Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2015
(1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 8 februari 2015

Hoogeveen: fietsendief klemgereden en gearresteerd na achtervolging
Na een achtervolging, die zondagmiddag  begon op de A37, werd de auto van een fietsendief tegen vijven op de Zuiderweg in Hoogeveen klem gereden en de bestuurder gearresteerd.
De man was op de vlucht geslagen, nadat hij was betrapt. Hij negeerde tijdens de achtervolging alle stoptekens en reed via de Schutstraat Hoogeveen in.
Op het gazon naast de Zuiderweg kwam een einde aan de achtervolging. De politie reed de Mazda 121 klem en sloeg een zijruit in, waarna de man onder controle werd gebracht.
Naast de auto van de fietsendief raakten ook twee politiewagens beschadigd.
Foto 3 : Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 7 februari 2015

Ruinen: vrouw ernstig gewond door ongeval op de Leeuwte
Een Fiat Fiorino kwam zaterdagavond rond zeven uur gekanteld tot stilstand in de greppel langs de Leeuwte, de weg tussen Ruinen en Pesse, toen de bestuurder onverwachts werd geconfronteerd met (goed verlichte) bergingswerkzaamheden van een container, die gedeeltelijk van een vrachtwagen was gegleden. De weg was dientengevolge grotendeels geblokkeerd.

Eén van de twee inzittenden -een vrouw- raakte ernstig gewond. Zij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De Leeuwte is afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer om een onderzoek door de VOA mogelijk te maken.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: kettingbotsing op de Gramsbergerweg

Zaterdagmiddag rond zonsondergang werd een verkeersongeval gemeld, dat zich ter hoogte van Zaal Mulder op de Gramsbergerweg in Hardenberg zou hebben voorgedaan.
Het bleek te gaan om een kettingbotsing, waar drie auto's bij betrokken waren.
Het ongeval was ontstaan, toen een Audi A6, die in de richting van Gramsbergen reed, afremde vlak voor het Tinq tankstation.
De bestuurder van een achter deze auto rijdende Toyota Corolla kon nog bijtijds stoppen, maar die van een achteropkomende zwarte VW Golf niet.
De VW botste op de achterzijde van de Corolla, die daardoor vooruit schoot tegen de Audi.
Voor zover nu bekend liep geen van de inzittenden ernstig letsel op en kon volstaan worden met het invullen van schdeformulieren.
De VW en de Audi waren relatief licht beschadigd, maar de 22 jaar oude Corolla was total loss.Kampen: dronken snorfietser
De politie heeft op vrijdag 6 februari rond 22.00 uur een 28-jarige man uit Kampen aangehouden voor het rijden onder invloed.
Hij reed op zijn snorfiets op de Noordweg in Kampen en werd voor controle aan de kant van de weg gezet.
Onderzoek wees uit, dat de man teveel gedronken had: de proef resulteerde in 750 ug/l.
De man werd aangehouden, geverbaliseerd en kon zijn rijbewijs inleveren.Vrijdag 6 februari 2015

Coevorden: drinkwater- en gaslek!

Vrijdagmiddag was de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) aan de Markt in Coevorden bezig met het verhelpen van een lek in het waterleidingnetwerk. Een groot deel van het centrum zat urenlang zonder drinkwater.
Tijdens deze werkzaamheden werd een gasleiding beschadigd. Hierop werden de Coevorder brandweer en gasnetbeheerder Rendo gealarmeerd en moesten enkele winkels gesloten worden.
Aangezien er het nodige water in het gat stond, moest het herstel met de nodige voorzichtigheid gebeuren om te voorkomen, dat er water in de gasleiding zou stromen. (Enkele weken geleden zorgde dit er in Velsen-Noord nog voor, dat vele woningen enkele dagen zonder gas kwamen te zitten.)
Om gladheid door bevriezing van het weggepompte water te voorkomen, is er door de gemeente Coevorden zout gestrooid op de Markt.
Rond 17:00 uur was het gaslek gedicht en kon de brandweer terug naar de kazerne.

