Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 25 mei 2014

A28 / Staphorst: Mazda brandt volledig uit
Op de A28, tussen De Lichtmis en Staphorst,  is zondagavond een auto volledig uitgebrand.
De bestuurder was net vertrokken uit Zwolle om naar zijn huis in Emmen te gaan, toen hij net voor tankstation Dekkersland rook van onder de motorkap zag komen.
Nog net kon de afrit naar het tankstation worden gehaald .
De vlammen sloegen onder de kap vandaag en binnen de kortste keren stond de auto volledig in brand.
Medewerkers van het pompstation alarmeerden de brandweer van Staphorst. Hoewel die zeer snel ter plaatse was, viel niet niet te voorkomen, dat de auto geheel uitbrandde.
De afrit naar het tankstation was ten tijde van de brand afgesloten.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de restanten van de 12 jaar oude Mazda Premacy afgevoerd. Voor de man is vervoer naar huis geregeld.


Slagharen: bijenvolk kraakt woning
Voorbijgangers keken vreemd op, toen zondagmiddag rond vijf uur plotseling een grote zwarte wolk in de lucht boven Slagharen-Oost opdook.
Al snel werd duidelijk, dat het niet om naderend noodweer ging, maar dat tienduizenden bijen op zoek waren naar een nieuw onderkomen.
Het volk had al kort daarop zijn keuze gemaakt en kroop en masse het dak en de schoorsteen van een vrijstaande woning aan de Turflaan in.
(Toen de foto's gemaakt werden, waren de meeste bijen al naar binnen verdwenen).

Omdat er op dat moment niemand in de woning aanwezig was, werden personen, die van plan waren het huis binnen te gaan, middels een briefje van de aanwezigheid van ongenode gasten op de hoogte gebracht.
De imker, die sinds zondagmiddag een volk mist, weet nu waar zijn bijen huizen.

Havelte: auto schept overstekende fietsster

Een 76-jarige e-fietsster uit Havelte is zondagmiddag ernstig gewond geraakt, toen zij bij het oversteken van de kruising van de Nieuwe Ruiterweg met de Uffelter Kerkweg werd aangereden door een auto bestuurd door een 23-jarige Steenwijker.
Verschillende hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Groningen, werden ingezet om het slachtoffer te helpen.
Het slachtoffer is naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Haar partner en de automobilist bleven ongedeerd.

Foto: Alex Wever - RegioMeppel.nl


Almelo: amokmaker gearresteerd na waarschuwingsschot

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een waarschuwingsschot een amokmaker gearresteerd op de Bornerbroeksestraat in Almelo. De man dreigde zichzelf met een steekwapen iets aan te doen. Hij weigerde het wapen los te laten en ging er vandoor, waarop een politieman met zijn dienstwapen in de lucht schoot.
De doorgedraaide man is door agenten overmeesterd, maar bracht zichzelf direct daarvoor letsel toe met het steekwapen.
Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Volgens de politie had de man huisraad naar buiten gegooid en daarbij een ruit vernield.
Nadere info is nog niet bekend gemaakt.

Foto's: Bert Kamp - Reggestreek Fotografie

Zaterdag 24 mei 2014

Haselünne: zoekactie naar Nederlandse drenkeling nog steeds vruchteloos (update)

In het riviertje de  Hase bij Haselünne (D) is met man en macht gezocht naar een 73-jarige Nederlandse man, die vermist wordt, nadat hij in een stroomversnelling overboord sloeg uit een gehuurde Canadese kano.
De twee Nederlandse bejaarde vrouwen, die ook aan boord waren, wisten zich zwemmend te redden en bereikten zo'n 800 meter verderop veilig de wal; de man, die waarschijnlijk de kano probeerde te achterhalen, is sindsdien zoek, ondanks de inzet van zo’n 100 politie- en brandweer-mensen en  reddingsduikers van de DLRG, alsmede ondersteunende eenheden van het Technisches Hilfswerk.

