Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2015
(3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 22 maart 2015

Emlichheim: Frühlingsmarkt m.m.v. de vrijwillige brandweer

Zondagmiddag even over drieën. De winkels zijn inmiddels een uur open.
Het Voorjaarsfeest lokt deze zonnige zondag weer talrijke bezoekers naar het centrum.
Ze genieten van een wandeling door het dorp om kennissen te ontmoeten, lekker te kletsen of gezellig te winkelen en op koopjesjacht te gaan.
Uiteraard is er ook voor de jongste bezoekers volop te doen en is er zat te koop tegen rammelende magen en dorstige kelen.
Zoals gebruikelijk ontbreekt de Emmelkamper vrijwillige brandweer niet met de Pommeswagen, waar weer talloze zakken patat en curryworst met brood aftrek vinden.
Natuurlijk geniet het publiek van leerzame reddingsdemonstraties.
Dit keer wordt een slachtoffer vakkundig uit een slooprijpe gekantelde VW Polo gered.Zaterdag 21 maart 2015

Rheeze: grote stacaravan brandt tot de grond toe af

Zaterdagavond is een grote dubbele stacaravan achter op het terrein van Familiecamping De Belten in Rheeze door een vuurzee verslonden.
De Hardenberger brandweer werd om 22:25 uur gealarmeerd, maar bij aankomst bleek de recreatiewoning al grotendeels in brand te staan.
Uit voorzorg -vanwege de aanwezigheid van gasflessen- werd vanuit dekking geblust. Eén gasfles explodeerde niet, maar zond geruime tijd een flinke blauw-oranje vlam door het gebouw.
De brand leek na een dik half uur onder controle, maar toen sloegen plotseling grote vlammen uit de achterzijde van het pand. Hoog tijd om de uitgeputte voorraad van de watertankwagen aan te vullen. Gelukkig was er nog wat voorraad in de tank van de tankautospuit.
De brand was tegen half twaalf nagenoeg gedoofd.
Om de resten van de caravan goed te kunnen blussen, werd een kraan te hulp geroepen.
De eigenaar van de stacaravan was niet aanwezig, toen de brand uitbrak.Wapse: auto tegen boom
Een automobilist is zaterdagavond gewond geraakt, toen hij tegen een boom reed aan de Ten Darperweg in Wapse. 
De man -een 22-jarige inwoner van de gemeente Westerveld- is naar een ziekenhuis overgebracht.
Tijdens de afhandeling van het verkeersongeval werd in de auto een vuurwapen aangetroffen.
De auto en het vuurwapen werden in beslag genomen voor nader onderzoek.
De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Foto's en video: Alex WeverZaterdag 21 maart 2015

Westerhaar-Vriezenveensewijk: drie auto’s in brand

Om 01:42 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd alarm geslagen vanwege een autobrand aan de Lavendel in Westerhaar-Vriezenveensewijk.  Bij aankomst bleek, dat er echter twee personenauto's in brand stonden.
En daar bleef het niet bij.
Tijdens het blussen van deze brand kwam de volgende melding: ook in de Bremstraat stond een auto in brand. Hier bleek het om een bedrijfsauto te gaand.
Ook deze brand werd snel geblust door de brandweer van Vroomshoop.
De plaatsen Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vroomshoop (Gem. Twenterand) werden vorig weekend ook al opgeschrikt door autobranden.
In drie maanden tijd zijn in deze plaatsen al zeven auto's door brand verwoest.
De politie onderzoekt de zaken in Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk en heeft vorig weekend ook een oproep gedaan, als er getuigen zijn zich te melden.

