Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 29 juni 2014

Neuenhaus (D): Nederlandse uit de bocht op rotonde
Zondagavond rond half negen reed een 20-jarige vrouw uit Groningen over de zuidelijke rondweg bij Neuenhaus, maar toen ze via de rotonde en de Nord West Ring (L44) haar weg in de richting Emlichheim wilde vervolgen, kwam de Suzuki Vitara JLX van de jonge vrouw naast de rijbaan, ging over de kop en kwam ondersteboven in struikgewas tot stilstand.
De vrouw bleek -op de schrik na- geen nadelige gevolgen aan het voorval te hebben overgehouden.
Ze werd door haar moeder opgehaald.
Bergingsondernemer Olthuis uit Nordhorn haalde de licht beschadigde, 21 jaar oude Suzuki op


Schoonebeek: bal op voorruit oorzaak aanrijding
Bezoekers van een café aan de Europaweg te Schoonebeek waren op de rijbaan een balletje aan het trappen om de Nederlandse overwinning te vieren.
Tijdens dit voetbalpartijtje kwam de strandbal tegen een toevallig passerende auto en veroorzaakte hierbij een grote ster in de voorruit.
De uit Nieuw Amsterdam afkomstige bestuurder schrok hiervan, stopte en reed achteruit om de “schutter” aan te spreken.
Terwijl de bestuurder enkele meters achteruit reed richting Schoonebeek, kwam er uit de richting Nieuw Schoonebeek een vrachtwagen met melkoplegger.
De achteruitrijdende personenauto kwam gedeeltelijk op de weghelft van de naderende vrachtwagen en een aanrijding was het gevolg.
De personenauto kwam achterstevoren in een tuintje terecht, waar de bestuurder en zijn passagiere ongedeerd, maar behoorlijk geschrokken, konden uitstappen.
De vrachtwagenchauffeur kon na de administratieve afhandeling door de politie zijn weg vervolgen; de personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
De persoon, die de bal op de voorruit schoot, heeft de komst van de politie niet afgewacht, maar zal ongetwijfeld nog een bezoekje van de sterke arm der wet kunnen verwachten.
Foto's: Peter Kramer


Georgsdorf en Nordhorn: weergoden spelbreker tijdens open dagen
Volgens de meteorologen hadden de brandweer Georgsdorf en de Malteser Hilfsdienst Nordhorn als organisatoren van hun open dagen zondag weinig goeds te verwachten en de voorspellingen kwamen helaas ook uit: zware buien trokken over de gehele Grafschaft Bentheim.
Toch lieten ze zich niet uit het veld slaan en tussen de buien door kon het publiek genieten van demonstraties, terwijl men tijdens de buien prima onderdak vond in de brandweergarage, waar de "Kaffee und Kuchen" uiteraard klaar stonden.

De Nordhorner Malteser vierden hun veertigjarig bestaan en de mensen van de brandweerpost Georgsdorf verheugden zich over de ingebruikname van hun nieuwe kazerne.
In Nordhorn stond de brandweer de Maltesers bij bij een demonstratie slachtofferredding  en in Georgsdorf kon men -zodra het weer het even toeliet- in een gondel omhoog mocht met een kraan van de firma J+B Küpers voor een fraai uitzicht over de omgeving.
Uiteraard waren de nieuwe kazerne en het materieel te bezichtigen en was er voor de speelgrage kids van alles te doen.
Ondanks het slechte weer kunnen de organisatoren terugkijken op een geslaagde feestdag.


Zuidlaren: lang oliespoor houdt de brandweer bezig
Zondagmorgen omstreeks half  elf werd de brandweer van Zuidlaren opgepiept met de mededeling, dat het wegdek  aan de Schipborgerweg in Zuidlaren gereinigd moest worden.
Was deze weg gisteravond nog gedeeltelijk onder water gelopen door een hevige regenbui; vanmorgen lag er een oliespoor van ongeveer een kilometer. Een oldtimer bus had op een verkeersdrempel een  beschadigd carter opgelopen.
Mede omdat via  deze weg veel motorrijders van de TT in Assen huiswaarts keerden,  kon dit tot gevaarlijke situaties leiden.
Nadat de brandweer de weg voor de bocht tijdelijk had afgesloten totdat de bocht grondig gereinigd was, kon men de rest van de weg van olie ontdoen.
Doordat het spoor ook voor een kerk langs liep, waar net een kerkdienst gaande was, zorgde dit vanwege de langs de weg staande auto's voor een kleine verkeerschaos, aangezien niemand het spoor mocht  passeren.
Na een uur schrobben was het wegdek ontdaan van de ergste vervuiling.
De bus zal worden afgesleept en de gemeente zal ervoor zorgen, dat de weg goed schoongemaakt gaat worden.

