Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2015
(1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 9 augustus 2015

Kiel-Windeweer: auto rolt kanaal in
Rond half negen zondagavond werd gemeld, dat een auto te water was geraakt in het Kieldiep.
Een bewoner van de Pieter Venemakade had verzuimd, de auto op de handrem te zetten, met als gevolg, dat de Alfa Romeo spontaan het kanaal in rolde.
Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de onherstelbaar beschadigde wagen, waarvan alleen de antenne nog boven het water uit stak, opgetakeld.


Dalfsen: Vechtbrug anderhalf uur lang omhoog

De brug over de Vecht in Dalfsen heeft zondagmiddag vanaf circa half vijf ten gevolge van een storing  open gestaan en wilde niet meer dicht.
Monteurs wisten het euvel uiteindelijk te verhelpen, zodat de files aan weerszijden van de brug anderhalf uur later oplosten.Nordhorn (D): opnieuw verdachte omstandigheden; nu brand in schoolgebouw
Zondagavond even na zessen werd brand gemeld in een scholencomplex van het Vechtetal Schule aan de Mückenweg in Nordhorn.
De brand brak uit in een klaslokaal en sloeg over op het dak.
De brandweer rukte met groot materieel uit na een B3-alarm. Na een half uur werd opgeschaald naar B4.
De spuitgasten blusten eerst de brand op de begane grond. Daarna verwijderden ze de dakpannen, zaagden het dak open en verwijderden het isolatiemateriaal om ook de laatste brandhaarden te kunnen blussen.
In het klaslokaal en de gang ontstond zware schade door roet en bluswater.
Naar verluidt zijn er aanwijzingen, die duiden op brandstichting na inbraak. Er zouden braaksporen zijn aangetroffen.
Nordhorn wordt al geruime tijd geteisterd door brandstichtingen.

Meer info volgt.


Wythmen: veel schade en meerdere gewonden bij gecompliceerde kop-staartbotsing

Op zondag 9 augustus zijn de hulpdiensten tegen het middaguur uitgerukt vanwege een ongeval op de N35 (Heinoseweg) te Zwolle.
Het bleek om een ongeval bij de kruising met de Kroesendijk te gaan, waarbij vier auto's waren betrokken en aan twee ervan grote schade was ontstaan.

Een zilvergrijze Duitse Mazda stond achteraan in de rij voor een rood verkeerslicht. Een daar achterop komende zwarte Volkswagen kwam op tijd tot stilstand, maar de bestuurder van een derde auto, een BMW, lukte dat niet: hij week uit en raakte een hem tegemoet komende Toyota Prius.
Bagage uit één van de auto’s lag verspreid over de weg.
De brandweer inspecteerde de voertuigen en ontkoppelde de accu's. Dit was bij de hybride Toyota Prius een hele klus.
Er zijn bij de aanrijding meerdere gewonden gevallen, maar hoeveel is nog niet bekend.Donderen: bromfietser (18) rijdt vol tegen boom en overlijdt
Een achttienjarige bromfietser uit de gemeente Noordenveld is zondagochtend om het leven gekomen bij een noodlottig ongeval op de Eekhoornstraat in Donderen.
De jongeman reed daar door onbekende oorzaak de berm in en moet daar frontaal op een boom zijn geklapt.
Hulpverlening mocht niet meer baten.
De weg is enige tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek.

Zaterdag 8 augustus 2015

Itterbeck: zware aanrijding op de Hauptstraße: bedrijfsauto ramt brandweerwagen
Een gezellige dag op het Volksfest in Itterbeck kreeg zaterdagavond tegen half zeven voor de bemanning van het Löschgruppenfahrzeug van de post Uelsen toch nog een vervelend besluit.
De brandweerlieden reden net Itterbeck uit naar hun thuishaven, toen een hen tegemoet komende Mercedes bedrijfswagen na de bocht uit de koers raakte, begon te slingeren en de brandweerwagen links voor ramde.
De chauffeur van de brandweerwagen wist de Mercedes Atego LF 20/16 veilig de berm in te rijden, ondanks de flinke schade en de lekke linker voorband. De inzittenden van de brandweerwagen bleven ongedeerd.

De inzittenden (de bestuurder en een kind) van de onherstelbaar beschadigde witte Mercedes-bus liepen slechts wat snijwondjes op.
De bus werd opgehaald door een auto-ambulance van Autohaus Peters uit Itterbeck.

De brandweerwagen, die voor de eerste uitruk bij branden en verkeersongevallen gebruikt wordt, liep over de gehele linkerzijde flinke schade op, maar kon na montage van een reservewiel verder rijden.
De reparatie van dit voertuig zal echter de nodige tijd gaan kosten.