Foto's: Floris Kayim

Vrijdag 20 maart 2015

Hoogeveen: fietsster valt tegen passerende auto

Vrijdagmiddag is een jonge fietsster op de hoofdrijbaan van de Zuidwoldigerweg terechtgekomen, nadat ze op het fietspad met andere fietssters in aanraking kwam. Ze kwam daarbij op de motorkap van een passerende auto en viel vervolgens op het wegdek.
De fietsster raakte gewond en is per ambulance naar het Bethesda-ziekenhuis gebracht.
De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.
De fiets liep een krom voorwiel op; de motorkap van de auto raakte beschadigd.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Lutten / Zwolle: afscheid van Milan

Een groot aantal belangstellen bewees vrijdagmiddag de laatste eer aan de onlangs bij een tragisch ongeval omgekomen baby Milan.
Bij de kruising Dedemsvaartseweg Noord met de Stobbeplasweg reed de rouwbus -op weg naar de crematie in Zwolle- langs een erehaag.
Ook bij de entree naar crematorium Kranenburg hadden zich rond 14:00 uur al diverse mensen -met oranje ballonnen- opgesteld.Ommen: politie zoekt naar afzender beledigende rouwadvertenties
De politie in het Vechtdal onderzoekt de herkomst van aan nabestaanden per post toegestuurde of persoonlijk bezorgde enveloppen met beledigende rouwadvertenties.
Meerdere inwoners in het Vechtdal ontvingen de afgelopen weken een enveloppe met daarin een uit de krant geknipte rouwadvertentie.
De geadresseerde stond in de advertentie vermeld als correspondentieadres na het overlijden van een familielid.
Op de advertentie zijn beledigende / krenkende teksten aan het adres van de ontvanger bijgeplaatst.
Een buitengemeen verachtelijke wijze van belediging van mensen, die vaak nog midden in een rouwproces zitten.
De politie roept mensen op, die zo’n advertentie ontvingen, zich te melden via 0900-8844. Ook mensen, die iets weten of gehoord hebben over een mogelijke afzender / bezorger van dergelijke advertenties, wordt gevraagd contact op te nemen.
Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.
Geadviseerd wordt om enveloppen, waarin mogelijk een dergelijke advertentie wordt verondersteld, omzichtig te behandelen in verband met de aanwezigheid van sporen.
Naar de herkomst van de enveloppen is een nader onderzoek gestart


Hoogeveen: verdachte van overval op tankstation gearresteerd
De politie heeft donderdagavond een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van de overval, die op 7 maart op een tankstation aan Het Haagje in Hoogeveen gepleegd werd.
Een man bedreigde toen een medewerker met een vuurwapen en ging er met geld vandoor.
Het onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachte. De man is opgesloten voor verhoor.


Dedemsvaart: automobilist bekneld t.g.v. ongeval
Om 00:48 uur in de nacht van donderdag op vrijdag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd: er zou een verkeersongeval gebeurd zijn op de Krikkenstraat, dus in het centrum van Dedemsvaart.
Toen daar niets te vinden was, werd de locatie gewijzigd in de Linderweg.
Daar bleek -een paar honderd meter voor de kruising met de Paardelanden, dus bij Linde- een Audi personenauto in dichte mist enkele bomen geraakt te hebben.
De bestuurder, die alleen in de auto zat, had zelf 112 gebeld. Hij was bekneld in het wrak en werd bevrijd door het dak van de auto te knippen.
De wagen was dusdanig in elkaar gedrukt, dat het dashboard met een hydraulische ram naar voren geduwd moest worden en dat de pedalen afgeknipt dienden te worden.

Het slachtoffer (een 35-jarige inwoner van Zuidwolde) is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Hij gaf toe, dat hij alcohol genuttigd had; een bloedproef moet uitwijzen hoeveel.


Emmen: voetganger op de Rondweg omgekomen
In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 02:30 uur een voetganger op de Rondweg in Emmen om het leven gekomen, toen hij door een taxi werd aangereden.
Het slachtoffer -een 31-jarige man uit Groningen- dook onverwachts in de mist op en de 23-jarige taxichauffeur uit Ter Apel kon de voetganger niet meer ontwijken.

De taxichauffeur werd voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Uit de routinematige blaastest bleek, dat hij geen alcohol had gedronken.
Na het afleggen van een verklaring mocht de chauffeur naar huis. Ook een getuige, die bij hem in de auto zat, heeft een verklaring over het ongeval afgelegd.
De taxi was onherstelbaar beschadigd.
Experts van het Team Verkeersongevallenanalyse hebben ter plekke een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.


