Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 27 juli 2014

Assen: motorrijder omgekomen op De Haar
Rond negen uur zondagavond is een motorrijder verongelukt op De Haar in Assen.
De man ging onderuit in een bocht en kwam tussen struikgewas en boompjes tot stilstand.
Hulpverleners slaagden er niet in, de motorrijder tot leven te wekken.
(Meer info en beelden volgen later)


N34/Schipborg: auto slipt tegen boom: bestuurder gewond
Aan de N34 bij de afslag Zuidlaren is een automobilist gewond geraakt, nadat hij de macht over het stuur verloor, nadat de auto in de rechter berm kwam. Het voertuig schoot na de beruchte ruk aan het stuur de weg over en kwam in de linker berm tegen een boom tot stilstand.
Het slachtoffer is naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Zuidwolde: Hoogevener  onterecht verdacht van inrijden op politieagente
Agenten hielden omstreeks 02.30 uur een alcoholcontrole op de Meppelerweg.
Een automobilist, die een stopteken kreeg van een politieagente, stopte echter niet en de agente kon zich ternauwernood redden door snel opzij te springen. De automobilist reed door.
Via het kenteken kwam de politie terecht bij een woning in Zuidwolde.
Daar troffen ze o.a. een beschonken 35-jarige inwoner van Hoogeveen aan.
De man had een slagaderlijke bloeding. Volgens zijn vriendin had hij na een woordenwisseling met haar in huis een ruit vernield en daarbij zijn arm opengehaald. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle en daar opgenomen.

Uit onderzoek van de politie bleek, dat de man op een festiviteit in Veeningen ruzie had gehad en iemand had geslagen.
Daarna was hij in een auto gestapt en weggereden richting Zuidwolde. Onderweg stuitte hij op de politiecontrole.
De man weigerde mee te werken aan een bloedonderzoek naar het gebruik van alcohol. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd.
De politieagente deed aangifte.

In eerste instantie wees alles er op, dat een beschonken man in dit gezelschap, een 35-jarige inwoner van Hoogeveen, de auto had bestuurd.

Zondag bleek echter, dat niet de man, maar één van de vrouwen de auto had bestuurd en niet was gestopt voor het stopteken van de politie.
De vrouw is aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten

Assen: Assenaar steekt vrouw met mes
De politie hield zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Assen aan op verdenking van poging tot zware mishandeling en vernieling.
De man werd aangehouden nadat hij op de Nijlandstraat een auto had bekrast. Deze vernieling was vastgelegd met bewakingscamera’s. Hierdoor kon de man, die nog in de buurt was, snel worden aangehouden. De man was op een fiets en had o.a. een groot broodmes bij zich. De eigenaar van de auto deed aangifte.
Kort daarvoor was op de Mr. Groen van Prinstererlaan een daar wandelende 48-jarige vrouw uit Assen zonder enige aanleiding met iets in haar rug gestoken. De dader was op een fiets en verdween. De vrouw is onderzocht door een arts. Ze had een kleine verwonding op haar rug en een gaatje in haar shirt. De vrouw deed aangifte.
Omdat het signalement van de man, die de vrouw had gestoken, overeen kwam met dat van de aangehouden man, is hij ook hierover ondervraagd. Hij bekende, dat hij de vrouw had gestoken.
De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het mes is in beslag genomen


Zaterdag 26 juli 2014

Fluitenberg: BMW brandt uit op de Domeinweg

Zaterdagavond werd een jong stel onaangenaam verrast, toen hun BMW 316I tijdens de rit in brand vloog op de Domeinweg even buiten Fluitenberg. Het meisje voelde warmte aan haar benen en bij controle bleken de vlammen al onder het dashboard vandaan te komen.
De twee verlieten spoorslags, maar ongedeerd, de auto.
De brandweer van Ruinen smoorde de brand in schuim, maar het 18 jaar oude voertuig ging volledig verloren.