Zaterdag 28 juni 2014

Emlichheim: ongeval op de Ringer Straße (L44): geen letsel, wel  zware schade
In Emlichheim gebeurde  zaterdagmorgen rond 10:50 uur een verkeersongeval op de kruising van de Ringer Straße (L44) met de Lamberg.
De  77-jarige bestuurder van een Opel Omega wilde van de straat Lamberg rechtsaf de Ringer Straße in de richting van Emlichheim op rijden, maar zag daarbij de VW Golf van een 44-jarige man uit Ringe,   die op de Ringer Straße in de richting van Emlichheim reed, over het hoofd.
Hij week nog uit naar  links, maar kon de botsing niet voorkomen.
De VW Passat raakte flink beschadigd; de Opel was total loss.
Bij het uitwijken reed de VW een bushaltepaal van de  Bentheimer Eisenbahn plat.

De auto’s werden opgehaald door de Firma Kronemeyer uit  Emlichheim. 
Tijdens de berging was de Ringer Straße ter plaatse afgezet.


Dalen: bestuurder onwel: brommobiel tegen boom
Het incident rond de VW Transporter bij Noord-Sleen was amper afgesloten, of de volgende oproep kwam al binnen: een verkeersongeval -naar verluidt- op de Achterloo tusen Dalen en Coevorden.
Het bleek echter te gaan om een eenzijdige aanrijding op de De Loo: een Casalini brommobiel, die uit de richting van de Hulsvoorderdijk kwam, was op de De Loo over de middengeleider gereden en rechts van de weg frontaal tegen een boom gebotst.
Ook in dit geval was de bestuurder (83, uit Dalen) tijdens de rit onwel geworden. Getuigen zagen, dat de bestuurder ineengezakt achter het stuur zat, voordat de auto de boom raakte.
Snelle medische hulp (waaronder hartmassage door brandweerlieden) mocht niet baten.
Twee mannen waren getuige van het ongeval, toen ze in de omgeving spandoeken voor het PK-Weekend van 11-13 Juli ophingen.
Eén van hen verdraaide tijdens de sprint naar de brommobiel zijn knie en moest in het ziekenhuis gecontroleerd worden.
Hij is voorlopig aan bed gekluisterd met een flink gezwollen knie.


N381 bij Noord-Sleen: automobilist overlijdt ondanks energieke hulpverlening
Zaterdagmiddag namen voorbijgangers, die een Duitse dubbelcabine VW Transporter pickup op het talud bij de rotonde zagen staan, poolshoogte en ontdekten daar het roerloze lichaam van een man.
Ondanks langdurige reanimatiepogingen en de inzet van het MMT lukte het niet, het slachtoffer (55, uit Nieuw Amsterdam) tot leven te wekken.
De hulpverleners werden tijdens een wolkbreuk door een geïmproviseerde tent tegen het overvloedige hemelwater beschermd.

Uit sporen was af te lezen, dat de auto via de Middelesweg (N376) uit de richting van Noord-Sleen was gekomen, op de rotonde uit de koers was geraakt en vervolgens van het talud in de richting van de autoweg was gereden.


Hardenberg: frituurvet in vijver
Zaterdagmorgen reed een ploeg van de Hardenberger brandweer naar de vijver aan de Dr Albert Schweitzerlaan voor een opmerkelijke klus:
het uit het water vissen van een dozijn plastic containers met gebruikt frituurvet.
De flessen waren afkomstig uit de gele inzamelcontainers, die nabij de vijver staan en in de afgelopen nacht het water in zijn geduwd.
Het opruimen verliep voorspoedig en het reddingvest, dat zichzelf automatisch opblaast bij kontakt met water, bleek uitstekend te functioneren.