Het slachtoffer is ook zondag niet gevonden.
Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag in een beschermd natuurgebied met weinig toegangswegen en slechte GSM-ontvangst.  
Volgens onbevestigde berichten maakten de drie deel uit van een groep van 20 mensen uit Smilde.N33 / Rolde: drie gewonden door eenzijdig ongeval
Om tien voor vijf zaterdag middag kregen de hulpdiensten de oproep om uit te rukken naar een ongeval op de N33.
Vier ambulances, vijf politieauto`s,  Brandweer Rolde en de traumaheli van het UMCG verschenen ter plaatse.
Het ging hier om een eenzijdig ongeval, waarbij een auto met een moeder en twee kinderen erin door nog onopgehelderde oorzaak met twee wielen naast de onlangs geasfalteerde, dus wat verhoogde  rijbaan kwam.
Door de beruchte ruk aan het stuur slipte de wagen en kwam ondersteboven in de bermsloot tot stilstand.

Hulpverleners hebben de slachtoffers gestabiliseerd. De drie zijn overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.
Analisten van team VOA hebben de omstandigheden rond het ongeval in kaart gebracht.

De rijksweg N33 (traject Gieten – Rolde) is ruim drie kwartier afgesloten geweest om de hulpdiensten hun werk te laten doen.
Foto's: Herman van Oost  - Van Oost Media


Meppel, Emmen en Veenoord: verkeers- en belastingcontroles
Vrijdag controleerden de politie en de Belastingdienst het verkeer op de Steenwijkerstraatweg in Meppel.
Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van de ANPR-auto, die kentekenplaten uitleest en koppelt aan bijbehorende informatie.

De Belastingdienst nam elf auto’s in beslag en inde van acht man in totaal € 8.588,-.
Vijf in Nederland wonende buitenlanders bleken met buitenlandse kentekens rond te rijden, twee automobilisten hadden ten onrechte groene kentekenplaten op hun voertuig,  één reed met een geschorst kenteken en  twee reden respectievelijk 33 en 35 km/uur te hard.

Er werden verder onder andere bekeuringen uitgeschreven  voor getinte ruiten, voor rijden met een onverzekerd voertuig, niet handsfree bellen en rijden onder invloed (535 ug/l (boete: € 632,-) en voor rijden met gladde banden.
De politie hield vrijdagmiddag en –avond een verkeerscontrole op diverse plaatsen in Emmen en Veenoord.
Doel van de controle is, de veiligheid op de weg en in de woonwijken te vergroten. Zo werd er onder andere gecontroleerd op snelheidsovertredingen en drugsoverlast. Ook hierbij kwam een ANPR-auto in actie.

Een 23-jarige autobestuurder uit Emmer-Compascuum werd aangehouden voor het in het bezit hebben van ongeveer een halve kilo gedroogde henneptoppen. De hennep en zijn auto werden inbeslaggenomen.

Zeven bestuurders werden bekeurd, omdat ze hun gordel niet droegen, één voor teveel lawaai uit de uitlaat,  één voor afvallende lading,  twee vanwege een  niet goed leesbare kentekenplaat,  één voor  onjuiste verlichting, drie reden te hard, twee belden niet handsfree, drie waren niet verzekerd, één had een uit-stekende lading, één reed tegen het verkeer in (€ 230,-) en drie reden rond ondanks ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen.
Verder werden er vijf  openstaande boetes betaald ter waarde van € 3.320,- en werd er op verzoek van de belastingdienst een auto in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld van € 5.000,-.


Vrijdag 23 mei 2014

Zwartsluis: brandweer redt ree uit het Meppelerdiep

De brandweer van Zwartsluis kreeg vrijdagmorgen om 09:31 uur vanuit de alarmcentrale de opdracht om eens een kijkje te nemen in de omgeving van de Zomerdijk. In het kanaal langs de weg was volgens een melder een ree te water geraakt.
De opgeroepen manschappen koppelden de boottrailer achter de brandweerauto en gingen op pad.
Langs de Zomerdijk werd de combinatie geparkeerd om daar de boot te water te laten.

