Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2015
(1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 5 april 2015

Emlichheim: weer volop belangstelling voor paasvuur vrijwillige brandweer
Niet alleen de bevolking van Emlichheim, maar ook van heinde en ver kwam men naar het Ostersand in Emmelkamp, waar klokslag acht uur het traditionele, door de vrijwillige brandweer georganiseerde paasvuur werd ontstoken.
Men kon genieten van het immense en imposante vlammenspel en van de prachtige zonsondergang, maar uiteraard ook van de etenswaren uit de Pommeswagen en de drankjes uit de Krombacher-wagen.
De ramen van nabijgelegen gebouwen weerkaatsten de vuurzee, zodat het leek, alsof er een flinke brand in het pand woedde...
Dat was gelukkig niet het geval.

Anderen: automobilist gewond ten gevolge van eenzijdig ongeval
Rond zeven uur zondagavond werden de politie en ambulance opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg tussen Gieten en Rolde.
Een auto was in de berm geraakt, schampte een boom en kwam met een harde klap tegen de tweede boom tot stilstand.
De auto is total loss; de bestuurder is met gezichtsletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.
Het verkeer werd ter plaatse over het fietspad geleid.
De verkeersongevallenanalysedienst heeft het ongeval in kaart gebracht.
Van de bestuurder (33, uit Den Haag) is een bloedproef genomen, nadat de blaastest duidde op alcoholgebruik.
Video en foto's: Herman van Oost


Wateren: twee doden en twee gewonden (update 2)
Tegen half drie in de nacht van zaterdag op zondag werd gemeld, dat er ergens in Wateren een ernstig ongeval was gebeurd.
De exacte lokatie was op dat moment kennelijk niet duidelijk.

Twaalf minuten later (om 03:42 uur) werd aan de brandweer van Vledder doorgegeven, dat het incident zich op de Appelschaseweg in Wateren had voorgedaan.
Het bleek, dat een auto met vier inzittenden tegen een boom was gereden en in een sloot -half gekanteld- tot stilstand was gekomen.
Een 18-jarige jongen uit Smilde, die de auto bestuurde, was hierbij om het leven gekomen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.

Een 17-jarig meisje uit Appelscha is ernstig gewond naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.
Ook een 18-jarige jongen uit die plaats is daar -in kritieke toestand- opgenomen, waar hij later overleed.
Een 20-jarige jongen uit Appelscha is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Zaterdag 4 april 2015

N377: door het oog van de naald
Hoewel twee auto's met schade geborgen moesten worden, liep het ongeval, dat zaterdagmorgen rond kwart voor elf op de N377 gebeurde, nog relatief goed af. Het incident deed zich voor op het traject tussen de afslagen Dedemvaart-Centrum en Dedemsvaart-Zuid.
Een Opel Agila, die door een 70-jarige inwoonster van Koekange bestuurd werd en richting Slagharen reed, werd geraakt door een haar tegemoet komende VW Golf. De Opel liep niet alleen schade van voren tot achter aan de linker zijkant op, maar verloor ook de band van het linker voorwiel. De bejaarde dame wist echter de auto, die op de velg reed, ruim 100 m verderop veilig in de berm te zetten.

De van de Opel losgeraakte band veroorzaakte lichte schade aan een grijze Opel Astra stationwagen. De band kwam in de zuidelijke berm te liggen.
Voor zover bekend bleven de inzittenden van alle drie betrokken auto's ongedeerd. Het verkeer werd om en om langs de ongevalslocatie geleid. De VW werd geborgen door Autax VOF; de Opel Agila door bergingsbedrijf Wolves, dat sinds 1 april 2015 de bergingen voor de Verzekeraars-hulpdienst (VHD) verzorgt in regio 74 en 75 (Ommen en Hardenberg).
Aangezien de bestuurders geen eensluidende verklaringen afgaven, blijft onduidelijk, wie er op de verkeerde weghelft reed.