Donderdag 19 maart 2015

Eindhovenaar in Duitsland veroordeeld wegens reeks inbraken

De Duitse en Nederlandse politie heeft een reeks inbraken in tankstations in het grensgebied opgelost. Dinsdag is een 25-jarige man uit Eindhoven (NL) door de rechtbank in Kleef (D) tot zes jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in de misdrijven, die door een zeven man sterke Nederlandse bende gepleegd werden. Hij trad op als leider van de bende en werd eind vorig jaar in Nederland  gearresteerd en aan Duitsland uitgeleverd.

De bende heeft sinds mei 2013 in zeker achttien tankstations in o.a. Nordhorn, Thuine, Haren, Uelsen en Emlichheim (foto's) ingebroken, waarbij voor zo’n 60.000 Euro aan rookwaar buit is gemaakt.
De bende gebruikte hierbij steeds dezelfde auto, die ze dan uitrustten met andere -gestolen- kentekenplaten
De werkwijze bij de inbraken was ook doorgaans hetzelfde: de bende gooide ruiten of glazen toegangsdeuren in met stoeptegels en ging er vandoor met een beddenlaken vol sigaretten.
De bende brak vaak meer dan eens in in hetzelfde tankstation.
Vijf leden van de bende zijn  in Duitsland en Nederland gearresteerd.
Eerder al -najaar 2014- werden twee leden van de bende resp. tot 3 jaar en twee maanden en tot vier jaar en drie maanden cel veroordeeld.Zwolle: brand in keuken en afzuigsysteem Wok-restaurant, voetbalstadion ontruimd
Donderdagmorgen even na elf uur werd middelbrandalarm uitgevaardigd vanwege brand in het wokrestaurant op de eerste verdieping van het gedeelte van het gebouw van het PEC Zwolle-(IJsseldeltastadion) stadion langs de drukke Ceintuurbaan.
Het restaurant bevindt zich in een complex, waar o.a. (op de benedenverdieping) een casino bevindt, alsmede winkels.
Vanwege de gevaarzetting werd kort daarop opgeschaald naar "grote brand" en GRIP-1.
Het gebouw en de directe omgeving werden ontruimd en er werden zo'n zestig mensen, die in het restaurant aanwezig waren, geëvacueerd.
Ook de mensen, die zich elders in het gebouw bevonden, zoals het kantoorpersoneel van PEC Zwolle, moesten uit voorzorg naar buiten.
De politie sloot de toegangen naar het Stadionplein af en de rechter rijstrook van de Ceintuurbaan (N35), waardoor een file ontstond op de rijbaan in de richting van de A28.

Er was korte tijd een rookwolk boven het gebouw te zien, maar de brandweer meldde even na half twaalf al, dat men de brand meester was.
Naar verluidt is één persoon met rookvergiftigingsverschijnselen door ambulancepersoneel gecheckt.
De brand zou zijn ontstaan in de keuken en overgeslagen naar het mechanische ventilatiesysteem van het restaurant.

De wedstrijd PEC Zwolle - Excelsior, die voor a.s. zondag op het programma staat, gaat gewoon door.

Video en foto 4 t/m 8: Henry Wallinga


A28: man met zak “konijnenvoer”  aangehouden
Woensdagmiddag heeft de politie een 36-jarige man uit Den Haag aangehouden tijdens een controle op parkeerplaats ‘De Panjerd’ aan de A28.
In de auto lag een zak konijnenvoer, waar een hoeveelheid weed tussen zat.
De drugs zijn in beslag genomen, evenals twee telefoons en een navigatiesysteem.
De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Woensdag 18 maart 2015

Internet: valse e-mail Wehkamp bevat malware
Postorderbedrijf Wehkamp is de dupe van internetoplichters, die een misleidende e-mail rondsturen, die malware bevat.
De valse mail (onderwerp ‘Hartelijk dank voor uw bestelling bij Wehkamp.nl’) gaat over het spel “FIFA 15” voor de Playstation 3.
De zip-bijlage bij het bericht bevat een "cryptolocker":  een besmetting, die het scherm blokkeert, oftewel ransomware (gijzelingssoftware).
Pas na een betaling wordt de blokkering opgeheven.


