Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2014 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 9 maart 2014

Balkbrug: oefenobject gaat in vlammen op
De blusgroep van Balkbrug rukte zondagavond rond kwart over acht uit naar de De Kolonie in Balkbrug, waar een auto in brand zou staan.
Dat bleek te kloppen en het was niet de eerste keer, dat men naar deze lokatie -net aan de andere kant van het nieuwe tunneltje onder de N48- reed.
Het nu fel brandende voertuig was namelijk vorige week door de brandweer gebruikt als oefenobject voor een hulpverlenings- en blusoefening en was nu kennelijk het doelwit van vandalen geworden.
De vlammen waren snel gedoofd, maar van de auto bleef alleen een uitgebrand karkas over.....

Meppel: knaap aangehouden tijdens beschadigen auto

Een 19-jarige inwoner van Meppel is in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad betrapt, toen hij over het dak van een auto liep.
Agenten in een onopvallende politieauto zagen in de Emmastraat een groepje jongeren lopen.
Eén van de jongeren sprong op een geparkeerde auto en liep over het dak. 
De agenten hielden de 19-jarige direct aan en brachten hem naar het politiebureau, waar hij zijn zonden in de cel mocht overdenken.


Hoogeveen: vandaal de cel in

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Hoogevener aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen. De jongen maakte deel uit van een groepje jongeren, dat in het Steenbergerpark lantaarnpalen had vernield.
Getuigen waarschuwden de politie, maar toen de agenten arriveerden, ging het groepje jongeren er vandoor.
De 18-jarige kon worden aangehouden en is in het politiebureau voor nader onderzoek opgesloten


Zaterdag 8 maart 2014

Geeste (D): zes gewonden door crash op de Süd-Nord-Straße
Zaterdagmiddag rond half zes reden de brandweer van Groß Hesepe, de politie, meerdere ambulances en noodartsen naar de kruising van de Süd-Nord-Straße met de Georg Klasmann Straße en de Hermann-Rüter-Straße in Geeste vanwege een ernstig verkeersongeval.
Ook het SEG* kwam in actie, omdat er gemeld was, dat er meerdere gewonden waren gevallen.

Uit de eerste bevindingen van de politie valt op te maken, dat een 45-jarige automobilist uit Meppen met zijn Audi A3 door rood is gereden en daardoor tegen een van links komende VW Touran botste en vervolgens tegen een verkeerslichtinstallatie.
De man in de Audi A3 liep zware verwondingen op, terwijl zijn 14-jarige zoon slechts licht knieletsel had.

In de VW Touran, die richting Twist reed, zat een 35-jarige moeder uit Twist met haar drie dochters, waaronder een tien dagen oude baby.
Zij liepen slechts licht letsel op, maar verkeerden wel in shock-toestand.
De moeder en de kinderen zijn naar het ziekenhuis in Lingen gebracht.
De zwaar gewonde Audi-bestuurder is per traumaheli naar het ziekenhuis in Meppen overgevlogen; zijn zoon ging met een ambulance naar naar het ziekenhuis in Haren (D).

Mede vanwege het onderzoek en de berging van de onherstelbaar beschadigde auto's is de Süd-Nord-Straße zo'n twee uur afgesloten geweest. Hoewel er op de Süd-Nord Straße een limiet geldt van 70, stond de naald van de Audi op 120 km/uur.**
De Audi is door Autohaus Rakel uit Geeste opgehaald; de VW Touran door Autohaus Albers uit Lingen.

* SEG = Schnelleinsatzgruppe (Rapid Responder).
** Dit is echter geen onomstotelijk juridisch bewijs, dat de auto op het botspunt die snelheid had.


N36 / Aadorp: vrouw omgekomen, vier gewonden door verkeersongeval
Bij een frontale botsing tussen twee personenauto's op de N36 is zaterdagmiddag rond half vier een 54-jarige vrouw uit Hengelo (O.) omgekomen en raakten vier mensen gewond. De vrouw zat als passagiere in een auto, die bestuurd werd door 50-jarige vrouw uit Hengelo.
De bestuurster raakte zwaar gewond. De auto, waar de vrouwen in reisden en die uit de richting van Vriezenveen kwam, kwam n.a.w. met twee wielen in de rechterberm, waarop de bestuurster een ruk aan het stuur gaf en op de linkerweghelft tegen een tegemoet komende auto botste, die bestuurd werd door een 72- jarige man uit Siddeburen.
In deze auto zaten ook zijn 66-jarige vrouw en hun kleinkind: een 10-jarig meisje uit Markelo.

