Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 26 januari 2014 - update 23:14 uur

Schoonebeek: brand in berg rubbersnippers onder controle
Zondagmiddag brak op het terrein van een pallet- en handelsonderneming aan de Kanaalweg in Schoonebeek brand uit in een voorraad rubberafvalsnippers, die tegen een buitenmuur lag.
Vanwege de gevaarzetting, de kans op uitbreiding, de waterwinning en de forse inktzwarte rookontwikkeling werd al kort na de eerste alarmering van de blusgroep van Schoonebeek opgeschaald naar "middelbrand" en kort daarop naar "grote brand", waarop assistentie van manschappen en materieel van andere korpsen aangevraagd werd.
Het leek er op, dat de vlammen over zouden slaan naar enkele grote stapels tractor- en truckbanden, maar doordat er met een kraan van het bedrijf een brandgang gecreëerd werd, gebeurde dat niet en kon rond zonsondergang gemeld worden, dat men de brand meester was.
Het is nog onduidelijk, hoe de brand is ontstaan.


Zuidvelde: auto botst tegen boom; bestuurster gewond
Zondagmorgen om 10:40 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Asserstraat (N373) in Zuidvelde.
De brandweer trof daar een Suzuki Alto aan, die door de gladheid van de weg was geraakt en vervolgens op een boom was gebotst.
De bestuurster (de enige inzittende) had last in de borststreek en zat bovendien bekneld met de rechter knie.
De brandweer heeft het rechter portier vrijgeknipt en daarna de versnellingspook verwijderd om ruimte te maken.
Het slachtoffer kon daarna uit de auto worden gehaald in samenwerking met het ambulancepersoneel.
Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
Berger Dorenbos uit Norg kon het voertuig daarna afslepen.
Foto's: Arnaud Poelman
(
www.brandweernorg.nl)


N34 / Gramsbergen: autoweg spiegelglad: paardentrailer op z'n kant; Golf in de kreukels
De zondagmorgen plotseling optredende ijzel kwam als een nare verrassing voor veel weggebruikers; ook op de auto- en autosnelwegen.
Op de N34 ging het fout, kort nadat een terreinwagen met paardentrailer bij Gramsbergen van de toerit bij Gramsbergen de weg in de richting van Coevorden op reed. De N34 bleek daar glad als een ijsbaan, met als gevolg, dat de combinatie slipte, schaarde en de berm in gleed, waarbij de aanhanger kantelde. Gelukkig bleef het paard ongedeerd, zodat er voor de opgeroepen brandweer geen werkzaamheden waren weggelegd. Het paard werd met een andere auto en trailer opgehaald.

Berger Autax haalde de beschadigde terreinwagen en de dito aanhanger op met twee bergingsauto's.
Sommige weggebruikers hadden kennelijk niet in de gaten, dat het ter plaatse erg glad was, want ze reden met onverminderde snelheid langs de ongevalslokatie...
De bergingsauto's waren nog maar nauwelijks vertrokken, of Autax kon terug naar dezelfde plek, maar nu aan de andere kant van de rijbaan, om een VW Golf op te halen, die ook zwaar beschadigd was geraakt ten gevolge van een slippartij.


Zaterdag 25 januari 2014

Twist: begin van brand in supermarkt
De Aldi supermarkt aan Overbergstraße in Twist-Bült (D) is zaterdagmorgen even na elven ontruimd, nadat er rook in het gebouw vrijkwam.
Naar verluidt had een medewerkster in de keuken haar boodschappentas op een ingeschakeld kooktoestel neergezet.
Voor de brandweer van Twist viel er echter weinig te doen, omdat winkelpersoneel de brand met een brandblusser vlot meester was.
De rook, die het gebouw hing, werd met een overdrukventilator wegeblazen.Vrijdag 24 januari 2014

N371: twee auto's total loss ten gevolge van aanrijding
Vrijdag deed zich rond 13:30 uur een aanrijding voor op de Rijksweg Noordzijde (N371, Meppel-Havelte).
De botsing was het gevolg van een voorrangsfout van de bestuurder van een bestelauto, die van de Lokweg de N371 wilde oversteken naar de Meenteweg. De bestelauto ramde daardoor de rechterzijde van een Nissan Micra, die in de richting van Meppel over de N371 reed.
De bestuurder van de Nissan is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bedrijfsauto bleef ongedeerd.
Beide auto's waren slooprijp en mochten door een berger worden weggesleept, nadat twee verkeersongevallenanalisten de situatie in ogenschouw hadden genomen.


