Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2015
(2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 15 februari 2015

Nieuw-Amsterdam: oplichter gearresteerd
De politie heeft zaterdag een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor oplichting.
Zaterdag werd bij de politie gemeld, dat de man zijn verblijf op een bungalowpark in Nieuw-Amsterdam weigerde te betalen.
De eigenaar had onlangs in een televisieprogramma gezien, dat deze man met zijn gezin verbleef in vakantieparken en hotels zonder te betalen.
Hij zei dan, dat hij op zoek was naar een woning in de omgeving en dat hij de rekening later wel zou betalen.
De verdachte kon op het bungalowpark worden ingerekend.
Hij is opgesloten voor verhoor. De politie nam zijn auto in beslag.
De politie onderzoekt of de man meer van dit soort oplichtingspraktijken heeft gepleegd.


De Bult: caravan volledig afgebrand
In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 03.30 uur gemeld, dat er brand woedde op Residence De Eese (voorheen camping De Kom) aan de Bultweg in De Bult bij Steenwijk. Er bleek een caravan in brand te staan.
De brandweer bluste de brand, maar de caravan ging volledig verloren.
Twee andere caravans liepen veel schade op.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan moet nog worden uitgezocht.
Foto's en video: Persbureau Wever


Zwolle: zeer grote brandschade in woning aan de Kerkweg
Zondag even na middernacht heeft een felle brand enorme schade aangericht aan een twee-onder-een-kapwoning aan de Kerkweg in de Zwolse wijk Berkum.
Volgens de eerste meldingen zouden zich nog mensen in het brandende pand bevinden.
Vlak voor aankomst van de brandweer werd gelukkig bekend, dat de personen, die zich intussen op het balkon in veiligheid hadden gebracht, al door buurtbewoners met behulp van een ladder waren gered.
Andere bewoners waren op een verjaardagsfeest bij de overburen en moesten toezien, hoe de brand de complete benedenverdieping verwoestte.
De hitte was zo intens dat de stopcontacten en overige kunststof materialen op de bovenverdieping smolten.
Even was er gevaar voor overslag naar de andere woning. Via de berging zou de brand zich kunnen verplaatsen, maar door snel optreden werd dit voorkomen. De naastgelegen woning liep wel rookschade op.

Voor de bewoners van het getroffen huis zal opvang worden geregeld.
Het huis, dat volgens omstander pas was gerenoveerd, is tijdelijk onbewoonbaar.
Wat de oorzaak is van de brand is nog onbekend. Een gespecialiseerd team van de brandweer zal dit gaan onderzoeken.

Zaterdag 14 februari 2015

Coevorden: Opel Astra brandt uit op de Jeroen Boschstraat
De Coevorder brandweer rukte zaterdagavond uit met een tankautospuit en een watertankwagen naar de Jeroen Boschstraat, waar een auto in brand zou staan.
In het doodlopende deel van deze straat was door nog onbekende oorzaak -waarschijnlijk t.g.v. kortsluiting in het interieur- een geparkeerde Opel Astra caravan in brand gevlogen.
De auto brandde volledig uit.


Meppel: vrouw gewond door aanrijding op beruchte kruising
Bij een frontale aanrijding op de kruising Handelsweg - Setheweg is zaterdagmiddag een automobiliste gewond geraakt.
Ze reed op de Handelsweg in de richting van de brug, toen ze werd aangereden door een tegenligger, die linksaf sloeg, naar de Setheweg, om daar te gaan tanken.
De bestuurster van de bestelauto, een vrouw uit Steenwijk, is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurster van de andere auto, een vrouw uit Uffelte, kwam met de schrik vrij.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst deed onderzoek om de oorzaak van het ongeval uit te zoeken.

Na dit onderzoek werden de zwaar gehavende voertuigen van de kruising gereden om zo het verkeer weer vrij baan te geven.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto’s afgevoerd en de talrijke wrakstukken van de weg gehaald.


Ter Apel: dode en gewonden door ongeval tijdens carnavalsoptocht (update)
Zaterdagmiddag rond vier uur is op de Kapelweg een auto langs een afzetting gereden, door het publiek gereden en tegen een praalwagen gebotst.
Hierbij is een 33-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven gekomen en zijn vijf mensen gewond geraakt, waaronder de 81-jarige bestuurder van de auto en zijn 83-jarige vrouw, die als passagier in de auto zat.
De ouders (man van 63 en vrouw van 61) van het overleden slachtoffer zijn zwaar gewond.
Ook een nog onbekende mannelijke toeschouwer liep letsel op.
De politie houdt het er vooralsnog op, dat de bestuurder onwel is geworden.
De dienst Verkeersongevallenanalyse onderzocht de situatie en de technische staat van de auto, een groene Kia Sportage MPV.

