Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2014 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 12 oktober 2014

Hardenberg: proefritje eindigt met vuurzee
Omdat er met de VW Golf een ritje naar familie in Nood-Brabant gepland was, maar de auto niet lekker liep, besloot de heer des huizes met de auto van zijn echtgenote nog even een proefitje te maken.
Dat eindigde op de Albert Schweizerlaan in Hardenberg, toen de Golf vlam vatte.
Voordat de brandweer, die door voorbijgangers gebeld was, arriveerde, stond de auto al volledig in brand.
De bestuurder kon zich bijtijds in veiligheid brengen.

Hollandscheveld: fikkie in vervallen boerderij
De Hoogeveense brandweer rukte zondagmiddag uit met een tankautospuit, een watertankwagen en de hoogwerker, nadat gemeld was, dat er brand was uitgebroken in een woning aan het Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld. Het bleek om een vuurtje in een leegstaande, vervallen boerderij te gaan. Het brandje -vermoedelijk het werk van spelende kinderen- werd ras gedoofd.


A28: weer raak op knooppunt Hoogeveen

Zaterdagavond zijn vier gewonden gevallen bij een ongeval onder mistige omstandigheden op een nat en glad wegdek op het Knooppunt Hoogeveen. In de lus richting Assen slipte een Peugeot 206 in de bocht en ging over het talud. Door de snelheid vloog de auto over de kop en tegen een boom. De vier inzittenden raakten daarbij gewond.
Een passerend echtpaar hielp bij de opvang van de gewonden. Eén van de slachtoffers lag achter het talud en buiten de auto en leek moeilijk te transporteren. De brandweer werd opgeroepen voor assistentie, maar het lukte het ambulancepersoneel in samenwerking met de politie om de vrouw toch naar de andere kant van het talud te krijgen. Daar werd ze op een brancard gelegd en naar de ambulance gebracht.
De afrit naar Assen was gedurende de afhandeling, onderzoek en berging afgesloten voor het verkeer.

Update politie:
Een 33-jarige vrouw en een 16-jarige jongen uit Assen raakten zaterdagavond gewond bij een aanrijding op de A28. De twee reden als passagiers mee in een auto, die werd bestuurd door een 66-jarige vrouw uit Anloo.
Verder zaten er nog een 71-jarige man en een 12-jarig meisje uit Assen in de auto.
In de lus van Meppel richting Assen slipte de auto, gleed de weg af, het talud over en kwam ondersteboven tot stilstand. Alle inzittenden konden op eigen kracht uit de auto klimmen. Beide gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.
Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Assen: autobestuurder aangehouden na verkeersconflict
De politie hield zaterdagavond op de Transportweg een 25-jarige inwoner van Wolvega aan.
Hij wordt ervan verdacht,  twee Assenaren kort daarvoor te hebben mishandeld en bedreigd.
Die verklaarden, dat ze in een auto over de Europaweg reden toen de man uit Wolvega links naast hen kwam rijden. De Fries bleef enige tijd naast de Assenaren rijden en trok vervolgens sneller op.
De Assenaren kwam kort daarna weer achter hem te rijden, waarna hij stevig vaart minderde.
Toen de twee bestuurders, nadat ze voor een verkeerslicht moesten stoppen, optrokken, trapte de Fries op zijn rem; kennelijk om aan te geven, dat de andere bestuurder afstand moest houden.
Uiteindelijk stopte de 25-jarige op de rotonde van de Europaweg, stapte uit en ontstond er een discussie met de passagier. Hierbij duwde de Fries de Assenaar tegen de borst, greep hem bij de keel en kneep deze dicht.
Hierna deed hij hetzelfde bij de andere bestuurder en bedreigde hem. De inwoner van Wolvega stapte hierna in zijn auto en reed weg.
De politie kon de man op de Transportweg in Assen aanhouden en stelt een onderzoek in