Na een korte zoektocht door het Meppelerdiep werd inderdaad een ree aangetroffen.
Een brandweerman in een speciaal redpak kon het beestje al snel te pakken krijgen.
De ree en de brandweerman werden aan boord gehaald van het brandweervaartuig, waarna de ree in de omgeving van buurtschap Baarlo is vrijgelaten. Hiet dier verdween na enkele vreugdesprongen in het veld.Valthermond: dubbele garage en twee auto's in de as gelegd
Rond kwart voor twee vrijdagmiddg werd er alarm geslagen voor de blusgroep van Tweede Exloërmond vanwege een uitslaande brand in een dubbele garagebox van een handel in tweedehands auto's aan het Zuiderdiep in Valthermond.
Kort daarop werd opgeschaald naar "middelbrand" en werd om assistentie verzocht van de watertankwagen uit Emmen, maar de komst van dit voertuig bleek uiteindelijk niet nodig.
Hoewel de garage en de twee daarin staande auto's volledig uitbrandden, kon voorkomen worden, dat het vuur oversloeg naar de woning van de handelaar en de schuur en de woning van de buren.
Naar verluidt is de brand ontstaan door kortsluiting tijdens werk aan één van de auto's.
Er vielen geen gewonden.Zwolle: dronken Zwollenaar gaat er vandoor na botsing

Vrijdagmorgen vroeg reed een 38-jarige Zwollenaar weg, nadat hij op de Benjamin Franklinstraat tegen de achterzijde van de auto van een 49-jarige plaatsgenoot botste, die stilstond voor een rood verkeerslicht.
De kentekenplaat van zijn auto bleef echter achter op de plaats van aanrijding en de bestuurder werd korte tijd later op de Ceintuurbaan in zijn auto aangetroffen.
Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben.  De blaastest in het politiebureau resulteerde in 615 ug/l.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er  wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Donderdag 22 mei 2014

Genemuiden: brand richt zware schade aan aan clubgebouw schaatsvereniging
Een korte, felle brand heeft donderdagavond 22 mei het clubgebouw van STG (Schaatstrainingsgroep) De Eendracht flink beschadigd.
Om 17:26 uur klonk het alarm voor de twee blusgroepen van Genemuiden.
Dikke zwarte rookwolken trokken over het dorp.
De brand werd direct bestreden door toegesnelde leden van de schaatsclub.
In een opslag van matten was brand ontstaan, waarna het vuur al snel oversloeg naar het pas gerealiseerde nieuwbouwdeel van het clubgebouw. Dat de brand niet vanzelf was ontstaan was duidelijk, dus besloot de politie direct een onderzoek in te stellen.
Aanwezige kinderen werden verhoord en verklaringen werden opgenomen.
De politie gaat uit van brandstichting. Volgens de website van de club is bekend, wie er verantwoordelijk voor de brand is.


De Krim: "Slagharen" rukt uit naar fikse snoeihoutbrand
Tegen 21:00 uur kreeg de ploeg van de post Slagharen opdracht, met spoed naar de Posthoornweg 64 in De Krim te rijden vanwege een "buitenbrand".
Op dat adres bleek niets loos en bij naavrag bleek er brand te woeden achter een boerderij even verderop, aan de Parallelweg in De Krim.
Vanaf de Drentseweg (foto 1) was het vuur duidelijk te zien, maar daar werd ook duidelijk, dat het om een fikse stapel snoeihout ging.
De veroorzaker is vermanend toegesproken.

Internet: phishers proberen het weer met "IBAN"-mails

Geachte heer/mevrouw,

Alle banken/creditcardmaatschappijen starten uiterlijk 29 mei met het uitgeven van een vernieuwd betaalpas aan haar klanten.
De pas is voorbereid op contactloos betalen en in de toekomst worden gebruikt voor snel en gemakkelijk afrekenen door de pas dicht tegen de betaalautomaat aan te houden.

Contactloos betalen

Met de uitgifte van deze betaalpas zetten alle banken een volgende stap in de introductie van contactloos betalen in Nederland. Klanten kunnen met deze pas bedragen snel en gemakkelijk afrekenen door de pas tegen de betaalautomaat te houden zonder uw pincode te gebruiken. Dat is vooral handig bij het betalen van een snelle boodschap, een kop koffie of een tijdschrift. De betaling verloopt sneller dan een reguliere pin betaling en dat scheelt weer in de wachtrij bij de kassa.

Logo

De nieuwe betaalpas is te herkennen aan het contactloos logo op de achterkant van de pas. De logo is nu ook te zien rechts boven in dit mail. Ook op betaalautomaat in winkels zal deze logo zichtbaar zijn. Winkelier die contactloos betalen mogelijk willen maken voor hun klanten, kunnen vanaf dit jaar geschikte betaalautomaat verkrijgen via hun leverancier of eigen bank.