Op de hoek van de Kapelweg met de Koningsweg werd een crisiscontainer geplaatst, van waaruit de hulpdiensten werden aangestuurd.
In de sporthal aan de Heemker Akkerstraat werd publiek opgevangen.
Medewerkers van Slachtofferhulp begeleidden geschokte toeschouwers in deze sporthal.


Slagharen: sfeerimpressie carnavalsoptocht 2015


Diepenheim: brand verwoest Italiaans restaurant, zalenverhuurpand en woonhuis
Italiaans restaurant Grand Italia in Diepenheim is zaterdagmorgen in de as gelegd.
De brand werd rond kwart over vijf gemeld op het adres Goorseweg 22, waar volgens de alarmering Spaans restaurant Barcelona gevestigd zou zijn, maar het pand was al enige tijd in gebruik voor de Italiaanse eetgelegenheid.
Om 05:20 uur werd opgeschaald naar "middelbrand', nog geen halve minuut later naar "grote brand' en even na half zes naar " zeer grote brand'.
Uit de wijde omgeving werd brandweer opgeroepen, maar het restaurant en het aangrenzende pand van zalenverhuur Beltman en een woonhuis gingen verloren.
De brandweer gaf tegen half elf vanmorgen het sein "brand meester"
Foto's: Bert KampVrijdag 13 februari 2015

Ruinen: stoffelijk overschot vermiste vrouw in bosperceel gevonden
In een bosperceel aan de Leeuwte tussen Ruinen en Pesse hebben rechercheurs uit Rotterdam donderdagavond in een graf het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden.
Het gaat hoogst waarschijnlijk om de sinds 26 januari vermiste Yasmeen Dad (25) uit Rotterdam.
Haar 26-jarige echtgenoot Adeel K. is donderdagavond in Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.
Foto's en video: Persbureau Wever


Almelo: passantenonderzoek over dodelijk steekincident

Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar het dodelijke steekincident aan de Sluitersveldssingel in Almelo, zoekt contact met mensen, die
’s nachts mogelijk betrokkenen hebben zien lopen in de omgeving. Het steekincident vond plaats in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari, rond 02.45 uur.
De politie plaatst dit weekend lichtkranten en houdt komende nacht een passantenonderzoek om met getuigen in contact te komen.

Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident, drie anderen raakten gewond, van wie één ernstig. De politie riep een Team Grootschalige Opsporing op om te onderzoeken, wat zich precies in het flatgebouw, waar het steekincident plaatsvond, heeft afgespeeld. Er zijn tot nu toe negen personen uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging; zes mannen, een vrouw en twee minderjarige jongens.
Drie mannen van 20, 40 en 44 zitten op dit moment nog vast.

Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de flat aan de Sluitersveldssingel. Uit onderzoek blijkt, dat er rond 01.45 uur een vechtpartij tussen twee groepen jongeren in het Schelfhorstpark aan vooraf ging.
Na deze vechtpartij is één van de betrokken partijen naar een duivenvereniging aan de Verzetslaan gegaan, en zijn enkele bezoekers geïnformeerd over wat er in het park gebeurd was. Deze personen zijn vervolgens naar het park gegaan, op zoek naar de andere partij. In het park troffen zij niemand meer aan. Na enige tijd herkenden zij voor een flatgebouw aan de Sluitersveldssingel personen die vermoedelijk betrokken waren bij de vechtpartij in het park. De groep ging er naartoe, waarna diverse vechtpartijen ontstonden binnen het flatgebouw. Ook sneuvelden er diverse ruiten. Tijdens deze vechtpartijen is de 45-jarige man doodgestoken en raakten drie anderen gewond.