IJsselmuiden: brand richt zware schade aan; twee honden gered
Brandweereenheden uit Kampen en IJsselmuiden kregen zaterdagavond rond half zeven een melding over een woningbrand.
Aan de Morgenster zagen buurtbewoners een enorme rookontwikkeling in en uit een woning. Ze alarmeerden de hulpdiensten.
Al snel was duidelijk, dat de bewoner niet thuis was, maar wel waren zijn twee honden in het huis. Buren bedachten zich geen moment, gingen de woning in en redden het puppy en de volwassen hond.
De brand, die ontstaan is in de keuken, verspreidde zich via het mechanische ventilatiesysteem naar de bovenliggende verdiepingen. Het vuur richtte daar een flinke ravage aan in de afvoerkanalen.
De brandweer had de brand snel onder controle. De gehele woning liep naast de brandschade ook veel rook- en waterschade op.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Foto's en video: Henry WallingaZaterdag 11 oktober 2014

Den Ham: open dag brandweer

Er was veel belangstelling voor de open dag van de brandweer, die zaterdag bij de brandweerkazerne in Den Ham  werd gehouden
Er was dan ook van alles te zien en te doen, zoals airbagdemonstraties, “vlam in de pan” en een “ongeval met brand en beknelling”.
Er was ook een voertuig van de brandweer Ommen aanwezig, dat ingezet wordt voor natuurbrandbestrijding.
Al met al een zeer geslaagde en goed georganiseerde dag.

Foto's: Alin Winkel


Kampen: dode en gewonden door ongevallen op de N50

Op de N50 tussen Ens en Kampen heeft vrijdag rond 18.00 uur, een ongeval plaatsgevonden waarbij één dode en vier gewonden vielen.
In de rijrichting van Kampen, net over de brug vanuit Ens, is de bestuurder van een bestelbus achterop een file gereden. Hierbij ontstond een kop-staart aanrijding tussen deze voertuigen en nog drie auto’s ervoor. De bestuurder van de achterste auto in de file is hierbij om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond; twee van hen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 16.50 uur vond er in dezelfde rijrichting bij de afslag naar de Flevoweg ook een ongeval plaats, waarbij drie voertuigen betrokken waren.
Eén persoon raakte hierbij gewond.
In hoeverre de hierdoor ontstane file van invloed is geweest op het ongeval van 18.00 uur is nog niet duidelijk en wordt onderzocht.Emmen: automobilist goed de klos

De politie hield vrijdagavond in de Sint Gerardusstraat een 46-jarige Emmenaar aan, die zonder rijbewijs een auto had bestuurd.
Hij kon ook  geen identiteitsbewijs laten zien, maar bleek wel een boksbeugel bij zich te hebben.
Bovendien had hij gedronken: hij blies 285 ug/l.
Hij werd geverbaliseerd.Vrijdag 10 oktober 2014

Kamperveen: schuur door brand verwoest
Aan het begin van de vrijdag avond is er brand uitgebroken in een schuur aan de Zuideinde West in Kamperveen. Gelijk werden de korpsen Oldebroek, Kampen en Elburg opgeroepen.
De houten schuur, die volledig in brand stond,  stond enkele op meters van een woning.
De rook was in de verre omtrek te zien.
De brandweer heeft de woning nat gehouden, maar kon niet voorkomen, dat deze enige schade opliep.
De schuur is volledig verwoest.


 Almelo: politie zoekt daders mishandeling
Donderdagavond rond negen uur is de eigenaar van een computerwinkel aan de Ootmarsumsestraat mishandeld bij een gewelddadige diefstal in zijn zaak.
Na de diefstal gingen de daders (een man en een vrouw) er richting de Ter Bruggehof vandoor met een aantal laptops, die zij meenamen in drie of vier grotere boodschappentassen.

De daders zijn:
* een man van naar schatting eind twintig. Hij droeg een bruin/groene parka met capuchon en een lichtkleurige spijkerbroek. Onder de capuchon droeg hij een baseballpet.
* De vrouw droeg een donkere winterjas (houtje-touwtje) met capuchon en een lichtblauwe spijkerbroek. Ook zij droeg een baseballpet.

Vermoedelijk zijn zij van Oost-Europese afkomst.

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien of gehoord, dat mogelijk verband houdt met deze diefstal en nog niet met de politie gesproken, neem dan contact  op via 0900-8844 of anonieme via 0800-7000.


Assen: grote brandschade bij 2Wheels

In de nacht van donderdag op vrijdag is brand uitgebroken in de werkplaats van de Bromfiets & Scooterwinkel 2Wheels aan de Zeilmakerstraat.
Het pand vulde zich met rook en de ramen van de werkplaats sprongen uit de sponningen door de hitte.
Enkele scooters konden worden gered van de vlammen.
De werkplaats brandde echter uit, waarbij ook een pallet met nieuwe accu’s verloren ging.