A1: grote kettingbotsing bij Hengelo-Noord

Donderdagmorgen rond 08:00 uur heeft zich op de A1 bij Hengelo-Noord ter hoogte van de Ikea-vestiging een kettingbotsing voorgedaan, waarbij in totaal vijftien auto's betrokken waren. Enkele automobilisten zijn ter plaatse behandeld door medewerkers van de ambulancedienst.
Rond 10.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.


Noord Sleen: Roemenen gaan er vandoor

Donderdagmiddag wilden agenten een auto controleren, die over de N381 reed, maar de bestuurder van de auto zag dat kennelijk niet zitten: hij sloeg plotseling af bij Noord Sleen en probeerde te ontkomen.
Hij reed richting Erm, kwam daar een tweede politieauto tegen en stopte uiteindelijk.
In de auto zaten drie mannen uit Roemenië, die geen vast woonadres in Nederland hadden. Ze toonden papieren, die vermoedelijk vervalst zijn. In de auto werden enkele telefoons en een aantal sieraden aangetroffen, waarvan de herkomst niet duidelijk is.
De drie mannen zijn aangehouden en de politie doet een nader onderzoek naar hun identiteit en naar de aangetroffen spullen


Meppel: Roemenen betrapt met gestolen broeken en cashtrappingstrips
De politie heeft woensdagmiddag in Meppel drie Roemenen aangehouden, die uit een kledingwinkel aan de Hoofdstraat een flinke stapel broeken hebben weggenomen. Het gaat om een 43-jarige, een 25-jarige en een 38-jarige man.
Medewerkers hadden drie mannen in de winkel gezien.
Nadat de mannen de winkel uit waren gelopen, bleek de kleding te zijn verdwenen.
Het signalement van de mannen werd doorgegeven aan de politie.
Agenten troffen de drie mannen aan op de Kleine Oever in Meppel. In de tas, die één van de mannen bij zich had, werden de gestolen broeken aangetroffen.
Op het politiebureau bleek, dat de 38-jarige verdachte metalen strips bij zich had. Het ging om soortgelijke strips die begin januari werden aangetroffen bij een geldautomaat in Meppel. Deze strips worden gebruikt om geld te stelen uit pinautomaten: 'Cash-trapping'.
De dieven plaatsen een vrijwel onzichtbaar metalen plakstripje op de klep voor de geldgleuf van de geldautomaat, waardoor het uitgekeerde geld wordt tegengehouden.
Pinners denken, dat de geldautomaat kapot is en lopen weg.
Op dat moment komen de dieven het geld ophalen, waarna de strip terug wordt geplaatst. Daarna is het wachten op een volgend slachtoffer.

De drie mannen zitten nog vast. De politie doet onderzoek.
Preventie:
Als de geldautomaat niet uitbetaalt, controleer dan, of het apparaat gemanipuleerd is.
Informeer meteen het bankpersoneel en bel de politie. Loop niet weg, maar blijf bij de geldautomaat.
Op die manier krijgt de crimineel niet de kans, het geld mee te nemen


Donderdag 23 januari 2014

Hengelo: politie-onderzoek na vondst dode vrouw
Politieagenten, die donderdagmiddag waren gealarmeerd over een onwelwording, vonden een dode vrouw in een woning aan de Poolsterstraat in Hengelo (O) .
Een in de woning aanwezige 28-jarige man uit Hengelo werd aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw.
De politie is een onderzoek naar de doodsoorzaak gestart.
De politie gaat er momenteel van uit, dat er sprake is van een misdrijf.
De omgeving van de Poolsterstraat is afgezet en zowel een forensisch als een buurtonderzoek is in volle gang.
De politie heeft de identiteit van de vrouw op dit moment nog niet officieel kunnen vaststellen.
De aangehouden man is in verzekering gesteld en opgesloten in het Politie Arrestanten Centrum in Borne.


Zwolle: bus botst tegen achterzijde vrachtwagen; tien gewonden
Bij een kop-staartaanrijding tussen een lijnbus en een vrachtwagen op de Ceintuurbaan ter hoogte van de verkeerslichten bij de Kuyerhuislaan zijn donderdagmiddag tien gewonden gevallen.
De buschauffeur merkte te laat, dat een vrachtwagen voor hem stilstond.
Door de klap schoot de vrachtwagencombinatie door en liep de chauffeur nekletsel op.
Ook de buschauffeur raakte gewond. De man kreeg koelvloeistof over zijn benen en liep snijwonden op door in het rond vliegend glas.
Ook enkele passagiers raakten gewond. De meesten konden ter plekke worden behandeld .
Eén passagiere is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.
Door de botsing was de Ceintuurbaan afgesloten voor al het verkeer richting Heino. Dit leverde een verkeerschaos op, waarvan de gevolgen tot ver in de stad te merken waren. Ondanks de omleiding liep het verkeer vast.
Bergingsbedrijven Hooikammer en Leerentveld hebben de vrachtwagen en de lijnbus afgevoerd. Een veegwagen van de Rova heeft het wegdek gereinigd, waarna het verkeer weer vrije toegang kreeg.
Foto's en video: Henry Wallinga


