaats. Hij raakte met zijn fiets het rechter voorwiel van de tweede aanhangwagen.
Het knaapje liep hierdoor letsel op en is met traumaheli 2 naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen.
Hij mocht het ziekenhuis echter na een onderzoek 's middags al verlaten, toen duidelijk was, dat hij -op wat blauwe plekken na- geen letsel had opgelopen.
Voor het onderzoek door ingenieursbureau Diekel uit Bentheim werd de Berliner Straße tot 14:30 uur volledig afgesloten.
Desondanks probeerden enkele verkeersdeelnemers via het fietspad langs de ongevalslokatie te komen.


Dalfsen: opnieuw noodlottig verkeersongeval op de Hessenweg

Vrijdagmorgen rond kwart voor elf is een 24-jarige vrouw uit Dalfsen om het leven gekomen ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Hessenweg (N340) met de Welsummerweg tussen Oudleusen en Dalfsen.
De vrouw reed van de Welsummerweg de N340 op en haar VW Polo werd daarbij vol in de linker flank geraakt door een trekker met oplegger, bestuurd door een 52-jarige chauffeur uit Ulicoten (N-Br.), die in de richting van Ommen reed.
De automobiliste overleed ter plaatse. Hulp van politie-, brandweer-, ambulance- en MMT-personeel mocht niet meer baten.
De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Een deel van de N340 en de parallelwegen zijn tot even na 13:00 uur afgesloten geweest voor de het VOA-onderzoek, waarbij ook een politieheli ingezet werd.
Hoogeveen: auto nummer zoveel...

Bioscoopgangers keken donderdagavond raar op, toen zij in de Jakob Elemastraat terugkeerden bij hun auto -een Peugeot 307- want die bleek in brand te staan.
Een brand, die door nog onopgehelderde oorzaak ontstaan is aan de voorkant van de auto. Van het motorcompartiment bleef weinig over.
Een  naast deze wagen geparkeerde auto -eveneens een Peugeot 307- raakte beschadigd.
Nog geen week eerder -4 januari- brandde een VW Golf uit - amper 50 meter verderop.

Foto's : Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 9 januari 2014

Schoonebeek: Suzuki Alto 'in brand' na aanrijding
Donderdagmiddag om 16:03 uur werd de brandweer van Schoonebeek verzocht, met spoed naar Transportbedrijf Lubbers aan de Klaverakker te rijden, omdat daar een auto in brand zou staan. Maar de spuitgasten waren er al snel achter, dat de bestemming ook dit keer niet het opgegeven adres was, maar dat het voorval even ten noorden van de rotonde op de N853 (Nieuw Amsterdamseweg) ter hoogte van het transportbedrijf en DSM Resins had plaatsgevonden.
Daar was een Suzuki Alto, die in zuidelijke richting reed, in botsing gekomen met een auto-ambulance-aanhangwagen, die achter een Saab 900 Turbo oldtimer (bouwjaar 1982) hing, die daar wegens pech gestopt was. De Alto-bestuurster had niet gezien, dat de combinatie stil stond en reed dientengevolge tegen de achterzijde van de auto-ambulance, waardoor de lading kunststof rijplaten achteruit schoof en de Alto een halve slag maakte; de Saab een kwart draai.
Het oliefilter van de Suzuki brak af ten gevolge van de botsing en de olie veroorzaakte een flinke rookontwikkeling, toen die met de hete motor in contact kwam. Een poederblusser voorkwam erger.
De bestuurster van de Alto is eerst ter plaatse door de brandweer behandeld, totdat het ambulancepersoneel -om 16:28 uur- arriveerde en de behandeling overnam. Ze is daarna per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Koolen haalde de zwaar beschadigde voertuigen en de aanhanger op en bracht de rijplaten naar de bestemming - even verderop.

Nijverdal: automobilist gewond na botsing tegen boom
Een automobilist is donderdagmorgen rond half tien zwaar gewond geraakt, toen hij door nog onopgehelderde oorzaak in een flauwe bocht van de Helmkruidlaan in Nijverdal -nabij dagverblijf de Wilgenweard- rechtdoor reed en tegen een boom botste.
De achttienjarige inwoner van Nijverdal is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De vlucht van het Mobiel Medisch Team, dat per heli naar de ongevalslokatie onderweg was, werd afgezegd.