Alle gewonden zijn per helikopter of ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Het wegvak tussen Wierden en Vriezenveen is vanwege de hulpverlening, de berging en het onderzoek geruime tijd afgesloten geweest.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van dit ongeval. Daarvoor kan contact worden opgenomen via 0900—8844.
Naar de toedracht van het ongeval is een onderzoek gestart.
Foto's: Kevin Sand - 112twenterand.com

Zwartemeer/Schöninghsdorf: Oost-Europeanen bij grensovergang aangehouden
De politie hield vrijdagmiddag bij de grensovergang aan de A37 bij Zwartemeer / Schöninghsdorf een 31-jarige Litouwer en een Georgiër van 40 aan op verdenking van heling, danwel diefstal.
Nederlandse en Duitse agenten, die in Zwartemeer waren vanwege de langzaamaanacties op de snelweg, zagen de twee rijden in een Italiaanse auto. De mannen waren vanuit de richting van Nederland gekomen.
Bij controle bleek in de auto een partij gouden sieraden en een uitgebroken kluis te liggen.
Het tweetal had geen verklaring voor de herkomst van de goederen.
De politie onderzoekt, of de goederen afkomstig zijn van diefstal in Nederland.
De verdachten zijn in Duitsland opgesloten. De auto met spullen is in beslag genomen.

Hoogeveen: auto tegen lantaarnpaal; bestuurder blijkt onder invloed van alcohol
De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Hoogeveen, die op de Nicolaas Beetsstraat in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal gebotst.
Bij controle bleek de beginnend bestuurder onder invloed van alcohol: hij blies 475 μg/l en kon direct zijn rijbewijs inleveren.
De politie maakt proces-verbaal op.

Assen: verontwaardigde man gearresteerd in rechtbankgebouw

Een 23-jarige inwoner van de gemeente Coevorden ging vrijdagmiddag door het lint in de rechtbank.
De man, die te horen kreeg van een rechter, dat hem een taakstraf werd opgelegd, was het daar niet mee eens en werd boos.
Hij verliet de zittingszaal en vernielde toen onder andere een plantenbak. De parketpolitie hield hem aan en bracht hem naar het politiebureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt. Namens de rechtbank werd aangifte gedaan.Vrijdag 7 maart 2014

Hoogeveen: explosie en brand op werf: twee gewonden

Bij een zware explosie op een jacht in een loods bij Hoogeveen Yachting aan de Dr. Anton Philipsstraat zijn vrijdagmiddag twee gewonden gevallen. Na de explosie brak aan boord brand uit.

Men wist de gewonden snel van boord te krijgen, zodat het inmiddels gearriveerde medische personeel eerste hulp konden verlenen.
Even later kwamen  meerdere ambulances en de traumahelikopter op de plaats des onheils aan.
Terwijl het eerste slachtoffer met spoed, onder begeleiding van de trauma-arts, naar het ziekenhuis werd gebracht, bestreed de brandweer het vuur. Daarbij moest men rekening houden met de aanwezigheid van gasflessen.
De mannen waren bezig met werkzaamheden op de boot met de naam 'Oude Dame', toen de explosie plaats vond.
Dit vaartuig raakte zwaar beschadigd; net als de boot ernaast, de 'Christaan Huygens' .
Onderzoek zal de oorzaak van de explosie uit moeten wijzen.

Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen

Coevorden: hennepplantage in wording ontdekt door gaslek
De brandweer van Coevorden rukte vrijdag tegen de middag uit, nadat er alarm geslagen was vanwege een gaslek in een leegstaand bedrijfs-pand aan de Parallelweg en de DSM-weg.
Niet alleen ontdekten de spuitgasten, dat dieven kennelijk -en niet voor de eerste keer!- koperen gasleidingen buit hadden willen maken, zonder er op te letten of er nog druk op de leidingen stond; ook kwam aan het licht, dat in het op een doolhof gelijkende pand een hennepkwekerij in aanbouw was.
Onmiddellijk werd de omgeving "afgelint" en was het wachten op monteurs van Rendo en Enexis, die gas en elektriciteit rond het pand afsloten.
Forensisch rechercheurs stelden in het gebouw een onderzoek in. Voor zover bekend zijn er geen arrestaties verricht.
Foto's: Peter Kramer
en

Coevorden: VW Kever in brand
De blusploeg van Coevorden was nog maar net terug op de kazerne vanwege een gaslek-incident in een gebouw aan de Parallelweg, toen de volgende melding binnenkwam: “Autobrand Ballast Coevorden”.
Hierop werd uitgerukt richting de Ballast, maar het incident bleek zich echter voorgedaan te hebben aan de Joke Smitstraat.
De eigenaar van een 39 jaar oude VW Kever wilde vanaf de Joke Smitstraat de J.B. Hemelweg oprijden, maar had niet in de gaten, dat de vlammen hoog uit het motorcompartiment oplaaiden.
Een passerende automobilist op de J.B.Hemelweg zag dit wel en liet de  bestuurder stoppen.
Met behulp van een emmer water kon de beginnende brand al voor aankomst van de brandweer al bedwongen worden.
De schade leek beperkt te zijn tot het motorcompartiment.
De eigenaar had de Kever net van binnen en buiten grondig gerestaureerd.
Komende zondag zou er met het voertuig deelgenomen worden aan een toertocht. Helaas lijkt dat nu in het water te vallen.
Foto's: Peter Kramer

Hardenberg: feestelijk en emotioneel afscheid wijkagent Hendrik Mepschen
Donderdag 6 maart was een gedenkwaardige dag voor politieman Hendrik Mepschen: hij nam na 35 jaar trouwe dienst afscheid van de politie.
En de afsluiting van zo’n lang dienstverband mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan, dus rond half drie tufte er een vreemde kolonne naar Hendriks woning in Ebbenbroek, waaronder twee bikers, een motoragent, een politiebusje en een tot politievoertuig omgebouwde tractor.