Enschede: twee mannen aagehouden na bedreiging

De politie heeft vrijdag  rond 23:45 uur twee mannen aangehouden, omdat zij iemand zouden hebben bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar op leek.
Een 30-jarige man uit Enschede zou op de Lage Bothofstraat in Enschede ruzie hebben gekregen met de twee over een zakelijke kwestie die al langer zou lopen.
Daarop zou één van de twee het slachtoffer hebben bedreigd.
Toen de echtgenote van het slachtoffer zich ermee bemoeide, werd ook zij bedreigd.
Beiden liepen daarop weg en de verdachten stapten in een auto en gingen er vandoor.

De politie was inmiddels gealarmeerd en die startte direct een zoekactie, waarbij ze hier en daar waardevolle informatie kreeg van een getuige.
Op de Boddenkampsingel in Enschede werd een auto gezien, die aan het signalement voldeed, maar deze reed er hard vandoor.
In de Govert Finckstraat stopten ze en renden de twee inzittenden weg. De politie had het gebied afgezet, dus de verdachten konden niet ver weg zijn.
Met behulp van een speurhond werd één van de verdachten -een 24-jarige man uit Nijmegen- in een achtertuin aan de Adriaen van Ostadestraat.
De andere -een 24-jarige man uit Utrecht- werd korte tijd later in een woning in de buurt, waar een bekende van de verdachte woont, aangehouden.
Het wapen, dat  de verdachten tijdens de achtervolging uit de auto hadden gegooid is veiliggesteld en wordt nader onderzocht.Rijssen: brand in keuken verzorgingstehuis
De zaterdagmiddag was nog maar net begonnen, of brandweereenheden uit  Rijssen en Enter moesten met spoed op weg naar  verzorgingstehuis Eltheto aan Karel Doormanstraat in Rijssen.
Vijf minuten later werd de (automatisch gegenereerde) melding opgeschaald naar “middelbrand”:
Er was brand in de keuken ontstaan. Uit voorzorg werd ook een hoogwerker opgeroepen, maar de brandweer had het vuur snel onder controle.
Foto's: Jan Willem Klein Horstman


Coevorden: duo (22) op gestolen brommer
De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige man uit Coevorden en een even oude Emlichheimer aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets.
De twee vielen agenten op, omdat ze op een bromfiets zonder verlichting reden over de Rogier van der Weijdenstraat in Coevorden.
De bromfiets bleek ook geen kentekenplaat te hebben.
Op basis van het chassisnummer werd vastgesteld, dat de bromfiets sinds 2009 als gestolen te boek stond. De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van heling.


Coevorden: vrouw (44) kegelt ramen in
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 44-jarige inwoonster van Coevorden aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht, na een ruzie in de relationele sfeer, de ramen van een woning aan de Jeroen de Boschstraat te hebben vernield.
De verdachte is voor nader onderzoek opgesloten in het politiebureau.
De eigenaar van de woning deed aangifte.


Vrijdag 7 augustus 2015

Hollandscheveld: ongeval op de Riegshoogtendijk: snorscooterbestuurder licht gewond
Een snorscooterbestuurder werd onaangenaam verrast, toen hij vrijdag tegen 18:00 uur over het fietspad van de "Rieg" in noordelijke richting reed en er plots een auto van de hoofdrijbaan naar het erf van een woning afsloeg.
De scooter raakte de voorzijde van de Peugeot 106, waardoor de kentekenplaat werd losgerukt.
De scooterbestuurder verloor het evenwicht en belandde met de tweewieler net voorbij de inrit in een practisch droge bermsloot.
De man liep hierbij letsel aan zijn linker arm op, maar leek verder in orde.
Omwonenden verleenden eerste hulp, maar de man moest toch nog even in de ambulance worden nagekeken.
De scooter had aan de linkerzijde schade opgelopen; de auto had een nieuwe kentekenplaat nodig.


Buinerveen: drie bedrijfsauto’s gestolen
De politie onderzoekt een inbraak bij een bedrijf aan de Zuiderstraat waarbij drie bedrijfsauto’s, twee laptops en een Ipad werden weggenomen.
De inbraak vond in de nacht van woensdag op donderdag plaats.
De daders verschaften zich toegang tot het bedrijf via een achterdeur.
De drie bedrijfswagen van het merk Mercedes-Benz, type Sprinters, grijs van kleur.
Ze zijn voorzien van de kentekens 54-VFL-4, 55-VFL-4 en 3-VGV-15.