Vriezenveen: auto in brand
Vrijdagavond even na half zeven brak aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen brand uit in een auto.
De brandweer doofde de vlammen, maar de twaalf jaar oude Peugeot 307 was total loss.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Foto's: Floris Kayim

Hasselt: zoekactie naar vermiste vrouw ook vrijdag voortgezet
De politie heeft ook vrijdag weer gezocht naar de sinds woensdag vermiste Neeltje van Tol.
Ditmaal werd vanuit een bootje met sonar de Dedemsvaart afgespeurd. Donderdag werden al een politiehelikopter en een speurhond ingezet.
Met behulp van de sonar kan in één keer de gehele breedte van de vaart gedetailleerd in kaart gebracht worden. Bij bijzonderheden word de GPS-locatie vastgezet, zodat een duiker later de plek kan controleren.
Er waren echter geen bijzonderheden waar te nemen.
Mocht u tips hebben in verband met de verdwijning van de 73-jarige vrouw kunt u contact opnemen met de politie via 0800-6070.
Video en foto's: Henry WallingaVrijdag 3 april 2015

Nordhorn: Netto supermarkt volledig afgebrand
Het filiaal van de Netto Marken-Discount aan de Mathildestraße/Heideweg in de wijk Blanke van Nordhorn (D) is vrijdagmiddag volledig afgebrand. Toen de eerste brandweerwagens arriveerden, steeg er al een grote zwarte rookkolom uit het gebouw, dat vanwege Karfreitag (Goede Vrijdag voor Pasen) gesloten was.
Even later kwam het dak naar beneden. Het was toen al duidelijk, dat het pand niet meer te redden viel, maar de vlammen bedreigden ook een achter het pand gelegen opslagloods. Dat gebouw kon behouden worden.
De brandweer van Nordhorn kreeg hulp van collega's van andere korpsen en verzocht rond 15:00 uur ook om assistentie van het korps Denekamp en van de hoogwerker uit Bad Bentheim, omdat de eigen hoogwerker F-2030 0p 31 maart j.l. total loss raakte tijdens een ongeval.

De politie heeft aanwijzingen, dat de brand, die begonnen is bij het laadperron, opzettelijk aangestoken is.
In Blanke is de laatste tijd diverse keren brand gesticht. De politie begon haar onderzoek onmiddellijk, nadat de brand geblust was.
De schade wordt geraamd op 800.000 Euro.

Staphorst: hardrijder moet rijbewijs missen
Donderdag is het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Staphorst  ingevorderd.
Hij werd in de nacht van dinsdag op woensdag hij op Dekkersland ‘geklokt’ op 140 k.m./uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 60 k.m./uur.
Hij negeerde een stopteken en ging er vandoor, maar reed zich vast in een drassig weiland aan de Klaas Kloosterweg, waarop hij er lopend vandoor ging.
Die nacht werd hij niet meer aangetroffen, waarop de autosleutels in beslag werden genomen.
Donderdag werd hij in het politiebureau verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Beilen:  man dood door losgeschoten aanhanger
Een 62-jarige inwoner van Roden is in de nacht van donderdag op vrijdag in een ziekenhuis in Groningen overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk donderdagmiddag op Eursing bij Beilen.
De auto van de man werd geramd door een aanhangwagen, die was losgeschoten van een tegemoetkomende bestelbus, bestuurd door een 35-jarige inwoner van Assen.
De automobilist uit Roden raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald.
Hij werd naar het UMCG in Groningen gebracht, waar hij in de nacht van donderdag op vrijdag aan zijn verwondingen overleed.
De 60-jarige echtgenote van het slachtoffer werd met licht letsel eveneens naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd.
De politie onderzoekt, waardoor de aanhanger kon loskomen van de bestelbus.

Donderdag 2 april 2015

Hasselt: zoekactie naar vermiste vrouw voortgezet
De politie is sinds gisteravond op zoek naar 73-jarige Neeltje van Tol.
Ze ging woensdagmorgen 1 april in alle vroegte op haar fiets van huis en tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de vrouw.
Wel is haar opvallende fiets inmiddels gevonden.

Neeltje van Tol is 1.65m lang en heeft donkergrijs haar en blauwe ogen.
Ze droeg op het moment van haar verdwijning een bruine driekwart lange jas met bontkraag, een zwarte broek en zwarte schoenen.
Verder droeg zij een bril, gouden ringen om haar vingers en een ketting om haar nek. Neeltje mist de ringvinger van haar rechterhand.

