Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2015
(4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 25 januari 2015

Hardenberg: twee man met inbrekerswerktuig aangehouden
Een 32-jarige man uit Zuidwolde en een 49-jarige man uit Ommen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuig.
Rond 02.00 uur werd gemeld, dat een personenauto zich verdacht ophield op de Kanaalweg-West in Bergentheim en dat de auto met gedoofde lichten was weggereden.
Aan de hand van het kenteken hebben agenten de auto korte tijd later staande gehouden op de Haardijk in Hardenberg.
Bij controle van het voertuig troffen de agenten onder meer bijlen, handschoenen en een schroevendraaier aan.
De twee inzittenden werden vervolgens aangehouden. Het bleek dat beide mannen ook in het bezit waren van een fles met daarin mogelijk GHB en een zakje met daarin mogelijk speed of cocaïne. Beide mannen zijn opgesloten voor nader verhoor.
De goederen zijn in beslag genomen


Almelo: onderzoek na fatale steekpartij Sluitersveldssingel
De politie was volop bezig met het onderzoek naar het steekincident in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een woning aan de Sluitersvelds-singel.
Hierbij kwam een 45-jarige Almeloër om het leven.
De vier verdachten die zijn aangehouden zitten nog vast.. De exacte toedracht van het incident en wat precies is gebeurd, is nog niet bekend.
Het verhoor van de verdachten gaat ook vandaag verder.
Bij het steekincident zijn drie personen gewond geraakt. Twee van hen konden na behandeling van hun verwondingen het ziekenhuis verlaten.
De derde ligt nog in het ziekenhuis.
Zondag vindt sectie op het lichaam van de overleden man plaats om de exacte doodsoorzaak vast te kunnen stellen.
Over de uitkomst van de sectie kan de politie nog geen informatie geven, omdat het verhoor van de verdachten nog niet is afgerond

Foto’s: Alwin WinkelZandpol: dierenbeschermers gaan tot het uiterste om verdrinkende ree te redden
Zondagmiddag vroeg de bemanning van Dierenambulance Zuid-Oost-Drenthe om de hulp van de brandweer, nadat er twee reeën in het met een dunne laag ijs bedekte Stieltjeskanaal bleken te liggen ter hoogte van de Zijtak OZ in Zandpol.
Eén van de dieren bleek al te zijn overleden, maar het tweede probeerde uit alle macht zwemmend en ijsbrekend de overzijde van het kanaal te bereiken. Dat -en het steenkoude water- kostten echter teveel energie en het arme dier kwam niet meer vooruit.
Daarop probeerden de dierenbeschermers en brandweerlieden het ijs voor het dier te breken door er stenen, dakpannen en andere voorwerpen op te gooien.
De ree, die zich toen op een meter of tien van de wal bevond, leek echter aan het eind van haar latijn en het werd duidelijk, dat het einde naderde.
Dierenbeschermer Nick legde zich daar niet bij neer en besloot met een lijn om zijn middel het dier dan maar zelf uit het water te redden.
Ondanks het ijskoude water wist hij het dier te bereiken en werd daarna met de ree in zijn armen in ijltempo naar de kant getrokken, waar zijn collega Björn de drenkeling van hem overnam en direct mond-op-mondbeademing en hartmassage toepaste en het dier intensief droogwreef.
Helaas leek het er op, dat het dier door onderkoeling en stress het niet zou redden...

Nick, die door toeschouwers beloond werd met applaus, mocht in een auto van de brandweer zijn drijfnatte kleding uittrekken en in een warme deken op temperatuur komen. Uit onderzoek door ambulancepersoneel bleek, dat hij aan zijn heldhaftige, maar zeker ook riskante avontuur geen nadelige gevolgen over zou houden. Hij kon even later in de dierenambulance plaats nemen.


