Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2015
(1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zaterdag 10 oktober 2015

N48: uit de bocht de sloot in
De bestuurster van een Suzuki Ignis beleefde zaterdagmiddag een angstaanjagend avontuur, toen ze van de N377 de N48 in de richting van Hoogeveen op wilde rijden.
Ongeveer halverwege de oprit kwam haar auto met twee wielen in de linker berm.
Na de beruchte ruk aan het stuur schoot het autootje schuin de rijbaan over, plette een hekwerk en tuimelde enkele meters naar beneden.
Het voertuig kwam op z'n dak tot stilstand.

Naast politie en ambulance werden ook brandweereenheden uit Balkbrug, Dedemsvaart en Ommen opgeroepen, maar omdat de vrouw met wat hulp naar de brancard kon lopen, konden de twee laatstgenoemde brandweereenheden al kort na aankomst -achteruit- de inmiddels afgesloten oprit af en retour kazerne.
De vrouw ging per ambulance naar een ziekenhuis.

Berger Autax takelde het wrak uit de droge sloot en bracht 'm naar het depot in Ommen.
Tegen kwart voor vijf kon het verkeer weer gebruik maken van de oprit.

Vrijdag 9 oktober 2015

Balkbrug: Ford Focus slipt tegen boom

Een Ford Focus is vrijdagavond tegen half tien op Den Kaat in Balkbrug zijwaarts tegen een dikke eik rechts van de weg geslipt, nadat de bestuurder, die richting Balkbrug reed, in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor en met twee wielen in de linker berm kwam.
De blusgroep van Balkbrug rukte uit, maar hoefde geen levensreddende handelingen uit te voeren.
De man is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De Focus is waarschijnlijk niet meer te herstellen.Hardenberg: gecrashte auto blijft boven kanaal hangen
Vrijdag tegen de middag begon een uitgebreide reddingsoperatie voor een automobilist, die zich in een benarde situatie bevond.
De man reed in zijn Toyota Corolla over de Emtenbroekerdijk in de richting van de brug over het Overijssels Kanaal, maar ging in de slinger voor de brug rechtdoor. De auto ontwortelde enkele borden en vloog vervolgens door de rechter brugrailing, maar bleef met de achterzijde op een houten ducdalf en de neus tegen de wal boven het water hangen.

De brandweer rukte uit met het nodige materieel, waaronder de boot om het gewonde slachtoffer, dat nog in de auto zat, veilig op de wal te krijgen. Geen sinecure, want de auto kon bij de minst geringe beweging alsnog in het water vallen.
De hulp van de bestuurders van een een tractor, een graafmachine en een verreiker was hierbij bijzonder welkom; onder meer om de wankelende auto te stabiliseren.
Men wist de bestuurder, die weliswaar bloedende hoofdwonden had, maar verder geen ernstig letsel had opgelopen, uit te laten stappen in de brandweerboot. De (oudere) man is vervolgens per boot naar de overzijde van het kanaal vervoerd, waar een brancard voor hem klaar stond.
Hij is in het ziekenhuis in Hardenberg behandeld.
De onherstelbaar beschadigde auto -met Duits kenteken- is met de graafmachine opgetild en op de bergingsauto van Autax neergezet.