Getuigen gezocht

De politie wil heel graag in contact komen met iedereen die mensen heeft zien lopen die nacht die bij de vechtpartijen betrokken kunnen zijn geweest. De politie wil met name graag spreken met mensen die de groep vanaf de duivenvereniging naar het Schelfhorstpark heeft zien lopen, vóór de fatale vechtpartij aan de Sluitersveldssingel. Deze groep is deels per fiets en deels lopend vanuit de duivenvereniging aan de Verzetslaan, via de Ootmarsumsestraat en de St. Josephstraat naar het Schelfhorstpark gegaan. Denkt u één of meer mensen behorend bij deze groep te hebben zien lopen of fietsen? Neem dan contact op met de politie.

Ook als u getuige bent geweest van de vechtpartij in het park rond 01.45 uur of de confrontatie aan de Sluitersveldssingel rond 02.45 uur en nog niet met de politie gesproken heeft, komt de politie alsnog graag met u in contact.
U kunt contact opnemen met het rechercheteam via 0900-8844.
Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Mastenbroek: methaangas in brand in stal
Tijdens werkzaamheden in een stal aan de Nieuwe Wetering is donderdagmiddag een niet alledaagse brand ontstaan. De boer was bezig met het vervangen van enkele ligboxen en moest hierbij gebruik maken van een slijpmachine. Vermoedelijk is er een gloeiend stukje metaal in de mestkelder terecht gekomen, waardoor methaangas ontbrandde. Om deze brand te blussen moesten de brandweerkorpsen van Hasselt en Zwolle voorzichtig te werk gaan. Als men de straal water in de mest zou spuiten, zou er direct meer gas vrijkomen, wat de situatie alleen maar zou verergeren.
De Zwolse tankautospuit had inmiddels schuim gereed, maar de boer en de manschappen van Hasselt hadden de vlammen, die enkele momenten een flink eind boven de roosters uitkwamen, al snel in bedwang.
De koeien, die aan de zijde stonden waar de brand was ontstaan, werden snel naar buiten gebracht. Aan de andere zijde was het veilig genoeg, zodat de koeien, die daar verbleven, daar niet weg hoefden. 
De adviseur gevaarlijke stoffen heeft de complete stal gecontroleerd op de concentratie van gas. Door te ventileren was het gevaar geweken.
Foto's en video : Henry Wallinga


Donderdag 12 februari 2015

Coevorden: dode op spoorwegovergang Hulsvoorderdijk
Donderdagmiddag rond vijf uur is een 35-jarige inwoner van Coevorden op de overweg bij de Hulsvoorderdijk door een trein gegrepen en om het leven gekomen.
De man negeerde de gesloten spoorbomen en liep met zijn hond de overweg op, maar merkte de naderende trein te laat op.
Ook de hond overleed ter plaatse.
Hoewel men er in eerste instantie van uit ging, dat het om zelfdoding ging, bleek later uit camerabeelden, dat het een ongeval betrof.
Voor de machinist is geestelijke bijstand verzorgd.


Hollandscheveld: Opel Astra vindt zijn einde op de Schoonhovenweg
De geplande rit van hun woonplaats Hollandscheveld naar Coevorden kwam donderdagavond voor een broer en zus tot een abrupt einde op de Schoonhovenweg, toen er onder het dashboard vlammen vandaan kwamen. De twee konden bijtijds uit de auto komen, maar moesten toen vervolgens lijdzaam toezien, hoe de auto -eigendom van de vrouw- een prooi der vlammen werd.
Toen de blusgroep uit Slagharen arriveerde, stond de ruim tien jaar oude auto al van voren tot achteren in brand.
Het kostte de nodige moeite, de vlammen met water en flink wat schuim te doven.

Nadat berger De Jonge het kaalgebrande wrak op de auto-ambulance had getrokken, moest er nog flink wat verkoold materiaal van het asfalt geschraapt en geveegd worden...


Meppel: twee hennepplantages op industrieterrein
De politie heeft samen met de Dienst Forensische Opsporing donderdagmorgen twee wietplantages opgerold.
Beide kwekerijen waren ondergebracht in een bedrijfsverzamelgebouw op het Meppeler industrieterrein.
Een speciaal team heeft de planten versnipperd en de benodigde materialen uit het pand gehaald en afgevoerd.
Deze materialen zullen ter vernietiging worden aangeboden bij een verwerkingsbedrijf.
Over de hoeveelheid planten is momenteel nog niets bekend.
Foto's en video : Henry Wallinga


Weiteveen: hennepkwekerij in riet gedekt woninkje
Donderdag deed de politie invallen in meerdere panden in Drenthe, waar hennepplantages werden vermoed.
Dit gebeurde ook in een kleine woning aan de Dordseweg in Weiteveen, waar in een kamer op de begane grond en eveneens op de eerste verdieping circa 700-800 hennepplanten en de benodigde attributen zijn gevonden.
Er zijn twee personen aangehouden.