Foto's: Peter Kramer


Mastenbroek: brandweer redt gewonde zwaan
De mensen van de dierenambulance van Kampen hebben vrijdagmorgen de Hasselter brandweer om hulp verzocht.
In een sloot langs de Kerkwetering in Mastenbroek was een gewonde zwaan aangetroffen.
Het bebloede dier had dringend medische hulp nodig, maar de medewerkers van de dierenambulance konden vanaf de wal weinig hulp bieden.
Twee brandweermannen in waadpak probeerden de zwaan met behulp van een vangnet te pakken te krijgen. Na een kleine achtervolging door de moddersloot wisten de brandweermannen de zwaan te vangen.
Het hevig protesterende beest is overgedragen aan de medewerkers van de dierenambulance, die het overbrachten naar een dierenarts.
Foto's en video: Henry Wallinga


Gieten: stomdronken achter het stuur
Een 54-jarige inwoner van Gieten is in zijn woonplaats aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat.
De politie werd gewaarschuwd door een inwoner van het dorp,  die ’s ochtends vroeg op de Stationsstraat tevergeefs had geprobeerd een dronken man ervan te weerhouden, te gaan rijden.
Politiemensen zagen de bewuste auto korte tijd later naast een woning in het dorp staan.
De ogenschijnlijk dronken bestuurder werd uit de woning gehaald en naar het politiebureau gebracht.
Een ademanalyse kwam uit op 1.090 ug/l oftewel 2,5 promille: het vijfvoudige van wat is toegestaan.
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De man is geverbaliseerd.


Eerste Exloërmond: jarige dronken automobilist nog niet jarig
Een 35-jarige inwoner van een klein dorp in de gemeente Borger-Odoorn werd donderdag gearresteerd na een achtervolging door de politie, waarbij de man snelheden van meer dan 200 kilometer per uur bereikte.
Agenten zagen donderdagmiddag een auto met hoge snelheid over de Sluisstraat richting Stadskanaal rijden. De wagen reed met een snelheid van zo’n 180 kilometer naar de Eerste Exloërmond, waar voor een woning werd gestopt.
Toen de politieauto probeerde verder rijden tegen te gaan, werd volgas gegeven.
Met extreem hoge snelheden van boven de 200 kilometer per uur scheurde de auto richting Musselkanaal, soms pal langs fietsers en voetgangers.
De auto stond -met alleen nog een passagier er in- in de Seringenstraat in Musselkanaal.
De inzittende, een 21-jarige Farmsummer, wilde niet zeggen wie had gereden.
Getuigen vertelden de agenten dat de bestuurder door de bosjes was weggerend.
De verdachte  werd iets later achter in een geparkeerde auto in de omgeving aangetroffen.
De 35-jarige man rende opnieuw weg, maar werd achterhaald en in de boeien geslagen.
Nadat proces-verbaal was opgemaakt voor het negeren van een stopteken, rijden zonder rijbewijs, en het zich onttrekken aan een arrestatie mocht hij naar huis.
De man had geen duidelijke verklaring voor zijn vlucht, behalve dan dat hij jarig was.


Neuenhaus: dodelijk ongeval op de Nordhorner Straße

Vrijdagmorgen even na half acht is er op de Nordhorner Straße (B403) ter hoogte van de Fasanenweg een zeer ernstig verkeersongeval gebeurd. Volgens de melding zou er een slachtoffer in een verongelukte auto bekneld zitten.
Hulpverleners spoedden zich onmiddellijk naar de plaats des onheils.

Na aankomst werd de hulpverleners direct duidelijk, dat de hulp voor het slachtoffer in de VW Polo niet meer baatte: de man -een twintigjarige inwoner van Neuenhaus- was al overleden.

De auto, die in de richting van Neuenhaus reed, was  na een bocht naar links geslipt, van de weg geraakt en met de linker zijkant tegen een boom gebotst.
Omdat het voertuig direct naast de spoorlijn lag, werd de Bentheimer Eisenbahn door de alarmcentrale gewaarschuwd, zodat een goederentrein bijtijds voor de rampplek af kon remmen.