Emmen: partner in Duitsland aangehouden na vondst dode man
Zaterdagochtend is in de omgeving van Löningen (D) een 50-jarige vrouw uit Emmen aangehouden.
Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar 53-jarige partner uit Emmen.
De man werd zaterdagochtend dood in hun woning aan de Druwerbrink aangetroffen.
De politie startte vervolgens een onderzoek.
De politie in Emmen kreeg tijdens het onderzoek een melding van de Duitse politie dat een 50-jarige vrouw uit Emmen zaterdagochtend rond tien uur met haar auto betrokken was bij een eenzijdig ongeluk op de Bundesstraße 213 bij Duderstadt.
Ze verkeerde zwaar onder invloed van alcohol vrouw verklaarde tegenover de Duitse politie, dat ze haar partner in bed had gewurgd.
De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar een Duits politiebureau.
Onderzoek in de woning en op het slachtoffer leverden aanwijzingen op, dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.
De politie verricht nader onderzoek.
De vrouw zit nog vast in de Justizvollzugsanstalt Vechta (Duitsland) en er wordt om uitlevering naar Nederland gevraagd.
De politie vermoedt aan de hand van een in de auto gevonden afscheidsbrief, dat de vrouw onderweg was naar Hamburg om daar zichzelf van het leven te beroven.


A32 / Steenwijk: auto botst in volle vaart op wagen Rijkswaterstaat
Bij een aanrijding tussen een personenauto en een auto van Rijkswaterstaat zijn zondagmorgen rond 03:00 uur twee gewonden gevallen.
Het ongeval gebeurde op de A32 ter hoogte van de afslag naar Steenwijk.
Een medewerker van Rijkswaterstaat stond met zijn DRIP-voertuig op de eerste rijstrook en was bezig met de afhandeling van een eerder ongeval.
Een automobilist merkte het voertuig van Rijkswaterstaat te laat op en botste vol op de RW-auto.
Aanwezige politieagenten en de RW-medewerker konden nog net op tijd wegspringen voor de aanstormende auto.
In het voertuig zaten drie personen, waarvan er twee -een 27–jarige automobilist uit Zwartsluis en een 30-jarige bijrijdster uit Zwartsluis- met letsel per ambulance zijn overgebracht naar een ziekenhuis.
De brandweer van Steenwijk heeft één slachtoffer uit de auto (die na de klap bovenop de vangrail tot stilstand was gekomen) moeten knippen.

De weg werd in verband met het ongeval en het daarop volgende onderzoek afgesloten en pas tegen 06:45 uur weer vrijgegeven.
Door het spiegelgladde wegdek ontstonden er de gehele nacht meerdere ongevallen. Gelukkig bleef het in die gevallen bij blikschade.

Zaterdag 24 januari 2015

Zwolle: zware aanrijding loopt relatief goed af

Twee compleet vernielde Fords. Dat is wat hulpdiensten zaterdagavond aantroffen, nadat zij een melding van een ‘Ongeval Letsel’ op de kruising Hessenweg (N340) met de Nieuwleusenerdijk kregen.
Wonder boven wonder raakte bij deze aanrijding niemand zwaargewond.
De bestuurster van de Ford Ka, die zelf een hoofdwond opliep, mag van geluk spreken, dat er niemand op haar passagiersstoel zat, anders waren de zaken heel anders afgelopen.
In de andere Ford -een Focus- zaten twee personen. Zij raakten niet gewond.
Berger Wolves sleepte de wrakken af.

Foto's: Niels Jansen - www.nuvechtdal.nl


Dalen: verkleumde dakhaas uit de nood
Ook op zaterdag rukte de Coevorder brandweer uit om een dier te redden. Dit keer ging het om een kat, die op het dak van een woning aan de Wilgenstraat zat. Het dier zat daar al drie dagen en bleef ook in weer en wind -en kou en sneeuw- klaaglijk miauwend boven op het dak zitten.
Vaak hebben "dakhazen" opeens geen angst meer en gaan er rap vandoor, als het bakje van de hoogwerker naderbij komt, maar in dit geval liet het dier zich direct pakken...

Almelo: dode en drie gewonden na steekpartij in woning
In een woning aan de Sluitersveldssingel is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 45-jarige man uit Almelo om het leven gekomen.
Rond 02.45 uur werd bij de politie gemeld, dat er een vechtpartij zou zijn.
Agenten vonden er vier gewonden, van wie de 45-jarige Almeloër steekwonden vertoonde. Hij overleed ter plaatse.
Drie andere gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie heeft een 16-jarige jongen uit Almelo en drie mannen van respectievelijk 20, 22 en 44 jaar, uit die plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Zij worden verhoord.

De recherche onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld en wat de toedracht is van het steekincident.

