Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2014 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 23 november 2014

Staphorst : drie Polen bekeurd wegens bezit inbrekerswerktuig
Zaterdagavond 22 november heeft de politie aan de Drafkistweg in Staphorst drie Polen aangehouden en bekeurd, omdat zij inbrekerswerktuig in hun auto hadden liggen.
Ook vond de politie een mes en een heel kleine hoeveelheid drugs.
Een getuige, die de auto zag staan, vertrouwde het niet en belde de politie, die vervolgens de wagen  en de inzittenden controleerde en de drie Poolse mannen (van 23, 25 en 26 jaar oud) aanhield.
De drie werden beboet vanwege de inbrekerswerktuigen en zijn na verhoor heengezonden.
Het gereedschap, het mes en de drugs zijn in beslag genomen.


Willemsoord: schuur afgebrand
Brandweerkorpsen van Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove zijn in de nacht van zaterdag op zondag urenlang bezig geweest bij het bestrijden van een uitslaande brand in een schuur aan de Koningin Wilhelminalaan.
De brandweer kreeg rond 02:51 uur de melding.
Vanwege de locatie werd vanuit de alarmcentrale direct opgeschaald naar “middelbrand”.
Al vrij snel was duidelijk, dat de schuur, die vol lag met hooi en stro, niet meer gered kon worden. Daarom werd ingezet om een houtopslag
-vlak achter de brandende schuur- te behouden.
Ook werd getracht, overslag naar de woning te voorkomen. Beide inzetten zijn met succes bekroond.
De schuur heeft men gecontroleerd laten uitbranden.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Foto's en video: Henry Wallinga

Zaterdag 22 november 2014

A28: trekker met tankoplegger rijdt in volle vaart op botsabsorber bij werkzaamheden

Een trekker, die een met plastickorrels geladen tankoplegger trok, is zaterdagmiddag bij wegwerkzaamheden op de A28 op het viaduct bij Pesse in volle vaart ingereden op een pijlwagen/botsabsorber van de firma Heijmans.
Wrakstukken van de trekker en bezittingen en voedsel van de trucker vlogen in het rond en de pijlwagen werd tegen de houten geluidswal gelanceerd, waarvan een paneel werd weggeslagen.
De wegwerkers ontsnapten aan de dood.
De vrachtwagencombinatie kwam even verder op de vluchtstrook gedeeltelijk op de vangrail tot stilstand.
De 46-jarige Poolse chauffeur bleek wonder boven wonder slechts licht gewond. Hij werd na behandeling naar het politiebureau in Hoogeveen gebracht voor een bloedproef.

Tijdens het onderzoek raakte een verkeersongevallenanalist gewond, toen hij zijn scheenbeen open haalde aan een scherp stuk metaal.
Hij is per ambulance naar het Bethesda-ziekenhuis in Hoogeveen overgebracht.
Omdat de trekker onherstelbaar beschadigd was en de combinatie muurvast zat op de vangrail verliep de berging, die uitgevoerd werd door bergingsbedrijf Kraal, moeizaam.
Er kwam zwaar materieel (een telekraan) van de fa Stouwdam uit Oldebroek aan te pas om de combinatie van de vangrail los te maken.

Het verkeer richting Assen werd via de af- en oprit bij Pesse omgeleid, zodat de file niet veel langer werd dan drie kilometer.
Rond 21:00 uur werd de linker rijstrook vrijgegeven.
De rechter strook bleef nog geruime tijd geblokkeerd vanwege herstelwerkzaamheden aan geluidswal en vangrail.
Rabobank: nieuw soort phishingmails in omloop
De Internetcriminaliteit houdt zich de laatste tijd opvallend actief bezig met de ontwikkelingen rond de Rabobank Random Reader.
Er worden officieel lijkende mails verstuurd, waarin gevraagd wordt op links te klikken om uw Random Reader te controleren (zie foto hieronder).
Ook rouleren er valse mails over de vervanging van de Random Reader door de Rabo Scanner.
Deze links zijn echter bedoeld om uw computer te infecteren of om u uw bankgegevens te ontfutselen en zo uw geld te stelen.
Wis dit soort e-mails dus direct!Vrijdag 21 november 2014