Mensen, die haar hebben gezien of meer informatie hebben over haar vermissing, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070.
Video en foto's: Henry Wallinga


Slagharen: vrachtwagencombinatie rijdt dieseltank lek op schampblok op rotonde N377
De poging om met een 27 meter lange vrachtwagencombinatie de rotonde in de Coevorderweg (N377) en de Weverijweg te ronden, liep donderdagmiddag niet als gepland.
De trekker raakte een schampblok en een verkeersbord, waardoor de dieseltank sneuvelde en er een flink brandstoflek ontstond.
De truck kwam deels op de rotonde, deels op de Weverijweg tot stilstand, hetgeen tot verkeershinder leidde.
Medewerkers van het bedrijf uit Schuinesloot hadden al flink wat absorberende korrels gestrooid on de dieselolie te binden, maar toch besloot men, de brandweer te bellen om verder orde op zaken te stellen.
De vervuiling werd daadkrachtig aangepakt met absorberende korrels, die hun werk deden en vervolgens opgeruimd werden, waarna de laatste olieresten met ontvetter behandeld en weggespoten werden.
De dieseltank werd verwijderd en er werd een noodtank geplaatst, waar de truck mee naar het bedrijventerrein Schuinesloot kon rijden.


Genemuiden: brand tijdig ontdekt door rookmelders

De bewoner van een woning aan de Burgemeester ten Veldestraat in Genemuiden werd vannacht opgeschrikt door het geluid van zijn rookmelders.
Bij controle bleek, dat de gang van zijn woning vol rook stond en er een brandje woedde.
De man kon zichzelf via het balkon in veiligheid brengen en klopte aan bij de buren voor hulp.
De buurman ondernam direct actie door een poederblusser leeg te spuiten door de brievenbus. De brandweer was snel ter plaatse en forceerde de deur om zo te kunnen blussen.
De brand bleef door het snelle optreden van buurman en brandweer beperkt tot de gang.

De politie onderzoekt de zaak vanwege mogelijke brandstichting.
Zo het nu lijkt, is er een brandbare vloeistof door de brievenbus gegooid.
De schade in de woning is groot.
Een deurmat is door de politie veiliggesteld voor onderzoek, dat uitsluitsel moet brengen over de daadwerkelijke oorzaak.
Video en foto's: Henry Wallinga


Coevorden: politie zoekt bij aanrijding met fietsster betrokken automobiliste
De politie is op zoek naar een automobiliste die woensdag rond 15.20 uur betrokken was bij een aanrijding op de Sallandsestraat in Coevorden.
Ze reed in een zilvergrijze auto vanuit de Sint Jansstraat.
Een 15-jarige fietsster uit Coevorden reed ter hoogte van het wokrestaurant op de Sallandsestraat in de richting van de Wilhelminasingel, toen zij werd aangereden door de auto.
De bestuurster heeft zich gelijk over het meisje ontfermd. Het letsel leek mee te vallen.
De bestuurster is vervolgens verder gereden.
Later bleek dat 15-jarige vermoedelijk een gebroken rib heeft en enkele kneuzingen.
De automobiliste zou een blanke vrouw zijn van ongeveer 35 jaar met donkerblond haar tot op de schouders. Ze droeg een bril en een grijze jas.
De politie verzoekt haar om zich alsnog te melden, zodat er gegevens uitgewisseld kunnen worden.
Getuigen of de automobiliste kunnen bellen met 0900-8844.


Woensdag 1 april 2015

Ommen: schade na de storm
Dat brandweerwerk niet altijd gepaard gaat met "toeters en bellen" bleek woensdagmiddag, toen de meldkamer een ploeg van de Ommer brandweer gelastte, in te grijpen in een "gevalletje stormschade" aan de gevel en het dak van een woning. Prio 2.
Men reed dus "stil" naar de Geelgorsstraat en na aankomst bleek de schade weliswaar erg mee te vallen (een losgeraakte stalen schoorsteen-kap), maar dat is natuurlijk niet een voorwerp, dat je bij de eerstvolgende windvlaag op je schedel wil krijgen.
Het was even wachten op de hoogwerker uit Hardenberg en toen die eenmaal afgestempeld was, was het klusje snel geklaard.
De enige moer, die de kap nog op de schoorsteen vast hield, werd losgedraaid en de kap kon mee naar beneden.