De bevelvoerder van de brandweer gaf aan dat de brand is begonnen in de buurt, waar enkele accu’s aan de lader stonden.
De schade aan de werkplaats was aanzienlijk

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Assen: bromfietser vliegt woning binnen

Een familie, die in de Maasstraat in de wijk Pittelo in Assen woont, kreeg donderdagavond wel heel onverwachts bezoek.
Een twintigjarige bromfietser uit Assen reedin een scherpe bocht rechtdoor en via vloog een grasveldje en de tuin tegen een woning.
Ten gevolge van de klap ging de bromfietser dwars door de dubbele beglazing van de grote voorruit van de woonkamer.
In de kamer waren twee vrouwen, een baby van 40 dagen en een peuter van twee jaar aanwezig.
De schrik en consternatie was groot, want glasscherven vlogen door de kamer.
Om onduidelijke reden had de schoonmoeder de kinderen bij het raam en de verwarming weggehaald. Niet veel later vloog de jongeman naar binnen.
Gezien de aard van het ongeval was hij er redelijk vanaf gekomen, maar moest wel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie onderzocht het bizarre ongeval.
Later bleek, dat het gezin toch maar even naar de huisarts moest voor controle en ter behandeling van kleine wondjes.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen

's Heerenbroek: dode en drie gewonden
Ten gevolge van een verkeersongeval op de Zwolseweg in ’s Heerenbroek is donderdagavond rond 20:30 uur een man om het leven gekomen.
De man reed in zijn auto tegen de aanhanger van een tractor, die naar een erf afsloeg.
De auto schoot onder de aanhanger door -waarbij het voertuig compleet opengescheurd werd- en botste vervolgens frontaal op een tegemoetkomende auto met daarin drie vrouwen.
De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De drie vrouwen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
De chauffeur van de tractor bleef ongedeerd.

Twee verkeersongevallenanalisten probeerden de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Hiervoor werden de voertuigen en de aanhanger in beslag genomen. Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de betrokken voertuigen en de aanhanger afgevoerd.
Een ZOAB-cleaner van aannemersbedrijf van der Kolk werd ingezet om de weg te ontdoen van de wrakstukken en gelekte vloeistoffen. Tegen 01:30 uur werd de weg vrijgegeven.
Foto's en video: Henry Wallinga


Donderdag 9 oktober 2014

N340/Dalfsen: auto en aanhanger kantelen
Een auto met aanhanger is donderdagmiddag rond kwart voor één op de Hessenweg (N340) bij Dalfsen over de kop geslagen. De automobilist kwam daarbij wonder boven wonder met de schrik vrij.
De man reed richting Zwolle, toen plots de aanhanger hevig begon te slingeren.
De auto werd onbestuurbaar en vervolgens sloeg de combinatie om.
De auto kwam op de parallelweg op de kant tot stilstand. De aanhanger bleef ondersteboven liggen. De brandweer van Dalfsen, die voor hulpverlening opgeroepen was, hoefde niet in actie te komen. Ook het ambulancepersoneel kon al snel terug naar z’n post.
Berger Leerentveld heeft de auto en de aanhanger op de wielen getakeld en afgevoerd.
Het verkeer op de Hessenweg ondervond geen hinder, omdat alleen de parallelweg gedurende de afhandeling van het ongeval afgesloten was.
Foto's en video: Henry Wallinga

Staphorst: verdachte Pool aangehouden
In de nacht van dinsdag op woensdag is een 38-jarige Pool aangehouden wegens het bezit van inbrekersgereedschap.
Hij werd na een binnengekomen melding onder verdachte omstandigheden in zijn auto aangetroffen bij een schuur aan de Maatslootweg.
In afwachting van zijn verhoor werd hij opgesloten en in de loop van de dag werd hij in vrijheid gesteld.
Het gereedschap werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Noord-Nederland: drie politiemensen ontslagen wegens plichtsverzuim
De politiechef van de eenheid Noord-Nederland heeft drie politiemedewerkers ontslagen.
De drie zijn disciplinair gestraft in verband met ernstig plichtsverzuim.
Ze werden ieder afzonderlijk verdacht van gedrag, dat niet verenigbaar is met het politieambt.
Op basis van de uitkomsten van drie op zichzelf staande interne onderzoeken is hen ontslag aangezegd.