Nijverdal: auto rijdt tegen gevel van woning na aanrijding met voetganger
Op de Rijssensestraat in Nijverdal is donderdagmiddag een 67-jarige voetganger uit die plaats gewond geraakt, toen hij op het trottoir aangereden werd door een auto, die in de bocht in de Smidstraat slipte en de stoep op schoot.
De bestuurster (49, uit Nijverdal) gaf direct na de aanrijding met de man in een reflex het ruk aan het stuur, waarop de auto schuin naar links schoot, aan de overzijde van de straat een tuinhek plette en tegen de geval van de woning tot stilstand kwam.
De omstandigheden rond de aanrijding werden ter plaatse bestudeerd door een verkeersongevallenanalist, waarbij ook de auto ook nader onderzocht zal worden, aangezien de bestuurster verklaarde, dat de auto bij lage snelheid onbestuurbaar was geraakt.
Getuigen bevestigden, dat de vrouw niet hard had gereden.

Ter Apel: vondst begraven Volkswagen schept meer duidelijkheid in oud mysterie
Op een stuk land aan de Schwartenberger Straße in Rütenbrock (D) is afgelopen weekeinde bij graafwerk een lichtblauwe VW 1600 ontdekt.
De auto is hoogst waarschijnlijk op 9 september 1971 betrokken geweest bij een verkeersongeval in buurtschap De Maten bij Ter Apel, waarbij de toen 63-jarige Jurrien Potze om het leven is gekomen.
Getuigen hadden kort na de aanrijding een lichtblauwe Volkswagen 1600 met een kapotte koplamp en een deuk in het spatbord zijn rijden.
De kentekenhouder -een inwoner van Zwartemeer- heeft destijds drie weken vast gezeten hangende het onderzoek, maar de man ontkende en moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.
De auto was tot nu toe onvindbaar, maar is nu eindelijk opgedoken. Wie het voertuig begraven heeft, is niet duidelijk.
Destijds was het stuk land eigendom van een Nederlandse vrouw, die met de eigenaar van de auto bevriend was.

De Duitse politie wil de auto op laten graven om aan de hand van de schade onomstotelijk vast te kunnen stellen, of dit het voertuig is, dat destijds bij de aanrijding betrokken was.
Naar verluidt heeft Justitie in Nederland geen voornemens, de zaak te heropenen, aangezien de zaak verjaard is en de vermoedelijke dader reeds vele jaren geleden overleden is.
Foto's: Polizeiinspektion Emsland

Woensdag 8 januari 2014

Schöninghsdorf (D): licht gewonde bij kop-staartbotsing auto - vrachtwagen

De hulpverleningsdiensten werden woensdagavond rond half zeven met prio 1 op de Zollstraße in Twist-Schöninghsdorf ontboden, omdat daar een VW Passat tegen de achterzijde van de met een stalen afvalcontainer geladen aanhanger van een stilstaande vrachtwagen was gereden.
Er zat één persoon in de auto bekneld en aan de Feuerwehr Schöninghsdorf de taak, het licht gewonde slachtoffer te bevrijden en de uit de auto lekkende vloeistoffen met korrels te absorberen.
De gewonde werd naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Rakel uit Geeste haalde de zwaar beschadigde VW Passat op.


Westerbork: woonboerderij is de as gelegd na explosie

In Westerbork is woensdagmorgen een rietgedekte woonboerderij, die op de hoek Zuidbrink - Smalgoorn stond, door brand verwoest.
Vlak voordat rond 09:15 uur de brand uitbrak, was bij de woning een gaslek ontstaan ten gevolge van werkzaamheden aan de riolering.
Even later volgde volgens omwonenden een explosie, die een muur van de dubbele garage wegblies.
Er brak in dit gebouwtje brand uit. De vlammen sloegen al snel over op het dak van de woning.

Het was de brandweer bij aankomst al direct duidelijk, dat het gebouw, dat in twee woningen was onderverdeeld, niet meer te redden was.
Men zette dus primair in op het voorkomen van overslag op omringende woningen en schuren. Dat lukte: zelfs een vliegkooi met duiven en parkieten werd behouden en -voor zover bekend- overleefden alle vogels de ramp.

De woonboerderij en de garage, waarin een personenauto stond, gingen volledig verloren.
De brandweer meldde rond 10:50 uur, dat men de brand meester was.


Drenthe: brandweer gebruikt voortaan tankwagens in plaats van brandkranen
De brandweer gebruikt in Drenthe sedert 1 januari 2014 geen drinkwater meer om branden te blussen, maar neemt het bluswater mee in tankauto's, die elk 15.000 liter water kunnen bevatten.
In de meeste gevallen is dit voldoende voor enkele minuten blussen, dus voor een snelle bestrijding van een kleine, beginnende brand.
Als deze hoeveelheid water niet genoeg blijkt, is men aangewezen op een zogeheten vulpunt: ofwel geboorde putten of open water, zoals kanalen, brede sloten en dergelijke.

U herkent de vulpunten aan het rode vulpuntbord. Parkeer dus nooit voor zo'n vulpunt!
Bij brand moet de brandweer snel over extra water kunnen beschikken.