Tijdens een inval in een woning aan de Tammingecamp in Emmen werden vier kweektenten met wietplantjes gevonden.


Eext: politie zoekt getuigen mishandeling paard
De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling van een paard in Eext.
Naar aanleiding van een bericht op Facebook over een paard, dat mishandeld zou zijn, heeft de politie woensdag contact gezocht met de eigenaresse van het paard.

De dochter van de eigenaresse was maandagavond 9 februari bij het paard, dat in een schuur stond aan de Naweg in Eext.
Die avond zag zij enkele kleine wondjes rondom de schaamstreek van het dier.
Toen zij dinsdag weer bij het paard kwam bleek het ontstoken te zijn en is de dierenarts ingeschakeld. Deze stelde vast, dat het paard bewerkt zou zijn met een scherp voorwerp.

Heeft u informatie?

Woensdagochtend is de politie een onderzoek gestart. De forensische opsporing heeft sporen onderzocht. Ook zal er een buurtonderzoek worden gedaan.
De mishandeling heeft plaats gevonden tussen zaterdag 7 februari 10.00 uur en maandagavond 9 februari 18.00 uur.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn?
Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Woensdag 11 februari 2015

Gramsbergen: hennepkwekerij in bedrijfspand
Woensdagmorgen deed de politie een inval in een bedrijfspand aan de Steenmaat op het bedrijventerrein in Gramsbergen, omdat zich daar een hennepkwekerij in zou bevinden.
Nadat het cilinderslot van een zijdeur was geforceerd, trof men in twee aparte goed afgeschermde ruimten ongeveer 900 nog niet volgroeide hennepplanten aan. Tijdens de inval bleek er verder niemand in het gebouw aanwezig.
De planten en de voor de plantage benodigde apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.
Het pand was door de -onaangenaam verraste- eigenaar verhuurd, maar er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.
De politiepersvoorlichter kon hangende het onderzoek nog geen nadere informatie verstrekken.


Dalen: einde oefening voor Fiat Bravo
De woensdagmiddag had een nare verrassing in petto voor een inwoner van Coevorden.
De man reed in zijn Fiat Bravo over de Oude Coevorderweg in Dalen, toen vlak voor de kruising met de De Veldkampen twee alerte bouwvakkers hem er op attent maakten, dat er iets grondig mis was met zijn auto.
De man stopte en ontdekte al ras, dat er brand woedde onder de motorkap.
De schade was al dusdanig groot toen de Coevorder arriveerde, dat de ruim veertien jaar oude auto afgeschreven kon worden.Hoogeveen: opnieuw brand in pand Vobis
Op 25 april 2013 brandde de computerwinkel van Vobis / Build for Power aan de Schutstraat in Hoogeveen bijna geheel uit.
Dinsdagavond 10 februari 2015 was het weer raak.
Er werd weer -door een voorbijganger- een brand ontdekt door de stank, die door rook werd verspreid.

De brandweer sloeg een grote voorruit in ten behoeve van het bluswerk en kon een uitslaande brand voorkomen.
Dikke zwarte rookwolken kwamen naar buiten.
De bewoners boven en naast de zaak hadden hun woningen tijdig kunnen verlaten of werden door de politie geëvacueerd.
Niemand raakte gewond.
Wel liepen hier en daar de emoties hoog op, waaruit bleek, dat de brand van 2013 zeker nog niet was vergeten.
Foto's en video: Persfotografie HoogeveenDinsdag 10 februari 2015

Lingen: truck kantelt; automobilist door het oog van de naald
Dinsdag rond 13:15 uur gebeurde op de afrit Laxten van de rondweg 214 een verkeersongeval voor, waarbij een Nederlandse trekker met een met turf geladen oplegger betrokken was.
Voor zover nu bekend wilde de chauffeur (een 45-jarige inwoner van Nootdorp ZH) van de B213 de rondweg in de richting van Nordhorn op rijden, maar slipte de combinatie en kantelde, mogelijk door te hoge snelheid gezien de omstandigheden. Een tegemoet komende automobilist kon nog net onder de kantelende combintie door rijden en kwam met de schrik vrij.
De vrachtwagenchauffeur zat bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer van Lingen bevrijd worden.
Hij is met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Lingen vervoerd.
Omdat de turf zich over de rijbaan verspreid had, werd de weg in beide rijrichtingen afgesloten.
Foto: Politie


