Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2015
(2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker


Zondag 10 mei 2015

Itterbeck: Nederlandse auto betrokken bij zeer ernstig ongeval op de Balderhaar / L43
Op de Landesstrasse 43 tussen Wielen en Itterbeck is zondagmiddag een zeer zware aanrijding gebeurd.
Het ongeval ontstond even na drieën, toen een Nederlandse Ford Focus, bestuurd door een 49-jarige man uit Zaltbommel, van de Kreisstraße de L43 overstak naar de Am Sportplatz.
De bestuurder verleende echter geen vrije doorgang aan een Duitse Citroën Berlingo personenauto, die over de L43 uit de richting van Hardenberg naderde.
In de Berlingo zat gezin uit Wietmarschen: vader (40), moeder (40) en drie kinderen (15, 6 en 4 jaar).
De Berlingo botste vol in de rechter flank van de Ford en beide auto's kwamen in de rechter berm -tegenover restaurant Heideschlösschen- tot stilstand, waarbij de Berlingo hard tegen een boom sloeg en o.a. een gasleiding kapot trok en de rioolpompkast voor o.a. het restaurant verpletterde.

Geluk bij een ongeluk was, dat vijf brandweerlieden van het korps Uelsen op dat moment vanwege Moederdag met hun familie in het restaurant aan het eten waren en direct de slachtoffers te hulp schoten.
Ook was het mazzel voor de slachtoffers, dat het gas, dat uit de tank van de Berlingo stroomde, niet ontbrandde, anders waren de gevolgen niet te overzien geweest.

De zwaar gewonde moeder en de dito 15-jarige jongen zijn met Duitse MMT-heli's naar het Medisch Spectrum Twente overgevlogen;
de veertigjarige Berlingobestuurder naar het ziekenhuis in Lingen; de andere zwaar gewonden zijn naar Nordhorn vervoerd.

Voordat de auto's en de gehuurde aanhangwagen door de firma Olthuis uit Nordhorn geborgen konden worden, moest de electriciteit van de kabel van de rioolpomp door de netbeheerder afgesloten worden, waardoor enkele huishoudens in de omgeving zonder stroom kwamen te zitten en het restaurant op korte termijn zijn afvalwater niet meer kwijt kan.

De L43 was gedurende de afhandeling van het incident ter plaatse afgesloten, net als de Kreisstraße en de Am Sportplatz.

Voor meer foto's klik op de knop FOTOREPORTAGE.


Nordhorn (D): opnieuw brandstichting in wijk Blanke
Tegen middernacht in de nacht van zaterdag op zondag is een heg van een woning aan de straat Zur Heide in brand gestoken.
Het vuur beschadigde ook een hekwerk en een poortje. De brandweer wist de vlammen bijtijds te doven en zo te voorkomen, dat de brand meer schade aanrichtte.
De politie schat de schade op zo'n duizend Euro.
De wijk is in de afgelopen maanden al diverse keren getroffen door pyromanie, met als triest hoogtepunt de brand, die de Netto Marken Discount supermarkt verwoestte.
Er is inmiddels een beloning van 7.500 Euro in het vooruitzicht gesteld voor degene, die de tip heeft, die leidt tot veroordeling van de dader(s).

Schoonoord: veertienjarige snorfietser gewond door aanrijding
Zaterdagmiddag is een 14-jarige jongen uit een dorpje in de gemeente Coevorden gewond geraakt bij een ongeval in Schoonoord.
Een 69-jarige automobiliste uit Schoonoord reed over de Tramstraat en wilde linksaf slaan, de Oude Molenstraat in.
Bij het linksaf slaan botste een snorfiets, die van het fietspad aan de Tramstraat kwam, tegen de auto.
De 14-jarige gewonde knaap, die de tweewieler bestuurde, is overgebracht naar een ziekenhuis.
De 21-jarige man uit Emmer-Compascuum, die achterop zat, had licht letsel.
De snorfiets is in beslag genomen. Op het politiebureau bleek dat de snorfiets opgevoerd was. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
Tevens wordt er een WOK-melding opgemaakt voor de snorfiets.

Het persalarm maakte gewag van de Slenerweg als ongevalslocatie.