Drijber: auto tegen boom aan de Brink
Op De Brink in Drijber is vrijdagmorgen een auto met vier inzittenden uit de bocht gevlogen en tegen een boom gereden.
Daarna gleed de auto in de diepe greppel naast de weg.
Getuigen hadden de auto zien slippen op het natte wegdek met gevallen bladeren.
Drie van de vier inzittenden waren snel uit de auto, de vierde zat bekneld en moest door de brandweer van Westerbork uit de auto worden gehaald.
Meerdere ambulances en het traumateam waren opgeroepen, maar de komst van het MMT is later  gecanceld.
De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Assen en Hoogeveen gebracht.
De VOA verrichtte ter plaatse onderzoek.
Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: ammoniaklek in zorgcentrum
Donderdagavond ontstond wederom consternatie in een woonzorgcentrum in Hoogeveen.
Dit keer ging het om het Jannes van der Sleedenhuis aan de Eisenhowerstraat, waar men een penetrante lucht rook op een van de verdiepingen. De brandweer werd gewaarschuwd en een tweetal ambulances stonden paraat.
De brandweer ging met ademluchtapparatuur naar binnen.
Zes bewoners van de appartementen werden naar een zaaltje elders in het gebouw gebracht in afwachting van de ontwikkelingen.
De oorzaak bleek een brand in een koelkast, waardoor ammoniak vrij was gekomen.
De koelkast werd door de brandweer naar buiten gebracht en de betreffende ruimte geventileerd.
Ook deze keer liet burgemeester Loohuis zich ter plaatse op de hoogte brengen en sprak met de bewoners, die hun appartementen hadden moeten verlaten.
Foto en video: Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 8 oktober 2015

Arriën: automobilist gewond t.g.v. botsing op beruchte kruising
De bestuurder van een Volkswagen Polo heeft in het begin van de donderdagavond letsel opgelopen, nadat zijn autoop de kruising van de Arriërveldsweg met de Dwarsweg in de buurtschap Arriën aangereden werd door een Opel Zafira.
De VW vloog tussen een boom en een paal door en kwam op z'n kant in een weiland tot stilstand. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De bestuurster van de Zafira kwam met de schrik vrij.
Zowel de 15 jaar oude Zafira als de 1,5 jaar oude Polo liepen zware schade op.
De auto's zijn door berger Autax opgehaald.


Ommen: scooterrijder gewond door aanrijding met wielrenner

Donderdag aan het eind van de middag kwamen op de Stationsweg ter hoogte van de Zwolseweg een wielrenner en een bromscooterrijder in botsing.
Bij het afslaan naar de Zwolseweg zag de scooterbestuurder de wielrenner over het hoofd. Ze kwamen beide ten val.
De scooterbestuurder ging in de ambulance mee voor onderzoek in een ziekenhuis.

Foto's: Niels Jansen

aa
Hoogeveen: automobilist naar ziekenhuis na kop-staartbotsing

Op de Industrieweg in Hoogeveen vond donderdagmiddag -op slechts 100 meter afstand van de brandweerkazerne- een kop-staartbotsing plaats.
Een automobilist stond voorgesorteerd om af te slaan naar het Mauritsplein, toen zijn voertuig van achteren werd aangereden.
De brandweer, die net terug was gekeerd van een loze brandmelding, kon hem snel hulp verlenen.
De Mercedes van de aangereden bestuurder werd gestabiliseerd, terwijl een brandweerman -in afwachting van het ambulancepersoneel- het hoofd van de man vasthield om nekletsel te voorkomen.
Ook werd een beveiliging op het stuur aangebracht, zodat de airbag niet volledig kon uitklappen.
Het dak van de auto hoefde niet te worden verwijderd want de man kon, ondersteund door het ambulancepersoneel, plaatsnemen op de brancard, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.
De bestuurder, die achterop was gereden, bleef ongedeerd.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


A28: opleggers tegen elkaar; organisch vet en papier over de weg

Een nawee van het eerder vermelde ongeval met de gekantelde trailer: op hetzelfde traject, maar dan twee kilometer dichter bij Hoogeveen kwamen twee opleggers onzacht met elkaar in aanraking.
Waarschijnlijk is één van de truckers er te laat achter gekomen, dat het verkeer vanaf het knooppunt stil stond en op de rem gegaan, waardoor de met een container vol papier geladen oplegger begon te scharen en met de achterzijde een tankoplegger midscheeps raakte.
De tankoplegger scheurde open, waardoor dierlijk vet op het asfalt lekte; de container verloor via de achterdeuren een deel van de lading papier.
Het lek werd door de brandweer gedicht, zodat maar een klein deel van de totale lading weg kon lopen.
Beide chauffeurs bleven ongedeerd, maar het opruimen van de lading papier en het vet en de berging kostte de nodige tijd.
Vekeer richting Meppel kon de ongevalslocatie daarna via de linker rijstrook passeren.A28 - A37: files in de ochtendspits door gekantelde aanhanger