Weiteveen: van schoorsteenbrand naar verwoeste woning
Een rietgedekte woning aan het Zuiderdiep heeft vrijdag zeer zware schade opgelopen ten gevolge van een uitslaande brand.
In eerste instantie werd -om 16:58 uur- gemeld, dat het om een schoorsteenbrand zou gaan en alarmeerde men drie blusgroepen van de brandweer Klazienaveen, één eenheid van de Emmer brandweer en de hoogwerker van laatstgenoemd korps.
Bijna een kwartier later werd om de komst van een watertankwagen uit Schoonebeek gevraagd; kort daarop werd de tankautospuit van dat korps opgeroepen en om 17:20 uur de schuimblus- en watertankwagen uit Emmen.
De brand was namelijk overgeslagen naar het rieten dak, dat volledig verloren ging.
De twee bewoners hadden zich in veiligheid gebracht en werden door buren opgevangen.
Naar verluidt zal het nabluswerk nog een groot deel van de avond in beslag nemen.
Het Zuiderdiep is ter plaatse met linten afgezet.

Vroomshoop: hennepplantage in woning ontmanteld
Donderdagmorgen rond 08:45 uur heeft de politie, naar aanleiding van een melding, een woning aan de Berkenhof doorzocht en op de zolder een hennepplantage met bijna vierhonderd planten aangetroffen. Er was waarschijnlijk al eerder geoogst.
 De stroom werd op  illegale wijze verkregen.
De bewoner is voor verhoor aangehouden en zal worden geverbaliseerd.

Kamperveen: vogelgriep nu bij drie pluimveebedrijven

Het ministerie van Economische Zaken maakte vrijdag bekend, dat nu bij drie bedrijven in Kamperveen vogelgriep is geconstateerd.
 De circa 10.000 dieren bij het bedrijf aan de Leidijk, waar als eerste vogelgriep werd gevonden, worden zo snel mogelijk geruimd door de NVWA, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.  

Bij de andere twee bedrijven (waaronder een eendenfokkerij met 15.000 vogels), die binnen een straal van een kilometer van de eerste boerderij liggen, zijn klinische verschijnselen gevonden, die passen bij vogelgriep. Ze worden daarom vrijdagmiddag nog geruimd.
Hoewel inmiddels bekend is, dat het bij het eerste bedrijf om een H5-variant van de vogelgriep gaat, is nog niet duidelijk, of dat bij de twee andere bedrijven ook het geval is en of er sprake is van de zeer besmettelijke H5N8-variant, die is vastgesteld in Zuid-Holland en Utrecht.

Gezinsleden van de getroffen ondernemers en het personeel, dat de ruimingen uitvoert, worden uit voorzorg ingeënt, om te voorkomen dat de griepvarianten muteren tot een nieuwe variant.


Hasselt: brandweer bevrijdt automobilist uit wrak
Een bestuurder van een VW Golf is donderdagavond gewond geraakt, toen hij met zijn auto tegen een boom botste.
De negentienjarige man uit Zwartsluis reed op de N331 van Hasselt richting Zwartsluis. Door een te hoge snelheid verloor de man -nog net binnen de bebouwde kom- de macht over het stuur en knalde op een boom.
Een medewerker van een bergingsbedrijf, die toevallig op de parallelweg bezig was met bergen van een voertuig, dat betrokken was bij een eerder ongeval, schakelde direct de hulpdiensten in.
De Hasselter brandweer heeft met hydraulisch redgereedschap de deur verwijderd.
Hierdoor kon de bestuurder onder begeleiding van ambulancepersoneel zelfstandig uit de totaal vernielde auto stappen en plaats nemen op de gereedstaande brancard.
De man is met hoofd- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie sloot een gedeelte van de N331 af en stelde een omleiding in.
De brandweer heeft het wegdek gereinigd.
Nadat de berger ook dit voertuig geborgen had, kon de weg worden vrijgegeven.
Foto's en video: Henry Wallinga

Donderdag 20 november 2014

Dalfsen: kat uit boom
Op donderdag 20 november kreeg de brandweer van Dalfsen rond 12:55 uur een melding "Dier op hoogte" aan de Hammerweg, tussen Dalfsen en Vilsteren.
Bij een manege zat voor de derde dag achtereen een poes in een boom en het dier durfde er niet uit te komen. Dit was duidelijk te merken aan het harde miauwen.
Met een speciale vangstok probeerde de brandweer de poes uit de boom te halen. Net op dát moment koos de kat er voor, zich te laten vallen.
Van het vangnet, waar de brandweer mee paraat stond, moest het dier niks hebben. Op alle vier de pootjes landde poeslief op de grond en ging er als een speer vandoor.
Een geslaagde klus voor de Dalfser brandweer.
Foto's: Niels Jansen