N48: files door meerdere ongevallen bij Zuidwolde

Op de N48 bij Zuidwolde veroorzaakte een invoegend voertuig van de overheid, dat optische signalen voerde, dinsdagmiddag een kettingbotsing, waarbij drie voertuigen betrokken raakten en één gewonde viel.
Eén van de auto’s kwam in de bermsloot terecht; een ander raakte total loss.
Volgens betrokken betrof het een arrestatieteam, dat met spoed zijn weg vervolgde.
De rijbaan richting Ommen was geblokkeerd, waardoor in beide richtingen kilometerslange files ontstonden, waarin nog eens drie auto’s in botsing kwamen.
Het bleef in dit geval bij blikschade.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Hollandscheveld: schoorsteenbrand Riegheidestraat
Dinsdagmiddag werd de Hoogeveense brandweer even na 12:30 uur verzocht met de nodige spoed naar de Riegheidestraat in Hollandscheveld te rijden, waar brand woedde in een schoorsteen van een rijtjeshuis.
De pijp was inmiddels al roodheet geworden door het brandende creosoot.
Uit voorzorg reden een tankautospuit, een watertankwagen en de hoogwerker naar deze straat, maar het pand bleek niet of nauwelijks voor de zware wagens bereikbaar, zodat de schoorsteen op de ouderwetse manier -per ladder- benaderd diende te worden. Hierbij werd eerst met een katapult een lijn over het dak geschoten om een valbeveiliging aan te kunnen leggen.
Hierna kon het rookkanaal op de gebruikelijke wijze van vervuiling worden ontdaan.


Hoogeveen: fietser na aanrijding overleden
Een 63-jarige fietser is dinsdagmorgen in kritieke toestand naar het UMC Groningen gebracht, nadat hij rond 07:30 uur op de kruising van de Edisonstraat met de Industrieweg tijdens het oversteken aangereden werd door een auto, bestuurd door een negentienjarige man.
De fietser sloeg met zijn hoofd tegen het wegdek. De man is later overleden.
De politie doet onderzoek naar de toedracht en vraagt getuigen, zich te melden via 0900 8844 of het meldformulier op www.politie.nl .


Steenwijk: insluiper gepakt
Een 46-jarige man uit Meppel is maandagmiddag aangehouden wegens diefstal uit een woning aan de Ir Luteijnstraat.

Toen de bewoners thuis kwamen, kwam de insluiper net naar buiten. Hij duwde de bewoner opzij en ging er vandoor.
De bewoner ging achter de insluiper aan. Hij wist hem achter een woning aan de Kallenkoterallee in te rekenen en met behulp van een buurtbewoner vast te houden in afwachting van de politie.
Vooralsnog had de aangehouden man kleding uit de woning meegenomen.

De Meppeler is opgesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.
Hij was binnengekomen door via de brievenbus het deurslot (dagschoot) te openen.
De politie adviseert, bij afwezigheid het deurslot met een sleutel (nachtschoot) af te sluiten.


Oost-Nederland: zeventien "oude" inbraken opgelost dankzij DNA-hits
De politie Oost-Nederland heeft in februari zeventien inbraken opgelost dankzij DNA-hits.
Er zijn drie verdachten aangehouden dankzij onderzoek door woninginbrakenteams van de politie.
In januari werd een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die dankzij een DNA-match in beeld kwam.
Hij wordt verdacht van twaalf inbraken, die in het najaar van 2011 gepleegd zijn in Apeldoorn, Wezep, Zwolle, Lelystad, Kampen, Zaandam, Schagen, Haarlem, Alkmaar en Heerhugowaard. Daarbij werden vooral laptops, tablets, sieraden en geld gestolen.

Internationale hulp

Verder heeft de verdachte vermoedelijk ingebroken in een vakantiehuisje in Wezep en verbleef hij daar enige tijd, aangezien een deel van zijn buit daar is teruggevonden. Het DNA van de verdachte werd herkend in Luxemburg.
Dankzij een internationaal aanhoudingsbevel kon hij kort daarna in Oostenrijk aangehouden worden en overgedragen aan de politie in Nederland.