Daar werd de politieman c.q. hobbyveeboer uitbundig gefotografeerd, waarna het gezelschap over binnenwegen met snelheden tot 27 km/uur naar het politiebureau in Hardenberg reed, waar hij al werd opgewacht door collega’s en genodigden, die al ras naar de kantine verhuisden voor het afscheidsfeest.

Hendrik, die ook wijkagent voor Bergentheim, Brucht, Bruchterveld, Diffelen, Hoogenweg, Kloosterhaar, Mariënberg, Radewijk, Rheeze, Sibculo en Venebrugge was, werd toegesproken door korpschef Gonda Bruns en zijn loopbaan en hobby werden ook uitgebreid uitgelicht.
Hendrik sprak zelf ook het gezelschap toe, waarbij  zijn leuke, maar ook z'n onplezierige belevenissen niet onbesproken –en met duidelijk merkbare emotie- de revue passeerden.
Het was duidelijk, dat Hendrik niet alleen door zijn collega’s, maar zeker ook door de bevolking gemist zal worden.

Meppel: gewonde t.g.v. aanrijding op de N371

Bij een ongeval op de kruising van de N371 met de Rijksomweg is donderdagavond een man gewond geraakt.
De automobilist reed vanaf de carpoolplaats aan de Rijksomweg en wilde in de richting van de Pijlerbrug. Hierbij zag hij een vanuit Havelte komende auto over het hoofd.
Deze wagen boorde zich diep in de flank van de auto. Door de klap sloeg de auto over de kop maar kwam wel weer op de wielen tot stilstand.
De gewonde man kon zelf uit de zwaar gehavende auto klimmen. Hulp van de gealarmeerde brandweer was dus niet meer nodig.
Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De andere automobilist raakte niet gewond.
Een medewerker van het Team Verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht.
Hierna kreeg berger Leerentveld groen licht om de twee totaal vernielde voertuigen af te voeren.
Ten tijde van de afhandeling van het ongeval was de afslag naar de Pijlerbrug afgesloten voor al het verkeer.
Foto's / video: Henry Wallinga

Donderdag 6 maart 2014

Dalfsen: geen letsel, ondanks flinke botsing
Rond kwart over vijf 's middags op donderdag 6 maart heeft er op de Rondweg in Dalfsen een ongeval tussen twee personenauto’s plaatsgevonden. Dit gebeurde ter hoogte van de benzinepomp.
De bestuurder van een grijze Opel met Pools kenteken, minderde vaart om richting het tankstation af te slaan, hetgeen de bestuurster van de Nisan Micra te laat in de gaten had. Zij probeerde nog uit te wijken, maar een kop-staart-confrontatie kon niet uitblijven.
De groene Micra belandde door de aanrijding in de bosschage langs de weg.
De geschrokken bestuurders kwamen er zonder verwondingen van af. Ze zijn ter plekke door een arts gecontroleerd.
Zij kregen het advies zich te melden bij de huisarts in geval van rug- of nekklachten.
Het verkeer, dat flinke hinder van het ongeval ondervond, werd in eerste instantie door omstanders in goede banen geleid; later door de politie.
Meer foto's / video op NuVechtdal


Hoogeveen: politie vindt meer dan drie kilo wiet in woning
In een woning aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen nam de politie woensdagmorgen 3,1 kg hennep in beslag.
De politie stelde een onderzoek in, na een melding over een mogelijke hennepkwekerij.
In de woning vond de politie geen kwekerij, maar wel enkele tonnen met gedroogde hennep.
De bewoonster (46) werd aangehouden. Nadat zij op het politiebureau een verklaring had afgelegd, is zij in vrijheid gesteld.
De politie nam de hennep in beslag en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zwolle: getuigen explosie en brand in shoarmazaak Oude Vismarkt gezocht
In de vroege ochtend van maandag 3 maart rond 05:40 uur brak er na een explosie brand uit in een horecagelegenheid aan de Oude Vismarkt in het centrum van Zwolle. Op grond van de eerste onderzoeksresultaten houdt de politie ernstig rekening met een misdrijf.

Een Team Grootschalig Onderzoek doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en de explosie.
Het team roept mensen, die iets hebben gezien wat met deze explosie te maken kan hebben, bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen, op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem bij Bel-M via het gratis telefoonnummer 0800-7000

Woensdag 5 maart 2014

Sint Jansklooster: schoorsteenbrand in rietgedekt pand aan de Barsbeek

Woensdagavond moesten de brandweerkorpsen van Vollenhove en Steenwijk uitrukken vanwege een schoorsteenbrand in een rietgedekte woning aan de Barsbeek . Door snel de kleppen te sluiten werd het gevaar al gedeeltelijk weggenomen.
De brandweer, die snel ter plaatse was, haalde de kachel leeg.
Vanuit de hoogwerker werd het rookkanaal geïnspecteerd en even later geveegd.
Bij deze veegbeurt kwam een kleine hoeveelheid creosoot vrij.