Hoogeveen: automobilist bedreigt mede-weggebruiker
De politie zoekt getuigen van een op De Weide in Hoogeveen gepleegd verkeersincident, dat woensdagmiddag tussen 15.30 en 15.45 uur gebeurd is.
Een 61-jarige Hoogevener reed met zijn witte Citroën Berlingo voorzien van oranje bedrijfstekst weg bij het winkelcentrum naar de Kinholtsweg.
Vanaf de Kinholtsweg verleende een autobestuurder van een beige auto hem geen voorrang. Ook een daar achter rijdende bestuurder van een zwarte nieuw model Volkswagen Caddy verleende geen voorrang aan de Hoogevener en bleef midden op de rijbaan staan, zodat beiden niet verder konden rijden. De bestuurder de Hoogevener maakte duidelijk, dat hij achteruit moest rijden.
Omdat die daar geen gehoor aan gaf, omdat hij voorrang had, stapte de VW-bestuurder uit en greep door het geopende raam van de 61-jarige hem bij zijn keel en kleding.
Hij deed daarbij twee keer alsof hij hem in het gezicht wilde slaan.
Uiteindelijk stapte hij na de ontstane woordenwisseling in zijn auto en reed weg.
De dader van deze bedreiging is volgens het slachtoffer een "ongeveer 40-jarige blanke man met een pezig gespierd figuur, zwart met grijs haar en een slecht gebit". Hij droeg donkere kleding.
De 61-jarige Hoogevener heeft ter plaatse met meerdere getuigen gesproken, maar geen namen etc. genoteerd.
De politie wil graag in contact komen met deze of andere getuigen van dit incident.
Zij kunnen bellen met 0900-8844.


Pesse: geschrokken motorrijder onderuit
Een 32-jarige motorrijder uit Beilen, die vrijdagmiddag op Hendrik Reindersweg in de richting van Spier reed, schrok van een 26-jarige tractorbestuurder uit Uffelte, die van een zandweg de Hendrik Reindersweg op wilde rijden.
Hoewel de tractor  voor de rijbaan stopte, schrok de motorrijder zo,  dat hij een noodstop maakte en via een aantal bomen in een sloot tot stilstand kwam.
De Beilenaar is vanwege beenletsel  naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.


Vrijdag 27 juni 2014

Witten: al zeventien diefstallen gemeld
Bij de politie zijn in de loop van vrijdag 17 aangiften binnen gekomen van diefstallen uit tenten op de TT-campings bij Witten.
Alle diefstallen vonden in de nacht van donderdag op vrijdag plaats. De buit bestond voornamelijk uit geld en mobiele telefoons.

In de aanloop van de TT is veel aandacht besteed aan preventiemaatregelen om dergelijke diefstallen te voorkomen.
Zo deelden campingeigenaren folders met preventietips uit en op nagenoeg alle TT-campings werden speciale kluisjes geplaatst.

De politie adviseert alle gasten op de TT-campings, geen waardevolle goederen achter te laten in tenten. Maak gebruik van de speciale kluisjes. Daarnaast roept de politie de campinggasten op, bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen.
Agenten kunnen dan in samenwerking met de campingeigenaren en beveiligingsmedewerkers snel in actie komen om dieven aan te houden.

Zuidwolde: tieners stelen iPad
Twee jongens (14 en 15 jaar) hebben woensdag een iPad gestolen tijdens hun maatschappelijke stage op een school in Zuidwolde.
De jongens namen het toestel weg uit het magazijn van de school, waar ze stage lopen.
De diefstal werd echter snel ontdekt en de directeur sprak de jongens daar op aan.
De iPad kwam snel te voorschijn uit een tas van één van de jongens.
Ze wilden echter niet op de gewaarschuwde politie wachten en fietsten weg. Even later hield de politie hen aan op de Hoogeveenseweg.
De jongens uit De Wijk en een klein dorp in de gemeente De Wolden, bekenden op het politiebureau de diefstal en zijn daarna vrijgelaten.
Namens de school is aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Donderdag 26 juni 2014