De brandweer in de gemeente Coevorden beschikt in totaal over drie tankwagens en wel op de posten Coevorden, Schoonoord en Zwinderen. Omdat de brandweer er geen gebruik meer maakt, zullen brandkranen op den duur verdwijnen.
Bij het vernieuwen van de waterleidingen of wegwerkzaamheden verwijdert de Waterleidingmaatschappij Drenthe de kranen.
Als er problemen zijn met een brandkraan of paaltjes ontbreken, dan kunt u bellen met de WMD via telefoonnummer (0592) 854 550

Zwolle: lichaam vermiste man in de Vecht gevonden
Dinsdagmiddag is het stoffelijk overschot van de sinds 4 december 2013 vermiste 54-jarige Dalfsenaar in de Vecht in de gemeente Zwolle gevonden.
De politie kreeg een melding van de vondst, waarna het lichaam werd geborgen.
Uit onderzoek blijkt, dat er geen sprake is van misdrijf.


Dinsdag 7 januari 2014

Coevorden: oud-ijzerdief gearresteerd
De politie hield dinsdagmorgen op aanwijzing van een buurtbewoner een man aan, die kort daarvoor oud ijzer had gestolen uit een container. Getuigen zagen, dat de man wegfietste bij een leegstaand bedrijf aan de Nieuwe Dijk met een huisvuilcontainer met oud ijzer achter z'n fiets.
De getuigen waarschuwden de politie.
Een bewoner van de Krimweg had de man ook gezien. Hij bedacht zich niet en trok de man van de fiets.
De dief ging er hierna hardlopend vandoor. Op aanwijzing van deze bewoner hield de politie kort daarna op de Krimweg de verdachte aan.
De dief -een 40-jarige inwoner van Emmen- bekende direct, dat hij oud ijzer had gestolen.
De man is aangehouden en opgesloten.

Dalfsen: negentienjarige Dalfsenaar schiet op plaatsgenoot

Dinsdagmorgen 7 januari is na een schietincident bij een woning aan de Kreuleweg een 19-jarige Dalfsenaar aangehouden.
Bij een ruzie schoot hij met een vuurwapen op een 57-jarige plaatsgenoot.
Die raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Naar de aanleiding en de toedracht van het incident is een onderzoek gestart.


Hoogeveen: flessengooier gearresteerd

Maandagavond heeft de politie een 47-jarige Hoogevener aangehouden, die lege en halfvolle flessen van een balkon aan de Alteveerstraat naar beneden gooide. Toen agenten daar aankwamen en met een getuige spraken, kwam er blikje frisdrank naar beneden.
Er lagen glasscherven op de grond.
De man is aangehouden en in de cel gezet op grond van poging tot zware mishandeling.Maandag 6 januari

De Lutte: mysterie rond gevonden lichaamsdelen grotendeels opgelost
De lichaamsresten, die vorige week donderdag 's morgens op een parkeerplaats langs de snelweg A1/A30 ter hoogte van De Lutte gevonden zijn, zijn afkomstig van een 74-jarige vrouw, die op de Autobahn A2 bij Braunschweig is overreden, aldus de politie in Braunschweig.

Donderdagmorgen vond men menselijke resten op de parkeerplaats; 's middags trof de Nederlandse politie meer delen van een stoffelijk overschot aan langs de snelweg bij Oldenzaal op de rijbaan in de richting van Nederland.
In verband hiermee schakelde de Nederlandse politie haar Duitse collega's in.

Uit de eerste onderzoek, waaronder een DNA-test en speurwerk in Duitse gegevensbestanden, werd duidelijk, dat het om de ledematen van een alleenstaande 74-jarige vrouw uit Braunschweig gaat.
De vrouw is volgens de politie van een viaduct op de rijbaan van de snelweg A2 nabij het vliegveld gesprongen.
Bij de brug is een afscheidsbrief gevonden.

De parkeerplaats bij de grensovergang bij De Lutte wordt voornamelijk door truckers gebruikt.
De politie tracht nu te achterhalen, hoe de lichaamsdelen daar terechtgekomen zijn.

N34: bijna-frontale aanrijding bij Dalen loopt nog goed af
De twee inzittenden van een Opel Corsa kregen maandagmorgen in de ochtendspits de schrik van hun leven, toen ze op de N34 bij Dalen geconfronteerd werden met een tegenligger, die langzaam maar zeker op hun weghelft kwam.
De Corsa-bestuurder kon de spookrijdende Opel Agila niet volledig meer ontwijken en de Corsa werd in de flank geraakt, waardoor de linker achterwielophanging finaal afbrak. De nu onbestuurbare Corsa kantelde in de rechter berm en kwam ondersteboven in de droge bermsloot tot stilstand. De twee mannen kwamen ongedeerd uit de zwaar beschadigde auto.