 


Zaterdag 9 mei 2015

Coevorden: auto ramt winkelpui; inzittenden gevlucht
De politie is op zoek naar de inzittenden van een auto die rond 01:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een winkelpui aan de Looweg in Coevorden heeft geramd.
De bestuurder heeft mogelijk de macht over het stuur verloren en de auto is door de glazen pui van een gereedschapwinkel gereden.
Volgens getuigen zijn direct na het ongeval twee mannen weggerend. Het zou gaan om mannen tussen de 20 en 25 jaar oud met donkere kleding.
De politie heeft direct de omgeving afgezocht, maar de mannen niet gevonden. De winkel is zwaar beschadigd.
De auto -een 17 jaar oude groene Opel Astra- is in beslag genomen voor sporenonderzoek. De voorbumper bleef achter als aandenken.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de inzittenden van de auto.
De auto staat niet geregistreerd als gestolen.
Foto's: Peter Kramer


Vriezenveen: begin van brand bijtijds geblust
Zaterdagmorgen werd tegen vijf uur in Vriezenveen brand in een woning aan het Westeinde 190  gemeld.
Het bleek te gaan om brand in één van de appartementen boven een winkel, waar een kussen van een bankstel in de brand was gevlogen.
De brandweer heeft het brandje kunnen blussen en het pand geventileerd.
De bewoners van de appartementen hebben hun verblijven tijdig kunnen verlaten.
Nieman is gewond geraakt.
Stichting Salvage heeft de schade opgenomen.

Vrijdag 8 mei 2015

Amen: vrouw overlijdt na val uit gehandicaptenbus
Rond tien uur vrijdagavond is een 67-jarige gehandicapte vrouw uit Marum overleden, nadat ze een half uur eerder op een vakantiepark aan de Amen in de gelijknamige buurtschap bij Hooghalen van een gehandicaptenbus is gevallen.
Ze reed, nadat ze de achterklep had geopend, met haar rolstoel de liftklep op, maar viel deze klep af en liep ernstige verwondingen aan haar hoofd op, toen ze op de grond terecht kwam. Kort daarop is ze aan haar verwondingen overleden
De weg werd afgezet als "plaats delict" te behoeve van het forensisch onderzoek.
Foto/video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: containerunit in brand
Tijdens laswerkzaamheden een bedrijf in mobiele accommodaties aan de Dieselstraat in Hoogeveen is vrijdagmiddag even na drieën isolatiemateriaal van een containerunit in brand gevlogen.
In afwachting van de brandweer trachtten werknemers de brand onder controle te houden met  hogedrukspuiten.
De brandweer had het brandje -na enig sloopwerk- snel onder controle.
Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Staphorst: Elburger aangehouden na vondst drugs
Een 27-jarige man uit Elburg is vrijdagmorgen vroeg op de Achthoevenweg in Staphorst aangehouden voor handel in harddrugs en rijden onder invloed van alcohol / drugs. In zijn auto werden zo’n 100 XTC-pillen aangetroffen.
Zijn auto was aan de kant gezet, nadat weggebruikers 112 belden over een slingerende automobilist, die op de A28 meerdere rijstroken nodig had.
Van de man werd een bloedproef genomen, waarvan de uitslag pas over enkele weken bekend wordt. Hij is opgesloten.


Holten: geen rijbewijs, wel drugs
Donderdag omstreeks 18.30 uur controleerden surveillerende agenten een 25-jarige automobilist op de Ondernemersweg in Holten.
Bij navraag bleek de inwoner van Westerhaar-Vriezenveensewijk niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
In de auto werden drugs aangetroffen. De 25-jarige man is aangehouden door de politie.
Hij wordt geverbaliseerd.


Donderdag 7 mei 2015

Meppel: brand verraadt aanwezigheid wietkwekerij
Donderdagmorgen brak er rond 11.20 uur brand uit in een flatwoning aan de Burgemeester Knopperslaan. Uit een raam van een appartement op de bovenste etage kwam veel rook.
Uit voorzorg werd het onder het wooncomplex gelegen tankstation gesloten.
De brandweer van Meppel had de brand snel onder controle en wist te voorkomen, dat het vuur zich uitbreidde naar de andere appartementen, hoewel die wel rook- en waterschade opliepen.

De brand zou zijn ontstaan in een bankstel. Bij de verkenning in het appartement stuitte de brandweer op twintig hennepplanten.
Hiervan is melding gedaan bij de politie. Deze schakelde een gespecialiseerd bedrijf in om de planten te vernietigen. De voor de kweek benodigde apparatuur is in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart.
Op het moment dat de brand uitbrak waren de bewoners niet thuis.