Foto's & video: Persfotografie Hoogeveen


Emmen: brand in appartement tijdig gedoofd

In de keuken vaan een appartement op de tweede etage van een flatgebouw aan de Meerstraat is zaterdagavond rond achten brand uitgebroken.
Er werd direct na de eerste melding opgeschaald naar "middelbrand", omdat er mogelijk nog iemand in de woning aanwezig was.
Dat bleek niet het geval.
De brand was begonnen in een verdeeldoos achter een koelkast en het vuur had al een afzuigkap bereikt, maar kon tijdig gedoofd worden,


Hardenberg: hengeldieven gearresteerd
De politie heeft vrijdag drie uit het westen van het land afkomstige mannen aangehouden.
Zij worden verdacht van diefstal van twee hengels bij een hengelsportzaak aan de Sallandsestraat.
De politie kreeg kort na het middaguur te horen, dat er twee hengels bij de hengelsportzaak waren gestolen en dat er een goed signalement van de verdachten was.
Toen een agent de eigenaar van een andere hengelsportzaak in de stad ging waarschuwen, trof hij bij een auto een man aan, die voldeed aan het opgegeven signalement.
In de auto bleken twee hengels te liggen.
Hij werd aangehouden en ook twee andere mannen, die aankwamen, werden meegenomen voor verhoor.
Na verhoor kreeg een 44-jarige Hagenaar met een boete van 300 euro. De hengels gaan terug naar de gedupeerde.


Hoogeveen: uitslaande brand verwoest woning in de Emmastraat

Een bewoner van de Emmastraat rook zaterdagmorgen omstreeks 05:30 uur een brandlucht. Hij ging op onderzoek uit en ontdekte, dat een paar deuren verderop een woning in brand stond.
Hij sloeg alarm en met hulp van andere inmiddels wakker geworden buren waarschuwde hij de buren, die eventueel gevaar liepen.
Die brachten zich -nog in nachtkleding en ondergoed- snel in veiligheid.
De tussenwoning, die deel uitmaakte van een blok van vijf, stond inmiddels geheel in brand en binnen was het een vuurzee.
Een buurman, die nog snel zijn woning binnen ging, moest door de politie gemaand worden, naar buiten te komen.
De consternatie in de straat was groot.
Er werd opgeschaald naar "middelbrand", waarop de brandweer van uit Zuidwolde te hulp schoot.
De brandende woning viel niet meer te redden en de belendende percelen liepen grote schade op.
Over de oorzaak viel nog niets te melden.
Voor zover bekend raakte niemand gewond bij de brand, maar later arriveerde een ambulance, omdat één van de omwonenden onwel werd.

Foto's & video: Persfotografie Hoogeveen


Noordscheschut: man uit Geesbrug gearresteerd wegens drugs
In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de parkeerplaats bij de voetbalvelden aan de Coevorderstraatweg een inwoner van Geesbrug aan.
Na een melding over verdachte auto’s op de parkeerplaats, troffen agenten daar vier auto’s aan. In één van de auto’s zagen agenten “gripzakjes” liggen. Dit soort zakjes wordt vaak gebruikt om drugs in te verpakken. Toen de agenten verder keken, vonden ze o.a. zakjes met wit poeder, een hoeveelheid cocaïne en een weegschaal.
Een 30-jarige man uit Geesbrug verklaarde, dat hij met  deze auto was gekomen en dat de drugs van hem waren.
In een tas die hij bij zich had, zaten verder nog 450 XTC-pillen en 16 zakjes met de synthetische drug MDMA.
Toen de agenten de man wilden aanhouden, ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging, o.a. door de tuin bij een woning, kon hij worden aangehouden.
De man is voor nader onderzoek opgesloten. De drugs en de auto zijn in beslag genomen.