De brandweer van Neuenhaus borg het stoffelijk overschot en zette de ongevalslocatie af, hoewel  sommige verkeersdeelnemers daar geen begrip voor bleken te hebben.  
De nabestaanden van het slachtoffer kregen ter plekke geestelijke bijstand.
Het wrak van de VW werd opgehaald door de firma Auto Olthuis uit Nordhorn.Nieuw Amsterdam: bejaarde vrouw loopt hoofdletsel op tijdens burenruzie

De politie heeft donderdagmiddag een 26-jarige inwoner van Nieuw-Amsterdam aangehouden op verdenking van zware mishandeling.
De man had een conflict met zijn buren. Dit liep uit de hand en hij gaf daarop zijn 73-jarige buurvrouw een harde duw.
De vrouw viel en raakte daardoor gewond aan haar hoofd. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Agenten hielden de 26-jarige man aan.
Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek opgesloten.


Donderdag 5 februari 2015

Hardenberg: opnieuw babyvoedingdieven betrapt

Twee mannen (28 en 29) uit Vlagtwedde  zijn woensdagmiddag 4 februari aangehouden voor diefstal uit een supermarkt aan het Van Wevelinckhovenplein.
De 29-jarige werd betrapt bij diefstal van babyvoeding en ging er vandoor.
Het personeel ging achter hem aan en twee omstanders hielden hem tegen.
Hierna werd hij door gealarmeerde politiemensen overgenomen.
Uit bewakingsbeelden bleek dat er bij de diefstal sprake was van een tweede man.
Op basis van deze videobeelden werd de 28-jarige ingerekend op het NS-station. Beiden zijn opgesloten.Slagharen: metaaldieven in de kraag gevat

Een achttienjarige Hardenbergse en een 33-jarige plaatsgenoot zijn woensdag 4 februari aangehouden wegens diefstal van elektriciteitskabel.
Zij werden eerder in de nacht gezien in de omgeving van een afgesloten bouwterrein aan de Herenstraat waar, bij aanvang van de werkzaamheden, ontdekt was, dat er elektriciteitskabel gestolen was en waar de afgelopen weken meer gestolen was.
Bij de twee zijn ook restanten roestvrij staal en aluminium aangetroffen.
Het tweetal is voor nader onderzoek opgesloten.Coevorden: kantje boord...
Brandweereenheden uit Coevorden en de Krim werden woensdagavond tegen kwart voor acht verzocht met spoed naar het Klooster te rijden, omdat daar brand in een woning zou woeden. Het adres in het buitengebied van Coevorden wekte verwarring en het bleek uiteindelijk om een woning te gaan, die aan een onverharde weg bij de Holthonerweg lag - op enkele honderden meters van de N34.
De blusgroep van De Krim arriveerde als eerste en stelde vast, dat de brand nog in een beginstadium verkeerde: materiaal (hout en PUR-schuim) rond de hete rookgasafvoer van de kachel was al aan het schroeien.
Dat had, als het niet tijdig ontdekt was, 's nachts gemakkelijk tot een grote brand en slachtoffers kunnen leiden....


Woensdag 4 februari 2015

Nijverdal: pony komt om bij botsing met trein
Een pony is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een botsing met een trein op het traject Nijverdal - Haarle.
De pony's waren waarschijnlijk uitgebroken uit een weiland in de buurt van de tunnelweg.
De ontsnapte dieren waren al eerder gezien en de politie was  dan ook naar hen op zoek.
Voordat ze gevonden waren kwam één van de pony's in botsing met de trein.
De pony liep daarbij dermate zware verwondingen op, dat hij door een dierenarts uit zijn lijden verlost moest worden. De overige twee pony's zijn door de eigenaar afgehaald.
De trein kon na een vertraging van een half uur op eigen kracht verder.
Foto en video: Bert Kamp


A1: dodelijk ongeval bij Holten

Bij een ernstig ongeval op de A1 nabij de afslag Lochem - Holten is woensdagmorgen een 21 jarige vrachtwagenchauffeur uit Wehl (Gld) om het leven gekomen.
De aanrijding gebeurde tegen kwart voor elf, toen de chauffeur vermoedelijk een stilstaande file niet opmerkte.
De vrachtwagen botste achterop een andere vrachtwagen.
Het slachtoffer overleed ter plaatse. De komst van een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.
Als gevolg van de aanrijding moest de A1 van Holten richting Deventer afgesloten worden.
De brandweer zette zwaar materieel in om het slachtoffer uit het wrak te kunnen halen.
Door de omleiding ontstond er een verkeersinfarct: het verkeer in Holten zat muurvast en ook op de N35 bij Nijverdal richting Zwolle stond het verkeer stil.
Aan het begin van de avond is de A1 weer vrijgegeven.