Ommen: man aangehouden wegens poging tot doodslag

Een 48-jarige man uit de gemeente Ommen is dinsdagmiddag gearresteerd, nadat hij op de Balkerweg inreed op een tegemoetkomende politieauto. Hem wordt poging tot doodslag / zware mishandeling ten laste gelegd.
Door uit te wijken kon een botsing worden voorkomen.
Bij de achtervolging in de omgeving liep de snelheid op tot 140 km/u.
De auto werd bij zijn woning in beslag genomen.
De man had alcohol gebruikt (hij blies 205 ug/l.) en heeft geen geldig rijbewijs.
Daarnaast heeft hij bij Justitie nog een rekening openstaan van ruim 1.100 euro.
In afwachting van zijn verhoor en betaling van de geldboete is de man opgesloten.
Tegen hem is een nader onderzoek gestart.


Drenthe/Groningen: tien arrestaties bij anti-drugs-actie
De politie heeft dinsdag tien mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij georganiseerde hennephandel.
Gedurende de actie werden zestien locaties in Assen (10), Beilen, Gasselte, Smilde, Drijber, Norg en Groningen bezocht.
Bij de invallen zijn behoorlijke hoeveelheden hennep in beslag genomen.
Ook werd in het kader van "Misdaad mag niet lonen" beslag gelegd op diverse waardevolle goederen, waaronder auto’s.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie verzamelde informatie over een groep mensen die zich vermoedelijk vanuit een growshop aan de Nijverheidsweg in Assen bezighoudt met grootschalige handel in en de export van hennep naar -voornamelijk- Duitsland. Hierop werd een politieonderzoek gestart.
In dit onderzoek kreeg de politie zicht op diverse personen en locaties, die een rol spelen binnen de organisatie. Hierop zijn dinsdag tien personen aangehouden en 16 locaties bezocht.

De actie startte met een inval bij een growshop aan de Nijverheidsweg in Assen, waarbij zes verdachten zijn aangehouden.
De overige vier verdachten werden op de andere locaties aangehouden. Het gaat om negen mannen tussen de 22 en 70 jaar uit Assen en omgeving en een 46-jarige man elders uit het land.
Alle verdachten zijn voor verhoor opgesloten in het politiebureau.
Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen van crimineel geld en/of het deelnemen aan een criminele organisatie.

Bij de invallen zijn in elk geval meer dan 100 kilo gedroogde hennep en een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op zeker 100.000 euro aan contant geld, financiële en administratieve papieren en computerapparatuur. Ook zijn diverse goederen aangetroffen die gebruik worden bij het opzetten van een hennepkwekerij of bij het maken van porties hennep ten behoeve van de handel. Bovendien zijn bij de invallen acht auto’s en drie vuurwapens in beslag genomen.

De politie en het Openbaar Ministerie werken nauw samen om drugsdealers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.
Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt, dat misdaad niet loont.

De politie heeft bij de actie ook geld- en explosievenhonden ingezet.
Daarnaast is de politie bij de doorzoekingen ondersteund door de Landmacht. Deze militairen zijn gespecialiseerd in het doorzoeken van gebouwen en terreinen. De Landmacht beschikt over apparatuur die ingezet kan worden bij zoekacties en de militairen zijn getraind om hun zintuigen en apparatuur optimaal in te zetten.

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie.
De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de hennepwereld.
Criminelen, die zich bezighouden met illegale hennephandel, gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs.

Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.
Het onderzoek naar de groep aangehouden verdachten wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Zwolle: gezin met auto te water aan de Stuurmansweg

Aan de Stuurmansweg is dinsdagavond een gezin met hun auto te water geraakt.
De auto kwam in de tijdelijke wegomlegging ter hoogte van de Oude Wetering in de sloot tot stilstand.
Vader, moeder en twee kinderen konden gelukkig zelf uit de wagen klimmen. Zij gingen allen voor controle naar de huisarts.
Aan de schade is te zien, dat de vier veel geluk hebben gehad.
De politie heeft de omstandigheden rond het ongeval vastgelegd.
De donkere scherpe bocht wordt overigens niet beveiligd door schrikhekken en bebording en is er geen verlichting aanwezig, zodat de bocht slecht te zien is.
Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de totaal vernielde Peugeot 406 uit de sloot gevist.Dinsdag 4 maart 2014

Eschebrügge: kop-staartaanrijding tussen personenauto en vrachtwagen
Dinsdag rond half zes 's middags gebeurde aan de Duitse kant van de grensovergang in de B403 (Coevordener Straße) een kop-staartbotsing, waarbij flinke materiële schade ontstond.
De 33-jarige bestuurder van een Opel Astra wilde op de B403 linksaf slaan, de Bahnhofstraße in, maar moest vanwege tegemoetkomend verkeer even wachten, hetgeen een 63-jarige trucker uit Dalen (NL) ontging. Hij trapte weliswaar nog vol op de rem, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.
De bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren van af en konden na het uitwisselen van gegevens -ondanks de schade- hun weg vervolgen.