Op de A28 en A37 bij Hoogeveen liep het verkeer richting Meppel volledig vast, nadat een trekker met oplegger van de weg raakte bij de afslag Zuidwolde. Een groot verwijzingsbord van de afrit werd daarbij aan stukken gereden.
De chauffeur kreeg de combinatie nog deels op de vluchtstrook, maar de trailer ging in de zachte berm op z'n kant. De inhoud -veevoeder van aardappelvezels- verspreidde zich in de berm.
De chauffeur bleef ongedeerd.

Het ochtendspitsverkeer liep echter vast: een file van bijna kilometer vormde zich op de A28 tot voorbij Fluitenberg. Het verkeer werd extra opgehouden door bestuurders, die langzaam langs de plaats van het ongeval reden om te filmen en te fotograferen.
Werknemers van loonbedrijf Jansen uit Tiendeveen werden ingeschakeld om het veevoeder af te voeren. De aanhanger zal later op de ochtend worden afgesleept.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 7 oktober 2015

N381: vrouw ernstig gewond door ongeval bij Beilen

Op de Twee Provinciënweg (N381) bij Beilen is woensdagmiddag rond half één een vrouw ernstig gewond geraakt, toen zij met haar Renault Clio naast de rijbaan raakte en de auto ondersteboven in de diepe greppel aan de andere zijde van de weg belandde.
De portieren waren geblokkeerd door de walkant, zodat de brandweer van Beilen de achterruit moest verwijderen om het slachtoffer uit de auto te kunnen halen.
Haar verwondingen leken zo ernstig, dat een ontmoeting met het MMT werd geregeld tijdens de rit naar het UMC Groningen, maar het is niet bekend of die ook heeft plaatsgevonden.
Het onderzoek door de VOA leverde geen aanwijsbare oorzaak van het ongeval op.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Neuenhaus (D): Nederlandse lijkwagen gaat er vandoor na aanrijding
Dinsdag rond 15.30 uur werd een personenauto door een tegemoet komende Nederlandse lijkwagen beschadigd op de Lager Straße bij Neuenhaus.
De chauffeur van de lijkwagen reed na de aanrijding door in de richting van de plaats Lage.
Was u getuige van de aanrijding of heeft u relevante informatie,  meldt u zich dan a.u.b. bij de politie in Emlichheim via telefoonnummer
05943 92000 (vanuit NL 0049 5943 92000).


Hasselt: zware schade door aanrijding tussenbusje en personenauto
Op de kruising van de Zandvoortweg met de Verkavelingsweg heeft zich woensdagmorgen een aanrijding voorgedaan tussen een personenauto en een bestelbus.
De personenauto reed vanaf de Van Der Vechtlaan in de richting van de de Verkavelingsweg, maar kreeg geen voorrang van de bestuurster van een bestelbus, die op de Zandvoortweg reed.
Door de klap raakte de personenauto onbestuurbaar en kwam in een sloot tot stilstand.
Gelukkig raakte niemand gewond; wel was de schade aan beide voertuigen aanzienlijk.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgevoerd
Foto's en video: Henry Wallinga


Erica: uitwijkpoging eindigt in botsing met boom
De bestuurster van een zwarte Fiat Punto wist ternauwernood een aanrijding te vermijden, maar moest de uitwijkpoging duur bekopen.
De vrouw reed woensdagmorgen rond half tien over de Verlengde Vaart Noordzijde in de richting van Klazienaveen, toen ze onverwachts geconfronteerd werd met een rode Peugeot, die pal voor haar vanuit de berm de weg op reed om te keren.
De vrouw stuurde naar rechts, maar kon een botsing met de Peugeot niet voorkomen. De Peugeot raakte de Fiat voor het linker achterwiel, waardoor de vrouw de macht over het stuur verloor, in de berm naar links slipte en met de rechterzijde tegen een eik botste.