Emlichheim: uitgescheurde oplegger met gevaarlijke stoffen van de weg gehaald

Op 1 april rond kwart voor acht ’s ochtends ontdekten politiebeambten van de post Emlichheim, dat de oplegger, die door een Bulgaarse trekker voortgetrokken werd, duidelijk niet in orde was.
De trailer, die met dertien ton aan gevaarlijke stoffen beladen was, vertoonde in het midden een duidelijk zichtbare knik.
Nader onderzoek bracht aan het licht, dat er in het chassis een forse scheur zat.

De oplegger zal geïnspecteerd worden door een keurmeester van een vrachtwagengaragebedrijf.
Voor de 41-jarige Macedonische chauffeur eindigde de rit met de oplegger in Emlichheim.
Hij mag eerst een flinke borgsom (€ 1695.--) neerleggen en de kosten voor de reparatie en de keuring.
Het kostte de man maar liefst zo'n 2.300 Euro.
De politie spreekt van een rijdende tijdbom, omdat het een kwestie van tijd was, dat de oplegger doormidden zou scheuren en de gevaarlijke lading enorme risico's opleverde, als die op de weg terecht zou komen.Zwolle: dode en zwaar gewonde ten gevolge van aanrijding op de IJsselallee (update 9)
Even na half negen werd een ernstig ongeval gemeld op de kruising Ittersumallee - IJsselallee (N337) in Zwolle.
De politie meldde op Twitter, dat het ging om een aanrijding tussen een (kleine) vrachtwagen en (kleine) personenauto, waarbij een dode en een zwaar gewonde waren gevallen. Het overleden slachtoffer -een 79-jarige Zwollenaar- is de bestuurder van de personenauto.

Het verkeer op de N337 liep vast en veel automobilisten besloten door de berm te keren.

UPDATE: Het ongeval (een kettingbotsing van vijf voertuigen) blijkt zich te hebben voorgedaan bij de kruising IJsselallee - Oldeneelallee.
De passagiere (71) van de personenauto, die tegen de achterzijde van de vrachtwagen reed, is in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van het vrachtwagentje (44 jaar, uit Tilburg) is met nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd

Volgens een getuige is de personenauto in volle vaart op de kleine vrachtwagen gereden, waarop die voorwaarts tegen een cabrio personen-auto werd gedrukt, die op zijn beurt ook een ervoor staande auto aantikte.
Nadat het VOA-onderzoek was afgerond, haalde berger Wolves de auto's op, die niet meer konden rijden.
De ongevalslocatie werd daarna gereinigd en rond 10:30 uur is de weg vrijgegeven voor het verkeer.
Video en foto's: Henry Wallinga


Gieterveen: middelbrandalarm wegens vonkenregen
Dinsdagavond tegen tien uur werden brandweereenheden uit Gasselternijveen, Gieten, Borger en Annen opgeroepen vanwege een brand in een bijgebouw bij Café Bar Camping De Driesprong aan De Broek in Gieterveen.
Het betrof een voormalig toiletgebouw, dat bij de camping achter het café hoorde.
Door kordaat ingrijpen van de brandweer was de brand snel geblust.
Dat was hard nodig, want de harde westenwind joeg een ware vonkenregen over het dorp.


A28: eenzijdig ongeval bij De Wijk

Op de A28 tussen De Wijk en Meppel is dinsdagavond een auto op de kop in de bermsloot beland.
De bestuurster reed op rijstrook 1, toen de auto onverwachts slipte en onbestuurbaar werd.
De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen en schakelde hulp in.
Ze is ter controle naar een ziekenhuis gebracht.

De opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal vernielde auto uit de sloot getakeld en afgevoerd. Tijdens de berging werd één rijstrook afgezet.
Het verkeer ondervond weinig hinder van het ongeval.

Video en foto's: Henry Wallinga


Almelo: boom valt op belangrijke toegangsweg bedrijventerrein
Dinsdagavond is een grote boom omgewaaid langs de Bedrijvenparksingel in Wierden.
De brandweer van Wierden kreeg bij het opruimen hulp van de hoogwerker van de brandweer Almelo.
Tijdens de opruimwerkzaamheden is de Bedrijvenparksingel afgesloten geweest voor het verkeer.
De parallelweg was wel bereikbaar.
Gezien het grote aantal alarmeringen heeft de brandweer in Twente het dinsdag enorm druk gehad met het afwerken van stormschades.
Foto's: Alwin Winkel