N48: auto over de kop op rotonde Ommerkanaal
Op de rotonde Ommerkanaal (N48 - N36) deed zich donderdagmiddag in de spits een aanrijding voor.
Een Citroën C3 en een Ford Fiësta, die van de N36 de rotonde op reden, kwamen met elkaar in aanraking, waardoor de C3 kantelde en op z'n dak tot stilstand kwam op de toerit naar de N48 richting noord. De bestuurder liep snijwondjes op aan zijn linkerhand ten gevolge van glasscherfjes. De C3 is door berger Klaas van Autax VOF op z'n "pootjes" gelierd.

De schade aan de Ford Fiësta viel mee en de man en de vrouw uit Wierden, die in deze auto zaten, konden na afhandeling van de formaliteiten er hun weg mee vervolgen.
Doordat het verkeer, dat van de N348 kwam, niet door kon rijden richting Balkbrug, waren keerpartijen op de N36 weer aan de orde van de dag.


Vredenheim: brand in garage tijdig bedwongen
Donderdagmorgen rond half negen werden brandweereenheden uit Rolde, Borger en Schoonoord opgeroepen om een brand in een garage in Vredenheim (een buurtschap tussen Rolde en Grolloo) te bestrijden.
Door een snelle binnenaanval werd veel leed voorkomen.
De brandweer van Schoonoord hoefde de slangen niet uit te rollen: de hoeveelheid bluswater in de tankwagen van Borger was voldoende.

De brand was ontstaan in de bekleding van een auto, toen de eigenaar de dorpel laste.

Woensdag 6 mei 2015

Hardenberg: automobiliste rijdt tegen zijkant lestruck
Samen met politie en ambulance kreeg de Hardenberger brandweer woensdagvond opdracht, met spoed naar de Havenweg te rijden, omdat daar een verkeersongeval gebeurd zou zijn. De aanrijding was even verderop gebeurd -om precies te zijn: in de bocht van de Gedempte Haven voor de Vechtvoorde-flat.
De bestuurster van een Opel Corsa had de bocht te ruim genomen en de linker zijkant van een haar tegemoet komende lestruck geraakt.
De automobiliste was ongedeerd, maar erg geschrokken en kon niet uit haar auto komen, omdat het portier tegen de truck klemde.
De vrouw werd uit de Corsa geholpen en werd in de ambulance gecheckt vanwege hartkloppingen. De rij-instructeur en zijn leerling waren ongedeerd.
De schade aan de truck en aan de personenauto viel mee.


Staphorst: dak boerderij stort in
De renovatie van een boerderij aan de Gemeenteweg is door de voorjaarsstorm van dinsdag op een drama uitgelopen.
De wind kreeg vat op het dak en omdat de muren reeds weggehaald waren, zakte het gestutte dak reddeloos in elkaar.
Foto: RegioMeppel


Ommen: Poolse auto tegen boom: twee gewonden
Woensdagmiddag rond vijf uur werd alarm geslagen voor o.a. de Ommer brandweer, ambulances en politie, omdat er een ernstig ongeval was gebeurd op de Zwolseweg. Op ongeveer een kilometer voor de bebouwde kom van Ommen was een Nissan Primera rechts naast de weg geraakt, een eerste boom lichtjes geraakt, frontaal tegen een tweede boom gebotst en vervolgens met de rechterzijde naar rechts tegen een derde boom geklapt.
De Nissan, die Poolse kentekenplaten had, was onherstelbaar beschadigd, maar desondanks bleek levensreddende brandweerhulp niet nodig.
Van de drie (mannelijke) inzittenden had er één rugletsel; hij is in de ambulance onderzocht. Of hij naar een ziekenhuis vervoerd moest worden, was nog niet duidelijk.
Een andere inzittende had last van pijn in zijn buik.

Experts van Team Verkeersongevallenanalyse werd verzocht, de toedracht uit te zoeken.
Berger Bé van Autax VOF moest dus nog even geduldig wachten, tot het onderzoek afgerond was.


Herzlake (D): Nederlandse vrachtwagencombinatie van de weg
Woensdagmorgen even voor half acht is een trekker met een met 23 ton aardappelen geladen oplegger rechts van de weg geraakt en gekanteld.
Dit (eenzijdige) ongeval gebeurde op de Bundesstraße 213 bij Herzlake tussen de afritten Berge en Westrum.
De meeste piepers vielen uit de laadbak en kwamen op het fietspad en in het bouwland terecht.