29 mei van start

De logo zal zichtbaar zijn achter de betaalpas/creditcard. De Contactloos Card word gratis naar u verstuurd als u die nu aanvraagt.
Na 29 mei 2014 betaalt u ?17,85 als u de Contactloze bankpas/creditcard wilt aanvragen, kwijt geraakt bent of aan een vervanging toe bent.
Bestel nu gratis de nieuwe Contactloze Bankpas/Creditcard
Hoogachtend

Over op IBAN | Bond van de Nederlandse Banken

Wis dit soort maitjes altijd! Het aanklikken van links leidt tot installatie van malware!


Valthermond: vier man gearresteerd na inbraak
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vier mannen aangehouden.
Kort daarvoor kwam bij de politie een melding binnen over een verdachte situatie aan het Zuiderdiep.
De agenten troffen daar een 20-jarige man uit Nieuw-Buinen, een 21-jarige man uit Nieuw-Buinen, een 19-jarige man uit een dorp in de gemeente Bellingwedde en een 20-jarige man uit een dorp in de gemeente Borger-Odoorn aan.
Zij hadden ingebroken in een woning.
Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.|

Genemuiden:  jongens aangehouden voor brandstichting en alcoholgebruik

Vijf jongens van 14 tot 16 jaar uit Genemuiden zijn woensdagavond op de Veerweg aangehouden wegens baldadige brandstichting en bezit  c.q. gebruik van alcohol op  de openbare weg.
Ze hadden een brandje gesticht in het veerhuisje en bij de komst van de politie een tas met flesjes bier achtergelaten.
Het vijftal wordt in overleg met hun ouders doorverwezen naar HALT


Woensdag 21 mei 2014

Zwolle: eigenaar grillroom aangehouden
Woensdagochtend Is de twintigjarige eigenaar van de grill-/lunchroom aan de Oude Vismarkt , waar in de vroege ochtend van maandag 3 maart brand werd gesticht, aangehouden.
Afgelopen maandag werd ook een 29-jarige Zwollenaar aangehouden. Deze verdachten zitten nog steeds vast en worden verhoord.
De politie sluit niet uit, dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Man met hond gezocht

De politie is op zoek naar een man van middelbare leeftijd die op de avond na de explosie rond 22:00 uur zijn hond uitliet op de Wolweverstraat. Deze man zou daar twee mannen, die zich verdacht gedroegen, hebben aangesproken en weggestuurd.
De politie zou graag met deze man in contact komen.
Op de bewakingsbeelden van de Oude Vismarkt is een man te zien, die rond die tijd vanaf de Oude Vismarkt de Wolweverstraat inloopt.
Deze man droeg een donkere jas en pet of muts en had een middelgrote hond, mogelijk een herder, bij zich.
Het is niet duidelijk, of dit ook de man is, die het tweetal heeft aangesproken.

Meer informatie blijft gewenst

Ook is de politie op zoek naar meer informatie over de mogelijke toedracht van de brandstichting/explosie in de grillroom.
Mensen die meer kunnen vertellen over de aanleiding of het motief, mogelijke betrokkenen en/of verdachte personen die regelmatig bij de grillroom kwamen, wordt verzocht zich te melden.

Vertrouwelijk

Mensen die meer informatie willen verstrekken aan de recherche kunnen anoniem bellen via 0800-7000 of een vertrouwelijk gesprek aanvragen via het Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-3458999.
Ook is er een mailadres van het onderzoeksteam beschikbaar: TGO@ijsselland.politie.nl


Meppel: vrouw gewond door aanrijding
Bij een aanrijding op de inmiddels beruchte kruising Handelsweg - Edison - Setheweg is woensdagmiddag een passagiere gewond geraakt. De bijrijdster zat in een auto, die op de Handelsweg reed naar de Industrieweg, maar geen voorrang kreeg van een automobiliste, die vanaf de Edison de kruising wilde oversteken.
Een flinke aanrijding en twee vernielde voertuigen waren het gevolg.
De opgeroepen brandweer heeft het medisch personeel, dat met een ambulance en een ambulancemotor arriveerde, geassisteerd met het veilig uit de auto halen van het slachtoffer. Zij is met nek- en rugletsel overgebracht naar een ziekenhuis.
De twee bestuursters kwamen met de schrik vrij. Een eenheid van de politie nam hun verklaringen op. Die bleken naadloos aan te sluiten, waardoor er verder geen onderzoek ingesteld hoefde te worden.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgevoerd.