Kracht van DNA

De politie Oost-Nederland heeft meerdere woninginbrakenteams, die er in gespecialiseerd zijn om inbrekers op te sporen.
Waar mogelijk worden sporen, die inbrekers achterlaten, veiliggesteld.
‘Dat we iemand na bijna vier jaar voor zo’n reeks inbraken kunnen aanhouden is wel bijzonder. Dit laat zien hoe belangrijk het is, dat we sporen veiligstellen en in dit geval zelfs internationaal uitwisselen,’ aldus groepschef Jan Hensen van het woninginbrakenteam.

Nog een match

Op 3 februari werd een 41-jarige man uit Arnhem aangehouden, nadat zijn DNA overeen bleek te komen met DNA, dat na verschillende inbraken was aangetroffen. Deze man wordt verdacht van vijf inbraken in Arnhem, Doetinchem en Wageningen, tussen 2011 en 2013. Op 5 februari werd een 44-jarige mede-verdachte uit Arnhem aangehouden.

Gemunt op auto’s

De daders hadden het bij die inbraken op drie plekken gemunt op de auto’s van de slachtoffers; in een ander geval werden een iPad en geld gestolen. In één geval in Arnhem bleef het bij een poging, omdat de inbrekers overlopen werden door de bewoners van het huis.
Naar alle verdachten zal verder onderzoek worden ingesteld.Maandag 9 februari 2015

Almelo: negende aanhouding in onderzoek dodelijk steekincident
In het onderzoek naar het dodelijke steekincident, dat plaatsvond in een woning aan de Sluitersveldssingel in Almelo, is maandagochtend 9 februari een 26-jarige man uit Almelo aangehouden. Het is de negende arrestatie in het kader van deze zaak.

Een 45-jarige man uit Almelo kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari om het leven bij het steekincident.
Sindsdien zijn tot vandaag acht personen uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.
Naast de vandaag aangehouden man zitten er nog drie verdachten vast: mannen uit Almelo van 20, 40 en 44 jaar oud.

Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de woning. Bij het steekincident raakten vier personen gewond. Eén van hen (de 45-jarige Almeloër) overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en zijn na behandeling en ontslag aangehouden.

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om te onderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van elke verdachte in het geheel. Dit onderzoek is nog in volle gang.

De politie wil nog altijd graag in contact komen met getuigen of mensen met tips.
Heeft u iets gezien of weet u meer en heeft u de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Heino: automobiliste onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondag 8 februari het rijbewijs van een 65-jarige vrouw uit Olst ingevorderd, omdat ze dronken achter het stuur had gezeten.
Bij de politie werd omstreeks 21:55 uur gemeld, dat iemand in een auto vreemd gedrag vertoonde. Agenten vonden de auto in de berm van de Molenweg.
De bestuurster gaf aan, dat ze pech met de auto had.
De agenten vermoedden, dat alcoholgebruik de oorzaak was, want ze sprak met dubbele tong en was onvast ter been.

De eerste ademanalyse resulteerde in 800 ug/l. Ze kon In het politiebureau de ademanalyse niet goed uitvoeren.
Een arts heeft bloed afgenomen en de uitslag laat nog enige tijd op zich wachten.
Met een proces-verbaal en een rijverbod, maar zonder rijbewijs mocht zij later op de avond naar huis.


Hoogeveen: drie fietsendieven aangehouden
Zondagavond heeft de politie drie inwoners van Hollandscheveld (15, 19 en 47 jaar) in de kraag gevat.
Die avond kregen agenten te horen, dat één van de lokfietsen was weggenomen in Hoogeveen.
Uit onderzoek werd duidelijk, dat de fiets waarschijnlijk in een auto of bestelbus werd vervoerd.
Op de Griendtsveenweg zagen agenten een bestelbus rijden en het sterke vermoeden bestond dat daar de fiets in zou zitten.
De bestuurder kreeg dan ook een stopteken.
Naast de lokfiets zagen agenten nog een fiets in de laadbak staan. De bus en de fietsen werden in beslag genomen.

De drie inzittenden werden aangehouden en in het politiebureau voor nader onderzoek opgesloten.
De politie in Noord-Nederland zet al geruime tijd vrijwel voortdurend geprepareerde lokgoederen in, die continu in de gaten gehouden door middel van een plaatsbepalingsysteem.
Technische snufjes kunnen in talloze producten worden gebruikt om veel voorkomende criminaliteit aan te pakken.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.