Hoogeveen: rechtuit in bocht

Donderdagmorgen is in de ochtendspits een jonge bestuurster met haar Peugeot 206 van de weg geraakt op de afrit Hoogeveen van de A28.  
Daarbij werd één van de grote pijlborden, die de scherpe bocht aangeven, platgereden. Daarna reed de auto de bosjes in en kwam met de rechterzijde tegen een boom.
De airbag voorkwam verwondingen bij de bestuurster.
De inzet van ambulance en brandweer bleek in dit geval overbodig.
De berger vertelde, dat hij woensdag ook al een auto op dezelfde plaats uit de bosjes gehaald. Ook die had een pijlbord aangereden.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen

Meppel: boze man bedreigt ambtenaren met de dood

De politie hield woensdagmiddag een inwoner van Meppel aan op verdenking van het bedreigen van medewerkers van de gemeente.
De 35-jarige man zorgde ’s middag voor problemen in de hal van het gemeentehuis aan de Grote Oever. Hij was het niet eens met zijn behandeling en wenste het gemeentehuis niet te verlaten. Ook eerder op de dag uitte hij daar op een vervelende wijze zijn ongenoegen over.
Toen verliet hij wel het gemeentehuis; bij zijn volgende bezoek wenste hij dat niet te doen.
Medewerkers van de gemeente, die de man uiteindelijk, nadat hem meermalen gevraagd was om weg te gaan, het gebouw uitzetten, werden door hem met de dood bedreigd.
De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en opgesloten.
De drie bedreigde medewerkers van de gemeente deden aangifte.


Woensdag 8 oktober 2014

Twist (D): gaslek in kelder van spaarbank leidt tot schoorsteenbrand

Woensdag rond 17:00 uur werd de brandweer van Twist gealarmeerd vanwege een schoorsteenbrand bij de spaarbank aan de Auf dem Bült.
De brandweer trof een netelige situatie aan: in de kelder was een gasleiding lek geraakt, waardoor brand was ontstaan.
De vlammen sloegen omhoog, de schoorsteen in, waar een kraaiennest in brand vloog. Dit ging gepaard met nogal wat rook.
Een blusploeg met ademluchtapparatuur ging de kelder in, bluste de brand daar en dichtte het lek in de gasleiding provisorisch.
Een monteur van netbeheerder Westnetz sloot de gastoevoer af en gaf opdracht de leiding te repareren.
Een schoorsteenveger reinigde het rookkanaal.
De kelder werd met een overdrukventilator  van rook ontdaan, zodat de bewoners van de boven de bank gelegen woningen hun huis in konden.
De weg Auf dem Bült was gedurende de werkzaamheden afgesloten.Nordhorn (D): vier verdachten uit één familie aangehouden na vondst hennepplantage

De Duitse recherche heeft dinsdag in een eengezinswoning in Nordhorn –niet ver van de Nederlandse grens- een wietplantage met 400 planten ontdekt en in beslag genomen.
De professioneel ingerichte installatie bevond zich op de eerste verdieping en op de zolder.
De woning werd bewoond door een 34-jarige man, zijn echtgenote, hun twee kinderen en de ouders van de man.
Hij beweerde, dat hij de kwekerij voor een Nederlander, wiens naam hij niet kende,  onderhield tegen contante betaling.
Uit het verkregen bewijs valt echter op te maken, dat alle in het huis wonende volwassenen de kwekerij samen onderhielden. Een en ander wordt op korte termijn forensisch onderzocht.
De elektriciteit werd buiten de meter om afgetapt. De bewoners wordt ook hiervoor een rekening gepresenteerd.
De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen.
De vier verdachten zijn, nadat ze geverbaliseerd waren,  vrijgelaten.