Foto en video: Bert Kamp


Erika (D): grootscheepse zoekactie naar te water geraakte auto
Brandweereenheden uit Haren, Haselünne en Meppen, alsmede de DLRG en een politieheli hebben woensdagmiddag het Haren-Rütenbrock-Kanal afgezocht naar een te water geraakte auto.
De melder -een Nederlandse automobilist, die tegen enen over de Hollandstraße richting Stadskanaal reed, vertelde de meldkamer in Meppen, dat er ter hoogte van de Eichenallee in Erika (bij Rütenbrock) een auto ondersteboven in het water lag.
De hulpverleners spoedden zich -ruim 80 man sterk- naar de rampplek en zochten met twee brandweerboten en twee duikers het troebele water af en vanaf half vier vloog een politieheli met een warmtebeeldcamera meerdere keren over het circa 15 meter brede en vier meter diepe kanaal.
Het verkeer op de Bundesstraße 408 (Hollandstraße) werd tijdens de heli-vluchten twintig minuten lang stopgezet.
In de berm van de Eichenallee waren geen slip- of remsporen te zien en de vangrail langs de Hollandstraße was niet beschadigd.
De auto werd uiteindelijk -ondanks de massale inzet en uren intensief zoeken- niet gevonden.


Giethoorn: aanrijding op de Bartus Warnersweg
Brandweer, politie en ambulance werden vanmorgen met spoed verwacht bij een ongeval op de Bartus Warnersweg. Op de splitsing ter hoogte van de N334 waren twee personenauto’s op elkaar gebotst.
De bestuurder van een Citroen C4 Picasso wilde linksaf naar de Beulakerweg afslaan, maar nam de bocht iets te krap en botste op een Suzuki.
Het echtpaar in de Suzuki zat netjes te wachten op het andere voertuig, dat voorrang had, toen die auto hen plots aanreed.
De bijrijdster is door ambulancepersoneel onderzocht op letsel. Ze bleek ongedeerd.
De brandweer kon al snel weer inrukken: voor hen waren er geen werkzaamheden.
De politie nam de verklaringen van de bestuurders op, waarna bergingsbedrijf Hooikammer de voertuigen mocht afslepen.
Foto's en video: Henry Wallinga


Hoogeveen: dertienjarige scholier bedreigt docent

De politie heeft dinsdagmiddag een dertienjarige scholier uit Hoogeveen aangehouden voor het plegen van diverse strafbare feiten.
De jongen zou bij een woordenwisseling met een docent bedreigingen hebben geuit, diens kleding hebben vernield en een mobiele telefoon naar het hoofd van zijn docent hebben gegooid.

De jongen is opgesloten voor verhoor.
De leraar heeft aangifte gedaan van bedreiging, mishandeling en vernieling.


Hoogeveen: Hoogevener bedreigt plaatsgenoot met mes

Dinsdagmiddag is aan de Grote Beer in Hoogeveen een 28-jarige Hoogevener aangehouden wegens bedreiging.
De man was volgens getuigen betrokken bij een ruzie met twee andere mannen.
Daarbij waren ook messen en een knuppel gezien.
De politie trof in de jaszak van de verdachte een mes aan en nam dat in beslag.
De 28-jarige werd aangehouden en opgesloten.

Uit onderzoek bleek, dat de verdachte een 19-jarige plaatsgenoot had geslagen en bedreigd met het mes.
Van een tweede verdachte bleek uiteindelijk geen sprake.
De Hoogevener wordt vandaag verhoord.