De trucker -een 41-jarige Nederlander uit Zwartemeer- liep licht letsel op en kon na behandeling het ziekenhuis van Löningen verlaten.

De B213 is gedurende de berging van de vrachtwagencombinatie en de lading afgesloten geweest.
Foto: politie


N377: calamiteitenvoertuig strandt in berm na fout afgelopen passeerpoging
Een calamiteitenvoertuig van de firma van der Kolk is woensdagmorgen tijdens een inhaalmanoeuvre van de weg geduwd.
De chauffeur wilde een tractor met daarachter nog twee auto’s inhalen.
Tijdens het inhalen besloot een automobilist uit de rij te gaan om de tractor ook te gaan inhalen. De chauffeur wilde een aanrijding voorkomen en stuurde naar links.
De vrachtwagen raakte van de weg, maar bleef gelukkig overeind. Wel stond het voertuig muurvast in de zachte veengrond.
Met behulp van een telekraan van kraanbedrijf Russcher werd het 11,5 ton wegende gevaarte weer op de weg gezet.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de vrachtwagen gelijk overgebracht naar een garage ter reparatie.
De politie heeft het verhaal op papier gezet.
De N377 (Hasselt - De Lichtmis) is tijdens de berging afgesloten geweest voor al het verkeer.
Er is een omleidingsroute ingesteld tot (tegen 14:00 uur) de bergingsoperatie afgelopen was.


Emlichheim: Emmense ernstig gewond door botsing met vrachtwagencombinatie
Woensdag tegen half twaalf deed zich in Emlichheim op de kruising Aatalstraße - Oelstraße een ernstig verkeersongeval voor.
Een 53-jarige trucker uit Halle bij Neuenhaus, die met zijn trekker met oplegger vanaf de Aatalstraße de Oelstraße wilde overstreken, zag niet, dat er op de Oelstraße een personenauto aan kwam rijden, met voornoemde botsing als gevolg.
 De 81-jarige vrouw uit Emmen, die de auto bestuurde, raakte bekneld in haar Suzuki Ignis, maar toen de brandweer arriveerde, was een toevallig -in burger- voorbijkomend lid van de vrijwillige brandweer er al in geslaagd, de klemmende portieren te openen en de vrouw eerste hulp te verlenen. De vrouw was wel ernstig gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.
Men besloot, het dak van de auto te knippen en het slachtoffer op een wervelplank te bergen om bijkomend letsel te voorkomen.
De patiënte is onder begeleiding van de noodarts per ambulance naar de Euregio-kliniek in Nordhorn overgebracht.

De schade aan de vrachtwagen wordt geraamd op € 5.000.
De personenauto, die total loss is, werd door de firma Kronemeyer uit Emlichheim opgehaald.
De vrachtwagencombinatie kon ondanks de schade aan het verkeer deelnemen.


Meppel: aanrijding tijdens achtervolging
Een automobiliste, die op de Zuiderlaan een groepje fietsers passeerde nabij het woonzorgcentrum, werd  verrast door een haar tegemoet komende auto, die werd achtervolgd door de politie.
De automobiliste gaf een ruk aan het stuur, waardoor haar auto enkele fietsers raakte.
De achtervolgde auto reed half over de stoep en de weg en raakte de inhalende auto. De achtervolgde wagen kwam in een bosschage tot stilstand; de bestuurder werd daar aangehouden; zijn passagier sloeg op de vlucht.
Direct na het voorval werd er een buurtonderzoek gestart.
De fietsers bleven ongedeerd.
Beide auto's werden door bergingsbedrijf Hooikammer afgesleept.
De omgeving van de kruising van de Zuiderlaan met de Jan Tooroplaan werden afgesloten voor onderzoek.
Foto: Alex Wever

Dinsdag 5 mei 2015

Stormschades in IJsselland-Noord en Drenthe vallen erg mee
Donkere onweerswolken kondigden het noodweer dinsdag in het begin van de middag al aan en tot half vijf regende het stormschademeldingen. Vooral in Twente en het zuiden van IJsselland bleef de pager onophoudelijk alarm slaan, maar in de het noorden van deze regio bleef het -op wat prio-2-meldingen (o.a. in Kloosterhaar, Nieuwleusen en Beerzerveld) na- opvallend stil.