De bestuurster is met licht letsel naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht.
Haar veertien jaar oude Fiat liep onherstelbare schade op en is door berger Koolen opgehaald.
De bestuurder van de Peugeot bleef ongedeerd.

Dinsdag 6 oktober 2015

Meppel: automobiliste gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising van de Edison met de Handelsweg is dinsdagmiddag een automobiliste gewond geraakt. Ze wilde vanaf de Edison de Handelsweg oversteken en zag daarbij de auto van een echtpaar uit Staphorst over het hoofd.
De automobiliste is met schouderletsel naar een ziekenhuis vervoerd; het echtpaar kwam met de schrik vrij.
De Dienst Verkeersongevallenanalyse deed onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.
Beide voertuigen waren total loss en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgesleept.

Foto's: Alex Wever


Exloo: zwaar gewonde bij eenzijdig ongeval op de Oude Dijk
Bij een eenzijdig ongeval op Oude Dijk in Exloo is -naar verluidt- een 46-jarige inwoner van Stadskanaal zwaar gewond geraakt.
De auto slipte in een bocht, schampte een boom en botste vervolgens met de linkerzijde tegen een andere boom.
De bestuurder, die bekneld zat, werd door de brandweer uit de auto gehaald en is daarna naar het UMCG in Groningen gebracht.
Hij verkeerde in kritieke toestand.
Een expert van de VOA heeft de sporen opgetekend.


Lutten: auto tegen boom aan de Lutteresweg
Een jonge inwoner van Oosterhesselen is tegen tienen dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in het buitengebied van Lutten. De jongeman reed in zijn VW Golf over de Lutteresweg, maar miste de flauwe bocht bij de Bruine Kuilenweg en botste daar frontaal tegen een boom.
De auto kwam zwaar beschadigd in het weiland rechts van de weg tot stilstand.
De bestuurder was in het voertuig bekneld geraakt, doordat het motorblok bijna een meter naar achteren was gedrukt na de klap tegen de eik.
Hij moest door de blusgroep uit De Krim bevrijd worden, waarbij de linker B-stijl met het linker achterportier met behulp van hydraulisch redgereedschap weggeknipt werd.
Hierna is hij naar een ambulance overgebracht en vervolgens naar een ziekenhuis.


Hoogeveen: zwaar gewonde na explosie en brand in woonzorgcentrum; enorme schade
Dinsdagmorgen even na elven werden bewoners van de wijk Venesluis  opgeschrikt door een enorme knal.
Er bleek zich een gasexplosie te hebben voorgedaan op de eerste verdieping van woonzorgcentrum voor verstandelijk beperkten Ama Ina in de Pottingastraat.

De brandweer schaalde al kort daarop naar “grote brand”, maar men was de brand ras de baas.
Van de bewoners, die tijdens de ontploffing in het gebouw aanwezig waren, raakte er één zwaar gewond.
Het moge een wonder heten, dat er niet meer slachtoffers vielen ten gevolge van de drukgolf en in het rond vliegend puin.
Het appartement, waarin de explosie plaats vond, is volledig verwoest, de overige van het woonzorgcentrum zijn onbewoonbaar.
Van een circa 50 meter verderop staande woning aan de Lodderstraat sneuvelde het woonkamerraam.
Update:
uit onderzoek is gebleken, dat de explosie door de 64-jarige inwoner is veroorzaakt: er is brand gesticht in de woonkamer en de gaskraan in de keuken stond vol open.