Hoogeveen: slaande ruzie in woning aan de Tandarts Schipperstraat

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling.
De man was samen met kennissen op bezoek in een woning aan de Tandarts Schipperstraat.
Er ontstond ruzie tussen de 22-jarige man en een 30-jarige man uit Zwolle, waarbij de Zwollenaar  meerdere keren in het gezicht zou zijn geslagen en de ruit van de voordeur sneuvelde.
Een 22-jarige man uit Zwolle, die probeerde kemphanen uit elkaar te houden, moest dit bekopen met enkele vuistslagen.
Op het moment, dat de gealarmeerde politie in de woning was, haalde de verdachte opnieuw uit naar de 30-jarige. Hij werd direct aangehouden en opgesloten voor verhoor.
De 30-jarige is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met neusletsel.
Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan van mishandeling.
Bovendien heeft de bewoner aangifte gedaan van vernieling van de ruit.Assen: raadsel na bloedig conflict in woning
De politie heeft dinsdagavond drie 29-jarige Assenaren en een 24-jarige man zonder vaste woonplaats gearresteerd na een luidruchtige ruzie in een woning  aan de Einsteinlaan in Assen.
Agenten troffen in het huis een 24-jarige man aan, die onder het bloed zat.
Eén van de 29-jarige mannen had bloedende verwondingen aan een hand. Hij had pepperspray bij zich.
Geen van de mannen wilde vertellen, wat er was gebeurd.
De bewoner was niet aanwezig en het lukte de politie ook niet om met hem in contact te komen.
Daarop is besloten de vier mannen aan te houden voor nader onderzoek.
Ze zijn allen opgesloten voor verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de woning.


Zwolle: politie arresteert tiener vanwege overval op snackbar
De politie heeft dinsdag een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden in verband met de overval, die zondagavond 1 februari werd gepleegd op een snackbar aan de Hobbemastraat in Zwolle.
De dader kwam rond 21:50 uur de snackbar binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Hij maakte daarbij geld buit.
De verdenking kwam voort uit het politieonderzoek.

Dinsdag 3 februari 2015

N34: VW Passat 4Motion total loss door brand
Een rit van zijn woonplaats naar Ommen zou voor een inwoner Coevorden dinsdagavond rond kwart over zeven op de N34 op enkele kilometers voor Gramsbergen eindigen. De motor van de vierwiel-aangedreven Passat begon te stotteren en toen er rook onder de motorkap vandaan kwam, was het hoog tijd, de auto in de berm te stoppen.
De vlammen namen al snel bezit van het motorcompartiment en toen de blusgroep van Gramsbergen arriveerde, was de auto al niet meer te redden.
Het verkeer werd door de politie om en om langs de plaats des onheils geleid, todat berger Autax de veertien jaar oude VW had opgehaald.
Daarna herinnerde alleen een zwartgeblakerde plek in de berm ter hoogte van hectometerpaal 41.4 aan het gebeurde...


Almelo: achtste aanhouding in zaak steekincident Sluitersveldssingel
In het kader van onderzoek naar het dodelijke steekincident, dat plaatsvond in een woning aan de Sluitersveldssingel in Almelo, is dinsdagochtend 3 februari opnieuw een aanhouding verricht.
Een 23-jarige vrouw uit Almelo is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.
Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident. Sindsdien zijn tot vandaag zeven personen uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. De 23-jarige vrouw is de achtste verdachte in dit onderzoek.
Naast de vrouw zitten zes verdachten op dit moment nog vast; mannen uit Almelo van 20, 22, 39, 40 en 44 jaar oud, en een 15-jarige jongen.
Een 16-jarige jongen is maandagavond 26 februari vrijgelaten, maar blijft verdachte in het onderzoek.
Enkele verdachten verschijnen deze week voor de raadkamer of rechter-commissaris, voor een besluit over het al dan niet verlengen van hun voorlopige hechtenis.

Vechtpartij

Vrijdagnacht werd rond 02:45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de woning.
Bij het steekincident raakten vier personen gewond. Eén van hen, de 45-jarige Almeloër, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en zijn na behandeling en ontslag aangehouden.

TGO

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om te onderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van elke verdachte in het geheel.
Dit onderzoek is nog in volle gang en omvat onder meer uitgebreid forensisch onderzoek in de woning.