A28 / Zuidwolde: vrouw ernstig gewond door botsing met oplegger (update)
Het verkeer op de A28 liep tussen Meppel en Zuidwolde in de avondspits volkomen vast als gevolg van een zware aanrijding.
Ter hoogte van Veeningen was rond 18:00 uur een Renault Megane Scenic vol op de achterzijde van een oplegger gereden.

Het snelheidsverschil tussen de personenauto en de vrachtwagencombinatie moet groot geweest zijn: de auto schoot tot aan het stuur onder de oplegger en werd enkele tientallen meters meegesleurd.
De veertigjarige vrachtwagenchauffeur uit Almelo had plots een klap gevoeld. Toen hij de vrachtwagen op de vluchtstrook stil zette, bleek dat er een auto onder de trailer vast zat.
De bestuurster van de Renault -een en 39-jarige vrouw uit Dalen- is door brandweerlieden van de post Koekange-De Wijk en Hoogeveen uit het wrak bevrijd en na uitvoerige behandeling door ambulancepersoneel en een MMT-arts met spoed naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Het ongeval en de afhandeling ervan leidden tot een file van 12 kilometer in de richting van Hoogeveen.Gasselte: autodief ramt fietsenrek

Een politieagent heeft woensdagmiddag op een auto geschoten op de  N387 bij Gasselte.
De  bestuurder -een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats- zou de auto ‘s ochtends op  het terrein van een autobedrijf in Nieuwe Pekela hebben gestolen.
De politie zag hem, toen hij in de richting van Gasselte reed en zette de achtervolging in.

Op de rotonde op de aansluiting van de Ingenieur W.I.C. van Veelenweg met de Jan Hugeslaan bij Gasselte werd getracht de doorgang te blokkeren met een politieauto, maar de man reed vol gas langs de wegversperring.
Een poging om een voorband lek te schieten had niet direct het gewenste effect: de man reed weliswaar door, maar verloor de macht over het stuur en plette een verkeersbord, waarna de auto tegen een fietsenrek bij een carpoolstrook tot stilstand kwam.
De verdachte kon vervolgens worden ingerekend.Hoogeveen: EOD in actie na vondst verdachte tas bij bankfiliaal

Bij de vestiging van de ING-bank aan Het Haagje in Hoogeveen werd woensdagmorgen kort voor de opening om 9.00 uur door de bankdirecteur een achtergelaten tas aangetroffen bij de pinautomaat.
Voorzichtig werd in de tas gekeken en wat er te zien was, bleek aanleiding om alarm te slaan.
De politie nam geen enkel risico en zette de ruime omgeving af, leidde het verkeer om en zette alle noodzakelijke hulpdiensten in.
Ook burgemeester Karel Loohuis liet zich ter plaatse zich op de hoogte stellen.
Bewoners van een zestal woningen boven de bank moesten de woningen verlaten. Ze werden opgevangen bij een naburig horecabedrijf.
Eén van hen bleek verjaardagsvisite te hebben waarop de burgemeester trakteerde op koffie en gebak.

Na een nader onderzoek van de tas werd de  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ingeschakeld.
Deze liet de omgeving verder ontruimen en startte de procedure.
Er werden röntgenfoto’s gemaakt waaruit bleek, dat er geen explosieven in de tas zaten.
Politie-persvoorlichtster Kalina Pruntel meldde, dat er voor de opschaling van het incident voldoende aanleiding was.
Nadere mededelingen kon zij niet doen in verband met het recherche onderzoek dat is opgestart.  
Naar verluidt waren in de tas wel onderdelen (o.a. draden en batterijen) aanwezig, die de indruk moesten wekken, dat er een bom aanwezig was
Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: insluiper betrapt
Bugernet meldde rond 12:30 uur, dat een man via de achterdeur een woning aan de Rheezerweg in was gelopen, terwijl de bewoner zich in de tuin bevond. Naar verluidt is de man (getint, 20-25 jr) daarna weggereden in een grijze of beige Renault Megane met witte kentekenplaten.
Hij droeg een spijkerbroek.