Vrijdag 25 juli 201

Ommen: auto slipt op nat wegdek: één gewonde
Halverwege de vrijdagmiddag heeft de bestuurster van een Peugeot 207 letsel opgelopen ten gevolge van een ongeval op de Hammerweg.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een VW Golf, die in de richting van de Vechtbrug reed, teveel gas gaf en de auto niet meer recht wist te houden op het natte wegdek. De Volkswagen slipte en de tegemoet komende Peugeot raakte de onbestuurbaar geraakte VW ter hoogte van het linker achterwiel. Beide auto's liepen onherstelbare schade op.
Het verkeer op de drukke weg (Ommen - Den Ham en Ommen - Nijverdal v.v.) liep vast en moest om worden geleid, totdat berger Autax de auto's weg had gehaald.


Donderdag 24 juli 2014

Dedemsvaart: balenpers in brand
De brandweer van Dedemsvaart rukte donderdagavond even na half acht uit naar de Veenderij, waar brand in een landbouwvoertuig zou zijn uitgebroken. Al snel werd duidelijk, dat het om een achter een tractor gekoppelde balenpers ging; maar ook, dat deze machine enkele tientallen meters van de (doodlopende) weg stond. Uit voorzorg werd voor de aanvoer van voldoende bluswater een tweede tankautospuit opgeroepen.
Gelukkig slaagde men er in, de brand, die binnen in de machine woedde, tijdig te doven met water en schuim, nadat men de strobalen uit de machine had verwijderd.
Men vermoedt, dat een defect aan de automatische smeerinstallatie van de balenpers -eigendom van een loonbedrijf uit Balkbrug- de oorzaak van de brand is geweest. > Meer foto'sWoensdag 23 juli 2014

Staphorst: kind (3) overlijdt t.g.v. ongeval tussen auto en tractor
Op woensdag 23 juli heeft er rond 13:15 uur, op de kruising van de Gemeenteweg met de Drafkistweg, een ernstig verkeersongeval plaats gevonden tussen een tractor en een auto.
De tractorbestuurder wilde van de Schapenstreek de Gemeenteweg oversteken naar de Drafkistweg.
Hij zag echter een van rechts naderende auto over het hoofd.
De linker- en achterzijde auto werden compleet opengereten, waarbij de 37-jarige bestuurster uit Heerjansdam, haar zoontje en een 23-jarige vrouw uit Ridderkerk gewond raakten.
De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd. Het jongetje is in zeer kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het kind is helaas kort daarop overleden, aldus de politie.
De 37-jarige bestuurster en de 23-jarige bijrijder zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Het verkeersongevallenteam van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeval is de politie op zoek naar getuigen.
Getuigen van het ongeval kunnen de politie bereiken via 0900-8844.
Foto's: Henry Wallinga, video's: Henry Wallinga en Alex Wever


Emmen: drie arrestaties na fikse burenruzie
De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoners van Musselkanaal (29 en 32 jaar) en een 24-jarige inwoner van Dalfsen aangehouden op verdenking van zware mishandeling.
In de Oldenhave liep een burenruzie zo uit de hand, dat meerdere mensen met elkaar op de vuist gingen.
De drie aangehouden mannen zouden daarbij hebben geslagen met een hamer, tafelpoot en een hakmes. Eén van de betrokkenen moest zich onder doktersbehandeling stellen.
Twee inwoners van Emmen deden aangifte.
De bij de vechtpartij gebruikte wapens werden in beslag genomen.
De drie verdachten werden in het het politiebureau voor nader onderzoek opgesloten.


Dinsdag 22 juli 2014

Veeningen: vrouw gewond door trap van paard

Een 25-jarige vrouw is dinsdagmorgen gewond geraakt tijdens een KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) hippisch concours in Veeningen.
De vrouw liep naast het paard, toen het dier haar onverwachts  trapte.
Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.
Ook de traumaheli werd in eerste instantie opgeroepen, maar de komst van het MMT werd enige tijd later gecanceld.
Het letsel bleek mee te vallen, zo bleek later.