Vrijdag 23 januari 2015

Coevorden: op aalscholverjacht in ganzenstad
Rond de vijver van het van Heutszpark vond vrijdag een opmerkelijke jacht plaats. De meldkamer in Drachten stuurde de Coevorder brandweer naar het water, omdat er een telefoontje binnengekomen was over een vogel, die kennelijk ziek op het ijs zat. Na enig zoeken werd het dier gelokaliseerd. De vogel spreidde voortdurend de vleugels alsof hij het warm had (bij -1 gr. C!), maar ging er als een speer vandoor, toen hij in de gaten kreeg, dat de brandweer de boot te water liet.
Toen het vaartuig te dicht bij kwam, vluchtte het dier de wal op en zocht vanwege de over land naderende mensen toch weer het ijs op, waar de bootbemanning de vluchteling uiteindelijk met behulp van een schepnet te pakken kreeg. Het verzwakte dier werd naar de dierenambulance van de Dierenbescherming Zuid-Oost Drenthe gebracht.
De vogel is overgebracht naar de vogelopvang in Emmer Compacuum, waar het dier tot rust kan komen en onderzocht zal worden.

Restte nog de tankautospuit, die in het zeer drassige gazon vast was komen te zitten, uit de modder te trekken. Het haakarmvoertuig bleek die klus zonder probleem te kunnen klaren.


Gieten: telescoopkraan botst op wal rotonde N34: chauffeur overleden
Vrijdagmorgen rond kwart voor zeven is een zware vijfassige Liebherr telekraan van een kraanverhuurbedrijf uit Leeuwarden, die uit de richting van Borger kwam, rechtdoor gereden tegen de verhoging op de rotonde in de N34 bij Gieten gebotst.
De cabine, die de wal in werd gedrukt, werd hierbij volledig verpletterd en vloog in brand. De vlammen konden snel worden gedoofd.
De klap was zo hevig, dat enkele gewichten, die op de drie-assige aanhanger lagen, in tweeën braken.
Waarschijnlijk heeft de chauffeur door de duisternis en de mist de rotonde niet opgemerkt.
De berging, die waarschijnlijk nog tot ver in de middag in beslag zal nemen, ondervond vertraging, doordat de pneumatische remmen van de kraanwagen vast zaten. Er werd een 200-tons telekraan uit Amsterdam besteld, die de kraan moest bergen.
De kraan is rond kwart over twaalf uit de wal getrokken.
Het stoffelijk overschot van de 42-jarige chauffeur uit Schoonebeek is haverwege de middag geborgen.


Zuidwolde: fietsster overleden na verkeersongeval op de Hoogeveenseweg

Het vijftienjarige meisje, dat donderdagmiddag ernstig letsel opliep, toen ze bij het oversteken* van de Hoogeveenseweg gegrepen werd door een auto, is in de daarop volgende nacht in het Universitair Medisch Centrum Groningen overleden.
Uit de ongevalsanalyse is gebleken, dat de bestuurder van de Citroën DS3 niet te hard heeft gereden.

* zie onze reportage van 22-01Eexterveen: auto tegen boom: bestuurder gewond
Donderdagavond is een automobilist gewond geraakt, toen hij aan de Dorpsstraat in Eexterveen tegen een boom reed.
De man is met hulp van omstanders uit zijn totaal vernielde auto gehaald.
Hij is in een ambulance gestabiliseerd en later overgebracht naar een ziekenhuis.


Donderdag 22 januari 2015

Zuidwolde: fietsster zwaar gewond t.g.v. verkeersongeval

Een tienermeisje is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt, toen ze de Hoogeveenseweg in Zuidwolde op fietste om over te steken naar de Falieberglaan. Ze stond met enkele andere jongeren te wachten op verkeer, dat op de Hoogeveenseweg passeerde, maar stak als enige plotseling over, pal voor een uit de richting van de Hoofdstraat komende Citroën DS3.
Het meisje werd geschept en kwam onzacht in aanraking met de rechter voorzijde en de voorruit van de auto. Een buurtbewoonster verleende eerste hulp en belde 1-1-2.
De meldkamer stuurde niet alleen twee ambulances op pad, maar verzocht ook om ondersteuning door een Mobiel Medisch Team.
Heli Lifeliner 4 PH-MMT landde in een nabijgelegen weiland.
Het slachtoffer werd geruime tijd verzorgd in een ambulance en vervolgens naar de traumaheli overgebracht voor vervoer naar het UMCG.
Verkeersongevalsanalisten verzamelden informatie, waarna berger De Jonge de auto ophaalde.Eexterveen: boerderij in brand