Lankhorst: weer auto’s uit beruchte bocht
Op het knooppunt Lankhorst is vanmiddag wederom een auto uit de bocht gevlogen. Ditmaal kwam de bestuurder net op tijd tot stilstand pal voor een vijvertje. De man raakte op de A28 in de bocht naar de A32 in de slip, waardoor de auto onbestuurbaar werd.
De bestuurder raakte niet gewond en kon zijn auto zelfstandig verlaten.
De te hulp geroepen brandweereenheden van Staphorst en Nieuwleusen konden dan ook al snel retour.
Op de plek van het ongeluk gebeuren geregeld ongevallen.
Nog dezelfde middag raakte opnieuw een auto van de weg. Ditmaal kwam het voertuig in de rechterberm terecht.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft in beide gevallen de auto uit de berm getakeld en afgevoerd.
Het verkeer heeft enige hinder ondervonden tijdens de afhandeling van de ongevallen.
Foto's en video: Henry Wallinga

Hardenberg: scholier aangereden; automobilist rijdt door
Halverwege de woensdagmiddag is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding op de parallelweg van de Twenteweg. De knaap fietste naast twee andere jongens van Hardenberg in de richting van Bergentheim, toen de drie net voorbij de Evenementenhal werden ingehaald door een zwarte Volkswagenbus met een aanhangwagen.
De fietser werd door de aanhangwagen geraakt en kwam ten val, waardoor hij beenletsel opliep. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De zwarte VW-bus reed door zonder te stoppen. Mogelijk heeft de bestuurder niets van de aanrijding gemerkt.
De politie is op zoek naar deze automobilist en vraagt deze en eventuele getuigen, zich te melden bij het politiebureau in Hardenberg of via 0900-8844.

Gieten: duo probeert caissière op te lichten

Twee mannen manipuleerden bij de supermarkt aan de Stationsstraat de automaat voor lege flessen zodanig, dat er een tegoedbon uit kwam voor een bedrag van bijna € 100,-. Toen zij de bon trachtten te verzilveren, rook de caissière onraad en waarschuwde de bedrijfsleider.
De bedrijfsleider hield met hulp van medewerkers één van de verdachten voor de winkel aan; de andere vluchtte te voet.  Hij moest de scooter, waarop ze gekomen waren, achterlaten.

Agenten namen de arrestant -een 33-jarige inwoner van Nieuwolda- mee naar het politiebureau, waar hij is opgesloten. Een zoekactie naar de tweede verdachte bleef zonder resultaat. Inmiddels is zijn identiteit bekend.
De achtergebleven scooter had geen kentekenplaat en het framenummer was onleesbaar gemaakt. De politie nam de -vermoedelijk gestolen-  scooter voor nader onderzoek in beslag.


Coevorden: verdachte aangehouden na tip
De politie hield dinsdagmorgen een 23-jarige man zonder vaste woonplaats aan aan de hand van een tip van een getuige, die meldde, dat hij gezien had, dat de man koperen leidingen en kranen stal uit leegstaande woningen aan de Jeroen Boschstraat in Coevorden.
De verdachte is in de omgeving aangehouden. In zijn fietstassen zaten stukken koperen leiding en kranen.
De man is opgesloten in het politiebureau voor nader onderzoek.
De politie constateerde, dat uit leegstaande woningen in de Jeroen Boschstraat leidingen en kranen waren verdwenen.


Emmer-Compascuum: digitale flitspalen
Twee digitale flitspalen worden de komende week ingeschakeld aan het Kanaal A Noordzijde in Emmer-Compascuum; één ter hoogte van de zijweg 'Bies' en  één bij huisnummer 205.
Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De twee flitspalen controleren in beide rijrichtingen op snelheid.

Dinsdag 7 oktober 2014

Gramsbergen: windhoos velt boom aan De Oostermaat

Dat de herfst begonnen is, werd dinsdagmiddag duidelijk, toen tegen tweeën een stormachtige onweersbui over de regio trok.
Kort daarop volgden twee stormschademeldingen voor de brandweer in Hardenberg en Gramsbergen.
Laatstgenoemde eenheid kreeg opdracht naar De Oostermaat te rijden, waar -tegenover het station- een oude boom tijdens een windhoos in tweeën gescheurd was en de afgebroken kruin de weg versperde.
De wegversperring werd fluks opgeruimd.Ter Apelkanaal: automobilist gewond na uitwijkpoging