Almelo: duo duwt auto met gejatte kentekenplaten
Woensdagavond 19 november zijn twee mannen van 52 en 58 jaar aangehouden, die een auto, die zonder benzine zat, voortduwden aan de Wiekslagen in Almelo.
Uit een controle door de politie bleek, dat zich op de auto gestolen kentekenplaten bevonden.
Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
De 52-jarige man bleek ook nog boetes te moeten betalen.

Vriezenveen: GSM-eigenaar achterhaalt locatie bij inbraak gestolen telefoon
De politie heeft woensdag 19 november twee mannen en een vrouw aangehouden, omdat ze worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Wulp in Vriezenveen.
De gedupeerde kwam er via de vind-app van zijn gestolen smartphone achter, dat zijn telefoon zich verderop in de woonwijk bevond.
De politie is op dit adres gaan kijken en trof de telefoon en meerdere gestolen goederen aan.
In de woning zijn een 26-jarige man uit Vriezenveen, een 25-jarige vrouw uit Almelo en een 25-jarige man uit Kloosterhaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Woensdag 19 november 2014

Olst: rietgedekte woonboerderij compleet in de as gelegd

Woensdagmorgen is een rietgedekte woonboerderij met twee grote schuren door een grote brand verloren gegaan.
Toen de brandweer op de afgelegen plek, die alleen via een smal weggetje -de Rozenkampsweg- te bereiken was, arriveerde, werd direct duidelijk, dat het al om een uitslaande brand ging en de gebouwen niet meer te redden waren. Bovendien was de waterwinning moeizaam en bleek het terrein plaatselijk erg drassig.
Gelukkig bevond zich niemand meer in het pand en had de bewoonster inmiddels twee honden in veiligheid gebracht.
Zowel de woning als de schuren zijn ingestort.
Het nablussen zal waarschijnlijk een groot deel van de dag in beslag nemen.


Hoogeveen: tieners beroven bejaarde vrouw
De politie is op zoek naar informatie over twee meiden die dinsdagmiddag op de Eisenhowerstraat in Hoogeveen een 89-jarige bewoonster met geweld hebben beroofd.
Bij de vrouw werd omstreeks haf vier aangebeld door twee ongeveer 16-jarige meisjes,  van wie één vroeg of ze even naar het toilet mocht. Voordat de hoogbejaarde kon reageren werd ze op de grond geduwd, waarna een van de twee op haar ging zitten.
De mond van het slachtoffer werd dichtgedrukt en de sieraden werden van haar af gerukt.
Ook werd haar huis doorzocht.
De twee daders renden weg in de richting van het station. Een zoekactie van de politie bleef zonder resultaat. De 89-jarige vrouw moest onder doktersbehandeling, ze had diverse blauwe plekken en striemen in de nek.
De politie komt graag in contact met getuigen, die de twee meiden hebben gezien of die op andere wijze in het onderzoek behulpzaam kunnen zijn.
Het gaat om twee ongeveer 16-jarige meisjes, van wie één lang donker haar had.
Eén van de meiden droeg een zwarte jas en had een tas bij zich.
Er kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844 of via het meldformulier op politie.nl.
Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Hoogeveen:  opgezette dieren in beslag genomen

De politie heeft in de woning van een 63-jarige man uit de gemeente Hoogeveen een groot aantal opgezette en ingevroren dieren aangetroffen.
Het gaat deels om beschermde diersoorten. Zo’n 50 dieren zijn in beslag genomen.
Het gaat hierbij onder andere om sneeuwuilen, een oehoe en een Afrikaanse uil.
Het vermoeden is, dat de man niet op legale wijze aan de dieren is gekomen.
Vermoedelijk is een aantal dieren via internet verkregen. Het voorhanden hebben, kopen of verkopen van (opgezette) beschermde diersoorten en/of illegaal geprepareerde dieren is strafbaar.