In een riet gedekte boerderij aan de Dorpsstraat in Eexterveen brak donderdagmorgen rond negen uur brand uit.
Het vuur ontstond in het woongedeelte en sloeg over naar onder meer de kelder en de eerste verdieping.
De brandweer van Annen wist door middel van een binnenaanval te voorkomen, dat de vlammen ook het rieten dak aantastten.
De spuitgasten kregen hulp van collega’s uit Gieten, Zuidlaren en Veendam.
Burgemeester Eric van Oosterhout liet zich ter plaatse informeren door Jeroen Luider, de Officier van Dienst Veiligheidsregio Drenthe.
De bewoners waren niet thuis, toen de brand uitbrak.
De oorzaak van het vuur zou kortsluiting in de meterkast zijn.Groningen: Beilenaren vast wegens harddrugs- en vuurwapenbezit
Agenten hebben woensdagavond drie mannen van 19, 24 en 25 jaar uit Beilen aangehouden.
Kort daarvoor reden de agenten naar de Gedempte Zuiderdiep in verband met een alarmmelding. Bij aankomst zagen ze een auto wegrijden.
Hierop besloten de agenten deze auto op de Sontweg te laten stoppen voor een controle.
Daar bleek, dat de drie mannen harddrugs bij zich hadden.
De 24-jarige bestuurder bleek na fouillering weed, hasj, vuurwerk en munitie voor een vuurwapen bij zich te hebben.
In de auto vonden de agenten ruim 50 XTC pillen, lege gripzakjes en vuurwerk.
De 19-jarige man had nog vijf  zakjes met daarin vermoedelijk cocaïne op zak.
In de auto lag gereedschap, dat voor inbraak kan worden gebruikt. De auto is hierop ook in beslag genomen.
Het drietal is opgesloten in afwachting van het onderzoek.


Staphorst: Dalenaar onder invloed op de snelweg
Van een 48-jarige automobilist uit Dalen is het rijbewijs ingevorderd, omdat hij in de nacht van woensdag op donderdag slingerend over de A28 reed.
Het bleek, dat hij teveel alcohol gedronken had: de blaastest liet een score zien van 880 ug/l.
Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


Genemuiden: auto over de kop door gladheid
Op de Tagweg in Genemuiden is woensdagavond rond elf uur een auto op de kop in een sloot beland.
De bestuurder reed in de richting van de rotonde met de Kamperzeedijk en verloor in de bocht de macht over het stuur. Hij kon zelf uit de auto klimmen en de nodige hulp inschakelen.
De man verklaarde aan de politie, dat hij door gladheid de macht over het stuur was verloren.
Hij klaagde over pijn aan een schouder en hand en is door ambulancepersoneel onderzocht, maar opname in het ziekenhuis bleek niet nodig.
Bergingsbedrijf Hooikammer uit Staphorst heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot getakeld.
De politie heeft via de meldkamer een oproep gedaan aan de gemeente om te komen strooien.
Het traject zal als eerste in de route worden opgenomen om verdere ongevallen te voorkomen.
Foto's en video: Henry Wallinga


Woensdag 21 januari 2015

Dedemsvaart: dodelijk ongeval op de Langewijk
Een voetganger is woensdag tegen zonsondergang om het leven gekomen op de Langewijk in Dedemsvaart.
De man had boodschappen gedaan bij een winkel aan de noordzijde van de Langewijk en stak de eerste rijbaan over om naar de bushalte voor de vestiging van Plukon te lopen.
Toen hij de zuidelijke rijbaan overstak, werd hij geraakt en overreden door een zware, half geladen aanhangwagen, die getrokken werd door een passerende Opel Astra, aldus een getuige. De auto werd bestuurd door een 69-jarige man uit Slagharen.
Het slachtoffer -een 54-jarige man uit Coevorden- was op slag dood.
De komst van een Mobiel Medisch Team werd afgelast.
De VOA onderzoekt de zaak.