Het voertuig met het kenteken 3-VGV-15 wijkt enigszins af ten opzichte van de andere twee.
Deze heeft namelijk aan de achterzijde een zilverkleurige traanplaat op de bumper, bij de deuren.
Op één van de deuren is een rubber strip bevestigd.
In de voertuigen lagen op het moment van diefstal veel gereedschap. De eigenaar van het bedrijf deed aangifte


Donderdag 6 augustus 2015

Assen: politie zoekt nog steeds naar onbekend gebleven persoon; hoge beloning
De politie in Assen heeft in het onderzoek naar de dood van 24-jarige Assenaar nog geen verdachte aangehouden.
Het slachtoffer overleed op 30 juni 2015 in het ziekenhuis in Assen aan zijn verwondingen ten gevolge van een zware mishandeling. Deze mishandeling vond plaats in de TT Nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni 2015 om 02.06 uur in de Groningerstraat in Assen

De politie heeft de afgelopen maand tientallen getuigen gehoord. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.
De politie is nog steeds op zoek naar meer getuigen of naar mensen, die iets meer weten over deze zaak.
De politie is ook op zoek naar een persoon, die zich op 6 juli omstreeks 14.00 uur bij de politie meldde. Deze persoon had belangrijke informatie over dood van een 24-jarige inwoner van Assen.
De politie vraagt met klem om zijn/haar identiteit kenbaar te maken bij de het Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) via telefoonnummer 079-3458999 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Getuigenoproep

Getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze zaak kunnen zich melden via telefoonnummer 0800-6070. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. De politie werkt met 10 rechercheurs aan deze zaak.

Verzoek aan verdachte zich te melden
De politie verzoekt de persoon, die verantwoordelijk wordt gehouden van dit incident zich bij de politie te melden.
De politie en het Openbaar Ministerie gaat vooralsnog niet uit van moord of doodslag. Mogelijk heeft het handgemeen een andere reden gehad.

Beloning

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip, die leidt tot de aanhouding van de verdachte in deze zaak.


Woensdag 5 augustus 2015

Balkbrug: flinke schade, maar geen gewonden
Brandweereenheden uit Balkbrug en Dedemsvaart reden woensdagmiddag even na half zes uit naar de kruising Nieuwe Dijk - Hoofdweg in Balkbrug om daar orde op zaken te stellen na een materiële aanrijding.
Op de noordelijkste T-kruising (de twee wegen kruisen elkaar daar twee keer) stonden twee flink beschadigde auto's: een Opel Sintra MPV en een VW Transporter bedrijfsauto.
De Opel, die op de Hoofdweg reed, raakte de Transporter, die van rechts over de Nieuwe Dijk de kruising naderde.
Daardoor liep de Opel aan de linker voorzijde fikse schade op; de VW links-achter ter hoogte van het achterwiel.
Wonder boven wonder bleef het Amsterdamse gezin in de Sintra ongedeerd en ook de inzittenden van de Transporter kwamen er zonder kleerscheuren van af.
De brandweerploeg uit Dedemsvaart, die in verband met de vakantieperiode mee-gealarmeerd was, kon onverrichter zake retour kazerne.


Dalen: uitroken wespennest loopt uit de hand
Omdat de bewoners van een woning aan de Vossenbelt in Dalen flink last hadden van agressieve wespen, werd besloten het nest, dat zich in een hol achter in de tuin bevond, uit te roken.
Het fikkie liep echter uit de hand, met als gevolg, dat de struiken en populieren ook vlam vatten.
Tijd om 112 te bellen, waarop de meldkamer de Coevorder brandweer op pad stuurde - onder prio 2.
Omdat de nummering van deze weg nogal vreemd verloopt was het even zoeken, maar uiteindelijk kon de TAS op de inrit van een veld geparkeerd worden, van waaruit de fik goed te zien was - bijna honderd meter verderop.
Omdat de hogedrukslang 90 meter lang was, diende de wagen nog een tien meter richting de brand te rijden om voldoende bewegingsvrijheid voor de spuitgast te verkrijgen. De grond werd goed doordrenkt, maar de bomenrij had inmiddels door de vlammen flinke schade opgelopen.

Toen het vuur definitief uit was, kwam een wesp verbaasd uit zijn hol gekropen om te kijken, wat er toch allemaal aan de hand was...