Vriezenveen: tractor op autoweg N36
De politie is op zoek naar de bestuurder van een tractor, die woensdagmorgen op de N36 reed.
Rond 08:45 uur werd de politie gewaarschuwd, dat er een tractor op deze autoweg reed, die voor landbouwvoertuigen verboden is.
Even later werden twee kop-staartbotsingen gemeld, die vermoedelijk zijn ontstaan door de file achter de tractor.
Bij deze ongevallen raakte een vrouw in shock. Zij is naar een ziekenhuis gebracht.

De politie is op zoek naar mensen, die meer over de tractor kunnen vertellen.
Tot nu toe is bekend dat het om een groene tractor met grijze giertank gaat, vermoedelijk met een Duits kenteken.
Weet u wie de bestuurder was of heeft u meer details van de tractor, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.


Staphorst: met een sukkelgang dronken over de snelweg
Dinsdagmiddag is op de Gemeenteweg een 62-jarige vrouw uit de gemeente Lochem aangehouden wegens rijden onder invloed.
De vrouw viel op door haar rijgedrag.
Een automobilist, meldde dat de vrouw slingerend op de A28 reed met zo’n  50 km/uur.
Hij volgde de vrouw en gaf haar locatie door aan de politie.
Agenten hebben haar staande gehouden en de vrouw heeft een blaastest gedaan.
Ze blies 770 ug/l.:  ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.
Haar rijbewijs is ingevorderd en ze is geverbaliseerd.


De Wijk: ooievaar in het nauw

Woensdagmorgen werd de bemanning van de Meppeler hoogwerker ontboden voor een reddingsoperatie: aan de Haalweidigerweg in De Wijk was een ooievaar in een boom verstrikt geraakt. Het dier zat ondersteboven met één poot vast aan een tak.
Een medewerkster van de Dierenambulance ging in het bakje mee omhoog en kon het dier uit zijn benarde positie bevrijden.

Foto's en video: Alex Wever


Staphorst: ramkraak op PhoneHouse mislukt

Bij telefoonwinkel PhoneHouse aan de Bergerslag is rond kwart over drie in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd.
Een donkerkleurige Audi met buitenlandse kentekenplaten reed tegen de gevel, maar de criminelen gingen er met lege handen vandoor, dank zij het beveiligingssysteem.
De winkel  is vandaag gewoon geopend, omdat de schade relatief gering is.
De politie onderzoekt de kwestie. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900 8844.Assen: man gearresteerd na brand in woning
Een 41-jarige man wordt ervan verdacht, dat hij dinsdagmiddag zijn huis in de Picardtstraat in Assen in brand heeft gestoken.
De brand brak omstreeks kwart voor vijf uit en toen de politie aankwam, stond de bewoner voor zijn huis. Hij bleek te zijn gewond.
De man bekende, de brand te hebben aangestoken.
Hij is na behandeling in een ziekenhuis in overleg met de GGZ opgesloten.
De bovenverdieping van de woning brandde nagenoeg geheel uit.

Dinsdag 17 maart 2015

Dwingeloo: inval in boerderij in Dwingeloo

De politie heeft dinsdag een 46-jarige man uit Oudehorne aangehouden, die ervan wordt verdacht, betrokken te zijn bij de teelt en handel van drugs en het witwassen van crimineel vermogen. In het kader van dit onderzoek heeft de politie zijn woning in Oudehorne en een woning in Dwingeloo doorzocht.
De politie nam in het pand aan de Schoterlandseweg in Oudehorne een kwekerij met 125 planten en de gebruikelijke kweekapparatuur -zoals lampen, filters en ventilatoren- in beslag, alsmede een fors geldbedrag.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van informatie, dat er in de panden mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn en dat de verdachte over veel vermogen beschikte – vermoedelijk (deels) het crimineel handelen verkregen.
Dat leidde vandaag tot de aanhouding van de 46-jarige man uit Oudehorne.
Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen en het witwassen van crimineel vermogen. De verdachte is opgesloten voor verhoor.