Zwolle: kettingbotsing voor rotonde Stadshagen
Bij een flinke kop-staart aanrijding op de Hasselterweg bij Zwolle zijn donderdagmiddag rond half vier twee gewonden gevallen.
Een bestuurder van een Citroën Berlingo bestelauto merkte de stilstaande file voor hem voor de rotonde nabij de wijk Stadshagente laat op.
Ondanks een ferme rempoging botste de bestelauto op een Mazda, die achteraan de file stond.
Door de klap schoot de Mazda door op zijn voorganger, een Citroen Xsara Picasso met aanhanger.
De gewonden zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Ondertussen brachten medewerkers van de verkeersongevallendienst het incident nauwkeurig in kaart.
Voor dit onderzoek en voor de berging, die door bergingsbedrijf Leerentveld werd uitgevoerd,  moest de gehele weg een tijdje worden afgesloten. Hierdoor ontstond al snel een behoorlijk lange file. Rond kwart voor vijf werd de weg vrijgegeven en loste de file vlot op.
Foto's / video: Henry Wallinga


Hoogeveen: botsing ondanks verkeerslichten
Op het drukke kruispunt Schutstraat / Griendtsveenweg in Hoogeveen vond donderdag aan het einde van de middag een botsing plaats tussen een Peugeot Partner en een oldtimer VW Bus, type 23.
Het busje kwam vanaf de Griendtsveenweg en sloeg linksaf de Schutstraat in, waarbij de bestuurster de Peugeot over het hoofd zag.
De gewonde bestuurster van de oldtimer werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De Peugeot moest vanwege de schade worden afgesleept, de bestuurder van deze wagen bleef ongedeerd.
De tijdens het voorval in werking zijnde verkeerslichteninstallatie op dit kruispunt staat erg "scherp" afgesteld.
Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Eldersloo: vier inzittenden busje naar ziekenhuis
Donderdagmorgen rond tien over elf werden de hulpdiensten opgeroepen voor een éénzijdig ongeval op de gelijknamige weg in de buurtschap Eldersloo  (bij Rolde).
Ter plaatse bleek het om een bedrijfsbusje met zes inzittenden te gaan, dat -naar het zich liet aanzien- in de berm was gekomen en daarna ten gevolge van de beruchte ruk aan het stuur de weg over was geschoten en tegen een brugleuning van het riviertje De Hemmen tot stilstand was gekomen.
Omdat de situatie van de vier gewonden, waaronder de 57-jarige bestuurder, niet direct duidelijk was, werd de traumahelikopter van het UMCG uit Groningen opgeroepen. Nadat de gewonden waren gestabiliseerd, zijn ze overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.
Het Team Verkeersongevallenanalyse  van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht.
De weg was gedurende anderhalf uur voor het doorgaande verkeer afgesloten.
Foto’s: Herman van Oost  - Van Oost Media


A37Re: VW Golf total loss na slippartij
De drie inzittenden van een Volkswagen Golf mochten van geluk spreken, dat ze de slippartij zonder noemenswaardig letsel kunnen navertellen.
De auto raakte tijdens zware regenval even voorbij knooppunt Holsloot door aquaplaning onbestuurbaar, botste frontaal tegen de middenvangrail en verloor daardoor nogal wat onderdelen.
De Golf kwam een meter of 30 verderop achterstevoren op de "snelle" rijstrook tot stilstand.
Voor alle zekerheid werd ook de brandweer van Sleen opgeroepen, maar voor de spuitgasten bleek er niets bijzonders te doen.
Het verkeer richting Duitsland ondervond nauwelijks oponthoud.
Berger De Jonge ruimde de rommel op en sleepte het autowrak weg.


Coevorden: brandweer bedwingt autobrand tijdig
De eigenaar van een 14 jaar oude Rover 75 wilde zijn voertuig net naar de garage brengen voor een motorprobleem, toen er een harde knal onder de motorkap vandaan kwam. Vlak voor hij de auto het terrein van het garagebedrijf aan de Byte wilde opdraaien, vloog het voertuig in brand.
De gealarmeerde brandweer van post Coevorden was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen, dat de auto total loss raakte.
In verband met de aanwezigheid van een gastank in de auto werd het verkeer tijdelijk omgeleid.
De eigenaar had de auto nog maar enkele dagen in zijn bezit en zal op zoek moeten naar een ander voertuig.
De eigenaar van de autohandel, die achter in hetzelfde pand gevestigd is, had in allerijl familie en vrienden opgeroepen om de auto’s naar buiten te kunnen zetten. Dit bleek achteraf gelukkig niet nodig te zijn.
Foto’s: Peter Kramer