Laar: gewonde bij botsing op kruising
Dinsdagmiddag even na half drie kregen de ambulancedienst, de brandweer en de politie opdracht, met uiterste spoed naar de kruising Düshook - Agterhorner Straße - Vorwalder Straße - Knüvendiek in Laar te rijden in verband met een ernstig verkeersongeval, waarbij een slachtoffer bekneld zou zitten.
Bij aankomst van de eerste hulpverleners bleek een Renault Laguna na een botsing met een Opel Astra bijna haaks op de rijbaan met de achterzijde in een bermslootje te staan. De auto had na een botsing met de slootkant een draai gemaakt en de bestuurder -een 73-jarige ex-inwoner van Laar- was ten gevolge van de klap op de bijrijdersstoel terechtgekomen. De man was echter aanspreekbaar.
Om het slachtoffer zo voorzichtig mogelijk te kunnen bevrijden, knipte de brandweer in overleg met het ambulancepersoneel de deur aan de passagierszijde uit de auto.

De 55-jarige uit Laar afkomstige bestuurder van de Opel Astra liep alleen een shock op.
Voor zover op dat moment bekend kwam de Opel Astra van de Knüvendiek en sloeg rechtsaf, de Vorwalder Straße in, in de richting van Laar, terwijl de Laguna uit de richting van Laar kwam om naar Emlichheim te rijden.

Omdat de toedracht niet geheel duidelijk was, werd een medewerker van Ingenieurbüro Diekel uit Bad Bentheim opgeroepen.
Na zijn expertise werd het wegdek door de brandweer gereinigd en haalde personeel van Autohaus Koelmann uit Schüttorf de auto's op
De kruising werd 's middags rond half zes vrijgegeven.


Hoogeveen: verdachten in zaak echtpaar Veenendaal en zaak Berend Smit gearresteerd
De politie in Noord Nederland besteedt dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van het echtpaar uit Exloo.
Inmiddels is vastgesteld, dat het echtpaar door een misdrijf om het leven is gekomen.

De heer en mevrouw Veenendaal werden zondagavond 28 juli 2013 dood in hun woning aan de Bosrand in Exloo aangetroffen.
Sectie, voorlopig toxicologisch onderzoek, forensisch onderzoek en tactisch onderzoek gaven geen eenduidige doodsoorzaak aan.
Na aanvullende onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan nu worden vastgesteld, dat het echtpaar slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Ook staat vast, dat na de dood van het echtpaar in Assen is gepind met de bankpas van één van de echtelieden.

Het onderzoek is nog in volle gang en daarom maakt het rechercheteam van de politie onder meer gebruik van "Opsporing Verzocht".
Om zoveel mogelijk kijkers te krijgen en dus geen getuigen te missen, heeft het team vandaag sms’jes verstuurd naar de telefoonnummers, die rond het tijdstip van het plegen van het misdrijf, op 24 en 25 juli 2013, gebruik hebben gemaakt van de telefoniemast in Exloo.
In theorie kan iedereen iets gezien hebben, dat voor het onderzoek van belang is. Elke vorm van informatie kan van belang zijn.

De uitzending begint om 21.30 uur op Nederland 1 en wordt een dag later herhaald om 11.35 uur op Nederland 2.
UPDATE 3:

De politie heeft maandagavond twee Hoogeveners (28 en 29 jaar) aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het echtpaar Veenendaal (Exloo) en Berend Smit (Dwingelderveld).
De politie beschikte enige tijd over een spoor, dat naar beide mannen leidde.
Maandagavond kwam bij het rechercheteam, dat deze zaken onderzoekt, zoveel informatie binnen, dat in overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten, beide mannen snel aan te houden. Het duo werd door een arrestatieteam in hun woning in appartementencomplex De Stoeke ingerekend. De twee woonden daar nog niet lang. Volgens bewoners viel er niets op de twee -ca 25 jaar geleden geadopteerde broers uit Brazilië- aan te merken.

Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het echtpaar uit Exloo en de dood van Berend Smit op het Dwingelderveld.
De mannen zitten vast en zij worden de komende dagen verhoord.
De politie heeft een onderzoek ingesteld in de woning van beide mannen. Hierbij werden diverse spullen in beslag genomen. De politie verricht nader onderzoek op deze spullen.
Van beide verdachten wordt DNA afgenomen. Hun DNA wordt uiteraard onderzocht en vergeleken met gevonden sporen in beide zaken.
Het onderzoek is in volle gang. Er werken 25 rechercheurs aan de zaken.

Wielen (D): licht gewonde en zware schade door kop-staartbotsing
Dinsdagmorgen rond 08:25 uur reed een 35-jarige automobiliste uit Wielen over de Kreisstraße van Wielen in de richting van Wilsum.
Ze wilde op de kruising van de Dorfstraße met de Kreisstraße en de Hoogeweg linksaf slaan, maar moest vanwege de verkeerssituatie stoppen.
Een 33-jarige automobiliste uit Itterbeck, die in een Renault Laguna achter de vrouw uit Wielen reed, zag dit te laat door de laagstaande zon en gleed tijdens een noodstop over het gladde wegdek tegen de achterzijde van de VW Golf voor haar.
De 35-jarige vrouw liep dientengevolge licht letsel op.
Beide auto's liepen zware c.q. onherstelbare schade op.
De VW Golf werd door de Fa. Wolters uit Itterbeck weggesleept; de Renault Laguna werd in eigen beheer opgehaald.