Dalfsen: man gewond door botsing auto - ponykar

Op de T-kruising Middeldijk - Veldweg in het buitengebied van Dalfsen is woensdamorgen de bestuurder van een ponykar gewond geraakt.
De man reed van de Middeldijk de kruising op, maar de wagen werd van schuin van achteren aangereden door een van links komende Ford Focus. Ondanks een uitwijkpoging door de automobilist bleek een botsing onvermijdelijk.
De ponywagen kantelde en de hevig geschrokken pony ging er in z'n eentje vandoor, maar kon een eind verderop tot staan gebracht worden.
Het dier is in de omgeving opgevangen. De menner werd -met voornamelijk gezichtsletsel- naar het ziekenhuis vervoerd.
De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Berger Leerentveld ontfermde zich over de ponykar en de zwaar beschadigde Ford Focus. VOA-onderzoek bleek niet nodig.


Brucht: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval

De bestuurster van een Chevrolet Matiz beleefde woensdagmorgen een hachelijk avontuur op de Hardenbergerweg tussen Brucht en Oud-Bergentheim.
Door nog onbekende oorzaak verloor de inwoonster van Hardenberg de macht over het stuur en kwam de slippende auto na een buiteling op z'n linker zij op het wegdek tot stilstand. De vrouw is voor onderzoek naar het Röpcke Zweers ziekenhuis overgebracht.
De onherstelbaar beschadigde auto is door berger De Jonge weggebracht.
Dinsdag 20 mei 2014

De Krim: laatste rit van een Ford Fiesta

De bestuurder van een Ford Fiesta wachtte een uitermate vervelende verrassing, toen hij dinsdagavond rond zeven uur over de Nieuwlandseweg in de richting van Nieuwlande reed: rook uit het dashboard!
Een poging om het kinderzitje van zijn dochtertje en de Tomtom in veiligheid te brengen moest hij staken, omdat de auto al begon te branden.
De meldkamer in Drachten stuurde conform de regeling de blusgroep van De Krim op pad en hoewel dat team snel ter plaatse was, had de Rode Haan de pas drie jaar oude auto inmiddels al in een fel brandend en hevig rokend wrak veranderd....Fluitenberg: scootmobilist in nood

Dinsdagmiddag werd de brandweer van Hoogeveen gealarmeerd voor een persoon te water in Fluitenberg.
Het bleek dat een bejaarde man met zijn scootmobiel in de diepe greppel langs de Dooddijk was gereden.
Tot geluk van het slachtoffer bleek er geen water in de greppel te staan, maar de man zat wel klem en kon geen kant op.
Met behulp van een schepbrancard wisten brandweermannen hem uit de greppel te halen en naar de ambulance te brengen.
Die bracht de (aanspreekbare) man vervolgens naar het Bethesda ziekenhuis.

Nadat de brandweer de scootmobiel uit de greppel getakeld had, zat hun taak er op.
Een agente werd aangewezen om het karretje te sturen, terwijl het door een politiebusje werd weggesleept.
Daarbij kwam aan het licht, dat de remmen niet werkten, hetgeen mogelijk de oorzaak van het incident was.
Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Veenoord: bloedproef na vondst soft drugs in gecrashte auto
In de nacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige man uit Coevorden licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De automobilist reed op de Boerdijk de berm in, maar wist niet meer op het rechte pad te komen en botste tegen een boom.
Hij raakte licht gewond en wist zelfstandig  uit het voertuig te komen.
In een ziekenhuis is een bloedproef genomen, omdat de agenten softdrugs in de auto vonden.
Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Zwolle: tweede verdachte aangehouden voor brandstichting grillroom

Op maandagochtend werd een 29-jarige Zwollenaar aangehouden.
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting in de grill-/lunchroom aan de Oude Vismarkt in de vroege ochtend van maandag 3 maart.