De Opel Agila, die richting Coevorden reed, schoot van het talud nabij viaduct De Mars en kwam in de bermsloot tot staan.
Over het lot van de (naar verluidt) bestuurster is nog niets bekend.

Het voorval werd vastgelegd door twee VOA-teamleden, waarna berger De Jonge de voertuigen op kon halen.
Het verkeer werd hiertoe twee keer korte tijd stilgezet.
Door de file en de vertraging kozen veel weggebruikers er voor, het incident te omzeilen, waardoor het o.a. in en rond Dalen erg druk werd.

A28: gewonde door kop-staartbotsing bij Staphorst
Zondagavond is op de A28 bij Staphorst ten gevolge van een aanrijding tussen een bestelbusje en een camper één gewonde gevallen.
Het bestelbusje reed tegen de achterzijde van de camper, waardoor beide voertuigen onbestuurbaar werden.
De bestelbus kwam total loss in een sloot tot stilstand; de camper zwaar beschadigd in de middenvangrail.
De bestuurder van de bestelbus raakte gewond en is onder begeleiding van de Staphorster brandweer uit zijn voertuig gehaald.
Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.
De hevig geschrokken Duitse camperbestuurder kwam ongeschonden uit dit avontuur.
Berger Hooikammer sleepte de voertuigen af.

De beschadigde vangrail moest direct vervangen worden, hetgeen tot overlast leidde, omdat in beide richtingen een rijstrook werd afgesloten.
De reparatie duurde tot diep in de nacht.


Zondag 5 januari 2014

Zwartsluis: automobilist gewond na tuimeling
Zondagavond is een auto van de weg Oppen Swolle geraakt en ondersteboven onder aan de dijk tot stilstand gekomen.
De Citroën C3 reed van Zwartsluis in de richting van Vollenhove en raakte in een bocht van de weg. Enkele meters lager kwam de C3 vlak voor een sloot op de kop tot stilstand. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen en klauterde de dijk op om hulp te zoeken.
Passanten boden deze hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Met hoofdletsel is de man per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie nam de gegevens en een verklaring op van het slachtoffer.
Berger Hooikammer mocht de totaal vernielde auto optakelen en afvoeren.
Foto's / video: Henry Wallinga

Nieuw Amsterdam: fietser overlijdt na aanrijding op de Dikkewijk OZ (update)
Zondagavond tegen zeven uur is een 74-jarige fietser uit Nieuw Amsterdam om het leven gekomen ten gevolge van een verkeersongeval op de Dikkewijk Oostzijde in Nieuw-Amsterdam.
De man, die op een Gazelle E-Bike reed, stak de weg over bij de Herendijk en werd daarbij gegrepen door een Volvo S40, die uit de richting van de A37 over de Dikkewijk OZ aan kwam rijden.
De Volvo, bestuurd door een 68-jarige vrouw uit Erica, kwam zo'n honderd meter verderop -vlak voor de kruising met de Erfscheidenweg- tot stilstand met schade aan de voorzijde en een verbrijzelde voorruit.
De elektrische fiets was volledig vernield.
Nadat de specialist van de VOA zijn onderzoek had afgerond, kon berger Koolen de fiets en de auto ophalen.

Het in de alarmering opgegeven adres bleek (opnieuw) onjuist: het ongeval zou plaats gevonden hebben op de Verlengde Herendijk bij de Dikkewijk Westzijde, maar de Dikkewijk WZ ligt ten zuiden van de A37; loopt van de Vierslagenweg tot de Vaart Noordzijde en kruist de (Verlengde) Herendijk dus niet.
De Dikkewijk OZ loopt van de Vierslagenweg noordwaarts richting Emmen en gaat over in de Nieuw Amsterdamsestraat.

Holten: grote brand verwoest schuur en rietgedekte woonboerderij aan de Beumersteeg
In het buitengebied van Holten woedde zondagmorgen een grote brand in een rietgedekte woonboerderij aan de Beumersteeg.
De brand, die begon in de schuur, sloeg over op de rietgedekte dubbele woning, waarin sinds circa twee jaar twee gezinnen van in totaal zeven (2+5) personen woonden.
Brandweereenheden uit o.a. Holten, Nijverdal, Markelo, Goor en Rijssen bestreden de vlammen, maar zowel de schuur als de rietgedekte woning waren niet meer te redden.
Bluswater moest uit een honderd meter verderop gelegen beek worden aangevoerd.
Het nablussen zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

In de eerste reeks alarmeringen werd (onterecht) als bestemmingsadres Brummelsteeg 17 (in het centrum van Holten) opgegeven.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.