A1: dodelijk ongeval bij Bornerbroek
Het verkeer op de autosnelweg A1 heeft woensdagmiddag geruime tijd hinder ondervonden van de naweeën van een dodelijk ongeval op knooppunt Azelo bij Bornerbroek. Daar was door nog onopgehelderde oorzaak even na tweeën een auto van de weg geraakt, waarna het voertuig omsloeg en een lichtmast, een hek en twee bomen raakte.
De bestuurder -een 63-jarige inwoner van Hengelo (Ov.)- overleed ter plaatse.
Vanwege de hulpverlening werd de rechter rijstrook afgesloten. Het voorval leidde tot een file van zeven kilometer.
De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen, te bellen met 0900-8844.


Klazienaveen-Noord: snorfietser zwaar gewond
Dinsdagavond is een zestienjarige snorfietser uit Emmen zwaar gewond geraakt, toen hij op het Scholtenskanaal onderuit ging.
Hij was niet aanspreekbaar en is overgebracht naar het UMCG.


Emmen: tweede aanhouding i.v.m. dood Almeerder
Een 55-jarige man uit Neede is woensdagmorgen 21 januari 2015 even voor 07:00 uur aangehouden in een woning in de gemeente Emmen.
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige Almeerder, wiens lijk 17 december 2014 rond 9.00 uur in het Twentekanaal nabij de Meenweg in Markelo is gevonden.

Na de aanhouding van de 55-jarige man heeft de politie op acht plaatsen in Nederland huiszoeking verricht.
Hierbij werden sporen veiliggesteld en diverse goederen in beslaggenomen ten behoeve van het onderzoek naar de toedracht en het motief van de doodsoorzaak.
Tevens werd in een woning te Haaksbergen een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie hield op 18 december 2014 een 42-jarige man uit Hengelo voor deze zaak aan. Hij zit nog  gevangen.
De politie sluit niet uit, dat er nog meer aanhoudingen volgen.


Assen:  vijf mannen aangehouden voor diefstal en afpersing
De politie heeft met vijf aanhoudingen een onderzoek naar diefstal en afpersing afgerond.
Een 17-jarige jongen uit Bovensmilde deed vorige week aangifte bij de politie van afpersing.
Hij zou onder druk van een aantal mannen meerdere malen spullen hebben gestolen uit de winkel in Assen, waar hij werkte.
De mannen zouden de gestolen spullen vervolgens overnemen.
Hierop is de politie een onderzoek gestart.

Maandagochtend 19 januari heeft de politie een jongen van 16 en drie mannen van 18, 23 en 42 jaar uit Assen aangehouden.
Ook de 17-jarige jongen uit Bovensmilde is gearresteerd.
Allen worden verdacht van diefstal in vereniging. Het viertal uit Assen wordt ook verdacht van afpersing van de 17-jarige jongeman.
Uit verder onderzoek, waaronder de verhoren, moet blijken wat ieders rol is in dit onderzoek.
Namens de winkel, waaruit gestolen werd, is aangifte gedaan.


Ruinen: weer botsing op gevaarlijke oversteek in de N375
Dinsdagmiddag is een 50-jarige automobiliste uit Koekange gewond geraakt na een botsing.
De vrouw wilde van de Koekangerveldweg bij Ruinen de N375 (Meppel-Pesse) oversteken.
Bij het oversteken botste de auto van de vrouw in de bus van een 25-jarige man uit Ruinen, die op  de N375 in de richting van Pesse reed.
De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis. De man uit Ruinen bleef ongedeerd.
De verkeersongevallenanalyse onderzoekt het ongeval


Dinsdag 20 januari 2015

Emmen: verdachte van inbraak alsnog in de kraag gevat
De politie heeft maandag een 30-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht, op 30 november 2014 te hebben ingebroken in een woning aan de Druwerbrink.