De politie kwam de man op het spoor, omdat er vermoedens van hennepteelt waren. Bij controle in de woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen, maar wel veel opgezette dieren.
Bij een onderzoek in de woning trof de politie ook nog circa 70 ingevroren dieren aan.
Het gaat om o.a. steenmarters, dassen, bunzings, hermelijnen en haviken. Deze dieren zijn in beslag genomen.
Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de dieren.


Dinsdag 18 november 2014

Assen: politie-onderzoek na overval op supermarkt
De politie is een onderzoek gestart rond de Bremstraat in Assen.
Rond 20:00 uur heeft een gewapende dader de Albert Heijn supermarkt in winkelcentrum Vredeveld overvallen en geld buitgemaakt.
Voor zover bekend is de crimineel nog steeds op vrije voeten. Het gaat volgens de politie om een licht getinte man, die ca 1.75 m lang is en een glimmende jas en een zwarte sjaal draagt.

Coevorden: Bentheimerstraat afgesloten vanwege schoorsteenbrand
De Coevorder brandweer rukte dinsdag uit naar het centrum van de stad, nadat er een schoorsteenbrand gemeld was in een woning aan de Botersteeg.
De brand an sich bleek erg mee te vallen, maar toen de schoorsteen vanuit de op de Bentheimerstraat opgestelde hoogwerker met borstel en ramoneur onder handen genomen werd, kwam er toch aardig wat vuil los.
De (reeds voor de feestdagen versierde) winkelstraat werd voor de veiligheid rond de hoogwerker met linten afgezet.


Holtheme: koperdieven betrapt in leegstaande woning
Maandagmiddag 17 november zijn een 21-jarige man uit Coevorden  en twee Hardenbergers  (20 en 25) aangehouden, nadat bleek,  dat ze de elektriciteitskabels uit een leegstaande woning aan de Vilsterborg hadden gestolen en in hun auto hadden geladen.
Tegen hen is een nader onderzoek gestart.

Wachtum / Pesse / Meppel: vier auto-inbraken
De politie stelt een onderzoek in naar vier auto-inbraken, die in de nacht van zondag op maandag plaatsvonden en maandagmorgen werden ontdekt.

Wachtum:
Een 51-jarige inwoner van Hoogeveen deed aangifte van diefstal van zijn audioapparatuur en zonnebril. Daarnaast veroorzaakten de daders erg veel schade aan de auto.

Pesse:
Een 23-jarige vrouw en een 52-jarige man, beide inwoners van Hoogeveen deden aangifte van een inbraak in hun auto’s.
Nadat de achterruit werd vernield werd uit de auto van de vrouw een rugzak weggenomen met daarin waardevolle spullen. Uit de auto van de man werd niets weggenomen.

Meppel:
Een 29 jarige inwoonster van die plaats deed aangifte.
Van haar auto bleek het raam te zijn vernield, waarna er audio -en navigatieapparatuur werd gestolen.

Maandag 17 november 2014

Hoogeveen: brommobieltje brandt af op de Tamboerlaan

Maandagavond kreeg de brandweer van Hoogeveen een melding, waar men niet meer van opkijkt, gezien de aantallen autobranden, die men dit jaar reeds heeft geblust.
Het betrof dit keer echter een brommobiel, die tijdens het rijden in brand was gevlogen. Dit keer dus geen brandstichting.
De eigenaar kwam ongedeerd uit het karretje en wist zijn luidsprekerbox en geluidsapparatuur ook nog in veiligheid te brengen.
Van de brommobiel bleven alleen wat  metalen resten over.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: woning brandt uit

Een bewoner van een woning aan de David Krammerstraat ontdekte maandagavond tegen zevenen tot zijn schrik, dat er brand woedde in een slaapkamer op de eerste verdieping: toen hij de deur opende, sloegen de vlammen hem tegemoet.
De oudere man en zijn echtgenote wisten nog twee van hun drie katten in veiligheid te brengen, alvorens de woning uit te vluchten.
Toen de Coevorder brandweer arriveerde, bleek het inmiddels al om een uitslaande brand te gaan en de vlammen hadden zich al een weg gebaand naar de zolder. Tijd om om hulp van andere blusgroepen te vragen: "middelbrand".