Getuigen

De politie wil nog altijd graag in contact komen met getuigen of mensen met tips.
Heeft u iets gezien of weet u meer en heeft u de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


N33: automobilist heeft enorme mazzel tijdens confrontatie met slippende truck

De N33 was dinsdagmorgen het toonbeeld van gladheid. Er vonden diverse ongevallen plaats op het traject Rolde - Assen.
Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade was aanzienlijk.
De weg was ter hoogte van Rolde een ware ijsbaan.
Een vrachtwagenchauffeur, die op de linker rijbaan reed, zag de politie, die stond te waarschuwen voor de gladheid, te laat.
Door zijn reactie schaarde de oplegger en tikte een personenauto aan, die bestuurd werd door een inwoner uit Wildervank (Gr), die hij op dat moment aan het passeren was. Het gevolg was, dat de personenauto ondersteboven onderaan het talud tot stilstand kwam.

De bestuurder kon op eigen kracht de auto verlaten door het kapotte raam.
De vrachtwagenchauffeur uit Hardenberg kwam met de schrik vrij.
De N33 was tijdelijk afgesloten vanwege de bergingswerkzaamheden, die uitgevoerd werden door berger Hamstra uit Tynaarlo.

Ook op de andere rijbaan vond een ongeval plaats.
Daar was een trekker met tankoplegger van een bedrijf uit Staphorst door de gladheid geschaard. Hierbij vielen ook geen gewonden.Raalte: bewoner sticht brand in flatwoning tijdens uitzetting
Dinsdag even na half elf werd gemeld, dat er brand woedde in een woning aan de Lijsterbesstraat in Raalte.
Vrijwel onmiddellijk werd opgeschaald naar "middelbrand" en om 10:38 uur naar "grote brand", omdat het om riskante brand in een appartement op de tweede verdieping van een flatgebouw ging.

De bewoner -een man van niet-Nederlandse komaf- zou die morgen vanwege overlast uit zijn woning gezet worden, maar had zich er in verschanst.
Toen politiemensen zich toegang probeerden te verschaffen door de ruit van de voordeur in te slaan, klonk er een explosie, waarschijnlijk omdat de man de gaskraan open had gedraaid.
Er schoot er een grote steekvlam naar buiten en er brak brand uit, die gepaard ging met flinke rookwolken.
Het vuur bleef beperkt tot de woning van de man.
Hij werd na onderzoek in een ambulance gearresteerd en geboeid afgevoerd.


Assen: gewapende man gearresteerd
De politie heeft dinsdagochtend rond 09:00 uur op het Weidebeemd in Assen een 43-jarige Assenaar aangehouden voor wapenbezit, nadat gemeld was, dat daar schoten waren gehoord.
De agenten troffen de verdachte op straat aan en zagen, dat hij iets onder zijn jas hield.
Met getrokken pistool werd de verdachte gedwongen op zijn knieën te gaan zitten en onder controle gebracht.
Bij de aanhouding troffen de agenten een vuurwapen met munitie aan. Het vuurwapen is voor nader onderzoek in beslag genomen.
De Assenaar werd in een cel opgesloten. Hij wordt vandaag gehoord.
De politie onderzoekt waar en onder welke omstandigheden met het vuurwapen is geschoten.


Hoogeveen: opnieuw auto in brand
De politie onderzoekt een autobrand, die dinsdagmorgen rond 07:00 uur werd ontdekt aan de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen.
Het vuur kon door omwonenden worden geblust.
Het is onduidelijk of de brand door kortsluiting is veroorzaakt of is aangestoken.
In Hoogeveen zijn vorig jaar ruim 30 auto’s in brand gestoken. De laatste brand was begin december.
Tot nu toe zijn geen verdachten aangehouden.
De politie vraagt mensen, die iets verdachts hebben gezien in de Tandarts Schipperstraat, te bellen met 0900-8844 of te mailen via het meldformulier op www.politie.nl.