Ook aan de andere kant van de grens viel er ondanks de stormachtige buien weinig onheil te bespeuren, hoewel er in Emlichheim wel een boomkruin op de Wintershallstraße neer was gekomen.
Een boer was bij aankomst van de brandweer al bezig, te trachten de gesneuvelde flora met een tractor van de rijbaan te sleuren.
De spuitgasten hielpen een handje met een kettingzaag en zetten de weg af, omdat er nog meer takken los hingen.  
De gemeente zal zich verder met het verwijderen van deze gevaarlijke takken bezig houden.

Ook aan de Wilsumer Straße in Laar moest het nodige "kreupelhout" opgeruimd worden door de Emmelkampers.
Hier was een omgewaaide boom op een telefoonkabel blijven hangen.
Op de video's is de brandweer in actie te zien bij het verhelpen van stormschades in Nijeveen en in De Bult bij Steenwijk (Onderduikersweg)


Nordhorn (D): politie vraagt om tips over brandstichtingen

In totaal is nu een beloning van € 7.500 uitgeloofd voor informatie, die leidt tot de veroordeling van de dader(s) van de reeks brandstichtingen in de Nordhornse wijk Blanke. De stad heeft € 2.500 uitgeloofd; de verzekering heeft een bedrag van € 5.000 in het vooruitzicht gesteld.

Voornoemde wijk werd in maart en april 2015 getroffen door vijf brandstichtingen.
Destijds werden bij scholen aan de Klarastraße en Zamenhofstraße kranten in brand gestoken, een houten kiosk bij de sportvelden aan de Heideweg en een bouwtoilet bij de Ludwig-Povel-School.
Op 3 april brandde de Netto Markt aan de Mathildenstraße tot de grond toe af.

De Polizeiinspektion Emsland/ Grafschaft Bentheim heeft binnen het korps Nordhorn een speciaal onderzoeksteam gevormd.
De politie hoopt nu, uit de bevolking aanvullende info te krijgen, die duidelijkheid in de zaak schept.
Wie heeft kort voor het uitbreken van de branden in de directe omgeving personen gezien?
Tips kunt u kwijt bij de Sonderkommission Markt van de politie Nordhorn via telefoonnummer 05921 3090; vanuit NL: 0049 5921 3090.
Maandag 4 mei 2015

Foto-impressie Dodenherdenking 2015 Slagharen

Foto-impressie Dodenherdenking De Krim


A37: Caddy rijdt tegen geluidswal bij Hoogeveen-Oost

Een VW Caddy boorde zich maandagmiddag in de geluidswal van de oprit van de A37 bij Hoogeveen-Oost.
De auto kwam van de noordelijke rijbaan van de A37 en reed op de eerstvolgende kruising rechtdoor, de oprit naar de snelweg op, schoot door een dunne bomenrij, reed via het talud frontaal tegen de geluidswal en kwam op de kop tot stilstand.
De bestuurder, die aanspreekbaar was, is naar het Bethesda Ziekenhuis gebracht.
Na het onderzoek hielpen de mannen  van de VOA de berger bij het overeind zetten van de auto.
De oprit was gedurende de afhandeling van het ongeval geblokkeerd.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Rouveen: flinke buitenbrand houdt brandweer niet lang bezig
De Hasselter brandweer werd zondagavond opgeroepen na een melding over een buitenbrand.
Op de kruising van de Afschuttingsweg met het Scholenland in Rouveen stond een flinke berg riet in brand.
Om de brand goed te kunnen blussen moest de grote bult riet uit elkaar worden gehaald. Hiervoor werd assistentie gevraagd van een kraan van Loonbedrijf Grolleman, die de bult uit elkaar trok. Zo kon de brand makkelijk worden geblust en was de klus zo geklaard.
Het vuur heeft zich niet verder verspreid.
Het is niet bekend geworden, hoe de brand is ontstaan.


Schöninghsdorf: automobilist rijdt tegen boom tijdens vluchtpoging (update)
Een 37-jarige man uit Zwartemeer is zondagavond tegen negen uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zollstraße bij Schöninghsdorf, nadat hij op de vlucht ging om een politiecontrole te vermijden. Toen de man in de gaten kreeg, dat er een surveillancewagen achter hem reed, ging hij er vol gas vandoor.
De man reed pal echter in een bocht naar rechts -pal voor de Nederlandse grens- met zijn Peugeot tegen een boom links van de rijbaan, waardoor hij in zijn auto bekneld raakte.
Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht.
De politie stelde vast, dat de adem van de man naar alcohol rook.
's Mans rijbewijs werd hem in 2013 wegens rijden onder invloed afgenomen.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.