Sint Jansklooster: gevaarlijke schoorsteenbrand

Woensdagavond werden de brandweerkorpsen van Vollenhove en Zwartsluis en de hoogwerker uit Steenwijk gealarmeerd vanwege een schoorsteenbrand in een rietgedekte woning aan de Leeuwte in Sint Jansklooster (buurtschap Moespot).
Volgens omwonenden sloegen de vlammen uit de schoorsteen en was de kans groot, dat de rieten kap van de woning ook ten prooi zou vallen aan de vlammen. De brandweer van Vollenhove had de brand echter snel onder controle, zodat de komst van de spuitgasten uit Zwartsluis niet meer nodig was.
Vanuit de hoogwerker werd het schoorsteenkanaal geveegd en was het gevaar geweken.
Een uitvoerige controle met de warmtebeeldcamera bracht geen verdere bijzonderheden aan het licht.Meppel: nog een arrestaties i.v.m. hennepplantage
Nadat maandagmiddag in een bedrijfspand aan de Kromme Elleboog in Meppel zeven inwoners van Leeuwarden, een 50-jarige inwoner van Sneek en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werden aangehouden, is donderdagmorgen ook nog een 52-jarige inwoner van Leeuwarden in verband met deze zaak gearresteerd.

Goor: man overlijdt ten gevolge van bedrijfsongeval

Woensdagmiddag is een 43-jarige man overleden na een bedrijfsongeval bij een bedrijf aan de Haven in Goor.
Het slachtoffer raakte bekneld in een machine en overleed te plekke aan zijn verwondingen. De familie is in kennis gesteld.
De SZW (arbeidsinspectie) is geïnformeerd en doet onderzoek.


Nijverdal-centrum: zware frontale aanrijding na inbraak in Raalte (Update)
Woensdagavond zijn, na een frontale botsing op de Grotestraat nabij de kruising met de Smidsweg, vier inbrekers aangehouden.
De vier waren in een auto op de vlucht voor de politie, nadat ze in Raalte in een bedrijf aan de Zompstraat hadden ingebroken, maar de politie staakte de achtervolging op de N35 bij Mariënheem, omdat er met onverantwoordelijk hoge snelheden gereden werd.

De vier criminelen liepen door de crash letsel op, net als de inzittenden van de auto, die ze hadden aangereden.
Enkele inzittenden zijn door de brandweer uit de zwaar beschadigde auto's bevrijd. Alle betrokkenen zijn naar ziekenhuizen vervoerd.
De politie houdt er rekening mee, dat er nog een vijfde inzittende in de vluchtauto heeft gezeten, maar dat die er na de botsing vandoor gegaan is.
De politie hield daarom op strategische punten de voorbijgangers in de gaten.

VOA-experts van de politie uit Twente en IJsselland stelden ter plaatse een onderzoek in.
De Grotestraat was geruime tijd afgesloten tussen de kruising met de Joncheerelaan/Smidstraat en de Bonteweg.
Het ongeval gebeurde niet op de kruising met de Smidstraat, maar even verderop op de Grotestraat, voor appartementencomplex "De Bergrand"
UPDATE
De auto met de inbrekers is, voorafgaand aan het ongeval, bij Haarle ingereden op een politieafzetting op de N35.
Een politieman, die dreigde te worden aangereden, loste daarbij een schot .
De auto met valse kentekenplaten, waarin waarschijnlijk vijf mannen zaten, reed echter met grote snelheid door, Nijverdal in.
Daar kwam de auto, die op de linker weghelft reed, op de Grotestraat bij de Esstraat frontaal in botsing met een auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Raalte. De Raaltenaar liep inwendig letsel op.

De vier arrestanten zijn inwoners van Amsterdam, Zaandam en Almere; hun leeftijd varieert van 23 tot en met 41 jaar.
Naar een vijfde man is nog geruime tijd gezocht, echter zonder resultaat.
De mannen hadden ingebroken in een bedrijf in Raalte. Na een inbraakalarm gingen zij er met grote snelheid via de N35 vandoor en gooiden bij Mariënheem spullen uit de auto, die waren buitgemaakt bij de inbraak. In hun auto werd het nodige inbrekersgereedschap aangetroffen.
De mannen blijven in de cel.