Hoogeveen: nekklachten na slippartij

Op de Europaweg in Hoogeveen is maandag een auto uit de bocht gevlogen, tegen een boom gereden en in een sloot beland.
De bestuurder leek er in eerste instantie zonder letsel er vanaf te zijn gekomen, maar bleek later toch naar het Bethesda Ziekenhuis te moeten vanwege nekklachten.
Zijn VW Golf was total loss.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


De Krim: oldtimer Mercedes rijdt de Lutterhoofdwijk in
Voor de ogen van een oudere automobilist voltrok zich maandagmorgen tegen tienen een vreemd schouwspel: hij was er getuige van dat een Mercedes personenauto van de Hoofdweg de Lutterhoofdwijk in reed tussen de Krim en Coevorden.
Hulpvaardige voorbijgangers -een automobilist en een vrachtwagenchauffeur- gingen te water, maar toen ze probeerden de bestuurder uit de zinkende auto te redden, werd duidelijk, dat die hun hulp niet op prijs stelde en de portieren en de ramen gesloten hield
Met een life hammer werden de achterzijruiten kapot geslagen, waarop het slachtoffer alsnog in veiligheid gebracht werd.
Inmiddels waren ook politie, ambulance, de blusgroep van De Krim en de waterongevallengroep uit Emmen met de nodige spoed op pad gegaan.
Een brandweerduiker spoorde de auto op en maakte de kabel van het haakarmvoertuig vast, zodat de auto al snel op de wal stond.
Een controle van de auto maakte duidelijk, dat de verwarde bestuurder de enige inzittende was geweest. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Koolen haalde de 31 jaar oude Mercedes 190E op.


Gieten: autobrand bedreigt woonboerderij
Rond half zeven maandagochtend werd de brandweer van Gieten opgeroepen vanwege een autobrand aan de Asserstraat in Gieten.
De auto stond op het erf van een half met riet gedekte woonboerderij.
Door snel ingrijpen van de politie en de bewoner -die nog in de pyjama liep- kon een tweede auto in veiligheid worden gebracht.
De brandweer van Gieten had het vuur snel onder controle.


Zondag 4 oktober 2015

Beerzerveld: drugslab opgerold aan de Polderweg
Volgens omwonenden zou in de afgelopen nacht rond 02:00 uur een poging gedaan zijn, twee auto's van het erf van een woning aan de Polderweg te stelen en zou de bewoner zelf de politie gebeld hebben.

Er lagen een terreinwagen en een Mercedes personenauto met de neus in de sloot aan de rand van het erf en er was kennelijk getracht met de auto's door een hekwerk heen een weiland in te rijden, hetgeen klaarblijkelijk mislukt is.
In de voertuigen lagen plastic vloeistofcontainers met stinkende chemicaliën, aldus dezelfde bron, die tevens meldde dat men op zeer korte afstand van de auto's kon komen.
De Polderweg en de omgeving van de woning, de schuur en de voertuigen werden in de loop van de avond echter ruim werd afgezet (>75 meter).
Dat gebeurde, nadat er bij de woning een drugslaboratorium was ontdekt.
Hierop werden o.a. de brandweer Twenterand, een ambulance, de Dienst Forensische Opsporing en een berger opgeroepen.
In de loop van de avond wordt e.e.a. bij kunstlicht ontmanteld.


Luttenberg: motorrijder overlijdt na kop-staartbotsing
Wat een gezellig motorritje had moeten worden, liep zondag in het begin van de middag uit op een noodlottig drama.
Vier motorrijders reden over de Luttenbergerweg in het buitengebied van Luttenberg, toen de voorste linksaf sloeg om de Hottenvoortsweg in te rijden. De achter hem rijdende motorrijder maakte aanstalten om hetzelfde te doen, maar zag in zijn achteruitkijkspiegel een achter hem rijdende collega met hoge snelheid naderen en stuurde rechtuit. De achterop komende motorrijder raakte met een flinke klap de achterzijde van de motor, wiens bestuurder met moeite overeind kon blijven. De bestuurder van de voorste motor stopte direct, zette de aan de achterzijde beschadigde motor tegen een boom en rende terug naar de kruising, waar de bestuurder van de groene Kawasaki roerloos aan de weg lag.