Dedemsvaart: auto tegen boom aan Het Bergje

Brandweereenheden uit Dedemsvaart en Balkbrug werden woensdagmorgen rond half twaalf verzocht met spoed naar Het Bergje te rijden vanwege een "ongeval wegvervoer".
De ploeg uit Dedemsvaart arriveerde als eerste op de plaats des onheils, aan het eind van de Noordstegeren en trof daar een zwarte Peugeot 107 aan, die met de neus tegen een boom stond.

Fietsers, die uit de richting van Nolde kwamen, hadden de auto daar zien staan en ontdekten, dat de bestuurster nog achter het stuur zat en nog aanspreekbaar was. De vrouw meldde, dat ze zelf al 112 gebeld had. Kort daarop verloor ze het bewustzijn.
De vrouw, die na aankomst van de hulpverleners bijkwam, werd voorzichtig uit de auto geholpen en nam plaats op de brancard.
Ze is voor nader onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De brandweerploeg uit Balkbrug kon kort na aankomst al terug naar de kazerne.
De auto, die kennelijk met geringe snelheid tegen de boom was gereden, was relatief licht beschadigd; temeer daar de airbags niet uitgeklapt waren.Dinsdag 4 augustus 2015

A28 / Beilen: vrouw overlijdt ten gevolge van eenzijdig ongeval
Rond 19:52 uur werd persalarm geslagen voor een eenzijdig ongeval, dat rond half acht plaats had gevonden op de A28 bij Beilen.
Volgens de eerste berichten is daar een auto van rijbaan richting Assen de weg geraakt en tegen een boom gereden, waarbij één inzittende -een vrouw van 18 uit Assen- ter plaatse is overleden, ondanks reanimatiepogingen.
De bestuurder van de auto (24, uit Assen) is met licht letsel naar het UMCG gebracht.
Een Mobiel Medisch Team is -per heli- ingezet.
De auto is na de botsing uiteen gescheurd; een deel is tegen de middengeleiderail tot stilstand gekomen.
De VOA onderzocht de ongevalslocatie, waarna de rijbaan richting Assen weer open kon.
De beschadigde boom stond zo scheef, dat hij moest worden omgezaagd.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Wilsum: Nissan Quote tegen boom
Bij een eenzijdig ongeval op de Quarles van Uffordweg is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt. De man reed vanaf de Zwolseweg richting het dorp Wilsum en botste door onbekende oorzaak tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. Zijn auto sloeg over de kop, maar kwam weer op de wielen tot stilstand.
Door de botsing kwam de man bekneld te zitten in zijn voertuig. Hij is door brandweereenheden uit Kampen en IJsselmuiden uit zijn voertuig gehaald. Met hydraulisch redgereedschap werden de deuren weggeknipt.
De man kon voorzichtig plaatsnemen op de brancard en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
De twee jaar jonge Nissan Note is totaal vernield.
Bergingsbedrijf Wolves heeft het wrak afgevoerd.
Foto's en video: Henry Wallinga


Hoogeveen: fietsster gewond naar ziekenhuis na aanrijding

Op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen, bij de kruising met de Valkenlaan, is dinsdagmiddag een fietsster aangereden door een personenauto.
De vrouw kwam op de motorkap terecht en sloeg tegen de voorruit.
Daarbij raakte zij zodanig gewond dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.
Zowel de fiets als de auto raakten bij het ongeval beschadigd. De auto had een deuk in de motorkap en een kapotte voorruit.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen

Maandag 3 augustus 2015

Eexterveen: tarweveld en combine in brand
Aan de Menweg in Eexterveen is één hectare tarwe in vlammen opgegaan.
De brand is waarschijnlijk ontstaan door vonken van een oververhitte combine.
Nadat de brandweer de korenbrand geblust had, vatte de machine zelf vlam. Deze brand was echter snel onder controle.
De brandweer van Annen en Gieten kwam in actie om de brand te blussen.
Foto's en video: Herman van Oost


Nordhorn (D): arrestatie na vondst dode man in woning
In een woning aan de Annastraße in de wijk Blanke is zondagmorgen een dode man (41) aangetroffen.
De exacte doodsoorzaak is tot nu toen nog niet vastgesteld, maar de politie gaat uit van een misdrijf.
De politie werd rond 11:15 uur op de hoogte gebracht.
Politiemensen vonden het ontzielde lichaam, dat sporen van geweld vertoonde, in een rijtjeswoning en zetten de omgeving af voor het forensisch onderzoek.
De obductie, die maandag in Oldenburg plaats zal vinden, moet meer duidelijkheid geven in de doodsoorzaak.
Op de plaats delict is een 36-jarige man aangehouden.

UPDATE:
Zowel het slachtoffer als de dader zijn Letten. Het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van messteken. De verdachte heeft bekend.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.