De politie zoekt getuigen, die eerder op de avond in Raalte of omgeving de (getinte) mannen in de later gecrashte grijze Audi hebben gezien.
Ook is zij op zoek naar getuigen, die gezien hebben, dat op de weg tussen Raalte en Nijverdal (N35) spullen uit deze auto zijn gegooid.
Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Woensdag 22 januari 2014

Smilde: betrapte inbreker tracht bewoner te verwonden

Woensdag rond het middaguur is een bewoner van de Oranjestraat aangevallen door een inbreker, die hij bij thuiskomst in zijn woonkamer op heterdaad betrapte.
Er ontstond een worsteling, waarbij de inbreker de man met een schroevendraaier probeerde te steken. Dit lukte niet en daarop vluchtte hij. Direct werd de politie gewaarschuwd.
Hoewel politieagenten in het dorp zochten en ook deelnemers aan Burgernet gevraagd werd, uit te kijken, slaagde men er niet in, de crimineel te achterhalen.


Zweeloo: grote stapel strobalen onbruikbaar
De blusgroep van Schoonoord rukte woensdagmiddag even na tweeën met "prio 1" uit, nadat er alarm geslagen was vanwege brand in een schuur aan de Schapendijk in Zweeloo.
Vanaf de Schapendijk (Schoonoord-Zweeloo) was een grote witte rookwolk te zien, die opsteeg uit een akker nabij natuurgebied Boswachterij Slenerzand, dat aan de Brugstraat grenst.
Het bleek echter niet om brand een schuur of een bijgebouw te gaan, maar om brand in een flinke hoeveelheid opgestapelde strobalen.
Blussen heeft bij dit soort branden doorgaan pas zin, wanneer de voorraad uiteen getrokken kan worden.


Genemuiden: opnieuw wietkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Prinses Margrietstraat heeft de politie woensdagmorgen een wietplantage aangetroffen.
Rond 09:30 uur viel de politie de woning binnen. Op een slaapkamer en op de zolder troffen agenten apparatuur aan voor het kweken van hennep en enkele wietplanten.
De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zwolle.
Een gespecialiseerd bedrijf heeft samen met de politie de plantage ontmanteld.
De planten en de voor de kweek benodigde materialen zullen worden vernietigd.
Foto's / video: Henry Wallinga


Klazienaveen: automobiliste naar ziekenhuis na kop-staartaanrijding

Woensdagmorgen is een twintigjarige automobiliste uit Weiteveen gewond geraakt ten gevolge van een kop-staartaanrijding op de Dordsedijk.
De vrouw, die uit de richting van Weiteveen kwam, botste tegen de achterzijde van de achter een tractor gekoppelde aanhanger.
De landbouwtrekker werd bestuurd door een 61-jarige Klazienavener.
De Weiteveense is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.
Haar onherstelbaar beschadigde auto is afgesleept.
De velg van het linker achterwiel van de aanhanger raakte beschadigd, waardoor de band leeg liep.


Zuidwolde: drugsgebruiker en -bezitter gearresteerd

Dinsdagavond zij een 29-jarige inwoner van de gemeente Coevorden en een 34-jarige inwoner van Zuidwolde (Dr.) aangehouden.
Ze reden na elkaar weg van een parkeerplaats aan de N48, waarbij de 29-jarige gedeeltelijk uit het raam van de auto hing.
Tijdens onderzoek bleek hij volledig afwezig te reageren en werd op de passagierstoel een gripzakje met wit poeder en een flesje met vermoedelijk GHB aangetroffen.
De bestuurder werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.
Even later werd de inwoner van Zuidwolde op een carpoolplaats aan de Alteveerstraat aangetroffen.
In zijn auto werd een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen, alsmede goederen, bestemd voor de handel in drugs. Deze werden in beslag genomen. Ook deze bestuurder werd aangehouden.
De politie stelt een onderzoek in.


Wijhe: Zwolse gewond door frontale botsing

Een 66-jarige vrouw uit Zwolle raakte dinsdagmorgen gewond als gevolg van een ongeval op de Bremmelerstraat in Wijhe.
De vrouw fietste op de Bremmelerstraat in de richting van Heino frontaal tegen de haar tegemoet rijdende auto van een 46-jarige inwoner van de gemeente Olst-Wijhe. De fietsster viel in een naast de weg gelegen sloot.
De automobilist heeft de vrouw uit het water kunnen halen. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht.
Medewerkers van het Team Verkeersongevallenanalyse onderzoeken, wat de oorzaak is geweest van de botsing.Dinsdag 21 januari 2014