Helaas kon de bemanning van de onmiddellijk opgeroepen ambulance 's mans leven niet redden.
Het slachtoffer (46, uit Gramsbergen) werd per ambulance weggebracht.

De Luttenbergerweg is geruime tijd afgesloten geweest in verband met het het verzamelen van gegevens rond het onderzoek en vanwege de berging, zodat andere weggebruikers, waaronder andere groepen motorrijders, op deze populaire route om moesten rijden.


Zuidwolde: gebraden eend op Werelddierendag

Zondagmorgen 4 oktober (Werelddierendag) vloog een Citroën 2CV6 ‘Lelijke Eend’ in brand op de afrit van de N48 bij Zuidwolde.
De bestuurster kwam tijdig en ongedeerd uit de auto en wist haar bezittingen in veiligheid te brengen.
De afrit raakte tijdens de afhandeling van dit incident geblokkeerd.
Het betrof een auto, die in 1985 werd toegelaten op de Nederlandse wegen.
De productie van de Deux Chevaux startte in 1948 en er zijn sindsdien bijna 4 miljoen gebouwd.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Zwolle: schip brandt uit in jachthaven
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober is door een brand een schip in een jachthaven nabij de Twistvlietbrug volledig verwoest.
De Zwolse brandweer kreeg om 02:21 uur de melding binnen van enkele passanten. Bij aankomst bleek direct, dat er van het schip weinig meer te redden viel.
Volgens de politie bevonden zich geen personen meer aan boord.
Een ernaast liggend schip moest in verband met rook en mogelijk ontploffingsgevaar worden weggehaald.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel zijn er eerder op de dag werkzaamheden uitgevoerd aan het schip, hetgeeneen rol kan hebben gespeeld bij het ontstaan van de brand.
Het vuur was lastig te bestrijden. Met een kettingzaag werden delen weggezaagd om het vuur te kunnen doven.
Om er zeker van te zijn dat alle brandhaarden geblust waren, werd het schip volgespoten met schuim.
Foto's en video: Henry Wallinga


Hoogeveen: man ernstig gewond door explosie in schuurtje

Op de vroege zondagmorgen vond er in een schuur/garage achter een woning aan de Genestetlaan in Hoogeveen, een hevige explosie plaats waarbij een man ernstig gewond is geraakt.
Bij het er recht tegenover gelegen Woonzorgcentrum Bilderdijk hoorde en zag iemand de explosie die gepaard ging met een grote vuurbal.
Eén van de drie personeelsleden van de nachtdienst schoot te hulp. Zij vond achter de woning een echtpaar, waarvan de vrouw bezig was haar man te koelen met water uit de tuinkraan.
Zij haalde materiaal om brandwonden te behandelen uit het woonzorgcentrum en verleende eerste hulp.

Intussen was de ambulance gearriveerd en die brand de ernstig gewonde man met spoed naar het brandwondencentrum in Groningen. De brandweer onderzocht of er nog explosiegevaar was maar dit bleek niet het geval.
De schade aan de schuur/garage was groot.
Duidelijk was te zien dat het dak los was geweest en dat het raamwerk er nagenoeg uit was geblazen. Daarbij was ook metselwerk losgekomen.
Hangende het onderzoek naar de oorzaak van de explosie werd de schuur/garage afgezet met linten

Foto en video: Persfotografie HoogeveenZaterdag 3 oktober 2015

Annen: brand in woning bijtijds bedwongen
Zaterdagmiddag brak er brand uit in een woning aan het Waardeel.
De brandweer van Annen was in vier minuten na de alarmering al op de plaats des onheils en kon middels een binnenaanval daardoor erger voorkomen.
Het vuur dat bij de kachel was begonnen, werd zo in de kiem gesmoord.
Inmiddels was de hoogwerker uit Veendam de tankwagen uit Zuidlaren en Gieten opgeroepen; laatstgenoemde is niet naar Annen doorgereden, omdat het vuur inmiddels al onder controle was.