De woning waar hij verblijft en de woning, die op zijn naam staat, zijn doorzocht.
Daarbij is ook gebruik gemaakt van een drugs- en een geldhond.
Bij de doorzoekingen zijn waardevolle sieraden en een auto in beslag genomen.
Daarnaast is beslag gelegd op contant geld, financiële en administratieve papieren en computerapparatuur. Ook zijn bij de huiszoekingen verboden wapens aangetroffen en in beslag genomen.
Bij het doorzoekingen verleende een zoekteam van defensie ondersteuning.
Defensie beschikt over zogenaamde Advanced Search Teams (AST), die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verdachte zaken in zeer kleine ruimtes, bij slechte lichtomstandigheden en/of in onveilige situaties.
De militairen maken hierbij gebruik van geavanceerd gereedschap om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.
Defensie heeft veel ervaring met dit werk opgedaan in missiegebieden als Afghanistan, bijvoorbeeld tijdens het zoeken naar drugs en wapens.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto's en video: Alex Wever

Zwolle: stoffelijk overschot vermiste man gevonden
In een havenkolk van het Zwolle-IJsselkanaal ontdekten medewerkers van een bedrijf dinsdagmorgen een stoffelijk overschot.
Ze alarmeerden de politie, die het lichaam in veiligheid bracht.
Na onderzoek blijkt het te gaan om een sinds 16 februari 2015 vermiste 60-jarige man uit Zwolle.
De afgelopen tijd werden verschillende zoekacties ondernomen, nadat de auto van de man in de omgeving gevonden was.
Met behulp van duikers en een boot uitgerust met sonar werd het kanaal de afgelopen weken enkele malen doorzocht; helaas zonder resultaat.
De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.
Foto's en video: Henry Wallinga

Maandag 16 maart 2015

Exloo: auto tegen boom: dode en gewonde
Op de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond heeft zich maandagmiddag even na half zes een zeer ernstig, eenzijdig verkeersongeval voorgedaan.
Een zwarte VW Golf GL TDi, die in de richting van Tweede Exloërmond reed, vloog net voorbij de kruising met de Boermastreek van de weg en sloeg met de rechter zijkant tegen een boom rechts van de weg.
De auto kwam -zwaar beschadigd- midden op de weg tot stilstand.

De bestuurder -een 25-jarige man uit Nieuw-Weerdinge- had verwondingen opgelopen; zijn passagier -een 31-jarige man uit Nieuw-Buinen- overleed ter plaatse.
De bestuurder is na behandeling door ambulancepersoneel en een MMT per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Daar is een bloedproef van hem genomen om vast te kunnen stellen, of hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen.
Nadat de VOA-ploeg de nodige gegevens verzameld had, mocht berger Willem Keizer het wrak ophalen.


Anevelde: rietgedekte schuur brandt volledig af
Een rietgedekte schuur bij een boerderij aan de Engbersweg is maandagmiddag in de as gelegd.
Er werd tegen vijf uur een "woningbrand" in een rietgedekt pand gemeld en aan de horizon waren direct al grote grijszwarte rookwolken zichtbaar, hetgeen de ernst van situatie snel duidelijk maakte.
Bij aankomst werd echter ook duidelijk, dat het niet om een woonhuis, maar om een grote schuur met een rieten kap ging en dat het gebouw al volledig in lichterlaaie stond.
De prioriteit ging dan ook uit naar het behoud van de omringende bebouwing, waaronder een schuur met asbest dak, het bij de boerderij behorende woonhuis en een rietgedekte woning aan de overzijde van de straat. Dit pand stond pal in de rook, maar bleef behouden doordat de kap goed nat gehouden werd en er nauwelijks vliegvuur was. Wel was het winnen van voldoende bluswater moeizaam.
De rook dreef over de N34, maar leidde niet tot ongevallen of oponthoud.
Wat de brand veroorzaakt heeft is nog onduidelijk.


Almelo: Zutphenaar met verboden goed op straat gearresteerd

Een 23-jarige man uit Zutphen is maandagmorgen vroeg aangehouden.
Bij controle op de Wierdensestraat werden o.a. een boksbeugel, een mes, zakjes speed en hasj, een flesje GHB,  inbrekersgereedschap en handschoenen en een betonschaar in zijn auto aangetroffen.
De man heeft geen geldig rijbewijs meer en verkeerde mogelijk onder invloed van drugs of medicijnen.
Van hem werd een bloedproef afgenomen.
De man is in afwachting van zijn verhoor opgesloten. Tegen hem is een onderzoek gestart.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.