A28: dertien kilometer file door ongeval met vrachtwagen
De harde wind heeft dinsdagmorgen voor flinke overlast gezorgd bij weggebruikers op de A28 tussen Staphorst en Zwolle.
Een flinke windvlaag kreeg vat op het deksel van een container, die op de aanhanger van een vrachtwagen stond.
Het deksel vloog de lucht in op het moment, dat de vrachtwagen net onder een portaal met matrixborden door reed. Eén bord raakte hierbij zwaar beschadigd.
Het deksel bleef achter de combinatie bungelen, maar de chauffeur had dat vlot in de gaten en besloot, direct de vluchtstrook op te rijden.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft in samenwerking met kraanbedrijf Russcher de klep verwijderd, waarna alles naar de parkeerplaats van het even verderop gelegen tankstation kon rijden.
Door dit incident ontstond een file van ruim dertien kilometer.
Video en foto's: Henry Wallinga


Zwolle: opnieuw ongeval op kruising Stadshagenallee

Op de kruising van de Stadshagenallee en de Hasselterweg heeft dinsdagmorgen opnieuw een ongeluk plaatsgevonden. Ook ditmaal was een voorrangsfout de oorzaak , maar dit keer raakte niemand gewond.
Ook nu draaide een auto van de Stadshagenallee de Hasselterweg op, maar botste tegen een tegemoet komende auto. Afgelopen zaterdag was het op dit kruispunt ook al raak.
Mogelijk moet de gemeente Zwolle toch eens overwegen, de verkeerslichteninstallatie af te maken en in werking te stellen.
Bergingsbedrijf Wolves kreeg de taak om de kruising weer vrij te maken en beide voertuigen af te slepen.

Video en foto's: Henry Wallinga


Beerzerveld: honderdjarige boom vindt zijn einde door de storm
Eiken staan bekend om hun harde hout en lange levensduur, maar er komt onherroepelijk ooit een eind aan het aards bestaan van deze boom.
De eikenboom, die maar liefst honderd jaar aan de Beerzerhaar stond, legde tijdens de storm op de laatste dag van maart 2015 het loodje.
Het gevaarte viel echter dwars over de weg, die daardoor ter plaatse volledig versperd was.
Een ploeg van de brandweer van Bergentheim had er een beste klus aan om de forse boom in hanteerbare stukken te zagen en langs de weg te deponeren.
Drogteropslagen: bomen aan stukken
De blusgroep van Slagharen rukte op deze stormachtige dinsdagmorgen uit naar Drogteropslagen, waar op de Luttergreppel een gevaarlijke situatie was ontstaan: meerdere grote takken waren uit twee naast elkaar staande bomen gewaaid en over de weg gevallen.
De knetterbijl maakte er korte metten mee, maar er hing nog een grote, half afgescheurde tak in een derde boom boven de rijbaan.
Vanwege de zware windvlagen was het te gevaarlijk, deze tak met de hand af te zagen, dus werd een touw aan tak en tankautospuit vastgemaakt en zo kon het brandhout uit de boom worden getrokken.


Ook in Dedemsvaart (hier aan de Tottenhamstraat) liet de storm zijn sporen achter, maar in dit geval bleef het bij wat omgewaaide fietsen en een uitgeleefde berkenboom....
Op de A28 (traject Pesse - Spier) versperde een omgevallen boom de linker rijstrook, waardoor een file ontstond.
(Foto Persfotografie Hoogeveen)
In het begin van de avond -tegen half acht- kreeg "Slagharen" nog een uitrukbevel: dit keer reed men naar de Herenstraat in Schuinesloot om een los in een boom hangende tak weg te halen, omdat die midden boven de rijbaan hing en ieder ogenblik naar beneden kon komen.
Het obstakel werd vanaf het dak van de TAS met een haak uit de boom getrokken.


Hoogeveen: dak waait van Het Knooppunt

De storm heeft dinsdagmorgen ouderencentrum en ontmoetingsruimte "Het Knooppunt" aan de Jan Dekkerstraat in Hoogeveen zwaar beschadigd.
Een groot deel van het dak werd losgerukt en werd door het kunstwerk aan de gevel tegengehouden, waardoor het kapotgewaaide dak op voor het pand geparkeerde auto’s terechtkwam.
De schrik was groot, want het voorval ging gepaard met veel kabaal.
Gelukkig raakte niemand gewond.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Ruinen: onderzoek in moordzaak Yasmeen Dad
Op verzoek van de Rotterdamse politie stellen speciale teams van het Ministerie van Defensie dinsdag een onderzoek in op twee locaties in Ruinen in het kader van de om het leven gebrachte Rotterdamse vrouw Yasmeen. Ze zoeken naar sporen en voorwerpen.