Door de enorme explosie werd de volledige pui uit het pand geslagen en raakten de bovengelegen woningen onbewoonbaar.
Ook naastgelegen winkelpanden moesten door de opgelopen schade geruime tijd hun deuren gesloten houden.
Op dinsdagochtend 6 mei werd al een 20-jarige Zwollenaar aangehouden. Deze verdachte zit nog steeds in hechtenis.
De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 29 april werd uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek naar de brandstichting en de explosie. Hierbij werden o.a. bewakingsbeelden getoond van de explosie. Hierop was te zien, dat twee mannen wegrenden vlak voor de explosie. De mannen waren eerder die avond ook bij het pand aanwezig. Hierbij droegen de mannen witte 'Scary movie' maskers. Ook op bewakingsbeelden van het Kerkbrugje waren twee mannen met de witte maskers te zien.
De uitzending leverde bruikbare tips op.

A28 / Spier: tankwagen vol suiker op z'n kant
Op de A28 tussen Spier en Pesse in dinsdagmorgen in de ochtendspits een trekker met tankoplegger, met een lading van 25 ton suiker, in de berm geraakt en vervolgens gekanteld in het ondiepe water onderaan het talud, dat ter bescherming van het natuurgebied Dwingelderveld onlangs is aangelegd.
De bestuurder bleek na onderzoek in de ambulance er met enkel pijnlijke plekken er vanaf te zijn gekomen.

Eén rijbaan werd tijdelijk afgezet voor de hulpdiensten.
Na de ochtendspits zal de suiker worden overgeladen en zal berger Kraal de combinatie op zijn wielen zetten.
Foto / video: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 19 mei 2014

Ommen: vlammenzee verteert motor

Maandagavond werd de brandweer van Ommen gealarmeerd vanwege een motor, die in brand stond op de Hammerweg.
Toen de spuitgasten arriveerden, stond de motor al volledig in brand, maar ze waren de vlammen desondanks snel de baas.
De brandweer heeft het verkeer voorzichtig langs de plaats des onheils geleid, zodat er geen files ontstonden.

Meer uitrukken van de Ommer brandweer: klik hier


Staphorst: gas i.p.v. rem: Honda tegen boom
Op de Achthoevenweg in Staphorst vond maandagmiddag een eenzijdig ongeval plaats.
Een automobilist kwam vanaf de aldaar gelegen bouwmarktterrein en wilde met zijn auto linksaf de Achthoevenweg indraaien.
De bestuurder wilde nog snel voor een van rechts naderende auto de weg op en trapte het gas flink in.
Om de bocht nog te kunnen halen moest de man vaart minderen maar trapte op het verkeerde pedaal.
In plaats van de rem licht aan te raken, werd de voet op het gaspedaal geplaatst: de auto schoot naar voren en kwam tegen een boom tot stilstand.
Bedrijfshulpverleners, die de klap hoorden, kwamen snel in actie en alarmeerden de hulpdiensten.
De Staphorster brandweer heeft met gereedschap het portier van de bestuurder opengemaakt. Vervolgens kon de man zelf naar de gereedstaande ambulance lopen voor een controle.
De man en zijn vrouwelijke passagier werden na onderzoek door een familielid opgehaald en thuisgebracht.
De flink beschadigde auto is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Ten tijde van het ongeval werd het verkeer omgeleid via de parkeerplaats van de bouwmarkt.


Misleidende phishing-mail van "ABN AMRO" over IBAN-invoering

"Geachte relatie,

Op dit moment worden betalingen op nationaal niveau geregeld. Dit zorgt binnen Europa voor veel verschillende soorten betaalmiddelen en financiële verkeersstromen. Dit is niet praktisch en is daardoor onnodig kostbaar. Daarom komt er een Europees betaalsysteem voor alle binnenlandse en grensoverschrijdende eurobetalingen.
Vanaf 1 februari 2014 kunt u alleen nog uw IBAN-nummer gebruiken om een betaling te doen. Vanaf die datum gebeurt contant betalen, pinnen met uw betaalpas, geld overschrijven of ontvangen, overal op dezelfde manier.
Het integreren van IBAN zorgt voor meer veiligheid en efficiëntie op uw internetbankieren. Hierdoor zal iedereen met een rekening in het binnen- en buitenland op een efficiënte wijze geld kunnen overmaken.
Het is van belang dat u op de hoogte ben van de intergratie die zich voor gaat doen in Nederland. Van uw rekening naar de nieuwe IBAN-systeem.
Om alles zo subtiel mogelijk te laten verlopen zijn wij stap voor stap bezig met het overzetten van rekeninghouders naar het nieuwe betaalsysteem. Daarom het is van belang dat u deze stappen doorloopt.
Gebruik de onderstaande knop om verder te gaan.

www.abnamro.nl"

Ontvangt u dit vrij professioneel aandoend mailtje van "ABN AMRO" (of een andere bank), wis het dan direct !
Via de linkknop installeert u malware!