Assen: grootschalig onderzoek naar georganiseerde hennephandel

De politie heeft dinsdagmorgen een inval gedaan bij een growshop aan de Nijverheidsweg in Assen.
Dit gebeurde in het kader van een onderzoek naar georganiseerde hennephandel.
Bij deze inval en invallen op andere locaties zijn tot nu toe negen personen aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
De resultaten van de actiedag -tot nu toe zestien invallen- volgen aan het eind van de dag.


Verdachte insluipingen bejaardencentra aangehouden
De politie heeft op dinsdag 25 februari een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden, die er van verdacht wordt, bij bejaardencentra sieraden van bejaarden te hebben gestolen.
De diefstallen zijn tussen april en november 2013 gepleegd.

De vrouw ging naar een willekeurig bejaardentehuis, sprak daar aan slachtoffer aan met een smoes en stal armbanden of kettingen.
De politie kreeg de beschikking over camerabeelden en die werden onder meer door Omroep Gelderland uitgezonden.
De vrouw werd als heel vriendelijk omschreven, waardoor slachtoffers vaak geen argwaan hadden.
Aan de hand hiervan kwamen er meerdere tips bij de politie binnen, waarbij zelfs een naam werd genoemd van de verdachte.
Na het voorbereidende onderzoek werd de vrouw op dinsdag aangehouden.
Zij bekende een groot aantal diefstallen onder meer in Oldebroek, Epe, Zwartsluis, Soest, Lemmer, Sint Nicolaasga en Balk
De gestolen sieraden zijn verkocht of weggegooid en de politie heeft dan ook niets aangetroffen.
Naast de materiële waarde van de gouden sieraden hadden ze een enorme emotionele waarde voor de slachtoffers.
de gedupeerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de aanhouding van de vrouw

Emmer-Compascuum: achttienjarige aangehouden

Een 22-jarige vrouw raakte maandagmiddag gewond in Emmer-Compascuum tijdens de afloop van een carnavalsoptocht.
De vrouw reed mee op een carnavalswagen, die na de optocht op de terugweg was. 
Op het Oosterdiep in Emmer-Compascuum zou ze omver zijn geduwd door haar 18-jarige (uit Nieuw Weerdinge afkomstige) vriend.
Ze raakte een paal en liep dusdanig letsel op, dat ze in een ambulance naar het ziekenhuis in Emmen moest worden gebracht.
De 18-jarige werd in een andere carnavalswagen door de politie aangehouden.
Ook een omstander, die de arrestatie probeerde te verhinderen, werd aangehouden.

Volgens getuigen was de Nieuw-Weerdinger door het lint gegaan en had hij mensen geslagen en zijn vriendin omgeduwd.
De man ontkent. Volgens hem waren diverse mensen gevallen, toen de carnavalswagen over een verhoging reed.
Hij is opgesloten.
Maandag 3 maart 2014

Hoogeveen: brand in woning aan de Da Costastraat

Maandagavond brak brand uit in een woning aan de Da Costastraat; vermoedelijk door kortsluiting.
De bewoner zag plots rook langs het plafond in de woonkamer. Toen hij de deur van een kast, met daarin elektrische apparatuur, opentrok, kreeg de brand zuurstof en breidde zich zeer snel uit naar het schrootjesplafond in de keuken.
Via de ruimte baanden de vlammen zich een weg via de afvoer van een afzuigkap.
De bewoner, die rook had ingeademd, vluchtte via het achterraam van de woonkamer. Door de garage vond hij een uitweg en bracht en passant zijn Yamaha motor in veiligheid.
De man werd in de ambulance onderzocht, maar bleek geen nadere behandeling nodig te hebben.
De brandweer had de brand snel onder controle maar de pas opgeknapte woning is voorlopig onbewoonbaar.
Buren moesten -vanwege de rook, die ook bij hen binnentrok- hun woning verlaten.
Zij konden in de loop van de avond na het ventileren naar huis.

Foto's / video: Persfotografie Hoogeveen

Wapenveld: twee koperdieven betrapt; één gearresteerd
Zondagmiddag 2 maart heeft de politie een 36-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van koperdiefstal op een terrein aan de Molenweg in Wapenveld.
Agenten namen ter plekke poolshoogte, toen de hekken van het terrein van een leegstaand gebouw open bleken te staan.
De politie ontdekte ook een auto, die verdekt geparkeerd stond in een laag dennenbos achter op het terrein.
Bij de auto lagen allerlei koperen leidingen en gereedschappen.
Even later zagen de politiemensen twee verdachten, die het bos in vluchtten. De agenten hebben één verdachte aangehouden; de andere ontkwam. Het bos is vervolgens grotendeels afgezet door meerdere politie-eenheden, maar ook een speurhond wist de verdachte niet te vinden.