Yasmeen werd op 26 januari 2015 in Rotterdam als vermist opgegeven. De politie ging meteen uit van een zorgwekkende vermissing en een team rechercheurs onderzocht de zaak.
Dat onderzoek bracht het team naar Ruinen, waar rechercheurs op 12 februari haar stoffelijk overschot in een bosperceel nabij Ruinen aantroffen. Diezelfde avond is haar echtgenoot, een 26-jarige Rotterdammer, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.
Defensie en politie zoeken dinsdag op de locatie waar Yasmeens lijk werd aangetroffen en op een nabijgelegen parkeerterrein aan de N375.
Beide locaties zullen gedurende die onderzoeken voor alle verkeer afgesloten zijn. `

Opsporing Verzocht

Op 7 april besteedt het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van Yasmeen.
Onder andere wordt kijkers gevraagd, wie Yasmeen op zaterdag 24 of zondag 25 januari nog heeft gezien, wordt informatie over de gebeurtenissen dat weekeinde gegeven en kijkers wordt gevraagd, wie die dagen in Ruinen iets opvallends heeft gezien.
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO 1 en begint om 20.30 uur.
Op woensdag wordt de herhaling op NPO 2 om 11.40 uur uitgezonden


Hoogeveen: bejaarde Hoogevener betrapt op illegale vangst vogels
In de achtertuin van een 70-jarige Hoogevener is vrijdagmiddag een illegale vogelvangplaats ondekt.
Een mistnet, acht beschermde vogels (2 vinken, 3 groenlingen, 1 goudvink en 2 sijzen) en twaalf strengen met pootringen in beslag genomen.
De man verkocht de vogels. Hij had de pootringen bewerkt: sommige had hij wijder gemaakt en andere ringen had hij opengesneden.
Op deze manier kunnen de ringen om de volwassen pootjes worden aangebracht, maar dat lukt niet altijd zonder de vogels te beschadigen.
Er waren drie vogels met kapotte en onbrekende pootjes.
De 70-jarige deed vrijwillig afstand van de vogels, de ringen en het mistnet.  Hij is geverbaliseerd.Maandag 30 maart 2015

Wietmarschen : vrachtwagenchauffeur bekneld in cabine

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is tegen half drie in de nacht van zondag op maandag zwaar gewond geraakt ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de Dalumer Allee.
De trekker met oplegger begon door nog onopgehelderde oorzaak te slingeren, kantelde en sloeg tegen meerdere bomen. 
De trucker zat bekneld in de cabine en moest door de vrijwillige brandweer van Wietmarschen en Lohne met zwaar hydraulisch gereedschap bevrijd worden. Het zwaar gewonde slachtoffer is daarna per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De materiële schade wordt geschat op 60.000 Euro.Belt-Schutsloot: MMT-inzet na bedrijfsongeval
In een rietland aan de Belterweg is maandagmorgen een man gewond geraakt, toen hij werd overreden door een tractor. Zowel de man als de tractor zijn daarna te water geraakt.
Ambulancepersoneel werd met behulp van een bootje naar de patiënt gebracht.
Om de man weer naar wal te krijgen, is de boot van brandweer Zwartsluis ingezet.
Een mobiel medisch team uit Amsterdam werd ingevlogen per traumahelikopter om extra zorg aan de man te kunnen verlenen.
Het slachtoffer is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
De politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid zullen een onderzoek doen naar de toedracht van het bedrijfsongeval.
Video en foto's: Henry Wallinga


Zwolle: gehaaste automobilist rijdt 100 km/u te hard
Zaterdagochtend kon een 22-jarige Zwollenaar op de Ceintuurbaan zijn rijbewijs inleveren.
Hij reed namelijk 170 kilometer per uur op een weg, waar je hooguit 70 mag rijden.
Hij had niet in de gaten, dat hij zo hard reed, omdat de ramen dicht waren, zo zei hij.
Dit was al de tweede keer, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Er hangt hem een geldboete van € 1950,- boven het hoofd en zijn rijbewijs kan worden ingetrokken.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.