De inbraak kwam die dag aan het licht, toen een man de woning, die leeg te koop stond, wilde bezichtigen en ontdekte,  dat er was ingebroken
Hij alarmeerde de politie, die een onderzoek startte.
Vermoedelijk is er niets weggenomen, maar er was wel braakschade.
In de woning werden door de Forensische Opsporing sporen gevonden op achtergelaten rommel,  waardoor de Emmenaar als verdachte in beeld kwam.
De man meldde zichzelf maandag aan het bureau in verband met een andere zaak. Hij is aangehouden en opgesloten.
Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hoogeveen: inbraak in apotheek
De politie onderzoekt een inbraak in een apotheek aan De Zaaier, die in de nacht van zondag op maandag plaats vond.
De daders kwamen het bedrijf binnen door een deur te forceren.
Zij namen een kluis met daarin geld mee. Ook werd een computerkast met beeldscherm weggenomen.
Een 60-jarige inwoner van Elim deed namens het bedrijf aangifte


Zwolle: vrouw verdronken in wetering
Maandagavond is een 82-jarige vrouw uit Wijhe verdronken in een wetering aan de Wijheseweg.
De politie vermoedt, dat ze in de duisternis op de locatie, waar zij wat moest afgeven, in het water terecht gekomen.
Het slachtoffer werd uren later in het water aangetroffen. Er is sprake van een noodlottig ongeval.


Emmen: verwarde man gearresteerd
De politie heeft maandagochtend een 32-jarige man uit Musselkanaal aangehouden.
Agenten waren ter ondersteuning aanwezig bij een uitzetting aan de Wilhelmsweg in Emmen. Plots greep de 32-jarige man een scheermesje en verwondde zichzelf hiermee.
Na onderhandeling probeerden de agenten het scheermesje af te pakken en hem onder controle te krijgen. Hierbij raakten twee agenten licht gewond.
De man wist te ontsnappen, maar gaf zich bij een tweede poging over.
Nadat hij aan zijn verwondingen was geholpen, werd hij aangehouden en in het politiebureau opgesloten.
De overige familieleden zijn overgebracht naar een andere locatie.


Diever: vrouw aangehouden na mishandeling

Een 27-jarige vrouw uit Diever is maandagavond aangehouden. Ze zou samen met een man een 33-jarige man uit Diever hebben mishandeld.
Hij en de vrouw hadden die avond afgesproken om eerdere onenigheid uit te praten.
Dit escaleerde, waarop de vrouw en de (nog onbekende) man, de man uit Diever zouden hebben mishandeld in zijn woning.
De bewoner vluchtte naar buiten, maar daar ging de mishandeling verder.
Toch wist de man weer in huis te komen. Hij sloot het huis af, waarop het tweetal weg ging.
De politie heeft later die avond de 27-jarige vrouw aangehouden en opgesloten voor nader onderzoek.
De zoektocht naar de tweede verdachte gaat verder.


Maandag 19 januari 2015

Arriën: twee auto's total loss door fikse aanrijding op kruising
Twee auto's zijn maandag in het begin van de middag onherstelbaar beschadigd geraakt ten gevolge van een zware aanrijding op de kruising van de Arriërveldsweg met de Arriërflierweg.
Een Seat Ibiza, bestuurd door een jonge man, werd op de Arriërflierweg hard in de rechter flank geraakt door een Renault Twingo, waarin een vrouw en een kind zaten.
Na de botsing schoot de Seat tegen de zijmuur van een boerenschuur; de Twingo kwam op de rand van een sloot te hangen.
De bestuurder van de Seat bleef ongedeerd; de Twingobestuurster werd uit haar voertuig gehaald, nadat de brandweer de auto met een lierkabel aan een boom gezekerd had. De vrouw nam zelf plaats op de brancard. Ze is met haar passagiertje per ambulance ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.
Verkeersongevalsanalisten namen de situatie op, waarna berger Autax de wrakken mee kon nemen.


Enschede: man gewond door ontploffing in woning
In een woning aan de Robert Scottstraat raakte zondagavond een 28-jarige bewoner gewond aan zijn buik ten gevolge van een ontploffing.
Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.
De politie vermoedt, dat de ontploffing het gevolg was van onzorgvuldig vuurwerkgebruik.
De zaak wordt onderzocht.


Zwolle: inbreker op heterdaad betrapt

Zondagavond kwam een 29-jarige bewoner bij thuiskomst in zijn woning aan de Thomas A Kempisstraat in Zwolle oog in oog te staan met een inbreker. Hij belde de politie en kon de inbreker aanhouden.
Bij de man werd inbrekerswerktuig aangetroffen.
De 47-jarige inbreker zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor verder onderzoek opgesloten.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.