De twee hadden een grote hoeveelheid koperen leidingen opgegraven en waren daar waarschijnlijk al enkele dagen mee bezig.
Het koper, het gereedschap en andere goederen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.
De 36-jarige verdachte is opgesloten in het politiebureau.

Internet: weer phishing-mails
Opnieuw proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot bankrekeningen van nietsvermoedende rekeninghouders.
Dit keer probeert men u wijs te maken, dat uw bankrekening tijdelijk geblokkeerd is en pas kan worden vrijgegeven, als u op een website persoonlijke gegevens intypt of u een bankkantoor bezoekt.
Gelukkig is de tekst van het mailtje (weer) in gebrekkig Nederlands geschreven, maar voor alle zekerheid toch nog maar eens de waarschuwing: reageer nooit op dit soort mails en wis het bericht direct !
(Zie het voorbeeld hieronder)
Toegang tot uw account is tijdelijk opgeschort.
Voor uw veiligheid, uw online bankieren dienst is tijdelijk beperkt.
De reden voor dit probleem: Ongebruikelijk aantal ongeldige login pogingen op uw account.
Om uw online banking toegang te herstellen, klikt u op : Inloggen Mijn ING en ga verder met het verificatieproces.

Belangrijke opmerking: Als we niet krijgen het op passende wijze rekening controle binnen 24 uur, moet u een ING-kantoor bezoeken om toegang tot uw account te herstellen.
ING beschermt uw account als er een mogelijkheid dat iemand anders dan jij probeert aan te melden.

Zwolle: explosie en brand verwoesten shoarmazaak in de binnenstad
Rond kwart voor zes maandagmorgen werd de binnenstad van Zwolle opgeschrikt door een explosie.
Toen men poolshoogte nam, bleek, dat de voorgevel pizza-, shoarma - en dönerzaak Da Vinci aan de Oude Vismarkt weggeblazen was en dat er in het pand brand was uitgebroken.

Stukken van de pui en glasscherven lagen tot zo'n 40 meter van het pand vandaan.
Ook de naast het getroffen pand gelegen vestiging van uitzendbureau Intermediair en Italiaans restaurant La Toscana liepen schade op.
Hoewel in de eerste berichten gemeld werd, dat de explosie bij pizzeria La Toscana plaats had gevonden, werd later duidelijk, dat de ontploffing de shoarmazaak had verwoest.

Het vuur was snel onder controle, maar de bewoners van de appartementen erboven, die voor zover bekend ongedeerd waren, moesten elders worden ondergebracht.
Forensisch rechercheurs stelden 's morgens een onderzoek in naar de oorzaak.

In de vroege ochtend van maandag 3 maart is er om 05:45 uur een explosie bij een lunchroom op de Oude Vismarkt in Zwolle.
De complete gevel wordt uit de lunchroom/shoarmazaak geblazen en er breekt brand uit. Wonder boven wonder vallen er geen slachtoffers.
De bewoners van het studentencomplex boven Da Vinci, de meesten tijdens de explosie nog in diepe slaap, moesten halsoverkop hun huis uitvluchten.

De politie gaat na ondermeer het bekijken van bewakingsbeelden uit van opzet en zoekt getuigen.

Er zijn op het moment van de explosie geen voorbijgangers en de bewoners van de woningen erboven worden door de harde knal op tijd wakker. Om 05.45 uur rennen, voor de vuurbal uit, twee personen weg, waarna de pui, het meubilair en andere brokstukken door de lucht vliegen.
De straat lijkt uitgestorven als het allemaal meters verder brandend op straat blijft liggen.

Na het zorgvuldig bekijken van de bewakingsbeelden is de politie er achter gekomen, dat beide personen donkere jassen dragen, waarbij bij de achterste ‘iets’ wits op de rug is te zien en ze hebben lichtere broeken aan.
Ze droegen een soortgelijk Scary Movie masker, dat ook gebruikt wordt in de filmreeks Scream. Dat ze gemaskerd waren, viel nog niet eens zozeer op, want het was de maandag na carnavalsweekend en ook dan wordt er vaak nog tot vroeg in de ochtend gestapt.
Alleen droegen de twee enkel een masker en waren ze verder niet verkleed, dus dat was wel anders.
De twee personen zijn de Wolweverstraat in gerend en verdwenen in de richting van de Wilhelminasingel. Waar ze daarna gebleven zijn is onbekend. Misschien dat iemand ze heeft zien vluchten.