Raalte: auto tegen boom: twee gewonden

Ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de Wijheseweg (N756) zijn maandagmorgen de twee inzittenden van een auto zwaar gewond geraakt. De auto botste frontaal op een boom.
De slachtoffers zijn door de brandweer met hydraulisch redgereedschap uit het wrak bevrijd.
Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Het Team VOA verzamelde ter plaatse informatie om de toedracht te kunnen achterhalen.
De weg tussen Wijhe en Raalte was mede in verband hiermee volledig gestremd.Annen: vluchtende inbrekers stranden in Zwolle

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag vier mannen aangehouden in verband met een inbraak in een tuincentrum aan de Nije Dijk in Annen. Een getuige zag zondagavond enkele mannen de bosjes uit komen en in een auto wegrijden.

Enige tijd later zagen agenten de betreffende auto op de A28 bij Hoogeveen rijden.
De bestuurder reed door,  ondanks een stopteken.
In Zwolle ging de verdachte auto de snelweg af en reed een industriegebied op.
De auto, die toen al door meerdere politie-auto’s achtervolgd werd, reed daar tegen het verkeer in,  raakte een stoeprand en ging over de kop.
De vier inzittenden konden vervolgens worden aangehouden.
In de auto werden goederen aangetroffen zoals gereedschap en kleding, vermoedelijk afkomstig van diefstal.
De vier verdachten zijn mannen uit Utrecht van 29, 25, 23 en 21 jaar oud. Ze zijn opgesloten voor een nader onderzoek.
De vermoedelijke buit en de auto zijn in beslag genomen.Gramsbergen / Hardenberg: aangebrand vlees en een op hol geslagen rookmelder

Zondagavond werd de blusgroep van Gramsbergen samen met een eenheid uit Hardenberg opgeroepen vanwege een brandmelding in wooncentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen. Er bleek flink wat rook in de gangen te hangen.
Al snel bleek het om aangebrand vlees te gaan en kon “Hardenberg” in de kazerne blijven.

Niet lang overigens, want kort daarop kwam een alarmering wegens "brandgerucht" binnen, omdat er een rookmelder in een onlangs opgeleverde en nog niet bewoonde woning aan de Jongsmalaan in de Marslanden af ging. Volgens buren niet voor de eerste keer trouwens. 
De brandweer heeft de woning  van buitenaf gecontroleerd, maar er was rook noch vuur te bekennen.
Men kon dus met een gerust hart retour kazerne.

Foto Gramsbergen: Peter Kramer, foto's Hardenberg: U S Media


Dalfsen: meerdere wielrenners gewond door massale valpartij
Zondagochtend  rond half twaalf heeft er op het fietspad van de Rechterensedijk tussen Dalfsen en Vilsteren een ernstige valpartij plaatsgevonden tussen twee groepen wielrenners, die elkaar tegenkwamen. Twee van de in totaal zo’n 30 wielrenners kwamen tijdens het passeren met elkaar in aanraking en kwamen ten val. De rest volgde.
Een grote paniekerige chaos was het gevolg. Via 112 werden direct de hulpdiensten gealarmeerd, die snel ter plekke wren; aldus betrokkenen.
Vier á vijf mensen raakten gewond, waarvan twee vrij ernstig. Eén van hen is korte tijd buiten bewustzijn geweest. De verwondingen waren vrij divers, onder andere gebroken ribben, een kaakfractuur en diverse botbreuken.
De gewonden zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Onder de betrokkenen waren fietsers van de stichting Tegenkracht, Kanker en Sport. Zij oefenden die dag voor het beklimmen van de Mont Ventoux.
De politie handelde de zaak verder af en deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Foto's: Niels Jansen - NuVechtdal.nl


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.