Maandag 2 februari 2015

Zwolle: gewonde bij kop-staartbotsing
Bij een kop-staart aanrijding op de Hasselterweg in de wijk Stadshagen is maandagavond rond 17:30 uur een automobilist gewond geraakt.
De man botste met zijn Peugeot Partner bedrijfswagen op zijn voorganger, een Mercedes C200 CDi.
Door de klap schoot de personenauto de berm in en kwam tegen een talud tot stilstand.
De bedrijfsauto kwam in de middenberm van de drukke rondweg terecht.

De gewonde bestelbusbestuurder werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Bij de bestuurder van de aangereden auto werd geen letsel vastgesteld.
Het ongeval zorgde voor de nodige overlast. Het verkeer kon namelijk maar gebruik maken van één rijstrook. 
Bergingsbedrijf Wolves heeft beide voertuigen afgevoerd.   
dw_main


Dedemsvaart: automobilist gewond door frontale aanrijding met lijnbus
Even na half zes maandagmiddag werd er alarm geslagen voor de politie, ambulancedienst en brandweer: er was een ongeval gebeurd bij de kruising Het Rak - Langewijk - Hoofdvaart in Dedemsvaart.
Men vond er een aan de voorzijde zwaar beschadigde Syntus lijnbus en een onherstelbaar beschadigde BMW personenauto, die net voorbij de kruising frontaal op elkaar waren gebotst.
Volgens een getuige had de bestuurder van de BMW zonder verlichting gereden en onvoldoende rechts gehouden.
De gewonde automobilist is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De buschauffeur bleef voor zover bekend ongedeerd. De bus vervoerde op het moment van de aanrijding geen passagiers.


Genemuiden: bizar verkeersongeval op de Kamperzeedijk
Op de Kamperzeedijk in Genemuiden deed zich maandagmorgen een bizar ongeval voor.
Door de gladheid slipte een auto, schoot het fietspad over en kwam in het naastgelegen Veneriete Kanaal, nabij Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek, terecht.
Twee passanten bedachten zich geen moment en doken het ijskoude water in om de bestuurster uit de auto te helpen.
Dit alles werd vanaf het fietspad gadegeslagen door een groepje scholieren.
Enkele momenten later slipte opnieuw een auto en gleed recht op het groepje scholieren af.
Zij werden geraakt door de auto, die eveneens richting de waterkant gleed, maar met de alleen met de neus in het water tot stilstand kwam.
De bestuurster van deze (Poolse) auto kwam met de schrik vrij.

De scholieren en beide bestuursters werden in twee ambulances onderzocht op letsel.
Wonder boven wonder bleek niemand gewond.
Wel waren de fietsen van de schoolgaande jeugd vernield. Berger Hooikammer heeft de twee voertuigen uit het kanaal gehaald en afgevoerd. Ondertussen reden strooiwagens van de provincie af en aan om de wegen en fietspaden toegankelijk te houden.
De politie en later medewerkers van de firma van der Kolk regelden het verkeer.
Foto's en video: Henry Wallinga


Zwolle: gwapende overval op snackbar (update)
De politie heeft zondagavond Burgernet ingeschakeld nadat er een overval gepleegd was op een cafetaria aan de Hobbemastraat in Zwolle.
Rond 22:00 uur kregen ruim 1.750 deelnemers een spraakbericht vanuit de meldkamer met het verzoek, uit te kijken naar een man van ongeveer 1 meter 60 met een zwarte muts en sjaal. Verder droeg hij een gewatteerde zwarte winterjas en een blauwe spijkerbroek.
Hij zou een witte plastic tas bij zich zou hebben, waar de buit (geld) in zou zitten.
De man was volgens de politie licht getint en pleegde de overval met een vuurwapen.

De politie startte direct een buurtonderzoek en vroeg de bewoners, of zij iets verdachts hadden gezien. Ook waren opvallende en onopvallende voertuigen van de politie in de wijk op zoek naar de dader. De recherche heeft een onderzoek ingesteld. 

Mocht u iets gezien hebben, geef dan uw informatie door aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
dw_main


Meppel: elektrische deken in brand
Zondagavond is er brand uitgebroken op een slaapkamer in een woning aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan.
De brand ontstond door oververhitting van een elektrische deken.
De brandweer had de brand snel onder controle.
Foto's en video: Persbureau Wever

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.