Woensdag 25 juni 2014

Hoogeveen: inbrekers wilden binnen wat roken
De politie heeft het onderzoek naar de poging tot inbraak (zie 24-6) van de twee zeventienjarige Hoogeveners afgerond.
Het duo verklaarde van plan te zijn geweest, in de in aanbouw zijnde school aan de Sportveldenweg wat te gaan roken. Ze probeerden een raam te openen, maar dat lukte niet en een uitzetijzer van het raam werd hierbij vernield.
De jongens zijn niet binnen geweest en namen bij het zien van de politie de benen.
Ze hadden de doos met aluminium strippen niet buiten neergezet.
De politie maakt proces-verbaal op inzake vernieling.


Den Velde: bijna aanrijding in onoverzichtelijke bocht
Een bijna-aanrijding in Den Velde liep woensdagmorgen nog goed af. Een pakketpostbesteller, die in opdracht van Post.nl reed, werd op de Rondweg in een door struikgewas en takken onoverzichtelijke bocht verrast door een hem tegemoet rijdende extra-brede tractor, die richting Gramsbergen reed.
Gelukkig reden beide bestuurders met aangepaste snelheid en kon de bestelbuschauffeur een aanrijding vermijden door naar rechts uit te wijken, maar de bus zakte daardoor met de rechter wielen in een bermgreppel.
De bus liep door deze manoeuvre echter geen schade op.
Berger Klaas van de firma Autax takelde de bus vakkundig het wegdek op, waarna de besteller zijn weg kon vervolgen.


Assen: pas op voor babbeltrucs
Een 63-jarige bewoner van de Van Swinderenhof kreeg dinsdagmiddag een vreemde bezoekster aan de deur.
De vrouw vertelde geld voor een goed doel in te zamelen en de man gaf haar hierna een klein bedrag.
Toen ze vroeg of ze gebruik mocht maken van zijn telefoon om een vriendin te mogen bellen, liet hij haar binnen.
Na het belletje vroeg ze of ze even binnen op haar vriendin mocht wachten.
De bewoner verzocht haar dit buiten te doen, waarna ze de woning verliet.
Ongeveer een kwartier later stond ze weer voor de deur en vertelde, dat ze de bankpas van de man op de parkeerplaats bij de woning gevonden had. De man constateerde, dat zijn portemonnee, die naast de telefoon had gelegen, verdwenen was.
De vrouw beweerde, dat haar vriendinnen die zou hebben.
Toen de benadeelde aangaf, de politie te willen alarmeren en ondertussen ook hulp van zijn buurvrouw had gekregen, werd de vrouw agressief en wilde de benen nemen. Beide bewoners wisten haar in bedwang te houden en over te dragen aan de politie.

Tijdens onderzoek bleek, dat er niet met de pas gepind was.
De aangehouden 37-jarige uit Leeuwarden afkomstige verdachte beweerde medelijden met de man te hebben en daarom de pas terug te willen brengen. De portemonnee zou volgens haar door vriendinnen gevonden zijn.
De diefstal van de pas kon niet bewezen worden en de vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld.
De vriendinnen waren niet te traceren.

Wees alert

Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een smoes om binnen te komen.
Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen.
Soms gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld.
Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur.
Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.
Deze "babbeltrucs" zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.
Denk niet, dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.
De politie is alert op deze vorm van diefstal


Zenderen:  autodief gepakt
De politie heeft op 23 juni een 20-jarige Poolse man aangehouden, nadat die probeerde een auto te stelen.
Twee mannen (24 en 28 jaar) uit Zenderen waren rond 21.00 uur bezig aan de Almelosestraat  een spandoek te verwijderen.
De Pool nam ongemerkt plaats achter het stuur van hun auto en probeerde  er vandoor te gaan.
Dankzij snel reageren van de mannen kwam hij  niet ver.
De twee hielden hem vast tot agenten hem aanhielden. De dief  is voor verhoor opgesloten.