Een brandweerman wist de -doodsbange- kat nummer drie uit een gordijn te plukken en het dier werd met zijn twee soortgenoten tijdelijk ondergebracht in de woning van een brandweerman, die even verderop in de straat woont.
De hevige brand op de eerste verdieping was redelijk snel onder controle, maar de zolder bleek moeilijker te blussen.
De eerste verdieping en de zolder brandden volledig uit; op de begane grond was zware water-, roet- en rookschade.
Een brandweerman bracht op verzoek een fotoboek en de medicijnen van de heer des huizes in veiligheid.


A32 / Wolvega: bedrijfswagen in de prak na klapband
Op de A32 tussen Steenwijk en Wolvega is maandagmiddag rond kwart voor vier een automobilist gewond geraakt.
De man raakte met zijn bestelbus van de weg, toen hij plots een klapband kreeg.
De wagen werd onbestuurbaar en kwam op z’n kant in de berm tot stilstand.
Automobilisten, die het ongeval zagen gebeuren, schoten direct te hulp.
Brandweereenheden van Steenwijk en Wolvega konden al vrij snel na de alarmering inrukken. De man was namelijk zelfstandig uit het voertuig gekropen en werd opgevangen door automobilisten. Later is hij per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Hoewel er slechts één rijstrook beschikbaar was, ondervond het verkeer weinig hinder van het ongeval.
Bergingsbedrijf Leerentveld zette de bestelbus op zijn wielen en voerde de wagen af.
Foto's en video 1: Henry Wallinga, Video 2: Alex Wever

Almelo: verwarde man gearresteerd na mishandelen Zwarte Piet-

Een 31-jarige Almeloër is zaterdagmiddag op de Rosa Luxemburgstraat aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige plaatsgenote, die gekleed en geschminkt was als Zwarte Piet.
Het  meisje, dat deel uitmaakte van de organisatie rond de intocht van Sinterklaas, liep een pijnlijk oog op.
Zij deed melding bij aanwezige surveillerende politiemensen. Hierop werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht.
Tegenover het meisje liet de man zich op straat uit over de naar zijn mening racistische aspecten rond Sinterklaas en Zwarte Piet.
De man maakte op haar een verwarde indruk.

Na verhoor is de Almeloër in de loop van zondagmorgen 16 november in vrijheid gesteld.
Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en is hij gedagvaard voor de snelrechtzitting van de Politierechter op 26 november a.s. 

De intocht van Sinterklaas verliep -op dit voorval na- naar volle tevredenheid en zonder verdere incidenten.

Almelo: Almeloër aangehouden in verband met vondst dode vrouw in flatwoning
Uit politieonderzoek blijkt, dat de 37-jarige vrouw, die op zaterdag 15 november dood werd aangetroffen in haar flatwoning aan de Rossinistraat, ten gevolge van een misdrijf om het leven is gekomen.
Zaterdagavond werd bij de politie gemeld, dat in de flat het levenloze lichaam van een vrouw was aangetroffen.
Kort daarop werd een man aangehouden, die het incident bij de politie meldde.
Uit het politieonderzoek bleek echter, dat deze man niet betrokken is bij de dood van de vrouw.
Hij werd zondag vrijgelaten en wordt niet langer als verdachte aangemerkt.

Zondagmiddag hield de politie een 43-jarige man uit Almelo aan. Zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw wordt onderzocht.
Daarnaast zet de politie het buurtonderzoek voort en wordt er nog forensisch onderzoek gedaan in de woning.
Om de doodsoorzaak te achterhalen, vindt aanstaande dinsdag sectie plaats op het lichaam van de vrouw.
Foto's: Alwin Winkel

Rouveen: bromfietser gewond
Bij een aanrijding tussen een brommer en een auto is maandagmorgen een bromfietser gewond geraakt.
De jongeman werd overgebracht naar een ziekenhuis voor een onderzoek.
Volgens een politiemedewerker vielen de verwondingen van het slachtoffer mee

Het ongeval ontstond, toen een automobilist vanaf de Oude Rijksweg naar de ambulancepost afsloeg. Daarbij zag de bestuurder een van rechts komende brommerrijder op het fietspad over het hoofd, met een aanrijding als gevolg. Medewerkers van de verkeersongevallendienst stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De brommer werd onderworpen aan een meting van de constructiesnelheid.
Ook werd een remproef gedaan met zowel de auto als de bromfiets.
Foto's en video: Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.