De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak.
Saillant detail: de bewoners hadden net open huis gehouden om de woning te verkopen en waren even ervoor nog met belangstellenden binnen geweest.


Klazienaveen: auto tegen boom; vrouw gewond

Op de Industriestraat in Klazienaveen is vrijdagavond een zwarte BMW 316i rechtdoor gereden op een T-splitsing en tegen een boom tot stilstand gekomen.
De inzittenden waren snel uit de auto.
De bestuurder bleek niet of nauwelijks gewond; zijn vriendin is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Voor de brandweer bleek er weinig te doen, maar tot grote schrik van één van de brandweerlieden bleek het om zijn dochter te gaan.
De VOA onderzocht het ongeval om de oorzaak te achterhalen.

Foto en video: Persfotografie HoogeveenVrijdag 2 oktober 2015

Dalen: graafmachine gekanteld op de Hoogehaar
Vrijdagmiddag rond vier uur vond een ongeval plaats op de Hoogehaar -tussen de burgemeester Ten Holteweg en de Benterdijk- in het buitengebied van Dalen.
Door nog onbekende oorzaak is een graafmachine gekanteld en tegen een boom tot stilstand gekomen.
De machinist liep wat snijwondjes op zijn hoofd op ten gevolge van glassplinters. De machine is in eigen beheer geborgen.


Hardenberg: Evenementenhal voorbereid op komst asielzoekers
Vrijdag een voor 14:00 uur werden brandweerlieden uit de gemeente Hardenberg opgeroepen zich te verzamelen in de kazerne aan de Europaweg.
Van daaruit vertrok tien minuten later een stoet van zes rode wagens naar de Evenementenhal, waar een niet-alledaagse klus wachtte:
het in elkaar zetten van honderden veldbedden voor de 264 asielzoekers, die voor maximaal voor 72 uur in een hal moeten worden ondergebracht in het kader van de crisisopvang.
Vrijdagavond even na zessen arriveerden vier touringcars vol migranten in de hal.Donderdag 1 oktober 2015

Lheebroek: jonge fietser aangereden

Op de anders zo rustige Lheebroek was het slachtoffer van het ongeval met de over de kop geslagen auto nog maar net met de ambulance afgevoerd, of op zo’n 200 meter afstand ontstond nog een ongeval.
Daarbij werd een jongen, die op zijn fiets reed aan de kant van de weg, aangereden door een personenauto. Zijn vriend, die naast hem liep, bleef ongedeerd.
De jongen kwam gewond in de berm terecht. Hij werd met een schepbrancard op de rijdende brancard gelegd, zodat ook hij zo snel mogelijk naar het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen kon worden gebracht.
De VOA, die nog bezig was met het onderzoek naar het eerste ongeval, stelde ook hier een onderzoek in.
Ook bij dit ongeval lijkt een felle laagstaande zon een grote rol te hebben gespeeld.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Lheebroek: effectieve snelheidsremmer

Donderdagmiddag is op de Lheebroek bij Dwingeloo -gemeente Westerveld-  een Mitsubishi Colt over de kop geslagen in een scherpe bocht, die aangelegd is om de snelheid eruit te halen.
De auto werd gelanceerd over een schuin oplopende stoeprand, sloeg over de kop en kwam op z’n kant stil te liggen in een gazon, vlak voor een boom en een erg grote kei.
De inzet van de brandweer bleek overbodig: de bestuurder was reeds uit de auto. Hij is naar het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

De dienst Verkeersongevallenanalyse onderzocht de toedracht van het ongeval, waarbij mogelijk een erg felle, laagstaande zon en een te hoge snelheid een rol hebben gespeeld.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Assen: grootschalig Marktplaats-fraudeonderzoek afgerond: vijftien arrestaties

Klik HIER voor het artikel


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.