Een 61-jarige automobilist uit de gemeente Coevorden is maandagmiddag bij een verkeersongeval op de Schaalbergerweg in Ter Apelkanaal gewond geraakt.
De man week uit voor een hem tegemoet komende vrachtauto, die volgens hem de bocht te krap nam. De man week uit naar rechts de berm in en botste frontaal tegen een boom.
Het slachtoffer liep hoofdletsel op en is voor verdere medische behandeling naar een ziekenhuis gebracht.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijdingHoogeveen: drie inbraken in woningen

Maandagavond is ingebroken in woningen aan de Eikenlaan en Het Hoge Holt en is er waarschijnlijk eerder die dag in een woning in de Anemoonstraat.
Bij de eerste twee woningen werd de inbraak kort na 22.00 uur ontdekt. Deze inbraken zijn na 20.00 uur gepleegd.
De bewoner van het huis aan de Anemoonstraat ontdekte de inbraak, toen hij na een dagje uit thuis kwam.
Bij alle drie de woningen is een raam of deur geforceerd om binnen te komen.
Het is nog niet bekend wat er precies gestolen is.

In de omgeving van de woning aan de Eikenlaan zag een getuige drie mannen naar een auto rennen, die geparkeerd was op een parkeerplaatsje in de bocht bij de Hoogeveensche Vaart. De auto is volgens de getuige een klein model Mercedes, grijs van kleur en met witte kentekenplaten.Hoogeveen: pyromaan slaat weer toe

In de nacht van maandag op dinsdag werd omstreeks 01:30 uur een de zoveelste autobrand in Hoogeveen ontdekt: de vlammen laaiden dit keer op uit een Opel Zafira aan de P. Dubbeldamstraat.
Met water uit een tuinslang trachtte een buurtbewoner de schade te beperken.
Het haalde weinig uit: toen de brandweer de brand had geblust, was er van de Opel weinig meer over. Een er naast geparkeerde auto liep lichte schade op door de stralingshitte.
De politie onderzoekt de zaak, aangezien men uit gaat van brandstichting.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 6 oktober 2014

Dalfsen: auto van de Dommelerdijk

Maandag is even na 18:00 uur een oudere man met zijn Ford van de weg geraakt op de Dommelerdijk, tussen Dalfsen en Nieuwleusen.
In een flauwe bocht is de man vermoedelijk de macht over het stuur verloren en raakte de auto van de weg.
Direct werden brandweer, politie en ambulance gealarmeerd en naar de plek des onheils gestuurd. Wonder boven wonder kon de man –zij het met wat hulp- zelfstandig uit de auto komen.
Hij is ter plekke nagekeken door ambulancemedewerkers. Zijn verwondingen vielen mee.

Foto's en video: Niels Jansen en Henry Wallinga


Hoogeveen: brand in woning Adriaan Baasstraat: drie arrestaties (update)

In een bovenwoning van een rij duplexwoningen aan de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen werd in de nacht van zondag op maandag tegen 02.00 uur brand ontdekt door een buurtbewoonster. Ze sloeg alarm via 1-1-2.
Omwonenden gingen er van uit, dat zich mogelijk nog een hond in het pand bevond. Dat bleek niet het geval.
De brandweer verschafte zich toegang met een ladder via een balkon aan de achterzijde van het pand.
Donkere rook kwam uit het doucheraampje.
In de slaapkamer trof men een brandend bed aan. De brand was snel geblust.
De benedenwoning liep waterschade op.

Buren vertelden, dat er vandaag nog spullen uit de woning waren gehaald, omdat de bewoner zijn huis uit moest. Ze vermoedden brandstichting.
De benedenwoning liep waterschade op.
De politie nam de brand direct in onderzoek.

UPDATE:
Zondagnacht zijn drie bewoners van een huis aan de Adriaan Baasstraat aangehouden in verband met de brand in hun woning.
Agenten controleerden op de A28 een personenauto met de drie er in en een behoorlijke hoeveelheid huisraad.
Even later werd gemeld, dat er brand woedde in een woning aan de Adriaan Baasstraat en er aanwijzingen voor brandstichting waren gevonden.
De drie bewoners, die op dat moment nog op de A28 stonden tijdens de politiecontrole, werden aangehouden.
Ze zijn opgesloten voor een nader onderzoek en er wordt een onderzoek ingesteld in de woning.
De aangehouden bewoners zijn een vrouw van 22 jaar en twee mannen van 22 en 23 jaar oud.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.