Op de bewakingsbeelden is ook te zien dat diezelfde twee personen zich niet alleen ’s morgens om 05.45 uur, het tijdstip van de explosie, in de buurt van de lunchroom bevonden, maar daar eerder die nacht ook al meerdere keren rondliepen. Rond 04.30 uur in de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart komen de twee vanaf de kant van bioscoop De Kroon aangelopen, waarna ze schuin de straat oversteken en samen langs een kookwinkel, café en een naastgelegen pizzeria lopen, tot ze uit beeld

Een klein half uur later, het is dan 04.50 uur, steken ze weer ter hoogte van de pizzeria de Oude Vismarkt over en lijken de vluchtroute uit te testen. Ze lopen de steeg in waarin ze later zullen verdwijnen. Rond 05.30 uur zijn beiden lopend in de Kerkstraat gefilmd, ter hoogte van de Kerkbrug. Ze hebben dan waarschijnlijk een rondje gelopen, want om 05.40 uur, kort voor de explosie, komen ze weer aangewandeld en blijven vervolgens nog een poosje rondhangen


Havelte: jongeren gearresteerd na vernielingen
De politie hield zondagmiddag zes tieners (13 - 17 jaar) in Havelte aan op verdenking van vernielingen.
De zes (drie uit Meppel, twee uit Havelte en één uit Almere) werden nabij een pand van het Drents Landschap aan de Loosweg aangetroffen. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf houdt dagelijks toezicht op het dicht getimmerde pand, dat omheind is door een hekwerk met bordjes ‘verboden toegang’.
De man hoorde glasgerinkel en breek- en sloopgeluiden. Tijdens controle bleek, dat de beplating van een dichtgetimmerde deur verwijderd was en in het pand deuren, ramen en beplatingen vernield waren. De politie hield de jongeren aan en maakt proces-verbaal op.

Dwingeloo: fietsster ernstig gewond
Op de kruising van de Weijert met de Steegde liep maandagmorgen een 65-jarige fietsster uit Dwingeloo ernstig hoofdletsel op.
Ze fietste vanaf de Weijert de kruising op, waar ze in botsing kwam met een auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Dwingeloo.
De auto kwam voor de vrouw van rechts vanaf de Steegde.
Hulpverleners van de ambulancedienst en een MMT verleenden eerste hulp.
De vrouw is overgebracht naar het UMC Groningen.


Zondag 2 maart

Balkbrug: man bedreigt horecaportier met de dood
Een 21-jarige man uit Nunspeet is in de nacht van zaterdag op zondag in Balkbrug aangehouden.
Rond 01.10 uur werd bij de politie gemeld, dat er bij een horecagelegenheid aan de Meppelerweg problemen waren met wat bezoekers.
Het bleek, dat de 21-jarige man een portier meerdere malen woordelijk met de dood had bedreigd.
Hierop is de man aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en opgesloten voor nader verhoor.

Dedemsvaart: VW Golf rijdt Lutter Hoofdwijk in

Een rit van Dedemsvaart in de richting van Drogteropslagen eindigde zaterdagavond in de Lutter Hoofdwijk.
Kennelijk was de aandacht van de bestuurder even niet bij het besturen van zijn voertuig, want hij reed in de flauwe bocht rechtdoor, linea recta langs de brug, het koude en vrij snel stromende water in.
De man wist uit de auto te komen en kwam tijdens een warme douche bij van de schrik.
Berger Autax kreeg hulp van een duikteam van Schuite Zwartsluis en Techno Diving uit Wijhe om de geheel onder water verdwenen blauwe bolide op het droge te kunnen lieren.
De klus was even na tweeën geklaard.


Zaterdag 1 maart 2014

Schoonoord: gewonde en zware schade bij botsing op de Slenerweg

Zaterdagavond rond kwart voor acht raakten twee auto's zwaar beschadigd ten gevolge van een fikse aanrijding op de Slenerweg (N376) tussen Sleen en Schoonoord.
Het ongeval vond plaats ter hoogte van de inrit naar bungalowpark Wico, toen de zestigjarige in Emmeloord wonende bestuurder van een Citroën Nemo bestelauto, van de uitrit van het bungalowpark zonder voorrang te verlenen de Slenerweg op reed en aangereden werd door een Seat Ibiza, die uit de richting van Schoonoord naderde.
De Seat schoot de rechter berm in, raakte met de rechter zijkant een boom, schoot door -frontaal tegen een tweede boom-, waarna de auto een kwart slag naar links maakte en haaks op de rijbaan tot stilstand kwam.
De 20-jarige bestuurster uit Schoonoord is zwaar gewond per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Twee experts van het Team Verkeersongevallenanalyse noteerden de relevante gegevens.
De Slenerweg is in verband met het onderzoek en de berging tot ver in de avond afgesloten geweest.


Assen: aangehouden Litouwers in bezit van gestolen goederen

De Litouwers, die woensdag in de Schultestraat in Assen na een knokpartij werden aangehouden, blijken meer op hun kerfstok te hebben.
Bij de auto van de verdachten vond de politie gestolen autoradio’s en op hun logeeradres in de Schultestraat werden tijdens een huiszoeking waarschijnlijk gejatte spullen als airbags, autoradio’s, navigatiesystemen, kentekenplaten, zonnebrillen, gereedschap en dergelijke gevonden.
De politie kon al een aantal goederen herleiden naar auto- en woninginbraken in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.
Het onderzoek wordt voortgezet


Carnavalsoptocht 2014 Slagharen
Klik op de knop hieronder voor de bijna 100 foto's tellende fotoreportage


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.