Foto - video: Alex WeverMaandag 21 juli 2014

Genemuiden: auto slipt sloot in
In de beruchte bocht van de Randweg is maandagmorgen een automobilist de macht over het stuur verloren. De man reed richting de Kamperzeedijk, toen zijn auto in de bocht onbestuurbaar werd. Na enkele meters door de berm te zijn gegleden kwam de auto op de kop in de sloot tot stilstand.
De man kon zelf uit zijn auto klimmen en besloot naar huis te gaan.
Passanten, die de auto zagen liggen, sloegen alarm.
De gearriveerde hulpdiensten hebben nog naar de bestuurder gezocht, omdat niet duidelijk was, waar de man was.
De brandweer van Genemuiden heeft in waadpakken de sloot onderzocht op mogelijke slachtoffers. Die waren er gelukkig niet.
Enkele minuten later kwam de man weer terug op de plaats van het ongeval en werd onderzocht door het medisch personeel.
Hij bleek geen letsel te hebben. 

Door de politie werd bij de automobilist een blaastest afgenomen.
De uitslag van de test was een “P” van prima.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de Renault Laguna uit de sloot getakeld en overgebracht naar een garagebedrijf.
De weg was tijdens het ongeval afgesloten. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
Foto’s en video: Henry Wallinga


Knooppunt Lankhorst: auto op z'n kant in bocht
Op het knooppunt Lankhorst is maandagmiddag rond kwart over vier een vrouw gewond geraakt, nadat ze met haar auto van de weg raakte.
De auto kwam op de oprit naar de A32 in een slip, waarna hij achterwaarts de berm in schoot en op de zijkant tot stilstand kwam. 
Voorbijgangers schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten.
De brandweerkorpsen van Staphorst, Nieuwleusen en De Wijk, een eenheid van de politie en een tweetal ambulances werden op pad gestuurd.
De brandweer van Staphorst heeft assistentie verleend aan het medisch personeel.
De korpsen van Nieuwleusen en De Wijk konden op hun post blijven.
Medewerkers van Rijkswaterstaat hadden één rijstrook afgesloten voor de hulpdiensten en de bergingsoperatie.
Binnen een half uurtje was er van het ongeval niet meer te merken.
Foto’s en video: Henry Wallinga


Hoogeveen: inbrekers op heterdaad betrapt
De politie heeft zondagavond op een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat twee Hoogeveners (29 en 35 jaar) betrapt, die inbraken in vrachtauto’s.
De politie ging na een tip het terrein op en trof daar een opengebroken vrachtauto aan en gereedschap, dat klaar lag om meegenomen te worden.
Na een zoekactie vond de politie twee verdachten achter een vrachtauto en  hield ze aan.  
De twee zijn opgesloten voor verder onderzoek.


Zwolle: gewonden door eenzijdig ongeval op de Hermelenweg
Een personenauto met daarin vijf jongeren is zondagavond op de Hermelenweg (de parallelweg van de A28 van Zwolle naar De Lichtmis) van de weg geraakt en op de kop in een greppel beland.
Bij dit eenzijdige ongeval zijn twee jongens (16-17 jaar oud) gewond geraakt. Zij zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.
De bestuurder en twee inzittenden liepen wat schrammen en blauwe plekken op.
De hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse politie-eenheden, brandweerkorpsen van Zwolle en Staphorst en verschillende ambulances werden ingezet. Zelfs een traumahelikopter was opgeroepen, maar de vlucht werd vlak voor vertrek afgelast.

Een rijstrook van de A28 werd tot na midderncht afgesloten voor de veiligheid van de hulpdiensten en mensen die eerste hulp hadden verleend. Nadat de sporen van het ongeval nauwkeurig waren vastgelegd, kreeg berger Leerentveld het sein om de totaal vernielde Peugeot 205 uit de greppel te takelen en af te voeren.
De eigenaar heeft slechts een maand plezier gehad van zijn 17 jaar oude autootje.
Foto’s en video: Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.