Dinsdag 24 juni 2014

Hoogeveen: tieners  aangehouden wegens poging tot inbraak
De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag twee 17-jarige Hoogeveners aan als verdachten van inbraak. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag de twee binnen de hekken van een in aanbouw zijnde scholengemeenschap aan de Sportveldenweg.
Bij het zien van de gealarmeerde politie namen ze de benen, maar werden op de Sportveldenweg alsnog aangehouden.
Tijdens onderzoek bleek een uitzetijzer van een raam geforceerd te zijn en waren onder andere enkele uit het gebouw afkomstige goederen, waaronder aluminium strips, buiten het pand klaargezet om meegenomen te worden.
De politie stelt een onderzoek in.

Meppel: politie zoekt getuige dodelijk verkeersongeval
De politie is op zoek naar de bestuurder of bestuurster van een blauwe personenauto, aangezien hij of zij  vermoedelijk getuige is geweest van de dodelijke aanrijding tussen en scooter en een auto,  zaterdagmiddag 21 juni, voor het ziekenhuis aan de Hoogeveenseweg.
Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Hattemerbroek:  gewonde door verkeersongeval
Maandagmiddag tegen zessen werd er een ongeval gemeld op de Middeldijk in Hattemerbroek
Op de kruising met de Duurzaamheidstraat hadden een bestelbus en een personenauto op onplezierige wijze met elkaar kennis gemaakt.
Na de  aanrijding kwamen beide auto's in de berm enkele meters lager terecht.
Waarschijnlijk heeft de bestuurder van de bestelbus de personenauto over het hoofd gezien.
De bestuurder van de personenauto is onderzocht door ambulance personeel.
De kruising is korte tijd afgesloten geweest.
Foto's: Kees Verwijs


Noordeinde (Gld): gewonde na aanrijding met tractor
Maandagavond rond half negen draaide een automobilist vanaf een zandweg de Groote Woldweg op, maar zag daarbij een op die weg naderende tractor met giertankaanhanger over het hoofd.
De bestuurder van de  tractor remde uit alle macht, waardoor de giertank kantelde en vlak voor de auto terecht kwam.
De brandweerkorpsen Oldebroek en Elburg hebben ambulancepersoneel  geassisteerd bij het uit  het voertuig halen van de gewonde, waarna die met spoed is overgebracht naar een ziekenhuis.
Foto's: Kees Verwijs

Maandag 23 juni 2014

Ommerschans: zeer ernstig verkeersongeval op de Balkerweg
Diverse hulpverleningseenheden, waaronder een brandweerteam uit Balkbrug en een waterongevallenploeg uit Zwolle, ambulances en een heli-MMT kwamen maandagmiddag in actie, nadat rond 12:30 uur gemeld was, dat er aan de Balkerweg in Vinkenbuurt een auto te water zou zijn geraakt.
Men vond in de beruchte slinger in de buurtschap Ommerschans een zwaar beschadigde Fiat Punto.
De auto reed, toen het ongeval ontstond, in de richting van Balkbrug, maar raakte de betonnen afscheiding tussen het fietspad en de rijbaan.
Daardoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en slipte de auto schuin de rijbaan over en de linker berm in, tussen enkele bomen door.
De auto dook vervolgens een haaks op de weg gelegen moddersloot in en kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand.
De auto is door de brandweer uit de sloot getrokken.
De bestuurder -een 67-jarige inwoner van Nieuwleusen- is geruime tijd gereanimeerd, alvorens hij met spoed naar een ziekenhuis is overgebracht.
Nadat een expert van Team VOA IJsselland de nodige informatie had verzameld, haalde berger Autax het wrak op.


A28 / Vries: dodelijk ongeval
Maandagmorgen rond 11:10 uur is een 76-jarige automobilist uit Zuidlaren overleden als gevolg van een verkeersongeval op de A28 ter hoogte van Vries. De man zat alleen in zijn auto en reed in de richting Assen.
Volgens een getuige kwam de auto voor de afrit naar de N34 in de rechterberm en sloeg vervolgens over de kop.
De auto kwam op de kop in een sloot tot stilstand. De bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Het verkeer over de A28 en richting de N34 ondervond geruime tijd hinder door het politieonderzoek en de bergingswerkzaamheden.
De verkeersongevallenanalysedienst (VOA) van de politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.