N48: Opel Zafira slipt van de autoweg tijdens sneeuwjacht
Verkeersdeelnemers, die rond zes uur dinsdagmorgen op de N48 tussen Zuidwolde en Ommen reden, werden nabij Balkbrug getracteerd op een fikse sneeuwjacht, die in korte tijd een dikke laag sneeuw op het wegdek neerlegde.
De bestuurder van een Opel Zafira verloor -waarschijnlijk door zijn reactie op afremmend verkeer- de macht over het stuur, waardoor de auto even ten noorden van de afslag naar de N377 ondersteboven in de droge bermsloot tot stilstand kwam.
De man, die hoogst waarschijnlijk geen veiligheidsgordel droeg, kopte een forse ster in de voorruit en liep hierdoor een hoofdwond op.

De Opel, die rijp was voor de sloop, werd vanwege de spitsdrukte rond negen uur door berger Klaas van de firma Autax opgehaald.
Inmiddels waren er via 112 al enkele telefoontjes binnengekomen van verontruste weggebruikers, die de auto in de sloot hadden zien liggen en dachten, dat het om een "vers" ongeval ging.

De N48 is korte tijd in beide richtingen afgesloten geweest; mede in verband met een tweede ongeval - even verderop.

N48: Caddy op z'n neus in bermsloot na slippartij
Ook ten zuiden van het viaduct over de N377 kwam dinsdag rond 06:00 uur een automobilist in problemen tijdens de onverwachte sneeuwjacht, die het verkeer in de vroege ochtendspits bij Balkbrug onaangenaam verraste.
Hier vloog een Volkswagen Caddy, die in de richting van Hoogeveen reed, vlak voor de afrit naar de N377 van de weg. De bestelauto kwam op z'n neus staande tot stilstand.
Naar verluidt bleef de bestuurder ongedeerd.
Berger Jan van de firma Autax ontfermde zich over het onherstelbaar beschadigde voertuig.Maandag 20 januari 2014

Meppel: negen arrestaties bij vondst hennepplantage in leegstaand bedrijfspand
Maandag rond 14.00 uur zijn in een bedrijfspand aan de Kromme Elleboog zeven inwoners van Leeuwarden (28, 29, 31, 36, 37, 42, 46 jaar),
een 50-jarige inwoner van Sneek en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden.
Alle negen mannen worden verdacht van het vervaardigen van en handel in hennep.

Agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor toen zij een auto bij het bedrijfspand zagen wegrijden.
Nadat zij het kenteken ter controle hadden opgevraagd bij de Meldkamer van de politie Noord-Nederland bleek, dat de kentekenhouder nog boetes open had staan. Toen de agenten de bestuurder, de 28-jarige inwoner van Leeuwarden, aanspraken, roken ze een sterke hennepgeur.
Aangezien de man net uit het pand aan de Kromme Elleboog kwam, was dat reden genoeg om daar een nader onderzoek in te stellen.
Binnen bleken acht man druk in de weer in de hennepkwekerij.  Ze werden allemaal aangehouden.
In verschillende ruimten werden ruim 900 hennepplanten en tientallen kilo’s gedroogde hennep aangetroffen.
De elektriciteit bleek ook illegaal te zijn afgetapt.
Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor nader onderzoek zijn opgesloten.
De hennep, de apparatuur en de auto werden in beslag genomen. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.
Foto's / video: Henry Wallinga

Koekange: hoogzwangere passagiere onderzocht na kop-staartbotsing
Hoewel de schade aan de maandagmorgen bij een kop-staartbotsing op de Prinsesseweg in Koekange betrokken auto's meeviel, ontstond er toch bezorgdheid, omdat de passagiere van één van de auto's dertig weken zwanger was.
De vrouw is voor alle zekerheid medisch onderzocht in een ziekenhuis.

De omstandigheden rond de botsing werd vastgelegd door een verkeersongevallenanalist van de Drentse politie.
De Ford Mondeo, die tegen de achterzijde van de voor de kruising met de Meester J de Blieckweg gestopte Volvo 850 reed, liep de meeste schade op.
De trekhaak van de 850 ving de klap bij dat voertuig grotendeels op.

Stuifzand: houten schuur in de as gelegd
Een houten schuur bij een woning aan de Diepweg is zondagavond afgebrand.
Het gebouw stond al vol in de hens, toen de Hoogeveense brandweer arriveerde, maar de woning kon behouden worden.
Een auto, die in de schuur stond, is tijdig in veiligheid gebracht.
Vanwege de rook werd omwonenden geadviseerd, ramen en deuren dicht te houden.
De Diepweg is tijdens de blusactiviteiten afgesloten geweest.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.